The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2011, 12:32
aNouc napisał(a):Wyświetl post
sytuacja zaczyna być podobna do tej z poprzedniego sezonu i tego się obawiałem dlatego tak jak od początku tak i teraz nie skreślam Amiki czy Legii
Obie te drużyny są zdemoralizowane, raczej nam nie zagrożą. Co innego Jagiellonia, pod warunkiem, że jej piłkarze nie będą chcieli sobie znów dorobić na boku. Mecz z Polonia Bytom daje do myślenia...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.05.2011, 14:34
Przed Śląskiem zakładałem że do końca sezonu przegramy 2 mecze i 2 zremisujemy. I jest to wersja mocno optymistyczna, tyle że nie zakładałem że będą przegrane ze Śląskiem czy Górnikiem, najsłabszymi zespołami z całej pozostałej stawki. Nieciekawie..
sytuacja zaczyna być podobna do tej z poprzedniego sezonu i tego się obawiałem dlatego tak jak od początku tak i teraz nie skreślam Amiki czy Legii
Trudno określić kto jest najsłabszy z tej grupy, bo patrząc na tabelę, Śląsk ani Górnik takie nie są. Nie liczą się zasługi z poprzednich lat, a forma tu i teraz.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2011, 14:44
Lechia na wyjezdzie, według mnie najtrudniejszy wyjazd, zaraz po nim mecz z Legią, forma nie ma znaczenia, rywalizacja między tymi drużynami od ponad 10 lat piszę nowe scenariusze
Mecz z Amiką, z którą nam się gra kompletnie nie układa, z Cracovią, mecz który rządzi się własnymi prawami i tabela nie jest wyznacznikiem, trudny wyjazd do chimerycznego Zagłębia i Polonia, której albo Brożek strzelał albo ona sama do własnej bramki.
Dla mnie to dużo trudniejsze od meczu ze Śląskiem a tym bardziej Górnikiem, a przecież graliśmy u siebie i tym bardziej jest to katastrofa i przy okazji wygrali po raz pierwszy od ponad 20 lat

Zakładałem że do końca 2 mecze przegramy i 2 zremisujemy. Miałem na myśli porażki z Amiką i Lechią. Remis z Zagłębiem i Legią i jest to mimo wszystko wersja optymistyczna.. moje plany pokrzyżował Śląsk i Górnik dlatego mój czarny scenariusz nie może się sprawdzić.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.05.2011, 15:19
Lechia na wyjezdzie, według mnie najtrudniejszy wyjazd, zaraz po nim mecz z Legią, forma nie ma znaczenia, rywalizacja między tymi drużynami od ponad 10 lat piszę nowe scenariusze
Mecz z Amiką, z którą nam się gra kompletnie nie układa, z Cracovią, mecz który rządzi się własnymi prawami i tabela nie jest wyznacznikiem, trudny wyjazd do chimerycznego Zagłębia i Polonia, której albo Brożek strzelał albo ona sama do własnej bramki.
Dla mnie to dużo trudniejsze od meczu ze Śląskiem a tym bardziej Górnikiem, a przecież graliśmy u siebie i tym bardziej jest to katastrofa i przy okazji wygrali po raz pierwszy od ponad 20 lat

Zakładałem że do końca 2 mecze przegramy i 2 zremisujemy. Miałem na myśli porażki z Amiką i Lechią. Remis z Zagłębiem i Legią i jest to mimo wszystko wersja optymistyczna.. moje plany pokrzyżował Śląsk i Górnik dlatego mój czarny scenariusz nie może się sprawdzić.
Napisałem to już w innym wątku, ale powtórzę. Wisła jest obecnie łatwym celem dla drużyn, które nie muszą prowadzić gry, czekających na błędy przeciwnika. Nasza obrona jest jak sito i właściwie w każdym meczu w tym sezonie jest przynajmniej kilka gorących sytuacji pod naszą bramką. Jeśli jednocześnie szwankuje gra ofensywna lub brakuje szczęścia, przegrywamy.

Niestety, ale o ostatecznych wynikach naszych spotkań decyduje w dużej mierze przypadek. Tak więc właściwie w każdym kolejnym meczu wynik jest sprawą otwartą, nie sądzę, żeby jednak mecze z Legią, Lechem czy Lechią były trudniejsze. Pod pewnymi względami będzie nam z nimi łatwiej, a reszta jest już raczej w rękach, a właściwie nogach Chaveza, Palijca, Cikosa i Jeliensa.
Odpowiedz cytując
cyrus
Member

Od: 12.2002

Stary 02.05.2011, 15:58
Chyba temat się lekko rozmył
cyrus
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.05.2011, 13:51
Maaskant przed meczem z Lechią [video]:
http://kiks.tv/2011/05/maaskant-jest...pilke-w-lidze/
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.05.2011, 12:01
Właśnie leciał na nsporcie dość długi wywiad z Maaskantem o jego wrażeniach z pracy w Polsce, w Wiśle, jego poglądach, warsztacie, celach. Ten wywiad tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że lepszego trenera w Wiśle nie było od wieków. Niezależnie od tego jak zakończymy ten sezon, Maaskant powinien zostać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.05.2011, 12:07
O tym czy Maaskant będzie tym najlepszym trenerem Wisły od wieków decydują wyniki a nie świetny PR który Robert (trzeba to przyznać ma świetnie opanowany). Dlatego niech Robert coś, cokolwiek wygra z Wisłą, wtedy będziemy go wychwalać.

Ja "doświadczony" przez PR polityków, oceniam ludzi po czynach a nie słowach. I też radze wszystkim wstrzymać się z pisaniem hymnów pochwalnych, kiedy jeszcze nic nasz trener nie zdobył. Zdobędzie, wygra cokolwiek, nie będzie końca pochwałom. Teraz jest na to za wcześnie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.05.2011, 14:27
Gdyby chodziło tylko o wyniki, to Skorża myślę nie zostałby zwolniony z Wisły. Z drugiej strony racja, że za wcześnie by oceniać w jedną czy drugą stronę. Chyba nikt nie jest do końca pewny co możemy z Maaskantem osiągnąć.
..
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 07.05.2011, 14:41
Cytat:
O tym czy Maaskant będzie tym najlepszym trenerem Wisły od wieków decydują wyniki a nie świetny PR który Robert (trzeba to przyznać ma świetnie opanowany). Dlatego niech Robert coś, cokolwiek wygra z Wisłą, wtedy będziemy go wychwalać.

Ja "doświadczony" przez PR polityków, oceniam ludzi po czynach a nie słowach. I też radze wszystkim wstrzymać się z pisaniem hymnów pochwalnych, kiedy jeszcze nic nasz trener nie zdobył. Zdobędzie, wygra cokolwiek, nie będzie końca pochwałom. Teraz jest na to za wcześnie.
No to mam inne zdanie. Są ludzie, po których widać że mają coś do zaoferowania. I Maaskant należy do tych ludzi. Z tego co się dowiedziałem, ma duże doświadczenie trenerskie (staże przy Mourinho i innych); ma dobry kontakt z zawodnikami, ma nowe, fajne metody treningów. PR? Po tych kilku akcjach nie sądzę że to PR tylko wyuczone schematy.

Nie jest jego winą, że piłkarzy ma jakich ma, ba, ciągle powtarza że LM będziemy (jeśli już) szturmować innym składem, jest więc świadomy poziomu swoich piłkarzy. Gdyby coś we Wrocławiu wpadło, a w meczu z Górnikiem obrońcy nie wybrali się na grzyby to wszyscy byście go na rękach nosili. Ja patrzę trochę szerzej niż na 2 ostatnie mecze i widzę młodego, ambitnego trenera który chce coś osiągnąć. Jego ocena sytuacji jest dobra ("liga będzie ciekawsza "), bardzo bym chciał żeby niezależnie od wyniku na końcu tego sezonu, który z resztą miał być niby na straty, dać mu jeszcze popracować sezon, ściągnąć znowu kilku dobrych zawodników.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.05.2011, 15:59
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
No to mam inne zdanie. Są ludzie, po których widać że mają coś do zaoferowania. I Maaskant należy do tych ludzi. Z tego co się dowiedziałem, ma duże doświadczenie trenerskie (staże przy Mourinho i innych); ma dobry kontakt z zawodnikami, ma nowe, fajne metody treningów. PR? Po tych kilku akcjach nie sądzę że to PR tylko wyuczone schematy.

Nie jest jego winą, że piłkarzy ma jakich ma, ba, ciągle powtarza że LM będziemy (jeśli już) szturmować innym składem, jest więc świadomy poziomu swoich piłkarzy. Gdyby coś we Wrocławiu wpadło, a w meczu z Górnikiem obrońcy nie wybrali się na grzyby to wszyscy byście go na rękach nosili. Ja patrzę trochę szerzej niż na 2 ostatnie mecze i widzę młodego, ambitnego trenera który chce coś osiągnąć. Jego ocena sytuacji jest dobra ("liga będzie ciekawsza "), bardzo bym chciał żeby niezależnie od wyniku na końcu tego sezonu, który z resztą miał być niby na straty, dać mu jeszcze popracować sezon, ściągnąć znowu kilku dobrych zawodników.
Ja też patrzę szerzej - i dlatego do czasu kiedy nie wygra czegokolwiek przedwczesne są peany na jego cześć. Trenera rozlicza się z wyników (taki zawód) a nie z odbytych staży itd. Staże + jego wiedza i doświadczenie zawodowe to narzędzia jego pracy. Nie będę fliziarza podziwiał po jego narzędziach, ale po efektach jego pracy (Czy płytki są równo położone itd). Będą efekty, będą oklaski

Nikt nie mówi żeby zwalniać Maaskanta, nawet jeśliby (tfu tfu) powinęła się mu noga w tym sezonie. Po prostu chwalmy jak będzie za co chwalić, nie z góry.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.05.2011, 16:49
Z tego co się dowiedziałem, ma duże doświadczenie trenerskie (staże przy Mourinho i innych); ma dobry kontakt z zawodnikami, ma nowe, fajne metody treningów. PR? Po tych kilku akcjach nie sądzę że to PR tylko wyuczone schematy.
Doświadczenie to ma jedynie z pracy ze słabymi drużynami Holenderskimi z którymi raz spadał z ligi, raz do niej awansował. Staże natomiast o jakich mówisz to ma połowa trenerów w Polsce ze Skorżą np. na czele.

Cytat:
Gdyby coś we Wrocławiu wpadło, a w meczu z Górnikiem obrońcy nie wybrali się na grzyby to wszyscy byście go na rękach nosili.
We Wrocławiu mogliśmy grać jeszcze z tydzień i nic by nie wpadło, a z Górnikiem nawet jakby obrońcy nie poszli na grzyby to ciągle byłoby 0-0, a za ten wynik wątpie by ktoś go na rękach nosił.

Cytat:
Ja patrzę trochę szerzej niż na 2 ostatnie mecze i widzę młodego, ambitnego trenera który chce coś osiągnąć. Jego ocena sytuacji jest dobra ("liga będzie ciekawsza "),
Nie wiem z czegosię tak śmiejesz ze Skorży bo to mimo wszystko tak samo jak Maaskant młody i ambitny trener z tą różnicą że sukcesy ma wiele większe.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.05.2011, 17:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Doświadczenie to ma jedynie z pracy ze słabymi drużynami Holenderskimi z którymi raz spadał z ligi, raz do niej awansował. Staże natomiast o jakich mówisz to ma połowa trenerów w Polsce ze Skorżą np. na czele.

We Wrocławiu mogliśmy grać jeszcze z tydzień i nic by nie wpadło, a z Górnikiem nawet jakby obrońcy nie poszli na grzyby to ciągle byłoby 0-0, a za ten wynik wątpie by ktoś go na rękach nosił.

Nie wiem z czegosię tak śmiejesz ze Skorży bo to mimo wszystko tak samo jak Maaskant młody i ambitny trener z tą różnicą że sukcesy ma wiele większe.

Ale pieprzenie. Powiedz co masz konkretnie do gościa który przyjechał na zadupie piłkarskie i z rozbitej zmanierowanej drużyny (spadek po tym "z większymi sukcesami Skorżą") i kilku niewiedzących gdzie trafili i co tu robią chlopaczków zrobił W KILKA MIESIĘCY lidera i drużynę może i z brakami ale zapier....ącą w każdym meczu do końca.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.05.2011, 17:46
Spadek to miał po Kasperczaku zacznijmy od tego...
Jeśli chodzi czy coś mam do Maaskanta to nie, raczej do tych wszystkich co bez krytycznie wpatrują się w niego jak w obraz. Ja w przeciwieństwie do innych to będę go rozliczał za cały sezon, teraz to mogę jedynie powiedzieć że skompromitował się w PP bo te rozgrywki sie już skończyły. Ligi narazie nie oceniam bo trwa dalej i nie wpadam w panike po dwóch porażkach ale także nie wpadam w zachwyt po kilku bardzo szczęśliwych zwycięstwach i kilku fajniusich wywiadach.
Co do tego co napisałem wyżej to przeciez sama prawda. Maaskant to kandydat na trenera z sukcesami. Skorża to już trener z sukcesami czy się to komuś podoba czy nie. Zresztą Maciek też miał rozbitą drużynę jak przychodził. Ja to pisze od początku pracy Maaskanta to trener z wieloma zaletami, ale też taki co posiada sporo mocnych wad i trzeba o nich pisać przed tym jak w ważnym momencie wyjdą na światło dzienne, a nie po.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.05.2011, 17:51
Tak, bo Kasperczak tu rządził przez 2 lata, rzeczywiście
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 07.05.2011, 18:08
Baala napisał(a):Wyświetl post
Spadek to miał po Kasperczaku zacznijmy od tego...
Jeśli chodzi czy coś mam do Maaskanta to nie, raczej do tych wszystkich co bez krytycznie wpatrują się w niego jak w obraz. Ja w przeciwieństwie do innych to będę go rozliczał za cały sezon, teraz to mogę jedynie powiedzieć że skompromitował się w PP bo te rozgrywki sie już skończyły. Ligi narazie nie oceniam bo trwa dalej i nie wpadam w panike po dwóch porażkach ale także nie wpadam w zachwyt po kilku bardzo szczęśliwych zwycięstwach i kilku fajniusich wywiadach.
Co do tego co napisałem wyżej to przeciez sama prawda. Maaskant to kandydat na trenera z sukcesami. Skorża to już trener z sukcesami czy się to komuś podoba czy nie. Zresztą Maciek też miał rozbitą drużynę jak przychodził. Ja to pisze od początku pracy Maaskanta to trener z wieloma zaletami, ale też taki co posiada sporo mocnych wad i trzeba o nich pisać przed tym jak w ważnym momencie wyjdą na światło dzienne, a nie po.
Nie żartuj z Kasperczakiem bo szkoda się śmiać z starszego pana co dał się wepchnąć na pole minowe po złotoustym ( choć powinien wiedzieć że już się skończyła jego wersja piłki )
Co do patrzenia w obraz to zgoda, chociaż przy skorżofilstwu ( nie wiem czy obejmuje Cię to schorzenie) to pare ciepłych słów w strone gościa co się stara to chyba nie taka zgroza ? ( to samo z miłymi wywiadami ja osobiście RM lubie posłuchac przynajmniej jest o piłce )

Co do ocen po sezonie to pełna zgoda. Zrobię tak samo uwzględniając to że wziął rozbity zespół bez przygotowania w trakcie rundy w nowych realiach..... i szampan będzie smakował jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.05.2011, 19:30
Trenera ocenimy po sezonie. Na razie to Skorża zdobył następne trofeum, a my nic. Nie chce nawet myśleć o teoretycznie możliwym scenariuszu, że jutro tracimy pkt. z Lechią, potem z Lechem, dostajemy w tyłek w Warszawie i mistrzem zostaje Legia. Jak wtedy ocenilibyśmy Maskaanta?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.05.2011, 19:48
Panowie, to jest wiocha. G.wniarz sobie robi jaja, a forumowicze z kilkuletnim stażem dają się wrabiać w prymitywną prowokację.

Tofik, Fialo - wstyd mi za was.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.05.2011, 19:52
Bez przesady, tak by z nim dyskutowali na kilka stron ktos musial napisac ze prowokacja
..
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 07.05.2011, 19:57
Cytat:
Trenera ocenimy po sezonie. Na razie to Skorża zdobył następne trofeum, a my nic. Nie chce nawet myśleć o teoretycznie możliwym scenariuszu, że jutro tracimy pkt. z Lechią, potem z Lechem, dostajemy w tyłek w Warszawie i mistrzem zostaje Legia. Jak wtedy ocenilibyśmy Maskaanta?
Zależy od tego jakbyśmy zagrali w tych meczach. Jeżeli przegralibyśmy po indywidualnych błędach zawodników grając dobrą, szybką, pomysłową, kombinacyjną piłkę (chociażby momentami) to oceniłbym go w ten sam sposób - niech powyrzuca sobie niektórych piłkarzy, pościąga nowych, niech ma czas (vide Skorża w Legii) na poskładanie tych klocków i w kolejnym sezonie można by go rozliczać z wyników jako takich. Natomiast jeżeli gralibyśmy padakę to trzeba by bylo też spojrzeć na to które miejsce w tabelii zajęliśmy oraz inne okoliczności (kartki, kontuzje, skład jaki wychodził ...) i wtedy podjąć stosowną decyzję.

Nie ustosunkuje się do wypowiedzi innych bo wiadomo że każdy ma swoją opinię. Natomiast dla mnie w tym sezonie wazniejsze od miejsca w tabeli jest gra oraz dobranie odpowiednich zawodników. Nieraz już przerabialiśmy "mistrza" a potem baty od chłopków z Azerbejdżanu. Osobiście wolałbym nawet gorsze miejsce w tabeli, ale stopniową, długotrwałą budowę solidnej, klasowej drużyny.

*Ze Skorży się śmieję tylko w "pewnym" zakresie, bo szanuję to co osiągnął z Wisłą oraz szanuje go jako trenera.

** Uprzedzając co niektórych - jasne że mistrzostwo, szczególnie jeśli nikt jego nie chce, ma swoją wartość. Prestiż, szansa na LM, kasa za dodatkowe mecze. I idealnym scenariuszem jest mistrz + przebudowa składu. Natomiast osobiście nie będę robił tragedii jeśli MP nie będzie w tym roku, jeśli będzie to oznaczało dalsze, spokojne budowanie składu z ogarniętym trenerem.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 07.05.2011 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.05.2011, 20:14
(...)Natomiast dla mnie w tym sezonie wazniejsze od miejsca w tabeli jest gra oraz dobranie odpowiednich zawodników. Nieraz już przerabialiśmy "mistrza" a potem baty od chłopków z Azerbejdżanu. Osobiście wolałbym nawet gorsze miejsce w tabeli, ale stopniową, długotrwałą budowę solidnej, klasowej drużyny.
(...)
Dla mnie tak samo. Mam już dosyć kompromitacji z pastuchami ze stepów wschodnich. Czarna seria Valerenga-Dinamo-Vitoria-Levadia-Karabach musi się wreszcie skończyć.

Dlatego obserwuję pracę Maaskanta, patrząc przede wszystkim na styl gry. I powiem szczerze, że na razie daleki jestem od zachwytów. Momentami (GKS Bełchatów) człowiek zaczyna wierzyć, że już coś zaskoczyło, a potem wraca stara kopanina.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 07.05.2011, 20:29
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Gdybym mial wybierać Puchar ze Skorżą ( a niestety oglądam Legię praktycznie w każdym meczu ) a trzecie miejsce z Maskantem Widząc te zalążki fajnego grania na początku budowy drużyny, to to nawet nie jest pytanie.

Co do wizji wydarzeń to lubię fantastykę, naprawdę. Tylko to jest poziom skrzyżowania wszystkich superbohaterów amerykańskich komiksów walczących przy użyciu wszystkich swoich mocy z gigantycznym zielonym robakiem próbującym zawładnąć naszą planetą przy pomocy gigantycznych czerwonych jeżozwierzy.

Nie przepadam za tym rodzajem.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 08:16
roznica miedzy Wisla a Legia Skorzy jest taka ze oni nie potrafia grac pilką i wymienic kilka podan z pierwszej pilki, kopia na oślep...dla mnie pilkarze wszystkich druzyn ekstraklasy maja podobne umiejetnosci, Wisla zawodnikow nie mam specjalnie wybitnych ale roznica polega na jednym zasadniczym aspekcie my na lawce trenerskiej mamy trenera,ktory pracuje z druzyna i to robi cala roznice i daje efekt pierwszego miejsca. i jeszcze jedno gra zespolu Skorzy nie ma zadnych fundamentow, to jest wszystko na glinianych nogach jak im wyjdzie to im wyjdzie a jak nie to dostaja wpierd...l. ja tam wole nasza (holenderska) mysl szkoleniową
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.05.2011, 09:10
Ja nie rozumiem tej szpili dla Maaskanta.
Przyszedl chlop do rozbitej druzyny, ktora bardzo slaba rokowala, gdzie byly wyrazne akcentowane podzialy na obcokrajowcow i miejscowych (n.p. nauka jezyka czy sugestia o to by zapytac sie o porazke zawodnikow zagranicznych), gdzie nikt nie wiedzial co i jak ma grac, najwieksza gwiazda byl napastnik ktory albo strzelal albo nie, bez ustawionej obrony i powidzmy sobie szczerze z mizernym bramkarzem oraz w last but not least kibicami ktorzy mysla ze Wisla to marka tak znana i silna jak Pepsi wsrod napojow gazowanych a nikt nie pamieta ze Afgan-Cola czy Azer-Cockta okazaly sie lepsze...
Dzis mamy ekipe ktora rozumie sie na boisku (a co cieszy nie ma przeslanek ze poza nim jest zle), wie co ma grac, obrona ciagle jest problemem ale przynajmniej bramkarz jest solidny - jestesmy na pierwszym miejscu w lidze z realnymi szansami na mistrzostwo kraju!!! Co biorac pod uwage nasze wyniki z poczatku sezonu jest (przynajmniej dla mnie) sensacja.

Panowie moim zdaniem dzis majac u steru S.V. i B.B oraz za trenera R.M obdarzonych zaufaniem B.C nie ma w naszym kraju lepszego miejsca do gry w pilke nozna. Dlaczego? Ciagly rozwoj, stabilizacja finasowa, mozliwosc nauki czegos zupelnie nowego. Jestem pewien ze jezeli dzis klub wybieralby Robert Lewandowski nie zastanawailby sie nawet 5 minut.

P.s. Jezeli Holendrzy maja rzeczywiscie zapis o (bajonskich) bonusach uwarunkowanych zyskami (czytaj Europa) to jestem dziwnie spokojny o wyniki i okna transferowe.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 08.05.2011 o godz. 09:42.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2011, 19:42
Ja napiszę tylko tyle. Skorża zarówno w Amice jak i potem w Groclinie czy Wiśle dostawał gotowe zespoły które miały tylko problemy natury psychologicznej. Jak w Legi trzeba było zbudować zespół od praktycznie zera to dopiero wyszła Jego ręka. Mimo PP to jednak Legia zalicza najsłabszy sezon od wielu wielu lat. Dodatkowo zimowe okienko tylko potwierdziło to co było już w Wiśle, że Skorża słabo wybiera zawodników do zespołu. Bo niby doszedł Hubnik, który się mniej lub bardziej sprawdził to już Ogbuke czy jak mu tam, którego tak Skorża pokochał to już kompletny niewypał. Dlatego nie ujmuje Skorży tego co zdobył, ale uważam, że nie sam do końca na to zapracował. Czy Maaskant będzie lepszy? Czas pokaże. Na dzisiaj na pewno skazą jest PP, ale prawda jest taka, że na dzisiaj najważniejsze było odzyskać tytuł i tu są duże szanse osiągnięcia zamierzonego celu. I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.05.2011, 19:52
Mają już PP, w lidze zajmują 3 miejsce tracąc zaledwie 3 punkty do Jagi, do Wisły 9 i do końca aż 5 kolejek. Słaby po ch.... Oni mają realne szanse zająć 2 miejsce czy nawet 1 (matematycznie, łatwiejszy terminarz od Wisły, która ma najtrudniejszy terminarz) zdobyli już PP i to ma być słaby sezon Ktoś gdzieś na onecie napisał że Legia zalicza słaby sezon i nie ważne tam PP, nie ważna tabela, po prostu słaby i się tak przyjęło

art napisał(a):Wyświetl post
11 porażel w sezonie to jest naprwde dobry sezon.
Niech mają i 20 porażek, straconych bramek 50, co to ma do rzeczy? liczy się wykres tabeli, ciekawe co byście pisali gdyby Legia z dorobkiem 13 porażek w sezonie zdobyła MP, na grę Interu nie można patrzeć a mimo to zdobyli puchar europy, bo przecież nie chodzi o walory estetyczne czy ilość meczów przegranych, my ze Śląskiem mieliśmy 80% posiadania piłki, 60 dośrodkowań czy 11 rzutów rożnych a mimo to przegraliśmy , do tego pije
Ostatnio edytowane przez CH. : 08.05.2011 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.05.2011, 20:02
11 porażel w sezonie to jest naprwde dobry sezon. Legia przecież ma ma negatywny bilans bramkowy: 33-35... Kiedyś mówili, że to jedyny taki przypadek w Europie, to tylko dzięki temu, że ten sezon Ekstraklasy nie jest podobny do niczego normalnego

Żeby nie było OT. Maskat wygląda na trenera który do każdej zmiany musi dojrzeć i dziś w końcu dojrzał do innej taktyki. Zagraliśmy z dwójka defensywnych w środku i to było to idealne na ten mecz. Dodatkowo zmiany tak krytykowane ostatnio wypaliły...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2011, 20:03
Słaby dlatego, bo tylko Cracovia ma mniej przegranych niż Oni. Od lat nie mieli takie ilości po stronie przegranych i w tym kontekście uważam, że słaby. I nie powiesz mi że ta Legia Skorzy będzie rządzić w lidze przez lata, skoro On sam wraz z zarządem jak i komentatorami podkreślają, że konieczne są kolejne transfery. Więc skoro taki dobry to dlaczego taki słaby?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.05.2011, 20:06
Ty Ch.! Maja 9 pkt starty do Wisły, mecz z Jagą bezpośrednio i ustanowili rekord klubu w porazkach. WIęc zluzuj poślady bo widzę, ze 2 mecze nieprzegrane uczyniły legionistom wodę z mózgu. 4 miejsce Legii będzie sukceem. Oby was Lech nie połknął bo będzie głupiutko, byc za Lechem poza podium.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 08.05.2011 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 08.05.2011, 22:42
CH. napisał(a):Wyświetl post

Niech mają i 20 porażek, straconych bramek 50, co to ma do rzeczy? liczy się wykres tabeli, ciekawe co byście pisali gdyby Legia z dorobkiem 13 porażek w sezonie zdobyła MP, na grę Interu nie można patrzeć a mimo to zdobyli puchar europy, bo przecież nie chodzi o walory estetyczne czy ilość meczów przegranych, my ze Śląskiem mieliśmy 80% posiadania piłki, 60 dośrodkowań czy 11 rzutów rożnych a mimo to przegraliśmy , do tego pije

Brawo.

Rozwiązałeś problem krytyki Wisły Maskanta. No bo jeśli liczy się tabela to jest fenomenalnie.

Czy źle zrozumialem i te zasady tyczą się tylko drużyn Macieja.?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów