The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2011, 22:40
W tym sezonie widać ile Janek Mucha znaczył dla Legii.Tak jak zawsze Legia miała bardzo dobrych bramkarzy Boruc,Fabiański,Mucha to teraz ciemność nastała.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.05.2011, 22:45
Swoją drogą to dzisiaj chyba rozstrzygnęły się losy mistrzostwa i.... zwycięzcy meczu Legia - Wisła. Fatum powszechnie znane, kto wygrywa ligę przegrywa w meczu tych drużyn u nas.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2011, 22:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dom wariatów.
Coś w tym jest.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.05.2011, 22:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to dzisiaj chyba rozstrzygnęły się losy mistrzostwa i.... zwycięzcy meczu Legia - Wisła. Fatum powszechnie znane, kto wygrywa ligę przegrywa w meczu tych drużyn u nas.
Eee tam, w tym sezonie niczego nie można być pewnym, więc liczę, że nowy mistrz tym razem wygra na Łazienkowskiej
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.05.2011, 23:02
Co do tego kto sie utrzyma to moim zdaniem faworytem do tego są piłkarze Cracowi mają najkorzystniejszy układ gier nawet jak przegrają z nami ( innego wyniku nie przewiduję ).
Oto rozkład gier drużyn walczących o utrzymanie :
27 Kolejka

Wisła - Cracowia
Polonia B. - Górnik
Korona - Arka
28 Kolejka

Cracowia - Widzew
Arka - Polonia B.
29 Kolejka

Arka - Legia
Cracowia - Jagiellonia
Polonia B. - Lech
30 Kolejka

Gks Bełchatów - Cracowia
Ślask - Arka
Legia - Polonia B.

Widać gołym okiem ze dzisiejsza porażka i Dalszy terminarz Poloni Bytom stawia tą drużynę do faworyta do spadku.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2011, 23:03
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Aż musiałem sprawdzić, kto był mistrzem Anno Domini 2006 Ale w zeszłym roku przegraliście, a mistrzostwo pojechało do Wronek, a taka sytuacja powinna mieć miejsce w przypadku remisu

Moim zdaniem sprawdzi się inna tradycja - świętowanie na boisku Legii
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 10.05.2011 o godz. 23:07.
.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.05.2011, 23:18
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Co do tego kto sie utrzyma to moim zdaniem faworytem do tego są piłkarze Cracowi mają najkorzystniejszy układ gier nawet jak przegrają z nami ( innego wyniku nie przewiduję ).

Widać gołym okiem ze dzisiejsza porażka i Dalszy terminarz Poloni Bytom stawia tą drużynę do faworyta do spadku.
jutro Arka wygra z Ruchem i bedzie juz nad Polonia B . To Arka a nie Cracovia jest najblizej utrzymania .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.05.2011, 23:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
jutro Arka wygra z Ruchem i bedzie juz nad Polonia B . To Arka a nie Cracovia jest najblizej utrzymania .
To zależy jak na to patrzeć. W rundzie wiosennej wygląda to tak...

4. Cracovia 11 - 18 pkt - 5 zw. / 3 rem. / 3 por. - 17-12
...
15. Arka 10 - 8 pkt - 1 zw. / 5 rem. / 4 por. - 9-15
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 10.05.2011, 23:47. Niepokonany!
NIEPOKONANY

ŚLĄSK WROCŁAW NASZ UKOCHANY

NIEPOKONANY

ŚLĄSK WROCŁAW NASZ UKOCHANY

Szykują się puchary we Wrocławiu! Jutro jeszcze Wisła dobije Lecha i będzie pięknie, przepięknie. Wpadki im jutro nie daruję.

Dwa słowa podsumujące ten sezon:

MISTRZ LENCZYK

Człowiek, któremu większość tutejszych trenerów powinna buty czyścić.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.05.2011, 00:06
trochę z innej beczki. mamy obecnie strzelonych 39 bramek w lidze. z ciekawości sprawdziłem, że ostatnim mistrzem, który strzelił mniej niż 50 bramek w sezonie, była Legia w latach 05/06 (47 goli). Zostało 5 spotkań i w każdym trzeba strzelić minimum po dwie bramki. Damy radę ?
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 11.05.2011, 00:07
Probierz podał się do dymisji, dziwnie że 4 kolejki przed końcem sezonu, mógł pociągnąć do końca, ale w sumie....to wielki prezent dla Śląska. Bo traci tylko oczko do Jagi, a jak wiadomo gdy przychodzi nowy trener, z inną wizją, z innym pomysłem na grę, z innym podejściem do piłkarzy to nie odrazu się wygrywa prawda ?

Oj będzie ciekawe.... mecze Śląska do najłatwiejszych też nie należą, o ile z Bełchatowem czy Ruchem powinni sobie poradzić, to z KSG czy Arką może być ciężko.
Zabrzanie chcą jak najszybciej ewakuować się z tego klubu, który ma 30 mln długu . Więc im lepsza gra górników - tym większa szansa że jakiś klub ich kupi po tym sezonie. A ara gra o utrzymanie, pasiaste ich łyknęły w tabeli więc nie mają teraz nic do stracenia. Tylko wygrywać.

Co nie zmienia faktu że RACZEJ Śląsk zagra w pucharach za rok, kwestia tylko które miejsce zajmą w e-lidze.

====

z zasady nie czytam komentarzy na onecie, bo trolli się nie karmi, ale hmm....ten post w sumie nie wydaje się pozbawiony sensu.

DLACZEGO PROBIERZ NA FINISZU PASUJE ? I RZUCA RĘCZNIK NA MATĘ ?

~fryzjer

wczoraj, 22:08

dla mnie to smierdzi przekretem, celowo chce odejesc, jaga umoczy reszte kolejek i kosztem jagi chlop wejdzie do ligi europejskiej z jakas druzyna z czuba, cos mi tu smierdzi

~miś

wczoraj, 22:25

ma propozycje z innych klubów i jest mu to na ręke, już raz uciekła z Polonii wiec nic nowego jak na niego.

nie wiem czy tak można gdybać, ale nie zdziwię się jak po zakończeniu ekstraklasy Probierz trafi do...Legii Warszawa...
Powód: onet
Ostatnio edytowane przez małpa : 11.05.2011 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.05.2011, 06:56
aNouc napisał(a):Wyświetl post

Dziękuje, postoje.
Ja bym rzekł, jak w świecie wirtualnym w Football Manager

A co tam Węgrzyn mówił po meczu?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.05.2011, 07:29
Jest gdzieś wideo z tym karnym dla Polonii Bytom z pierwszej połowy, bo znalazłem tylko ten z drugiej części meczu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.05.2011, 07:32
Widzę, nikt nie zauważył wejścia Thiago Cionka...
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.05.2011, 07:48
Przeciez jest cała strona wpisów jakim s....ysynem jest Cionek, więc jednak zauwazylismy...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.05.2011, 07:55
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego szkoda? Co do Bytomia to się zgodzę, ale tak naprawdę zwycięstwo Polonii z Jagą stawia nas w świetnej sytuacji
Dzisiaj zrobią to samo u nas i będzie żal. Po prostu dziwi mnie, że przy tak wolnej grze jaka panuje w naszej lidze sędziowie popełniają takie błędy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.05.2011, 08:17
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
.
Zgadzam się z Tobą. Wczorajszy mecz był tu kluczowy. A co do derbów hmmm mam nadzieję, że nie będzie remisu...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.05.2011, 08:40
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
To byl jeden z najgorszych dni w moim zyciu, nie da sie tego nawet opisac co ja wtedy przeszedlem. I najwiekszemu wrogowi tego nie zycze
E, to był pikuś. Największą traumą był rewanż w Atenach, a konkretnie końcowy fragment meczu po bramce Sobolewskiego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.05.2011, 09:08
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html

To się Probierz do dymisji podał...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.05.2011, 09:21
Ależ to idiotycznie brzmi z tą "dymisją" i "nie przyjmowaniem dymisji". Co to, Probierz z mianowania jest? To minister ds. Jagiellonii jest, czy coś?

Tzn. ja wiem o co chodzi*, ale brzmi to absurdalnie Zresztą cała sytuacja jest mocno patowa dla obu stron - no bo Probierz musi prowadzić drużynę, od której się odwrócił, a klub będzie musiał takiego trenera znosić. I pewnie, jak zawsze, poszło najzwyklej w świecie o kasę

* Probierz chciał rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron, a Jagiellonia się nie zgodziła - więc teraz Probierz będzie musiał ponosić wszelkie konsekwencje zerwania kontraktu, jakie ma w tym kontrakcie zapisane - jeżeli jest zdeterminowany z Jagiellonii odejść.
Legionista
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 11.05.2011, 09:30
małpa napisał(a):Wyświetl post
Bo traci tylko oczko do Jagi, a jak wiadomo gdy przychodzi nowy trener, z inną wizją, z innym pomysłem na grę, z innym podejściem do piłkarzy to nie odrazu się wygrywa prawda ?
Cztery słowa - Polonia Warszawa Jacek Zieliński.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 11.05.2011, 09:35
Cytat:
Cztery słowa - Polonia Warszawa Jacek Zieliński.
Dwanaście słów: Jurij Szatałow - Cracovia Kraków; Orest Lenczyk - Śląsk Wrocław; Jan Urban - Zagłębie Lubin;

EDIT: jeszcze a propos zmian trenera:

http://www.legia.net/wiadomosci,4149...sko_legii.html

Trudno powiedzieć ile w tym prawdy (- "czy będzie pan trenerem Legii?" - "Ahoj!"), ale to zdecydowanie jest mój rodzaj muzyki. Oby do powyższej listy dodać kolejne cztery słowa... Vladimir Weiss - Legia Warszawa; Ahoj!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 11.05.2011 o godz. 09:45.
Legionista
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.05.2011, 09:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
E, to był pikuś. Największą traumą był rewanż w Atenach, a konkretnie końcowy fragment meczu po bramce Sobolewskiego.
Do dziś mi gula skacze po tym jak nas tam przekręcili.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 11.05.2011, 09:55
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Dwanaście słów: Jurij Szatałow - Cracovia Kraków; Orest Lenczyk - Śląsk Wrocław; Jan Urban - Zagłębie Lubin;
Fakt...

EDIT: jeszcze a propos zmian trenera:

http://www.legia.net/wiadomosci,4149...sko_legii.html

Trudno powiedzieć ile w tym prawdy (- "czy będzie pan trenerem Legii?" - "Ahoj!"), ale to zdecydowanie jest mój rodzaj muzyki. Oby do powyższej listy dodać kolejne cztery słowa... Vladimir Weiss - Legia Warszawa; Ahoj!
Wbrew pozorom jest to całkiem realna kandydatura. Otoczka wokół Legii jest naprawdę imponująca, świetny stadion, dobrze prowadzona akademia, wysoka frekwencja, świetny doping, możny sponsor, gwarancja występów w pucharach od III rundy, powoli poprawiają się też warunki treningowe (o ile się nie mylę Legia ma trenować w ośrodku piłkarskim w Sulejówku / Legionowie).

To wszystko wygląda naprawdę bardzo zachęcająco i nietrudno będzie skusić jakiegoś niezłego zagranicznego trenera do pracy w Legi w mojej opinii. O ile oczywiście zagwarantuje mu się odpowiednie zarobki. A dla samego Weissa na pierwszy rzut oka Legia jest niezłym wyborem na powrót do piłki klubowej.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.05.2011, 09:59
z przykrością stwierdzam że po porażce Polonii z Bytomia, pasiaści są faworytem do utrzymania i nawet po wpier.... od nas prawdopodobnie się utrzymają, tym samym Polonia B. zapewne spada i będzie to początek jej końca chyba biorąc pod uwagę stan finansów.

Niestety nie dane nam było zakosztowanie najpiękniejszego scenariusza w historii polskiej piłki: Derby Wisła Mistrz, pasiaki 1 liga
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2011, 10:01
rw88 napisał(a):Wyświetl post
(o ile się nie mylę Legia ma trenować w ośrodku piłkarskim w Sulejówku / Legionowie).
Sulejówek, który ma problemy finansowe po wybudowaniu ośrodka. Także musi pozyskać jakiegoś partnera, który będzie partycypował w kosztach utrzymania ośrodka i nie tylko.

Poczekajmy z Weissem. Ja miałem inne informacje
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.05.2011, 10:25
Probierz wystawił sobie fatalną laurkę. Dymisja,nie dymisja,jak zwał tak zwał. Facet zwyczajnie dał do zrozumienia,że nie chce w kluczowym momencie dla drużyny, mieć z nią cokolwiek wspólnego. Okazał się nieodpowiedzialny. Nie wyobrażam sobie aby po takim występie, ktoś mógł z czystym sumieniem go podpisać?Bo jaką ma gwarancje,że Probierz nie wywinie mu takiego samego numeru?Czegoś takiego nie widziałem, nie słyszałem. Ciężko mi to zrozumieć, tym bardziej,że Probierz robił w Jagiellonii co chciał.

W Jagiellonii przed wieloma kopaczami najważniejsze mecze w ich przygodzie z piłką. Z Legią będą rywalizować o drugie miejsce. Pewnie tylko w snach o tym marzyli. Nie chce mi się jakoś wierzyć w to,że graliby przeciwko trenerowi i robili mu na złość. Po co? Przecież to nie są super kopacze,którzy poz zakończeniu sezonu będą mieć miliony ofert na grubą kasę. Niektórzy na tym osiągnięciu będą jechali całe życie. Szansa na to,że powtórzą kiedykolwiek tak dobrą lokatę w lidze są minimalne. Tak więc tu i teraz,a trener mówi im do widzenia. Nieprawdopodobne.

Kolejną sprawą jest to,że ktoś kiedyś tam powiedział,po wygranym spotkaniu z Jagiellonia,że już zdobyliśmy MP. Co dziwne co niektórzy w to uwierzyli. Gdzie i jak?Przy tak nierównej grze naszego zespołu, dopóki istnieją matematyczne szanse to trzeba walczyć. Jakie było zdziwienie gdy nagle okazało się,że Jagiellonia doszła nas na 3 punkty,no ale głupio było odwoływać wcześniejsze wypowiedzi,że to już mistrz jest. Podobnie ma się sprawa z spadkowiczami. Kto zagwarantuje,że Cracovia się utrzyma? Znów jakiś pismak mozolnie wysnuła jakąś teorię i wszyscy to kupują. Nie,nie utrzymała się. Tak samo jak Arka i Polonia Bytom. Na przestrzeni tylu kolejek, które zostały do końca może zdarzyć się wiele.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 11.05.2011, 10:47
Cytat:
Nie wyobrażam sobie aby po takim występie, ktoś mógł z czystym sumieniem go podpisać?
A Amica? Scenariusz, że Probierz dogadał się z Kuchenkami, a dopiero potem zdecydował na "dymisję" jest dla mnie całkiem realny. Ba, przychodzi mi do głowy trochę makiawelistyczny scenariusz:

1. Amika dogaduje się z Probierzem.
2. Probierz po porażce z Polonią chce rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron ("dymisja"), co oczywiście jest nie do przyjęcia dla Jagiellonii ("odmowa dymisji"), bo przecież kontrakt jest kontrakt i chociażby okresy wypowiedzenia obowiązują. To nie ma znaczenia, wiadomo od początku że klub się nie zgodzi i Probierz o tym wie. Wypowiada kontrakt i prowadzi drużynę do końca sezonu w ramach okresu wypowiedzenia.
3. W związku z dymisją i ogólnym pogorszeniem atmosfery dookoła Jagiellonii nikt nie ma już wielkich pretensji do Probierza, że Jagiellonia do końca nie zagra dobrze - a z trenerem sabotującym grę i w nieciekawym klimacie o porażki nietrudno. Jagiellończycy przegrywają nie tylko z Legią, ale jeszcze kilka meczów do końca, ostatecznie przestając się liczyć zupełnie w wyścigu o puchary, kończąc np. na 5 albo 6 miejsu.
4. Jagiellonia na 5/6 miejscu oznacza, że do pucharowego zagospodarowania pozostają 2 miejsca na jakieś 5 drużyn: Legia, Lech, Śląsk, Lechia, może Polonia jakimś psim swędem. W dodatku Lechia słabuje ostatnio, a Polonia ma trudny terminarz i też może nie dać rady, zresztą tam klimat też marny. W Śląsku jest wojna na górze. Mało tego - Legia praktycznie nie ma znaczenia dla tego wyścigu, bo start w pucharach ma z PP, a MP nie zdobędzie - więc którego miejsca by nie zajęła, w końcowym rozrachunku nie ma znaczenia. Szanse Kuchenkorza na zagranie w Pucharach są niebagatelne.
5. Probierz przechodzi do Lecha i byczy się w europejskich pucharach z lepszą drużyną, niż miał na Podlasiu, w dodatku za lepszą kasę i w lepszych warunkach. Szansa życia dla polskiego Guardiolli.

Ten scenariusz to raczej taka zabawa, ale w sumie czemu nie?
Legionista
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.05.2011, 11:01
Ależ to idiotycznie brzmi z tą "dymisją" i "nie przyjmowaniem dymisji". Co to, Probierz z mianowania jest? To minister ds. Jagiellonii jest, czy coś?
Tzn. ja wiem o co chodzi*, ale brzmi to absurdalnie Zresztą cała sytuacja jest mocno patowa dla obu stron - no bo Probierz musi prowadzić drużynę, od której się odwrócił, a klub będzie musiał takiego trenera znosić. I pewnie, jak zawsze, poszło najzwyklej w świecie o kasę
* Probierz chciał rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron, a Jagiellonia się nie zgodziła - więc teraz Probierz będzie musiał ponosić wszelkie konsekwencje zerwania kontraktu, jakie ma w tym kontrakcie zapisane - jeżeli jest zdeterminowany z Jagiellonii odejść.
Zaznaczam, że nie wiem co się tam dzieje, ale może jest taka hipoteza, że taki poziom kwasu jest w szatni, że Probierz już tego nie odwróci więc chce się zwinąć. Może bez niego chłopaki wezmą się do roboty i zdołaja obronic pudło.
Generalnie to chyba ktos tam albo i wszyscy nie wytrzymali psychicznie szczęścia (PP, bdb jesień), które na nich spadło. Cóż... bywa i tak.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 11.05.2011, 11:01
Ta wersja Sarte w sumie ma sens. Skoro jest już dogadany z Pyrami, to trudno żeby mu zależało, aby jego były klub grał w pucharach kosztem tego przyszłego / aktualnego.

arti napisał(a):Wyświetl post
Zaznaczam, że nie wiem co się tam dzieje, ale może jest taka hipoteza, że taki poziom kwasu jest w szatni, że Probierz już tego nie odwróci więc chce się zwinąć. Może bez niego chłopaki wezmą się do roboty i zdołaja obronic pudło.
Generalnie to chyba ktos tam albo i wszyscy nie wytrzymali psychicznie szczęścia (PP, bdb jesień), które na nich spadło. Cóż... bywa i tak.
To też ma sens i pewnie jedna z tych dwóch wersji jest prawdziwa, albo i jedna, i druga jednocześnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów