|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jeszcze sie okaże, że Legia skończy sezon z Pucharem Polski i Wicemistrzostwem -> Skorża musi zostać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Już się euforia zaczyna... Ludzie, nie chcę Wam psuć dobrej zabawy, bo fajnie, że rywal przegrał, ale może z mrożeniem szampanów i napinką wstrzymajmy się przynajmniej do jutra?
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
pytanko małe mam czy w środę z Lechem Cały stadion będzie funkcjonował? A jeżeli nie to kiedy. Pozdrawiam
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oczywiście (jak zawsze) mam nadzieje, że jutro jakoś wymęczymy to zwycięstwo, ale obiektywnie mówiąc to bardzo optymistyczne podejście, biorąc pod uwagę dwa ostatnie mecze. Ale z drugiej strony trzy porażki pod rząd?
Pachnie mi remisem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
o ile dobrze pamiętam to na tym forum nigdy nie było żadnej szczególnej hurapewności, że mistrz już nasz tylko raczej ostrożność i nadzieja.
jakiekolwiek prognozy, że już wszystko nasze to słyszałem w telewizjach, no taki fach dziennikarza, że coś musi powiedzieć, a kto patrzy czy gada mądrze czy głupio, takie czasy. Będzie dobrze, choć trochę nerwów sobie do końca zszarpiemy, ten sezon taki jest. Hipoteza, że to wyniki kupione i ustawiona wcale nie tak absurdalna, ale weź człowieku udowodnij cokolwiek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecz się wprawdzie jeszcze nie skończył, ale byłem pewny zwycięstwa Widzewa. Mają oni jakiś patent na Jagę. Jakiś czas temu rozpisywał tutaj ktoś szczegółową analizę spotkań Jagi i Wisły. Jak się okazuje to co było stawiane jako niemal pewne (zwycięstwo naszych z Górnikiem) całkowicie się obróciło. Podobnie jak "łatwy" terminarz Jagi do końca sezonu. Jeśli wygramy z Lechią i Lechem stawiam, że mamy mistrza. Wicemistrzem o zgrozo może zostać drużyna, która pobiła niechlubny rekord ilości porażek w sezonie.
Jednym słowem kabaret. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Odpowiem klasykiem : 'Pytaj nas a my was' Kiedy będzie cały stadion otwarty tego nie wie nikt ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Może Sernas strzeli hat tricka
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie to nawet 6 punktów w 6 meczach powinno dać nam teraz mistrza. To byłaby żenada, gdy mistrz miał 50 punktów, ale to prawdopodobne. Wystarczy że:
- Jaga straci co najmniej 6 punktów (przy tej grze prawie pewne) - Legia straci co najmniej 3 punkty (chyba też pewne), przy założeniu, że nie wygra z nami więcej niż 4:0 - Lechia straci co najmniej 5 punktów (bardzo prawdopodobne), pod warunkiem, że nie wygra z nami 3:0 lub wyżej - Śląsk straci przynajmniej 6 punktów (bardzo prawdopodobne) - Lech i Górnik stracą cokolwiek 6 punktów daje nam mistrza, na moje oko, na jakieś 80%. Każdy kolejny zdobyty punkcik zwiększa dramatycznie nasze szanse, a przy 8-9 punktów jest pozamiatane moim zdaniem. Jeśli nie zdobędziemy tytułu, będziemy frajerami stulecia. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dawno nie byłem na forum. Nie jestem z Krakowa. W marcu na forum czytałem, że stadion będzie otwarty na mecz z Lechem. A tu kicha.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Powiało grozą. Chłopcy zaczęli się obsypywać piaskiem, zaraz wyciągną swoje fujarki i zaczną mierzyć, kto ma dłuższą.
Panowie, trzymajcie jakiś poziom. PS. Przy takiej lidze wszystko jest możliwe, nawet Legia z tytułem mistrzowskim. To byłyby niezłe jaja - nawet Zaorski z Bareją do spółki by tego nie wymyślili. Skorża w podwójnej koronie - za PP i Mistrzostwo, prowadząc najgorszą Legię od 20 lat ![]()
Ostatnio edytowane przez flamengista : 07.05.2011 o godz. 19:57.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jaga chyba balowala bo oni nie umieja 3 podan wymienic bez potkniecia/odskoczenia pilki itp. Widzew gra bardzo fajna pilke mimo ze przez poczatek drugiej polowy sie bronil rozpaczliwie.
Mysle ze mecz z nami odpuscili albo sie zes*** w szatni, tylko nie wiem z jakiego powodu. Teraz 14 minut gry Jagi w przewadze. Mysle ze bramke strzela, ale trzy? Graja zbyt drewnianie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
czerwona kartka dla Bieniuka..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wynik meczu Jagi z Widzewem to jeszcze większa motywacja dla Lechii, mogą zbliżyć się do wicelidera na 2 punkty. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu, jedno jest pewne - będzie ciekawie.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to patrzac na mecz Widzewa z Legia mozna juz powiedziec - Sensacja w Białymstoku stala sie faktem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
3-1..ehh Franek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Białystok miasto lidera! (klasyfikacji strzelców
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta liga to jest kosmos...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale jaki ciekawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jaga druga porażka z rzędu , ale ta liga jest po.......ona , a Franek jak prawie zawsze nie zawodny.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Lechia ma jutro szanse na wskoczenie na pudło + podbicie na 2 pkt do Jagi + w tej lidze mogłaby po cichu myśleć o mistrzostwie. Wyjdą zmobilizowani jak skur****n. Na dodatek grają przed własną publicznością. Wisła też ma coś do udowodnienia. Zapowiada się nam jutro piękny mecz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z nami to jakos najbardziej przeciwnicy sie mobilizują w porownaniu do Legii czy Lecha
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ani jednej kompletnej regularnej druzyny.. kto jeszcze twierdzi,ze poziom idzie w gore?Jaga,Slask..no dla nas oczywiscie dobrze,ale jak wejda do pucharow i nie zrobia znaczacych wzmocnien to moga osmieszyc sie jeszcze bardziej niz my. Nam zreszta w tym skladzie tez praktycznie kazdy moze wkopac.co za czasy..
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
o 16.30 będziemy wiedzieć czy jesteśmy krok bliżej czy dalej MP, najgorsze jest to że wszyscy nasi najblizsi rywale zaczęli cośtam kopać, więc nasi piłkarze muszą się sprężać na 100%, żadnej olewki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tej lidze jest więcej paradoksów niż w kilku innych ligach razem wziętych, oto kilka z nich:
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek - liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek - nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary ![]()
|
|
|