|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W tym sezonie widać ile Janek Mucha znaczył dla Legii.Tak jak zawsze Legia miała bardzo dobrych bramkarzy Boruc,Fabiański,Mucha to teraz ciemność nastała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do tego kto sie utrzyma to moim zdaniem faworytem do tego są piłkarze Cracowi mają najkorzystniejszy układ gier nawet jak przegrają z nami ( innego wyniku nie przewiduję ).
Oto rozkład gier drużyn walczących o utrzymanie : 27 Kolejka Wisła - Cracowia Polonia B. - Górnik Korona - Arka 28 Kolejka Cracowia - Widzew Arka - Polonia B. 29 Kolejka Arka - Legia Cracowia - Jagiellonia Polonia B. - Lech 30 Kolejka Gks Bełchatów - Cracowia Ślask - Arka Legia - Polonia B. Widać gołym okiem ze dzisiejsza porażka i Dalszy terminarz Poloni Bytom stawia tą drużynę do faworyta do spadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ale w zeszłym roku przegraliście, a mistrzostwo pojechało do Wronek, a taka sytuacja powinna mieć miejsce w przypadku remisu ![]() Moim zdaniem sprawdzi się inna tradycja - świętowanie na boisku Legii ![]()
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 10.05.2011 o godz. 23:07.
![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
4. Cracovia 11 - 18 pkt - 5 zw. / 3 rem. / 3 por. - 17-12 ... 15. Arka 10 - 8 pkt - 1 zw. / 5 rem. / 4 por. - 9-15 |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
NIEPOKONANY ![]() ŚLĄSK WROCŁAW NASZ UKOCHANY ![]() NIEPOKONANY ![]() ŚLĄSK WROCŁAW NASZ UKOCHANY ![]() Szykują się puchary we Wrocławiu! Jutro jeszcze Wisła dobije Lecha i będzie pięknie, przepięknie. Wpadki im jutro nie daruję. Dwa słowa podsumujące ten sezon: MISTRZ LENCZYK Człowiek, któremu większość tutejszych trenerów powinna buty czyścić. ![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
trochę z innej beczki. mamy obecnie strzelonych 39 bramek w lidze. z ciekawości sprawdziłem, że ostatnim mistrzem, który strzelił mniej niż 50 bramek w sezonie, była Legia w latach 05/06 (47 goli). Zostało 5 spotkań i w każdym trzeba strzelić minimum po dwie bramki. Damy radę ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Probierz podał się do dymisji, dziwnie że 4 kolejki przed końcem sezonu, mógł pociągnąć do końca, ale w sumie....to wielki prezent dla Śląska. Bo traci tylko oczko do Jagi, a jak wiadomo gdy przychodzi nowy trener, z inną wizją, z innym pomysłem na grę, z innym podejściem do piłkarzy to nie odrazu się wygrywa prawda ?
Oj będzie ciekawe.... mecze Śląska do najłatwiejszych też nie należą, o ile z Bełchatowem czy Ruchem powinni sobie poradzić, to z KSG czy Arką może być ciężko. Zabrzanie chcą jak najszybciej ewakuować się z tego klubu, który ma 30 mln długu . Więc im lepsza gra górników - tym większa szansa że jakiś klub ich kupi po tym sezonie. A ara gra o utrzymanie, pasiaste ich łyknęły w tabeli więc nie mają teraz nic do stracenia. Tylko wygrywać. Co nie zmienia faktu że RACZEJ Śląsk zagra w pucharach za rok, kwestia tylko które miejsce zajmą w e-lidze. ==== z zasady nie czytam komentarzy na onecie, bo trolli się nie karmi, ale hmm....ten post w sumie nie wydaje się pozbawiony sensu. DLACZEGO PROBIERZ NA FINISZU PASUJE ? I RZUCA RĘCZNIK NA MATĘ ? ~fryzjer wczoraj, 22:08 dla mnie to smierdzi przekretem, celowo chce odejesc, jaga umoczy reszte kolejek i kosztem jagi chlop wejdzie do ligi europejskiej z jakas druzyna z czuba, cos mi tu smierdzi ~miś wczoraj, 22:25 ma propozycje z innych klubów i jest mu to na ręke, już raz uciekła z Polonii wiec nic nowego jak na niego. nie wiem czy tak można gdybać, ale nie zdziwię się jak po zakończeniu ekstraklasy Probierz trafi do...Legii Warszawa... Powód: onet
Ostatnio edytowane przez małpa : 11.05.2011 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja bym rzekł, jak w świecie wirtualnym w Football Manager
![]() A co tam Węgrzyn mówił po meczu? ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest gdzieś wideo z tym karnym dla Polonii Bytom z pierwszej połowy, bo znalazłem tylko ten z drugiej części meczu.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Widzę, nikt nie zauważył wejścia Thiago Cionka...
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Przeciez jest cała strona wpisów jakim s....ysynem jest Cionek, więc jednak zauwazylismy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zgadzam się z Tobą. Wczorajszy mecz był tu kluczowy. A co do derbów hmmm mam nadzieję, że nie będzie remisu...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
E, to był pikuś. Największą traumą był rewanż w Atenach, a konkretnie końcowy fragment meczu po bramce Sobolewskiego.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ależ to idiotycznie brzmi z tą "dymisją" i "nie przyjmowaniem dymisji". Co to, Probierz z mianowania jest? To minister ds. Jagiellonii jest, czy coś?
Tzn. ja wiem o co chodzi*, ale brzmi to absurdalnie Zresztą cała sytuacja jest mocno patowa dla obu stron - no bo Probierz musi prowadzić drużynę, od której się odwrócił, a klub będzie musiał takiego trenera znosić. I pewnie, jak zawsze, poszło najzwyklej w świecie o kasę * Probierz chciał rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron, a Jagiellonia się nie zgodziła - więc teraz Probierz będzie musiał ponosić wszelkie konsekwencje zerwania kontraktu, jakie ma w tym kontrakcie zapisane - jeżeli jest zdeterminowany z Jagiellonii odejść. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
EDIT: jeszcze a propos zmian trenera: http://www.legia.net/wiadomosci,4149...sko_legii.html Trudno powiedzieć ile w tym prawdy (- "czy będzie pan trenerem Legii?" - "Ahoj!"), ale to zdecydowanie jest mój rodzaj muzyki. Oby do powyższej listy dodać kolejne cztery słowa... Vladimir Weiss - Legia Warszawa; Ahoj!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 11.05.2011 o godz. 09:45.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Do dziś mi gula skacze po tym jak nas tam przekręcili.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
To wszystko wygląda naprawdę bardzo zachęcająco i nietrudno będzie skusić jakiegoś niezłego zagranicznego trenera do pracy w Legi w mojej opinii. O ile oczywiście zagwarantuje mu się odpowiednie zarobki. A dla samego Weissa na pierwszy rzut oka Legia jest niezłym wyborem na powrót do piłki klubowej. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
z przykrością stwierdzam że po porażce Polonii z Bytomia, pasiaści są faworytem do utrzymania i nawet po wpier.... od nas prawdopodobnie się utrzymają, tym samym Polonia B. zapewne spada i będzie to początek jej końca chyba biorąc pod uwagę stan finansów.
Niestety nie dane nam było zakosztowanie najpiękniejszego scenariusza w historii polskiej piłki: Derby Wisła Mistrz, pasiaki 1 liga |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Poczekajmy z Weissem. Ja miałem inne informacje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Probierz wystawił sobie fatalną laurkę. Dymisja,nie dymisja,jak zwał tak zwał. Facet zwyczajnie dał do zrozumienia,że nie chce w kluczowym momencie dla drużyny, mieć z nią cokolwiek wspólnego. Okazał się nieodpowiedzialny. Nie wyobrażam sobie aby po takim występie, ktoś mógł z czystym sumieniem go podpisać?Bo jaką ma gwarancje,że Probierz nie wywinie mu takiego samego numeru?Czegoś takiego nie widziałem, nie słyszałem. Ciężko mi to zrozumieć, tym bardziej,że Probierz robił w Jagiellonii co chciał.
W Jagiellonii przed wieloma kopaczami najważniejsze mecze w ich przygodzie z piłką. Z Legią będą rywalizować o drugie miejsce. Pewnie tylko w snach o tym marzyli. Nie chce mi się jakoś wierzyć w to,że graliby przeciwko trenerowi i robili mu na złość. Po co? Przecież to nie są super kopacze,którzy poz zakończeniu sezonu będą mieć miliony ofert na grubą kasę. Niektórzy na tym osiągnięciu będą jechali całe życie. Szansa na to,że powtórzą kiedykolwiek tak dobrą lokatę w lidze są minimalne. Tak więc tu i teraz,a trener mówi im do widzenia. Nieprawdopodobne. Kolejną sprawą jest to,że ktoś kiedyś tam powiedział,po wygranym spotkaniu z Jagiellonia,że już zdobyliśmy MP. Co dziwne co niektórzy w to uwierzyli. Gdzie i jak?Przy tak nierównej grze naszego zespołu, dopóki istnieją matematyczne szanse to trzeba walczyć. Jakie było zdziwienie gdy nagle okazało się,że Jagiellonia doszła nas na 3 punkty,no ale głupio było odwoływać wcześniejsze wypowiedzi,że to już mistrz jest. Podobnie ma się sprawa z spadkowiczami. Kto zagwarantuje,że Cracovia się utrzyma? Znów jakiś pismak mozolnie wysnuła jakąś teorię i wszyscy to kupują. Nie,nie utrzymała się. Tak samo jak Arka i Polonia Bytom. Na przestrzeni tylu kolejek, które zostały do końca może zdarzyć się wiele. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
1. Amika dogaduje się z Probierzem. 2. Probierz po porażce z Polonią chce rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron ("dymisja"), co oczywiście jest nie do przyjęcia dla Jagiellonii ("odmowa dymisji"), bo przecież kontrakt jest kontrakt i chociażby okresy wypowiedzenia obowiązują. To nie ma znaczenia, wiadomo od początku że klub się nie zgodzi i Probierz o tym wie. Wypowiada kontrakt i prowadzi drużynę do końca sezonu w ramach okresu wypowiedzenia. 3. W związku z dymisją i ogólnym pogorszeniem atmosfery dookoła Jagiellonii nikt nie ma już wielkich pretensji do Probierza, że Jagiellonia do końca nie zagra dobrze - a z trenerem sabotującym grę i w nieciekawym klimacie o porażki nietrudno. Jagiellończycy przegrywają nie tylko z Legią, ale jeszcze kilka meczów do końca, ostatecznie przestając się liczyć zupełnie w wyścigu o puchary, kończąc np. na 5 albo 6 miejsu. 4. Jagiellonia na 5/6 miejscu oznacza, że do pucharowego zagospodarowania pozostają 2 miejsca na jakieś 5 drużyn: Legia, Lech, Śląsk, Lechia, może Polonia jakimś psim swędem. W dodatku Lechia słabuje ostatnio, a Polonia ma trudny terminarz i też może nie dać rady, zresztą tam klimat też marny. W Śląsku jest wojna na górze. Mało tego - Legia praktycznie nie ma znaczenia dla tego wyścigu, bo start w pucharach ma z PP, a MP nie zdobędzie - więc którego miejsca by nie zajęła, w końcowym rozrachunku nie ma znaczenia. Szanse Kuchenkorza na zagranie w Pucharach są niebagatelne. 5. Probierz przechodzi do Lecha i byczy się w europejskich pucharach z lepszą drużyną, niż miał na Podlasiu, w dodatku za lepszą kasę i w lepszych warunkach. Szansa życia dla polskiego Guardiolli. Ten scenariusz to raczej taka zabawa, ale w sumie czemu nie? ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Guest
|
|
Generalnie to chyba ktos tam albo i wszyscy nie wytrzymali psychicznie szczęścia (PP, bdb jesień), które na nich spadło. Cóż... bywa i tak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta wersja Sarte w sumie ma sens. Skoro jest już dogadany z Pyrami, to trudno żeby mu zależało, aby jego były klub grał w pucharach kosztem tego przyszłego / aktualnego.
|
|
|