|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ty tak powaznie?
euro nam nic nie dalo jak na razie, zyje sie Tobie lepiej? jestes bogatszy dzieki euro? masz lepszy samochod? cola lepiej smakuje? opieka zdrowotna sie polepszyla? NIE, nawet szybciej pociagiem nie jade a samochod coraz bardziej mi sie psuje, w pracy tez podwyzki z tego powodu nie dostalem i NIE DOSTANE, Promocja? Zadna promocja, zapytaj kogos gdize byly ostatnie euro, bankowo polowa sie pomyli, czy Portugalia, Austria, Szwajcaria czy Niemcy nagle dostaly kopa w gospodarce? Nie, one juz wczesniej byly rozwiniete gospodarczo, fajna promocja jak nam stadiony zamykaja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Portugalia to podobno przez to całe euro miała mały kryzys finansowy. Więc nie wiem dynek o czym Ty piszesz?
Gdzie drogi ekspresowe, autostrady? Główna droga krajowa z Warszawy na Lublin i dalej na Ukrainę- jak była chu**wa tak jest nadal (remontowana tylko na kilku odcinkach i nic poza tym). Tak to powinno wyglądać? Przecież Tusk i jego świta z niczym nie mogą się wyrobić, wszystko przekładają na później. Gdzie ta obiecywana szybka kolej na euro? Chyba za dużo wyborczej, pojeździj po kraju. Jedyny plus to stadiony na euro, ale jak ktoś wyżej wspomniał- są za duże, po co Lechii, Lechowi i Śląskowi obiekty na ponad 40 tys?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.05.2011 o godz. 10:27.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Euro jest dla nas szansą? Ja bym się kłócił z tym poglądem. Przy 80% inwestycji hołdujemy zasadzie "zastaw się a postaw się", większość istotnych problemów zamiatane jest pod dywan w myśl zasady "byle do Euro". Na ta chwilę wygląda to tak, że to co się buduje budowane jest na kredyt który wcześniej czy później trzeba będzie płacić. Ok, jest to jakaś tam promocja kraju ale czy aby na pewno pozytywna? Co zobaczy przeciętny turysta z np Włoch, dla którego mecz jest tylko dodatkiem do wyjazdu wypoczynkowego? Zobaczy kolej która pamięta czasy Franciszka Józefa i cara, zobaczy zapyziałe dworce i lotniska, jakieś małe kawałki dróg przypominające to co zna ze swojego kraju. Zapłaci za piwo więcej niż płaci u siebie w Rzymie, zapłaci za hotel więcej niż płacił w Wiedniu itd. Nie twierdzę, że trzeba było to olać i nic nie robić. Ok, inwestycje są potrzebne tylko czy aby na pewno kolejność jest prawidłowa. Większość entuzjastów ochłonie dopiero rok po imprezie kiedy w budowie będzie jakieś 5 km autostrady a to co pozostanie z zeszłego roku albo się zacznie w kukurydzy a skończy w jęczmieniu albo już będzie remontowane ( patrz Autostrada Wielkopolska, szumnie zwana obwodnica zachodnia w Warszawie). Niestety ale większość inwestycji idzie na pokaz. Byle szybko i byle przed Euro , nie ważne za ile i jak.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.05.2011 o godz. 11:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Większość inwestycji tego typu w Europie od mistrzostw w Portugalii jest deficytowa i w dłuższym okresie czasu przynosi straty.
Inwestycje strukturalne typu drogi przy odpowiednim zagospodarowaniu będą służyły lata, natomiast ostatnio ruszony temat dróg to dużo za późno więc dróg na Euro nie będzie. Lotniska to może być wąskie gardło, ale i tak nie jest to największy problem. Pamiętajmy o tym, że nasz kraj jest "wolny" od 20 lat - pozostałe kraje Unii wybudowały sobie infrastrukturę za kasę z planu Marshalla po wojnie. Stadiony to okazja, żeby pokazać nowe trendy. W Austrii szału nie było pod kątem infrastruktury. Podczas MŚ 98 Anglicy zdemolowali Tuluzę. Podczas MŚ w Niemczech nasi byli wzorowi. Jesteśmy w porządku a traktuje się nas jak swołocz. Jak tak dalej pójdzie to wg naszej mentalności "na złość babci odmrozimy sobie uszy" i policja będzie miała pokazówki podczas ME w akcie zemsty za takie traktowanie jak teraz. Kto to widział, żeby nie przefiltrować tego stadionu w Bydgoszczy Za nic nie dojdą kto co zrobił. Jak zwykle. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Cytat:
b.) i c.) - czy środowisko kibicowskie oznacza, że ludzie, którym zależy na spokojnym obejrzeniu meczu nie mają prawa wstępu na stadion? Proszę, nie rzucaj hasłem w stylu "spokojnie to w knajpie/domu". Stadion ma kilkadziesiąt tysięcy miejsc, jest na nim miejsce i dla "piknikowych" rodzinek (oraz dla mnie chociażby) i dla ultrasów. Bez wyzwisk, z fajnym dopingiem dzieciaki z "piknikowych rodzinek" po kilku latach będą przychodzić do ultrasów i z nimi śpiewać. Pikniki też mogą ładnie pośpiewać, jeśli się im to kulturalnie wyperswaduje - stwierdzeniem "to przecież fajna zabawa, pośpiewać razem piosenki dopingujące Twój zespół". Niektórzy są na meczu po to, by go przede wszystkim zobaczyć. Nie tylko śpiewać, a już na pewno nie po to, by rzucać mięsem na przeciwników czy PZPN. Odmawiasz im prawa wstępu na mecz? Z jakiej racji? to oni w dużej mierze ten klub utrzymują. Chodząc całymi rodzinami na droższe sektory, wykupując w sklepikach klubowych koszulki, płacąc krótko mówiąc. Ultrasi tworzą atmosferę i chwała im - nawet nie wiesz jak cudownie może czuć się człowiek będący poza granicami kraju, oglądający ze znajomymi (nie-Polakami) spotkanie, który słyszy opinie "świetny doping, niesamowita atmosfera, cóż za klimat". Cytat:
Tak jeszcze dopowiadając do wypowiedzi Euphiego - zwróć uwagę na korelację pomiędzy nagłaśnianiem pewnych spraw w mediach, a sytuacją w polskiej polityce. Nie wiem czy ktoś tutaj ma szansę na bieżąco śledzić sytuację w innych państwach, więc szybko dopowiem - tak jest wszędzie. Partie mają w swoich szeregach specjalistów od PR. Muszą oni działać w ten sposób, żeby owa partia miała możliwość prowadzenia takiej a nie innej polityki. Stąd przykładowo - poczytajcie co obecnie dzieje się w Sejmie. Jakie są czytania i głosowania. To schodzi na drugi plan, bo głośniejsza jest sprawa kibiców. Powiecie, że tak działa tylko Tusk? Nie. To samo działo się w czasach PiS, SLD, AWS-UW, SLD-PSL i wcześniej. Od 1990 roku niektóre burze medialne były tylko i wyłącznie wynikiem sprytnej manipulacji. Teraz to weszło na inny poziom - wraz z profesjonalizacją partii politycznych w Polsce zaczyna to być wręcz naturalne. Co zrobił Tusk, a raczej jego zaplecze? wykorzystali przychylność niektórych mediów, a całość potoczyła się swoim torem. Pieprzenie, że to Tusk i ktoś inny by tak nie robił jest ... no właśnie, pieprzeniem. Tak wygląda polityka, smutne. --- Jeszcze jedno. Wiem, że wielu z Was uważa, że brata się nie wydaje. Też tak mam. Ale jeżeli jeden z drugim barany rzucą nożami na murawę, albo przejadą się po Kielcach z finkami czy innymi motylkami w rękach - wtedy Wiślaków zaczyna się nazywać nożownikami. Całą społeczność, wszystkich. Jeżeli ktoś jest - przepraszam za sformułowanie - głupcem niech cierpi on, a nie cały klub w tym i my - kibice. --- A`propos Euro. Naprawdę? W dupie? Mieszkam obecnie w Portugalii i miałem możliwość podziwiania co zrobił ten kraj przed Euro w 2004 roku. Moi znajomi pokazywali mi wiele fragmentów miejskich, które zostały zmienione przed mistrzostwami. Widziałem zdjęcia, rozmawiałem nawet z kilkoma osobami odpowiedzialnymi za planowanie przestrzenne z 2001/02 roku. Pytając ich o to, czy w kraju takim jak Polska - który w strukturach europejskich jest ledwie kilka lat - jest możliwy równie szybki "remont" spotkałem się z opiniami w stylu "cieszcie się, że możecie cokolwiek zrobić". Portugalia postawiła przede wszystkim na koleje, drogi i transport miejski. Przy czym ich drogi i transport między miastami (kolej, autostrady etc) były robione już w latach 80. i 90. i wystarczał jedynie remont. Polska sporo na tym Euro zyskała i zyska, nieważne czy ktoś będzie pieprzył o takiej czy innej "stracie". Jak można do cholery stracić na tego typu przedsięwzięciu?! Rafkur - twierdzisz, że wszystko jest prowizorką? Nic się nie rozwija? Dziwne, przyjechałem tam nie tak dawno po rocznym nie-pobycie i wyglądało to całkiem sensownie. Może ja mam jakieś przywidzenia? Ok. To nie jest tak, że robimy się drugimi Niemcami w rok. Ale podejście pt. "wszystko jest złe, będzie gorzej, a polityce tylko by kradli" jest troszkę ... jak by to rzec, dziwne? Doskonale musisz sobie zdawać sprawę, że niewykonalnym jest w trzy lata nadrobić 10-12 lat straty do Zachodu - w rozumieniu Francji czy Niemiec. Portugalię de facto już doganiamy - chociaż gdybym miał porównać standard życia przy średniej pensji to w Polsce jest - moim zdaniem - wyższy. Rozumiem, że chcielibyście wszyscy kraj mlekiem i miodem. Sam jestem zawiedziony tym, że przez 11 ostatnich lat sporo spraw stoi w miejscu, że kolej rozwija się żółwim tempem, że niektóre zmiany prowadzą do gorszego (vide edukacja wyższa ... zresztą niższa też). Ale niedostrzeganie tego, że Polska się rozwija ... cóż. Ja bym się nie śpieszył z tego typu sformułowaniami. --- Legion stwierdza, że Euro to jedynie kasa z biletów. Porto (a dokładnie : sklepikarze, knajpy, hotele etc) w ciągu miesiąca mistrzostw zarobił tyle ile w pozostałych 11 miesiącach 2004 roku. Źle? Turystyka będzie napędzona, przyjedzie wiele osób, które będzie mogło na własne oczy przekonać się o tym, czy Polska jest np. gotowa na lokalizowanie kolejnych centrów biznesowych. --- Zamykanie stadionów? Ja jestem zwolennikiem rozwiązania niemieckiego lub angielskiego. Żadnych barierek, świetna ochrona, browar na trybunach etc. etc. Miejsca dla fanów "od śpiewania" (Sudtribune na Borussii. Zresztą Niemcy są jedynym krajem, gdzie zezwolono na posiadanie miejscówek stojących w czołowych ligach europejskich) i dla tych siedzących. Atmosfera świetna, bezpiecznie etc. Jedna burda, zwyzywanie ochrony i inne tego typu wyskoki kończą się zakazem. Respektowanym, na wszystkie stadiony piłkarskie kraju. Jak do tego dojść? zamykanie stadionów to głupota, zamyka się drogę normalnym kibicom nie biorącym udziału w rozróbach. Ale dobrze by było, gdyby stowarzyszenia i sami kibice dojrzeli do tego, by samemu karać idiotów, którzy swoim zachowaniem wbijają sami sobie gwózdek do trumienki. A przy okazji pozwalają na tego typu dziwne jazdy rządu. Bo ci by stadionów nie zamknęli, gdyby ktoś nie rozpier...ł stadionu, nieprawdaż? Thatcher zamknęła wszystkie stadiony. Niekonstytucyjnie? Wygrała wszelkie pozwy. Dynek - z tego co pamiętam nie pierwszy raz się z Tobą zgadzam. Studio & ToTylkoJa - słowo o Portugalii. Tak - dostała kopa w dupę w gospodarce. Nie - to nie Euro spowodowało kryzys. Rządzący tym krajem od 2002 roku PSD - PP z Barrioso na czele (tak, tym z Europy) tak jak wiele poprzednich rządów (socjaliści od 1995 do 2002) nie potrafiło sobie poradzić z zastojem gospodarczym kraju. Jedynie Euro było pozytywem w tym kraju. PSD-PP trafili na jedyny okres prosperity w ciągy ostatnich 20 lat w tym kraju. Mierzyli się z tym samym problemem co w Polsce - bodajże pod koniec lat 80. był okres reprywatyzacyjny, przeobrażenie kraju z rolniczego w ... no właśnie, w jakikolwiek. Problemy po rewolucjach kolonialnych, oddanie Makau ... Analogie do Polski są jeszcze inne - tak jak niedawno w Polsce duża część pieniędzy wewnątrz gospodarki Portugalii pochodzi od rodzin emigranckich - z USA, Anglii czy Brazylii. Słaby przemysł, jedynie rolnictwo i turystyka. Handel zagraniczny? taa...Jak myślicie ile dał takiemu krajowi turniej, podczas którego do kraju wpłynęły miliardy euro ? Pomogę: Bezpośrednie inwestycje zagraniczne od połowy lat 90. w zastoju, stały na arcy-niskim poziomie. Od początku XXI wieku (czyli od przyznania Euro) BIZ wzrastał aż do bodajże 2003 lub 2004 roku, gdy wynosił ponad 30 mln euro. Od 2004 znowu BIZ spada, ale powoli. Krótko mówiąc fala inwestycyjna przechodzi, a rząd nie umiał sobie poradzić z okresem po-Euro. Wystarczy zajrzeć na strony typu http://where-to-invest-in-portugal.com/ . Kończąc - wyjedźcie z kraju, powróćcie po roku i zobaczycie co się zmienia. Jak się siedzi na miejscu to się nie widzi nic. Szczególnie jak się nie chce widzieć. ps. Proszę bez wjazdów personalnych, bez wyzywania od "partyjniaka", bez pieprzenia o "emigrantach, co to Polsce pomóc nie chcą". Już się naczytałem na ten temat i mam naprawdę dość. Swary, przytyki, agresja ... no ale po co? Wiślak jestem jak i Wy i dla Wisełki chcę dobrze. Tyle starczy. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ja mam pytanie czy osoby decyzyjne na Wiśle podjęły decyzję odnośnie obecnej sytuacji kibicowskiej w Polsce? Tzn będzie jakiś transparent, forma protestu (choćby jak wczoraj gdy kibice Ruchu opuścili sektor gdzie jest prowadzony doping)? Czy wiadomo coś w tej sprawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja też podpisuję się pod tym pytaniem co kolega napisał powyżej. SKWK według mnie powinno podjąć jakąś decyzję w sprawie protestu.
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.05.2011 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.05.2011 o godz. 14:08.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Znasz kawał, jak to statystyk utonął w stawie o średniej głębokości kilkunastu centymetrów |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Statystycznie wychodzac z psem na spacer, Ty i pies macie po trzy nogi...
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Euro nam tyle da co wejscie do Unii. Wiecej minusow jak plusow. Oczywiscie cos sie zmieni, troche na lepsze ale w gruncie rzeczy to w dalszej perspektywie przyniesie to same straty
A co do nagonki na kibicow to zobaczcie jak przez te lata Polakom zrobiono kal z mozgu. Dlaczego na kibica ktory cos przeskrobie, zabluzni itd mowi sie kibol, chuligan, pseudokibic? A na ojca ktory pobije dziecko mowi sie ojciec ktory pobil dziecko, na oszusta polityka mowi sie polityk, na nierzetelnego dziennikarza mowi sie dziennikarz? Juz na pierwszy rzut oka cos tutaj nie gra. Jestes kibicem+ zrobisz cos zlego nazywaja Cie pseudokibicem. Chyba nie ma innego podmiotu ktory sie okresla przedrostkiem pseudo. Przynajmniej nigdy w tv nie slyszalem o pseudomatce, pseudopolaku, pseudomiastowym itd Po drugie zal mi ludzi ktorzy pisza ze z dizeckiem nie moga chodzic na mecze. Za ta propagande powinno sie ludzi banowac bo od tych bzdur boli glowa. Wszedzie gdzie czlowiek nie spojrzy to widzi te klamstwa. Sektor rodzinny na Wisle ma obecnie okolo 1300 miejsc, do tego dzieciaki sa tez na innych sektorach. Napewno chodzi ich na mecze kolo 2 tys. I co uwazasz jeden z drugim ze oni sa jacys pojebani? Ze ich rodzice sa chorzy? Przyjdz na mecz z dzieckiem a sie przkeonasz ze na meczu nie uslyszy wiecej bluzgow jak w szkole czy na podworku. Przykro jest sluchac jak piszecie ze strach przyjsc na stadion bo nie kazdy musi byc kibolem, bandyta, fanatykiem. Aktualnie na stadionie WIsly jest mlyn 6 tysieczny a kibicow piknikowych jest 2 razy wiecej niz liczy mlyn. Takze idz sobie na sektor piknikowy i co najwyzej uslyszysz z mlyna "ruszcie dupy". Po 3 ogarnijcie sie ludzie. Co z Was wyroslo? Na pojedynczy wulgaryzm reagujecie jakby sie wam swiat zawalil. Co uszy ci puchna jak slyszysz "ku..a"? Co za spoleczenstwo nam rosnie. Przeciez takie slownictwo jest wszedzie i watpie zeby na stadionie przekraczalo normy. I jeszcze wracajac do tych dzieci, nie wiem co WY je pod kloszem wychowujecie? Rozumiem ze do szkoly dziecko chodzi w nausznikach zeby nie uslyszec brzydkich slow, nigdy w zyciu samo nie wyjdzie po zmroku z domu, dostepu do komputera nie ma a jesli juz to moze korzystac z niego tylko pod okiem rodzica bo przeciez w siecie jest tyle zla, telewizor olada 2h dizennie i to tylko bajki i programy edukacyjne. Jak tak wychowujecie dzieci to ja gratuluje, tylko sie kiedys nie zdziw jak po wychowywaniu takiego dziwolaga syn Ci oznajmi ze mu sie podobaja chlopcy. Nie badzcie miekkimi fajami. Nic co skrajne dobre nie jest. Nie mowie ze czlowiek ma rzucac ku..i na prawo i lewo albo krasc i zabijac ale nie udawajcie aniolkow i nie robcie z siebie ciot ![]() A ten "kolega" Euphi po prostu zapomnial dopisac pod postem ze jest kibolem PO stad jego zachwyty nad dzialaniami rzadu- jedyne racjonalne wytlumaczenie na taki belkot ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzieś widziałem telefoniczny sondaż i było w niż, że 48% poperia, 40% jest przeciw, a 12% nie ma zdania. Trzeba zwrócić jednak uwagę na jedną rzecz: osoba która nie należy do elektoratu PO raczej nie zdecyduje się na niego głosować tylko dlatego, że pozamykał stadiony. Natomiast osoby, które głosowały na PO, ale dotknęła ich ta decyzja mogą się od platformy odwrócić. Póki co większość mediów z nimi jedzie, więc te 48% też może się z czasem wykruszać i zmieniać zdanie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie ogladałem mecz na Sportklubie i kibice QPR odrazu po meczu wpadli na murawę, szok i skandal
A wczoraj jacys panowie w TV mówili ze w Angli jest to niedopuszczalne i niemożliwe ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
jeżeli ktoś chce się przekonać jaka jest czołówka dopingujących kibiców w polskiej lidze(jak sami o sobie pisali) to proponuję włączyć mecz Pasy-Dysko. Ledwo komentatorów słychać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sonda...wiadomosc.html
Było do przewidzenia, pisałem od dnia incydentu, że w Bydgoszczy odstawiono debilizm, który wyjdzie bokiem strasznie. Nie było to nic odkrywczego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
-mecz byl na stadionie ktory do organizacji meczow podwyzszonego ryzyka nienadaje sie niejak -ochrona i policja zamiast interweniowac podczas zajsc nie robila nic. Odnosze wrecz wrarzenie ze sluzby te mialy nadzieje ze dojdzie do bojki Rozumiem ze bez incydentu z PP podejscie ludzi do kibicow byloby zupelnie inne? Wtedy w takim sondazu 90% by powiedizalo ze rzad zrobil zle? kibice w tym kraju maja 2 problemy. 1 jest taki ze w Polsce kazdy zna sie na wszystkim. W dupie byl, gowno widzial, nie interesuje sie tym, nawet nie dazy do uzyskania jakiejs wiedzy ale co tam zdanie ma twarde na kazdy temat. I tak kazdy sie sam moze leczyc bo przeciez sie na tym zna, kazdy idzie glosowac bo sie zna na polityce (w efekcie glosuja na tego kto rozdal wiecej jabłek albo kto jest wyzszy albo przystojniejszy, ewentualnie kto slucha Radia Maryja). 2 problem polega na tym ze tv zmanipulowala ludzi. To co mowia media jest dla czlowieka swiete i najwazniejsze. Chocby nie wiem jakie to bylo klamstwo to zmanipulowany czlowiek lyka to i wierzy w to jak w Świeta Ksiege. i w ten sposob zamiast o budzecie na rok 2012 ludzie mysla i mowia o kibicach. Zamiast przed wyborami interesowac sie tym co maja do zaoferowania kandydaci decyzje o tym na kogo oddadza glos podejmowali na podstawie tego kto ladniej wypowiadal swoje wycwicozne regulki. Dlaczego sie nie mowi o rosnacych cenach, podatkach, polityce tylko o tematach zastepczych? Czy naprawde zdanie zmanipulowanego przez media czlowieka jest wazne dla nas kibicow? Polacy sa omamieni jak chyba nikt inny na swiecie i dopoki nie zaczna z glodu przymierac to dalej czytaja te fakty i GW, ogladaja TVNy w spokoju. A dopiero jak juz jest krytycznie to wychodza na ulice walczyc o podwyzki. Zycie w komunie chyba nam sie spodobalo, oby tylko miec co do garnka wlozyc i w sumie bedzie dobrze, wiec badzmy dumni z tego ze wiemy co to jest honor i nie dajemy sie urobic mediom i wladzy. I jako pierwsi dajemy sygnal Polsce do walki z ustrojem ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Trzeba było głosować jak się wam teraz nie podoba. Śpiewaniem "Donald matole..." ch*** zmienicie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogóle nie łapiesz sedna mojej wypowiedzi
Rozmawiajmy o faktach. Była Bydgoszcz, inteligentny człowiek bez problemu mógł przeiwdzieć dalszy rozmach nagonki. Wyjdźcie co poniektórzy "do ludzi", poza twsd, poza kibice.net i inne legialive, do milionów które tworzą opinię społeczną itp, a zobaczycie, ze zagłębiać się w temat "kibolstwa" próbuje jakiś margines. Reszta żyje w przekonaniu, że mamy patologię, a na stadionach rządzą bandyci, których trzeba eliminować wszelikimi metodami. Usłyszą, że zamknięcie stadionów jest rozwiazaniem to popierają akcję Tuska (choć osobiście nijak nie mogę ogarnąć zasadności tego rozwiązania, no w głowie mi sie nie mieści jak to może pomóc?). Smutne ale prawdziwe. Będzie gorzej, bo kibice tez są podzieleni - protestujący CZYNNIE (!) to jakiś ułamek społeczeństwa. Odpowiednio oczerniany w mediach, także w perspektywie wyborów dla rządzących absolutnie nieszkodliwy. Nikt nie mówi, że bez Bydgoszczy 90% byłaby za kibicami. To nie o to chodzi. Sęk w tym, że finał PP był wodą na młyn, bodźcem do walk dla rządzących i mediów. Są inteligentni, to z prezentu skorzystali. Proste, niekótrzy jednak nie łapią i dalej żyją w swoim świecie iluzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pełna zgoda. U nas od paru lat jest taka otoczka meczow pilkarskich jakby to byly jakies krwawe walki na trybunach i wogole Dizhad. A tymaczasem prosze spojrzec ile jest dziewczyn,dzieci -malych i wiekszych ,rodzin,osob starszych. I co gdzie ci agresywni kibole z pianą w pyskach ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||