The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
trombczanin
Junior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2011, 20:52
Cytat:
Młodzi Polacy potrafią wygrywać z młodymi Hiszpanami, bo górują nad nimi fizycznie. I to dosyć znacznie.
Tylko, że już dwa lata później Hiszpanie zwiększą masę, a technika im zostanie. Polakom masa zostanie, a techniki nie przybędzie.
dokładnie Urban który coś tam wie o hiszpańskiej piłce mówił, że Xavi czy Iniesta u nas nie mieli by szans dostać się do kadr młodzieżowych
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.04.2011, 21:12
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chciał tylko powiedzieć, że polska młodzież jest szkolona dobrze, lub nawet bardzo dobrze. W piłce do lat 19-20 mamy nawet większe sukcesy niż seniorzy. Wielu z naszych młodzików jest obserwowane przez zagraniczne kluby. Problem jest trochę inny. Otóż mało który polski piłkarz potrafi się przerzucić z piłki juniorskiej na seniorską. Wieczne młode talenty nie potrafią się odnależć w dorosłej piłce i to jest duży problem. Na zachodzie 18-19 nieczęsto wiodą prym w swoich drużynach a jak my mamy w składzie 23latków to mamy naprawdę młodą drużynę. Liczę, że usprawni się naszą Wiślacką szkółkę.
No i właśnie to co napisałeś świadczy o tym, że są szkoleni źle. Dobrze prowadzony od samego początku chłopak nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją w dorosłej piłce. Tymczasem nasi 18-19 latkowie nie są.w stanie przebić się do seniorskich zespołów, bo na dorosłą piłkę są po prostu za słabi. Mają braki zarówno w przygotowaniu mentalnym, fizycznym jak i przede wszystkim technicznym. Ten przeskok ich przerasta.
A że są obserwowani? A no są pojedyncze przypadki. Tylko co z tego wynika? Ilu naszych nastolatków trafia rocznie do znanych zagranicznych klubów? Jeden? Chyba trochę mało jak na tak wielki kraj...

I nic się pod tym względem nie zmieni tak długo, jak długo ich szkoleniem będą się zajmować na przyszkolnych asfaltowych boiskach wuefiści z presją na wynik, a nie na technikę i radość gry...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2011, 21:30
W wielu klubach i klubikach stawia się od najmłodszych grup piłkarzy na wynik. A żeby był wynik trzeba czymś górować nad rywalem. Wrzuca się największych. Nie szkodzi, że drewna. Nie które zespoły już w szatni przegrają mecz gdy zobaczą rosłych gości w swoim wieku. Lecz gdy zakończy się okres dojrzewania wszystko się wyrównuję.

Tak jak pisaliście wyżej. Sukcesy międzynarodowe w młodzieżówkach mamy, bo się bierze wysokich przeważnie drewnianych zawodników. A tych z talentem odsuwa się na bok bo są drobni i niscy. A np. w Hiszpanii stawiają na chłopaków, którzy umieją grać w piłkę a nie tylko dlatego, że są wysocy. No i sobie wygrywamy turnieje wyrośniętymi chłopakami, którzy po paru latach nawet nie grają w seniorce w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.04.2011, 22:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
lol
Nie wiem może ty byłeś w gronie tych osób które zwalniały go po serii słabszych spotkań, przyczepiają się nawet do wyglądu jego garnituru.
Zresztą kto wie co by się stało gdyby nie zwycięstwo z Lechią. Prawdopodobna informacja była taka, że gdyby przegrał w ty meczu to pakowałby manatki, a Zielniski był wtedy wolny, zresztą Rober apelował o tym w C+ i w ostatnim wywiadzie, że nie może być tak, że przegramy 2 mecze i jego posada jest już zagrożona.
Powodzenia w przeszukiwaniu moich postów. Pozdro.

edit:
Do postu poniżej:
Nie wiem skąd ty takie rzeczy wiesz bo ja personalnie takiego czegoś nigdy nie napisałem. Ciekawi mnie natomiast to, że jedna osoba potrafi mieć po kilka kont na tym forum.
Powodzenia w zabawie w detektywa szprostson.

a no chyba jednak pisales, ze wymazujesz

westersyl napisał(a):Wyświetl post
O mój boże, daj sobie spokój, doskonale zdaje sobie sprawę że pisałem wiele bzdur kiedy odchodził Paweł, usuwalem je nawet na drugi dzień, jak widać nie wszystko. Powiem nawet więcej co 5 lub więcej z moich postów można rozbić o kant dupy, i twierdze że nie tylko ja tak mam.

Dzięki na pewno jak craxa będzie grac super przerzucę się na nią. Pozdro.

podrawiam

p.s. jak ja juz cos napisze to pozniej tego nie wymazujue i nie matacze a jak juz bym mial sie posuwac do takich rzeczy to pozniej bym nie pisal do minnych powodzenia w szukaniu postow, bo jak sam przyznales podobno tego nie robisz.pozdro
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.04.2011, 17:44
Niestety niektórzy zachłysneli się Maaskantem i chyba sam Robert się sobą zachłysnął. Owszem Maaskant ma wiele zalet, ale ma też wiele wad i trzeba o nich pisać w prost, a nie zamazywać rzeczywistość. Już kilka razy o tym pisałem wcześniej, ale powtórze:

1. Stałe fragmenty. Za Skorży istny postrach w lidze sialiśmy nimi. Teraz jest tylko i wyłącznie oddawanie za darmo piłki. Nawet nie ma zagrożenia.
2. Słaby początek w każdym meczu.
3. Brak elastycxzności w taktyce. Z każdym gramy tak samo jeśli chodzi o styl i ustawienie. Przypomniało mi się jak za Skorży kontuzji nabawił się Brożek i nie mieliśmy napastnika. Wtedy Skorża tak ustawił drużyne że zupełnie inaczej z przodu zaczeliśmy grać i bramki zaczął zdobywać Małecki i lebiega Ćwielong.
4. Przywiązywanie się do nazwisk. Czemu zawsze Siwakow jest przed Gargułą, a Żuraw przed Riosem mimo, że ta dwójka ciągle gra bardzo słabo.

To największe grzechy Maaskanta ale bardzo wyraźne i niepokojące. Nie pisze oczywiście tego by Roberta wywalić, ale by uświadomić, że ciągłe klepanie jest może miłe dla oka jednak nic z niego nie wynika. Dziś w drugiej połowie właściwie bez jakiegokolwiek zagrożenia. Właściwie po stracie bramki nie jesteśmy w satanie niczym odpowiedzieć. Jesteśmy bezradni jak dzieci we mgle.
Ostatnio edytowane przez Baala : 30.04.2011 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.04.2011, 17:48
Dodałbym do tego złe zmiany np. 60 min meczu przegrywamy 0:1 u siebie i zamiast ofensywnego zawodnika Maaskant wprowadza Siwakowa, gdzie należałoby wpuścić Riosa lub Gargułę. Druga sprawa dlaczego kolejny raz tak długo (do 80 min) czeka z wprowadzeniem drugiego napastnika.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 30.04.2011, 17:49
Baala - masz 100 % racji, tylko że... Te błędy (przywiązywanie do nazwisk, taktyka i stałe fragmenty) - to podstawa współczesnej piłki nożnej. Jeżeli tego nie wyeliminujemy, to będzie na prawdę ciężko.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.04.2011, 17:54
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Dodałbym do tego złe zmiany np. 60 min meczu przegrywamy 0:1 u siebie i zamiast ofensywnego zawodnika Maaskant wprowadza Siwakowa, gdzie należałoby wpuścić Riosa lub Gargułę. Druga sprawa dlaczego kolejny raz tak długo (do 80 min) czeka z wprowadzeniem drugiego napastnika.
poprawka - nie z "wprowadzeniem drugiego napastnika" tylko ze "zmianą napastnika". I to chyba problem
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.04.2011, 18:01
Fuks napisał(a):Wyświetl post
poprawka - nie z "wprowadzeniem drugiego napastnika" tylko ze "zmianą napastnika". I to chyba problem
Jakbyśmy mieli obecnie jakiś napastników
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.04.2011, 18:13
Przypomnę, że Skorża zdobywając mistrzostwa miał Brożka w życiowej formie, Boguskiego, Paulistę, Matusiaka, Ćwielonga i Niedzielana. Maaskant ma tylko Genkova, który jest kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.04.2011, 18:17
Robert do tej pory tłumaczy naszą porażkę, ze nie umieszczają relacji z konferencji, czy wypowiadał takie słowa, ze nie warto je przytaczać na wislakrakow.com ?
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 18:18
Ale zmiany to dziś robił fatalne. Zero pomysłu na zareagowanie kiedy po przerwie dalej nam nie szło.
Nie wiem o co chodzi z tym, że wystawia Żurawskiego. Naprawdę nie wiem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.04.2011, 18:23
Cytat:
Ale zmiany to dziś robił fatalne.
bo ławka rezerwowych była chujowa
mnie tylko martwi, że w kolejce do gry z przodu przed Riosem jest nie tylko Rios i Żurawski, ale pewnie Burliga, Kowalski i Jovanić ;x
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.04.2011, 18:25
czy ta Holenderska myśl szkoleniowa tak bardzo pasuje do tych graczy jakich mamy ? To jest sposób gry z bardzo ofensywnymi i potrafiącymi zacentrowac na nos napastnika bocznymi pomocnikami a My takowych nie mamy nie wspominajac o napastniku którego obecnie BRAK.
Bliżej do klasycznego systemu 4-4-2 jest tym zawodnikom (bardzo średnim zresztą) jakich mamy.Skłaniał bym sie ku szkole Niemieckiej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.04.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.04.2011, 18:25
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o co chodzi z tym, że wystawia Żurawskiego. Naprawdę nie wiem.
Ja za to nie potrafie najbardziej pojąć czemu gra Sobolewski. Wszystkie najlepsze mecze Wisły w tej rundzie to wtedy gdy nie mógł grać.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 30.04.2011, 18:26
Cytat:
bo ławka rezerwowych była chujowa
mnie tylko martwi, że w kolejce do gry z przodu przed Riosem jest nie tylko Rios i Żurawski, ale pewnie Burliga, Kowalski i Jovanić ;x
Po pierwsze - Burliga > Branco
Po drugie - Rios > Zurawski
Po trzecie - Wilk > Sobolewski
Po czwarte - Garguła nie jest gorszy od Sivakowa.

Gdy chce sie wygrać to nie zmienia się defensywnego pomocnika na defensywnego pomocnika, tylko def na napastnika, chyba, ze nie mam pojęcia o piłce...
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.04.2011, 18:29
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że Skorża zdobywając mistrzostwa miał Brożka w życiowej formie, Boguskiego, Paulistę, Matusiaka, Ćwielonga i Niedzielana. Maaskant ma tylko Genkova, który jest kontuzjowany.
Ktoś tę formę musiał pomóc mu zbudować.Tak sam z siebie nagle zaczął strzelać? Boguski to samo
Niedzielan prawie cały sezon był kontuzjowany...
Matusiak...1 bramka, napewno to było niezwykle ważne ogniwo,bez niego Wisła mistrzem by nie została...

Chęć dowalenia Skorży jakim to jest słabym trenerem czasami przysłania fakty.Ale dwóch mistrzostw Polski nikt mu nie zabierze.I jestem przekonany, że gdyby nie jego zwolnienie(mimo serii słabszych meczów) zdobyłby trzecie mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2011, 18:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
czy ta Holenderska myśl szkoleniowa tak bardzo pasuje do tych graczy jakich mamy ? To jest sposób gry z bardzo ofensywnymi i potrafiącymi zacentrowac na nos napastnika bocznymi skrzydłowymi a My takowych nie mamy nie wspominajac o napastniku którego obecnie BRAK.
Zgadzam się z tym co napisałeś. Sam to poruszałem wcześniej - nie powinniśmy "grac Barcelony" bo mamy za słabych piłkarzy. Mamy ledwo 2 którzy wygrają pojedynki 1 na 1. To nie jest taktyka na obecną Wisłę! (No ale dzieciarnia się na forum cieszyła że 57 dośrodkowań, że 75% posiadania piłki... a że w plecy? Bez znaczenia)

Maaskant tak jak pisał Baala ma problem żeby dopasować taktykę do poszczególnego rywala. On chce grac tak jak Barcelona, czyli zawsze tak samo. Tylko że tam jest Xavi, Messi, Iniesta.... a u nas?

Zamiast się lansować niech nasz trener odrobi zadanie i przygotuje jakąś taktykę na mecz w Gdańsku. Nawet tak jak Lenczyk, niech zaparkuje autobus w bramce.... byle nie przegrać a może coś strzelić z kontry!

Robert dość lansu w TV, do roboty!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.04.2011, 18:33
skeba napisał(a):Wyświetl post
Robert do tej pory tłumaczy naszą porażkę, ze nie umieszczają relacji z konferencji, czy wypowiadał takie słowa, ze nie warto je przytaczać na wislakrakow.com ?
Jest już wypowiedź pomeczowa Roberta Maaskanta

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zajaco_dobrze/

Robert Maaskant napisał(a):
Po raz drugi z rzędu krakowska Wisła musiała przełknąć gorycz porażki, jednak trener Robert Maaskant zachowuje spokój. „Z rywalami, z którymi jeszcze zagramy, w poprzedniej rundzie zdobyliśmy najwięcej punktów” – mówił szkoleniowiec na konferencji prasowej.
„Jesteśmy bardzo rozczarowani, że przegraliśmy mecz u siebie. Zaczęliśmy całkiem dobrze, kontrolowaliśmy spotkanie na jego początku. Mieliśmy dwie całkiem dobre szanse na zdobycie bramki, które powinniśmy wykorzystać. Pierwszy strzał na naszą bramkę, jaki oddał Górnik, zamienili na gola. Potem nie graliśmy już dobrze” – powiedział Maaskant.

„Przed meczem mówiłem, że w Zabrzu zagraliśmy najgorszy mecz w sezonie. Dzisiaj myślę, że nie było tak źle jak wtedy, ale nie graliśmy na naszym poziomie. Staraliśmy się naciskać Górnika, jednak od był dobrze ustawiony i to on na nas czasami naciskał” – kontynuował.

„Sprawa jest prosta – nie zagraliśmy dzisiaj wystarczająco dobrze. Powiedziałem zawodnikom w szatni, że łatwo będzie teraz zrzucać na siebie nawzajem winę. Zawsze kiedy się przegrywa, zaczyna się szukać winnych. Powiedziałem także, że topowa drużyna nie przegrywa nigdy dwa razy z rzędu, co nam się przydarzyło” – stwierdził.

Przed Wisłą teraz trudne mecze: najpierw z Lechią na wyjeździe, a potem kolejno z Lechem Poznań, Cracovią i Legią. Szkoleniowiec powiedział, że na te spotkania do gry powinien być już gotowy Tsvetan Genkov, którego zabrakło w dwóch ostatnich pojedynkach Wisły. „Z rywalami, z którymi jeszcze zagraliśmy, w poprzedniej rundzie zdobyliśmy najwięcej punktów” – podkreślił na koniec Maaskant.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.04.2011, 18:54
Jestem pewien, że na trybunach było z około 100 osób lepszych od paralityka z nazwiskiem Branco na koszulce.
Myślę, że nawet Stachowiak byłby w stanie go okiwać, przez pierwsze 10 minut jego gry na boisku myślałem, że jest pijany. Serio, biegał, wróć, chodził po boisku zawsze nei tam gdzie miał iść, ustawiał się żenująco, przegrał 100% pojedynków 1 na 1, na jego plus zaliczymy to, że nie strzelił samobója.

W dniu jutrzejszym powinniśmy obejrzeć informację, że zerwane zostały kontrakty z Branco, Żurawskim, Łobodzińskim, Sivakovem, czyli piłkarzami, z których nie ma żadnego pożytku, a śmiem twierdzi, że każdego z nich z lepszym skutkiem zamieniłby ktoś inny (w ataku, choć to brzmi nieprawdopodobnie, mógłby być z tym problem).

Rozumiem, że mamy grać piłka, ale aż kur*ica człowieka na trybunach bierze, jak widzi to w jaki sposób obrońcy Wisły podają sobie piłke w polu karnym. Przecież oni powinni śladem Clebera wybić tą piłkę jak najdalej, najlepiej w aut, a nie bawić się w polu karnym. Pierwszy gol to dwa kiksy, drugiego już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że to też był niezły pokaz nieporadności defensywy.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 30.04.2011, 19:02
Masakra grają z meczu na mecz gorzej......wstyd do pasy potrafią bramki strzelać a nasze panienki tylko potrafią się lansować i chodzic po galeriach ...wstyd pasy tylko ręce zacierają i nie mogę się doczekać na derby z Wisłą i jej bandą kopaczy którzy tylko potrafią podejść pod pole karnie i nie potrafić bramki strzelić wstyd za nasze panienki...
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:17
Maaskant popełnił dziś błędy które można zrozumieć i wybaczyć: wystawienie Żurawia - Rios zagrał jednak lepiej, Jirsaka, może Sobola. W przerwie też chyba coś źle zdziałał na drużynę: bo zagraliśmy dużo słabiej niż w 1. połowie.
Ale po prostu nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego wpuścił na boisko piłkarza całkowicie nieprzygotowanego do gry: Branco. Przecież widzi go na treningach. Gośc był wolny, słaby, zagubiony - poniżej krytyki.
Wydaje mi się, że Maaskant ma tendecję od z jednej strony skreślania pewnych piłkarzy, a z drugiej ślepego trzymania się innych. W jesieni tak uznał że Pi Brożek to kiepski lewy obrońca, chyba się jednak mylił bo Piotrek radzi sobie w lepszej drużynie i lepszej lidze... Teraz uparł się, że Żuraw jest drugim napastnikiem,najlepszym defensywnym jest Sobol, a Branco musi być rezerwowym bocznym obrońcą.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2011, 19:17
Zaciskalem zeby przez ostatnie kolejki (straty punktow) i z po irytowaniem czytalem co niektorzy wypisywali na temat tego KOLCZA. Prosze Was niewypisujcie glupot na jego temat, ze niby ma koncepcje , zgrywa druzyne itp itd... ze niby mamy szczescie ze u nas trenuje i ze widzicie poprawe gry Wisly... Ja tam widze jak sie cofamy w rozwoju tzn powiem inaczej, wrocilismy do punktu wyjscia. Maskant to tak pies Skorza a Genkow to taki Brozek czyli wszystko po staremu, no ale zaraz pewnie znawcy rykna ze Maskant wygrywa(l) a ja powiem ze poprostu ze farcil i mu sie fart skonczyl. Zapominacie ze Parejko broni nam 3 sety na mecz wiec dodajcie 3 bramy do kazdego naszego wyniku i zobaczycie ile punktow bysmy uzbierali. Ten sam chaotyczny system co ze Sllaskiem i korona ,tyle ze teraz Gornik niemusial przyjechac autobusem bo wiedzieli jaka trenejro rysuje chlopki na desce wiec nam strezlili tylko 2. Ja na pilce moze sie nieznam tak jak nasi wielbiciele Maskanta jak i on sam ale wiem o co w niej chodzi i dlaczego já ogladam . A GWIAZDKA meczu wedruje do tego z irokezem ze obnazenie glupoty Maskanta bo chyba nikt normalny niepozwolil by mu ubrac koszulki meczowej a co dopiero byc przekonanym ze oto ten dziwolag jest gotowym zamiennikiem tylnych pacholkow... Niekedy trzeba pobiegac po osiedlu z godzinke zeby zarobic na meczowa koszulke a tu taki debil ma za frajer i jeszcze mu za to placa. Wszystkim co po wywiadzie z Trenerem piali z zachwytu i juz wybierali sie z nim na pedalowanie po plantach prponuje zeby zaopatrzyli sie w bidony i dralowali prosto z Nim na Benelux. Jego ~ Gazela~ ma bagarznik iec zaladujcie ze soba Irokeza, Araba i Jajensa a w Niemczech sie zmienicie. Dziekuje

Ps: Mam udokumentowane ADHD , DYSLEKCJE, DYSGRAFIE , DYSKocos tam wiec prosze bez pouczajacych komentarzy. TYLKO WISLA - RKC
Powód: Zalaczniki :)
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.04.2011 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.04.2011, 19:23
Maaskant obrał taktyke gry 4-3-3 ,która ma na ogól zastosowanie gdy sie gra wysokim napastnikiem. Skoro Maaskant wiedział ,że Genkov ma kontuzje , to nie wiem trenowanie tej taktyki od poczatku sezonu powoduje ,że pilkarze nie beda potrafili zagrac w innym ustawieniu ? W meczu ze Slaskiem było wiadomo ,że niski Małecki nie bedzie mial zadnych szans na walke o górne pilki , to samo w dzisiejszym meczu Żurawski. Czy zatem nie rozsadniejsze byloby inne ustawienie zespolu ,skoro nie ma sie do dyspozycji wysokiego napastnika ?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2011, 19:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant obrał taktyke gry 4-3-3 ,która ma na ogól zastosowanie gdy sie gra wysokim napastnikiem. Skoro Maaskant wiedział ,że Genkov ma kontuzje , to nie wiem trenowanie tej taktyki od poczatku sezonu powoduje ,że pilkarze nie beda potrafili zagrac w innym ustawieniu ? W meczu ze Slaskiem było wiadomo ,że niski Małecki nie bedzie mial zadnych szans na walke o górne pilki , to samo w dzisiejszym meczu Żurawski. Czy zatem nie rozsadniejsze byloby inne ustawienie zespolu ,skoro nie ma sie do dyspozycji wysokiego napastnika ?
Kolego wiec skoro ty to wiesz i ja to wiem heh a smiem twierdzic ze oboje raczej szybko jakiejs druzyny prowadzic niebedziemy wiec pozostaje zadac sobie pytanie czy reszta Ligi tez wie co my wiemy... hmm bo jak tak to po ptokach. Maskant jest nam potrzebny jak Wieszczyckiemu szampon !!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.04.2011, 19:52
Cytat:
Gdy chce sie wygrać to nie zmienia się defensywnego pomocnika na defensywnego pomocnika, tylko def na napastnika, chyba, ze nie mam pojęcia o piłce...
to by nas ten Górnik rozjebał, zszedł Cikos, wszedł Branco, czyli jakbysmy grali w 10, poza tym, ja tam na ławce napastnika nie widzę...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.04.2011, 19:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
to by nas ten Górnik rozjebał, zszedł Cikos, wszedł Branco, czyli jakbysmy grali w 10, poza tym, ja tam na ławce napastnika nie widzę...
A co to za różnica, czy by nas rozje...ł 2:0 czy 5:0?
Skoro tak się układa w meczu, to się zmienia taktykę płynnie na 4-4-2 i wprowadza Riosa obok Żurawskiego...
Ale jak ktoś wspomniał, trenerem nigdy nie będę, więc i się nie dowiem, czy mam racje, czy nie...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.04.2011, 20:17
Czytając pomeczową wypowiedź Maaskanta nasuwa się jedno. Znowu słuchamy słodkiego pierdzenia a'la Maciuś Skorża.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2011, 20:23
Niema co sie oszukiwac gosc niema pojecia o zmianach , nosa trenerskiego tez nieposiada. Tez chyba wiekszosc z nas to tak jak ty by to widziala, 4-4-2 nawet juz po przerwie powinien tak zaczac . Gargula za Jirsaka a za Kirma Rios. Na marginesie Irokeza bym wyjebal jeszcze przed przerwa hehe tylko zmian by zabraklo.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2011, 20:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czytając pomeczową wypowiedź Maaskanta nasuwa się jedno. Znowu słuchamy słodkiego pierdzenia a'la Maciuś Skorża.
Co by nie powiedział, uznałbyś za "słodkie pierdzenie ala Maciuś".

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Niema co sie oszukiwac gosc niema pojecia o zmianach , nosa trenerskiego tez nieposiada. Tez chyba wiekszosc z nas to tak jak ty by to widziala, 4-4-2 nawet juz po przerwie powinien tak zaczac .
To forum jest największym zbiorowiskiem niespełnionych trenerów

PS. Nie ma ławki nie ma dobrych zmian.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 30.04.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów