The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2011, 17:09
Nie zgodzę się z Ogryzkiem, że grę kreuje tylko i wyłącznie Melikson. Cała drużyna nieźle jest poustawiana taktycznie i ta pierwsza jedenastka gra całkiem nieźle. Widać, że problemów z wkomponowaniem się w zespół nie miał niegrający w ostatnich kilku meczach Sivakov, który zagrał przyzwoite spotkanie, choć był najgorszym piłkarzem drugiej linii. Bardzo podoba mi się konsekwentne stawianie na Jirsaka przez Maaskanta - buduje mu w ten sposób zaufanie, a dzięki temu ten piłkarz w końcu się ogrywa i może zacznie się spłacać, więc radziłbym się wstrzymać z krytyką Jirsaka, bo on w tej rundzie wreszcie ma czas do wykazania się w środku pola.

Co do GKSu - jak dla mnie grali beznadziejny mecz ostatnio, choć Wisła była w formie, bo było kilka ładnych akcji na jeden kontakt. Pamiętajmy, że zwycięstwo nam się należało - sędzia nie zauważył dwóch ewidentnych karnych dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.04.2011, 17:20
Widzę, że podniosłem niebezpieczny temat "Dotknąłem" Wilka i był to "zły dotyk"
Żeby było jasne - podoba mi się gra Wilka i też mi się wydawało, że powinien już teraz zastąpić Sobola. Napisałem tylko, że jednak Maaskant widzi coś innego niż my i że jednak coś w tym jest.
Widziałem pomeczową wypowiedź Wilka Kluvi . Uważam, że nie tylko warto obejrzeć relację do końca, warto to również obejrzeć ze zrozumieniem
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.04.2011, 17:30
A mi się coraz bardziej podoba gra Jirsaka. Widać, że okrzepł, dużo walczy, rozgrywa i jest to zasługa naszego coacha. Czech ma nieszablonowe zagrania, o ile dobrze widziałem to on brał udział w koronkowej akcji , której niestety nie wykorzystał Genkov. Oby tak dalej.Gra ofensywna ewidentnie na plus. Gorzej z obroną i defensywnymi stałymi fragmentami.. Aż się boję co może zrobić z naszą obroną KAZ przy rożnych czy wolnych dla Śląska. Chociaż wolę przegrać z Braćmi z Wrocławia, a potem pojechać po cracovii i amice. Jestem jednak dobrej myśli i wierzę w naszego Trenera
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.04.2011, 18:04
Przesympatyczny człowiek. Spotkałem go razem ze swoją wybranką dziś popołudniu na Rynku jak byli na spacerze. Pogadałem chwile i próbowałem namówić na podpisanie pewnej europejskiej petycji. Cały czas z uśmiechem na twarzy odmówił tłumacząc się zapisem w kontrakcie zakazującym mu angażowania się w kwestie "polityczne".

Na koniec życzył mi "Good Luck". Bije od niego "dobra energia".
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 17.04.2011, 22:35
Robert na dzisiejszym meczu rugby reprezentacji Polski z Holandią

http://krakow.gazeta.pl/krakow/5,357...ndia.html?i=19
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.04.2011, 14:14
wanol napisał(a):Wyświetl post
Robert na dzisiejszym meczu rugby reprezentacji Polski z Holandią

http://krakow.gazeta.pl/krakow/5,357...ndia.html?i=19
nie wklejać linków z GÓWNIANEJ strony !
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.04.2011, 14:20
Może Robert kogoś obserwuje . Kogoś na obrone
Odpowiedz cytując
Island
Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2011, 17:45
Co do Wilka - w wypowiedzi pomeczowej Maskant wyraznie go skomplementowal. Wiec chyba dawanie polecen czy podpowiedzi w ciagu meczu a ocena gry zawodnika to dwie inne sprawy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2011, 17:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Miarodajne są bardziej mecze a Arką, Widzewem, Ruchem Polonią Bytom czy Koroną.

Dla mnie Bełchatów gra tragicznie na wyjazdach i zdobył więcej punktów na wyjeździe tylko od Arki i Parchatych! Grali dodatkowo w 10.

Pamiętasz mecz z Szawlami? Jirsak tam błyszczał że hej. Potem przychodzą mecze z silnymi rywalami którzy koszą równo z trawą i gość znika. Skoro Małecki nie robi gry to skąd ma tyle asyst? Ostatnio w Kiecach na 1-0? Wiadomo że to nie jest rozgrywający, ale często ma więcej przerzutów w meczu na drugą stronę niż Kirm. Patrz uważniej

Natomiast zgoda, też tak pisałem, bardzo fany mecz do oglądanie... ale nie powinien przesłaniać rzeczywistych możliwości naszego zespołu i roli jaką odgrywają poszczególni piłkarze w naszym zespole. Powtórzę, z Szawlami Jirsak brylował.... potem zniknął na 10 meczy. Po prostu mecz z Bełchatowem nie jest miarodajny do oceny. (wg. mnie)

Teraz trzeba wygrać we Wrocławiu

(Oby nie przyszło kolejne otrzeźwienie po euforii z Bełchatowem jak w Bytomiu)
Zgadzam się z Ogryzkiem. Tak naprawdę mecz dla Bełchatowa skończył się w momencie gdy dostali czerwoną kartkę, więc trudno na jego podstawie wyciągać jakieś wiążące wnioski. Znacznie bardziej miarodajne są te "wymęczone" mecze, bo one pokazują z jednej strony braki zespołu, z drugiej - kto potrafi wziąć ciężar gry na siebie gdy nie idzie.

Island napisał(a):Wyświetl post
Co do Wilka - w wypowiedzi pomeczowej Maskant wyraznie go skomplementowal. Wiec chyba dawanie polecen czy podpowiedzi w ciagu meczu a ocena gry zawodnika to dwie inne sprawy.
Ale od tego jest trener, żeby wytykać błędy zawodnikowi, inaczej nie będzie progresu. Również po wygranym meczu, bo gdyby krytyka spadała tylko po stracie punktów, to piłkarz mógłby pomyśleć: "Przegraliśmy, to się teraz na mnie wyżywa".
Kibic może się rozpływać po wygranym meczu, przymykając oczy na błędy (ale po przegranym albo zremisowanym to już tak pięknie nie jest, po meczu z Koroną jakiś biedak na tym forum oskarżył Wilka o sprzedanie meczu), ale trener nie. Jeżeli uwierzysz, że jesteś doskonały to będzie to początek końca.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.04.2011 o godz. 18:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.04.2011, 20:11
Cytat:
Tak naprawdę mecz dla Bełchatowa skończył się w momencie gdy dostali czerwoną kartkę,
Ten mecz skończył się w monecie w którym już kompletnie przestali grać w piłkę, koncertując się tylko na tym aby upolować Meliksona. Akurat zrobił to Wróbel, kwestia czasu kiedy by ktoś wyleciał.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.04.2011 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2011, 21:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz skończył się w monecie w którym już kompletnie przestali grać w piłkę, koncertując się tylko na tym aby upolować Meliksona. Akurat zrobił to Wróbel, kwestia czasu kiedy by ktoś wyleciał.
Aż tak dobrze nie było, a trzeba wziąć poprawkę na to, że nasi sędziowie często kompletnie ignorują takie zagrania. Wcześniej zawodnicy Bełchatowa cięli równo z trawą i nie zobaczyli nawet żółtej kartki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2011, 07:16
W porównaniu do meczu z Koroną, to Bełchatów grałi bardzo fair Z pierwszej połowy przypominam sobie tylko ewidentne żółtko dla Cetnarskiego i jeszcze jeden faul na żółtą ale już nie pamiętam kogo. Czerwona dla Wróbla była zasłużona - faul bez piłki, Wróblowi zależało tylko na tym by walnąć Meliksona, piłki nawet nie widział. Fakt głupi i niepotrzebny faul z punktu widzenia Bełchatowa ale to ich problem, że mają głupiego piłkarza. Dobrze, że tym razem nie odpuścił sędzia, tak jak "zlitował" się nad Małkowskim pod koniec meczu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.04.2011, 07:43
Napije sie wódki
http://www.fakt.pl/Maaskant-Napije-s...,101624,1.html
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 19.04.2011, 07:47
To może lepiej nie publicznie bo jeszcze go cofnie i będą jaja.

Swoją drogą ten artykuł jest już w sieci pare dni, widziałem to chyba już 20 razy na różnych portalach... Nie, to nie przytyk to Ayali albo coś, raczej do naszego google-"dziennikarstwa".
Ostatnio edytowane przez Baryl : 19.04.2011 o godz. 07:52.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 19.04.2011, 07:50
Baryl napisał(a):Wyświetl post
To może lepiej nie publicznie bo jeszcze go cofnie i będą jaja.
To zawodowiec. Zrobi sobie tygodniowy mikrocykl treningowy w domu i nie da plamy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.04.2011, 12:58
Heheh te artykuły faktu. Ta na pewno Boguś polecial Borixonem "Napiłbym się z tobą wodki ziom"
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.04.2011, 13:25
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heheh te artykuły faktu. Ta na pewno Boguś polecial Borixonem "Napiłbym się z tobą wodki ziom"
a potem na miasto,najebka kilka szali zdobytych, w stalowych standardowa obora i na dobitke do kamiego o 4 nad ranem bo do energy nie bylo transportu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2011, 21:22
Co mnie martwi u Maaskanta to jego hurra ofensywna taktyka jak przegrywamy. Rozumiem że trzeba zaatakować, ale żeby aż tak? To jest chyba przesada, przegrywamy 0-1 to można zaatakować odważniej, jednym, dwoma piłkarzami więcej, ale nie odkrywać się i zostawiać samego Chaveza na obronie. Gdybyśmy nie rzucili wszystko na jedną kartę już na początku drugiej połowy to myślę że byśmy nie stracili na 0-2 a strzelili przynajmniej jednego gola.
I tu nie chodzi tylko o ten mecz, już w Bytomiu i Kielcach było to widać. O ile w naszej lidze to nie każdy wykorzysta takie szansy to w Pucharach z dobrym przeciwnikiem każda kontra może się źle skończyć.
O ile pamiętam to jak NAC Breda Maaskanta grała w Pucharach to przegrali z Villarrealem chyba 6-1. Nie wiem jak ten mecz wyglądał, ale przypuszczam że mogło być tak że dostali bramkę i za bardzo się odkryli i Hiszpanie dobijali ich kontrami.
Boję się o puchary z taką taktyką.
Ostatnio edytowane przez jcts : 21.04.2011 o godz. 21:24.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.04.2011, 21:27
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
W kwestii oceny pracy trenera.

Indywidualnie widać, że niektórzy grają z czasem lepiej. Fizycznie i motorycznie też jest wszystko w porządku. Jako zespól wygląda to czasami tragicznie.

Pytanie jest więc następujące, czy nasi piłkarze są niereformowalni, czy może Maaskant nie wie co z nimi zrobić...
Ostatnie dwa mecze wreszcie zaczyna to wyglądać jak trzeba. Paradoksalnie dziś zakończony porażką, ale gra czasami zaczyna przypominać tą z czasów wczesnego Smudy czy Kasperczaka. Problem jest w tym, że niektórzy wykonawcy są słabsi. Oby tylko udoskonalać to co zobaczyliśmy z Bełchatowem i Śląskiem, a będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.04.2011, 21:30
Mógł wpuścić jeszcze 3 do ataku,a mecz trwać dodatkowe 3 godziny i tak byśmy nic nie strzelili. Z takim paralitycznym kopaniem jakie zaprezentowali skrzydłowi i napastnicy nie było szans na nic.
..
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2011, 21:59
jcts napisał(a):Wyświetl post
Co mnie martwi u Maaskanta to jego hurra ofensywna taktyka jak przegrywamy. Rozumiem że trzeba zaatakować, ale żeby aż tak? To jest chyba przesada, przegrywamy 0-1 to można zaatakować odważniej, jednym, dwoma piłkarzami więcej, ale nie odkrywać się i zostawiać samego Chaveza na obronie. Gdybyśmy nie rzucili wszystko na jedną kartę już na początku drugiej połowy to myślę że byśmy nie stracili na 0-2 a strzelili przynajmniej jednego gola.
I tu nie chodzi tylko o ten mecz, już w Bytomiu i Kielcach było to widać. O ile w naszej lidze to nie każdy wykorzysta takie szansy to w Pucharach z dobrym przeciwnikiem każda kontra może się źle skończyć.
O ile pamiętam to jak NAC Breda Maaskanta grała w Pucharach to przegrali z Villarrealem chyba 6-1. Nie wiem jak ten mecz wyglądał, ale przypuszczam że mogło być tak że dostali bramkę i za bardzo się odkryli i Hiszpanie dobijali ich kontrami.
Przy takim toku myslenia myslę ze jestes szczesliwy z 1 połowy. Slask stal cala 11 na wlasnej polowie a my "delikatnie" probowalismy atakowac.

Zmianę to trzeba było zrobić w okolicach 10 minuty.. Bo skoro liczył gosc na kontry i wystawil zespol praktycznie bez napastnika, to powinien reagowac na wydarzenia boiskowe, a nie czekac na koniec pierwszej polowy jak na zbawienie. W 1 zmiany sa zabronione?
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.04.2011, 22:25
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Przy takim toku myslenia myslę ze jestes szczesliwy z 1 połowy. Slask stal cala 11 na wlasnej polowie a my "delikatnie" probowalismy atakowac.

Zmianę to trzeba było zrobić w okolicach 10 minuty.. Bo skoro liczył gosc na kontry i wystawil zespol praktycznie bez napastnika, to powinien reagowac na wydarzenia boiskowe, a nie czekac na koniec pierwszej polowy jak na zbawienie. W 1 zmiany sa zabronione?
Te, Mourinho - tak sobie czytam Twoje ostatnie posty i proponuję, byś przesłał swoją aplikację do klubu, bo Wisła chyba nigdy nie miała w swojej historii tak znakomitego taktyka...

Niefartowna strata pierwszej bramki, co było tylko wodą na młyn dla Lenczyka i brak Genkowa, który poobijałby stoperów Śląska - musiał się tak skończyć. Nie ma sensu rozpaczać i rozpamiętywać wyniku. Takie mecze się zdarzają, ot cała filozofia, będzie dobrze - musi być!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.04.2011, 22:55
Trener zareagował pozytywnie. Wpuścił Gargułę i Riosa naraz, przeszedł na trzech obrońców, gdyby się
Żuraw nie pałętał to może byłby efekt . Ale jakoś dzisiaj było nie najszczęśliwiej. Franek wykrakał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2011, 23:25
jakbyśmy mieli napastników, to można by było gonić, a tak, to walenie głową w mur
a to już nie wina trenera
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.04.2011, 06:23
jcts napisał(a):Wyświetl post
Bardzo celna uwaga, już po 1 meczu z Podbeskidziem było to widać, gdzie zamiast dowieźć spokojne 0-0 do końca, my atakujemy jak dziki i tracimy bramkę na 0-1. Jak się okazało po rewanżu, kluczową do awansu po remisie w Bielsku 2-2.

Mam wrażenie że Maaskant to taki Motyka holenderskiej piłki. Zawsze ofensywnie i zawsze do przodu. Po czym Korona prowadzona przez Motykę przegrywa u siebie z Lechem 0-5. To pewnie i Breda przegrała 6-1 na tej samej zasadzie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.04.2011, 07:23
Niech nasz trener przestanie opowiadać głupoty, bo wraca człowiek w nocy po oglądaniu takiego antyfutbolu w naszym wykonaniu i czyta jego opowieści, że przegrał zespół lepszy. Pod jakim względem lepszy wczoraj ?
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Od: 05.2006

Stary 22.04.2011, 07:34
Pod wzgledem posiadania pilki hehehe. Jaga zaczyna juz byc bardzo blisko, wiec nie ma co rozpaczac, a wziac sie do roboty i w kolejnym meczu 3pkt musza byc!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2011, 08:26
eMAGieIKa napisał(a):Wyświetl post
Pod wzgledem posiadania pilki hehehe. Jaga zaczyna juz byc bardzo blisko, wiec nie ma co rozpaczac, a wziac sie do roboty i w kolejnym meczu 3pkt musza byc!
No i pod wzgledem liczby dosrodkowan - tu chyba w ogole ustanowilismy rekord ligi

Niestety okazuje sie, ze jestesmy niewolnikami jednego ustawienia i jednej taktyki co gdy wypada wazne ogniwo (Genkow)
okazuje sie bezsensu - ten mecz mogl trwac kolejne 90 minut, a i tak nic by to nie zmienilo.
Mi sie wydawalo, ze kazdy zespol powinien miec przygotowane co najmniej dwa warianty taktyczne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.04.2011, 08:05
Wypowiedzi naszego trenera zawsze stoja na wysokim poziomie co widac w tym artykule
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...858,1,727.html
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.04.2011, 10:00
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Niech nasz trener przestanie opowiadać głupoty, bo wraca człowiek w nocy po oglądaniu takiego antyfutbolu w naszym wykonaniu i czyta jego opowieści, że przegrał zespół lepszy. Pod jakim względem lepszy wczoraj ?
Oglądałem specjalnie powtórkę meczu na C+Sport 2 i zgadzam się, że przegrał zespół lepszy. Gnietliśmy Śląsk przez cały mecz za wyjątkiem 2. akcji...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów