|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Z tego co mi wiadomo gdy Duńczyk uderzył piłkarza Szwecji to po dupie dostał związek Danii, a nie cała Skandynawia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Przed chwilą oglądałem w TV jak jakiś debil mówił, że będzie zakaz wywieszania flag/sektorówek, które zasłaniają kibiców. Że oni się tam przebierają i rzucają racami. Naprawdę chciałbym sobie kulturalnie porozmawiać z tym panem w cztery oczy. Jakie kur.. przebieranie i jak niby mając sektorówkę nad głową można rzucać jednocześnie racą? Już im się całkowicie w głowach poje...ło, krew człowieka zalewa normalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
a jak wiadomo nie ma gospodarza to nie wypada zostawiac gości samych sobie![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Od czasów starożytnych po czasy komuny w Polsce. Ludzie przebywający na stadionie , to nie są szmaciane kukiełki jak chcieliby co poniektórzy. Jeżeli polityka z brudnymi buciorami wchodzi do świątyń kibiców , którymi są stadiony , to oczywistym z wielu względów(chociażby łatwości organizacyjnej i bezpośredniego dotarcia do opinii) jest okazywanie protestów również na nich. Na marginesie. Jeżeli porównamy naszą scenę kibicowską do sceny tzw. starej Europy(często przywoływanej przez wszelkiej maści media , ale tylko wtedy gdy takie porównania służą wyzwanych przez te media celów) , to u nas nie ma w ogóle polityki na stadionach.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.05.2011 o godz. 16:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Odkąd interes klubu to dopingowanie piłkarzy? A dopingowanie koszykarek to już nie jest interes Wisły? Czemu tam nie chodzicie i nie dopingujecie, tylko robi to grupa 300 osobowa? Interes klubu, to interes kibiców w pierszej kolejnosci, bo nas jakby nie było to nie było by Cupiała, nie było by stadionu, nie było by sukcesów a klub grałby w A klasie. Dziwny tok rozumowania masz. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że gdyby ta oprawa się pojawiła to by nam zamknęli stadion i tyle w temacie.
Także nie możemy przesadzać, że klub działa przeciwko nam. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Publikujemy oświadczenie prezesa TS Wisła, Ludwika Miętta-Mikołajewicza.
Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny. Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów. Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda! Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no ale słupki wzrosły, więc stadiony będzie się zamykać hurtowo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() To co sie dzieje to jakas paranoja... Przeklamanie rzeczywistosci... Ciekawe kto napisal ten list bo zapewne nie zrobil tego zaden prawdziwy kibic. Ten list jest tak zabawny jak posty niektorych braci po szalu kotrzy sugeruja ze kibice z G to banda dzieciakow, ludzi bez wyksztalcenia i biedakow ktorych nie stac na bilet na E.... Dlatego nie wypowiadam sie za czesto na tym forum w ostatnim czasie bo i szkoda palcow na polemike z ludzmi ktorzy w ten sposob odbieraja rzeczywistosc... Mam nadzieje ze na Derbach nie bedzie protestu. Po pierwsze protest nie wypali,po drugie doping nie wypali a nasze Derby to historia tej ligi i zasluguja na specjalne traktowanie, szczegolnie przez nas samych. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak trochę na rozluznienie atmosfery.
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dla mnie ta oprawa jeśli by wyglądała tak jak jest to pisane tu i ówdzie
byłaby najlepszą oprawą jaka kiedykolwiek pokazała się na naszym stadionie. Oczywiście wiele jeszcze zależy od wykonania. Mówię tutaj o samym genialnym pomyśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak by było gdyby władza nie załatwiała swoich politycznych interesów kosztem kibiców. Co to za zasady że nie wolno wywieszać transparentów albo przedstawiać oprawy. Jak mi wyjaśnisz dlaczego transparent musi być związany z meczem to ja się zgodzę że stadion nie powinien być miejscem manifestacji stosunku do władzy. Na dzisiaj stadion to jedyne miejsce gdzie obywatele Polscy z różnych warstw mogą się ze sobą spotkać i wyrazić opinię. Kto się tej opinii boi aż tak bardzo ze woli zamykać stadiony i dlaczego?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
“Polacy popierają Tuska. Są za zamykaniem stadionów”(DZIENNIK.PL 2011-05-07).
Donald Tusk nie musi się martwić o spadek popularności po wypowiedzeniu wojny kibicom. Ponad połowa respondentów (54 proc.) dobrze ocenia decyzje wojewodów o zamknięciu stadionów Legii Warszawa i Lecha Poznań - wynika z sondażu Homo Homini dla Polskiego Radia”. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Już nie przesadzajmy, oprawa jest kontrowersyjna na tyle kontrowersyjna że z dużym prawdopodobieństwem Tusk zamknąłby stadion. Osobiscie nie jestem człowiekiem religijnym także mnie to nie uraża. Pomysł nie był zły jednak w świetle tego że kibice są teraz na tapecie mediów i Tuska, obrażanie się na włodarzy klubu jest mało sensowne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2011 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
, dlaczego nie ma sie czym chwalić? Bo jest krzyż ?![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
A gdyby rudy zamknął za to stadion? To właśnie pokazałoby debilizm władzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie wziąłeś jednak pod uwagę jednej istotnej kwestii. Zauważ, że ta oprawa jeszcze bardziej skłóciłaby środowisko Wiślaków. Teraz jest kiepsko, moim zdaniem po tej oprawie byłoby tragicznie. Takie jest moje zdanie. PS. co do władzy chyba nikt nie ma złudzeń i nie musimy mieć do tego zamkniętego stadionu, by się w tym przekonaniu utwierdzać PS2. Cytat:
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.05.2011 o godz. 17:28.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://.............../news/show/677..._ustalenia__b_
![]() Drodzy Państwo, Rozluźniamy poslady i wchodzimy na stronę SKWK ![]()
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 13.05.2011 o godz. 17:21.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Zazdroszczę hierarchii wartości. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo OZSK, brawo SKWK
! Tak być powinno! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Bardzo mądre i dobre oświadczenie. Brawo SKWK!!! WIELKA WISŁA!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
Jeszcze raz podkreślam że nie mam nic do tego co było na oprawie. No i szacunek za to że nie ma strojenia fochów i obrażania się. Miejmy nadzieję że tak smutnych widoków nie będziemy już doświadczać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2011 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
"Tracisz swój czas na oglądanie 22 spoconych facetów kopiących kawałek skóry? Zazdroszczę hierarchii wartości" Spasuj więc bo tak jak on nie zrozumie Ciebie, Ty nie zrozumiesz mnie. Tak dla mnie ważniejsza jest walka w słusznej sprawie. Nie jestem tak krótkowzroczny jak ty i nie patrzę jedynie na jeden mecz derbowy ale także, na przyszłość ruchu kibicowskiego na Wiśle w ogóle. Durne i idiotyczne zakazy wyjazdowe, zabranianie transparentów czy też sektorówek, zamykanie stadionów za pierdoły pokazuje, że mam rację. Jeszcze zamkną nam w przyszłości stadion na derby za jakąś pierdołę to wspomnisz moje słowa! Więc faktycznie masz mi czego zazdrościć. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
KUR** PIĘKNIE!! SKWK WIELKI SZACUN DLA WAS ZA DECYZJE. DAJEMY Z SIEBIE MAXA! WSZYSCY NA CZERWONO I WSZYSCY DOPINGUJEMY NA PEŁNEJ KUR**E! KAŻDY TO POWIE! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!! Do zobaczenia w niedziele na G5! Powód: TYLKO WISŁA! MISTZ MISTRZ NASZ TS!!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 13.05.2011 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wolę przekleić to oświadczenie, bo strona przeżywa właśnie oblężenie:
Cytat:
W związku z oświadczeniem, wydaje mi się że należy zamknąć dyskusję nad wcześniejszymi wydarzeniami. Dajmy sobie szansę na ułożenie normalnych relacji. Wewnętrzny konflikt nie jest w Wiślackim interesie. Temat na razie zostawiam otwarty, ale proszę nie wracać do kwasów środowych. Wszystkie posty na ten temat będą kasowane. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Temat meczu z Lechem uważam za zamknięty.
Zielona wyspa dopingu - Wisła. Cała koteria zobaczy różnicę pomiędzy "Anglią" a prawdziwym dopingiem. Co nie oznacza, że wojna chyli się ku końcowi. Co to, to nie. Trzeba się mieć na uwadze, by nie dać jakiegokolwiek pretekstu. To trudne zadaniae, ale wykonalne. Ave Wisła! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|