The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 19:47
Jaga wygrywa , trudno , widocznie są lepsi od Zagłębia . Po tak słabej pierwszej części sezonu w naszym wykonaniu , chyba oczekujemy za wiele w tej chwili . Wygranie ligi 4-5 kolejek przed końcem to chyba już za duzo .

Jaga nawet przy łatwiejszym terminarzu i tak nie wygra wszystkich 8 spotkań do końca , tak samo zresztą jak my ( chociaz to jest bardziej prawdopodobne ) , a akurat Jadze jak nikomu innemu w tym sezonie , należy się vicemistrzostwo .
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.04.2011, 19:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie nadymaj się tak kolego bo pękniesz

1. Polonia Bytom
2. Korona Kielce

My gubimy punkty remisami a Jagiellonia szczęśliwie wygrywa....
Nie prosiłem Cię o przypomnienie z kim straciliśmy punkty, ale odniosę się do tych meczy. Z Polonia faktycznie graliśmy pytę i remis zasłużony, a z Koroną jak niefartownie straciliśmy punkty to nie będę się wypowiadał. Szkoda, że nie wspomniałeś o Widzewie i Jadze gdzie wcale nie graliśmy brasiliany ale zdobyliśmy w obu meczach 3pkt, a wczoraj rozegraliśmy zdecydowanie najlepszy mecz tej rundy i forma rośnie.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.04.2011, 19:55
Zaglebie sie chyba wlaczy w walke o utrzymanie. Polowa zespolu zawieszona za kartki, korupcje lub kontuzje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.04.2011, 19:55
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
ja zamiast gdybać oglądam większość meczy w ekstraklasie i wierz mi, można sobie pewne opinie wyrobić. Niby dlaczego ktoś kto gra piach cały sezon nagle ma grać ekstra? Takie cuda już bywały, dziś są wyjaśniane we Wrocławiu. Wyluzuj, trener wie co robi, na pewno nie pozwoli żebyśmy jakikolwiek mecz odpuścili, a przy takiej przewadze to wszyscy mogą nas gonić, skoro my i tak będziemy punktować.
Ja też oglądam większość meczy.

A Jagiellonia nie gra piachu cały sezon, ale zaliczyła falstart w tej rundzie. Piach to gra Arka i Polonia Bytom cały sezon (ta legendarna Polonia z którą nie byliśmy w stanie wygrać ostatnio)

A dla przykładu:
Ot choćby Śląsk Wrocław pod wodzą Lenczyka - grał piach za Tarasiewicza jak parchate, i potem seria 14 meczy bez porażki za Lenczyka. Skoro oglądasz ligę to chyba wiesz o tym.

Ostatnio Polonia Warszawa - nowy trener i 3 kolejne zwycięstwo. Niby czemu Jagiellonia nie miałaby nagle się obudzić? Za tydzień gra u siebie z Górnikiem Zabrze.

Ja nie jestem panikarzem, ale zalecam trochę bardziej wyważonych sądów. Bo kto powiedział że nas nie dopadnie kryzys czy jakaś plaga kontuzji? Wiadomo że jak my wygrywamy, to nas nikt nie dogoni. Ale czy zawsze będziemy wygrywać? Zobaczymy na koniec sezonu. Jak każdy kibic Wisły liczę na MP
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.04.2011, 19:57
Oglądałeś ostatni mecz Śląska, albo dzisiaj mega miazgę Poloni? Czego ty sie boisz, wyluzuj
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.04.2011, 19:57
Dokładnie. Jaga wygrywa z Zagłębiem i ja jeszcze wstrzymałbym się z dopisywaniem nam 13 Mistrzostwa Polski.
Jaga z trudniejszych meczów to mają Polonie Warszawa (w), Legie (d), Cracovie (w) i można by było jeszcze dodać Widzew z którym przegrali rundę temu 4:1.

Po czym można wywnioskować, że z drużyn walczących o mistrzostwo mają najłatwiejszy terminarz.

Obawiam się, że po tej kolejce będziemy mieli zaledwie 4 punkty przewagi nad Jagą. Gramy na trudnym terenie z silnym przeciwnikiem Śląskiem Wrocław, który na pewno na mecz z nami się zepnie, a Jaga gra ze średnim Górnikiem i to u siebie.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.04.2011, 19:59
Tylko że ten średni Górnik jak wygra 2 mecze a reszta nie, to będzie na podium. Nie ma co gdybać. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 20:04
Ja się zgadzam z Ogryzkiem - Jagiellonia ma najłatwiejszy kalendarz (z teoretycznie silniejszych zespołów oprócz Polonii W. jeszcze Legia).

My mamy znacznie cięższy i z pewnością potracimy jeszcze punkty. Dlatego trzy najbliższe mecze będą miały kolosalne znaczenie - jeśli uda się wygrać na wyjeździe ze Śląskiem i Lechią, a u siebie z Górnikiem, to powinno być w porządku.

Jeśli w następnej kolejce przegramy ze Śląskiem a Jaga wygra z Górnikiem będziemy mieć tylko 3 punkty przewagi (i lepszy bilans). Mam nadzieję, że potracone z Polonią i Koroną punkty nie będą nam potrzebne.

Oczywiście jest też szansa, że wygramy z Legią, Lechem, Cracovią i Polonią W i Jagiellonia nas po prostu nie będzie w stanie dogonić, ale z otwieraniem szampana bym się wstrzymał. Ze Śląskiem będzie bardzo ciężki mecz.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.04.2011, 20:04
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Jaga wygrywa z Zagłębiem i ja jeszcze wstrzymałbym się z dopisywaniem nam 13 Mistrzostwa Polski.
Jaga z trudniejszych meczów to mają Polonie Warszawa (w), Legie (d), Cracovie (w) i można by było jeszcze dodać Widzew z którym przegrali rundę temu 4:1.

Po czym można wywnioskować, że z drużyn walczących o mistrzostwo mają najłatwiejszy terminarz.

Obawiam się, że po tej kolejce będziemy mieli zaledwie 4 punkty przewagi nad Jagą. Gramy na trudnym terenie z silnym przeciwnikiem Śląskiem Wrocław, który na pewno na mecz z nami się zepnie, a Jaga gra ze średnim Górnikiem i to u siebie.
Popatrz na tabelę, a dojdziesz do wniosku, że tylko lider walczy o mistrzostwo, drużyny z miejsc 3-13 o miejsce w pucharach, a drużyny z miejsc 14-16 o utrzymanie. Także gwarantuje Ci, że ŻADNA drużyna w lidze nie ma łatwego terminarzu, bo z kimkolwiek by nie walczyła w następnej kolejce to ta drużyna ma jakiś cel (puchary lub utrzymanie).
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.04.2011, 20:09
kreseq - Człowieku, czego Ty oczekujesz od ludzi tutaj? No już nie rób z siebie nie wiadomo jak charakternego typa. To fakt, drugorzędna sprawa jak gra rywal moja drużyna najważniejsza, ale wyniki innych to jest coś automatycznego, każdy się też jara w mniejszym lub większym stopniu innymi meczami nie tylko swoimi a już tym bardziej jak mecz jest kogoś dwojga z trójki Legia - Wisła - Lech.

I potrzeba bardzo dużo czasu, bo ktoś w tej lidze grał regularnie naprawdę ponad stan. Dopiero wtedy nie będzie w pucharach 'płaczu'.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.04.2011, 20:27
Mnie najbardziej śmieszy jak po porażkach Legii legioniści z tego forum pozują na takich luzaków. W każdym ich poście po kolejnej porażce przebija się z trudem ukrywana mieszanina w....ienia i irytacji. Nieudolnie tuszowana pseudo dystansem, gratulowaniem Wiśle mistrzostwa, odcinaniem się od "piłkarzyków - pajacyków", jakieś bajki o kompleksach itd. Do tego ciągłe podkreślanie jaka to liga słabsza, bo Wisła na czele. Z ich postów wynika mniej więcej przekaz, że co to jest ta piłka nożna, czym się przejmować, my jesteśmy warszawskie cwaniaki, a wy się podniecacie kolejną wygraną Wisły, bo nie macie dziewczyny, do tego jesteście pikniki bo po nas, Kibicach przez duże K, spływa wynik drużyny. Chyba każdy to widzi i ma z tego w duchu polewkę. Panowie, czasem warto pokazać te prawdziwe emocje, bo takim pajacowaniem to ośmieszacie się bardziej niż niejaki PoloniaDumaStolicy. On był przynajmniej szczery
Mógłbym wam odpisać na forum Legii ale pomiędzy fetowaniem wygranych Wisły i spędzaniem czasu z dziewczyną nie starcza mi już czasu na siedzenie na forum innych drużyn. Czasem tylko wejdę na forum Cracovii, poczytać, że Klich jest lepszy od Meliksona, ale to z powodu tych moich kompleksów.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 16.04.2011, 21:09
wwf napisał(a):Wyświetl post

A jak patrze na to jakie ....**eczki są z Komorowskiego, Borysiuka, Rybusa to ja nie widzę przyszłosci w Legii. Tam brakuje zwykłych normalnych chłopaków z charakterem. Za to są zera które od lat nic nie ugrały w Polsce jak Kiełbowicz, Wawrzyniak, Astiz, Rzeżniczak, Szałachowski. Chinyama. Mają duże kontrakty , grają w Legii, mieszkają w Warszawie gdzie mogą sobie przyjemnie żyć. Mają się za bóg wie kogo, a ogrywa ich każdy. Jeszcze tylko brakuje młodego Koseckiego do spólki i mamy obraz nędzy i rozpaczy.
Znów będzie winny trener, Jóżwiak i Miklas. A tam najnormalniej trzeba by postawić na chłopaków z Zagłębia Lubin, Ruchu Chorzów, Sląska Wrocław którzy przyszli by grać za małe pieniądze ale mieli (L) w sercu i pokazali ....ecz**ką co to znaczy walczyć o wynik.
Ja się z tym wszystkim zgadzam, ze tam grają niemoty i nigdy z tego nic nie będzie. Ale nie pisz kolego takich rzeczy o elkach w sercu, bo obrażasz wielu zawodników i kibiców w tym momencie. Normalny Wrocławianin to elkę może mieć tylko w dupie.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2011, 21:28
Cytat:
Z tymże oni ten dystans mają, choćby ze względu na to, iż piszą na tym forum. Nie są to teksty, jakie pojawiły się rok temu ze strony Amici, tylko normalne wymiany zdań.
Zapewne Legionistom brakuje do osobnikow z Poznania ktore zaatakowaly to forum niecaly rok temu ale z drugiej strony tez ciekzo sie przekonac o tym. Poki nie ma sukcesu Legii to sie nie maja na co napinac.
Ale tak naprawde punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, czlowiek mysle ze nawet nieswiadomie sobie uklada ideologie pod obecna sytuacje i stad wlasnie te wpisy Legionistow o slabej lidze, o tym ze maja na wszystko wyjebane, ze dla nich tam ze Legia nie wygrywa to .... tam, liga slaba wiec po co to wygrywac, ze jak Wisla przegra to oni na to leje, ze wszystko to wogole jest bez sensu kibicem sie jest tylko po to zeby kibicowac a nie sie emocjonowac liga i meczami. Ale.. ale inaczej bylo przed sezonem. Były momenty gdzie juz Warszawka poczula wiatr w zagle i nie powiem ze sie zaczynali napinac, nie taki jest moj cel, ale tak jak pisalem wczesniej moze nawet w nieswiadomosci ulozyli sobie podejscie do ligi pod rozwijajaca sie sytuacje... I tak wygrana z Arsenalem to bylo cos wielkiego, to byly narodizny WIelkiej Legii, powrot na Tron. Znowu doping na stadionie, nowy piekny stadion. Ochy i achy nad Manu, ciekawi Mazenga i Cabral, obiecujacy Antolovic ktory pewnie za sezon albo i w tym sezonie bedzie na poziomie Muchy czy innych. I od razu liga przestala byc slaba, znowu pisalo sie o wygraniu ligi, ze bojcie sie bo Legia idzie a teraz co? Powrot do przeszlosci. Transfery sie okazaly lipne, szybko sie wydalo ze Arsenal odpuscil bo zweryfikowala liga poziom tamtego meczu. I znowu po kilku kolejkach .... z ta liga bo jest slaba i Legia moze przegrywac bo i tak w tym sezonie to nie jest mocna wiec po co wygrywac.
Sorry ze tak chaotycznie ale wiadomo o co chodzi. Jak jest zle to jebac ta lige i wszytsko z nia zwiazane, jestem luzakiem z Legii a jak jest nadzieja ze bedzie dobrze to super walczymy, napinka ze gramy o Mistrza itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.04.2011, 21:53
Mnie tylko zastanawia jakim sposobem ten twór w Lubinie dostał licencję i został przez PZPN dopuszczony do użytkowania skoro w tym sezonie już 4 czy 5 raz mają awarie oświetlenia Nie stać ich na sprawdzenie W Ekstraklasie chyba tylko oni mają taki problem z oświetleniem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.04.2011, 22:00
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zapewne Legionistom brakuje do osobnikow z Poznania ktore zaatakowaly to forum niecaly rok temu ale z drugiej strony tez ciekzo sie przekonac o tym. Poki nie ma sukcesu Legii to sie nie maja na co napinac.
Ale tak naprawde punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, czlowiek mysle ze nawet nieswiadomie sobie uklada ideologie pod obecna sytuacje i stad wlasnie te wpisy Legionistow o slabej lidze, o tym ze maja na wszystko wyjebane, ze dla nich tam ze Legia nie wygrywa to .... tam, liga slaba wiec po co to wygrywac, ze jak Wisla przegra to oni na to leje, ze wszystko to wogole jest bez sensu kibicem sie jest tylko po to zeby kibicowac a nie sie emocjonowac liga i meczami. Ale.. ale inaczej bylo przed sezonem. Były momenty gdzie juz Warszawka poczula wiatr w zagle i nie powiem ze sie zaczynali napinac, nie taki jest moj cel, ale tak jak pisalem wczesniej moze nawet w nieswiadomosci ulozyli sobie podejscie do ligi pod rozwijajaca sie sytuacje... I tak wygrana z Arsenalem to bylo cos wielkiego, to byly narodizny WIelkiej Legii, powrot na Tron. Znowu doping na stadionie, nowy piekny stadion. Ochy i achy nad Manu, ciekawi Mazenga i Cabral, obiecujacy Antolovic ktory pewnie za sezon albo i w tym sezonie bedzie na poziomie Muchy czy innych. I od razu liga przestala byc slaba, znowu pisalo sie o wygraniu ligi, ze bojcie sie bo Legia idzie a teraz co? Powrot do przeszlosci. Transfery sie okazaly lipne, szybko sie wydalo ze Arsenal odpuscil bo zweryfikowala liga poziom tamtego meczu. I znowu po kilku kolejkach .... z ta liga bo jest slaba i Legia moze przegrywac bo i tak w tym sezonie to nie jest mocna wiec po co wygrywac.
Sorry ze tak chaotycznie ale wiadomo o co chodzi. Jak jest zle to jebac ta lige i wszytsko z nia zwiazane, jestem luzakiem z Legii a jak jest nadzieja ze bedzie dobrze to super walczymy, napinka ze gramy o Mistrza itd
Miło, że napisałeś komentarz, ale byków nastrzelałeś w nim tyle, że do ogólnopolskiego dyktanda daleka droga. Choć próbować można zawsze.

Natomiast co do tej wielkiej napinki Legionistów to ja takiej nie zauważyłem. Owszem może była jakaś mała euforia po zakupach Vrdoljaka, Cabrala, czy Mezengi, ale tylko chwilowa i po 3 kolejkach ligi wszyscy szybko otrzeźwieli.

Najlepiej spójrz na komentarze po tej "wygranej" z Arsenalem, w tym mój ironiczny, który najlepiej oddawał wtedy sytuację Legii. Z dużej chmury mały deszcz.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7374&page=29

PS. Miałem pisać już po ostatniej kolejce, ale post mi się skasował.
Gratuluję Mistrzostwa Polski A.D. 2011.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2011, 22:39
Cytat:
Miło, że napisałeś komentarz, ale byków nastrzelałeś w nim tyle, że do ogólnopolskiego dyktanda daleka droga. Choć próbować można zawsze.
Zle na mnie wplynela podwojna dawka Derbow Swiata w dniu dzisiejszym

Cytat:
Natomiast co do tej wielkiej napinki Legionistów to ja takiej nie zauważyłem. Owszem może była jakaś mała euforia po zakupach Vrdoljaka, Cabrala, czy Mezengi, ale tylko chwilowa i po 3 kolejkach ligi wszyscy szybko otrzeźwieli.
Nie chce mi sie teraz rozstrzasac kto co dokladnie napisal. Pamietam ze tutaj kilku z Was wlasnie prezentowalo owa euforie. Generalnie sie nie dziwie, wiadomo przeslanki byly ze moze byc fajny sezon dla Was to i sie wypowiadaliscie z optymizmem ale chodzi o to ze Amica zrobila wielka napinke ze zdobywal Mistrza i byc moze czesc osob z Legii tez by z napinka przesadzalo gdybyscie to Wy odniesli duzy sukces chociaz tutaj wiadomo pretensji nie mozna miec do nikogo bo wszedzie sie trafia tacy kibice internetowi, napinacze). To raz. A dwa to tak jak pisalem punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. I tak jak teraz rozmawiamy o tym pojmowaniu Ekstraklasy przez "wyluzowanych" Legionistow ktorym wszystko zwisa i nic sie nie liczy oprocz -no wlasnie nie wiem czego. Co ma sie liczyc w lidze jak nie wyniki, gra, trofea?. To ja pokazalem ze juz tacy luzacy nie byliscie jak sie wydawalo ze beda dobre transfey, super atmosfera i walka o Mistrzostwo do konca. Wtedy zaden nie pisal ze liga slaba i w sumie .... z wynikami, bo jak byly wyniki to było fajnie, jak zabraklo to udajemy olewke wszystkiego.
I o tym pisze ze takie posty zaobserwowalem juz na poczatku sezonu, a to ze Ty miales mniej optymistyczne podejscie to nic nie zmienia w tej sytuacji.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.04.2011, 23:09
Można różnie ocenać Legię i Wisłę. Ale jak dla mnie różnicę najlepiej pokazuje ten film.

http://www.youtube.com/watch?v=XAC2cAu4Bao

Czy Rybus, Borysiuk, Komorowski zrobili by coś takiego. A Małecki ma zaledwie 23 lata. Ale on nie pęka ani na boisku ani poza nim. Mały nie ma konta na NK lub fotce jak młodzi z Legii. Na Legii Rzeżniczak dostał po twarzy a u nas Małecki robi za gniazdowego w młynie. I właśnie dlatego Wisła jest na 1 miejscu w tabeli, a Legia przegrywa mecz za meczem.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.04.2011, 23:51
Awe napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej śmieszy jak po porażkach Legii legioniści z tego forum pozują na takich luzaków. W każdym ich poście po kolejnej porażce przebija się z trudem ukrywana mieszanina w....ienia i irytacji. Nieudolnie tuszowana pseudo dystansem, gratulowaniem Wiśle mistrzostwa, odcinaniem się od "piłkarzyków - pajacyków", jakieś bajki o kompleksach itd. Do tego ciągłe podkreślanie jaka to liga słabsza, bo Wisła na czele. Z ich postów wynika mniej więcej przekaz, że co to jest ta piłka nożna, czym się przejmować, my jesteśmy warszawskie cwaniaki, a wy się podniecacie kolejną wygraną Wisły, bo nie macie dziewczyny, do tego jesteście pikniki bo po nas, Kibicach przez duże K, spływa wynik drużyny. Chyba każdy to widzi i ma z tego w duchu polewkę. Panowie, czasem warto pokazać te prawdziwe emocje, bo takim pajacowaniem to ośmieszacie się bardziej niż niejaki PoloniaDumaStolicy.
Nie bardzo rozumiem zarzut, bo jaki mam niby wpływ na to, że Legia gra gorzej od Wisły? Oczywiście można wierzyć w bajadery w postaci tego, że kibice mają wpływ na wynik (tylko, że nawet w przypadku Legii zostało to obalone, bo w latach protestu Legia grała zdecydowanie lepiej u siebie niż na wyjazdach i zdecydowanie lepiej u siebie niż teraz).

To, że sezon jest przegrany wiadomo od kilku miesięcy, trudno więc bym się nastawiał, że Legia kogokolwiek dogoni, oby załapała się chociaż do piątki (szkoda byłoby popsuć 20 letnią serię).

W....ienie to może być, gdy przegra się tytuł u siebie w ostatnim meczu w sytuacji z dupy. Natomiast w tym roku Legia od początku sezonu oswaja swoich kibiców z ligową klęską. Wobec powyższego trudno się liga ekscytować, należy raczej czekać na lepsze czasy. Ponadto ITI w Legii jest nie od dziś, natomiast od lat widać, że popełnia te same błędy strukturalno-organizacyjne. Bez ich poprawy Legia tylko cudem może zostać mistrzem, trudno więc nastawiać się na tytuł mając świadomość, że nic się w tej materii nie zmienia. Oczywiście przedsezonowa napinka jak najbardziej, ale potem z kolejki na kolejkę przychodzi realizm

Skoro uważasz, że to ośmieszanie to naprawde jest to Twój problem. Dla mnie temat ligi jest w tym roku skończony,a w....ić to się mogę jak w środe nie osiągniemy 20 finału Pucharu Polski w historii klubu.

I poważnie jeżeli mam do wyboru realne podejście do drużyny (czyli spodziewanie się jeszcze 2-4 porażek w tym sezonie) przeciwko podejściu na zasadzie szukam u każdego komentatora (zwłaszcza Szymkowiaka) oraz u każdego sędziego (zwłaszcza tego z Zabrza) spisku przeciwko mojej drużynie (autentyki z wiadomo, którego forum) to wolę się nie kompromitować i szczerze napisać, że spodziewam się w.......u w Poznaniu.

Co do słabej ligi, nikt nie każe Ci uważać ją za słabą, ale również i Ty nie możesz nikomu kazać uważać ją za inną. Miałem to samo zdanie o tej lidze, gdy ją wygrywaliśmy w 2006 roku. I szybko okazało się, że miałem racje, gdy Szachtar nas po prostu wbił w ziemie, mimo że z wyników i z bodajże 241 sekund radości wcale taki nie wyglądało.

FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Ja się z tym wszystkim zgadzam, ze tam grają niemoty i nigdy z tego nic nie będzie. Ale nie pisz kolego takich rzeczy o elkach w sercu, bo obrażasz wielu zawodników i kibiców w tym momencie. Normalny Wrocławianin to elkę może mieć tylko w dupie.
Obraziłeś chyba całkiem sporo ziomków z miasta w wieku 40-50 lat, bo oni raczej 'eLki' nie mieli w dupie, będąc z nią w latach 70tych w zgodzie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.04.2011, 09:46
wwf napisał(a):Wyświetl post
Można różnie ocenać Legię i Wisłę. Ale jak dla mnie różnicę najlepiej pokazuje ten film.

http://www.youtube.com/watch?v=XAC2cAu4Bao

Czy Rybus, Borysiuk, Komorowski zrobili by coś takiego. A Małecki ma zaledwie 23 lata. Ale on nie pęka ani na boisku ani poza nim. Mały nie ma konta na NK lub fotce jak młodzi z Legii. Na Legii Rzeżniczak dostał po twarzy a u nas Małecki robi za gniazdowego w młynie. I właśnie dlatego Wisła jest na 1 miejscu w tabeli, a Legia przegrywa mecz za meczem.
To oczywiście miłe, co zrobił Mały. Mógł siedzieć w loży, a na 45 minut poszedł dopingować z ultrasami. Ale radzę specjalnie się tym nie podniecać. Ile mieliśmy już rozczarowań? Wiadomo, że jak Patryk dostanie dobrą ofertę to z Wisły odejdzie.

Co do oceniania czyjegoś charakteru po posiadaniu lub nie konta na FB czy NK... Litości! Przecież to nie jest żaden wyznacznik. BTW: nasz Bunoza też zamieścił głupawe zdjęcie na swoim koncie, więc nie idealizujmy naszych piłkarzy.

Myślę, że jeśli już wskazywać zawodników którzy swoją postawą i charakterem robią różnicę - to przede wszystkim Chavez i Jaliens, a wśród Polaków Sobolewski.

Natomiast jeśli chodzi o Legię, to będę uparcie twierdził że skład mają niezły. Po prostu Skorża zupełnie się pogubił. Jego wyniki to zupełny skandal, kpina z warszawskich kibiców. Na obecnie rozegrane 22 mecze, Legia wygrała mniej niż połowę - 10. Aż 10 porażek!!! Wiecie, kto tylko ma więcej przegranych meczy w tym sezonie od Legii?

Legia jest blisko najgorszego wyniku w lidze w ostatniej dekadzie. W sezonie 2006/2007 zajęła 3 miejsce, przegrywając 10 meczy, remisując 4 i zaledwie 16 wygrywając. W sezonie 2004/2005 na 26 rozegranych meczy wygrała zaledwie 13, ale tylko 5 przegrała, zaliczając aż 8 remisów. Ostatni tak dramatycznie słaby sezon był... 20 lat temu, w sezonie 1991/1992, gdy będąca w fatalnej sytuacji finansowej i kadrowej Legia broniła się przed spadkiem - aż 12 porażek, 11 remisów i 11 zwycięstw, 10 miejsce w tabeli. Ale tej sytuacji nie można porównywać z obecnymi czasami, gdy sytuacja finansowo-organizacyjna Warszawian jest wręcz komfortowa.

Z trudniejszych wyjazdów Legia ma jeszcze Gdańsk, Białystok. Do tego wyjazd do Gdyni z walczącą o życie Arką i mecz na Łazienkowskiej z nami. Ciężko mi uwierzyć, że przynajmniej jednego meczu z wymienionych 4 nie przegra. Ja obstawiałbym 1 porażkę (z Jagą) i 3 remisy. A już do sensacji należałoby zaliczyć scenariusz, w którym Legia nie przegrywa nic do końca i wygrywa min. 6 z pozostałych jej 8 meczy.

Takie są twarde, statystyczne fakty. Do tego dochodzi to, co widzi każdy oglądający mecze Legii. Brak ambicji, zaangażowania i charakterności większości jej piłkarzy. Brak drużyny i jej lidera na boisku.

Gdy Skorża przychodził na Łazienkowską, prześmiewczo pisaliśmy że teraz Wam da popalić. Ale nikt się nie spodziewał, że będzie aż tak źle. To jest po prostu katastrofa - gdyby nie mizerna gra reszty czołowych drużyn, Legia powinna znajdować się w środku tabeli.

Dziwię się ITI, bo trenera trzeba zwalniać jak najszybciej. Nawet u nas Cupiał pokazał, że jakakolwiek zmiana - nawet na stetryczałego Henia - pozwala na względną poprawę wyników. Gdyby nie przyjście Henia, nie byłoby co prawda główki Jopa i Karabachu, ale nie byłoby w ogóle 2 miejsca. Moim zdaniem sezon byśmy skończyli poza pierwszą trójką.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.04.2011, 09:56
Jakby u nas Skorża miał takie wyniki to Cupiał już dawno by kopnął stołek na którym Maciuś stoi
..
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.04.2011, 10:04
Awe napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej śmieszy jak po porażkach Legii legioniści z tego forum pozują na takich luzaków. W każdym ich poście po kolejnej porażce przebija się z trudem ukrywana mieszanina w....ienia i irytacji. Nieudolnie tuszowana pseudo dystansem, gratulowaniem Wiśle mistrzostwa, odcinaniem się od "piłkarzyków - pajacyków", jakieś bajki o kompleksach itd. Do tego ciągłe podkreślanie jaka to liga słabsza, bo Wisła na czele. Z ich postów wynika mniej więcej przekaz, że co to jest ta piłka nożna, czym się przejmować, my jesteśmy warszawskie cwaniaki, a wy się podniecacie kolejną wygraną Wisły, bo nie macie dziewczyny, do tego jesteście pikniki bo po nas, Kibicach przez duże K, spływa wynik drużyny. Chyba każdy to widzi i ma z tego w duchu polewkę.
Już mówiłem: racjonalizacja.
Kibice Legii wcale nie muszą tu pozować na takich "cwaniaków" jak to określiłeś, oni rzeczywiście mogą tak myśleć dzięki mechanizmowi obronnemu, który ratuje ich przed totalną frustracją. Też mi się kilka razy w życiu zdarzyła taka "racjonalizacja", niekoniecznie w sprawach piłki nożnej, ale znam to z autopsji. I myślę że każdy chodzący po tym padole człowiek również.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.04.2011, 11:34
Ja myślę że nie chcą Skorże zwalniać po doświadczeniach z poprzedniego sezonu. Wywalili Urbana pod koniec poprzedniego sezonu i przyszedł Białas żeby ratować sezon. I było jeszcze gorzej niż za Urbana. Teraz pewnie szukają jakiegoś trenera z nazwiskiem który przyjdzie latem. A w tym czasie może Skorża zajmie 3 miejsce? Albo wygra PP? Myślę że wolą tą wersję niż kolejna "chwilówka" z Białasem. Piłkarze bowiem od razu czują kto jest na "stałe" a kogo można zlewać bo jest na 5 meczy. Tak tłumaczę zachowanie właścicieli Legii.

Jazon
No tak, trzeba już sięgać do psychologii żeby wytłumaczyć "bajdurzenie" kolegów z Warszawy, dobry pomysł z tą racjonalizacją
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.04.2011 o godz. 11:38.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2011, 11:42
Kibice Legii przeszli daaaallleeeką drogę od meczu z Arsenalem, który jak pamiętamy potraktowali na poważnie , a która doprowadziła ich do obecnego punktu. Po takiej amplitudzie potrzebny jest im spokój, wyciszenie oraz długotrwała rehabilitacja. Trzeba zrozumiec ich stan psychiczny.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.04.2011, 12:04
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że nie chcą Skorże zwalniać po doświadczeniach z poprzedniego sezonu. Wywalili Urbana pod koniec poprzedniego sezonu i przyszedł Białas żeby ratować sezon. I było jeszcze gorzej niż za Urbana. Teraz pewnie szukają jakiegoś trenera z nazwiskiem który przyjdzie latem. A w tym czasie może Skorża zajmie 3 miejsce? Albo wygra PP? Myślę że wolą tą wersję niż kolejna "chwilówka" z Białasem. Piłkarze bowiem od razu czują kto jest na "stałe" a kogo można zlewać bo jest na 5 meczy. Tak tłumaczę zachowanie właścicieli Legii.
Ja myślę, że przeceniasz ITI. Jak kiedyś zauważył ktoś z naszych warszawskich gości, Legia jest zarządzana jak ITI, czyli panują tam zasady stosowane w wielkich korporacjach. Ja pracuję na co dzień w takim gównie więc wiem, że na wyższych stanowiskach nikt nie zajmuje się zarządzaniem firmą, tylko chronieniem swojego tyłka, a znalezienie kogoś, kto podejmie trudną decyzję graniczy z cudem. Nikt nie wychyli się z inicjatywą, bo może się okazać, że a) dostanie za to po głowie, b) podpadnie Jasiowi, a Jasiu może później narobić koło siedzenia. Pomijam do tego permanentną wojnę wszystkich ze wszystkimi.
A co tego niby warszawskiego luzu, to czy to aby nie któryś "wyluzowany" forumowicz z Warszawy po przegranym meczu Legii nazwał Boukhariego "grubą świnią" i od bana uratował go tylko długi staż, a na następny dzień mocno się kajał?
rrr
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.04.2011, 12:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Myślę, że jeśli już wskazywać zawodników którzy swoją postawą i charakterem robią różnicę - to przede wszystkim Chavez i Jaliens, a wśród Polaków Sobolewski.
Ja bym dorzucił jeszcze bramkarza. Pareiko naprawdę jest bardzo mocno skupiony w czasie meczu i widać, że nie odpuszcza, a nawet przy 3:1 mobilizuje ciągle zespół.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.04.2011, 14:02
Arka strzela z rzutu wolnego
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.04.2011, 14:03
Żydki przegrywają z Śledziami po ładnym golu z rzutu wolnego.

edit:

Dwa ucho na sucho
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 17.04.2011, 14:03
Śledzie - Parchy 2-0 12 minuta
Powód: Lechia & Wisła
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 17.04.2011 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.04.2011, 14:04
Ekstraklasa się oddala parchom
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 17.04.2011, 14:04
Juz 2

Do tego strzeony reka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów