The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2011, 22:20
Urzędnicy: koniec budowy. Kibice: przestańcie kpić!

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...zony,id,t.html

Dobry tekst w Krakowskiej. Powołują się na nasze forum. Może po tej krytyce medialnej coś się ruszy.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 04.05.2011, 22:32
farben napisał(a):Wyświetl post
Urzędnicy: koniec budowy. Kibice: przestańcie kpić!

Dobry tekst w Krakowskiej. Powołują się na nasze forum. Może po tej krytyce medialnej coś się ruszy.
Że się ruszy ? Takie kolejne artykuły tylko przekonują że nikomu już na niczym nie zależy a budowa stadionu żyje własnym życiem. A my się podniecamy tylko niepotrzebnie. Oby tylko w miarę wcześniej oddali trybunę północną co na chwilę obecną będzie z punktu widzenia frekwencji wystarczające.

Współczuć można za to zarządowi Wisły który jest w rozkroku i nie może nic zrobić jesli chodzi o promocję i sprzedaż karnetów no cały stadion.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2011, 22:38
Cała niestety Polska się śmieje z tego stadionu. To porażka, stadion Legii budowany był zdecydowanie później od naszego i zdecydowanie szybciej oddany zostanie do użytku. Ktoś powinien za to beknąć
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2011, 22:55
[quote]
Na portalu internetowym Wisły Kraków można obejrzeć fotografie z wycieczki po ciągle budowanych trybunach. - Zdjęcia te dobitnie pokazały, na jakim etapie prac jest wnętrze trybun. Ile jeszcze mamy się zadowalać pustymi obietnicami władz Krakowa? - pisze do nas kibic Wisły, Łukasz Wiercioch. Na forach w sieci wypowiada się podobnie wielu jego kolegów. [/qoute]
u lala.. jestem sławny swoją droga to mogą tak wykorzystywać czyjeś dane osobiste
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 04.05.2011, 23:10
Cytat:
Na portalu internetowym Wisły Kraków można obejrzeć fotografie z wycieczki po ciągle budowanych trybunach. - Zdjęcia te dobitnie pokazały, na jakim etapie prac jest wnętrze trybun. Ile jeszcze mamy się zadowalać pustymi obietnicami władz Krakowa? - pisze do nas kibic Wisły, Łukasz Wiercioch. Na forach w sieci wypowiada się podobnie wielu jego kolegów.
u lala.. jestem sławny swoją droga to mogą tak wykorzystywać czyjeś dane osobiste
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2011, 00:28
http://www.youtube.com/watch?v=FwF55nGGpNE

Filmik kręcony z samolotu, podczas lotu.
Na początku filmiku widać nasz stadion podczas meczu z Legią. Efektownie :]
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.05.2011, 01:39
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo nie mogą, ale jeśli nie napisałeś, że chcesz pozostać anonimowy, wybroniliby się
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.05.2011, 09:56
czy mi się wydaje, czy instalacja ppoż jest projektowana / przeprojektowywana / zlecana / negocjowana tak ze dwa razy na kwartał?

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 05.05.2011, 10:36
michelangelo10 napisał(a):Wyświetl post
Otrzymaliśmy także informacje, co jeszcze konkretnie zostało do zrobienia i odpowiedź na pytanie, czy miasto zamierza naliczać kary za niewywiązanie się z terminu budowy (miasto zapowiadało, że stadion będzie w całości gotowy w połowie zeszłego roku).
- Polimex wywiązał się z zakresu umowy, jeśli chodzi o kwestie budowlane dotyczące stadionu, więc nie widzimy powodów do naliczania kar - poinformował Jacek Bartlewicz, rzecznik Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. - Obecnie negocjujemy z wykonawcą prace dodatkowe związane z nowym opracowaniem (zgodnie z nowymi przepisami) rozwiązań ppoż. i bezpieczeństwa. Chodzi o instalację oddymiania, jej zasilanie i podłączenie do innych systemów bezpieczeństwa. Tak więc harmonogram jest jasny - potrzeba tych instalacji i wówczas przerwane obecnie odbiory techniczne w oczekiwaniu na ich montaż, zmierzać będą do odbioru ostatecznego.
Jak to ....a Polimex wywiązał się z terminem budowy oni są z innej planety czy udają debili? na kiedy był dokładny termin oddania całego stadionu

no ręce opadają..
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.05.2011, 11:14
maxim napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że napinka- bo stadion jeszcze nie oddany- niepotrzebna. Po co nam stadion oddany? Pewnie byłoby miło. ale w kwestii 25, 30 tysięcy czy kompletu to się rozczarujemy. Wtedy będzie płacz, że stadion wypełniony w połowie żle wygląda. Albo, że derby, a tu tylko 25 tysięcy. Niech sobie będzie jak jest, niech go budują, remontują od razu i po tych remontach niech zalepiają dziury.
To może wogóle go nie oddawać tylko grać przy 2 trybunach?
A że szatnie mamy w kontenerach ,że nie działają telebimy, że być może europejskich pucharów,a napewno Lecha czy derbów nie ogladnie kilka tysięcy widzów i klub straci sporo kasy to nic nie znaczący pikuś
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.05.2011, 11:50
Marzec 2014: stadion jest juz gotowy, brakuje tylko systemu oddymiania. Przepisy zmieniają sie co 2 dni dlatego nie jesteśmy w stanie zaprojektowac odpowiednich rozwiązań.
Maj 2015: stadion już dawno jest skończony i juz jutro zaczynamy prace związane z montażem systemu oddymiania.
Czerwiec 2015: niestety wczoraj zmieniły sie przepisy i musimy na nowo kontynuowac projektowanie systemu oddymiania. Zauważyć trzeba jednak, że stadion jest gotowy.
Rok 2045: Stadion Wisły Kraków został uznany za najlepiej oddymiony obiekt na świecie!! Montaż systemu wlaśnie się zakonczył. Jest też kolejna dobra wiadomość, jutro maja zostac włączone telebimy.
Odpowiedz cytując
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 05.05.2011, 11:51
Może trochę przesadzam, ale
- szatnie w kontenerach, mi to nie przeszkadza,
- telebimy- do czego są potrzebne?
- też bym chciał widzieć komplety na tym stadionie, ale wątpię.

Ten stadion będzie zawsze nieskończony.

Ważniejsze, że
- G wygląda tak jak wygląda- potęga,
- że sektor rodzinny rośnie,
- że młodzi w szkołach widzą Wisełkę.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.05.2011, 11:57
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Marzec 2014: stadion jest juz gotowy, brakuje tylko systemu oddymiania. Przepisy zmieniają sie co 2 dni dlatego nie jesteśmy w stanie zaprojektowac odpowiednich rozwiązań.
Maj 2015: stadion już dawno jest skończony i juz jutro zaczynamy prace związane z montażem systemu oddymiania.
Czerwiec 2015: niestety wczoraj zmieniły sie przepisy i musimy na nowo kontynuowac projektowanie systemu oddymiania. Zauważyć trzeba jednak, że stadion jest gotowy.
Rok 2045: Stadion Wisły Kraków został uznany za najlepiej oddymiony obiekt na świecie!! Montaż systemu wlaśnie się zakonczył. Jest też kolejna dobra wiadomość, jutro maja zostac włączone telebimy.
Styczeń 2012: Bogusław Cupiał wykupuje tereny od Wawelu Kraków
Marzec 2014: Otwarcie nowego stadionu Wisły na 40 tys. miejsc na dawnym obiekcie Wawelu

P.S. Wiadomo coś na temat boisk treningowych? Czy będą budowane?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.05.2011, 12:55
licoo napisał(a):Wyświetl post
Styczeń 2012: Bogusław Cupiał wykupuje tereny od Wawelu Kraków
Marzec 2014: Otwarcie nowego stadionu Wisły na 40 tys. miejsc na dawnym obiekcie Wawelu

P.S. Wiadomo coś na temat boisk treningowych? Czy będą budowane?
Jakbym miał na koncie tyle co B.C. to właśnie tak bym rozwalił Prezydenta. Niech by został z tym bublem jako symbolem jego prezydencji.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 05.05.2011, 13:17
"Kiedy Pan i Pańscy pracownicy skończycie kpić z kibiców Wisły"

To jest kabaret, kpina, ordynarna hucpa w wykonaniu Prezydenta Krakowa!!
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 05.05.2011, 13:18
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jakbym miał na koncie tyle co B.C. to właśnie tak bym rozwalił Prezydenta. Niech by został z tym bublem jako symbolem jego prezydencji.
B.C. na koncie akurat ma niewiele.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 05.05.2011, 13:29
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2011, 14:18
Banda ch**a!

Złodziejstwo w biały dzień. Za ciężkie pieniądze budują stadion tyle lat i jeszcze ironicznie odwracają kota ogonem z uśmiechem na twarzy.

Cytat:
Nie mylmy zakończonych prac budowlanych z pracami wykończeniowymi i zagospodarowaniem przestrzeni wokół samego obiektu - tłumaczy rzecznik ZIKiT Jacek Bartlewicz.
Krew człowieka zalewa.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Stary 05.05.2011, 17:49
Majchrowski o ciągnącej się budowie stadionu ( wypowiedź z dzisiaj 05.05) http://www.malopolskatv.pl/majchrows...adionie-wisly/
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2011, 18:12

Ten stadion będzie zawsze nieskończony.

Ważniejsze, że
- G wygląda tak jak wygląda- potęga,
- że sektor rodzinny rośnie,
- że młodzi w szkołach widzą Wisełkę.
Szatnie ci nie przeszkadzaja i fajnie tyle ze ty z nich nie korzystasz. Nie wiem czy pracujesz czy sie uczysz ale zamien sobie jakies pomieszczenie w szkole czy pracy, jedno z wazniejszych, moze to byc sala konferencyjna, jakas klasa albo chocby i kibel i zamien na magazyn z kontenerow albo toitoia. Spedz tak pare miesiecy i potem wroc i opowiedz czy ci dalej "nie przeszkadza".
Pomijam juz kwestie dojrzalosci obywatelskiej i rozliczenie ludzi ktorzy partacza inwestycje finansowana z naszych podatkow.

A zreszta, niezaleznie od calosci mi wystarczy jeden powod zeby nalegac na oddanie stadionu w calosci jak najszybciej. Mozliwosc wpuszczania gosci.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.05.2011, 18:23
alberto napisał(a):Wyświetl post
Majchrowski o ciągnącej się budowie stadionu ( wypowiedź z dzisiaj 05.05) http://www.malopolskatv.pl/majchrows...adionie-wisly/

Jak go tak słucham to mnie krew zalewa. "kosmetyczne rzeczy" http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9950162402.jpg nic tylko wpuścić piłkarzy do szatni.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 05.05.2011, 19:14
http://stadiony.net/aktualnosci/2011..._tylko_kibicow
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 05.05.2011, 19:42
Moze troche mail z pytaniami zaczniemy wysylac do firm ktore buduja nasz stadion... Moze taka akcja cos przyniesie
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.05.2011, 19:46
gooro33 - to nic nie da.
Po co firma sie ma spieszyc skoro dla nich nie ma znaczenia czy skonczą za tydzien czy za 5 miesiecy?
Gdyby odbywalo sie normalnie to firma za kazdy dzien opozniena płaciła by niesamowite kary, tutaj kar nie ma wiec po co maja sie spieszyc ? :/
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 05.05.2011, 20:03
aby miec uzasadnione pretensje najpierw trzeba samemu zapytac siebie czy zrobilo sie wiecej niz druga strona...efekt ktory obserwujemy w duzej mierze jest wynikiem poteznych zaniedban ze strony klubu...wlodarze Wisly puscili inwstycje samopas a teraz mamy pretensje ze inwestor prowadzi inwestycje w taki sposob na jaki go stac problem lezy u zrodla a teraz to juz sa tylko konsekwencje i proba ratowania sytuacji przez jedna i druga strone...nie wiem czemu sie tak wsciekacie...zanim wbili pierwsza lopate byly osoby ktore mowily zeby sie zastanowic...ale nie skad na hura robmy kupa mosci panowie...osobista satysfakcja jest taka ze nie wychodze na idiote...bedzie klopot finansowy z tym obiektem to nieuniknione, a ze Wisla zabezpieczy swoje interesy to do cale zabawy doloza wszyscy krakowianie...ot tak niech sie inni martwia o przedszkola, drogi rowerowe itp itd...nie ma dyskusji, nie ma analizy to i nie ma postepu takie prymitywne i myslenie i robienie...jakby te same pianiadze wydal prywatny podmiot to bysmy widzieli jaka jest roznica w dzialaniu.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 05.05.2011, 20:49
Donki napisał(a):Wyświetl post
gooro33 - to nic nie da.
Po co firma sie ma spieszyc skoro dla nich nie ma znaczenia czy skonczą za tydzien czy za 5 miesiecy?
Gdyby odbywalo sie normalnie to firma za kazdy dzien opozniena płaciła by niesamowite kary, tutaj kar nie ma wiec po co maja sie spieszyc ? :/

Chodzi mi o to ze firma budowlana powinna dbac o swoje kluczowe inwestycje. Co mozna powiedziec o warszawiakach patrzac na to jak prowadza ta budowe? Ja w zyciu nie oddalbym im zadnej inwestycji.
Nie chodzi mi tu o terminy ale o sama estetyke prowadzenia robot. Przeciez to ze beton/elewacja wyglada tak a nie inaczej to ''zasluga'' firmy ktora ta budowe realizuje.
Wystarczy tak jak kiedys z dziennikarzmi(rok temu kiedy udalo ich sie zainteresowac sprawa naszego stadionu-jakosci wykonania) napisac pare maili ze zdjeciami i zapytac czy na tym polega sztuka budowlana, czy w ten sposob prowadzi sie inwestycje.

W ogole to powinno sie podac na tym forum maile do inspektora nadzoru ktory odpowiada za to glowno i zadac mu podobne pytania, jak mozna odbierac roboty z wykonane z taka estetyka, polowa rzeczy ktore tu buduja jest partaczona..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.05.2011, 21:13
Mam nieodparte wrażenie, że ludźmi o podobnej mentalności i sposobie myślenia otacza się Majchrowski w magistracie i ZIKiT...
Po ch... telebimy, po ch...zaplecza, po ch... szatnie, murawę, bramki i krzesełka ze wzorem białej gwiazdy przecież macie, czego wy jeszcze wieczni narzekacze chcecie...?
Ktoś już zresztą wcześniej wspomniał, żeby zwracać uwagę opinii publicznej na te wszystkie skandaliczne opóźnienia i fuszerki choćby dlatego, że to inwestycja z pieniędzy podatników... jeżeli niektórym nie przeszkadza jak gospodaruje sie jego pieniędzmi, to jea tego nie rozumiem.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2011, 10:03
Moze sie ktos kompetent wypowiedziec na temat tych zmian w przepisach? To nie jest ze w momencie rozpisania przetargu, badz najpozniej podpisania umowy z wykonawca, zmiany przepisach juz nie maja wplywu na inwestycje?

Swoja droga jak sie chce to mozna wylac beton bez zaciekow (po prawej):

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 06.05.2011, 10:26
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Moze sie ktos kompetent wypowiedziec na temat tych zmian w przepisach? To nie jest ze w momencie rozpisania przetargu, badz najpozniej podpisania umowy z wykonawca, zmiany przepisach juz nie maja wplywu na inwestycje?
Jeśli już coś takiego miało by być to na chłopski rozum raczej od momentu uzyskania pozwolenia na budowę.

Jeśli chodzi o oddymianie to wielokrotnie na budowach spotkałem się z sytuacjami że projekt ma akceptacje rzeczoznawcy ppoż i strażaka na etapie projektu budowlanego, a na odbiory przychodzi inny strażak i mówi że musi być jeszcze to i tamto. I nie ma znaczenia że ktoś to wcześniej uzgodnił, on nie odbierze dopuki nie będzie tego co chce. A co najlepsze to że w zależności od rejonu polski strażacy wymagają zupełnie co innego, według własnego widzimisię. Tak było też między innymi w przypadku Krakowskiej Opery.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 06.05.2011, 10:32
w momencie uzyskania pozwolenia na budowe, obiekt powstaje w oparciu o sporzadzana na bazie projektu budowlanego dokumentacje wykonawczą. Uzyskane pozwolenie jest wydawane na bierzacy stan prawny...prawo nie dziala w stecz...jesli prawo sie zmienia miedzyczasie to odbior budynku nastepuje w oparciu o dokumentacje ktora wchodzila w sklad wniosku o pozwolenie na budowe...to tak w uproszczony sposob.
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 06.05.2011 o godz. 12:19.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów