|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wiesz...Rafa Benitez wywalczył LM po najelpszym finale w historii i co? O mało co nie spuścił Liverpoolu. Mieli go trzyma do końca?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Świetna druga połowa w wykonaniu Lechii. Bardzo mi się podoba ta otwarta, dość radosna gra Gdańszczan. Czeka nas ciekawe spotkanie z naszymi Braćmi, bo oba zespoły mają świetnych graczy w przodzie.
![]() Legia - 5 porażka z rzędu. Tragedia. W zasadzie w tej chwili każda kolejna porażka może grozić spadkiem o 4-5 miejsc, co oznaczałoby prawdziwą katastrofę. Na pewno w Warszawie wierzą w wygraną w PP, bo innej szansy na Puchary wg mnie już nie ma. Czwórka najlepszych w tej chwili niemal wymarzona, teraz czekać na to, co stanie się w Poznaniu. Wierzę w umiejętności Bełchatowa. Przecież nic dwa razy się nie zdarza - dziś Sapela ma mieć "Dzień konia" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Banda pokemonów po każdej porażce Legii pisze - "mina Maciusia bezcenna", "he he he Skorża znowu w......." czy coś w ten deseń. Ogarnijcie się. Ja Skorżę szanuje bardzo, bo wyciągnął tą drużynę z kolosalnego dołka (8 miejsce w tabeli), dał mi dwa wspaniałe wieczory na Rynku Głownym, panowanie w Polsce, pokonał Barcelonę, a teraz na każdym kroku tylko "Maciuś HEHE". Żenujące to jest. Można nie lubić Skorży, ale trochę szacunku dla człowieka, który poprowadził nas do dwóch MP by się należało. No chyba, że jesteście zbyt młodzi, żeby to pamiętać, ewentualnie mama zabroniła iść na fetę w 2009, i z powodu tego traumatycznego wydarzenia macie osobistą awersję do trenera Skorży. Wtedy przepraszam. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Też nie rozumiem pojazdu na Skorżę. Co jest takiego śmiesznego w "to jest czerwona kartka", "niech pan nie mówi do mnie na ty", albo w jego minach po przegranych spotkaniach?
Ja chciałem jego zwolnienia, uważam, że w tamtym czasie jego misja w Wiśle się wypełniła, ale to nie znaczy, że mam zapomnieć dwóch mistrzostw Polski. Pierwsze zdobyte ze sporą przewagą, w dodatku po beznadziejnym sezonie wcześniej. Drugie, o które walka toczyła się do ostatnich chwil. Z uwagi na te sukcesy, jak i jego bezkonfliktowość bardzo go cenię jako człowieka i nie wyobrażam sobie by się z niego śmiać. To jedna z ważniejszych postaci Wisły w ostatnim dziesięcioleciu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liverpool był na 17 miejscu. To jak to nazwać?
Co do szacunku dla trenera. Lenczyk zdobył jedno mistrzostwo i zagrał z Wislą w 1/4 Pucharu mistrzów. Plus mecz z Saragossą. I co Powód: ]
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.04.2011 o godz. 19:33.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Można i należy się śmiać z Legii, bo my jesteśmy z Krakowa. Ale co za dużo to nie zdrowo. A liga polska potrzebuje Legii Warszawa na poziomie, a nie przegrywająca z każdym.
Ja uważam że ITI powinno odejść, zbankrutować Legie tak jak tego chcą kibice. I niech jakieś nowe stowarzyszenie zaczyna od A-klasy. Przez chwilę jedynym klubem ekstraklasowym będzie Polonia Warszawa która może grać na nowym stadionie Legii lub narodowym. A za kilka lat, pod rządami kibiców , już bez ITI Legia będzie biła się o Ligę Mistrzów. Przecież FSO ma zaraz mieć inwestora który wyłoży miliony na produkcję to i może CWKS Legie Warszawa też weżmie. Pamiętajmy im gorzej u nich tym lepiej u nas.
Ostatnio edytowane przez wwf : 23.04.2011 o godz. 18:22.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
@Pan Jotka
Jest różnica pomiędzy krytykowaniem, a jawnym wyśmiewaniem się z cudzych porażek i zdenerwowania. Skorża popełnił sporo błędów, mnóstwo w Wiśle i w ....u w Legii. Ale to nie oznacza, że po połowie spotkań w tym sezonie mam pisać "Macius hehe", "jaki smutny Skorza". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Otóż to. I oni to nazywają krytyką ![]() Mina Macusia bezcenna, a co ma ....a śmiać się jak pojebany? niektórzy tu mają po 15 lat chyba. Mina Maskaanta po meczach z Podbeskidziem , Polonią Bytom, Koroną czy Śląskiem jaka była? dzięki za odpowiedz. Maskaant na razie nic nie osiągnał, odpadł z anonimem z Bielsko Białej i na razie to Skorza go bije na łeb. Więcej pokory.. Po co zmieniają murawę w Poznaniu? czy oni nie mogą zrozumieć że to nie problem murawy / jakości trawy / położenia jej tylko dachu? na tym stadionie nie ma czym oddychać, z sektora gościa widać mgłę. Na nic zdadzą się wymiany murawy, tu trzeba u.......ić tego grzyba zwanym dachem żeby powietrze i słońce dochodziło? u mnie w piaskownicy jest więcej trawy ..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.04.2011 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Murawa w POZnaniu* wróciła do stanu oczekiwanego. W pyrlandii grają na kartoflisku, taki lokalny patriotyzm mam rozumieć?
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra bo mnie ciśnienie skoczyło. MINA MACIUSIA BEZCENNA, TŁUMACZENIE MACIUSIA BEZCENNE. Jakby był u mnie dyrektorem to już by wyleciał. Jakby był prezesem to zwolniłbym go z mandatu. A jakby u mnie szorowął buty to bym go wykopał, bo odpierdala dziadostwo . I gówno mnie obchodziłoby,że rok wczęsniej mu dobrze szło.i NIE MAM 15 lat. Jest obecnie słabym trenerem i jego 2 MP w Krakowie nic nie obchodzą legionistów.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Widzew wygrał z Polonia Bytom , Polonia Warszawa prowadzi 1-0 z Arka , wiec juz mamy praktycznie 3 kandydatow do spadku,znajac zycie wiadomo kto sie utrzyma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Konkurencja była duża, wydawało się, że wygra Kucharczyk, ale karny Trałki to zdecydowanie Najbardziej Z Dupy Jedenastka sezonu 10/11
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Piękny widok. Na tę chwilę w pierwszej czwórce Wisła, Lechia, Śląsk + Jaga
Ostatnie miejsca Cracovia i Arka |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Symulka roku w wykonaniu Trałki, a sędzia stoi 2 metry obok i dyktuje karnego. Pewnie Stempniewski w lidze + extra rozgrzeszy go, bo stał za blisko akcji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Stempniewski to ten grubas co zdychał w 60 minucie jak sedziwał i nigdy nie mogl zdazyc za akcją ekspert bo byku ,pewnie kolega Wita ZLechia fajnie grała w 2 polowie,niektore klepki cudo,dawno takich akcjii nie widzialem,no i ten Traore -kapitalny zawodnik,Stan znajdz nam takiego ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia z 10. na 4 wskakuje :O Ale jaja(wielkanocne)
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No i proszę - gdzie są ci napinacze z Legii... Polonia która miała spaść z ligi już was wyprzedziła. Ciekawa ta liga.
Jak widzicie w ten sposób Bogowie Futbolu karzą za pychę i zarozumialstwo Legionistów ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Naprawdę trudno zrozumieć, jak Skorża mógł się aż tak pogubić. W zasadzie Maciek w ciągu roku zaprzepaścił swoją trenerską renomę, podobnie jak wcześniej Ulatowski w Pasach. Pozostaje mu mozolne odbudowywanie kariery w jakimś słabszym klubie. Nikt przy zdrowych zmysłach go w Legii na następny sezon nie zostawi, nie widzę też chętnych do dania mu szansy w innych solidnych klubach. Widać Legia nie ma na razie dobrego następcy lub musi na niego zaczekać, bo Skorżę należało zwolnić jakieś 3 kolejki temu. BTW: jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wyglądałaby gra Wisły w rundzie wiosennej zeszłego sezonu, gdyby Skorży nie zwolniono - to ma teraz odpowiedź. W Warszawie szykuje się kolejny sezon bez europejskich pucharów. Amika jest zdecydowanym faworytem finału PP, w dodatku moim zdaniem wskoczą na koniec na pudło. W efekcie mogą być cichymi zwycięzcami tego sezonu (udane występy w LE + Puchar + miejsce medalowe w lidze). ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
bronienie bramki wychodzi dziś Sapeli trochę lepiej, niż wtedy, gdy z nami grali
![]() Oby do końca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
I Wy się baliście Lecha? To forum nie przestanie mnie rozbawiać.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 23.04.2011 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Amica - GKS 0:0
Nowak nie umie nawet piłki przyjąć , dobrze że on u nas nie gra. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
My porazka, Legia przegrywa, Lech remisuje - Jagiellonia skorzystała w tej kolejce najbardziej. No to 2 druzyny zostały w walce o tytuł.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Miły wynik w Poznaniu, pozostaje nam walka z Jagiellonią.
Sapela dzisiaj nie popełnił błędu, i dobrze ![]()
Trzeba jeszcze dodać ze Bełchatów grał bez swoich dwóch najlepszych skrzydłowych (najwięcej asyst) Małkowskiego i Wróbla. Kto wie czy z nimi w składzie by nawet nie ograli tak grającej Amici?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.04.2011 o godz. 20:12.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A tym czasem Amica remisuje z GKS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to niezle. Amikorz remisuje i o tytul eMPi walczy tylko Wisla z Jagusia!
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|