The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 17:43
Paradoksy ligi! (edit):
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek
- liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek i ma na koncie 11 bramek (po 25 kolejkach!)
- nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary
- więcej porażek od 3. Legii ma tylko 16. Cracovia
- mecz Lech-Zagłębie 0:1 z 9. kolejki, jedyny przegrany mecz przez Lecha u siebie i jedyne wyjazdowe zwycięstwo Zagłębia
- wszystkie drużyny w lidze oprócz Polonii W. mają ujemny bilans bramek w meczach wyjazdowych, ale za to wszystkie drużyny mają dodatni bilans bramek w meczach domowych

Ktoś jeszcze się czegoś doszukał?!
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2011, 17:44
Titto napisał(a):Wyświetl post
Kapitalna główka Ivanovskiego i Arka prowadzi z Bełchatowem.
Wielkie brawa dla Emila Nolla za asystę w ostatnim czasie zdecydowanie najlepszy piłkarz Arki i jedyny grajek, który zawsze trzyma w miarę przyzwoity poziom w tym zespole.
za chwile może się okazać że do walki o utrzymanie włączy się Korona Kielce , przed tą rundą na 4 miejscu w tabeli z 25 punktami , po 10 spotkaniach jest na 13 miejscu z 31 pkt. Tak wróżyli sobie mistrzostwo , a mogą wywróżyć sobie spadek z ligi . 4 punkty przewagi nad sterfą spadkową na 5 spotkań to żadna przewaga .

Z ligi poleci Cracovia i Korona ? wariant jak dla mnie optymistyczny . Dość scyzoryków w ekstraklasie .

Chyba już wykrystalizowała się grupa z największymi szansami na puchary . Chodzi o miejsca od 6 wzwyż .
Ruch i Górnik tylko sobie zrobią problemy pucharami . Skad wezmą kase na premie , przelot do Kazachstanu itp . Poza tym Ruch w ostatniej minucie ostatniego meczu pokazał że nie chcą pucharów ( to mówią nawet sami kibice Ruchu)

Wisła 47
Jaga 41
Legia 38
Śląsk 37
Lech 36
Lechia 36

Mecze do końca pierwszej 6 : (pogrubiono wygrana drużyna , jeśli obie to remis )

26)
Górnik - Legia
Korona - Lechia
Wisła - Lech
Polonia W - Jaga
Zagłębie - Śląsk

27)
Wisła - Cracovia
Jaga - Legia
Śląsk - GKS
Lech - Ruch
Lechia - Polonia W

28)
Legia - Wisła
Górnik - Śląsk
Jaga - Korona
Lechia - Lech

29)
Arka - Legia
Cracvia - Jaga
Polonia B - Lech
Widzew - Lechia
Zagłębie - Wisła
Ruch - Śląsk

30)
Jaga - Ruch
Lechia - Zagłębie
Lech - Korona
Wisła - Polonia W
Legia W - Polonia B
Śląsk - Arka

wariant neutralny , zapewne wyniki sprawdzą się w 50% , ale wg mnie kolejność na koniec sezonu 2010/2011 będzie taka :

1. Wisła 58
2. Jaga 49
3. Lechia 47
4. Lech 47
5. Legia 47
6. Śląsk 46

Jak widać ścisk będzie na pewno nieziemski . Kolejność miejsc 2-6 może być odwrotna , z tym że najmniejsze szanse na puchary daję Śląskowi , który nie umie grać ze słabszymi od siebie . Wygrany z meczu Lechia - Lech zagra w pucharach , moim zdaniem .
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 08.05.2011, 18:11
Bełchatów-Arka 1:1 widzów: 1800. To jakieś nieporozumienie... na Hutnika w IV lidze przychodzi niewiele mniej...
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.05.2011, 18:22
Tabela Rundy Wiosennej po dzisiejszych spotkaniach (gorna czesc) wyglada ciekawie

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.05.2011, 18:23
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Widzę ze dupy niektórym zaczynają mięknąć
A jeszcze śmieszniej może być po dzisiejszym meczu.. jeszcze Legia czy Amika może Wisłę wyprzedzić, o czym już pisałem, wtedy to z 90% użytkowników z flamengistą na czele popełni harakiri nie mogąc zdzierząć śmiejącego się z nich Skorży
Nie wiem, czemu się robi ze mnie naczelnego anty-skorżowca. Ja do Maćka w zasadzie nic nie mam. Moim zdaniem jest słabym trenerem, co udowodnił w Wiśle. Te dwa MP to raczej zasługa Kosowskiego, Zieńczuka, Brożka i Marcelo - a nie ówczesnego szkoleniowca. Doprowadził do megakompromitacji w europejskich pucharach, czego mu nigdy nie zapomnę.

Ale jak nie trenuje Wisły, nic do niego nie mam. Sympatyczny facet, naprawdę. Niemniej fakty są takie, że jego Legia jest najsłabsza od 20 lat i gra straszną kichę. Jeśli o mnie chodzi, niech Skorża trenuje Legię jak najdłużej

Nie wiem też, czemu sugeruje mi się anty-legijność. Od awansu Pasów do ekstraklasy Legia praktycznie stała mi się obojętna - szanuję ich jako głównych rywali do tytułu, ale nie czuję do nich niechęci. Co innego do Amiki. Tyle, że POZnaniacy mają do nas 11 punktów - trudno to odrobić w 5 meczy.

PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.05.2011, 18:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post

PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut
To jakaś bzdura, sędzia równo po 3 min doliczonego skończył tą tragiczną kopaninę.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.05.2011, 18:43
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
To jakaś bzdura, sędzia równo po 3 min doliczonego skończył tą tragiczną kopaninę.
Wiem, im się po prostu skopała transmisja tekstowa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2011, 18:50
Przed 26. kolejką:

Bytom - Cracovia
Pauzują: -
Zagrożeni: Hricko, Radzewicz, Tymiński (Bytom); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia)

Polonia - Jagiellonia
Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia);
Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia)

Górnik - Legia
Zagrożeni: Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Borysiuk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia)

Zagłębie - Śląsk

Zagrożeni: Costa, Hanzel, Horvath, Plizga, Wilczek (Zagłębie); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk);

Arka - Ruch
Pauzują: Stawarczyk (Ruch)
Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka); Bronowicki, Djokić, Grzyb, Nykiel (Ruch);

Widzew - GKS
Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Baran, Fonfara (GKS)

Wisła - Lech
Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk, Wołąkiewicz (Lech);

Korona - Lechia
Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Lech, Niedzielan (Korona); Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia)
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.05.2011, 18:54
Edson napisał(a):Wyświetl post
Paradoksy ligi! (edit):
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek
- liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek i ma na koncie 11 bramek (po 25 kolejkach!)
- nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary
- więcej porażek od 3. Legii ma tylko 16. Cracovia
- mecz Lech-Zagłębie 0:1 z 9. kolejki, jedyny przegrany mecz przez Lecha u siebie i jedyne wyjazdowe zwycięstwo Zagłębia
- wszystkie drużyny w lidze oprócz Polonii W. mają ujemny bilans bramek w meczach wyjazdowych, ale za to wszystkie drużyny mają dodatni bilans bramek w meczach domowych

Ktoś jeszcze się czegoś doszukał?!
Zapomniales o najskuteczniejszej druzynie wlasnego stadionu. Cracovia ma obecnie 26 zdobytych bramek u siebie. Druga druzyna, z 25 zdobytymy bramkami u siebie to obecny lider rozgrywek, Wisla.

Oczywiscie, Wisla ma jedno spotkanie rozegrane mniej przed wlasna publicznoscia.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 08.05.2011, 18:59
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, niech Wisła wygrywa już wszystko do końca i trzyma to tatałastwo z tyłu. To samo Legia i koniec końców nawet ostateczny wynik tabeli nie będzie jakoś szczególnie żenujący

Edit: przy tych wsztstkich zawirowaniach, wcale bym się nie zdziwił, gdyby wynik końcowy był "taki jak zawsze" - Wisła, Legia, Lech na pudle.
Legia na pudle z kilkunastoma porażkami na koncie i ujemnym stosunkiem bramek to nie będzie żenujące rozstrzygnięcie, w przeciwieństwie do miejsca pucharowego dla Lechii czy Śląska? Ciekawe.
Odpowiedz cytując
Dr.Joint
Member

Stary 08.05.2011, 19:07
Może mi ktoś wyjaśnic jaka jest sytuacja cracovi?
Zakładamy że:
- My wygrywamy z Lechem, Polonia B wygrywa z Ksc
Następna kolejka:
-My wygrywamy z cracovia, Polonia B wygrywa
Jest szansa że na derbach my zapewnimy sobie mistrza, a cracovia spadek?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.05.2011, 19:15
Cytat:
Legia na pudle z kilkunastoma porażkami na koncie i ujemnym stosunkiem bramek to nie będzie żenujące rozstrzygnięcie, w przeciwieństwie do miejsca pucharowego dla Lechii czy Śląska? Ciekawe.
Nie zrozum mnie źle To byłoby arcy-żenujące z piłkarskiego punktu widzenia, ale też w sumie nie świadczyłoby to nie tyle o Legii, ile o lidze. W końcu jeżeli da się z kilkunastoma porażkami na koncie zająć 2 miejsce, to znaczy że wszystko od 3 miejsca w dół było jeszcze gorsze. Ale ja nie o tym mówiłem - mnie chodziło o to, że koniec końców PP + wicemistrz, to na papierze jeszcze nie katastrofa, chociaż wynik oczywiście lepszy niż gra.
Legionista
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.05.2011, 19:32
Dr.Joint napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnic jaka jest sytuacja cracovi?
Zakładamy że:
- My wygrywamy z Lechem, Polonia B wygrywa z Ksc
Następna kolejka:
-My wygrywamy z cracovia, Polonia B wygrywa
Jest szansa że na derbach my zapewnimy sobie mistrza, a cracovia spadek?
No ba! To przysłowiowe gwoździe do trumny
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2011, 19:36
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
No ba! To przysłowiowe gwoździe do trumny

Nie do końca - żeby mieć całkowitą pewność Parchy muszą zająć miejsce ostatnie, czyli Arka też ich musi wyprzedzić. Bo znając życie Polonia Bytom zostanie relegowana na ostatnie miejsce jak ŁKS za długi itd.... i wtedy przedostatnia "nieskazitelna" Cracovia znowu się utrzyma.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2011, 19:41
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca - żeby mieć całkowitą pewność Parchy muszą zająć miejsce ostatnie, czyli Arka też ich musi wyprzedzić. Bo znając życie Polonia Bytom zostanie relegowana na ostatnie miejsce jak ŁKS za długi itd.... i wtedy przedostatnia "nieskazitelna" Cracovia znowu się utrzyma.
A czy w takiej sytuacji nie awansuje przypadkiem 3 drużyna 1 ligi ktoś gdzieś o tym pisał że po przekręcie z ŁKS -em zmieniono prawo.
Oczywiście pewny nie jestem
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.05.2011, 19:49
2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Dodam, że jeśli ŁKS nie otrzyma licencji, awansuje 3 drużyna 1 ligi.
Powód: 1 liga
Ostatnio edytowane przez Worcester : 08.05.2011 o godz. 19:51.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.05.2011, 19:49
Ja też pewny nie jestem - dlatego lepiej dmuchać na zimne

Worcester
Czyli jednak numer jak z ŁKS jest możliwy.... Arka grać!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.05.2011, 19:54
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym poznaniu nazwiska sędziego NAszego spotkania, jestem już pewny,że to Wisła je wygra.

Chciałbym móc to odszczekać.

Że tak pozwole sobie sam siebie zacytować...
Nie zmienia to faktu,że Lechia zagrała tragicznie, no ale ....a..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.05.2011, 19:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja też pewny nie jestem - dlatego lepiej dmuchać na zimne

Worcester
Czyli jednak numer jak z ŁKS jest możliwy.... Arka grać!
Dokładnie. Aby Makabi spadło, należy kibicować Arce. Nie ma opcji, aby dwa te kluby wylądowały w 1 lidze. Oczywiście zakładając, że Polonia nie dostanie licencji.
Podsumowując - pewny spadek Makabi będzie tylko wtedy, gdy zakończy rozgrywki na 16 miejscu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.05.2011, 19:57
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Że tak pozwole sobie sam siebie zacytować...
Nie zmienia to faktu,że Lechia zagrała tragicznie, no ale ....a..
co?

Jakie błędy popełnił na korzyść Wisły?

Spalony był? Był.
Ręka Chaveza była tak samo przypadkowa jak zagranie piłkarza z Lechii po dośrodkowaniu Mąłeckiego. Również w polu karnym.

Jedynie do braku zółtej kartki dla Cikosa można się doczepić.

aha, jeszcze odgwizdał jednego spalonego Lechii, którego nie było. Ale i tak Chavez doszedł do piłki pierwszy.
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.05.2011 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 08.05.2011, 20:04
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Aby Makabi spadło, należy kibicować Arce. Nie ma opcji, aby dwa te kluby wylądowały w 1 lidze. Oczywiście zakładając, że Polonia nie dostanie licencji.
Podsumowując - pewny spadek Makabi będzie tylko wtedy, gdy zakończy rozgrywki na 16 miejscu.
Może Polonia zrobi wszystkim na złość i wymieni się licencją z Wartom... tak, wiem że pisał o tym Fakt i że to mało prawdopodobne ale nie ukrywam że bardzo chętnie widział bym Pejsów i Świnki w 1 lidze RAZEM
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.05.2011, 20:07
Nie słyszałem o tym pomyśle - ale wtedy w Poznaniu grałyby 2 kluby z poza Poznania (Wronki i Bytom)

Do Warty Poznań nic nie mam i niech się tam rozrastają na zgubę Wronek
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 20:15
flamengista napisał(a):Wyświetl post
...

Ale jak nie trenuje Wisły, nic do niego nie mam. Sympatyczny facet, naprawdę. Niemniej fakty są takie, że jego Legia jest najsłabsza od 20 lat i gra straszną kichę. Jeśli o mnie chodzi, niech Skorża trenuje Legię jak najdłużej
...
Jeśli Legia przegra jeszcze 3 mecze w tym sezonie będzie to najgorszy rezultat w historii klubu, a więc w ciągu 95 lat.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2011, 20:18
Z tego co kolega wkleił to jeśli w najbliższym meczu Pasów kartkę dostaną Dudzic lub Ntibazonkiza to będą pauzować w derbach. Obaj stanowią chyba 90% siły ofensywnej drużyny więc ciekaw jestem czy uda im się pozostać bez żółtka w meczu z Polonią Bytom, który będzie arcyważny w ich sytuacji.
Po cichu liczę, że będzie kopanina i sporo kartek. W końcu obie ekipy walczą o uniknięcie spadku..

A już myślałem, że z prezesem się coś stało bo ostatnio go w mediach nie było. Spokojnie, prezes nie śpi i już ma plan roz*** drużyny

Prezes Polonii Józef Wojciechowski jak zwykle jest radykalny. - Dla mnie jest to wszystko nie do ogarnięcia i nie do zrozumienia. Wygrywają cztery mecze i nagle tak łatwo przegrywają następne. Jestem sfrustrowany. Najlepiej byłoby rozwiązać całą drużynę, ale o tym, kto się nadaje, a kto nie niech się jednak lepiej wypowie się trener Zieliński - mówi prezes "Czarnych Koszul"
Powód: JW
Ostatnio edytowane przez QBAS : 08.05.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 08.05.2011, 20:21
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Legia przegra jeszcze 3 mecze w tym sezonie będzie to najgorszy rezultat w historii klubu, a więc w ciągu 95 lat.
Maciek chce się po prostu zapisać w historii Waszego Klubu

Cytat:
Nie słyszałem o tym pomyśle
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ie_174244.html
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 08.05.2011 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2011, 20:27
Do zorientowanych warszawiaków - Jaka jest szansa aby Maciek w nastepnym sezonie dalej spełniał swoje marzenia ?
Odpowiedz cytując
Paragon
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 08.05.2011, 20:32
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Z tego co kolega wkleił to jeśli w najbliższym meczu Pasów kartkę dostaną Dudzic lub Ntibazonkiza to będą pauzować w derbach. Obaj stanowią chyba 90% siły ofensywnej drużyny więc ciekaw jestem czy uda im się pozostać bez żółtka w meczu z Polonią Bytom, który będzie arcyważny w ich sytuacji.
Po cichu liczę, że będzie kopanina i sporo kartek. W końcu obie ekipy walczą o uniknięcie spadku..

....

No fakt, że sytuacja pasów nie jest komfortowa, jedna żółta kartka, dla 'pewniaka' i kolejne mecze mogą być tylko biletem w jedną stronę (1 liga). Możliwe, że w meczu z Polonią B trener nie wystawi najważniejszych, bo i tak może być. Polonia ostatnio różnie gra i nie stroją od błędów. Co do Cracovii, to grają zadziwiająco dobrze, aż nie chce się wierzyć, że są na spadkowej pozycji. Derby są chyba ważniejsze i to z Wisłą, gdzie Wisła zajmuje pierwsze miejsce a Cracovia ostatnie(spadkowe). Tak więc można się spodziewać w ostatnich meczach różnych zmian w składzie. Poczekamy zobaczymy
Ostatnio edytowane przez Paragon : 08.05.2011 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.05.2011, 20:39
Więcej p.zd na tym forum niż w Ruskiej w Tarnowie
1.Wisła będzie mistrzem Polski bo tak ma być!
2.Żydy spadną niezaleznie od tego czy będą 15. czy 16. Nie ma ratowania pejsiastych dup od tego sezonu. Albo sa na miejscu 14. albo idą w dół i wchodzi więcej z 1.ligi! Skończcie te żydowskie żale bo już na to forum się odechciewa wchodzić!!!
Powód: nie masz dowodów - nie pisz, możesz mieć kłopoty
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2011 o godz. 07:36.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.05.2011, 20:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Do zorientowanych warszawiaków - Jaka jest szansa aby Maciek w nastepnym sezonie dalej spełniał swoje marzenia ?
Tego co siedzi w głowie Waltera to nikt nie ogarnia. Skoro tyle lat trzyma w tym klubie Mik_asa to dlaczego nie miałby trzymać Skorży.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.05.2011, 20:57
Paragon napisał(a):Wyświetl post
No fakt, że sytuacja pasów nie jest komfortowa, jedna żółta kartka, dla 'pewniaka' i kolejne mecze mogą być tylko biletem w jedną stronę (1 liga). Możliwe, że w meczu z Polonią B trener nie wystawi najważniejszych, bo i tak może być. Polonia ostatnio różnie gra i nie stroją od błędów. Co do Cracovii, to grają zadziwiająco dobrze, aż nie chce się wierzyć, że są na spadkowej pozycji. Derby są chyba ważniejsze i to z Wisłą, gdzie Wisła zajmuje pierwsze miejsce a Cracovia ostatnie(spadkowe). Tak więc można się spodziewać w ostatnich meczach różnych zmian w składzie. Poczekamy zobaczymy
Nie ma opcji, że odpuszczą mecz z Bytomiem po to, żeby zagrać na maxa z nami. Dla nich przegrana z Polonią to spadek z ligi. Dlatego jak ktoś wyżej napisał może być ostra młócka i dużo kartek. Szczerze to mnie wali czy w ich ataku zagra Dudzic czy inny Krzywicki. Tak czy siak 3 punkty będą nasze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów