The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 15:25
Mam pytanie. Podczas wczorajszego meczu widziałem, że przed trybuną G jest to parking. On jest dla vipów?czy ogólnie dostępny ?
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2011, 15:43
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Podczas wczorajszego meczu widziałem, że przed trybuną G jest to parking. On jest dla vipów?czy ogólnie dostępny ?
Vip i autokary.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.05.2011, 16:16
Pytanie urazowe

10 dni temu przytrzasnąłem środkowgo palca ręki (na zgięciu paliczka pierwszego od paznokcia i drugiego), zdarza się Wiadomo - ból, lekka opuchlizna, ale cały czas miałem pełen zakres ruchu. Jako typowy facet stwierdziłem, że nie będę się wypuszczał z pogotowiem nawet.

Z czasem ból zupełnie ustąpił. Boli jedynie jak chwycę palucha i zgniatam go itp. Niepokój budzi tylko fakt, że wyczuwalne jest lekkie "wybrzuszenie" w miejscu uderzenia, tak jakby od wierzchniej strony dłoni/palca. Pytanie - jest możliwy jakiś grubszy problem (pęknięcie itp) jeśli co do zasady nic nie boli i dłoń jest w 200% sprawna? Czy to wypuklenie to jakiś zwykły obrzęk, który zejdzie?
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 12.05.2011, 16:28
krwiak najpewniej.. możesz jechać na SOR żeby ew zrobili Ci prześwietlenie żeby być pewnym, że to nic poważnego...

edit. jak było coś poważnego to byś nie mógł nim ruszać
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 12.05.2011, 16:28
małpa napisał(a):Wyświetl post
gdzie w okolicach Lubicza znajdę kwiaciarnię ? Z wyjątkiem krakowskiej ?
Na skrzyżowaniu Topolowej z Rakowicką(po drugiej stronie ulicy jest żabka) -to jest 100m od Lubicz jest kwiaciarnia (przynajmniej w marcu była)ceny ok miła obsługa.
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 12.05.2011, 16:54
gdzie znajdę najnowsza czołówke ligi+extra?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.05.2011, 20:31
Jedna, jedyna strona mi nie wchodzi i przy okazji forum na tej stronie. Czytałem sporo w google na ten temat ale tam piszą o DNS, Proxy, zmianach jakichś adresów itp. rzeczy. Potrzebowałbym porady mądrego hakermajstra tu lub na PW. Byłbym cholernie wdzięczny, bo tak wchodzę tam tylko przez te bramki co odblokowywują. Zaznaczam, że bolec a nie znawca komputerów ze mnie. Nie mam ochoty grzebać w ustawieniach routera, bo popieprzę dopiero.

Pozdrawiam.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 21:37
1.Siema, potrzebuję kogoś z bardzo dobrą znajomością angielskiego aby rzucił/rzuciła okiem na pewne pismo(bardzo krótkie) czy nie ma większych błędów. Jest ktoś taki?

2. Jest jakiś synonim słowa between który nadaje się do listu formalnego? Between brzmi mi jakoś tak potocznie.
Odpowiedz cytując
bobbest
Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 21:48
Proud napisał(a):Wyświetl post
1.Siema, potrzebuję kogoś z bardzo dobrą znajomością angielskiego aby rzucił/rzuciła okiem na pewne pismo(bardzo krótkie) czy nie ma większych błędów. Jest ktoś taki?

2. Jest jakiś synonim słowa between który nadaje się do listu formalnego? Between brzmi mi jakoś tak potocznie.
między
prep
1. (w odniesieniu do dwu osób, rzeczy) between; przen.między nami (mówiąc) between you and me; between ourselves; pot. between you me and the gatepost
2. (w odniesieniu do zbioru osób, rzeczy) among, amongst; przen.między innymi among other things

between ogólnie rzecz ujmując nie jest wyrażeniem potocznym
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 05:47
Zabieram sie z zamiarem odwiedzin Polski na wakacje gdzies po +/-10 latach i myslalem obskoczyc przy okazji do Pragi w Czechach. Jak to wyglada z przejazdem z Krakowa? Samolot/pociag/samochod. Co sie najbardziej oplaca? Generalnie patrzylem na ceny biletow na przelot i wygladalo to calkiem przystepnie, ale jakie sa mniej wiecej koszt przejazdu (i czas podrozy) samochodem/pociagiem?

Z gory dziekuje za pomoc.
Odpowiedz cytując
Tomek010
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2011, 06:17
Proud na pw się odezwij (studiuje ang.)
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.05.2011, 12:13
northrop napisał(a):Wyświetl post
Zabieram sie z zamiarem odwiedzin Polski na wakacje gdzies po +/-10 latach i myslalem obskoczyc przy okazji do Pragi w Czechach. Jak to wyglada z przejazdem z Krakowa? Samolot/pociag/samochod. Co sie najbardziej oplaca? Generalnie patrzylem na ceny biletow na przelot i wygladalo to calkiem przystepnie, ale jakie sa mniej wiecej koszt przejazdu (i czas podrozy) samochodem/pociagiem?

Z gory dziekuje za pomoc.
Jechałem w marcu samochodem 550 km, około 6 godzin trasa z trzema chyba przerwami. Od Brna leci się już cały czas autostradą, więc nie jest źle.. Można też jechać A4 a potem Nysa i Kłodzko, znacznie krócej bo wychodzi ponizej 500, ale trzeba liczyć się z małymi korkami po zjeździe z A4.

Koszt przejazdu zależy już od tego czym będziesz jechał, plus winietka na czeski autostrady 10 dniowa 55 złotych, lub miesięczna 72 złote.

Inna sprawa, że w zasadzie polecałbym chyba pociąg. W samym centrum jest zakaz parkowania dla nie rezydentów - musisz sobie to wykupić, bądź zaparkować na prywatnym parkingu.

W Pradze mają świetną komunikację - oprócz metra, tramwaje - jeżdżą tak często, że na rozkładach masz rozpisane tylko niskopodłogowe, pozostałe jeżdżą co 3-4 minuty...
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.05.2011, 14:09
Wiadomo coś o pamiątkach przed meczem derbowym bo coś nie mogę znaleźć informacji.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 16:36
mam pytanie ,jak wyglada sprawa ORANGE na platformie CYFRA +,z tego co slyszalem od nowego sezonu nie maja juz dostepu do meczów ,tak? bo place za to 10 a do niczego nie sa mi oprocz meczow potrzebni i chcialem ewentualnie zrezygnowac
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 13.05.2011, 18:57
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie ,jak wyglada sprawa ORANGE na platformie CYFRA +,z tego co slyszalem od nowego sezonu nie maja juz dostepu do meczów ,tak? bo place za to 10 a do niczego nie sa mi oprocz meczow potrzebni i chcialem ewentualnie zrezygnowac
Dzwonisz na infolinię i rezygnujesz od czerwca.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 19:02
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Jechałem w marcu samochodem 550 km, około 6 godzin trasa z trzema chyba przerwami. Od Brna leci się już cały czas autostradą, więc nie jest źle.. Można też jechać A4 a potem Nysa i Kłodzko, znacznie krócej bo wychodzi ponizej 500, ale trzeba liczyć się z małymi korkami po zjeździe z A4.

Koszt przejazdu zależy już od tego czym będziesz jechał, plus winietka na czeski autostrady 10 dniowa 55 złotych, lub miesięczna 72 złote.

Inna sprawa, że w zasadzie polecałbym chyba pociąg. W samym centrum jest zakaz parkowania dla nie rezydentów - musisz sobie to wykupić, bądź zaparkować na prywatnym parkingu.

W Pradze mają świetną komunikację - oprócz metra, tramwaje - jeżdżą tak często, że na rozkładach masz rozpisane tylko niskopodłogowe, pozostałe jeżdżą co 3-4 minuty...

Również polecam pociąg, np. do Cieszyna PL, spacer do Cieszyna CZ. następny do Pragi tanio i szybko. W Pradze opłaca się kupić dzienny bilet i jeździć wszystkim co jeździ... no i pić piwo ile wlezie!
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 13.05.2011, 21:45
Co do Cieszyna PL to polecam busa zamiast pociągu.
Odpowiedz cytując
ciesla1991
Member

Od: 10.2007

Stary 13.05.2011, 21:47
orientuje sie ktos w jakiej cenie beda bilety na mecz Wisła-Polonia W .. czy takie jak na TOP mecze ceny czy normalnie zwykłe
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 21:51
ciesla1991 napisał(a):Wyświetl post
orientuje sie ktos w jakiej cenie beda bilety na mecz Wisła-Polonia W .. czy takie jak na TOP mecze ceny czy normalnie zwykłe
ja slyszalem ze POLONIA to mecz TOP
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 21:54
ciesla1991 napisał(a):Wyświetl post

Proszę bardzo za oficjalną stroną klubu:

Cytat:
-
mecze zwykłe (Ruch Chorzów, Widzew Łódź, GKS Bełchatów, Górnik Zabrze, Polonia Warszawa) – przy czym mecz z Polonią Warszawa może zostać zakwalifikowany do kategorii meczów TOP. Klub poinformuje o tym z odpowiednim wyprzedzeniem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Stary 14.05.2011, 00:08
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post

bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Również polecam pociąg, np. do Cieszyna PL, spacer do Cieszyna CZ. następny do Pragi tanio i szybko. W Pradze opłaca się kupić dzienny bilet i jeździć wszystkim co jeździ... no i pić piwo ile wlezie!
Dziekuje za wyjasnienia. Gdybym mogl jeszcze zapytac ile mniej wiecej kosztuje taki bilet na pociag? Strona PKP nie jest za bardzo przyjazna, wybralem Krakow-Praga, klikam na "cena" ale nic nie wyskakuje :/
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 14.05.2011, 00:56
northrop napisał(a):Wyświetl post
Dziekuje za wyjasnienia. Gdybym mogl jeszcze zapytac ile mniej wiecej kosztuje taki bilet na pociag? Strona PKP nie jest za bardzo przyjazna, wybralem Krakow-Praga, klikam na "cena" ale nic nie wyskakuje :/
przy trasach typu inter city / międzynarodowych ceny nie wyskakują. Musisz pisać mejla tutaj z pytaniem o konkret połączenie:

[email protected]

dla przykładu, połaczenie Katowice - Ostrava ( około 150 km ) kosztuje 60 zł , II Klasa, studencki. Bez miejscówki ( kosztuje około 4 euro ).

Przypuszczam, ale mogę się mylić że pociąć z Krk do Pragi jedzie przez Katowice ( krk -> ktc 10 zł ), więc w ok. 150 zł powinieneś się zmieścić w jedną stronę.
Ale jak Ci odpiszą, daj mi znać, dobrze mieć rozeznanie.

ile kosztuje bus do Cieszyna Polskiego ?
I ile jedzie ? z 2 h ?
Powód: Lupo
Ostatnio edytowane przez małpa : 14.05.2011 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Stary 14.05.2011, 02:01
^Raz jeszcze dziekuje. E-mail wyslany... teraz czekam

edit.

No i juz wszystko wiem:

Cytat:
Stacja Data Przyj Odj. Nr poc.

Kraków Główny 05-14 21:57 D 402
Praha hl.n. 05-15 7:33

Cena za bilet w 2 klasie w w/w relacji - 252 zł.
Dopłata za miejsce w kuszecie 6 miejscowej- 38 zł
Dopłata za miejsce w kuszecie 4 miejscowej- 56 zł
Dopłata za miejsce w sypialnym 3 miejscowym- 56 zł
Dopłata za miejsce w sypialnym 2 miejscowym- 84 zł

Cena za bilet w 1 klasie - 379 zł.
Dopłata za miejsce w sypialnym 1 miejscowym- 196 zł

Przy zakupie biletu w 2 strony (powrót w ciągu 30 dni) 40% zniżki od ceny
biletu.

Wszystkie ceny są przeliczane wg aktualnego kursu Euro i zaokrąglone do
pełnych złotych.
Ostatnio edytowane przez northrop : 14.05.2011 o godz. 06:56.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 14.05.2011, 07:52
Kraków-Cieszyn chyba 16 zł kosztuje bus,a czas jazdy ok. 3 godzin.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.05.2011, 15:51
Szukam Szewca, który prócz naprawy obuwia, czyści obuwie jest w Krakowie taki?
Odpowiedz cytując
Tysiorrr
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2011, 20:17
A ja mam takie pytanie w środę przed meczem z Lechem zgubiłam legitymacje studencką gdzieś w okolicy błoń czy ktoś może jej przypadkiem nie znalazł ? Proszę o pilną odpowiedź
Odpowiedz cytując
syeb
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.05.2011, 10:07
jakie tramwaje i autobusy dojezdzaja na Wąwozową
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.05.2011, 10:29
syeb napisał(a):Wyświetl post
jakie tramwaje i autobusy dojezdzaja na Wąwozową
Google gryzą jak zwykle ?

http://krakow.jakdojade.pl/

Na przykład tramwaj linii numer 4 bądź autobus linii numer 138.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.05.2011, 10:34
138, 142, 4

lub 1,5 i wysiadasz na Wiaduktach
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
syeb
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.05.2011, 10:34
poprostu nie wiem jaki tam jest przystanek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów