|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a Sernas dalej nie strzelił bramki z gry. Od 18 września przestał grać na poważnie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sapela z Nami najgorszym a z Lechem najlepszym zawodnikiem meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a mnie w tej lidze najbardziej zaskakuje cierpliwość ITI . Wojciechowski zwolnił by Skorże po 4 kolejkach , ITI trzyma go do 23 .
10-2-11 - magiczny bilans . W tej chwili bardziej zwycięstwo Legi dziwi , niż porażka . Życzę Skorży aby wyjechał za granice , szukał szcześcia w 3 lidze angielskie, w Polsce juz nikt go nie szanuje ( za dokonania trenerskie ) A co do dziękowania Skorży za 2 MP . Wg mnie to nie jego , a przyjście Kosowskiego odmieniło tą drużynę . Co do innych drużyn : Polonia W. dostała normalnego trenera i wkońcu są wyniki . Będziemy mieli z nimi ciężko na koniec sezonu , jeśli to będzie mecz o mistrzostwo . Lech pokazuje to samo co pokazywał w przeciągu całego sezonu . Lechia - mimo wszystko gra w kratkę , miejmy nadzieję że włoży całe swoje siły w najbliższe derby i z nami nie będzie już grała tak jak Korona , Śląsk czy Polonia B . czyli na 200% |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Legia po rundzie jesiennej miała tyle samo punktów co Wisła i traciła 3 pkt. do lidera ,wiec ITI moglo miec nadzieje ,że Legia powalczy spokojnie o Mistrza . Teraz zmienianie trenera nie miałoby wiekszego sensu, a przecież Legii wystarczy wygraćjeden mecz, z Lechem i minimum czyli puchary europejskie zostanie osiagniete
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Moja mała podpowiedź dla trenera Poloni Bytom na najbliższy mecz zaparkować Autobus i KOntry a nóż coś wpadnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jesteście mistrzami świata wszechwag w nabijaniu się z naszego byłego trenera. Jednak jest to zrozumiałe, ośmielił się zdobyć dwa tytuły pod rząd. Bezczelny typ.
Dwa mistrzostwa Polski i dobra gra - zasługa Kosowskiego. Słabe wyniki Legii - wina Skorży. Niesamowitych rzeczy można się tu dowiedzieć. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Zmiana trenera n już nic nie zmieni. Trzeba dograć do końca i wymienić pół składu bo problem leży przede wszystkim w piłkarzach. Poza tym nikogo wolnego z Polski nie ma, a zagranicznego z miejsca się nie znajdzie, chyba że laika. Do końca jeszcze daleka droga i Legia wcale nie jest na straconej drodze. Ścisk jest niesamowity, Polonia wygrywając dzisiaj mecz przeskoczyła z bodaj 11 na 4 miejsce. I to w przeciągu jednego meczu! Zresztą nie od dziś wiadomo że Walter to kibic Wisły ![]() na Legii zadziałał instynkt czysto marketingowy po wybudowaniu nowego stadionu. Pościągano za grube miliony piłkarzy, wywiesili bannery po całej Warszawie, rozegrali mecz z Arsenalem, który się podłożył i ponad 100 tyś wykupionych Kart Kibica pękło. O to chodziło, tak by zapełnić zawczasu stadion.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.04.2011 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
słabe wyniki Skorży w Legi to ta sama działka co wyłożenie się Wisły z Levadią oraz równia pochyła w dół tej drużyny począwszy od wiosny 2008 . Nie chcę tego tutaj dalej rozkminiac bo to nie miejsce ani czas na to . Skorża dostał w Legi wszystko to , czego mu nie dano w Wiśle , milionowe transfery , czas na wybudowanie drużyny , pełne poparcie zarządu , prawie wybudowany stadion , cierpliwego Bossa , a osiąga z nią tak tragiczne wyniki . "Życie przerosło marzenia " PS. Worcester - ciekaw jestem czy jesteś takim samym fanem Skorży jak i Liczki z którym zdobyliśmy mistrzostwo . Nie wspominając już o Lenczyku po którym jedzie 3/4 forum .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.04.2011 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Następne 3 spotkania będą bardzo ważne. Pokażą ono w jakiej formie obecnie jest Jagiellonia. Grają z wydaje się rywalami silniejszymi, niż Arka, Górnik czy Zagłębie. Grają z Polonią Bytom, Widzewem Łódź i chyba najtrudniejszy mecz z Polonią Warszawa.
Nie zdziwiłoby mnie jeśli po tych 3 kolejkach mielibyśmy 6 (7) punktów przewagi nad Jagiellonią. Widzew pokazał w meczu z Polonią Bytom, że potrafi grać w piłkę. Natomiast Polonia po powrocie Zielińskiego to najlepiej punktująca drużyna. Jeśli nie daj boże przegralibyśmy z Lechią i Amicą (Nie wyobrażam sobie, abyśmy z Górnikiem stracili punkty) A Jagiellonia wygrała z Polonią B, Widzewem (Zwycięstwa Jaga i z Polonią Warszawa) byłoby bardzo nieciekawie. Mecze z Cracovią i Legią na pewno nie będą łatwe. To ostatnie 2 spotkanie sezonu gramy z Zagłębiem Lubin z zespołem, którym u siebie rundę temu wygraliśmy ledwo, ledwo po golu w ostatnich minutach. Wątpię, aby Zagłębie dało nam wygrać. No i z Polonią Warszawa, który na papierze zapowiada się na najtrudniejszy mecz u siebie obok tego z Amicą. Natomiast Jagiellonia po meczach które już wcześniej wymieniłem (Polonia B., Widzew, Polonia W.) gra z Legią Warszawa - mecz bardzo trudny to wytypowania i z Koroną Kielce. Następne dwa mecze to spotkania z Cracovią, która jeśli będzie miała już w tej kolejce zapewnione utrzymanie (niby mało realne, ale...) wiadomo wtedy najbardziej będą chcieli, żeby Wisła nie zdobyła mistrzostwa... No i na koniec Ruchu u siebie w tym meczu łatwo powinni wywalczyć punkty... Taki zawód... ![]() Takich bramkarzy w ogóle jest dużo w ekstraklasie. Sapela raz może wszystko wybronić co jest do wybronienia wyjmując strzał lecący w róg bramki, ale może też popełnić głupi błąd wypuszczając z rąk prostą piłkę dzięki czemu jego drużyna traci bramkę. Tak samo jest z Małkowskim z Cracovią zagrał katastrofalnie. A w meczu ze Śląskiem wybronił Koronie mecz... Do tego można przytoczyć nazwiska takie jak Cabaj(chociaż ten to miał większość meczów złych, niż dobrych), Pawełek, Mielczarz, Stachowiak...
Ostatnio edytowane przez Titto : 23.04.2011 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Irytuje mnie nabijanie się z Maćka, z jego wyników w Warszawie, mimiki, gestów, tekstów. Zauważ, że wielu na forum próbuje Skorżę ośmieszyć. Już pomijam to, co można pomyśleć sobie o takiej osobie, ale takie zagrywki wobec Skorży są niesprawiedliwe. "Raz na wozie..." i tak dalej. Nie jestem fanem Skorży, Liczki, Lenczyka, Małeckiego, Meliksona itd. Nie ma takiej osoby, której mógłbym być fanem. Ewentualnie Ludwig von Mises, ale to już nie ta dziedzina Pozdrawiam![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że dzisiejszy wynik w Poznaniu zakończy w końcu rozkminki, że Amica może nas przegonić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dawno tak nie było, żeby czwarta drużyna miała trzy punkty przewagi nad dwunastą.
A Legia za to jest na drugim miejscu jeśli chodzi o ilość porażek |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja sie wogole dziwie ze ktos mogl tak pomyslec ze was przescigniemy. Juz dawno pisalem ze pilkarzyki czekaja tylko na final PP, to samo pilkarze Legii, najlepsze, ze ktoras z nich przegra a w lidze ciezko bedzie dociagnac naet do 3 miejsca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Coraz ciekawiej w tej lidze.
Polonia Warszawa to chyba jedyna drużyna ze wszystkich, które walczą o 3 miejsce, którą charakteryzuje jakaś stabilna forma. Reszta, to raz wygrywa albo przegrywa. Pasy cały czas z szansą na utrzymanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polonia to może nawet powalczyć o drugie miejsce, a nawet, teoretycznie, przy kilku naszych potknięciach, mogłaby walczyć o mistrza.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Dzięki P.S. Tylko jest jedna lipa. Robią mojemu klubowi największy przypał w Polsce od niepamiętnych czasów.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.04.2011 o godz. 22:32.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Weszło sie chyba troche na Polonii przejechało, tak sie nabijali z ich zamiaru wygrania czegoś, a oni przy dobrych (złych?) wiatrach moga 'wygrac' trzecie miejsce i europejskie puchary.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przed 24. kolejką:
Legia - Widzew Pauzują: Dudu (Widzew) Zagrożeni: Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia); Panka, Ukah (Widzew) Zagłębie - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Wilczek (Zagłębie); Arboleda, Bosacki, Wilk (Lech) GKS - Korona Pauzują: - Zagrożeni: Fonfara (GKS); Korzym, Lisowski, Niedzielan, Stano, Sobolewski (Korona) Wisła - Górnik Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm (Wisła); Kwiek, Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik) Bytom - Jagiellonia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Kobylik (Bytom); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Polonia - Śląsk Pauzują: Bruno (Polonia) Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk) Ruch - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Bronowicki, Grzyb, Nykiel, Stawarczyk (Ruch); Bartczak, Boljević, Dudzic (Cracovia) Arka - Lechia Pauzują: Glavina (Arka) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Burkhardt, Zawistowski (Arka); Bąk, Deleu, Kożans, Wiśniewski (Lechia) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja tylko chcialem sie podzielic z Wami jednym spostrzezeniem. Mianowiscie siedze sobie w domu po 2 drinku i wciaz nie moge znalezc jednego powodu dlaczego genialny Maciej "wypada tylko przeprosic kibicow" Skorza nie podaje sie do dymisji
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taka jedna teoria na temat słabych wyników Legii się zaczyna rodzić naw mojej skołatanej głowie, ale wyskoczę z nią dopiero po finale PP.
Do tego potrzebuję jedno przypomnienie, może ktoś wie: Czy Legia ma jakiś zawias po Wilnie, tzn. czy wisi coś nad nad nią jeszcze przez nie wiem, rok, dwa trzy na wypadek jakichś nieregulaminowych zabaw ich sympatyków w występach w Europie ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
@harthausen O ile dobrze sie orientuje to zawias za Wilno byl na 5 lat, wiec przynajmniej do 2012 roku jestesmy zagrozeni ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to się wcale nie zdziwię , jak PP nie zdobędziecie, a miejsce w lidze zajmiecie takie, które gwarantuje nie granie w Europie.
A w przyszłym roku będzie u Was taka sama a może i większa padaka. Sens ma budowanie drużyny dopiero na 2013 rok.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 24.04.2011 o godz. 08:10.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do pucharów.Wydaje mi się że aktualnie najlepszy dla Polski zestaw byłby:
Wisła Jaga Lech Polonia Warszawa Na obecną chwile myśle że te 4 zespoły najlepiej by się prezentowały.Ewentualnie mógłby być Śląsk(ze względu na Lenczyka oraz Solorza który może by wyłożył więcej kasy przy LE) i Górnik,ale tu podobno mają być oszczędności ze względu na budowe stadionu więc kilku dobrych zawodników może odejść po sezonie a w ich miejsce młodzież. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Też chciałbym żeby Polonia zagrała w Lidze Europejskiej, napewno Wojciechowski sypnąłby kasą na wzmocnienia, wole żeby takie drużyny reprezentowały Polske w Europie niż Ruch Chorzów gdzie za bardzo nie ma nawet pieniędzy na lot samolotem na mecz do Azerbejdżanu albo Malte.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po porażce Wisły sądziłem, że Legia i Lech zmniejszą swoją stratę do 9 pkt. Okazało się, że nic takiego nie ma miejsca i Lech odrobił tylko 1 pkt. Mam wrażenie, że obie drużyny "na razie" ligę odpuściły i siły szykują na finał PP od którego będzie być lub nie być obu trenerów.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mecz o puchar PP to będzie starcie tytanów. Ja już szykuję się na twardą grę, oczekuję wspaniałych nowinek taktycznych i popisów technicznych ze strony Manu i Kiełba. Kucharczyk strzeli hat-tricka, tym samym popisze się Ślusarski.
Stadion w Bydgoszczy takich rzeczy jeszcze nigdy nie widział. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tym razem PKS z Wrocławia parkuje przy konwiktorskiej . Obie drużyny mają tyle samo punktów . Kto wygra ten zdecydowanie odskoczy od paru rywali .Niestety padnie remis więc nikt nie odskoczy . Wg mnie najciekawszy mecz tej kolejki Polonia W - Śląsk Typ X Legia - Widzew 2 , Łazienkowska to najlepsze miejsce na przełamanie więc możliwe że Sernas wkoncu coś strzeli Zagłębie - Lech X - przypuszczalnie kolejna awaria światła , po której piłkarzom odejdą jakiekoilwiek chęci do gry. Jeśli wogóle będą wcześniej je mieli . Arka - Lechia 2 . Straka pokaże you know europejską piłkę you know gdzie przegrana będzie tylko you know jedną bramką . Mecz do jednej bramki . GKS - Korona X - wynik tego spotkania to wykładnik kontuzji Nowaka do klopsów Małkowskiego . Najnudniejszy mecz kolejki . Nikt o nic nie gra Ruch - Cracovia 1 . Cracovia jak pokazuje ten sezon świetnie spisuje się na wyjazdach co też pokaże Ruch aplikując im 3 bramki Polonia B. - Jagiellonia X - Polonia gra totalnie beznadziejną piłkę , więc ten remis jest życzeniowy . Mam tylko nadzieję że Frankowski będzie strzelał karne podyktowane na jaskółce Kupisza . Wisła - Górnik 1 Każdy inny wynik będzie oznaczał, że piłkarze dbają o to aby w kieszeni Cupiała jednak zostało obiecane 5 mln złotych . Nie chcą uszczuplić majątku właściciela . Ktoś ma inne typy ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.04.2011 o godz. 09:46.
|
|
|