|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Urzędnicy: koniec budowy. Kibice: przestańcie kpić!
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...zony,id,t.html Dobry tekst w Krakowskiej. Powołują się na nasze forum. Może po tej krytyce medialnej coś się ruszy. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Współczuć można za to zarządowi Wisły który jest w rozkroku i nie może nic zrobić jesli chodzi o promocję i sprzedaż karnetów no cały stadion. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=FwF55nGGpNE
Filmik kręcony z samolotu, podczas lotu. Na początku filmiku widać nasz stadion podczas meczu z Legią. Efektownie :] ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
czy mi się wydaje, czy instalacja ppoż jest projektowana / przeprojektowywana / zlecana / negocjowana tak ze dwa razy na kwartał?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
no ręce opadają.. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
A że szatnie mamy w kontenerach ,że nie działają telebimy, że być może europejskich pucharów,a napewno Lecha czy derbów nie ogladnie kilka tysięcy widzów i klub straci sporo kasy to nic nie znaczący pikuś ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Marzec 2014: stadion jest juz gotowy, brakuje tylko systemu oddymiania. Przepisy zmieniają sie co 2 dni dlatego nie jesteśmy w stanie zaprojektowac odpowiednich rozwiązań.
Maj 2015: stadion już dawno jest skończony i juz jutro zaczynamy prace związane z montażem systemu oddymiania. Czerwiec 2015: niestety wczoraj zmieniły sie przepisy i musimy na nowo kontynuowac projektowanie systemu oddymiania. Zauważyć trzeba jednak, że stadion jest gotowy. Rok 2045: Stadion Wisły Kraków został uznany za najlepiej oddymiony obiekt na świecie!! Montaż systemu wlaśnie się zakonczył. Jest też kolejna dobra wiadomość, jutro maja zostac włączone telebimy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Może trochę przesadzam, ale
- szatnie w kontenerach, mi to nie przeszkadza, - telebimy- do czego są potrzebne? - też bym chciał widzieć komplety na tym stadionie, ale wątpię. Ten stadion będzie zawsze nieskończony. Ważniejsze, że - G wygląda tak jak wygląda- potęga, - że sektor rodzinny rośnie, - że młodzi w szkołach widzą Wisełkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Marzec 2014: Otwarcie nowego stadionu Wisły na 40 tys. miejsc na dawnym obiekcie Wawelu ![]() P.S. Wiadomo coś na temat boisk treningowych? Czy będą budowane? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jakbym miał na koncie tyle co B.C. to właśnie tak bym rozwalił Prezydenta. Niech by został z tym bublem jako symbolem jego prezydencji.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
"Kiedy Pan i Pańscy pracownicy skończycie kpić z kibiców Wisły
To jest kabaret, kpina, ordynarna hucpa w wykonaniu Prezydenta Krakowa!! ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Banda ch**a!
Złodziejstwo w biały dzień. Za ciężkie pieniądze budują stadion tyle lat i jeszcze ironicznie odwracają kota ogonem z uśmiechem na twarzy. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Majchrowski o ciągnącej się budowie stadionu ( wypowiedź z dzisiaj 05.05) http://www.malopolskatv.pl/majchrows...adionie-wisly/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pomijam juz kwestie dojrzalosci obywatelskiej i rozliczenie ludzi ktorzy partacza inwestycje finansowana z naszych podatkow. A zreszta, niezaleznie od calosci mi wystarczy jeden powod zeby nalegac na oddanie stadionu w calosci jak najszybciej. Mozliwosc wpuszczania gosci. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jak go tak słucham to mnie krew zalewa. "kosmetyczne rzeczy" http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9950162402.jpg nic tylko wpuścić piłkarzy do szatni. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze troche mail z pytaniami zaczniemy wysylac do firm ktore buduja nasz stadion... Moze taka akcja cos przyniesie
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
gooro33 - to nic nie da.
Po co firma sie ma spieszyc skoro dla nich nie ma znaczenia czy skonczą za tydzien czy za 5 miesiecy? Gdyby odbywalo sie normalnie to firma za kazdy dzien opozniena płaciła by niesamowite kary, tutaj kar nie ma wiec po co maja sie spieszyc ? :/ |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
aby miec uzasadnione pretensje najpierw trzeba samemu zapytac siebie czy zrobilo sie wiecej niz druga strona...efekt ktory obserwujemy w duzej mierze jest wynikiem poteznych zaniedban ze strony klubu...wlodarze Wisly puscili inwstycje samopas a teraz mamy pretensje ze inwestor prowadzi inwestycje w taki sposob na jaki go stac
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzi mi o to ze firma budowlana powinna dbac o swoje kluczowe inwestycje. Co mozna powiedziec o warszawiakach patrzac na to jak prowadza ta budowe? Ja w zyciu nie oddalbym im zadnej inwestycji. Nie chodzi mi tu o terminy ale o sama estetyke prowadzenia robot. Przeciez to ze beton/elewacja wyglada tak a nie inaczej to ''zasluga'' firmy ktora ta budowe realizuje. Wystarczy tak jak kiedys z dziennikarzmi(rok temu kiedy udalo ich sie zainteresowac sprawa naszego stadionu-jakosci wykonania) napisac pare maili ze zdjeciami i zapytac czy na tym polega sztuka budowlana, czy w ten sposob prowadzi sie inwestycje. W ogole to powinno sie podac na tym forum maile do inspektora nadzoru ktory odpowiada za to glowno i zadac mu podobne pytania, jak mozna odbierac roboty z wykonane z taka estetyka, polowa rzeczy ktore tu buduja jest partaczona.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Po ch... telebimy, po ch...zaplecza, po ch... szatnie, murawę, bramki i krzesełka ze wzorem białej gwiazdy przecież macie, czego wy jeszcze wieczni narzekacze chcecie... Ktoś już zresztą wcześniej wspomniał, żeby zwracać uwagę opinii publicznej na te wszystkie skandaliczne opóźnienia i fuszerki choćby dlatego, że to inwestycja z pieniędzy podatników... jeżeli niektórym nie przeszkadza jak gospodaruje sie jego pieniędzmi, to jea tego nie rozumiem. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Moze sie ktos kompetent wypowiedziec na temat tych zmian w przepisach? To nie jest ze w momencie rozpisania przetargu, badz najpozniej podpisania umowy z wykonawca, zmiany przepisach juz nie maja wplywu na inwestycje?
Swoja droga jak sie chce to mozna wylac beton bez zaciekow (po prawej): ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o oddymianie to wielokrotnie na budowach spotkałem się z sytuacjami że projekt ma akceptacje rzeczoznawcy ppoż i strażaka na etapie projektu budowlanego, a na odbiory przychodzi inny strażak i mówi że musi być jeszcze to i tamto. I nie ma znaczenia że ktoś to wcześniej uzgodnił, on nie odbierze dopuki nie będzie tego co chce. A co najlepsze to że w zależności od rejonu polski strażacy wymagają zupełnie co innego, według własnego widzimisię. Tak było też między innymi w przypadku Krakowskiej Opery. ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
w momencie uzyskania pozwolenia na budowe, obiekt powstaje w oparciu o sporzadzana na bazie projektu budowlanego dokumentacje wykonawczą. Uzyskane pozwolenie jest wydawane na bierzacy stan prawny...prawo nie dziala w stecz...jesli prawo sie zmienia miedzyczasie to odbior budynku nastepuje w oparciu o dokumentacje ktora wchodzila w sklad wniosku o pozwolenie na budowe...to tak w uproszczony sposob.
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 06.05.2011 o godz. 12:19.
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|