The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 16:19
co ten komentator .......i ze "wynik nie przybliza do czolowki tabeli zadnej z druzyn ,juz wiadomo ze w piatek swoj mecz wygrala Legia "
czerwien dla Kotorowsiego powinna byc
.....
Odpowiedz cytując
frano_rozrywka
Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2011, 16:25
"64' Kiks Bosackiego, sam na sam z Kotorowskim wychodzi Manu. Bramkarz Kolejorza zdołał wślizgiem wyłuskać piłkę spod nóg Portugalczyka. Sędzia orzekł jednak, że był faul i pokazał bramkarzowi Kolejorza żółtą kartkę."
relacja tekstowa z oficjalnej strony Amicorza. Ja rozumiem, że tego meczu się na da na trzeźwo, ale relacjonujący mocno przegiął z alko.
Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 16:26
co z tego, że sobie wypuścił do rogu?
faul bramkarza poza polem karnym to czerwona i bez komentarza. wszedł mu w nogi.
pozatym, nawet gdyby przy rogu ją złapał, to miałby pustą bramkę i dużą szansę na bramkę.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.04.2011, 16:28
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Manu - jest prze zajebisty
niesamowici są ludzie którzy zatwierdzili transfer tego gościa. Gość szybko biega i....tyle.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2011, 16:28
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nie, dobrze że dał żółtą. Jeśli przyjmiemy że jednak był faul (powtórki wątpliwe) to Manu wypuścił sobie piłkę na tyle daleko, że byłoby mu baaaaaaaardzo ciężko zmieścić ją w siatce. To nie tak że ten go sfaulował na wprost bramki i piłka była idealnie ustawiona, tak tylko dotknąć ją i bramka. Moim zdaniem dobra decyzja.
Dobra, ale każdy faul bramkarza poza polem karnym to jest czerwień
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 16:33
i gol teraz pan małek przeduzy 6 minut i pozwoli szczelic legi na remis
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 16:36
Portugalski Lobodzinski z ananasem zamiast glowy.
Pierwszy raz w zyciu wspolczuje Legii.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.04.2011, 16:45
Lech wymęczył to. A Legia to frajerzy sezonu No i ten szybki Manuuu
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.04.2011, 16:47
No i mamy +12 na Legią i Lechem w tym sezonie. Wygląda na to że najtrudniejszy mecz zagramy z Polonią Warszawa która pod okiem Zielińskiego znów zaczeła grać.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.04.2011, 16:48
Czyżby to był koniec Maciusia w Legii

wwf napisał(a):Wyświetl post
No i mamy +12 na Legią i Lechem w tym sezonie. Wygląda na to że najtrudniejszy mecz zagramy z Polonią Warszawa która pod okiem Zielińskiego znów zaczeła grać.
Gramy z nimi w ostatniej kolejce więc duże prawdopodobieństwo, że wynik z tego meczu nie będzie miał już rezultatu na naszą pozycję w tabeli.

Sam mecz w drugie połowie stał na lepszym poziomie niż w pierwszej, ale i tak spodziewałem się nieco więcej. Dobrze jednak, że miłościwie nam panujący trenerzy w Legii i Lechu odwalając tam kawał dobrej roboty rozdrabniając te drużyny na czynniki pierwsze.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.04.2011 o godz. 16:53.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.04.2011, 16:49
Najlepsze jest to, że zarówno Lech jak i Legia mają teoretycznie porównywalne, lub nawet lepsze kadry niż choćby w poprzednim sezonie (w przypadku Legii), a grają o klasę, albo i dwie słabiej. Skorża już chyba poleci, Bakero jeszcze człapie dalej.

A jeszcze lepsze jest to, że z 90% pewnością jeśli obaj pożegnają się z pracą w tych klubach, to Bakero zastąpi...Skorża W końcu to pupil Rutkowskiego. Nie ma co, Wisłę teraz czekają fajne lata pod względem sukcesów krajowych w najbliższym czasie
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.04.2011, 16:50
Luzik. My jesteśmy Wisła Kraków i gramy u siebie. Zrobimy im piekło na R22 a Mistrz jest tylko jeden.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ale są kurna fuksiarze - nic nie grali. Szkoda bo chciałem zobaczyć chusteczki dla Bakero
ale dla poznaniaków to w sumie nie najlepiej bo teraz szaman z Hiszpanii uwierzy w swój
geniusz i porobi takie roszady, że Podbeskidzie ich spokojnie pojedzie

Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
co z tego, że sobie wypuścił do rogu?
faul bramkarza poza polem karnym to czerwona i bez komentarza. wszedł mu w nogi.
pozatym, nawet gdyby przy rogu ją złapał, to miałby pustą bramkę i dużą szansę na bramkę.
Owszem ma to znaczenie i nie każdy faul bramkarza poza polem to czerwona (w 90% przypadkach tak bo
wtedy zawodnik ma zazwyczaj pustą bramką). Tak pewnie Manu by musiał chyba czas zatrzymać (żeby nikt
nie biegł) żeby złapać piłke przy rogu i mieć dalej pustą bramkę. Zresztą bramka już nie była pusta bo był
tam Bosacki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Śląsk pewnie wygra z Koroną i jeśli Zagłębie wygrałoby z Jagą, to różnica punktowa drużyn od 3 do 10 będzie wyglądać po prostu komicznie..
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2011, 16:51
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tego meczu na trzeźwo nie da się oglądać. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
zgadzam sie z toba ale trzeba dotrwac do grand derbi
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 16:59
Ja sie w sumie ciesze że Legia w końcu wypadła z pierwszej trójki. To była kompromitacja ligi, że zespół z tyloma porażkami był cały czas na podium.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 16.04.2011, 17:02
W Legii rok temu jak trenerem był Urban było to samo, słabe wyniki, brak zaangarzowania. Potem tymczasowy Białas który niczego nie zmienił. Mówiło się że Legia wywali 9 graczy , mówiono że to Iwański, Wawrzyniak, Grzelak mieli zły wpływ na drużynę.

Więc kupiono nowych zawodników i zmieniono trenera. Zakończono konflikt z kibicami a wyników jak nie było tak nie ma. Ja uważam że Legia robi błąd że trzyma w składzie takich graczy jak:

Skaba
Kiełbowicz , Wawrzyniak, Kelhar , Astiz, Komorowski , Rzeżniczak, Kneżević
Manu, Borysiuk, Szałachowski, Cabral, Rybus, Radović, Kucharczyk, Mezenga, Chinyama

ja bym wszystkich wywalił.

A jak patrze na to jakie ....**eczki są z Komorowskiego, Borysiuka, Rybusa to ja nie widzę przyszłosci w Legii. Tam brakuje zwykłych normalnych chłopaków z charakterem. Za to są zera które od lat nic nie ugrały w Polsce jak Kiełbowicz, Wawrzyniak, Astiz, Rzeżniczak, Szałachowski. Chinyama. Mają duże kontrakty , grają w Legii, mieszkają w Warszawie gdzie mogą sobie przyjemnie żyć. Mają się za bóg wie kogo, a ogrywa ich każdy. Jeszcze tylko brakuje młodego Koseckiego do spólki i mamy obraz nędzy i rozpaczy.
Znów będzie winny trener, Jóżwiak i Miklas. A tam najnormalniej trzeba by postawić na chłopaków z Zagłębia Lubin, Ruchu Chorzów, Sląska Wrocław którzy przyszli by grać za małe pieniądze ale mieli (L) w sercu i pokazali ....ecz**ką co to znaczy walczyć o wynik.

Bez tego to ITI może pakować miliony a co roku będą mieć to samo.

edit:

Faktycznie przesadziłem i przepaszam.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.04.2011 o godz. 18:45.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.04.2011, 17:04

Manu

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Owszem ma to znaczenie i nie każdy faul bramkarza poza polem to czerwona (w 90% przypadkach tak bo
wtedy zawodnik ma zazwyczaj pustą bramką). Tak pewnie Manu by musiał chyba czas zatrzymać (żeby nikt
nie biegł) żeby złapać piłke przy rogu i mieć dalej pustą bramkę. Zresztą bramka już nie była pusta bo był
tam Bosacki.
ostatnio bylem na meczu III ligi i identyczna sytuacja tyle ze chłop od połowy szedł sam na sam, bramkarz wychodzi poza 16kę, wślizg i ...zółta.
Nie wiem ocb, moze cos w przepisach pozmieniali, dla mnie to jest czerwona.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.04.2011 o godz. 17:13.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2011, 17:12
Dla mnie taki wynik pasuje - Legia wygrywajac miałaby 9 punktow straty do nas a tak Lech wygrał i obaj przeciwnicy maja po 12 punktow straty. Legia była lepsza a przegrała - ciekawe co ze Skorza.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.04.2011, 17:13
Ale trzeba przyznać ,że sędzia pomógł Amice . Kotor powinien zejść z czerwienią i wtedy nie wiadomo jakby ten mecz się skończył . Jednak ktoś uznał ,że Amica musi grać w europejskich pucharach i trzeba ją podciągnąć w tabeli bo samym piłkarzom jakoś to słabo idzie...
Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Od: 11.2009

Stary 16.04.2011, 17:13
gdyby zagłębie urwało dziś punkty jadze,byłoby przepięknie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.04.2011, 17:18
To co Manu dzisiaj wyprawiał
Legia w ostatnich 5 meczów zdobyła 1 punkt...

Wynik dobry dla nas i co najważniejsze Wisła i Lechia na pudle
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 16.04.2011, 17:23
Ja bym tak jeszcze z Legii nie kpił- są na najlepszej drodze,żeby być po Wiśle drugimi wygranymi tego sezonu (Puchar Polski) pomimo ligowej żenady
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 16.04.2011, 17:23
A te płacze na forum Legionistów.

- Zapomniałem że my też już kilka razy płakaliśmy po występach pucharowych w europie.

edit:

Faktycznie przesadziłem i przepaszam.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.04.2011 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.04.2011, 17:36
Czemu Lechia jest wyżej niż Lech w tabeli? Przecież Lech wygrał z nią 2:0 jesienią.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.04.2011, 17:38
Widze tutaj wielu nie dosc ze nie umie napisac nazwy klubu z wielkiej litery, to do tego musi miec forum Legii by im wreszcie stanal. Zalatwcie sobie kobiete, lub buzujcie sie nad uber super duper swietna Wisla. Legia wam potrzebna do podniecenia sie ? Wiem wasze forum, ale juz mowilem ze jesli komus moj sposob wyrazania sie nie pasuje to jest admin od tego by mi wlepic tego dozywotniego bana, nikt plakac nie bedzie. Grunt ze nikogo nie obrazam.

Zagralismy slabo, starali sie w pierwszej polowie ale to nic nie dalo. Mam w dupie sedziego, wiatr i stan murawy.
Maciek poleci nawet jak zdobedzie PP.
Gramy straszliwa padake, tyle ze patrzac na reszte ligi ja nie widze roznicy bo skoro sa pod nami to musieli grac jeszcze gorzej, no chyba ze sedzia nam pomaga od poczatku sezonu, albo przeciwnicy graja z innymi druzynami.

Mecz byl slaby, ale jak slysze ze po pierwszej polowie nie bylo strzalow na bramke to ja sie pytam czy wy cpacie czy ogladacie mecz... Z drugiej strony czego ja wymagam od "specjalistow" w ogladaniu spotkan.

Tak, mam zal bo juz 2 tyg temu gratulowalem Wisle MP. Wyluzujcie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 17:44
Najbardziej ucieszyłby mnie remis w Poznaniu. Ale jak teraz myślę to i to zwycięstwo Amiki nie jest takie złe. Na jakiś czas ucichną głosy o zwolnieniu Bakero, co wg mnie jest jedną z najlepszych rzeczy, która może się dziać w tym klubie z punktu widzenia Wisły Kraków.
A Maciek? No cóż, jeśli zarząd Legii nie zmienił podejścia w stosunku do ostatnich lat, to co najmniej do końca sezonu trener pozostanie ten sam. My możemy tylko modlić się, żeby z jednej strony drużynę przygotowywał do kolejnego sezonu Skorża. A gdyby udało się to połączyć z niezakwalifikowaniem się Legii do pucharów byłoby wręcz cudownie.

Innymi słowy bardzo liczę na Jagę, Lechię i Śląska (kolejność z obecnej tabeli) i ich awans do pucharów. Nie ma pucharów, nie ma promocji w europie, nie ma zarabiania na transferach. Prawdą jest że na razie Amika zarobione pieniądze nieumiejętnie inwestowała ale po co ryzykować i dawać im szansę na poprawę
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.04.2011, 17:50
A te płacze na forum Legionistów. Nektar na moje serce. Ja ich tak nienawidzę że po takich meczach i sezonach Legii to jestem w 7 niebie.
LEGŁA, LEGŁA, LEGŁA WARSZAWA

Koniecznie jutro licz ile razy Cracovia i Arka udowodnią jakie mają kompleksy.

P.S. Dołączam się do propozycji ogarnięcia sobie kobiety.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.04.2011, 17:53
Brozinho_23 napisał(a):Wyświetl post
Czemu Lechia jest wyżej niż Lech w tabeli? Przecież Lech wygrał z nią 2:0 jesienią.
bo nie tylko Lech i Lechia mają 32 punty, ale też Górnik i Legia. Robi się tabelę z bezpośrednich spotkań między tymi drużynami i w tej najwięcej punktów, 7, ma Lechia.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.04.2011, 17:56
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Widze tutaj wielu nie dosc ze nie umie napisac nazwy klubu z wielkiej litery, to do tego musi miec forum Legii by im wreszcie stanal.
Powiedz, że ty nie cieszysz się czytając nasze forum po porażkach Wisły, a Ci po prostu nie uwierzę. Każdy tu ma prawo wyrażać swoje zdanie. Jak Tobie nie pasuje co my tutaj piszemy to nie zaglądaj, a nie czekaj na łaskawego bana, bo nim nie złamiesz regulaminu takowego nie dostaniesz. Ja nie mam zamiaru prosić o niego dla Ciebie. Widać uważasz, że forum Legii jest święte i tylko legioniści mają prawo tam wchodzić. Ja także tam wchodzę i lubię czytać wypociny w komentarzach. Zwłaszcza te o skrajnych opiniach.

PS. Wytykasz innym brak znajomości pisowni nazw klubów, a sam zapominasz o polskich znakach diakrytycznych nie mówiąc, że przed "że" należy wstawić przecinek.

Tymczasem Widzew zremisował z Ruchem 0:0

Skorża zaczyna tracić chyba poczucie rzeczywistości
Cytat:
Uważam, że zrobiliśmy wszystko, aby dzisiaj wygrać. Włożyliśmy w to spotkanie wiele sił oraz zdrowia i stworzyliśmy wiele sytuacji, aby strzelić przynajmniej jednego gola. Jeden błąd w defensywie spowodował stratę trzech punktów
Chociaż skoro wygrana była za 6 pkt. to może remis był za 3 pkt Pamiętam jak mnie ciśnienie skakało do góry kiedy u nas takie banialuki po meczach opowiadał.
Powód: Uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.04.2011 o godz. 18:12.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów