|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zgodzę się z Ogryzkiem, że grę kreuje tylko i wyłącznie Melikson. Cała drużyna nieźle jest poustawiana taktycznie i ta pierwsza jedenastka gra całkiem nieźle. Widać, że problemów z wkomponowaniem się w zespół nie miał niegrający w ostatnich kilku meczach Sivakov, który zagrał przyzwoite spotkanie, choć był najgorszym piłkarzem drugiej linii. Bardzo podoba mi się konsekwentne stawianie na Jirsaka przez Maaskanta - buduje mu w ten sposób zaufanie, a dzięki temu ten piłkarz w końcu się ogrywa i może zacznie się spłacać, więc radziłbym się wstrzymać z krytyką Jirsaka, bo on w tej rundzie wreszcie ma czas do wykazania się w środku pola.
Co do GKSu - jak dla mnie grali beznadziejny mecz ostatnio, choć Wisła była w formie, bo było kilka ładnych akcji na jeden kontakt. Pamiętajmy, że zwycięstwo nam się należało - sędzia nie zauważył dwóch ewidentnych karnych dla Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Widzę, że podniosłem niebezpieczny temat
"Dotknąłem" Wilka i był to "zły dotyk" ![]() Żeby było jasne - podoba mi się gra Wilka i też mi się wydawało, że powinien już teraz zastąpić Sobola. Napisałem tylko, że jednak Maaskant widzi coś innego niż my i że jednak coś w tym jest. Widziałem pomeczową wypowiedź Wilka Kluvi . Uważam, że nie tylko warto obejrzeć relację do końca, warto to również obejrzeć ze zrozumieniem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A mi się coraz bardziej podoba gra Jirsaka. Widać, że okrzepł, dużo walczy, rozgrywa i jest to zasługa naszego coacha. Czech ma nieszablonowe zagrania, o ile dobrze widziałem to on brał udział w koronkowej akcji , której niestety nie wykorzystał Genkov. Oby tak dalej.Gra ofensywna ewidentnie na plus. Gorzej z obroną i defensywnymi stałymi fragmentami.. Aż się boję co może zrobić z naszą obroną KAZ przy rożnych czy wolnych dla Śląska. Chociaż wolę przegrać z Braćmi z Wrocławia, a potem pojechać po cracovii i amice. Jestem jednak dobrej myśli i wierzę w naszego Trenera
![]() ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przesympatyczny człowiek. Spotkałem go razem ze swoją wybranką dziś popołudniu na Rynku jak byli na spacerze. Pogadałem chwile i próbowałem namówić na podpisanie pewnej europejskiej petycji. Cały czas z uśmiechem na twarzy odmówił tłumacząc się zapisem w kontrakcie zakazującym mu angażowania się w kwestie "polityczne".
Na koniec życzył mi "Good Luck". Bije od niego "dobra energia". |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Robert na dzisiejszym meczu rugby reprezentacji Polski z Holandią
![]() http://krakow.gazeta.pl/krakow/5,357...ndia.html?i=19 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Może Robert kogoś obserwuje . Kogoś na obrone
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do Wilka - w wypowiedzi pomeczowej Maskant wyraznie go skomplementowal. Wiec chyba dawanie polecen czy podpowiedzi w ciagu meczu a ocena gry zawodnika to dwie inne sprawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kibic może się rozpływać po wygranym meczu, przymykając oczy na błędy (ale po przegranym albo zremisowanym to już tak pięknie nie jest, po meczu z Koroną jakiś biedak na tym forum oskarżył Wilka o sprzedanie meczu), ale trener nie. Jeżeli uwierzysz, że jesteś doskonały to będzie to początek końca.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.04.2011 o godz. 18:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.04.2011 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Aż tak dobrze nie było, a trzeba wziąć poprawkę na to, że nasi sędziowie często kompletnie ignorują takie zagrania. Wcześniej zawodnicy Bełchatowa cięli równo z trawą i nie zobaczyli nawet żółtej kartki.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W porównaniu do meczu z Koroną, to Bełchatów grałi bardzo fair
Z pierwszej połowy przypominam sobie tylko ewidentne żółtko dla Cetnarskiego i jeszcze jeden faul na żółtą ale już nie pamiętam kogo. Czerwona dla Wróbla była zasłużona - faul bez piłki, Wróblowi zależało tylko na tym by walnąć Meliksona, piłki nawet nie widział. Fakt głupi i niepotrzebny faul z punktu widzenia Bełchatowa ale to ich problem, że mają głupiego piłkarza. Dobrze, że tym razem nie odpuścił sędzia, tak jak "zlitował" się nad Małkowskim pod koniec meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Napije sie wódki
http://www.fakt.pl/Maaskant-Napije-s...,101624,1.html |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To może lepiej nie publicznie bo jeszcze go cofnie i będą jaja.
Swoją drogą ten artykuł jest już w sieci pare dni, widziałem to chyba już 20 razy na różnych portalach... Nie, to nie przytyk to Ayali albo coś, raczej do naszego google-"dziennikarstwa".
Ostatnio edytowane przez Baryl : 19.04.2011 o godz. 07:52.
![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Heheh te artykuły faktu. Ta na pewno Boguś polecial Borixonem "Napiłbym się z tobą wodki ziom"
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a potem na miasto,najebka kilka szali zdobytych, w stalowych standardowa obora i na dobitke do kamiego o 4 nad ranem bo do energy nie bylo transportu
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co mnie martwi u Maaskanta to jego hurra ofensywna taktyka jak przegrywamy. Rozumiem że trzeba zaatakować, ale żeby aż tak? To jest chyba przesada, przegrywamy 0-1 to można zaatakować odważniej, jednym, dwoma piłkarzami więcej, ale nie odkrywać się i zostawiać samego Chaveza na obronie. Gdybyśmy nie rzucili wszystko na jedną kartę już na początku drugiej połowy to myślę że byśmy nie stracili na 0-2 a strzelili przynajmniej jednego gola.
I tu nie chodzi tylko o ten mecz, już w Bytomiu i Kielcach było to widać. O ile w naszej lidze to nie każdy wykorzysta takie szansy to w Pucharach z dobrym przeciwnikiem każda kontra może się źle skończyć. O ile pamiętam to jak NAC Breda Maaskanta grała w Pucharach to przegrali z Villarrealem chyba 6-1. Nie wiem jak ten mecz wyglądał, ale przypuszczam że mogło być tak że dostali bramkę i za bardzo się odkryli i Hiszpanie dobijali ich kontrami. Boję się o puchary z taką taktyką.
Ostatnio edytowane przez jcts : 21.04.2011 o godz. 21:24.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógł wpuścić jeszcze 3 do ataku,a mecz trwać dodatkowe 3 godziny i tak byśmy nic nie strzelili. Z takim paralitycznym kopaniem jakie zaprezentowali skrzydłowi i napastnicy nie było szans na nic.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zmianę to trzeba było zrobić w okolicach 10 minuty.. Bo skoro liczył gosc na kontry i wystawil zespol praktycznie bez napastnika, to powinien reagowac na wydarzenia boiskowe, a nie czekac na koniec pierwszej polowy jak na zbawienie. W 1 zmiany sa zabronione? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Niefartowna strata pierwszej bramki, co było tylko wodą na młyn dla Lenczyka i brak Genkowa, który poobijałby stoperów Śląska - musiał się tak skończyć. Nie ma sensu rozpaczać i rozpamiętywać wyniku. Takie mecze się zdarzają, ot cała filozofia, będzie dobrze - musi być! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trener zareagował pozytywnie. Wpuścił Gargułę i Riosa naraz, przeszedł na trzech obrońców, gdyby się
Żuraw nie pałętał to może byłby efekt . Ale jakoś dzisiaj było nie najszczęśliwiej. Franek wykrakał.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jakbyśmy mieli napastników, to można by było gonić, a tak, to walenie głową w mur
a to już nie wina trenera |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Mam wrażenie że Maaskant to taki Motyka holenderskiej piłki. Zawsze ofensywnie i zawsze do przodu. Po czym Korona prowadzona przez Motykę przegrywa u siebie z Lechem 0-5. To pewnie i Breda przegrała 6-1 na tej samej zasadzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Niech nasz trener przestanie opowiadać głupoty, bo wraca człowiek w nocy po oglądaniu takiego antyfutbolu w naszym wykonaniu i czyta jego opowieści, że przegrał zespół lepszy. Pod jakim względem lepszy wczoraj ?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pod wzgledem posiadania pilki hehehe. Jaga zaczyna juz byc bardzo blisko, wiec nie ma co rozpaczac, a wziac sie do roboty i w kolejnym meczu 3pkt musza byc!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Niestety okazuje sie, ze jestesmy niewolnikami jednego ustawienia i jednej taktyki co gdy wypada wazne ogniwo (Genkow) okazuje sie bezsensu - ten mecz mogl trwac kolejne 90 minut, a i tak nic by to nie zmienilo. Mi sie wydawalo, ze kazdy zespol powinien miec przygotowane co najmniej dwa warianty taktyczne. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wypowiedzi naszego trenera zawsze stoja na wysokim poziomie co widac w tym artykule
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...858,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem specjalnie powtórkę meczu na C+Sport 2 i zgadzam się, że przegrał zespół lepszy. Gnietliśmy Śląsk przez cały mecz za wyjątkiem 2. akcji...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|