The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2011, 11:58
Witam,
Czy był ktoś w Bośni , a dokładnie w Mostarze? Mógłby polecić tanie spanie , a także miejsca warte zobaczenia oprócz w/w i Medziugorje?
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.04.2011, 12:02
Czy ktoś z forumowiczów był może w Indiach, a dokładnie w Kalkucie? Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informację na temat tego kraju albo miasta.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.04.2011, 14:17
wiertar napisał(a):Wyświetl post
bilety około 15 zł do Szczawnicy. Polecam prywatną linie mojego znajomego Didi Trans

http://www.rda.krakow.pl/pl/detale.php tutaj sobie poszukaj dokładnie o której ci pasuje. wybierasz się do Szczawnicy
Przy okazji jakiegos parodniowego pobytu w Krakowie skoczę z żoną na 2 dni w Pieniny Warto?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2011, 14:57
pewnie że tak. jak tylko pogoda do pisze to jest co zwiedzać
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.04.2011, 11:27
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Witam,
Czy był ktoś w Bośni , a dokładnie w Mostarze? Mógłby polecić tanie spanie , a także miejsca warte zobaczenia oprócz w/w i Medziugorje?
pozdrawiam
Byłem w Bośni, choć stosunkowo dawno bo w 2005. Mogło się sporo zmienić. Była to rowerowa wyprawa do Albanii, więc uprzedzam, że z perspektywy siodełka podróż wygląda całkiem inaczej. Wjechaliśmy od północy i cisnęliśmy na Sarajewo, a dalej wzdłuż kanionu, bodajże Neretwa się rzeka nazywa. Fantastyczna trasa z pięknymi widokami.

Sarajewo warte zobaczenia, klimatyczne stare miasto, dużo miejsc przypominających o wojnie. Mostar też ciekawy. Medziugorje zapamiętałem głównie z 40 stopniowego upału i długiego podjazdu.
Nocleg w Mostarze mieliśmy w jakiejś salce katechetycznej u sióstr, za free oczywiście

Polecam Bośnię zdecydowanie - wspaniali ludzie i piękne krajobrazy. Po nocy w namiotach przy kościółku w jakiejś zapomnianej mieścinie dostaliśmy śniadanko od starszej kobiety - talerz mięcha, pomidorów, świeży chleb i garnek herbaty. Żałowała strasznie, ze nie zauważyła nas wieczorem bo nie pozwoliła by nam spać w namiotach na deszczu - miała wolny pokój dla nas

W 2005 do większości mijanych lasów był zakaz wstępu - ogrodzone i tablice ostrzegające przed minami.
Generalnie kraj się rozwijał, dużo młodych ludzi ciekawych świata. Ładne dziewczyny Były też wojska NATO po drodze. Uważać na kierowców tirów. Idioci są zdolni wyprzedzać w górach na zakrętach, pod górę, zero widoczności. uratowało mnie jakieś 80cm wolnego miejsca między ciężarówką a skałami.

Aaaaa bym zapomniał - OBOWIĄZKOWO odwiedzić należy tamtejsze piekarnie! Mają najlepsze jakie jadłem bułki, drożdżówki itp wyroby. Niebo w gębie Piwo też mają dobre.

Proud napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś z forumowiczów był może w Indiach, a dokładnie w Kalkucie? Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informację na temat tego kraju albo miasta.
W Indiach byłem 2 lata temu. Lądowałem w Delhi i ciąłem na północ, do Ladakhu. To dwa różne światy w obrębie jednego kraju.
Delhi jest niesamowite - ogromne miasto, pełne wszystkiego. Od Rolls Royców i milionerów po ludzi umierających na ulicy w brudzie i syfie jaki dla Eurpoejczyka jest szokujacy. Mnóstwo ciekawych miejsc, ogromny chaos i wariactwo na ulicach, ogromny upał i wilgotność.
Wszechobecne 'Hello Mister' i wrażenie, że Hindusi gdyby mogli to sprzedaliby wszystko co się da, nawet siebie. Będą próbowali wydusić od Ciebie każdy grosz. Bardzo ciekawi - chcą wiedzieć ska jesteś, dlaczego przyjechałeś, czy masz żonę i ile kobiet już zaliczyłeś.
Piękne dziewczyny i fatalne piwo. Faceci podchodzący aby zrobić sobie zdjęcie (nie kumam tego do dziś).
Tanio! Bardzo tanio. Do Delhi bardzo łatwo się zrazić, ale mimo wszystko polecam.
Jeszcze byłem w Agrze. Taj Mahal - bajka. Ale cała otoczka mierzi i obrzydza.

Za to Ladakh - raj na ziemi! Cisza i spokój, inny świat, inni ludzie (też chciwi jak cholera). No i przede wszystkim wspaniałe góry. Jakbym mógł to bym pojechał tam nawet jutro.

Jeśli ktoś ma do wyboru jechać po raz n-ty na 2tyg do Grecji/Włoch/Hiszpanii/ czy innego Egiptu, i wydać na to 2500zł to nie robić błędu i jechać do Indii. Bilet w promocji można wyhaczyć za 1400-1500zł. Plus tysiąc na miejscu na 2 tyg starczy spokojnie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wisnia88
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 27.04.2011, 07:50
Chłopaki prośba ma ktoś z was może namiar na jakiś tani nocleg w Gdańsku?PZDR
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 21:14
Jutro wybieram się do Wrocławia.
Jakieś wskazówki , co trzeba zobaczyć, zwiedzić?
Znacie jakieś przyzwoite cenowo hostele?
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Od: 08.2008

Stary 03.05.2011, 13:17
W wakacje mam zamiar wybrać się do Pragi.Znacie jakieś hostele(rozsądne cenowo)?Fajne kluby,imprezy itd?
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.05.2011, 22:15
Hostel Ubytovna Konevova - dośc tani , tramwajem i metrem jakieś 30 minut od centrum Pragi , wieje komuną ale wifi mają Jeśli chodzi o kluby to zecydowanie Hot Peppers na Vaclavske Namesti
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Od: 08.2008

Stary 06.05.2011, 12:27
Jak to jest z biletami lotniczymi zamawianymi z Ryanair?Jak wysokie są te opłaty i koszty opcjonalne?Ile trzeba średnio doliczyć do ceny biletu?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 06.05.2011, 21:25
To zależy. Czasem masz zwolnienie z opłat zupełne, czasem odprawe za free, czasem bez podatku. Przy kazdym locie masz dokladnie rozpisane to, trzeba patrzec.

Co do kosztów opcjonalnych (rozumiem że masz na mysli bagaz ect?) to masz cennik na stronie. Tak samo opłata za płatnośc karta. Bodaj 20zł na locie, ale ta przedpłacowa karta jest zwolniona. WBK ją ma.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.05.2011, 22:36
WBK, a także karta moneybookers jest zwolniona z wszelkich opłat.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 23:12
Czy był ktoś na portugalskim Eurotripie z tego biura - http://student.travel.pl/
?

Pytam, gdyż ciekawi mnie ogólny koszt wyjazdu wraz ze wszystkim wydatkami na miejscu itd i czy warto...
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 13.05.2011, 23:20
Nie lepiej polecieć samolotem do Portugalii? Z Frankfurtu latają tanio - nawet za 220 złotych w dwie strony.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 14.05.2011, 00:36
Moim zdaniem, najlepszym sposobem na wypad do Pragi jest impreza z biura Rainbow Tours o nazwie Czeskie Impresje Dla Wygodnych. Za kwote 300 - 350 od osoby 3 noclegi ze śniadaniami, przejazd autokarem, opieka pilota, zwiedzanie oprócz Pragi także Kutnej Hory i Karlowych Varów. Jadąc prywatnie wyjdzie dużo drożej. Moge pomóc w rezerwacji. Adam
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2011, 20:52
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej polecieć samolotem do Portugalii? Z Frankfurtu latają tanio - nawet za 220 złotych w dwie strony.
Do Frankfurtu też się za darmo nie dostanę, a poza tym mam możliwość nieco obniżenia kosztów tego wyjazdu i na pewno bardziej mi się opłaci taki zorganizowany niż na własną rękę, zwłaszcza, że ni w ząb ze znajomością języka itd. Poza tym to nie tylko Portugalia, a jeszcze 'przejazdem' w Holandii, Francji i Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 15.05.2011, 01:31
spoko, myślałem, że w więcej osób się wybierasz.

Dojazd w 4 osoby do Frankfurtu wyszedłby w okolicach 150 złotych na łebka a trasa - jeśli nie ma korków na niemieckich autostradach - jest wygodna i w miarę szybka. Jeśli jedziesz sam, oczywiście się nie opłaca ;-)

adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, najlepszym sposobem na wypad do Pragi jest impreza z biura Rainbow Tours o nazwie Czeskie Impresje Dla Wygodnych. Za kwote 300 - 350 od osoby 3 noclegi ze śniadaniami, przejazd autokarem, opieka pilota, zwiedzanie oprócz Pragi także Kutnej Hory i Karlowych Varów. Jadąc prywatnie wyjdzie dużo drożej. Moge pomóc w rezerwacji. Adam
Cztery osoby w aucie i drożej nie wyjdzie. A na pewno większa swoboda "działania" ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 15.05.2011 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.05.2011, 01:49
PelsonTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest z biletami lotniczymi zamawianymi z Ryanair?Jak wysokie są te opłaty i koszty opcjonalne?Ile trzeba średnio doliczyć do ceny biletu?
Z Ryanair jest jeszcze tak że gdy zrobisz rezerwacje tz testową żeby zobaczyć co ile ostatecznie kosztuje a później zrobisz już normalną rezerwację to ta druga jest droższa.

Zapisują IP albo coś w ten deseń. Więc warto to brać pod uwagę.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 15.05.2011, 02:06
Hej, bardzo mocno zaniżasz koszt dojazdu na lotnisko do Frankfurtu, odległość z Krakowa to ok 1250 km w jedną stronę plus autostrady plus parking - min. 50 euro za tydzień.
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.05.2011, 02:58
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Z Ryanair jest jeszcze tak że gdy zrobisz rezerwacje tz testową żeby zobaczyć co ile ostatecznie kosztuje a później zrobisz już normalną rezerwację to ta druga jest droższa.

Zapisują IP albo coś w ten deseń. Więc warto to brać pod uwagę.
Już mam za sobą z 15 lotów tą linią lotniczą i pierwsze słysze o czym mówisz.... NIGDY takiej sytuacji nie miałem.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 15.05.2011, 12:07
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Hej, bardzo mocno zaniżasz koszt dojazdu na lotnisko do Frankfurtu, odległość z Krakowa to ok 1250 km w jedną stronę plus autostrady plus parking - min. 50 euro za tydzień.
Witaj,

Sprawdziłem dokładnie dwie rzeczy. Na mapa gogle trasę z Krakowa do Hahn (z tego lotniska latają tanio do Porto) i na stronie airportu cenę parkingów.

Oto wnioski:

1. Nie 1250, a dokładnie 1080 km.
2. Nie minimum 50 euro, a minimum 21 euro za tydzień (parking p4)

Jadąc autem, które pali 8 litrów gazu po 2.55 za litr, wychodzi koszt przejazdu: 440 złotych.

Najtańszy parking na lotnisku w Hahn kosztuje 21 euro za tydzień.

440 + 80 zł = 520. + bramki na A4 = 556 zł. 556/4= nawet mniej niż 150 na łebka.

Zakładam, że słowa o zaniżeniu przeze mnie kosztów opierałeś na tym, że twoje autko pali podobną ilość, ale nie gazu, tylko benzyny Wtedy dojazd będzie droższy, co nie zmieni faktu, że da się dostać do Portugalii za bardzo przystępną cenę;-)

pozdrawiam

marian3a napisał(a):Wyświetl post
Już mam za sobą z 15 lotów tą linią lotniczą i pierwsze słysze o czym mówisz.... NIGDY takiej sytuacji nie miałem.
również pierwsze słysze ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 15.05.2011 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.05.2011, 20:21
mógłby ktoś polecić jakiś rejon, albo rejony,(oraz hotele) w Turcji z ładnymi plażami, bogate w życie nocne ?

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.05.2011, 21:54
Był ktoś na Monte Cassino? Jakieś uwagi względem dojazdu, noclegów, itd.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.05.2011, 16:18
Moze ktos polecic tanie i w miare dobre noclegi w Ostravie ?
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.05.2011, 20:53
Panie, Panowie.

Byl ktos moze w Slowackim Raju? Jakies miejsca, ktore koniecznie trzeba tam zobaczyc?
Noclegi warte polecenia?
Odpowiedz cytując
_KRIS_
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.05.2011, 12:27
Ziomeczki mam pytanie, byl ktos moze na Wegrzech w okolicach Balatonu? jesli tak bardzo prosze o kontakt potrzebuje pare informacji
MUAY THAI!!!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.05.2011, 22:25
Tomek_TS napisał(a):Wyświetl post
Moze ktos polecic tanie i w miare dobre noclegi w Ostravie ?
Nie wiem jaka tam jest ulica, ale powiem Ci że jest to przy skrzyżowaniu Sokolskiej Triady z Muglinovską. Budynek znajduje się w głębi parku. Żeby jeszcze bardziej dokładniej się określić jest to przy przystanku tramwajowym Sad B. Nemcove. Koszt za nockę 220 koron, oczywiście szału nie ma, ale żeby się przespać i zregenerować przed kolejnym wypadem jak znalazł. Po drugiej stronie masz supermarket, a do Stodolni 2 km, wsiadasz w tramwaj i 5 minutek i już jesteś. Jak coś to pisz na PRIV.
A... i jak jedziecie autem to nie zostawcie broń Boże niczego w nim, bo ogólnie dużo rumunów tam się kręci i sama recepcjonistka mówiła że kradną.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.06.2011, 17:35
Możecie polecić jakies dobre miejsce w Polsce na studencki wyjazd ? Wiadomo, żeby było w miare tanio i jakieś tam atrakcje. W gre wchodzi nasz Bałtyk jak i jeziora ( Rożnowskie, Solina itp ) Prosze o odzew
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.06.2011, 09:35
Leciał może ktoś ostatnio LOT'em? Jak wygląda u nich przewóz laptopa - liczy się jako sztuka bagażu podręcznego czy można go zabrać do oddzielnej torby oprócz bagażu podręcznego?

Na ich kochanej infolinii nic się człowiek nie dowie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.06.2011, 10:33
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Możecie polecić jakies dobre miejsce w Polsce na studencki wyjazd ? Wiadomo, żeby było w miare tanio i jakieś tam atrakcje. W gre wchodzi nasz Bałtyk jak i jeziora ( Rożnowskie, Solina itp ) Prosze o odzew
osobiście nad Bałtykiem to polecam Mielno, Dużo młodych osób, dyskotek, pubów, i "innych atrakcji". Plaża troche wąska ale ogólnie bardzo mi się podobał klimat
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów