The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2011, 23:43
Ciut wyższy standard czyli każdy pokój z łazienką itp a nie jedna na piętro jak w akademikach

Magnolię kojarzę - dzięki za info - jak będę wiedział że jadę to podzwonię.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2011, 00:28
Był ktoś w Niemczech ostatnio? Jakie ceny w pubach, barach itd? Jakie kwoty za wejścia do knajp, za browarki/drinki? Jadę za kilka dni i muszę się uzbroić w Eurosy,...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.03.2011, 08:21
ja mam pytanko wybiegające w przyszłość do tych co bawili w Bulgarii.wybieram się w okolice Warny na wakacje w pierwszych dniach lipca.nie zależy mi na miejscu imprezowym,bo jadę z dzieciakami.interesuje mnie jak wyglada przejazd przez Węgry,Rumunię i samą Bulgarię tzn ceny za paliwo czy obowiązuja jakies winiety i jak lepiej jechać przez te kraje w dzień czy w nocy.może znacie też ceny kwater w Bulgarii i czy można coś załapac blisko morza tak "z marszu" czy koniecznie trzeba rezerwować wczesniej.
za udzieloną pomoc z góry dziekuję.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2011, 10:37. Co obowiązkowo zwiedzić w Krakowie
Jadę z córką w weekend do Krakowa. Córka jeszcze tutaj nie była, ja byłem bardzo dawno, więc tez już mało pamiętam. Proszę o porady gdzie warto iść, co zwiedzić, co jest obowiązkowym punktem i przede wszystkim gdzie jest bezpiecznie, czyli też informację gdzie lepiej nie iść w takiej konfiguracji, z dzieckiem. Póki co mam w planach iść na Rynek, Wawel, Kazimierz, Kościół Mariacki, zastanawiam się gdzie jeszcze isc - proszę o propozycje.

Pozdrawiam.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez ardianek : 09.03.2011 o godz. 10:45.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.03.2011, 10:41
Możesz spokojnie chodzić po tych miejscach i masz dużo rzeczy do zwiedzania.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2011, 11:06
Ostatnia nowość (z zeszłego roku) to "Rynek Podziemny"
Cytat:
24 września krakowski Rynek odsłonił przed zwiedzającymi tajemnice skrywane pod ziemią. Otwarty został „Szlak turystyczny po podziemiach Rynku Głównego - Śladem europejskiej tożsamości Krakowa”. Nowe muzeum będzie otwarte dla zwiedzających od dzisiaj 27 września.

Wystawa „Śladem europejskiej tożsamości Krakowa - szlak turystyczny po podziemiach Rynku Głównego”będzie czynna dla wszystkich chętnych od 27 września w poniedziałki w godz. 10:00-20:00 (dzień bezpłatny), we wtorki w godz. 10:00-16:00, od środy do niedzieli w godz. 10:00-20:00. Wystawa będzie zamknięta dla zwiedzających w każdy pierwszy wtorek miesiąca.
Ceny biletów: bilet normalny: 13 zł; bilet ulgowy: 10 zł; bilet grupowy: 10 zł; bilet grupowy, szkolny: 7 zł; usługa przewodnicka: 150 zł od grupy; usługa przewodnicka dla szkół: 110 zł od grupy; bilet rodzinny: 30 zł (2 osoby dorosłe + 2 dzieci do lat 16 lub 1 osoba dorosła + 3 dzieci do lat 16). W poniedziałki grupy będą miały wstęp bezpłatny, ale będą opłacać koszty usługi przewodnickiej.
Ostatnia grupa wpuszczana będzie na ekspozycję 90 minut przed jej zamknięciem. Ostatni zwiedzający indywidualni będą wchodzić na wystawę 60 minut przed jej zamknięciem. Na wystawie obowiązywać będzie zakaz fotografowania z użyciem lamp błyskowych i statywów. Grupy będą zwiedzać wystawę wyłącznie pod opieką przewodników muzealnych lub przewodników miejskich, którzy zaliczyli niezbędne szkolenie organizowane przez muzeum i uprawniające do oprowadzania po wystawie
Bezwarunkowo oprócz tego należy zwiedzić z dziećmi Kopalnię Soli w Wieliczce. Jeżdżą tam bez przerwy busy lub ze ścisłego centrum (Pl. Matejki) autobus nr. 304.

Jak będziesz w Rynku to oczywiście trzeba zwiedzić Colegium Maius.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2011, 11:14
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś polecić fajną kwaterę w Zakopcu? Interesuje mnie jedna noc - sobota / niedziela.

Nie interesuje mnie pokój u górala ale wyższy standard - pensjonat czy prywatne apartamenty - w rozsądnej cenie bo właśnie dzwoniłem do jednego i chcą 350 zł za 4 osobowy apartament więc trochę ostro - zwłaszcza że to najbliższy tydzień a nie "Małyszomania".
Polecam hotel "Kolejarz". Świetna lokalizacja przy dwrocu PKS, przed hotelem przystanki początkowe Szwagropolu i Trans-Frej oraz liczne busy w różne kierunki. Hotel po remoncie i liftingu pokoi, nowe meble, zrobione łazienki. Pokoje 2,3, 4 osobowe i apartamentowe. Koszt jak byłem w zeszłym roku to ok. 70 zł. ze śniadaniem (szwedzki stół), można było dobrze zjeść przed wyjściem na trasę.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.03.2011, 12:48
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Jadę z córką w weekend do Krakowa. Córka jeszcze tutaj nie była, ja byłem bardzo dawno, więc tez już mało pamiętam. Proszę o porady gdzie warto iść, co zwiedzić, co jest obowiązkowym punktem i przede wszystkim gdzie jest bezpiecznie, czyli też informację gdzie lepiej nie iść w takiej konfiguracji, z dzieckiem. Póki co mam w planach iść na Rynek, Wawel, Kazimierz, Kościół Mariacki, zastanawiam się gdzie jeszcze isc - proszę o propozycje.

Pozdrawiam.
Kopce, cmentarz na Salwatorze (nie trzeba wchodzić na teren) - ładne krakowskie widoki.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.03.2011, 14:15
picasso napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanko wybiegające w przyszłość do tych co bawili w Bulgarii.wybieram się w okolice Warny na wakacje w pierwszych dniach lipca.nie zależy mi na miejscu imprezowym,bo jadę z dzieciakami.interesuje mnie jak wyglada przejazd przez Węgry,Rumunię i samą Bulgarię tzn ceny za paliwo czy obowiązuja jakies winiety i jak lepiej jechać przez te kraje w dzień czy w nocy.może znacie też ceny kwater w Bulgarii i czy można coś załapac blisko morza tak "z marszu" czy koniecznie trzeba rezerwować wczesniej.
za udzieloną pomoc z góry dziekuję.
Polecam Ci Obzor, pensjonat Kierka

http://www.eholiday.com.pl/obzor_pen...kar_20907.html

Pokoje wszystko czego potrzeba i co najważniejsze mają klimatyzację. Właścicielka doskonale mówi po polsku oraz prowadzi niewielką restaurację obok. Żarcie bardzo dobre i niedrogie w stosunku do ilości na talerzu.

Sam Obzor nie jest duży. Spacerowym tempem do obejścia w 20-25 minut. Do plaży idzie się jedną ulicą cały czas w dół, wzdłuż straganów i restauracji. Morze ciepłe jak zupa, plaża w porównaniu do Złotych Piasków nie zawalona aż tak turystami. Mogę polecić Obzor jako miejsce wypadowe czy to do Warny czy to do Nesebaru - można wypożyczyć auto na miejscu (ja tak zrobiłem i zjeździłem całe północne wybrzeże aż do granicy z Rumunią) . Obzor leży dokładnie w połowie drogi do obu miejscowości.
Rumunię objechałem nocą, przejazd przez Słowację i Węgry przeszedł migiem, przez samą Rumunię trochę dłużej schodzi ze względu na różne atrakcje po drodze haha

Jak coś to pisz na PW, służę radą i informacją.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.03.2011, 15:26
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Polecam Ci Obzor, pensjonat Kierka

http://www.eholiday.com.pl/obzor_pen...kar_20907.html

Pokoje wszystko czego potrzeba i co najważniejsze mają klimatyzację. Właścicielka doskonale mówi po polsku oraz prowadzi niewielką restaurację obok. Żarcie bardzo dobre i niedrogie w stosunku do ilości na talerzu.

Sam Obzor nie jest duży. Spacerowym tempem do obejścia w 20-25 minut. Do plaży idzie się jedną ulicą cały czas w dół, wzdłuż straganów i restauracji. Morze ciepłe jak zupa, plaża w porównaniu do Złotych Piasków nie zawalona aż tak turystami. Mogę polecić Obzor jako miejsce wypadowe czy to do Warny czy to do Nesebaru - można wypożyczyć auto na miejscu (ja tak zrobiłem i zjeździłem całe północne wybrzeże aż do granicy z Rumunią) . Obzor leży dokładnie w połowie drogi do obu miejscowości.
Rumunię objechałem nocą, przejazd przez Słowację i Węgry przeszedł migiem, przez samą Rumunię trochę dłużej schodzi ze względu na różne atrakcje po drodze haha

Jak coś to pisz na PW, służę radą i informacją.
W Bułgarii byłem 2 razy, pierwszy za małolata z rodzicami a drugi raz 2-lata temu z dziewczyną. Słowacja, Węgry najlepiej zrób w nocy tak żeby Rumunię trzaskać przez dzień. Ja akurat drugim razem jechałem tak, że Rumunię brałem w nocy i nie polecam tego najgorszemu wrogowi. Droga potrafi płatać takie figle, że pocinasz 100 km/h a potem jest dziura do wysokości drzwi, że gdyby nie siła rozpędu samochodu to bym pewnie do dziś tam siedział. Raz mi siadła w nocy nawigacja i musiałem się spytać jakiegoś gościa o drogę to ani po angielsku ani po niemiecku, gość typowe nefretete. Jedyne co chciał to chyba za.ebać mi sprzęt z samochodu. W drodze powrotnej urwałem zawieszenie właśnie w Rumunii i gdyby nie możliwość jednak jechania nawet powoli to bym samochód tam zostawił z całym sprzętem i wrócił samolotem. Fakt faktem, że jakiegoś super samochodu nie mam ale awaria w środku lasu 50 km za najbliższym miastem i 20 km przed następnym spowodowała u mnie lekką panikę Nie zdziw się jak po przekroczeniu granicy zobaczysz na poboczu z 15 zabitych koni, które się rozkładają na oczach przechodni a podczas podróży w nocy nie będziesz nic widział ponieważ tam wszyscy jeżdżą na długich i nie robią z tego problemu, że kierowca z naprzeciwka nie widzi kompletnie NIC. Ale poza tym jest ok
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Stary 09.03.2011, 15:38
Ja jechałem przez Rumunie w te wakacje i:
na skróty tak żeby odwiedzić Draculę - DRAMAT. Strach było na stacje podjechać.
Powrót "główną trasą" (polecana przez biuro podróży) - b. ładna droga, autostrady, sporo w budowie, więc w wakacje powinno być jeszcze lepiej.
Przez Węgry nawet nie zauważysz jak przelecisz...
Jeśli dobrze pamiętam, to w Bułgarii dla każdego obcokrajowca są winiety na każdą drogę (od samej granicy).

Na Słowacji koło jakiegoś getta rumunów. Idzie 50 brudasów środkiem drogi i ma wszystko w d***. Kawałek dalej parę bloków typowo rumuńskich. Tam lepiej uważać, bo po parę kilometrów w każdą stronę nic nie ma.
Nawet zboże ukradli

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.03.2011, 15:45
Ja bardziej patriotycznie

Poleciłby ktoś jakiś tani (1500zł/osoba, 2 tyg) hotel/ośrodek wypoczynkowy nad polskim morzem?
Jakiś Hel, Kołobrzeg itd. Odpada z góry Trójmiasto.
Jeśli ktoś miałby coś godnego polecenia to najlepiej jeśli mogę prosić o privka.

Z góry dzięki!

PS. Oczywiście przeszukuję w internecie w te i we wte, ale już mi sie po prostu wszystko chrzani w głowie... No i do matury jakieś ogólne przygotowanie trzeba by podjąć.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 09.03.2011, 15:58
masterlag napisał(a):Wyświetl post

Poleciłby ktoś jakiś tani (1500zł/osoba, 2 tyg) hotel/ośrodek wypoczynkowy nad polskim morzem?
Jeśli ktoś miałby coś godnego polecenia to najlepiej jeśli mogę prosić o privka.

Z góry dzięki!

PS. Oczywiście przeszukuję w internecie w te i we wte, ale już mi sie po prostu wszystko chrzani w głowie... No i do matury jakieś ogólne przygotowanie trzeba by podjąć.
Polecam Jastarnię, w połowie drogi na Hel. Plaża zajebista, czyściutka, fajny piaseczek.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.03.2011, 19:22
masterlag napisał(a):Wyświetl post

Z góry dzięki!

Ostrowo - między Jastrzębią Górą a Karwią. Mniejsza miejscowość, ale blisko do obu w/w wymienionych - a to już "kurorty". Na plazy idzie miejsce spokojnie znalec nie trzeba sie przewracać na "trzy-cztery".Super smażalnie, sklepy, apteka, pizzerie, jakieś karaoke, disco.
Dla mnie idealne miejsca na odpoczynek, a przy okazji gdzieś wyskoczenie. Do 3miasta jakieś 65km, jeździ "pks" kilkanaście razy dziennie, na Hel, do Władka, do Łeby.

Jakby co mam fajna miejscówkę - nowy budynek, jasne pokoje z łazienkami każdy, TV, kuchnia do użytku, ogródek, grill ect.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2011, 19:23
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Jakby co mam fajna miejscówkę - nowy budynek, jasne pokoje z łazienkami każdy, TV, kuchnia do użytku, ogródek, grill ect.
Jakie ceny żmijko w tej miejscowości? (privek)
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.03.2011, 10:33
Jak to z ważnością paszportu jest. Mam ważny paszport do lipca 2012 roku. Wpuszczą mnie w maju tego roku do Turcji czy iść nowy wyrabiać?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2011, 11:12
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Jak to z ważnością paszportu jest. Mam ważny paszport do lipca 2012 roku. Wpuszczą mnie w maju tego roku do Turcji czy iść nowy wyrabiać?
na 99% wpuszcza-ważność paszportu musi mieć termin 6 m-sc od wyjazdu z danego kraju
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.03.2011, 14:36
palczi napisał(a):Wyświetl post
na 99% wpuszcza-ważność paszportu musi mieć termin 6 m-sc od wyjazdu z danego kraju
No dokładnie, bo nawet w ulotce mam, że min. 6 m-cy ważność ale Mama tyłek truje, że zdjęcie dziecinne. Co ma zdjęcie do ważności dokumentu, przecież kolor skóry się nie zmienił przez te 8-9 lat.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Stary 23.03.2011, 14:59
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie, bo nawet w ulotce mam, że min. 6 m-cy ważność ale Mama tyłek truje, że zdjęcie dziecinne. Co ma zdjęcie do ważności dokumentu, przecież kolor skóry się nie zmienił przez te 8-9 lat.
Mnie celnik w USA spytał czy uciekam na paszport syna... Przy wylocie.
Jak przyleciałem to nie było żadnego problemu. A fotka chyba z podstawówki jeszcze...

Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.03.2011, 15:06
Szukam jakiegos fajnego miejsca na weekend nie drogiego najlepiej takiego do 200 km od Krakowa zeby zabrac dziewczyne ze soba i milo spedzic czas jak myslicie zakopane dalej modne na cos takiego ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.03.2011, 15:10
Pewnie że modne. Na Zakopane nie ma mocnych i tak pozostanie pewnie jeszcze długo..
Odpowiedz cytując
Denver
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.03.2011, 20:54
poleci ktoś jakieś spanie we Lwowie w znośnych warunkach i po przystępnej cenie?
nawet dziecko o tym wie, że po pasach depcze się
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 24.03.2011, 22:58
Ktoś ze zgromadzonych był w Gruzji ? jeśli tak to zapraszam na priv, mam parę pytań.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 30.03.2011, 09:53
Gdyby ktoś wybierał sie na wczasy lub wycieczke objazdową z biurem Itaka, chętnie doradzę, pomoge dobrać timing i zrobić rezerwacje z upustem 6 - 8 % od cen obowiązujących na dany moment w systemie rezerwacyjnym (dot również last minute).
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.03.2011, 14:16
Poleci ktoś hostel, nocleg we Wrocławiu, pokój na 2-4osoby, lub 2 dwójki. Stanadrdy nie musza byc bardzo wysokie, ale dobrze jakby np. pokój był z łazienką, niepotrzebne TV, lodówki itd. Bardzo prosze o jakies namiary albo linki na PW.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.04.2011, 12:25
Wybieram się w maju do Ostrawy. Był ktoś? jakie wrażenia, ceny, może poleci ktoś jakieś miejsce do spania blisko centrum?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.04.2011, 12:47
pozdi91 napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś hostel, nocleg we Wrocławiu, pokój na 2-4osoby, lub 2 dwójki. Stanadrdy nie musza byc bardzo wysokie, ale dobrze jakby np. pokój był z łazienką, niepotrzebne TV, lodówki itd. Bardzo prosze o jakies namiary albo linki na PW.
dom turystyczny duo i trio. bardzo blisko rynku.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 25.04.2011, 08:36
Kursują busy z Krakowa do Szczawnicy? Jeśli tak, to z dworca? I po ile bilety?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.04.2011, 09:57
wiem na pewno że kursują autobusy PKS Grupa z RDA do Szczawnicy... ale ile bilety to nie mam pojęcia... poszukaj na stronkach grupy lub stronce RDA E: http://www.pksmyslenice.pl/rozklad-j...w&kodp=7112692
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 25.04.2011 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2011, 11:10
bilety około 15 zł do Szczawnicy. Polecam prywatną linie mojego znajomego Didi Trans

http://www.rda.krakow.pl/pl/detale.php tutaj sobie poszukaj dokładnie o której ci pasuje. wybierasz się do Szczawnicy
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów