The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 17:46
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Do uja możecie się z odrobiną szacunku wypowiadać o naszym byłym trenerze, z którym dwa razy wygraliśmy ligę?
Wiesz...Rafa Benitez wywalczył LM po najelpszym finale w historii i co? O mało co nie spuścił Liverpoolu. Mieli go trzyma do końca?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.04.2011, 17:48
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Wiesz...Rafa Benitez wywalczył LM po najelpszym finale w historii i co? O mało co nie spuścił Liverpoolu. Mieli go trzyma do końca?
On pisze o jakimś szacunku dla trenera który wywalczył 2 MP dla Wisły a nie o tym jak mu idzie w Legii i że mieli go trzymać w Wiśle.

Wolałbym żeby Małecki nie jechał dzień przed meczem z Lechią do PG, bo bracia mają plan. Upić go i obudzić w czasie meczu
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.04.2011 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2011, 17:49
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
O mało co nie zrobił?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.04.2011, 17:58
Świetna druga połowa w wykonaniu Lechii. Bardzo mi się podoba ta otwarta, dość radosna gra Gdańszczan. Czeka nas ciekawe spotkanie z naszymi Braćmi, bo oba zespoły mają świetnych graczy w przodzie.

Legia - 5 porażka z rzędu. Tragedia. W zasadzie w tej chwili każda kolejna porażka może grozić spadkiem o 4-5 miejsc, co oznaczałoby prawdziwą katastrofę. Na pewno w Warszawie wierzą w wygraną w PP, bo innej szansy na Puchary wg mnie już nie ma.

Czwórka najlepszych w tej chwili niemal wymarzona, teraz czekać na to, co stanie się w Poznaniu. Wierzę w umiejętności Bełchatowa. Przecież nic dwa razy się nie zdarza - dziś Sapela ma mieć "Dzień konia"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.04.2011, 18:00
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Do uja możecie się z odrobiną szacunku wypowiadać o naszym byłym trenerze, z którym dwa razy wygraliśmy ligę?
Sto procent racji ....a mać.

Banda pokemonów po każdej porażce Legii pisze - "mina Maciusia bezcenna", "he he he Skorża znowu w......." czy coś w ten deseń. Ogarnijcie się. Ja Skorżę szanuje bardzo, bo wyciągnął tą drużynę z kolosalnego dołka (8 miejsce w tabeli), dał mi dwa wspaniałe wieczory na Rynku Głownym, panowanie w Polsce, pokonał Barcelonę, a teraz na każdym kroku tylko "Maciuś HEHE". Żenujące to jest. Można nie lubić Skorży, ale trochę szacunku dla człowieka, który poprowadził nas do dwóch MP by się należało.

No chyba, że jesteście zbyt młodzi, żeby to pamiętać, ewentualnie mama zabroniła iść na fetę w 2009, i z powodu tego traumatycznego wydarzenia macie osobistą awersję do trenera Skorży. Wtedy przepraszam.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.04.2011, 18:10
Też nie rozumiem pojazdu na Skorżę. Co jest takiego śmiesznego w "to jest czerwona kartka", "niech pan nie mówi do mnie na ty", albo w jego minach po przegranych spotkaniach?
Ja chciałem jego zwolnienia, uważam, że w tamtym czasie jego misja w Wiśle się wypełniła, ale to nie znaczy, że mam zapomnieć dwóch mistrzostw Polski. Pierwsze zdobyte ze sporą przewagą, w dodatku po beznadziejnym sezonie wcześniej. Drugie, o które walka toczyła się do ostatnich chwil. Z uwagi na te sukcesy, jak i jego bezkonfliktowość bardzo go cenię jako człowieka i nie wyobrażam sobie by się z niego śmiać. To jedna z ważniejszych postaci Wisły w ostatnim dziesięcioleciu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 23.04.2011, 18:11
mcks napisał(a):Wyświetl post
O mało co nie zrobił?
Liverpool był na 17 miejscu. To jak to nazwać?

Co do szacunku dla trenera. Lenczyk zdobył jedno mistrzostwo i zagrał z Wislą w 1/4 Pucharu mistrzów. Plus mecz z Saragossą. I co Śpiewacie jego imię? Krytyka Macieja Skorży nie oznacza brak szacunku dla niego.
Powód: ]
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.04.2011 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.04.2011, 18:13
Cytat:
Wolałbym żeby Małecki nie jechał dzień przed meczem z Lechią do PG, bo bracia mają plan. Upić go i obudzić w czasie meczu
Ta już widze jak Maaskant puszcza Małeckiego na jakieś indywidualne wycieczki w przeddzień ważnego meczu.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.04.2011, 18:18
Można i należy się śmiać z Legii, bo my jesteśmy z Krakowa. Ale co za dużo to nie zdrowo. A liga polska potrzebuje Legii Warszawa na poziomie, a nie przegrywająca z każdym.

Ja uważam że ITI powinno odejść, zbankrutować Legie tak jak tego chcą kibice. I niech jakieś nowe stowarzyszenie zaczyna od A-klasy. Przez chwilę jedynym klubem ekstraklasowym będzie Polonia Warszawa która może grać na nowym stadionie Legii lub narodowym. A za kilka lat, pod rządami kibiców , już bez ITI Legia będzie biła się o Ligę Mistrzów.
Przecież FSO ma zaraz mieć inwestora który wyłoży miliony na produkcję to i może CWKS Legie Warszawa też weżmie.

Pamiętajmy im gorzej u nich tym lepiej u nas.
Ostatnio edytowane przez wwf : 23.04.2011 o godz. 18:22.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.04.2011, 18:22
@Pan Jotka

Jest różnica pomiędzy krytykowaniem, a jawnym wyśmiewaniem się z cudzych porażek i zdenerwowania.
Skorża popełnił sporo błędów, mnóstwo w Wiśle i w ....u w Legii. Ale to nie oznacza, że po połowie spotkań w tym sezonie mam pisać "Macius hehe", "jaki smutny Skorza".
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.04.2011, 18:29
murray napisał(a):Wyświetl post
@Pan Jotka

Jest różnica pomiędzy krytykowaniem, a jawnym wyśmiewaniem się z cudzych porażek i zdenerwowania.
Skorża popełnił sporo błędów, mnóstwo w Wiśle i w ....u w Legii. Ale to nie oznacza, że po połowie spotkań w tym sezonie mam pisać "Macius hehe", "jaki smutny Skorza".

Otóż to. I oni to nazywają krytyką

Mina Macusia bezcenna, a co ma ....a śmiać się jak pojebany? niektórzy tu mają po 15 lat chyba.
Mina Maskaanta po meczach z Podbeskidziem , Polonią Bytom, Koroną czy Śląskiem jaka była? dzięki za odpowiedz. Maskaant na razie nic nie osiągnał, odpadł z anonimem z Bielsko Białej i na razie to Skorza go bije na łeb. Więcej pokory..

Po co zmieniają murawę w Poznaniu? czy oni nie mogą zrozumieć że to nie problem murawy / jakości trawy / położenia jej tylko dachu? na tym stadionie nie ma czym oddychać, z sektora gościa widać mgłę.
Na nic zdadzą się wymiany murawy, tu trzeba u.......ić tego grzyba zwanym dachem żeby powietrze i słońce dochodziło? u mnie w piaskownicy jest więcej trawy ..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.04.2011 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.04.2011, 18:36
Murawa w POZnaniu* wróciła do stanu oczekiwanego. W pyrlandii grają na kartoflisku, taki lokalny patriotyzm mam rozumieć?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 23.04.2011, 18:41
Dobra bo mnie ciśnienie skoczyło. MINA MACIUSIA BEZCENNA, TŁUMACZENIE MACIUSIA BEZCENNE. Jakby był u mnie dyrektorem to już by wyleciał. Jakby był prezesem to zwolniłbym go z mandatu. A jakby u mnie szorowął buty to bym go wykopał, bo odpierdala dziadostwo . I gówno mnie obchodziłoby,że rok wczęsniej mu dobrze szło.i NIE MAM 15 lat. Jest obecnie słabym trenerem i jego 2 MP w Krakowie nic nie obchodzą legionistów.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2011, 18:51
Widzew wygrał z Polonia Bytom , Polonia Warszawa prowadzi 1-0 z Arka , wiec juz mamy praktycznie 3 kandydatow do spadku,znajac zycie wiadomo kto sie utrzyma
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2011, 18:59
Cytat:
wiec juz mamy praktycznie 3 kandydatow do spadku,znajac zycie wiadomo kto sie utrzyma
Nie skreslaj nas, mozemy jeszcze w dole namieszać
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2011, 19:08
Konkurencja była duża, wydawało się, że wygra Kucharczyk, ale karny Trałki to zdecydowanie Najbardziej Z Dupy Jedenastka sezonu 10/11
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 23.04.2011, 19:10
Piękny widok. Na tę chwilę w pierwszej czwórce Wisła, Lechia, Śląsk + Jaga Ostatnie miejsca Cracovia i Arka
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.04.2011, 19:15
Symulka roku w wykonaniu Trałki, a sędzia stoi 2 metry obok i dyktuje karnego. Pewnie Stempniewski w lidze + extra rozgrzeszy go, bo stał za blisko akcji
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2011, 19:21
Acima napisał(a):Wyświetl post
Symulka roku w wykonaniu Trałki, a sędzia stoi 2 metry obok i dyktuje karnego. Pewnie Stempniewski w lidze + extra rozgrzeszy go, bo stał za blisko akcji

Stempniewski to ten grubas co zdychał w 60 minucie jak sedziwał i nigdy nie mogl zdazyc za akcją

ekspert bo byku ,pewnie kolega Wita Z

Lechia fajnie grała w 2 polowie,niektore klepki cudo,dawno takich akcjii nie widzialem,no i ten Traore -kapitalny zawodnik,Stan znajdz nam takiego
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 23.04.2011, 19:24
Polonia z 10. na 4 wskakuje :O Ale jaja(wielkanocne)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.04.2011, 19:38
No i proszę - gdzie są ci napinacze z Legii... Polonia która miała spaść z ligi już was wyprzedziła. Ciekawa ta liga.

Jak widzicie w ten sposób Bogowie Futbolu karzą za pychę i zarozumialstwo Legionistów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.04.2011, 19:44
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
płaczemy po jednej porażce a co ma powiedzieć taki spidey lub kreseq czy kto tam jeszcze z Legionistów tutaj na forum ? 1pkt w ostatnich 6 meczach. napisze jeszcze raz i pogrubie żeby było wyraźniej 1 pkt w ostatnich 6 meczach !!!. Dla mnie to już wykracza poza granice szydzenia i wzbudza u mnie naprawdę żal - a to za sprawą Maćka którego mi najzupełniej szkoda bo fajny z niego gość ale trener średni.

Co do drugiego meczu ktory na interesuje - GKS nic nie wywiezie z Poznan*a. Nie łudźmy się - są ciency (GKS)
Ja już pisałem po poprzedniej kolejce. Dla Legii to najgorszy sezon od blisko 20 lat.

Naprawdę trudno zrozumieć, jak Skorża mógł się aż tak pogubić. W zasadzie Maciek w ciągu roku zaprzepaścił swoją trenerską renomę, podobnie jak wcześniej Ulatowski w Pasach. Pozostaje mu mozolne odbudowywanie kariery w jakimś słabszym klubie.

Nikt przy zdrowych zmysłach go w Legii na następny sezon nie zostawi, nie widzę też chętnych do dania mu szansy w innych solidnych klubach. Widać Legia nie ma na razie dobrego następcy lub musi na niego zaczekać, bo Skorżę należało zwolnić jakieś 3 kolejki temu.

BTW: jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wyglądałaby gra Wisły w rundzie wiosennej zeszłego sezonu, gdyby Skorży nie zwolniono - to ma teraz odpowiedź.

W Warszawie szykuje się kolejny sezon bez europejskich pucharów. Amika jest zdecydowanym faworytem finału PP, w dodatku moim zdaniem wskoczą na koniec na pudło. W efekcie mogą być cichymi zwycięzcami tego sezonu (udane występy w LE + Puchar + miejsce medalowe w lidze).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.04.2011, 19:59
bronienie bramki wychodzi dziś Sapeli trochę lepiej, niż wtedy, gdy z nami grali
Oby do końca

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.04.2011, 20:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
BTW: jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wyglądałaby gra Wisły w rundzie wiosennej zeszłego sezonu, gdyby Skorży nie zwolniono - to ma teraz odpowiedź.
Tego akurat nikt wiedzieć nie może. Legia na tą chwilę ma po prostu piłkarzy gorszych niż my mieliśmy za Skorży. Maciek w Krakowie bądź co bądź zrobił dobrą robotę (2 MP) ale puchary całkowicie zawalił, zresztą nie on jeden. Dla mnie to spoko gość i zawsze będę go darzył szacunkiem. Może chciał w Legii osiągnąć sukcesy za bardzo (mówił, że praca w Legii to jego marzenie) a jak się czegoś chce za bardzo to nie wychodzi

I Wy się baliście Lecha? To forum nie przestanie mnie rozbawiać.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 23.04.2011 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.04.2011, 20:06
Amica - GKS 0:0

Nowak nie umie nawet piłki przyjąć , dobrze że on u nas nie gra.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.04.2011, 20:07
My porazka, Legia przegrywa, Lech remisuje - Jagiellonia skorzystała w tej kolejce najbardziej. No to 2 druzyny zostały w walce o tytuł.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Miły wynik w Poznaniu, pozostaje nam walka z Jagiellonią.

Sapela dzisiaj nie popełnił błędu, i dobrze

Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Amica - GKS 0:0

Nowak nie umie nawet piłki przyjąć , dobrze że on u nas nie gra.
Śmiem twierdzić że gdyby Nowak grał z lepszymi partnerami takimi jacy są u nas jego gra wyglądałaby dużo lepiej. A na pewno lepiej niż popisy Żurawskiego z Riosem w Czwartek. Co nie znaczy że chciałbym żeby grał w Wiśle. (Jego słabe zdrowie i kontuzje)

Trzeba jeszcze dodać ze Bełchatów grał bez swoich dwóch najlepszych skrzydłowych (najwięcej asyst) Małkowskiego i Wróbla. Kto wie czy z nimi w składzie by nawet nie ograli tak grającej Amici?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.04.2011 o godz. 20:12.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

A tym czasem Amica remisuje z GKS Będziemy walczyć tylko z Jagą o mistrzostwo...nikt nie chce do nas 'wystartować'
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 23.04.2011, 20:08
No to niezle. Amikorz remisuje i o tytul eMPi walczy tylko Wisla z Jagusia!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2011, 20:13
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
A tym czasem Amica remisuje z GKS Będziemy walczyć tylko z Jagą o mistrzostwo...nikt nie chce do nas 'wystartować'
Przy tak slabej Legii i slabym Lechu ,przegranie Mistrzostwa z Jaga byloby jeszcze wiekszym frajerstwem niz rok temu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów