The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 06:19
Czytajać oburzonych Januszy z E naprawdę ma się ochotę siąść i płakać.
Brawo! Jak zwykle ....a pod prąd, byle by pokazać swoją odrębność.Dlatego właśnie, zazdroszczę tego, co się dzieje na Widzewie,Lechu,Legii, czyli ekipach lepszych od nas.
Tam jest prostest i się każdy dostostuje, ale na Wiśle się ludziom w dupach od dobrobytu poprzewracało.
Gdzie ....a byluście, jak trzeba było pospiewać na 2 strony?Była cisza na E jak makiem zasiał, jednak gdy na swój sposób walczy się o elementarne swobody obywatelskie pod postacią braku dopingu, Janusz musi pokazać swoją odrębność
Mam nadzieję, żę tego typu sytuacja na następnym będzie stłumiona w zarodku i to nie ważne w jaki sposób.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 06:43
Na Legii, Lechu czy Widzewie kumata czesc stadionu tlumaczy reszcie stadionu o co walczy i zazwyczaj sie to udaje.
Na Wisle kumata czesc stadionu z gory zaklada ze wszyscy wszystko wiedza i zamiast tlumaczyc bluzga na reszte bo niekumata.
Kibice Wisly bluzgaja na kibicow Wisly. Czy naprawde malo macie wrogow dookola? Fajnie by bylo gdyby kazdy sie zastanowil co wlasciwie osiagnal, czy kogos przekonal lub zmusil do myslenia? Raczej watpie.

Zastanowcie sie czy na final PP pojechaloby nas dzisiaj 6 tys a jesli nie to dlaczego.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 07:08
Pablo zgadzalem sie z Toba wielokrotnie, ale nie teraz. Protest mial sens do momentu zakonczenia meczu finalowego PP... Pozniej protest jak i srodowisko kibicowskie sie skompromitowalo. Jak mozna mowic o tematach zastepczych, sugerowaniu nagonki na kibicow jak kilka milionow ludzi na wlasne oczy jak Ci kibice sie zachowuja. Teraz jest takie zapotrzebowanie spoleczne aby kibicow uwalic. Ale to jest wina niestety samych kibicow lub czesci z nich, tych osilkow i chamow ktorzy zamiast na stadionie powinni siedziec w wiezieniu i miec dozywotni zakaz wejscia na kazda impreze sportowa.

protest musi byc poparty wolna wola, a na sile to mozna protesty urzadzac w krajach totalitarnych, a nie w srodku Europy. Wyobraz sobie, ze jesli ktos ma w dupie ten protest to wcale nie musi popierac tych co protestuja- chcialbys zdusic w zarodku inaczej myslacych, czyli co? wytlumaczylbys piesciami? A moze chcesz wykorzystac cwiercintekigentow o ilorazie inteligencji owcy do zalatwienia sprawy z inaczej myslacymi? Bo nie wiem o czym Ty mowisz!!

zgadzam sie tez z tym, ze na E jest czesto kicha z dopingiem, ale wczoraj to E pokazalo co to doping a G pokazala co to wiesniactwo. Jak mozna bylo siedziec podczas spiewania Hymnu!? ciekawe ile osob z g ooparlo by protets gdyby nie te Twoje argumenty w postaci: "popierasz protest bo wpie.dol"
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.05.2011, 07:08
W pierwszej polowie bylo cicho, byl protest, takze z E nie bylo zadnego dopingu. Ale, na Teutatesa, w drugiej polowie az sie prosilo o jakies wsparcie dla druzyny, bo nie grala nic wielkiego. Zaczelo sie niesmialo, czesc ludzi podchwytywala ale szału nie bylo. Ale dopiero fochy ludzi z G podniosly cisnienie i wtedy wlasnie na przekor zenujacemu "Wisla to my" itp ludzie zaczeli dopingowac z kilkukrotnie wiekszym zaangazowaniem.
Nieprawda ze nikt z E nie wiedzial co jest grane. Wokol mnie wszyscy dobrze wiedzieli o co chodzi.
DysoN
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2011, 07:18
Dokładnie jak trzeba dopingować to E nie wie co to znaczy wstać czy ręce podnieść do góry już nie mówiąc o śpiewaniu. A wczoraj nagle się zebrało na gwiazdorstwo w wykonaniu tych "najlepszych". Klub blokuje oprawę to blokuj doping i tyle w temacie, ale oczywiście piknik z kiełbasą musi się wyłamać. Może jak obywatele siedzący na są tacy mocni to niech prowadzą doping do końca sezonu? Zamiast poprzeć swoich w walce o dobro kibicowskie to się znalazły kozaki... Przykre i żenujące...

A co do hymna, to z tego co wiem zawsze zaczynał go młyn więc pikniczki powinny robić to co zawsze siedzieć i czekać.
Bo jakoś przy krzyczeniu "piłka nożna dla kibiców" nie było "śpiewającej wiary na E"

ps.A jak ktoś wyrasta z ruchu Ultras i nie szanuje protestu za zblokowanie oprawy też Ultrasów, to chyba zapomina o tym skąd się wywodzi i o ultrasowaniu nie ma pojęcia
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 12.05.2011 o godz. 07:23.
Odpowiedz cytując
_gucio_
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 12.05.2011, 07:21
Kibicuje Wiśle od 28 lat. W młynie byłem w pod koniec lat 80 ubiegłego wieku. Zaliczyłem takie kwiatki wyjazdowe jak Górnik Knurów czy Hutnik Warszawa. Więc spełniam podstawowe wymagania do bycia piknikiem. Wtedy sporo ryzykując śpiewaliśmy zomowcom piosenkę G - TO GÓWNO TS WISŁA. Pasuje mi teraz jak ulał choć w zupełnie innym znaczeniu.
Powód: 1 zdanie
Ostatnio edytowane przez _gucio_ : 12.05.2011 o godz. 07:23.
Odpowiedz cytując
MAŁY (B)
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2011, 07:24
Nie można nazywać piknikami ludzi, którzy meczy wyjazdowych mają na swoim koncie więcej niż połowa małolatów na G ma meczy u siebie! Zrozumcie że oni mają teraz po 40-50 lat i co? całe życie mają skakac na G? A przyśpiewki typu Wisła to my a nie wy..... naprawde poniżej krytyki. Dziwicie sie ze przez polityków kłoci się cały kraj. A sami doprowadzacie do tego samego!!!!! Rozumię że młodzi są przyszłością Wisły, ale szacunek do tych starszych musi być. Bo większość z nich przeżyła razem z Wisła więcej niż wielu z was napewno nie przeżyje!!! TYLE W TEMACIE BLUZGANIA NA PIKNIKÓW!!!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 12.05.2011, 07:26
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Na Legii, Lechu czy Widzewie kumata czesc stadionu tlumaczy reszcie stadionu o co walczy i zazwyczaj sie to udaje.
Na Wisle kumata czesc stadionu z gory zaklada ze wszyscy wszystko wiedza i zamiast tlumaczyc bluzga na reszte bo niekumata.
Wczoraj ludzie wychodząc z E głośno się dziwili dlaczego na nich G napierniczało i dlaczego nie było dopingu.

Na F już nie było wyraźnie słychać co krzyczy G i co mówi gniazdowy (zrozumieć mozna było tylko "nie ma zabawy") , to co tu mieć pretensje do E, że nie zrozumiało.

Panowie z G - zabrakło troszkę mądrości i rozumu. Tak się nie robi.
Teraz pewnie sami się będziecie bujać z protestem, bo reszta czuje się obrażona.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 07:43
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
Może mi sie źle wydaje, ale wygwizdywanie przez G, miało na celu pokazanie, ze nie zgadzamy sie na prowadzenie dopingu, a nie jak wielu z Was uważa za obrażanie kibiców z E.
Miał być protest ,wyrażony brakiem dopingu, wiec gwizdali na każdą próbę dopingowania.
(...)
To jest kompletna bzdura. Wystarczy przytoczyć oświadczenie wiadomej organizacji:

Cytat:
W związku z tym osoby dotychczas aktywnie pomagające przy organizacji meczów na Wiśle w dniu dzisiejszym nie ingerowały w wydarzenia na stadionie. Dlatego też zabrakło zorganizowanego dopingu i flag.
Podobnie wcześniejsze oświadczenie, sprzed meczu:

Cytat:
SKWK i grupy kibicowskie nie biorą odpowiedzialności tak jak to do tej pory robiły (koordynowały) za przyśpiewki i transparenty które pojawiać się będą na stadionie.
I to są jedyne komunikaty, do których mógł dotrzeć "niekumaty" kibic. I to tylko w tym przypadku, gdy miał czas i zapał by monitorować sytuację przed meczem. Reasumując: nie było żadnego komunikatu, że nie ma dopingu. Nie wytłumaczono też, dlaczego sektor G siedzi cicho. I to w meczu decydującym o Mistrzostwie Polski.

Ultra Wisła strzeliła sobie tęgiego samobója, a sprawy łatwo odkręcić nie będzie. Jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby przeproszenie wszystkich pikników. Już to widzę
Ostatnio edytowane przez flamengista : 12.05.2011 o godz. 07:46.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.05.2011, 07:48
Z punktu widzenia kibicow - trza walic w tych bucow rzadowych ile wlezie i nie zalowac.
Z punktu widzenia interesu Polski - lepiej zeby to walenie splywalo po rzadowych bucach jak rosa i nie odnioslo absolutnie zadnego efektu.
Nasz rzad juz niejednokrotnio pokazal ze jest tchorzliwy i slaby. Ale informacja ze niewielka grupa niezadowolonych kibicow sportowych wymusila na rzadzie srodkowoeuropejskiego kraju - 40milionowego kraju - jakies tam ustepstwa czy odstepstwa to bylaby katastrofa dla polskiej racji stanu i reputacji.

Bardziej sie spodziewam zdecydowanego .......niecia w trybuny, zeby pokazac "nieustepliwosc w walce z elementem aspolecznym". Na zasadzie skopania wlasnego dziecka do nieprzytomnosci, zeby pokazac ciekawskim sasiadom, ze zna sie sztuki walki i jest sie fajnym.

Legia z Amika wlasna glupota daly pretekst do zdecydowanych akcji pacyfikacyjnych, a teraz cala reszta w ramach zle pojmowanej solidarnosci zapowiada walke, rewolucje, akcje glodowkowe i spadki do drugiej ligi.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
zabsko
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2011, 07:52
Dla mnie to co się wczoraj działo na trybunach było trochę smutne, trochę śmieszne, trochę groteskowe. Ale przede wszystkim fascynujące. Wyszła po prostu cała nasza narodowa cecha pt. przekora. Jak ktoś (ktokolwiek) nas do czegoś zmusza, to musimy zrobić na opak. Nie lubimy się podporządkowywać. I może jest to lepsze niż ślepe, bezrefleksyjne podążanie za jakimś takim czy innym Wodzem czy Ideą.

W czasie meczu i po przychodziły mi do głowy różne głupie pomysły typu "sektor buforowy między G a resztą" Po drugie, natura nie zna próżni i po 45 minutach atmosfery jak na korcie tenisowym (tylko, że tam lepiej słychać okrzyki/jęki tenisistów/tenisistek...) ludzie przywykli do bycia w cieniu lepiej zorganizowanych i zdeterminowanych kibiców z G po prostu nie wytrzymali. W przypadku kompletu proporcje są przecież jak 13 do 5. Jeśli więc G zależy, żeby reszta też śpiewała i dopingowała to może wystarczy samemu przestać?

A na marginesie - kasowanie postów niezgodnych z tematem - jestem za. Ale wywalenie całej dyskusji z forum ABG na temat jak najbardziej kibicowski to już śmierdzi cenzurą. Z którą chyba przecież nikt z nas nie chce mieć cokolwiek wspólnego.
Odpowiedz cytując
Kaol
Banita

Od: 12.2010

Stary 12.05.2011, 07:52
http://......../news/show/6758_nie_bedzie_oprawy__

koniec w temacie
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2011, 08:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Legia z Amika wlasna glupota daly pretekst do zdecydowanych akcji pacyfikacyjnych, a teraz cala reszta w ramach zle pojmowanej solidarnosci zapowiada walke, rewolucje, akcje glodowkowe i spadki do drugiej ligi.
Otóż to...
Protest zaczął się przed finałem PP. Wszystko szło w dobrą stronę, aż do momentu gdy grupa parudziesięciu ludzi zrobiło pokaz dla całej Polski, że rząd ma rację... Kibice chcieli udowodnić, że robi się z nich bandytów za oprawy, race, doping - Dla mnie OK!
Ale dlaczego 90 minut później niektórzy z nich pokazali, że argumenty rządu i pzpn'u są trafne?

Demolowanie stadionu w Bydgoszczy - co to miało pokazać? (Wiem oczywiście, że to tylko grupka ludzi, ale rząd i społeczeństwo traktują to jako (kibiców - bandziorów - ogół).

A najlepsze jest to, że znany wszystkim pan "Staruch" siedzi teraz przed TV i się śmieje...
Wczorajszy mecz pokazał - do czego prowadzi ten pseudo-protest.

Rząd niema racji... Ale w ten sposób niczego nie udowodnimy!
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
Madaa
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 08:16
raczej zawsze tylko śledzę to co dzieje się na forum i w Wiśle i zazwyczaj nie zabieram głosu, ale to co wczoraj zobaczyłam na meczu... nie wiem czy to mnie dotnęło, czy przeraziło, czy po prostu wkurzyło. Nieraz bywam na trybunie G, nieraz na D a nieraz na E. Różnie. To zależy od tego czy chce obejrzeć mecz, czy raczej się pobawić. Chciałabym się podzielić z niektórymi z was moim spostrzeżeniem.
Ja rozumiem "protest przeciwko zamykaniu stadionów". Nie zamierzam tutaj nikogo nawracać, ale przecież to nie jest przeciwko kibicom! Tylko przeciwko wandalizmowi i zagrożeniu jakie może ze sobą nieść brak identyfikacji osób wchodzących na stadion. Po drugie te "pikniki" płacą o conajmniej połowę wiecej za bilety niż kibice z G. To dzięki piknikom ten klub w przyszłosci będzie istnieć!! Wy tego nie rozumiecie? Kibiców śpiewających i przygotowujących oprawy jest góra 5000. i za to im chwała, bo miło jest Was słuchać i oglądać. Ale reszta stadionu MUSI się zapełnić. i zapełni sie piknikami, którzy (UWIERZCIE MI) będą sie dołączać do śpiewania z czasem. A stadion musi być zapełniony. to juz nie jest stary stadion, gdzie mieściło się 10tys. ludzi i gdzie "obserwator" nie miał szansy wejść.
Doceńcie te "pikniki", które płacą za bilety i też chcą się dobrze bawic. patrzyłam wczoraj na małe dzieci siedzące w sektorze rodzinnym i było mi ich żal, że musiały oglądać taki pokaz chamstwa. Taki dajecie przykład dzieciom, które w przyszłości będą przychodzić na mecze? Zniechęcacie normalnych ludzi do kupowania biletów. WISŁA to MY i "PIKNIKI". Dopóki tego nie zrozumiecie, lepiej nie będzie.

PS: Taki przykład. jak idziecie do filharmonii albo do teatru to przed wejściem do budynku jesteście przepytywani ze znajomości muzyki klasycznej? czy raczej płacicie za bilet, więc jesteście traktowani z szacunkiem jako goście, którzy jeżeli nie przyjdą to spektakl się nie odbędzie?
Do zastanowienia się. Panowie
Ostatnio edytowane przez Madaa : 12.05.2011 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 08:25
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Brawo! Jak zwykle ....a pod prąd, byle by pokazać swoją odrębność.Dlatego właśnie, zazdroszczę tego, co się dzieje na Widzewie,Lechu,Legii, czyli ekipach lepszych od nas.
Tam jest prostest i się każdy dostostuje, ale na Wiśle się ludziom w dupach od dobrobytu poprzewracało.
Gdzie ....a byluście, jak trzeba było pospiewać na 2 strony?Była cisza na E jak makiem zasiał, jednak gdy na swój sposób walczy się o elementarne swobody obywatelskie pod postacią braku dopingu, Janusz musi pokazać swoją odrębność
Mam nadzieję, żę tego typu sytuacja na następnym będzie stłumiona w zarodku i to nie ważne w jaki sposób.
A kto kur*a powiedział CZEGO dotyczy protestNo kto Niejeden niż Ty i reszta G-imnzajum ma na koncie więcej wyjazdów i meczów więc szanujmy się, tak?! Ci co siedzieli na hymnie i gwizdali na Nasze przyśpiewki -nauczcie się myśleć samodzielnie , to nie boli. Jakby wam gniazdowy powiedział :" W przerwie meczu oddajemy portfele do wielkiego wora który jest na środku G3" - też byś jeden z drugim wrzucił? SAMI niszczycie NASZĄ WISŁĘ !! SAMI , haha-"Bogowie Trybun"
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 08:26
Zamiast kłócić się między sobą i robić bzdurne protesty, pójść na najblizsze wybory i nie głosować na PO! Bojkotować Rząd a nie mecze!.

Swoją drogą szeroko zakrojona akcja "zrobię babci na złość - odmrożę sobie uszy" będzie także obowiązywała na derbach? Czy będzie już normalny doping?
Odpowiedz cytując
gumas_72
Junior Member

Od: 09.2004

Stary 12.05.2011, 08:27
u Was jak u Nas podczas protestu
Andrzeje i Janusze wiedz lepiej
byli z Wis od lat 80-tych
placa wiec im daj
a ty ultrasie skacz bo masz mniej lat od nich
chamstwa dość wszędzie - tu możemy sobie trochę darować (choćby po to, żeby sie tym odróżniać od kiboli z za Błoń czy ze stolicy, )
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.05.2011, 08:32
(...)

... Odnośnie wczorajszego meczu... Niezbyt często wypowiadam się na forum ale tym razem muszę... Moim zdaniem osoby z E nie powinny były zaczynać dopingu od 46 do 55 minuty zgodnie z tym co pisało na stronie SKWK! Ale z drugiej strony osoby z G nie miały prawa wygwizdywać ich dopingu już w późniejszej części meczu! Okrzyki w stylu "Wisła to my a nie wy" albo "zamknij mordę" naprawdę nie służą poprawie jakości relacji i dopingu... Ciekaw jestem ile z tych 5 tyś które były na G jeździ za Wisłą na wyjazdy? Bo jak dobijamy z liczbą do 700 osób to jest dobrze... A ludzie choćby z D na wyjazdach też się pojawiają... Niby SKWK nie miało wpływu na formę dopingu ale wiadomo kto intonował przyśpiewki... Jednym słowem żenada i dramat... Ciekawe czy gdyby na meczu byli kibice gości też bylibyśmy tak cicho...
Powód: to nie jest temat polityczny
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.05.2011 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.05.2011, 08:37
Podstawowym pytaniem jest również to co było na oprawie, jeśli coś anty-rządowego to nie dziwimy się, że nie można było tego pokazać z tego względu że wtedy derby prawdopodobnie odbyły by się bez kibiców.

Również ten kto śledzi to co złości naszego bossa najbardziej to mieszanie sportu do polityki.
Ciężko zrozumieć intencje ludzi, którzy podjeli decyzje o braku dopingu, jak kolega wyżej trafnie to ujął: coś na zasadzie zrobię mamie nazłość odmrożę sobie uszy.
Lech mógł wracać od nas z większym bagażem bramek niż tylko jedna.

Mam nadzieję, że nie będzie obrażania się i jeszcze przed meczem derbowym zostanie wszystko wyjaśnione.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.05.2011 o godz. 08:39.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 08:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No pieknie, protestujac przeciwko ograniczaniu wolnosci slowa chcesz robic to samo tylko prawem piesci.
Protestujac przeciwko odpowiedzialnosci zbiorowej robisz to samo (czym sobie pilakrze wczoraj zasluzyli
na brak dopingu ?)
"Uwielbiam" ta hipokryzje srodowisk kibicowskich.
Tak to jest jak sie wymysla nieprzemyslany protest na 2 godz. przed meczem na zasadzie "na zlosci babci
odmroze sobie uszy".
Bylo tyle meczow bez oprawy w tym sezonie i nie bylo problemu - mecz nie konczy sie na oprawie.
Mam nadzieje, ze ultrasi beda miec choc odrobine honoru i jak przyjdzie zbierac na jakas kolejna
oprawe nie bede wymagac tego od sektora E.

zabsko napisał(a):Wyświetl post
A na marginesie - kasowanie postów niezgodnych z tematem - jestem za. Ale wywalenie całej dyskusji z forum ABG na temat jak najbardziej kibicowski to już śmierdzi cenzurą. Z którą chyba przecież nikt z nas nie chce mieć cokolwiek wspólnego.
Mysle, ze wskazany jest jakis protest na derbach w tej sprawie pytanie tylko czy sa jeszcze jakies minuty meczu wolne od protestu kiedy byloby miejsce na ten protest.
Czy ktos z kumatych ma jakis harmonogram, od ktorej do ktorej minuty proestujemy przeciwko czemu i w jaki spsob ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.05.2011, 08:49
Tak już na spokojnie myślę sobie, że obie strony są winne.

E - nietrudno się domyślić, że jak G nie dopinguje to pewnie ma jakiś powód i nie chodzi im o piłkarzy bo nigdy nie byli przeciwko swoim. Sam chodzę na E. Na G nie idę bo mimo, że jestem kibicem żyjącym meczem i dopingiem w którym staram się aktywnie uczestniczyć, to uznałem, że jestem za stary na podskoki itp. Doceniam to co robi zazwyczaj G i nie chcę im tego popsuć. Wczoraj na trybunie w swojej okolicy widziałem ok 40% nowych twarzy ( a mam jakieś tam rozeznanie bo chodzę na wszystkie mecze). Klasyczne pikniki które idą bardziej na Lecha niż na Wisłę. Czy się to komu podoba czy nie również potrzebni bo zapełniają stadion i przynoszą swoja kasę. Nie będzie pikników- nie będzie kasy -nie będzie drużyny bo po co i za co? - nie będzie ultrasów bo na jaką okoliczność? Nie mniej jednak, nie trzeba było wiele wysiłku intelektualnego, żeby się domyślić o co na G chodzi - to wina E. Jak trzeba dopingować to większość milczy, jak nie trzeba to nagle odzywa się potrzeba dopingu.

G - z góry założyło, że wszyscy wiedzą o co chodzi. Komunikaty wygłaszane na G są albo ledwo albo zupełnie niesłyszalne na E ! Nie można mieć pretensji do ludzi, tylko dlatego, że są mało domyślni. Czy nie można było w chwili kiedy E nagle zostało natchnione duchem dopingu olać to i poczekać aż umrze śmiercią naturalną? Przecież to były jakieś mizerne zrywy jedno zdaniowe.
Większość na E też, gdzieś tam rozumie, że bez ultrasów z G , przy mizernym poziomie sportowym, widowisko traci ponad 50%. Jakieś bezsensowne napinki w stronę E to już niestety była przesada. Niestety, ale przez te parę "wycieczek" zepsuliście ideę tego protestu.

Zamiast się kłócić i wzajemnie obrażać większość powinna zrozumieć, że ultrasi i pikniki muszą żyć w symbiozie. Jedni są drugim potrzebni. Pikniku jak wygląda mecz bez zorganizowanego dopingu? Ultrasie jaki ma sens twój doping jeżeli nikt go nie zobaczy? Sam dla siebie? tak można przed lustrem przy goleniu ale czy to ma sens?

Tworząc jakiś bezsensowny konflikt między kibicami robimy dokładnie to czego od nas oczekuje Rudy i jego ekipa w tym media. Dajemy im argumenty! Jesteśmy podzieleni czyli łatwi do ujarzmienia. Podstawowa zasada walki najpierw podzielic potem spacyfikować. Mam nadzieję, że jednak im się to nie uda!

Jeżeli chcesz wygrać z trudnym przeciwnikiem, musisz być mądrzejszy od niego. Tylko inteligentnie można walczyć. Inaczej dajesz mu mandat do walki z nami.

Mam nadzieję, że w niedziele pokażemy, że mimo różnic jesteśmy jedną wielką Wiślacką Rodziną!
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.05.2011 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2011, 08:50
Skoro SKWK nie bierze odpowiedzialności za zorganizowany doping to ok, ale po co ktoś stał z mikrofonem i zapodawał te żenade? Jak milczeć to milczeć.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 08:55
Wczoraj, kiedy po wyjściu młyna usłyszałam śpiewy z sektora E poczułam się jak na pewnym meczu w poprzednim sezonie, kiedy niejaki Jop dał nam wszystkim po mordzie. Taka złość, bezsilność, galop myśli jakby można to skomentować i,,, pustka, bo wiesz że jakbyś nie skomentowała to i tak nic nie da, że nikt z nich i tak by nie zrozumiał moich argumentów.
To jest protest przeciwko temu, że tysiące mają cierpieć za jednostki, przeciw temu, że zorganizowanej grupie zabrania się wolności słowa, przeciw temu że niszczy się w Polsce ruch kibicowski. Kto to jest kibic? Kibic to jest sposób na życie. Kibic nie jest tylko od śpiewania przez 90 minut meczu, bo to tak ładnie wpływa na "widowisko" - to tylko część tego, co jest kibicowaniem. Rozejrzyjcie się trochę. Zobaczcie co się w Polsce dzieje i do czego się dąży. A kibice to jedna z ostatnich grup, która nie pozwala pluć sobie w twarz. Jak w każdym środowisku tak i w tym są patologie (wśród lekarzy nie ma? wśród adwokatów/sędziów nie ma? wśród studentów nie ma? wśród policjantów nie ma? wśród urzędników nie ma?... ja śmiem nawet twierdzić, że 4 ostatnie grupy to jedna wielka chodząca patologia, tylko mniej "spektakularna"), to normalne. Zawsze było tak, że niewygodnych się niszczyło. Trzeba mieć swoją dumę i nie dać robić z siebie marionetki. Czasem trzeba coś poświęcić, żeby ocalić coś cenniejszego. Jeden mecz czy jeden sezon, jest tylko chwilą w ponad 100letniej historii. A o historii trzeba pamiętać, trzeba ją szanować i trzeba ją pielęgnować.
Wczoraj śpiewający na E dali sobie napluć w gęby. Są jak irlandzkie owce - dać im psa (a w sumie już mają, tylko pod różnymi postaciami) i niech ich zagania na pastwiska. Jeśli ja czegoś nie wiem/nie rozumiem, to nie zabieram na siłę głosu w dyskusji. Przecież to było żałosne - co mecz nie ma komu śpiewać na E, ale nagle się zebrali żeby pokazać "G-imnazjalistom", że ich nie szanują i uważają za zbędnych. A potem znów cisza. Żałosne, żałosne, żałosne. Jak tak, to trzeba już było śpiewać do końca, a na derby przynieść oprawę. Nie mogę zrozumieć jak człowiek, który przychodzi sobie 2 razy w miesiącu obejrzeć mecz, przypisuje sobie prawo do decydowania o dopingu na Wiśle. Ja tłumaczę to sobie rozwiniętym do granic możliwości egocentryzmem. Wyrosłeś z ultrasowania/kibicowania? Bredzisz. To nie jest zabawa w piaskownicy - to jest sposób na życie, przekonania, ideały. Jeśli już to nie wyrosłeś tylko zdradziłeś. Myślę, że ktoś wierny kibicowaniu a siedzący wczoraj na E rozumiał tych, co nie śpiewali i wyszli, i nie ma pretensji. To nie sektor G zaczął wojnę. Wojna pomiędzy kolegami po szalu? Skoro kolega hańbi dobre imię Klubu,,, No cóż. Obyśmy kiedyś nauczyli się funkcjonować razem.

Można dyskutować czy tzw. "kumaci" nie są zbyt hermatyczni, może gdyby odłożyli na bok swoje przekonania o zajebistości to przynajmniej częsci pikoli coś dałoby się wytłumaczyć? Z drugiej strony,,, Próbowaliście kiedyś rozmawiać z kimś, kto samodzielnie nie potrafi i nie chce myśleć? Walka z wiatrakami.

Oczywiście, że nie wierzę, że Ci "po drugiej stronie barykady" (?!) zrozumieją. Chciałam tylko gdzieś wylać swoją bezsilność.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 12.05.2011 o godz. 09:24.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2011, 09:00
Cytat:

A najlepsze jest to, że znany wszystkim pan "Staruch" siedzi teraz przed TV i się śmieje...
Wczorajszy mecz pokazał - do czego prowadzi ten pseudo-protest.

A co takiego Staruch zrobił żeby wszyscy nazywali go bandytą. Ogarnijcie się. Uderzył Rzeźniczaka który zaczął obrażać kibiców po meczu i na tej podstawie media kreują go na przestępce nr. 1 w tym kraju a głupi lud powtarza. Podejrzewam że większości z was zdarzyło się kiedyś użyc siły pod wpływem emocji i raczej wasze miejsce nie jest w więzieniach.
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 12.05.2011 o godz. 09:02.

Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.05.2011, 09:00
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Zamiast kłócić się między sobą i robić bzdurne protesty, pójść na najblizsze wybory i nie głosować na PO! Bojkotować Rząd a nie mecze!.

Swoją drogą szeroko zakrojona akcja "zrobię babci na złość - odmrożę sobie uszy" będzie także obowiązywała na derbach? Czy będzie już normalny doping?
głosuj w takim razie na Palikota, gratuluję Tobie podejścia.
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2011, 09:12
No i wyszło wczoraj podaczas meczu z Lechem pieknie, że rządowi bardziej oplaca się jednak pokazówka niz dialog bo wystarcza ona aby kibiców skutecznie podzielić , wbić w nich klina bo wtedy będą sobie skakać do gardel sami. Rząd w tej materii moze byc z Krakowa dumny! Ten naród wyzbył się już -zdaje mi sie- jakiegokolwiek instynktu samozachowawczego, solidarności i jest stworzony aby nim pomiatać
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 09:12
Heh widać polemika trwa w najlepsze i ilu ludzi jest tyle jest opini. Skoro głosowało się na PO to trzeba wypić naważonego piwa skoro uderzają w tym momencie w nas- ale z drugiej strony czyja to wina jak nie kibiców którzy robią zadymy. Skoro nie potrafimy się sami pozbyć tych huliganów którzy wszczynają burdy , dewastują stadion, to ktoś się wkońcu wkurzył i robi to za nas-co prawda więcej pokazówki w tym niż działań , ale od czegoś trzeba zacząć. Nie jestem zwolennikiem milczącego dopingu i atmosfery której byłem świadkiem wczoraj. Jeśli protesty to do tych którzy za to odpowiadają a więc rząd oraz PZPN który przez długie lata tolerowali takie zachowania- on jest winien tego i całej sytuacji jaka jest w polskiej piłce kopanej. Nie może być tak że przychodząc z dziećmi na stadion oni są obrażani (opluwani jak to było na stadionie w pyrlandii) czy bici piłkarze przez niejakich Staruchów. Ten motłoch trzeba wytępić wszelkimi możliwymi sposobami, a wtedy będzie się nam kibicom tym z G i tym "Piknikom" żyło i kibicowało lepiej.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.05.2011, 09:21
Jak dla mnie, my kibice, jesteśmy dla piłkarzy. Kto ma im pomóc w zwycięstwie jak nie my?
Ch*j z polityką, Tuskiem i protestami! Dopingujmy naszych!
Myślicie, że któregoś z polityków ruszyło zachowanie na trybunach? hahaa mają wyj*bane ;]
Wisła to sport, nie polityka.
Skoro zabronili transparentów - trudno. Ale skupmy się na głośnym dopingu, żeby naszym grało się lepiej! Po cholerę gwizdy? Doping! Doping! Doping!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.05.2011, 09:30
zabsko napisał(a):Wyświetl post
Cenzurą to był zakaz przedstawienia oprawy i przeciwko temu w głównej mierze protestowało G. Wiadomo że z tekstem "Wisła to my" trochę przesadzili, ale moim zdaniem chcieli coś zamanifestować, a reszta stadionu tą manifestację olała, stąd frustracja. Pytanie kto ma rację E ignorując fakt że klub staje się marionetką dyktatury, czy G przeciwko temu protestując. Oczywiście forma protestu czyli brak dopingu może nie była najtrafniejsza ale moim zdaniem coś trzeba było zrobić i E powinno to zrozumieć, zwłaszcza kiedy szczeci się dłuższym stażem kibicowskim. Bo torpedowaniem protestu bez słowa wsparcia stawia się w gronie "walczących z kibolami"a przez co walczących z wolnością słowa. Oglądając mecz z E bardziej było mi głupio że E staje w opozycji do G niż że G wysyła mnie do domu. Bo moim zdaniem G walczy w słusznej sprawie a E się buntuje bo ma wszystko w d....

Łukasz1987 napisał(a):Wyświetl post
Nie głosować na PO tylko na kogo Bo żadnej alternatywy nie ma z tego co widać...
To się chyba kolega słabo rozgląda. Ale jak chcesz żeby rządził Tobą ktoś kto ma cię za bandytę, to faktycznie alternatywy nie ma. Gratulacje stadionowy zadymiarzu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.05.2011 o godz. 09:48.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów