The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2011, 13:54
Mój kolega złamał rękę i może wejść na mecz z gipsem
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 18.04.2011, 14:35
Czy znajdę gdzieś ten film o św. Augustynie, którego pierwszy odcinek się zaraz zaczyna na TVP1?
Znalazłam na Chomiku wersję oryginalną, ale ja po włosku niet, więc jakieś napisy albo lektor by sie przydały.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.04.2011, 15:31
do której otwarty jest wydział komunikacji na Powstania Warszawskiego ?
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.04.2011, 15:43
Witam. Orientujecie się jak wygląda sprawa z orlikiem na ul. Urzędniczej? Są jakieś zapisy, czy zupełna samowolka? Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.04.2011, 20:32
didzej132 napisał(a):Wyświetl post
Z kulami nawet ludzie wchodzą, więc czemu niby z gipsem nie może
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.04.2011, 20:55
didzej132 napisał(a):Wyświetl post
Jasne że może ostatnio mój kumpel byl z gipsem na meczu tylę że z klaskaniem mial problem no chyba że się w kołowrotku nie zmieści
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.04.2011, 21:01
Ok dzięki za info

I mam 2 sprawę zna ktoś stronkę , albo ogólnie gdzie można obejrzeć wczorajszą szybką piłkę która leci na tvp2
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.04.2011, 21:18
Mam juz zrobione badania do ksiazeczki sanepidowskiej. Moje pytanie jest takie gdzie isc do lekarza medycyny pracy w celu wypisania ksiazeczki sanepidowskiej a nie zaplacic za to nie wiadomo ile?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.04.2011, 21:22
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Mam juz zrobione badania do ksiazeczki sanepidowskiej. Moje pytanie jest takie gdzie isc do lekarza medycyny pracy w celu wypisania ksiazeczki sanepidowskiej a nie zaplacic za to nie wiadomo ile?

Przychodnia Medycyny Pracy Spółdzielni Inwalidów Chałupnik - adres: ul. Retoryka 17

30 ZŁ taniej nie znajdziesz
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.04.2011, 21:23
medycznie.. najprawdopodobniej zerwałem więzadło krzyżowe drugi raz.. czy po niecałym roku przysługuje mi dopłata na drugi taki sam zabieg (rekonstrukcja)?
miał ktoś może podobny problem?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.04.2011, 21:53
Jest tu ktoś ze Śląska? Katowice, Mysłowice? Potrzebuje ogarnąć przejazd komunikacja tam, jakby ktoś mógł pomóc to prosze priv
Odpowiedz cytując
BartekA/J
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.04.2011, 21:59
Szukam jakąś tanią siłke w Krakowie lub okolicach Krakowa,chodzi mi o to żeby to była TANIA.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.04.2011, 12:59
ma ktos duze foto Jana Pawła II w szaliku Wisly ?
znalazlem tylko takie male na necie
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 19.04.2011 o godz. 13:05.
.....
Odpowiedz cytując
wieczor
Member

Od: 09.2010

Stary 19.04.2011, 18:31
Mam do sprzedania bilet na mecz ze Śląskiem za pół ceny ponieważ kolega nie może jechać.
Zainteresowani pisac na PRIV !
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.04.2011, 20:00
mój gmail od dzisiaj wygląda tak:

jeszcze wczoraj wyglądał normalnie, a teraz jakiś bałagan i wielkie puste pole, od czego to może być? szukałam klikałam różne opcje internetowe ale nie znajduję przyczyny
HELP
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.04.2011, 20:02
Pytanie do kogoś zorientowanego. Ile czasu trzeba liczyć na podróż do Wrocławia. Wyjazd we czwartek po 15 z Huty?
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 19.04.2011, 21:01
Ja ponawiam pytanie pt. gdzie zaparkować w dniu meczu? Chodzi konkretnie o mecz z górnikiem. Proszę zorientowanych o pomoc. Gdzieś czytałem że można na parkingu AGH zaparkować za opłatą 10zł? Chodzi o parking
Wydziału Fizyki i Informatyki stosowanej? Czy może chodzi o miasteczko AGH? Pomocy PLIIZ
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.04.2011, 21:19
mam pytanie, jeżeli ktoś wie albo słyszał jak jest z wpuszczaniem na sektor gości na Łazienkowskiej? tzn da się wejść z plecakiem, żarciem itp
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.04.2011, 21:22
Szukam tapet Wisły ale takich ładnych łączonych z oprawami, kibicami i jakimś super hasłem. Mogą być też tapety Lechii ale coś powiązane z prawicą. Dzięki za odpowiedzi.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.04.2011, 22:19
montypajton napisał(a):Wyświetl post
Ja ponawiam pytanie pt. gdzie zaparkować w dniu meczu? Chodzi konkretnie o mecz z górnikiem. Proszę zorientowanych o pomoc. Gdzieś czytałem że można na parkingu AGH zaparkować za opłatą 10zł? Chodzi o parking
Wydziału Fizyki i Informatyki stosowanej? Czy może chodzi o miasteczko AGH? Pomocy PLIIZ
Jak nie musisz, to się nie wybieraj autem. A jak już musisz to zostaw gdzieś dalej i podejdź z buta kilka korków.
Na ost. meczu to chyba każdy autem przyjechał, bo tak za**nego miasteczka i okolic to dawno nie widziałem.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.04.2011, 11:14
A ja mam problem pewien - otóż w miniony piątek byłem złożyć zeznanie podatkowe w Urzędzie Skarbowym i nie zrobiłem sobie potwierdzenia złożenia PITa... Co teraz? Mogą być z tego jakieś konsekwencje? Czy zdarzyło się komuś, że PIT "zaginął" w US i były jakieś problemy?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.04.2011, 11:18
Kupiłem bluze w sklepie internetowym.
otwieram dzisiaj paczke z bluzą i widze, że bluza jest na plecach poplamiona.
I pytanie mam takie kto bedzie ponosił koszty odesłania bluzy jak i jej ponownego wysłania do mnie?
Odpowiedz cytując
kazelot
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 20.04.2011, 11:44
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do kogoś zorientowanego. Ile czasu trzeba liczyć na podróż do Wrocławia. Wyjazd we czwartek po 15 z Huty?
2,5 - 3 h dobrym tempem
Odpowiedz cytując
bobbest
Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2011, 12:00
Donki napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem bluze w sklepie internetowym.
otwieram dzisiaj paczke z bluzą i widze, że bluza jest na plecach poplamiona.
I pytanie mam takie kto bedzie ponosił koszty odesłania bluzy jak i jej ponownego wysłania do mnie?
Koszty wysyłki reklamacji są po Twojej stronie a koszt odesłania reklamacji jest po stronie sprzedającego. Chyba, że regulamin stanowi inaczej. Zapoznaj się z regulaminem na stronie sklepu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.04.2011, 12:18
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A ja mam problem pewien - otóż w miniony piątek byłem złożyć zeznanie podatkowe w Urzędzie Skarbowym i nie zrobiłem sobie potwierdzenia złożenia PITa... Co teraz? Mogą być z tego jakieś konsekwencje? Czy zdarzyło się komuś, że PIT "zaginął" w US i były jakieś problemy?
Mogą i nie musza. Jak zaginie Twój PIT,to jedyną Twoją linią obrony jest tak naprawdę potwierdzenie jego złożenia. Inaczej to urzędnik musiałby sam się przyznać,że to on go zgubił albo jego ziomek.

A inną sprawą jest to,że nigdy nie słyszałem aby komuś PIT zaginął. Niemniej strzeżonego kwit ratuje
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.04.2011, 12:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Mogą i nie musza. Jak zaginie Twój PIT,to jedyną Twoją linią obrony jest tak naprawdę potwierdzenie jego złożenia. Inaczej to urzędnik musiałby sam się przyznać,że to on go zgubił albo jego ziomek.

A inną sprawą jest to,że nigdy nie słyszałem aby komuś PIT zaginął. Niemniej strzeżonego kwit ratuje
No właśnie. Ja niby też nie słyszałem o czymś takim, ale ojciec (a jemu tez PIT składałem) narobił rejwachu i trochę się zestresowałem.

Tak w ogóle, czy w jego przypadku, jeśli trzeba było "dopłacić" różnicę podatku i mam potwierdzenie zapłaty, to czy to nie może być jako dokument potwierdzający rozliczenie?
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.04.2011, 12:48

Kupiłem dziś taki oto bilet na pociąg, moje pytanie brzmi: czy mogę jechać z tym biletem o zupełnie dowolnej godzinie? Tylko jutro, w pociąg posp. TLK z miejscami siedzącymi. Czy mogę jechać np. tym? Kasjerka mówiła o pociągu o tej godzinie.

RecordAble, dzięki
Ostatnio edytowane przez rafil : 20.04.2011 o godz. 13:18.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.04.2011, 12:59
rafil napisał(a):Wyświetl post

Kupiłem dziś taki oto bilet na pociąg, moje pytanie brzmi: czy mogę jechać z tym biletem o zupełnie dowolnej godzinie? Tylko jutro, w pociąg posp. TLK z miejscami siedzącymi. Czy mogę jechać np. tym? Kasjerka mówiła o pociągu o tej godzinie.

Nie możesz o zupełnie dowolnej godzinie, bo masz wyliczoną ilość kilometrów i najważniejsze, czyli stację przez którą jedzie. Do Wrocławia jedzie się albo przez Kędzierzyn Koźle albo Strzelce Opolskie. Ale z tego co wiem, to TLK jeżdżą tylko przez Kędzierzyn Koźle. Także w rzeczywistości bilet jest ważny cały dzień.

Na bilecie nie ma napisanej godziny odjazdu, ale jest on tak wydrukowany, że ważny jest na przejazd przez Kędzierzyn z ilością kilometrów 265.
Kasjerka Ci zaproponowała jazdę EC, a nie TLK, więc jakby Cię sprawdzał konduktor, to dopłacasz.
Ostatnio edytowane przez RecordAble : 20.04.2011 o godz. 13:06.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 20.04.2011, 18:49
"Ważny w poc. posp. TLK w wag. z m-scami do siedz."
Czyli we wszystkich TLK do Wrocławia jest ważny
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.04.2011, 19:14. Speaker
Dlaczego na polskich arenach speaker tak bardzo drze mordę, i to w dodatku bardzo często.

To nie cyrk...

Nie zuważyłem takiej sytuacji na zagranicznych stadionach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów