The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 13:07
Z meczu na mecz coraz więcej jest momentów gdzie widać jakąś myśl trenerską, gra się zaczyna kleić Myślę, że taki stan rzeczy będzie się utrzymywać i będziemy dalej szli w dobrym kierunku. Jeszcze jakieś mądre ruchy transferowe i w pucharach może być bardzo ciekawie

Nie rozumiem tylko, że trener tyle narzeka na defensywne taktyki innych klubów, a potem przychodzi co do czego to sam tak gra
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 14:05
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tylko, że trener tyle narzeka na defensywne taktyki innych klubów, a potem przychodzi co do czego to sam tak gra
Moim zdaniem tu wychodzi mądrość trenera. Z Śląskiem, Górnikiem, Podbeskidziem atakowaliśmy niemalże cały czas i jak te spotkania się skończyły? 3 porażki, a że brakło nam Genkova to do tego nie strzeliliśmy żadnej bramki.
Teraz po prostu zapraszamy inne drużyny do grania, a można zauważyć, że mimo 2 defensywnych pomocników Wisła się nie cofa, lecz atakuje już w środkowej części boiska, a jak jest odbiór to wtedy nasza 4-5 ofensywnych zawodników ma już znacznie więcej miejsca przez co łatwiej nam dochodzić do sytuacji.
I moim zdaniem obecna taktyka jest idealna dla nas na chwilę obecną. Nie pograła sobie Lechia, nie pograł Lech to i Crackovia, Legia czy Polonia nie pograją
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 12.05.2011, 14:12
Myślę, że po (mam nadzieję) zwycięstwach z Cracovią i Legią moglibyśmy trochę poeksperymentować w meczach o punty z Zagłębiem i Polonią.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2011, 14:20
Ikki : raczej wątpię, że taktyka z dwoma defensywnymi pomocnikami na zespoły parkujące autobus w swoim polu karnym to dobry pomysł, ale czas pokaże. Za to zdecydowanie Wilk powinien zastąpić Sobola w sytuacji w której gramy jednym defensywnym pomocnikiem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2011, 14:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ikki : raczej wątpię, że taktyka z dwoma defensywnymi pomocnikami na zespoły parkujące autobus w swoim polu karnym to dobry pomysł, ale czas pokaże. Za to zdecydowanie Wilk powinien zastąpić Sobola w sytuacji w której gramy jednym defensywnym pomocnikiem.
W przyszłości nie (szczególnie, jeśli będziemy mieli o 2 klasy lepszą obronę), ale w sytuacji, kiedy nasi przeciwnicy musieli z nami wygrać, żeby mieć szanse na puchary, a my mamy bezpieczną przewagę punktową nad resztą peletonu, jak najbardziej. We wczorajszym meczu to poznaniakom powinno bardziej zależeć, a że nie zależało, nie mieliśmy porywającego widowiska. Prawdę mówiąc Lechici nie postawili w tym meczu wszystkiego na jedną kartę.

W niedzielę będziemy mieli podobną sytuację z pasami. W obecnej sytuacji możemy spokojnie zagrać z nimi jak z Lechem i Lechią i... jeśli postawią wszystko na jedną kartę, spokojnie wysoko wygrać. Prawdę mówiąc podoba mi się wizja dużo silniejszej drużyny, czyhającej na kontrataki i słabszej zmuszonej do prowadzenia gry . Ot taka przewrotność losu.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 14:38
Trener Maaskant w pierwszym roku pracy u nas wygrał nam derby, ograł Legie, wygrał z Amiką i sprawił że tytuł mistrzowski wrócił do nas... jeszcze niech wygra w niedziele a przy okazji ogra Legie w Warszawie.
Sprawił że w końcu widzę jakąś taktyke w tym zespole, pomysł na gre, a nie granie dzid w stylu "a może się uda"
Wielki szacunek ode mnie dla Pana RM.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 15:27
Baala napisał(a):Wyświetl post
Spadek to miał po Kasperczaku zacznijmy od tego...
Spadek to miał po Skorży, od tego zacznijmy...

Cytat:
Jeśli chodzi czy coś mam do Maaskanta to nie, raczej do tych wszystkich co bez krytycznie wpatrują się w niego jak w obraz. Ja w przeciwieństwie do innych to będę go rozliczał za cały sezon, teraz to mogę jedynie powiedzieć że skompromitował się w PP bo te rozgrywki sie już skończyły. Ligi narazie nie oceniam bo trwa dalej i nie wpadam w panike po dwóch porażkach ale także nie wpadam w zachwyt po kilku bardzo szczęśliwych zwycięstwach i kilku fajniusich wywiadach.
Tu się akurat zgadzam. Będzie oceniony, jak czegoś dokona: Mistrz Polski, awans do LM lub przynajmniej awans grupowy do LE. Bo na razie to Zieliński ma większe sukcesy od niego.

Cytat:
Co do tego co napisałem wyżej to przeciez sama prawda. Maaskant to kandydat na trenera z sukcesami. Skorża to już trener z sukcesami czy się to komuś podoba czy nie. Zresztą Maciek też miał rozbitą drużynę jak przychodził. Ja to pisze od początku pracy Maaskanta to trener z wieloma zaletami, ale też taki co posiada sporo mocnych wad i trzeba o nich pisać przed tym jak w ważnym momencie wyjdą na światło dzienne, a nie po.
Nie do końca. Maciek jak przychodził, miał samograja, z Kosowskim, Zieńczukiem, który co kopnął, to wpadało, Brożkiem, który strzelał na zawołanie i najlepszą obroną w kraju. Kolejne sezony wyraźnie pokazały, że im większy wpływ Maćka na drużynę, tym bardziej do d...y ona grała. Przegrany mistrz sezonu 2009/2010 to autorskie dokonanie Skorży.

Różnica między Skorżą a Maaskantem polega na tym, że w przypadku tego pierwszego, drużyna wraz z upływem czasu grała coraz gorzej, a u Maaskanta coraz lepiej. Co nie oznacza, że należy już mu pomniki stawiać. Poczekamy, zobaczymy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 12.05.2011, 15:47
Kurz napisał(a):Wyświetl post
W przyszłości nie (szczególnie, jeśli będziemy mieli o 2 klasy lepszą obronę), ale w sytuacji, kiedy nasi przeciwnicy musieli z nami wygrać, żeby mieć szanse na puchary, a my mamy bezpieczną przewagę punktową nad resztą peletonu, jak najbardziej. We wczorajszym meczu to poznaniakom powinno bardziej zależeć, a że nie zależało, nie mieliśmy porywającego widowiska. Prawdę mówiąc Lechici nie postawili w tym meczu wszystkiego na jedną kartę.

W niedzielę będziemy mieli podobną sytuację z pasami. W obecnej sytuacji możemy spokojnie zagrać z nimi jak z Lechem i Lechią i... jeśli postawią wszystko na jedną kartę, spokojnie wysoko wygrać. Prawdę mówiąc podoba mi się wizja dużo silniejszej drużyny, czyhającej na kontrataki i słabszej zmuszonej do prowadzenia gry . Ot taka przewrotność losu.
Zgadzam się, że na Lecha i Lechię ta taktyka była optymalna, jest też bardzo dobra na europejskie puchary, w których wynik 0:0 nie jest złym wynikiem. Coś mi się jednak widzi, że cracksa zaparkuje autobus w naszym polu karnym i będzie czekać. A czas pokazał, że my mamy problemy z takimi drużynami. Tym bardziej jeśli w ofensywie będzie o jednego piłkarza mniej. Z drugiej strony, jeśli szybko strzelimy bramkę to jest duża szansa na wysoki i pewny rezultat. Przekonamy się już w weekend.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2011 o godz. 15:51.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 15:59
Widać taktyka z dwoma defensywnymi przy zawodnikach jakich mamy jest lepsza. To ze gra jest jeszcze daleka od ideału .. cóż ... jeszcze jest.

Natomiast patrząc na to z czego już można rozliczać trenera czyli:

1) progres jaki robią poszczególni zawodnicy
2) ilość kontuzji i przygotowanie kondycyjne zawodników
4) atmosfera w drużynie, kontakty i relacje z mediami
5) progres wyników

to RM wypada solidnie jak nie rewelacyjnie.

Poza tym do do kogo RM chcecie z polskiej elity trenerskiej przyrównać ?

Do Bakero?
jak dla mnie gość jest irracjonalny. Jest z innej bajki i nikt nie wie z jakiej i kto jest jego księciem.

Do Probierza?
Fantastyczny trener z wynikami. Natomiast skłócony z Frankowskim, obecnie w fatalnej kondycji psychicznej (mimo ze jego drużyna jest na drugim miejscu!). Facet się spala lub kombinuje jak tu się piąć dalej.

Do Skorży?
Maciek S ma umiejętności ale nie miał posłuchu. To nie jest ktoś kto jest charyzmatyczny. Jak przegrywał to nie wiedział dlaczego. Człowiek bez planu B, nieumiejący przekuć porażki w sukces a jedynie za nią przeprosić.

Czego tu chcieć.
Na tle ligi to tak solidnego trenera nie mieliśmy od lat.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 12.05.2011, 17:13
willow napisał(a):Wyświetl post
Spadek to miał po Skorży, od tego zacznijmy...

Nie do końca. Maciek jak przychodził, miał samograja, z Kosowskim, Zieńczukiem, który co kopnął, to wpadało, Brożkiem, który strzelał na zawołanie i najlepszą obroną w kraju. Kolejne sezony wyraźnie pokazały, że im większy wpływ Maćka na drużynę, tym bardziej do d...y ona grała. Przegrany mistrz sezonu 2009/2010 to autorskie dokonanie Skorży.

Różnica między Skorżą a Maaskantem polega na tym, że w przypadku tego pierwszego, drużyna wraz z upływem czasu grała coraz gorzej, a u Maaskanta coraz lepiej. Co nie oznacza, że należy już mu pomniki stawiać. Poczekamy, zobaczymy.
Maciej Skorża dostał drużynę rozbitą , drużynę którą upokorzył ze swoim słabym kadrowo Groclinem na Reymonta.
Dla przypomnienia: http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html 0:4 - już zapomnieli?

Skorża to wszystko poukładał i dzięki temu mieliśmy najpiękniejszy sezon w lidze od czasów Kasperczaka 1. Różnica między Skorżą a Maaskantem jest taka, że Skorży sprzedawali najlepszych zawodników na których chciał budować drużynę, zastępując ich gorszymi odpowiednikami, a Maaskant ma Stana!! Skoro Skorża był takim "tragicznym" trenerem to dlaczego do dziś Patryk Małecki czy Paweł Brożek wypowiadają się o nim jako najlepszym trenerze z jakim mieli okazje trenować? Ja tam wierzę Patrykowi na słowo , z pewnością ma większą wiedzę na temat treningów w Wiśle niż kibice. To Maciej Skorża zrobił z Marka Zieńczuka człowieka który często był niewidoczny przez całe spotkani i przez kibiców nazywanego ironicznie "człowiekiem duchem" vce lidera strzelców ekstraklasy. To dzięki niemu Paweł Brożek który notorycznie marnował okazje bramkowe nabrał pewności siebie i dojrzał piłkarsko.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.05.2011, 17:17
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Maciej Skorża dostał drużynę rozbitą , drużynę którą upokorzył ze swoim słabym kadrowo Groclinem na Reymonta.
Dla przypomnienia: http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html

Skorża to wszystko poukładał (1) i dzięki temu mieliśmy najpiękniejszy sezon w lidze od czasów Kasperczaka 1. Różnica między Skorżą a Maaskantem jest taka, że Skorży sprzedawali najlepszych zawodników zastępując ich gorszymi odpowiednikami, a Maaskant ma Stana(2).
1. Każdy wie że atmosferę zrobił Kosa który wszedł mocno w drużynę ( 40% impreza integracyjna gdzie kilku graczy postanowiło to ogarnąć po rozwalonym sezonie - drugi taki mógłby Cupiała zdenerwować i eldorado by się skończyło) i to on z starszyzną to poukładal. Skorża nie przeszkadzał ( skończyło się miłymi 2 latami dla piłkarzy i wpierd...em w pucharach). Oczywiście miał swój wkład. Zalatwil wyjazdy na paintball, gokarty i brał na klatę ( co przy bajerowaniu kibiców szło mu nieźle ) gdy piłkarzom akurat się nie chciało.

2. Skorża miał Bednarza którego po chamsku udupił a potem przecież jego nieomylność nie widział potrzeby zatrudniania jakiegoś dyrektora sportowego. Co do zawodników to straty przed i w trakcie tego sezonu nijak nie mają się do ubytków Skorży.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 12.05.2011, 17:27
O, przypadkowo otworzyłem pierwszą stronę tego tematu, a tu na dzień dobry taka perełka:

willow napisał(a):Wyświetl post
nie mam słów by to skomentować.
Basałaj niech się pierd....lnie w głowę z takimi pomysłami.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 12.05.2011, 17:41
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Dla przypomnienia: http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html 0:4 - już zapomnieli?

Skorża to wszystko poukładał i dzięki temu mieliśmy najpiękniejszy sezon w lidze od czasów Kasperczaka 1. Różnica między Skorżą a Maaskantem jest taka, że Skorży sprzedawali najlepszych zawodników na których chciał budować drużynę, zastępując ich gorszymi odpowiednikami, a Maaskant ma Stana!! Skoro Skorża był takim "tragicznym" trenerem to dlaczego do dziś Patryk Małecki czy Paweł Brożek wypowiadają się o nim jako najlepszym trenerze z jakim mieli okazje trenować? Ja tam wierzę Patrykowi na słowo , z pewnością ma większą wiedzę na temat treningów w Wiśle niż kibice. To Maciej Skorża zrobił z Marka Zieńczuka człowieka który często był niewidoczny przez całe spotkani i przez kibiców nazywanego ironicznie "człowiekiem duchem" vce lidera strzelców ekstraklasy. To dzięki niemu Paweł Brożek który notorycznie marnował okazje bramkowe nabrał pewności siebie i dojrzał piłkarsko.
Ale dla "kibiców" i tak tamta Wisła była samograjem...Nie przetłumaczysz im, że świetna forma Brożka i Zieńczuka to zasługa Skorży.Poprostu wg nich sami z siebie zaczęli grać lepiej.Uparli się, że to słaby trener i już.Patrzą tylko przez pryzmat dwumeczu z Levadią.I nie przemawiają do nich te 2 mistrzostwa.Na dodatek w 3 sezonie, odchodząc z klubu Skorża zostawił zespół na 1 miejscu w tabeli.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.05.2011, 17:43
ChG napisał(a):Wyświetl post
O, przypadkowo otworzyłem pierwszą stronę tego tematu, a tu na dzień dobry taka perełka:

szkoda, że nie poszperałeś jeszcze, może byś zobaczył, że przyznałem się do zbyt pochopnej opinii i w przeciwieństwie do wielu z Was, miałem do tego odwagę. Masz jeszcze coś do dodania?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 12.05.2011, 17:52
Tak, mam do dodania jeszcze to, że jak widać nie warto oceniać ludzi po pierwszym wrażeniu i jeszcze przy okazji powyzywać sobie tak o pracowników klubów.

Poza tym napisałem, że przejrzałem tylko pierwszą stronę tematu i to zupełnie przypadkowo, więc nie miałem okazji zapoznać się z twoją wypowiedzią, w której to, jak twierdzisz, przyznajesz się do błędu.

http://www.youtube.com/watch?v=PH7U7...layer_embedded - 6:20, piękny moment.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.05.2011, 18:06
ChG napisał(a):Wyświetl post
Tak, mam do dodania jeszcze to, że jak widać nie warto oceniać ludzi po pierwszym wrażeniu i jeszcze przy okazji powyzywać sobie tak o pracowników klubów.

Poza tym napisałem, że przejrzałem tylko pierwszą stronę tematu i to zupełnie przypadkowo, więc nie miałem okazji zapoznać się z twoją wypowiedzią, w której to, jak twierdzisz, przyznajesz się do błędu.

http://www.youtube.com/watch?v=PH7U7...layer_embedded - 6:20, piękny moment.
Podobnie, jak nie warto oceniać kogokolwiek po jednej wypowiedzi, w dodatku wybranej losowo.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 12.05.2011, 18:13
Nigdzie Cię nie oceniłem, napisałem, że znalazłem perełkę i tyle.

Koniec off topiku, brawa dla Roberta za poukładanie drużyny, wprowadzenie fajnej atmosfery i po prostu wygrania naszej Ligi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 19:53
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, że na Lecha i Lechię ta taktyka była optymalna, jest też bardzo dobra na europejskie puchary, w których wynik 0:0 nie jest złym wynikiem. Coś mi się jednak widzi, że cracksa zaparkuje autobus w naszym polu karnym i będzie czekać. .
Po pierwsze piszcie: Cracovia. Grzeczność i netykieta wymagają.
Po drugie: to Cracovii zależy na zaatakowaniu nie nam, więc nie rozumiem po co mieliby parkować autobus? W końcu chca wygrać, żeby sie utrzymać
Ostatnio edytowane przez FraMat : 12.05.2011 o godz. 19:56.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 12.05.2011, 22:40
FraMat : szacunku do cracovii u mnie nie znajdziesz, także to, że napisałem jej nazwę z małej litery było w pełni zamierzone (czasem jak się zawieszę napiszę z dużej ;>). Dziwię się, że Wiślak mnie w tej kwestii poprawia, tym bardziej moderator. Rozumiem jakby mój post zawierał jakieś inwektywy, ale tak naprawdę jestem jednym z tych, którzy piszą o naszej koleżance w dość przyzwoity sposób (czytaj : nadający się do druku ;>)

Wracając do tematu : zgadzam się z przedmówcą, wątpię aby pasiaki próbowały ugrać z nami więcej niż 1 punkt. Ustawią autobus, zaciągną ręczny i będą czekać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2011 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.05.2011, 01:22
a tam. potrzebujemy więcej kulturalnych kibiców, a nie kiboli bez pokory i szacunku. co nie zmienia faktu, że mecz powinien obfitować w bramki... dla nas : > a co do nszego trenera - zauważyłem, że stawia zawsze na najlepszych i trzyma się składu, nie kombinuje. no cóż, mało szans dostają rezerwowi, ale dostają. zmienia się troche po przegranych meczach, po wygranych trzyma skład. dobry trener!
Ostatnio edytowane przez HEDu : 13.05.2011 o godz. 01:24.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2011, 08:10
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Ale dla "kibiców" i tak tamta Wisła była samograjem...Nie przetłumaczysz im, że świetna forma Brożka i Zieńczuka to zasługa Skorży.Poprostu wg nich sami z siebie zaczęli grać lepiej.Uparli się, że to słaby trener i już.Patrzą tylko przez pryzmat dwumeczu z Levadią.I nie przemawiają do nich te 2 mistrzostwa.Na dodatek w 3 sezonie, odchodząc z klubu Skorża zostawił zespół na 1 miejscu w tabeli.
A pewnie, że nie trafia takie tłumaczenie. Bo skoro tak super umiał poskładać zespół, to dlaczego Zieńczuk z Brożkiem w kolejnych sezonach zaliczali regres formy a nie trzymali Ją? Dlaczego teraz w Legii kiedy dostał zawodników jakich chciał to nie umiał w ciągu sezonu (sic!) zbudować dobrego zespołu (co Maaskantowi udało się o wiele szybciej) nawet na Polskie warunki? Ja wiem, że Skorża jest ambitny, uczy się cały czas i chce się rozwijać, ale ostatnio jednak zalicza więcej wpadek. Przygotowania do sezonu u Niego kuleją (zobaczmy ile Legia się przygotowywała do rundy wiosennej a ile Wisła), taktycznie też jakoś słabo to wygląda i na koniec uważam, że słabo wybiera zawodników do zespołu. Maaskant oczywiście na dzisiaj jeszcze nic nie ugrał i zaliczył również wpadkę w PP, ale umiał szybciej poukładać zespół, widać że zawodnicy robią przy Nim postępy nie tylko na boisku ale i poza (vide Małecki), w grze zespołu widać powoli myśl przewodnią, zawodnicy wiedzą co mają grać. Może to dla kogoś mało, ale przecież wszystko co dobre zaczyna się od małych rzeczy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.05.2011, 11:21
Cytat:
A czas pokazał, że my mamy problemy z takimi drużynami.
No bez przesady już, ze Śląskiem tylko mieliśmy problemy jak tak zagrali, w dodatku graliśmy bez napastnika...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:31
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Inną sprawą jest to, że na początku zespół Skorży grał ładnie, a wraz z upływem czasu coraz częściej stosowaną taktyką była dzida do przodu. Właśnie to mnie u Skorży bardzo drażniło. U Maskaanta dzidy są rzadkością - widać to jak na dłoni, że wpaja im grę piłką. Wyniki też ma bardzo dobre jak na skład, którym dysponuje.

Może i Skorża miał wpływ na sezon konia Zieńczuka i świetną formę Pawła Brożka. A może to był po prostu ich czas. Tego nie wie nikt. Faktem za to jest, że Skorża preferował taktykę, którą stosował Benitez, w którym nasz treneiro jest po prostu zakochany. tylko Croucha mu zabrakło z przodu.

Jedno trzeba Skorży przyznać, potrafił tak zmotywować zespół, że ten z ligowymi średniakami i słabiakami regularnie punktował. Za to w meczach z lepszymi rywalami Wisła grała bardzo słabo. To, że Wisła nie wygrała z Lechem od 7 czy 8 spotkań było pokłosiem jego trenerki w Wiśle. To, że regularnie przegrywaliśmy z Legią również.

Nie wiem czemu ale jak gra Wisła Maskaanta z topowymi drużynami w Polsce to czuję się dość pewnie. Za Skorży tego nie było. Również w nastawieniu drużyny widzę dużą zmianę, Wisła Maskaanta gra do końca. Za Skorży, gdy w okolicach 60-70 minuty Wisła nie prowadziła widać było ogromną nerwowość w piłkarzach zamiast przekonania, że wygrają. Nie było tej pewności siebie.

Tak samo było w Europie. Wisła Skorży srała po gaciach, że przegra i dlatego przegrywała. Było widać tą nerwowość i brak pewności siebie.

Wiadomo, Robert dopiero zaczął trenować Wiślaków i nie wiadomo jak to będzie wyglądać w kolejnym sezonie (lub sezonach). Wszak Wisła Skorży w pierwszym sezonie też grała bardzo dobrze. Ale mimo wszystko mam przeczucie, że w tym roku unikniemy kompromitacji w pucharach.

Do Skorży mam szacunek. Ale bardzo się cieszę, że trenuję on teraz Legię Warszawa, a nie Wisłę Kraków.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 11:34
Do usunięcia, pomyłka w tematach.
Powód: Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez zloto : 13.05.2011 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2011, 03:37
Podobają mi się konferencje Maaskanta. Wreszcie nie ma słodkiego pierdzenia tylko mówi czarno na białym, że jesteśmy lepszym zespołem, mamy więcej jakości, lepszych zawodników, interesuje nas tylko w zwycięstwo itd. Jak sobie tak dla kontrastu przypomnę konferencje Skorży...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2011, 06:22
Gdy porównamy sobie Maaskanta oraz innych trenerów t największa różnica moim zdaniem jest w motorycznym przygotowaniu piłkarzy. Moim zdaniem drużyna wygląda najlepiej kondycyjnie od 1998 r. czyli przejęcia Wisły przez TF.

Druga sprawa, Stan sprowadził nam zawodnika klasy Kosy z 2002, Błaszcza z 2006 czy Uche z 2002 za grosze. W tym Izraelu to jednak warto szukać piłkarzy.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.05.2011, 09:18
Czy jest jeszcze filmik jak w programie holenderskim Robert powiedział że zdobędzie MP i wejdzie z Wisła do LM? A goście go wyśmiali?

http://www.youtube.com/watch?v=xvsE2...eature=related

Jakby ktoś szukał 7 : 00
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 14.05.2011 o godz. 09:47.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.05.2011, 09:43
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Gdy porównamy sobie Maaskanta oraz innych trenerów t największa różnica moim zdaniem jest w motorycznym przygotowaniu piłkarzy. Moim zdaniem drużyna wygląda najlepiej kondycyjnie od 1998 r. czyli przejęcia Wisły przez TF.

Druga sprawa, Stan sprowadził nam zawodnika klasy Kosy z 2002, Błaszcza z 2006 czy Uche z 2002 za grosze. W tym Izraelu to jednak warto szukać piłkarzy.
Czy aż tak warto szukać piłkarzy do Wisły w Izraelu.... nie byłbym taki pewien
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.05.2011, 10:48
Cytat:
Czy aż tak warto szukać piłkarzy do Wisły w Izraelu.... nie byłbym taki pewien
Durny post, można go usunać.

A odnośnie Izraelitów, jeżeli mają być klasy Meliksona - to może być ich nawet 5, reszta Polacy.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 14.05.2011, 11:06
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czy jest jeszcze filmik jak w programie holenderskim Robert powiedział że zdobędzie MP i wejdzie z Wisła do LM? A goście go wyśmiali?

http://www.youtube.com/watch?v=xvsE2...eature=related

Jakby ktoś szukał 7 : 00
Aż chciałoby się wyeliminować w Europejskich Pucharach Holenderską drużynę. Ciekawe jak wtedy wyglądałby przebieg programu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów