|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bełchatów-Arka 1:1 widzów: 1800. To jakieś nieporozumienie... na Hutnika w IV lidze przychodzi niewiele mniej...
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Ale jak nie trenuje Wisły, nic do niego nie mam. Sympatyczny facet, naprawdę. Niemniej fakty są takie, że jego Legia jest najsłabsza od 20 lat i gra straszną kichę. Jeśli o mnie chodzi, niech Skorża trenuje Legię jak najdłużej Nie wiem też, czemu sugeruje mi się anty-legijność. Od awansu Pasów do ekstraklasy Legia praktycznie stała mi się obojętna - szanuję ich jako głównych rywali do tytułu, ale nie czuję do nich niechęci. Co innego do Amiki. Tyle, że POZnaniacy mają do nas 11 punktów - trudno to odrobić w 5 meczy. PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wiem, im się po prostu skopała transmisja tekstowa.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przed 26. kolejką:
Bytom - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Radzewicz, Tymiński (Bytom); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Polonia - Jagiellonia Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia); Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Górnik - Legia Pauzują: - Zagrożeni: Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Borysiuk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Zagłębie - Śląsk Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Hanzel, Horvath, Plizga, Wilczek (Zagłębie); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Arka - Ruch Pauzują: Stawarczyk (Ruch) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka); Bronowicki, Djokić, Grzyb, Nykiel (Ruch); Widzew - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Baran, Fonfara (GKS) Wisła - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk, Wołąkiewicz (Lech); Korona - Lechia Pauzują: - Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Lech, Niedzielan (Korona); Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia) ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Oczywiscie, Wisla ma jedno spotkanie rozegrane mniej przed wlasna publicznoscia. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Może mi ktoś wyjaśnic jaka jest sytuacja cracovi?
Zakładamy że: - My wygrywamy z Lechem, Polonia B wygrywa z Ksc Następna kolejka: -My wygrywamy z cracovia, Polonia B wygrywa Jest szansa że na derbach my zapewnimy sobie mistrza, a cracovia spadek? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
To byłoby arcy-żenujące z piłkarskiego punktu widzenia, ale też w sumie nie świadczyłoby to nie tyle o Legii, ile o lidze. W końcu jeżeli da się z kilkunastoma porażkami na koncie zająć 2 miejsce, to znaczy że wszystko od 3 miejsca w dół było jeszcze gorsze. Ale ja nie o tym mówiłem - mnie chodziło o to, że koniec końców PP + wicemistrz, to na papierze jeszcze nie katastrofa, chociaż wynik oczywiście lepszy niż gra.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie do końca - żeby mieć całkowitą pewność Parchy muszą zająć miejsce ostatnie, czyli Arka też ich musi wyprzedzić. Bo znając życie Polonia Bytom zostanie relegowana na ostatnie miejsce jak ŁKS za długi itd.... i wtedy przedostatnia "nieskazitelna" Cracovia znowu się utrzyma. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
ktoś gdzieś o tym pisał że po przekręcie z ŁKS -em zmieniono prawo.Oczywiście pewny nie jestem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Dodam, że jeśli ŁKS nie otrzyma licencji, awansuje 3 drużyna 1 ligi. Powód: 1 liga
Ostatnio edytowane przez Worcester : 08.05.2011 o godz. 19:51.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też pewny nie jestem - dlatego lepiej dmuchać na zimne
![]() Worcester Czyli jednak numer jak z ŁKS jest możliwy.... Arka grać! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Że tak pozwole sobie sam siebie zacytować... Nie zmienia to faktu,że Lechia zagrała tragicznie, no ale ....a.. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Podsumowując - pewny spadek Makabi będzie tylko wtedy, gdy zakończy rozgrywki na 16 miejscu. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jakie błędy popełnił na korzyść Wisły? Spalony był? Był. Ręka Chaveza była tak samo przypadkowa jak zagranie piłkarza z Lechii po dośrodkowaniu Mąłeckiego. Również w polu karnym. Jedynie do braku zółtej kartki dla Cikosa można się doczepić. aha, jeszcze odgwizdał jednego spalonego Lechii, którego nie było. Ale i tak Chavez doszedł do piłki pierwszy.
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.05.2011 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie słyszałem o tym pomyśle - ale wtedy w Poznaniu grałyby 2 kluby z poza Poznania (Wronki i Bytom)
Do Warty Poznań nic nie mam i niech się tam rozrastają na zgubę Wronek ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli Legia przegra jeszcze 3 mecze w tym sezonie będzie to najgorszy rezultat w historii klubu, a więc w ciągu 95 lat.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego co kolega wkleił to jeśli w najbliższym meczu Pasów kartkę dostaną Dudzic lub Ntibazonkiza to będą pauzować w derbach. Obaj stanowią chyba 90% siły ofensywnej drużyny więc ciekaw jestem czy uda im się pozostać bez żółtka w meczu z Polonią Bytom, który będzie arcyważny w ich sytuacji.
Po cichu liczę, że będzie kopanina i sporo kartek. W końcu obie ekipy walczą o uniknięcie spadku.. A już myślałem, że z prezesem się coś stało bo ostatnio go w mediach nie było. Spokojnie, prezes nie śpi i już ma plan roz*** drużyny ![]() Prezes Polonii Józef Wojciechowski jak zwykle jest radykalny. - Dla mnie jest to wszystko nie do ogarnięcia i nie do zrozumienia. Wygrywają cztery mecze i nagle tak łatwo przegrywają następne. Jestem sfrustrowany. Najlepiej byłoby rozwiązać całą drużynę, ale o tym, kto się nadaje, a kto nie niech się jednak lepiej wypowie się trener Zieliński - mówi prezes "Czarnych Koszul" Powód: JW
Ostatnio edytowane przez QBAS : 08.05.2011 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 08.05.2011 o godz. 20:26.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Do zorientowanych warszawiaków - Jaka jest szansa aby Maciek w nastepnym sezonie dalej spełniał swoje marzenia ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
No fakt, że sytuacja pasów nie jest komfortowa, jedna żółta kartka, dla 'pewniaka' i kolejne mecze mogą być tylko biletem w jedną stronę (1 liga). Możliwe, że w meczu z Polonią B trener nie wystawi najważniejszych, bo i tak może być. Polonia ostatnio różnie gra i nie stroją od błędów. Co do Cracovii, to grają zadziwiająco dobrze, aż nie chce się wierzyć, że są na spadkowej pozycji. Derby są chyba ważniejsze i to z Wisłą, gdzie Wisła zajmuje pierwsze miejsce a Cracovia ostatnie(spadkowe). Tak więc można się spodziewać w ostatnich meczach różnych zmian w składzie. Poczekamy zobaczymy ![]()
Ostatnio edytowane przez Paragon : 08.05.2011 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Więcej p.zd na tym forum niż w Ruskiej w Tarnowie
1.Wisła będzie mistrzem Polski bo tak ma być! 2.Żydy spadną niezaleznie od tego czy będą 15. czy 16. Nie ma ratowania pejsiastych dup od tego sezonu. Albo sa na miejscu 14. albo idą w dół i wchodzi więcej z 1.ligi! Skończcie te żydowskie żale bo już na to forum się odechciewa wchodzić!!! Powód: nie masz dowodów - nie pisz, możesz mieć kłopoty
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2011 o godz. 07:36.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tego co siedzi w głowie Waltera to nikt nie ogarnia. Skoro tyle lat trzyma w tym klubie Mik_asa to dlaczego nie miałby trzymać Skorży.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|