The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 17:44
MichałZG napisał(a):Wyświetl post
Miszczu zajrzyj do słownika.
http://www.miejski.pl/slowo-miszcz
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.04.2011, 17:53
Polonia Bytom ostatecznie wygrywa u siebie z wiceliderem 3-2. A podobno Jagiellonia ma łatwiejszy terminarz od Nas
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2011, 18:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Polonia Bytom ostatecznie wygrywa u siebie z wiceliderem 3-2. A podobno Jagiellonia ma łatwiejszy terminarz od Nas
Tak, ma łatwiejszy, a to że go nie wykorzystuje to inna sprawa. My patrzmy na siebie. Z taką grą i taką taktyką jaką narzucił Maaskant nie mamy po co jechać do Gdańska. Zgadzam się z Sędzią. Tam grac na remis i kontry, a może coś wyjdzie (jak mecz z Arką)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.04.2011, 18:02
Strasznie mnie drazni ta cala sytuacja.

My powinnismy srac na to jakie wyniki ma Jaga Amica Legia czy Dolcan Zabki...

My mamy patrzec na siebie i wygrywac a nie podniecac sie Polonia Bytom...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.04.2011, 18:07
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Strasznie mnie drazni ta cala sytuacja.

My powinnismy srac na to jakie wyniki ma Jaga Amica Legia czy Dolcan Zabki...

My mamy patrzec na siebie i wygrywac a nie podniecac sie Polonia Bytom...
My to znaczy Kto? Ty też z tej bajki że przerastamy ligę o jeden poziom czy też długość? To pora wydorośleć a nie wierzyć w krasnoludki

Musimy patrzeć na innych bo sami gramy słabo, nie stwarzamy sytuacji i bez "pomocy" innych drużyn o MP możemy zapomnieć. Zejdź na ziemie i nie pisz co powinniśmy. Takich Sikorskich jak w Górniku to powinniśmy mieć z 2 na ławce rezerwowych zamiast Żurawskiego i Riosa. Nie mamy poza Genkovem napastników.... o czym my mówimy. To jest dramat w przodu. Z tyłu popisy Branco.... Sam optymizm.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.04.2011, 18:16
Ogryzek - Przeciez wiesz ze Wisla przerasta wszystkich, a orgazmy po tym jak ktos kto Was goni przegrywa to tylko przypadek i podkreslenie tej dzielacej reszte ligi przepasci

Ta liga jest nedzna - to juz wiemy.
Poziom sie nie podnosci, to "wielcy" znizaja sie do reszty - to juz wiemy.
Mistrz bedzie mial conajmniej 6 porazek czyli wielki to on nie bedzie - to juz wiemy.

Smieszy mnie to, ze przed meczem z Gornikiem wszyscy byli pelni optymizmu, teraz nagle przegrana i juz zaczyna sie wymyslanie jaki to terminaz zly i ze Polonia albo Jaga dogoni albo przegoni

Mimo wszystko Wisla jest najmniej ch**** druzyna z calej tej ch**** ligi

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.04.2011, 18:29
Wielka szkoda, że Jagiellonia dała ciała w dzisiejszym meczu. Niestety, w tym sezonie nikt nie zasługuje na tytuł.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2011, 18:38
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Smieszy mnie to, ze przed meczem z Gornikiem wszyscy byli pelni optymizmu, teraz nagle przegrana i juz zaczyna sie wymyslanie jaki to terminaz zly i ze Polonia albo Jaga dogoni albo przegoni

Mimo wszystko Wisla jest najmniej ch**** druzyna z calej tej ch**** ligi
Ja nie jestem optymistą od meczu z Koroną (czuję się wywołany do tablicy przez wzmiankę o Polonii)

edit:

prawda jest też taka, że wystarczą nam wygrane z Lechem, Pasami i Legią i zaraz będziemy nosić naszych na rękach i cała padaka pójdzie w zapomnienie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2011, 18:39
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę, że patrząc na nasze ostatnie wyniki, to do Gdańska trzeba jechać po 1 punkt, zastosować taktykę Lenczyka i liczyć, że Jaga nie wygra z Widzewem. Jak pojedziemy walczyć o trzy punkty, to z taką grą wyjedziemy z 4:0.
Pamietając w jakich okolicznościach wygralismy u siebie z Lechią to powinnismy tam przegrać.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.04.2011, 18:39
Niestety, przepieprzyliśmy praktycznie wszystkie "łatwe" punkty jakie mieliśmy do zdobycia na wiosnę. -2 w Bytomiu, -2 w Kielcach, teraz zamaist ostatniego na wiosnę pewniaka zupełnie niekalkulowane -3 z Górnikiem u siebie i niestety robi się prawdziwy dramat. Strach to przyznać, ale na chwilę obecną faworytem do tytułu zdaje się być Jagiellonia – niezależnie od własnej słabości odrobienie 4 punktów to dla nich luzik.

Mamy bardzo ciężki terminarz i trudno w tej chwili cokolwiek zakładać - ja jeszcze 2 tyg. temu zakładałem komplet zwyciestw u siebie, a teraz...
Ostatnio edytowane przez d : 30.04.2011 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.04.2011, 19:21
Panowie 3majcie jakiś poziom.

Żuraw gra kichę, to prawda - ale szacunek mu się należy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Panowie 3majcie jakiś poziom.

Żuraw gra kichę, to prawda - ale szacunek mu się należy.
Można się zgodzić, ale trzeba też powiedzieć, że Żuraw (i nie tylko, bo mnie zdecydowanie bardziej Sobolewski nie siedzi od kilku spotkań) powinien szanować kibiców. A czy ten szacunek pokazuje swoją grą, to możemy sobie samemu odpowiedzieć.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:50
szacunek również polega na tym że jak jestem słaby to sam schodze ze sceny .... i tyle a un nas no cóż.....
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.04.2011, 19:51
Można się zgodzić, ale trzeba też powiedzieć, że Żuraw (i nie tylko, bo mnie zdecydowanie bardziej Sobolewski nie siedzi od kilku spotkań) powinien szanować kibiców. A czy ten szacunek pokazuje swoją grą, to możemy sobie samemu odpowiedzieć.
Brak formy to nie oznaka braku szacunku wobec kibiców, brak formy to brak formy.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:52
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Brak formy to nie oznaka braku szacunku wobec kibiców, brak formy to brak formy.
Pytanie czy to brak formy, czy chęci. Ja rozumiem, że napastnik może pudłować a bramkarz puszczać szmaty z powodu braku formy, natomiast nie rozumiem, jeśli piłkarz nie zapieprza po boisku - bo jeśli piłkarz nie ma formy na bieganie, to co on w ogóle robi w sporcie.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:57
brawo Śląsk
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.04.2011, 19:59
No to Polonia goni Wisle ze az sie kurzy

Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:01
Ok, to Polonia raczej nie da rady. Zostaje im na ten moment 11 punktów różnicy i 18 punktów do zdobycia w pozostałych meczach.

Za to Śląsk ma ciekawy kalendarz.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.04.2011, 20:02
Śląsk w wypadku wygranej, wskakuje na 3 miejsce...

co za liga...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 20:02
Te wszystkie Bet365 czy Bet at Home itp chyba kochają naszą pseudo lige
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:04
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że teoretycznie Wisła może przegrać nawet 3 następne mecze, a Jaga i tak nas może nie przegonić.

Śląsk ma fajny kalendarz, ale biorąc pod uwagę, że dobrze gra z teoretycznie silniejszymi, to ze słabszymi już tak łatwo nie idzie.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:07
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że teoretycznie Wisła może przegrać nawet 3 następne mecze, a Jaga i tak nas może nie przegonić.

Śląsk ma fajny kalendarz, ale biorąc pod uwagę, że dobrze gra z teoretycznie silniejszymi, to ze słabszymi już tak łatwo nie idzie.
teoretycznie to my mozemy przegrac wszystko do konca a i tak zostac mistrzem, tylko co za sens w takich postach?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.04.2011, 20:12
Dziewczyny sa przezajebiste. Maja kilka sytuacji, bramkarz przeciwnika wyciaga co trzeba i remisu nie ma bo obroncy zagrali jak jakies niewyspane lolki. Autobus wystarczy na KSP

Gratki dla bramkarza, nie, nie tego w rajtuzach.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.04.2011, 20:12
O i nawet Zielinskiemu przytrafiła sie wpadka. Mozna powiedziec wpadka bo ostatnie spotkania wygrali
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.04.2011, 20:17
Wystarczyło poczekać 3h, aby o mistrzowskich aspiracjach dziewczyn można było zapomnieć.
Teraz można zacząć gdybać na temat Śląska, albo Lechii która jutro w przypadku wygranej może mieć "aż" 38 punktów w tej marnej polskiej lidze.

PS. Tak patrzę na tabelę, że teoretycznie na koniec sezonu aż 14 zespołów może mieć tyle samo punktów. Czyż to nie byłoby kuriozum?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.04.2011 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.04.2011, 20:18
To Zieliński już leci czy jeszcze nie
Liga jest naprawdę ciekawa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dziewczyny sa przezajebiste. Maja kilka sytuacji, bramkarz przeciwnika wyciaga co trzeba i remisu nie ma bo obroncy zagrali jak jakies niewyspane lolki. Autobus wystarczy na KSP

Gratki dla bramkarza, nie, nie tego w rajtuzach.
Napinkę zaczynasz? Polonia jednak miała więcej sytuacji niż Wy z Widzewem.

Nie mam wątpliwości że Bogowie Futbolu nie zapomną tej napinki i po wtorkowym finale znowu zapłaczecie

BTW
Nas ukarali za napinkę że niby przerastamy całą ligę i boleśnie sprowadzili na ziemię. Tak nie lubią zarozumialców.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.04.2011 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.04.2011, 20:20
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie mam wątpliwości że Bogowie Futbolu nie zapomną tej napinki i po wtorkowym finale znowu zapłaczecie
Ze szczęścia, że Maciuś dostanie wilczy bilet i będzie wracał na piechotę do W-wy?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.04.2011, 20:22
Jaka napinke? Stwierdzam fakt ze bramkarz przeciwnika wyciagnal to co trzeba wiec Polonia mogla sobie co najwyzej pobiegac, przeciwnik natomiast wjechal w jej pole karne jak pitbull w kurnik i to by bylo na tyle.
Widzisz gdzies tutaj napinke? Mecz chyba widziales?

Twoje ostatnie zdanie to wlasnie jest napinka
Kto bedzie plakal po przegranej w PP? Wiekszosc "kumatych" liczy ze Skorza wyleci wlasnie po tym meczu wiec jedynymi ktorzy beda plakac po przegranej beda raczej ci, ktorzy chcieliby by ten treneiro siedzial u nas jak najduzej. Jestesmy tak ch**** ze Skorza juz nie ma co zepsuc, chyba... Miejmy nadzieje ze po powrocie z Bydgoszczy ladnie sie spakuje i pojedzie gdzies do Poznania

PS: Skoro juz napinka... Wiesz wole odpasc w finale z Lechem niz wczesniej z Podbeskidziem
Ostatnio edytowane przez kreseq : 30.04.2011 o godz. 20:28.

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.04.2011, 20:38
A ja Wam warszawiacy życzę zwycięstwa we wtorek. Bynajmniej nie z sympatii. Po prostu pyry potrzebują tego zwycięstwa, bo bez niego może być u nich krucho (zapowiedź wyprzedaży w razie braku pucharów), a dla was najlepsza byłaby porażka i rewolucja latem, być może nie tylko w składzie i na stanowisku trenera, ale i wyżej. A tak jak wygracie, to będziecie mieli puchary i nikomu rewolucje nie będą w głowie. Może zmienią Maciusia na kogoś innego, ale problem pozostanie.
Czyli dwie korzyści na jednym ogniu! Legioniści - do boju! Ten puchar jest wasz, ten puchar do was należy!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów