The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2011, 19:32
Jeszcze sie okaże, że Legia skończy sezon z Pucharem Polski i Wicemistrzostwem -> Skorża musi zostać!
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.05.2011, 19:35
Już się euforia zaczyna... Ludzie, nie chcę Wam psuć dobrej zabawy, bo fajnie, że rywal przegrał, ale może z mrożeniem szampanów i napinką wstrzymajmy się przynajmniej do jutra?
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.05.2011, 19:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego tylko Mistrz sie liczy,jesli baty w pucharach sa pewne,to przynajmniej miejmy satysfakcje z Mistrzostwa
Dokładnie. Mistrzostwo zdobyte nawet w brzydkim stylu musi cieszyć.
Wiadomo, w przypadku mistrzostwa:
- Dopisujemy sobie 13 mistrzostwo i gonimy w tej klasyfikacji Górnika i Ruch Chorzów (14 tytułów mistrzowskich)
- Mamy dodatkowe pieniądze za tytuł mistrzowski. Co daje więcej kasy na transfery. Wzmocnienia na kilku pozycjach zwiększają szansę na "ugranie" czegoś w pucharach. Mimo wszystko w to wierze. Amica nie miała w zeszłym sezonie dużo lepszego składu od naszego składu w sezonie 2010/2011, a coś w tych pucharach ugrała...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.05.2011, 19:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Mistrzostwo zdobyte nawet w brzydkim stylu musi cieszyć.
Wiadomo, w przypadku mistrzostwa:
- Dopisujemy sobie 13 mistrzostwo i gonimy w tej klasyfikacji Górnika i Ruch Chorzów (14 tytułów mistrzowskich)
- Mamy dodatkowe pieniądze za tytuł mistrzowski. Co daje więcej kasy na transfery. Wzmocnienia na kilku pozycjach zwiększają szansę na "ugranie" czegoś w pucharach. Mimo wszystko w to wierze. Amica nie miała w zeszłym sezonie dużo lepszego składu od naszego składu w sezonie 2010/2011, a coś w tych pucharach ugrała...
Mistrzostwo daje większą szansę na to, że Boguś sypnie groszem na transfery, bo bez tego to my długo w pucharach nie pogramy.
Odpowiedz cytując
Magpie
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.05.2011, 19:42
pytanko małe mam czy w środę z Lechem Cały stadion będzie funkcjonował? A jeżeli nie to kiedy. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 07.05.2011, 19:42
Oczywiście (jak zawsze) mam nadzieje, że jutro jakoś wymęczymy to zwycięstwo, ale obiektywnie mówiąc to bardzo optymistyczne podejście, biorąc pod uwagę dwa ostatnie mecze. Ale z drugiej strony trzy porażki pod rząd?
Pachnie mi remisem.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.05.2011, 19:44
o ile dobrze pamiętam to na tym forum nigdy nie było żadnej szczególnej hurapewności, że mistrz już nasz tylko raczej ostrożność i nadzieja.

jakiekolwiek prognozy, że już wszystko nasze to słyszałem w telewizjach, no taki fach dziennikarza, że coś musi powiedzieć, a kto patrzy czy gada mądrze czy głupio, takie czasy.
Będzie dobrze, choć trochę nerwów sobie do końca zszarpiemy, ten sezon taki jest.
Hipoteza, że to wyniki kupione i ustawiona wcale nie tak absurdalna, ale weź człowieku udowodnij cokolwiek

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.05.2011, 19:44
Mecz się wprawdzie jeszcze nie skończył, ale byłem pewny zwycięstwa Widzewa. Mają oni jakiś patent na Jagę. Jakiś czas temu rozpisywał tutaj ktoś szczegółową analizę spotkań Jagi i Wisły. Jak się okazuje to co było stawiane jako niemal pewne (zwycięstwo naszych z Górnikiem) całkowicie się obróciło. Podobnie jak "łatwy" terminarz Jagi do końca sezonu. Jeśli wygramy z Lechią i Lechem stawiam, że mamy mistrza. Wicemistrzem o zgrozo może zostać drużyna, która pobiła niechlubny rekord ilości porażek w sezonie.
Jednym słowem kabaret.
What's new?

Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.05.2011, 19:45
Magpie napisał(a):Wyświetl post
pytanko małe mam czy w środę z Lechem Cały stadion będzie funkcjonował? A jeżeli nie to kiedy. Pozdrawiam

Z choinki się urwałeś ? Nie, nie będzie cały stadion 'funkcjonował'.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

A Ty skąd nadajesz że zadajesz takie pytania jakbyś był z innej planety ?
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Odpowiem klasykiem : 'Pytaj nas a my was'

Kiedy będzie cały stadion otwarty tego nie wie nikt
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.05.2011, 19:48
Może Sernas strzeli hat tricka
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 07.05.2011, 19:49
W sumie to nawet 6 punktów w 6 meczach powinno dać nam teraz mistrza. To byłaby żenada, gdy mistrz miał 50 punktów, ale to prawdopodobne. Wystarczy że:
- Jaga straci co najmniej 6 punktów (przy tej grze prawie pewne)
- Legia straci co najmniej 3 punkty (chyba też pewne), przy założeniu, że nie wygra z nami więcej niż 4:0
- Lechia straci co najmniej 5 punktów (bardzo prawdopodobne), pod warunkiem, że nie wygra z nami 3:0 lub wyżej
- Śląsk straci przynajmniej 6 punktów (bardzo prawdopodobne)
- Lech i Górnik stracą cokolwiek

6 punktów daje nam mistrza, na moje oko, na jakieś 80%. Każdy kolejny zdobyty punkcik zwiększa dramatycznie nasze szanse, a przy 8-9 punktów jest pozamiatane moim zdaniem. Jeśli nie zdobędziemy tytułu, będziemy frajerami stulecia.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Magpie
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.05.2011, 19:53
Dawno nie byłem na forum. Nie jestem z Krakowa. W marcu na forum czytałem, że stadion będzie otwarty na mecz z Lechem. A tu kicha.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.05.2011, 19:55
Powiało grozą. Chłopcy zaczęli się obsypywać piaskiem, zaraz wyciągną swoje fujarki i zaczną mierzyć, kto ma dłuższą.

Panowie, trzymajcie jakiś poziom.

PS. Przy takiej lidze wszystko jest możliwe, nawet Legia z tytułem mistrzowskim. To byłyby niezłe jaja - nawet Zaorski z Bareją do spółki by tego nie wymyślili. Skorża w podwójnej koronie - za PP i Mistrzostwo, prowadząc najgorszą Legię od 20 lat
Ostatnio edytowane przez flamengista : 07.05.2011 o godz. 19:57.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.05.2011, 19:58
Jaga chyba balowala bo oni nie umieja 3 podan wymienic bez potkniecia/odskoczenia pilki itp. Widzew gra bardzo fajna pilke mimo ze przez poczatek drugiej polowy sie bronil rozpaczliwie.
Mysle ze mecz z nami odpuscili albo sie zes*** w szatni, tylko nie wiem z jakiego powodu.
Teraz 14 minut gry Jagi w przewadze. Mysle ze bramke strzela, ale trzy? Graja zbyt drewnianie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.05.2011, 19:59
czerwona kartka dla Bieniuka..
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.05.2011, 20:00
Wynik meczu Jagi z Widzewem to jeszcze większa motywacja dla Lechii, mogą zbliżyć się do wicelidera na 2 punkty. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu, jedno jest pewne - będzie ciekawie.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.05.2011, 20:01
No to patrzac na mecz Widzewa z Legia mozna juz powiedziec - Sensacja w Białymstoku stala sie faktem
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.05.2011, 20:12
3-1..ehh Franek
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.05.2011, 20:13
Białystok miasto lidera! (klasyfikacji strzelców )
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 07.05.2011, 20:16
Ta liga to jest kosmos...
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Stary 07.05.2011, 20:17
ale jaki ciekawy
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Jaga druga porażka z rzędu , ale ta liga jest po.......ona , a Franek jak prawie zawsze nie zawodny.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

flamengista napisał(a):Wyświetl post

PS. Przy takiej lidze wszystko jest możliwe, nawet Legia z tytułem mistrzowskim. To byłyby niezłe jaja - nawet Zaorski z Bareją do spółki by tego nie wymyślili. Skorża w podwójnej koronie - za PP i Mistrzostwo, prowadząc najgorszą Legię od 20 lat
I jeszcze pewnie z ujemnym bilansem bramek!
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.05.2011, 20:23
Lechia ma jutro szanse na wskoczenie na pudło + podbicie na 2 pkt do Jagi + w tej lidze mogłaby po cichu myśleć o mistrzostwie. Wyjdą zmobilizowani jak skur****n. Na dodatek grają przed własną publicznością. Wisła też ma coś do udowodnienia. Zapowiada się nam jutro piękny mecz.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.05.2011, 20:25
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Lechia ma jutro szanse na wskoczenie na pudło + podbicie na 2 pkt do Jagi + w tej lidze mogłaby po cichu myśleć o mistrzostwie. Wyjdą zmobilizowani jak skur****n. Na dodatek grają przed własną publicznością.
Z nami to jakos najbardziej przeciwnicy sie mobilizują w porownaniu do Legii czy Lecha
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.05.2011, 20:27
Ani jednej kompletnej regularnej druzyny.. kto jeszcze twierdzi,ze poziom idzie w gore?Jaga,Slask..no dla nas oczywiscie dobrze,ale jak wejda do pucharow i nie zrobia znaczacych wzmocnien to moga osmieszyc sie jeszcze bardziej niz my. Nam zreszta w tym skladzie tez praktycznie kazdy moze wkopac.co za czasy..
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 07.05.2011, 20:33
adas123 napisał(a):Wyświetl post
dobrze jest.jutro klepniemy lechie w srode kuchenkorza jaga nie wygra z polonia i mamy majstra.pozytywnie patrzec!
kolego, trochę spokojniej, po pierwsze takich meczy "pewnych" to już 2 z rzędu przegraliśmy, po drugie "majstra" to mają w pyrlandii, Wisła walczy o mistrza, poczytaj plakaty...

o 16.30 będziemy wiedzieć czy jesteśmy krok bliżej czy dalej MP, najgorsze jest to że wszyscy nasi najblizsi rywale zaczęli cośtam kopać, więc nasi piłkarze muszą się sprężać na 100%, żadnej olewki
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 07.05.2011, 20:37
W tej lidze jest więcej paradoksów niż w kilku innych ligach razem wziętych, oto kilka z nich:
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek
- liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek
- nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów