|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciut wyższy standard czyli każdy pokój z łazienką itp a nie jedna na piętro jak w akademikach
![]() Magnolię kojarzę - dzięki za info - jak będę wiedział że jadę to podzwonię. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Był ktoś w Niemczech ostatnio? Jakie ceny w pubach, barach itd? Jakie kwoty za wejścia do knajp, za browarki/drinki? Jadę za kilka dni i muszę się uzbroić w Eurosy,...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja mam pytanko wybiegające w przyszłość do tych co bawili w Bulgarii.wybieram się w okolice Warny na wakacje w pierwszych dniach lipca.nie zależy mi na miejscu imprezowym,bo jadę z dzieciakami.interesuje mnie jak wyglada przejazd przez Węgry,Rumunię i samą Bulgarię tzn ceny za paliwo czy obowiązuja jakies winiety i jak lepiej jechać przez te kraje w dzień czy w nocy.może znacie też ceny kwater w Bulgarii i czy można coś załapac blisko morza tak "z marszu" czy koniecznie trzeba rezerwować wczesniej.
za udzieloną pomoc z góry dziekuję. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jadę z córką w weekend do Krakowa. Córka jeszcze tutaj nie była, ja byłem bardzo dawno, więc tez już mało pamiętam. Proszę o porady gdzie warto iść, co zwiedzić, co jest obowiązkowym punktem i przede wszystkim gdzie jest bezpiecznie, czyli też informację gdzie lepiej nie iść w takiej konfiguracji, z dzieckiem. Póki co mam w planach iść na Rynek, Wawel, Kazimierz, Kościół Mariacki, zastanawiam się gdzie jeszcze isc - proszę o propozycje.
Pozdrawiam. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez ardianek : 09.03.2011 o godz. 10:45.
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Możesz spokojnie chodzić po tych miejscach i masz dużo rzeczy do zwiedzania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ostatnia nowość (z zeszłego roku) to "Rynek Podziemny"
Cytat:
Jak będziesz w Rynku to oczywiście trzeba zwiedzić Colegium Maius. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
http://www.eholiday.com.pl/obzor_pen...kar_20907.html Pokoje wszystko czego potrzeba i co najważniejsze mają klimatyzację. Właścicielka doskonale mówi po polsku oraz prowadzi niewielką restaurację obok. Żarcie bardzo dobre i niedrogie w stosunku do ilości na talerzu. Sam Obzor nie jest duży. Spacerowym tempem do obejścia w 20-25 minut. Do plaży idzie się jedną ulicą cały czas w dół, wzdłuż straganów i restauracji. Morze ciepłe jak zupa, plaża w porównaniu do Złotych Piasków nie zawalona aż tak turystami. Mogę polecić Obzor jako miejsce wypadowe czy to do Warny czy to do Nesebaru - można wypożyczyć auto na miejscu (ja tak zrobiłem i zjeździłem całe północne wybrzeże aż do granicy z Rumunią) . Obzor leży dokładnie w połowie drogi do obu miejscowości. Rumunię objechałem nocą, przejazd przez Słowację i Węgry przeszedł migiem, przez samą Rumunię trochę dłużej schodzi ze względu na różne atrakcje po drodze haha ![]() Jak coś to pisz na PW, służę radą i informacją. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Nie zdziw się jak po przekroczeniu granicy zobaczysz na poboczu z 15 zabitych koni, które się rozkładają na oczach przechodni a podczas podróży w nocy nie będziesz nic widział ponieważ tam wszyscy jeżdżą na długich i nie robią z tego problemu, że kierowca z naprzeciwka nie widzi kompletnie NIC. Ale poza tym jest ok |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jechałem przez Rumunie w te wakacje i:
na skróty tak żeby odwiedzić Draculę - DRAMAT. Strach było na stacje podjechać. Powrót "główną trasą" (polecana przez biuro podróży) - b. ładna droga, autostrady, sporo w budowie, więc w wakacje powinno być jeszcze lepiej. Przez Węgry nawet nie zauważysz jak przelecisz... Jeśli dobrze pamiętam, to w Bułgarii dla każdego obcokrajowca są winiety na każdą drogę (od samej granicy). Na Słowacji koło jakiegoś getta rumunów. Idzie 50 brudasów środkiem drogi i ma wszystko w d***. Kawałek dalej parę bloków typowo rumuńskich. Tam lepiej uważać, bo po parę kilometrów w każdą stronę nic nie ma. Nawet zboże ukradli ![]() ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja bardziej patriotycznie
Poleciłby ktoś jakiś tani (1500zł/osoba, 2 tyg) hotel/ośrodek wypoczynkowy nad polskim morzem? Jakiś Hel, Kołobrzeg itd. Odpada z góry Trójmiasto. Jeśli ktoś miałby coś godnego polecenia to najlepiej jeśli mogę prosić o privka. Z góry dzięki! PS. Oczywiście przeszukuję w internecie w te i we wte, ale już mi sie po prostu wszystko chrzani w głowie... No i do matury jakieś ogólne przygotowanie trzeba by podjąć. ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Dla mnie idealne miejsca na odpoczynek, a przy okazji gdzieś wyskoczenie. Do 3miasta jakieś 65km, jeździ "pks" kilkanaście razy dziennie, na Hel, do Władka, do Łeby. Jakby co mam fajna miejscówkę - nowy budynek, jasne pokoje z łazienkami każdy, TV, kuchnia do użytku, ogródek, grill ect. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak to z ważnością paszportu jest. Mam ważny paszport do lipca 2012 roku. Wpuszczą mnie w maju tego roku do Turcji czy iść nowy wyrabiać?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak przyleciałem to nie było żadnego problemu. A fotka chyba z podstawówki jeszcze... ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szukam jakiegos fajnego miejsca na weekend nie drogiego najlepiej takiego do 200 km od Krakowa zeby zabrac dziewczyne ze soba i milo spedzic czas jak myslicie zakopane dalej modne na cos takiego ?
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie że modne. Na Zakopane nie ma mocnych i tak pozostanie pewnie jeszcze długo..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
poleci ktoś jakieś spanie we Lwowie w znośnych warunkach i po przystępnej cenie?
![]()
nawet dziecko o tym wie, że po pasach depcze się
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś ze zgromadzonych był w Gruzji ? jeśli tak to zapraszam na priv, mam parę pytań.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Gdyby ktoś wybierał sie na wczasy lub wycieczke objazdową z biurem Itaka, chętnie doradzę, pomoge dobrać timing i zrobić rezerwacje z upustem 6 - 8 % od cen obowiązujących na dany moment w systemie rezerwacyjnym (dot również last minute).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Poleci ktoś hostel, nocleg we Wrocławiu, pokój na 2-4osoby, lub 2 dwójki. Stanadrdy nie musza byc bardzo wysokie, ale dobrze jakby np. pokój był z łazienką, niepotrzebne TV, lodówki itd. Bardzo prosze o jakies namiary albo linki na PW.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wybieram się w maju do Ostrawy. Był ktoś? jakie wrażenia, ceny, może poleci ktoś jakieś miejsce do spania blisko centrum?
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kursują busy z Krakowa do Szczawnicy? Jeśli tak, to z dworca? I po ile bilety?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wiem na pewno że kursują autobusy PKS Grupa z RDA do Szczawnicy... ale ile bilety to nie mam pojęcia... poszukaj na stronkach grupy lub stronce RDA E: http://www.pksmyslenice.pl/rozklad-j...w&kodp=7112692
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 25.04.2011 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bilety około 15 zł do Szczawnicy. Polecam prywatną linie mojego znajomego Didi Trans
http://www.rda.krakow.pl/pl/detale.php tutaj sobie poszukaj dokładnie o której ci pasuje. wybierasz się do Szczawnicy ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|