The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 21:02
ech, ja wiem że Legia broniła się całym składem, ale sytuacjeJaga i tak miała takie, że tylko sobie zawdzięczają brak 3 punktów
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Dobry wynik. Niestety tylko w Białymstoku ;/
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Jagiellonia leszcz!
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Jaga nie zasługuje na puchary. 30 minut grając 11 na 9, na tym poziomie - mieli obowiązek to wygrać. Legioniści biegali, a Jaga grała na stojąco.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 21:03
Jaga tyle 100% sytuacji miała i ani jednego gola - albo swietnie bronił Skaba, albo nad poprzeczka lub obok słupka. Jak mozna nie strzelic nawet jednego gola grajac z przewaga 2 zawodnikow. Ale nam taki wynik pasuje
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 21:03
derr napisał(a):Wyświetl post
jestes pewien?
Przypuszczam. Skoro do 85 minuty panowała cisza w ramach protestu a 5 ostatnich minut wyglądało jak wyglądało to jest to logicznie nasuwający się wniosek.

I cały czas słychać "Piłka nożna dla kibiców" ... oraz pozdrowienia dla Donalda.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 21:05
Legia tym remisem przegrała definitywnie Mistrza
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 21:05
Jagiellonia cieniutko. Mając taką przewagę liczebną. Szkoda. Co do Cracovii to pewnie się utrzyma. Jak nie tak to przy zielonym stoliku.
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 13.05.2011, 21:06
A może już emocjonalnie nie wytrzymali widząc,że piłkarze cisną postanowili ich dopingować ?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 21:06
ZA te dwa mecze u siebie co zagrała ostatnio Polonia Bytom to im sie powinna degradacja z urzędu należeć
Tak zaprzepaścic koncertowo swoje szanse na utrzymanie to naprawde nie kazdy potrafi
w przyszłym sezonie znowu beda Derby, jestem pewien na 100%
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 21:07
Pennywise napisał(a):Wyświetl post
A może już emocjonalnie nie wytrzymali widząc,że piłkarze cisną postanowili ich dopingować ?
Zapytaj na ich forum, albo poczekaj na oficjalne oświadczenie ...
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Stary 13.05.2011, 21:09
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
ZA te dwa mecze u siebie co zagrała ostatnio Polonia Bytom to im sie powinna degradacja z urzędu należeć
Tak zaprzepaścic koncertowo swoje szanse na utrzymanie to naprawde nie kazdy potrafi
Jak narazie Polonia ma 27 pkt a Cracovia 26 i po tej kolejce to się nie zmieni.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2011, 21:09
Jagiellonia 33 strzały i tylko 6 celnych. 0 goli. Masakra...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 21:11
Najlepszy jest Przytuła. W lidze + wypowiada sie jakoby dac szanse Maciejowi Skorży, grać tymi piłkarzami jakich ma obecnie, podkreśla że są to Polacy. Brak oleju w głowie lub obiektywizmu. Obniża loty C+.
Mielcarski za to zna sie na rzeczy. cCały skład Legii z trenerem włączanie do wymiany.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

ja tam wolę Derby niż mecze z Polonią B....poza tym parchy dodają kolorytu tej lidze...posprowadzają następne Jarabice i znów będą się pałętać w ogonie tabeli..chętnie jeszcze raz zawitam do kauflanda w przyszłym sezonie (jak donaldinho zezwoli:/ )
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy oni naprawdę chcą się utrzymać? Bo ja mam wątpliwości.

Jeszcze trzeba liczyć na Arkę.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 21:12
No ale mozna powiedziec, ze dzisiaj Skaba odkupil swoje winy bo gdyby nie on w 2-3 sytuacjach to by Legia przegrała. Ten jeden strzał co wyciagnał rece do przodu i złapał pilke (jak Pareiko w meczu z Jagiellonią) - mistrzostwo jak to powiedział Mirek Szymkowiak.
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Stary 13.05.2011, 21:13
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Zapytaj na ich forum, albo poczekaj na oficjalne oświadczenie ...
Nie dziękuję, odpuszczę. Zostanę przy logicznie nasuwającym się wniosku
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Cytat:
Najlepszy jest Przytuła. W lidze + wypowiada sie jakoby dac szanse Maciejowi Skorży, grać tymi piłkarzami jakich ma obecnie, podkreśla że są to Polacy. Brak oleju w głowie lub obiektywizmu. Obniża loty C+.
Mielcarski za to zna sie na rzeczy. cCały skład Legii z trenerem włączanie do wymiany.
Jedno i drugie bzdura. Przytuła to wiadomo, a znowu Mielcarski tam widzi 15 graczy do wymiany, a jakbyśmy mieli po prostu solidnego bramkarza, to o MP emocje byłyby do końca i nikt by takich dyrdymałów nie opowiadał.
Legionista
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

jutro, pojutrze...

Królowie wygrywają...
Królowie pierwszą trójkę mają
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.05.2011, 21:15
Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 21:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.
Żartujesz. Młody, zdolny, pewny - macie bramkarza na lata. Podobnie jak i trenera.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 13.05.2011, 21:21
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy oni naprawdę chcą się utrzymać? Bo ja mam wątpliwości.

Jeszcze trzeba liczyć na Arkę.
Też mi to przeszło przez myśl, ale z drugiej strony tam graja tacy kopacze,
ze na pozostanie w Ekstraklasie w innych klubach moze poza Żytko i Radzewiczem nie maja co liczyc

A w Arce to jest za przeproszeniem taki rozpidziaj, że sie zdzwie jak do konca sezonu wiecej niz 3 punkty zdobeda

Co do Legi to myśle, że Skorża i piłkarze walecznymi sercami pokazali że zasługuja na pozostawienie ich na przyszły sezon
W komplecie.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.05.2011, 21:26
Ja bym tak szybko nie skreślał Korony jeśli chodzi o szanse na spadek. Mają niekorzystny bilans z Cracovią i z Arką. Jutro Arka może wygrać i podgonić Koronę.

Korona w 3 ostatnich kolejkach gra:
Jagiellonia - wyjazd
Górnik - dom
Amica - wyjazd

Może się zdarzyć, że zdobędą nie więcej niż 1-2 punkty w tych 4 spotkaniach.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.05.2011, 21:29
Tyle, że w Arce się skład sypie. Wyjechał juz bramkarz i z kimś tam są jeszcze jakieś problemy teraz. Na moje to właśnie Arka i Bytom spadną
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 21:30
Niesamowite, jak ważne 4 pkt zdobył Górnik w końcówkach ostatnich meczów. Dzięki temu są o zaledwie punkt za Legią i jeśli tak dalej pójdzie to mogą spokojnie powalczyć jeszcze o puchary. Szacunek dla Adama Nawałki
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 21:34
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Cóż, wygląda na to, że wszystkim zależy, żeby Cracovia została w ekstraklasie.
Podobnie jak na tym żeby Wisła została mistrzem.

Craxa się utrzyma, to pewne. Zresztą co tu gadać, na wiosnę są jedną z najlepiej grających drużyn. Gdyby od początku sezonu prowadził ich Szatałow byliby pewnie w pierwszej piątce. Obiektywnie patrząc to wypada się cieszyć, że Bytom wyleci do I ligi. Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.
:/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.05.2011, 21:36
Kto tu nie ma problemów pod koniec sezonu.
Korona - najgorsza drużyna wiosny, po zmianie trenera, 6 punktów w 11 spotkaniach /ma licencję/
Arka - drużyna w rozsypce, bramkarz wyjechał i spakował manatki, 8 punktów na wiosnę /ma licencję/
P. Bytom - kiła i mogiła, infrastrukturalnie i sportowo II liga wita, 10 punktów na 12 spotkań /nie ma licencji/
Cracovia - sportowo nie jest źle, finansowo ledwo zipie, 18 punktów na wiosnę /ma licencję/
Górnik & Ruch - problemy finansowe i brak licencji, infrastruktura zatrzymała się w latach 70-tych

A kto do tej ekstraklasy może wejść? ŁKS który ledwo wiąże koniec z końcem? Czy stosunkowo biedne, ale ambitne Podbeskidzie. W przypadku braku licencji to ani Flota, ani Sadencja nie mają szans na dostanie licencji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.05.2011 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 13.05.2011, 21:39
irman napisał(a):Wyświetl post

... Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.
Poza tabunem podstarzałych Czechów i Słowaków
Dziwne, zamiast spróbować wypromować 2-3 młodych zawodników, jak to robi Ruch to sprowadzaja wagony miernot.
A ta swoją droga to dla Jeża widziałbym miejsce miedzy Wilkiem/Sobolem a Meliksonem
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 21:47
irman napisał(a):Wyświetl post

Craxa się utrzyma, to pewne. Zresztą co tu gadać, na wiosnę są jedną z najlepiej grających drużyn. Gdyby od początku sezonu prowadził ich Szatałow byliby pewnie w pierwszej piątce. Obiektywnie patrząc to wypada się cieszyć, że Bytom wyleci do I ligi. Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.
Ja nie patrzę obiektywnie, tylko z tej perspektywy, że:

1) należy im się za przekręt z ŁKSem

2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy.

Wiem, że sami sobie tą krzywdę zrobiliśmy w tamtym sezonie, ale jakoś tak łatwiej Cracovię za to obwiniać

Co do tego kto spadnie, to wolałbym, żeby Arka została. Ostatnio nam się dobrze z nimi gra na wyjazdach, zawsze lepiej mieć takie drużyny w lidze.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.05.2011 o godz. 21:51.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów