The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 15:58
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Nadal nie rozumiesz. Zastanawiałeś się kiedyś jak to jest, że jak u nas matoł rzucił nożem to UEFA nie zastanawiała się, nie rozdzielała włosa na czworo - tylko pięknie uderzyła w organizatora meczu.

Albo jak bandyta duński wbiegł i uderzył piłkarza Szwecji to UEFA przywaliła karę równo na organizatora meczu (duńską federację) a duńska federacja obciążyła kosztami tegoż kibola przez co przez najbliższe kilkanaście/dziesiąt lat nie będzie miał żadnego majątku. Jeśli nie znasz tego przypadku to poguglaj.

Chciałbym żebyście zapomnieli o czymś takim jak sprawiedliwość. Jeśli wchodzi rząd i UEFA to karają mocno i dotkliwie, niezależnie od ilości i jakości przewiniających.

Zrozum to i zaakceptuj - przed nami puchary.
No właśnie. Więc skoro wbiegli kibice Lecha, to do ch**a dlaczego ja jestem karany i nie mogę jechać do Lubina?

Z tego co mi wiadomo gdy Duńczyk uderzył piłkarza Szwecji to po dupie dostał związek Danii, a nie cała Skandynawia?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 16:03
Przed chwilą oglądałem w TV jak jakiś debil mówił, że będzie zakaz wywieszania flag/sektorówek, które zasłaniają kibiców. Że oni się tam przebierają i rzucają racami. Naprawdę chciałbym sobie kulturalnie porozmawiać z tym panem w cztery oczy. Jakie kur.. przebieranie i jak niby mając sektorówkę nad głową można rzucać jednocześnie racą? Już im się całkowicie w głowach poje...ło, krew człowieka zalewa normalnie.
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.05.2011, 16:03
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. Więc skoro wbiegli kibice Lecha, to do ch**a dlaczego ja jestem karany i nie mogę jechać do Lubina?

Z tego co mi wiadomo gdy Duńczyk uderzył piłkarza Szwecji to po dupie dostał związek Danii, a nie cała Skandynawia?
Bo kibice Zaglebia zabawiali sie racami a jak wiadomo nie ma gospodarza to nie wypada zostawiac gości samych sobie
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 16:09
Cytat:
Stadion to nie miejsce na polityczne festiwale i walki o prawa obywatelskie tylko arena widowiska sportowego
areny sportowe od zawsze były miejscami politycznych festiwalów.
Od czasów starożytnych po czasy komuny w Polsce.

Ludzie przebywający na stadionie , to nie są szmaciane kukiełki jak chcieliby co poniektórzy.
Jeżeli polityka z brudnymi buciorami wchodzi do świątyń kibiców , którymi są stadiony , to oczywistym z wielu względów(chociażby łatwości organizacyjnej i bezpośredniego dotarcia do opinii) jest okazywanie protestów również na nich.

Na marginesie. Jeżeli porównamy naszą scenę kibicowską do sceny tzw. starej Europy(często przywoływanej przez wszelkiej maści media , ale tylko wtedy gdy takie porównania służą wyzwanych przez te media celów) , to u nas nie ma w ogóle polityki na stadionach.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.05.2011 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 16:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Stadion to nie miejsce na polityczne festiwale i walki o prawa obywatelskie tylko arena widowiska sportowego. Chcecie organizować te pierwsze i walczyć o drugie, róbcie to gdzieś indziej, w miejscach adekwatnych do tego.

Mam nadzieję, że żaden kibic Wisły nie zaakceptuje decyzji o braku dopingu i bojkocie meczów podjętych przez grupy ludzi nie związanych z naszym klubem, nie kierujących się jego interesem i dobrem, tylko własnym.
Ja zaakceptuje
Odkąd interes klubu to dopingowanie piłkarzy?
A dopingowanie koszykarek to już nie jest interes Wisły? Czemu tam nie chodzicie i nie dopingujecie, tylko robi to grupa 300 osobowa?
Interes klubu, to interes kibiców w pierszej kolejnosci, bo nas jakby nie było to nie było by Cupiała, nie było by stadionu, nie było by sukcesów a klub grałby w A klasie. Dziwny tok rozumowania masz.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 16:17
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą oglądałem w TV jak jakiś debil mówił, że będzie zakaz wywieszania flag/sektorówek, które zasłaniają kibiców. Że oni się tam przebierają i rzucają racami. Naprawdę chciałbym sobie kulturalnie porozmawiać z tym panem w cztery oczy. Jakie kur.. przebieranie i jak niby mając sektorówkę nad głową można rzucać jednocześnie racą? Już im się całkowicie w głowach poje...ło, krew człowieka zalewa normalnie.
Haha, to na to samo wyjdzie, jak ktoś pójdzie do toalety i tam się przebierze... Równie dobrze kible niech zamkną, haha.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 16:20
Prawda jest taka, że gdyby ta oprawa się pojawiła to by nam zamknęli stadion i tyle w temacie.
Także nie możemy przesadzać, że klub działa przeciwko nam.

Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2011, 16:21
Publikujemy oświadczenie prezesa TS Wisła, Ludwika Miętta-Mikołajewicza.

Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny.

Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów.

Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 16:32
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2040
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 16:35
no ale słupki wzrosły, więc stadiony będzie się zamykać hurtowo!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2011, 16:47
Cytat:
,,Nie dal Polski kibolskiej przy Reymonta''
Pisze do redakcji w kwestii zachowania kibicow podczas ostatniego meczu Wisly z Lechem, bo chce zwrocic uwage , ze wydarzylo sie cos wyjatkowego. Jestem tzw. ,, normalnym'' kibicem , ktory chodzi na mecze od lat, ale nie siada na trybunie z tymi, ktorzy w srode urzadzili milczacy protest.(...)
Wszyscy sidzieli razem cicho do momentu, az przez tych na trybunie za bramka zostalo zaintonowane ,,Polska kibolska''. Wtedy pozostala czesc stadionu , zaintonowala ,,idzcie do domu, my nie powiemy nikomu'' i zaczela dopingowac Wislakow.
Moim zdaniem stalo sie cos waznego, bo po raz pierwszy przy Reymonta pokazalismy szalikowcom, ze nie popieramy ich negatywnych zachowan,a jedynie te, ktore sluza druzynie. Im sie wydaje, ze sa najwazniejsi na stadionie i tylko oni maja prawo do okreslenia sie mianem prawdziwych kibicow, bo w odpowiedzi na nasz doping skandowali,,Wisla to my'' a nas nazwali ,,frajerami'' i ,,piknikami''. A teraz na nowy stadion przychodzi o wiele wiecej osob ktore chca w spokoju obejrzec mecz i dopingowac Wiselke. I gdy trzeba potrafimy sie zjednoczyc, aby przeciwstawic sie tym, ktorzy bronia stadionowego kibolstwa.
Imie i Nazwisko Czytelnika do wiadomosci redakcji
cytat: Dziennik Polski

To co sie dzieje to jakas paranoja... Przeklamanie rzeczywistosci... Ciekawe kto napisal ten list bo zapewne nie zrobil tego zaden prawdziwy kibic.
Ten list jest tak zabawny jak posty niektorych braci po szalu kotrzy sugeruja ze kibice z G to banda dzieciakow, ludzi bez wyksztalcenia i biedakow ktorych nie stac na bilet na E.... Dlatego nie wypowiadam sie za czesto na tym forum w ostatnim czasie bo i szkoda palcow na polemike z ludzmi ktorzy w ten sposob odbieraja rzeczywistosc...

Mam nadzieje ze na Derbach nie bedzie protestu. Po pierwsze protest nie wypali,po drugie doping nie wypali a nasze Derby to historia tej ligi i zasluguja na specjalne traktowanie, szczegolnie przez nas samych.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 16:48
Tak trochę na rozluznienie atmosfery.
Cytat:
"Ruch Zdzieszowice - Miedź Legnica
W związku z niemożnością udania się na mecz wyjazdowy z Ruchem Zdzieszowice, SKTM, korzystając z okazji, organizuje wyjazd autokarowy do kościoła św. Antoniego, który mieści się w Zdzieszowicach, przy ul. Pokoju 1.

Kościół ten został oryginalnie zbudowany w 1920 r, a następnie na jego miejsce powstał obecny kościół. Miało to miejsce w latach 1935-1937. Budynek ten jest zbudowany w stylu neo-gotyckim, z widocznymi inspiracjami sztuki monumentalnej okresu 20-lecia międzywojennego. jest on doskonałym reprezentantem sztuki sakralnej Opolszczyzny w ostatnich latach przed II Wojną Światową.

W trakcie zwiedzania przewidujemy możliwość indywidualnego pomodlenia się w intencji rządzących naszym krajem, aby ich decyzje już zawsze cechowała rozwaga i troska o dobro wspólne, a także czas wolny, w trakcie którego będzie można zwiedzić Zdzieszowice. Szczegółowy program wycieczki zostanie podany niebawem.

Zapisy na zwiedzanie Kościoła prowadzone są w Galerii Piastów, na stoisku z odżywkami i suplementami diety (I piętro, obok KFC). Koszt przejazdu autokarem to 25 zł. Wszystkich kibiców serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w naszej wyprawie. Mamy nadzieję, że wolni od trosk dnia codziennego razem z nami wybierzecie się w te podróż.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 17:03
Dla mnie ta oprawa jeśli by wyglądała tak jak jest to pisane tu i ówdzie
byłaby najlepszą oprawą jaka kiedykolwiek pokazała się na naszym stadionie.
Oczywiście wiele jeszcze zależy od wykonania. Mówię tutaj o samym genialnym pomyśle.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 17:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Stadion to nie miejsce na polityczne festiwale i walki o prawa obywatelskie tylko arena widowiska sportowego. .
Tak by było gdyby władza nie załatwiała swoich politycznych interesów kosztem kibiców. Co to za zasady że nie wolno wywieszać transparentów albo przedstawiać oprawy. Jak mi wyjaśnisz dlaczego transparent musi być związany z meczem to ja się zgodzę że stadion nie powinien być miejscem manifestacji stosunku do władzy. Na dzisiaj stadion to jedyne miejsce gdzie obywatele Polscy z różnych warstw mogą się ze sobą spotkać i wyrazić opinię. Kto się tej opinii boi aż tak bardzo ze woli zamykać stadiony i dlaczego?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 13.05.2011, 17:07
“Polacy popierają Tuska. Są za zamykaniem stadionów”(DZIENNIK.PL 2011-05-07).

Donald Tusk nie musi się martwić o spadek popularności po wypowiedzeniu wojny kibicom. Ponad połowa respondentów (54 proc.) dobrze ocenia decyzje wojewodów o zamknięciu stadionów Legii Warszawa i Lecha Poznań - wynika z sondażu Homo Homini dla Polskiego Radia”.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.05.2011, 17:10
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ta oprawa jeśli by wyglądała tak jak jest to pisane tu i ówdzie
byłaby najlepszą oprawą jaka kiedykolwiek pokazała się na naszym stadionie.
Oczywiście wiele jeszcze zależy od wykonania. Mówię tutaj o samym genialnym pomyśle.
Już nie przesadzajmy, oprawa jest kontrowersyjna na tyle kontrowersyjna że z dużym prawdopodobieństwem Tusk zamknąłby stadion. Osobiscie nie jestem człowiekiem religijnym także mnie to nie uraża. Pomysł nie był zły jednak w świetle tego że kibice są teraz na tapecie mediów i Tuska, obrażanie się na włodarzy klubu jest mało sensowne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2011 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 17:12
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
zaryzykuję twierdzenie, że ta oprawa nie będzie pokazana nigdy - bo nie ma się czym chwalić...
Następny , dlaczego nie ma sie czym chwalić? Bo jest krzyż ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 13.05.2011, 17:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzajmy, oprawa jest kontrowersyjna na tyle kontrowersyjna że z dużym prawdopodobieństwem Tusk zamknąłby stadion. Osobiscie nie jestem człowiekiem religijnym także mnie to nie uraża. Pomysł nie był zły jednak w świetle tego że kibice są teraz na tapecie GW i Tuska, obrażanie się teraz na klub jest mało sensowne.
I bardzo dobrze, że byłaby kontrowersyjna. To właśnie jej największy plus - mówiono by o niej wszędzie.
A gdyby rudy zamknął za to stadion? To właśnie pokazałoby debilizm władzy.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.05.2011, 17:15
Cytat:
Szanowni Państwo,

Zwracamy się w imieniu Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców - organizacji łączącej pracę kilkudziesięciu Stowarzyszeń Kibiców w całej Polsce. Wydana niedawno przez rząd pokazowa wojna, to wydarzenie w demokratycznym kraju niespotykane. Zwykli kibice stali się wrogiem publicznym numer jeden. Nie zważając na obowiązujące prawo oraz gwałtownie malejące wskaźniki naruszeń porządku na stadionach publikowane przez Policję postanowiono zniszczyć i rozbić ruch kibicowski w Polsce.

Stowarzyszenia Kibicowskie i nieformalne grupy współpracujące z OZSK podjęły decyzję o rozpoczęciu protestu do czasu zaprzestania narastających represji. Podczas nadchodzącej kolejki ligowej na większości polskich stadionów piłkarskich nie będzie prowadzony zorganizowany doping.

Przypominamy, że dzięki najwierniejszym fanom angażującym się w życie kibicowskie swojego klubu – szare trybuny polskich stadionów nabrały kolorytu. Często efektowne oprawy oraz choreografie to jedyny czynnik przyciągający widzów na zaniedbane stadiony i spotkania o wątpliwym poziomie piłkarskim. Stowarzyszenia Kibiców uczestniczą także w życiu lokalnych społeczności organizując na ich rzecz setki akcji rocznie.

Protestujemy przeciwko:

1) odpowiedzialności zbiorowej, która przybrała formę masowego zamykania stadionów i absurdalnego zakazu wyjazdów;
2) zatrzymaniom „w blasku kamer telewizyjnych i fleszy aparatów fotograficznych” przy użyciu Grup Realizacyjnych Policji (przeznaczonych do zatrzymywania szczególnie niebezpiecznych przestępców) osób odpowiedzialnych za oprawy meczowe, odpalenie pirotechniki czy prowadzenie dopingu;
3) wprowadzeniu zasady "zero tolerancji" skutkującej setkami mandatów w całej Polsce za drobne przewinienia popełniane przez kibiców, które na co dzień są niezauważane przez organy ścigania;
4) karaniu za picie alkoholu przed i po meczach w sytuacji gdy Rząd pracuje nad zmianą ustawy mającej dopuścić do sprzedaży piwa na stadionach;
5) wprowadzaniu cenzury na stadionach przez zakazanie prezentowania transparentów dotyczących aktualnej sytuacji społecznej;
6) zakazom stadionowym za okrzyki wynikające z atmosfery i klimatu meczu, które obecne są w życiu codziennym i publicznym;

Nasz protest będzie trwał dopóki instytucje publiczne będą wykorzystywane do prowadzenia wojny przeciwko obywatelom Rzeczpospolitej Polskiej.

Bardzo prosimy wszystkich kibiców o zrozumienie, gdyż walczymy o prawa nas wszystkich. Prosimy również o wsparcie naszej walki, inicjatyw oraz pomysłów. Nie pozwólmy, aby w ramach źle rozumianego interesu politycznego i medialnego niszczono naszą pasję.

Zaznaczamy, że działalność OZSK i środowisk kibicowskich nie jest i nigdy nie będzie w żaden sposób związana z jakąkolwiek partią czy ugrupowaniem politycznym.

Piłka nożna dla kibiców!
http://www.ozsk.pl/?p=831
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.05.2011, 17:17
I bardzo dobrze, że byłaby kontrowersyjna. To właśnie jej największy plus - mówiono by o niej wszędzie.
Co do rozgłosu medialnego to z pewnością masz rację. Bez dwóch zdań, tą oprawę komentowano by wszędzie.

Nie wziąłeś jednak pod uwagę jednej istotnej kwestii. Zauważ, że ta oprawa jeszcze bardziej skłóciłaby środowisko Wiślaków. Teraz jest kiepsko, moim zdaniem po tej oprawie byłoby tragicznie. Takie jest moje zdanie.

PS. co do władzy chyba nikt nie ma złudzeń i nie musimy mieć do tego zamkniętego stadionu, by się w tym przekonaniu utwierdzać

PS2.
Cytat:
nie będzie prowadzony zorganizowany doping
No to sprawa jest chyba jasna. Zorganizowany doping - czyli taki, obejmujący oprawy i dyrygowany przez gniazdowego. Nie wyklucza to spontanicznego dopingu, prowadzonego przez zwykłych kibiców, zainteresowanych widowiskiem sportowym.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.05.2011 o godz. 17:28.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 17:19
http://.............../news/show/677..._ustalenia__b_

Drodzy Państwo,

Rozluźniamy poslady i wchodzimy na stronę SKWK
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 13.05.2011 o godz. 17:21.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 17:19
Czyli dla Ciebie bardziej wartościowe od obejrzenia meczu derbowego i świętowania mistrzostwa jest ujrzenie oprawy meczowej, tak?

Zazdroszczę hierarchii wartości.

Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 13.05.2011, 17:22
Brawo OZSK, brawo SKWK ! Tak być powinno!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.05.2011, 17:24
Bardzo mądre i dobre oświadczenie. Brawo SKWK!!! WIELKA WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.05.2011, 17:26
Tutaj włodarze klubu stanęli przed prostym faktem bo w 95 % zamknęliby stadion, stawiając się w ich sytuacji również zablokowałbym jej pokazie nie z tego względu że nie szanuję kibiców lecz sumują zyski i starty lepiej jest mieć stadion otwarty na decydujące mecze. Zyskiem tak jak mówisz było pokazanie "debilizmu władzy" co dla mnie jest faktem oczywistym od lat X.

Jeszcze raz podkreślam że nie mam nic do tego co było na oprawie.

No i szacunek za to że nie ma strojenia fochów i obrażania się. Miejmy nadzieję że tak smutnych widoków nie będziemy już doświadczać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2011 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 13.05.2011, 17:29
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Czyli dla Ciebie bardziej wartościowe od obejrzenia meczu derbowego i świętowania mistrzostwa jest ujrzenie oprawy meczowej, tak?

Zazdroszczę hierarchii wartości.
Wiesz co? Ktoś kto nie interesuje się futbolem mógłby do Ciebie powiedzieć tak:
"Tracisz swój czas na oglądanie 22 spoconych facetów kopiących kawałek skóry? Zazdroszczę hierarchii wartości"

Spasuj więc bo tak jak on nie zrozumie Ciebie, Ty nie zrozumiesz mnie.

Tak dla mnie ważniejsza jest walka w słusznej sprawie. Nie jestem tak krótkowzroczny jak ty i nie patrzę jedynie na jeden mecz derbowy ale także, na przyszłość ruchu kibicowskiego na Wiśle w ogóle. Durne i idiotyczne zakazy wyjazdowe, zabranianie transparentów czy też sektorówek, zamykanie stadionów za pierdoły pokazuje, że mam rację. Jeszcze zamkną nam w przyszłości stadion na derby za jakąś pierdołę to wspomnisz moje słowa! Więc faktycznie masz mi czego zazdrościć.

Cytat:
95 % zamknęliby stadion
Jaką według Ciebie mieliby argumentacje?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 13.05.2011, 17:30
Cytat:
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie przedstawicieli SKWK z Prezesem Wisły Kraków Panem Bogdanem Basałajem. Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy
Podstawa to umieć się dogadać, tym bardziej że Zarządowi Wisły & SKWK zależy na dobru Wisły.
KUR** PIĘKNIE!! SKWK WIELKI SZACUN DLA WAS ZA DECYZJE.
DAJEMY Z SIEBIE MAXA! WSZYSCY NA CZERWONO I WSZYSCY DOPINGUJEMY NA PEŁNEJ KUR**E!

KAŻDY TO POWIE! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!

Do zobaczenia w niedziele na G5!
Powód: TYLKO WISŁA! MISTZ MISTRZ NASZ TS!!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 13.05.2011 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.05.2011, 17:42
Wolę przekleić to oświadczenie, bo strona przeżywa właśnie oblężenie:

Cytat:
Wszystkie niedomówienia pomiędzy kibicami a klubem zostały wyjaśnione.

Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy.

Pomimo zapowiadanego w najbliższym czasie ogólnopolskiego protestu kibiców (brak dopingu, opraw , flag), który odbędzie się na większości stadionów, wiedząc jak ważnym wydarzeniem dla każdego Wiślaka jest „Święta Wojna" postanowiono prowadzić doping na niedzielnym meczu.

Mamy nadzieję, że na Derbach zapanuje atmosfera wielkiego piłkarskiego święta, którą stworzymy wszyscy w imię WIELKIEJ WISŁY KRAKÓW.

Przypominamy o jutrzejszym treningu Białej Gwiazdy, na który zbieramy się o 16 za starą halą Wisły.

Prosimy o powstrzymanie się od komentarzy.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków
Nie muszę dodawać, że i mnie to oświadczenie absolutnie satysfakcjonuje.

W związku z oświadczeniem, wydaje mi się że należy zamknąć dyskusję nad wcześniejszymi wydarzeniami. Dajmy sobie szansę na ułożenie normalnych relacji. Wewnętrzny konflikt nie jest w Wiślackim interesie.

Temat na razie zostawiam otwarty, ale proszę nie wracać do kwasów środowych. Wszystkie posty na ten temat będą kasowane.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2011, 17:48
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...slaska-na-zak/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2011, 17:48
Temat meczu z Lechem uważam za zamknięty.
Zielona wyspa dopingu - Wisła.
Cała koteria zobaczy różnicę pomiędzy "Anglią" a prawdziwym dopingiem. Co nie oznacza, że wojna chyli się ku końcowi. Co to, to nie. Trzeba się mieć na uwadze, by nie dać jakiegokolwiek pretekstu. To trudne zadaniae, ale wykonalne.
Ave Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów