|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chciał mieć Wisłę w Warszawie, a Skorża kojarzył mu się z Krakowem? Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.
Maciuś nie ma jajec i mam nadzieję, że na drugi raz nie wezmą nam bezjajecznego trenera. Pisałem już kiedyś, że najlepiej jakby zrobili dla takiego test typu nocny melanż od Platyny przez Tomba Tomba kończąc na Sogo. Jeśli nowy trener wytrzyma to się nadaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A jak Wisła przegrywała sparing z jakimś amatorskim klubem (chyba z Niemiec?). To tylko sparing. Oczywiście nie będę rozgrzeszał piłkarzyków, bo niektórzy to już dawno powinni się wynosić z Legii.
Ale jak ja nie znoszę tego Skorży, to normalnie szok, tak mnie wqrwia jak żaden inny trener w ostatnim czasie w Legii. Jeśli ta nic nieznacząca porażka z Dolcanem ma przybliżyć chociaż trochę jego wywalenie, to ja się nie smucę. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Ale trochę odchodzimy od tematu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Nie doceniasz pracy złotoustego Macieja
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 13.04.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No, Ty byś pewnie tryskał optymizmem, gdyby zaledwie kilka dni dzieliło Cię od bolesnego spotkania z karzącym palcem Arboledy...
W skali pierwszoligowej może tak, ale i tu i tu grają leszcze. Taka Levadia to przy nich Real Madryt. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
- Boguski grał bardzo dobrze, - obrona Wisły była solidna, - Małecki już wtedy grał dobrze, - Brożek strzelał brami jak z nut... I tak można wymieniać. Maciek Skorża może myślał, że jeśli we Wiśle mu się udało osiągnąć wyniki to w Legii też powinno, tym bardziej, że przeprowadzono obiecujące transfery przed sezonem, kibice wrócili na stadion itd. Tym czasem Legia ma sezon jaki ma, a sam Maciej się pewnie zastanawia, czemu to nie wypaliło... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
I ja bym z tym oskarżaniem Skorży też nie przesadzał. Uważam go za dobrego trenera, bądx co badz zdobyl dla nas dwa mistrzostwa. Mysle, ze gdyby w Warszawie pracowal za niego jakis Bialas, czy Janas byliby tuz nad strefa spadkowa. Prawdziwa bieda na Łazienkowskiej może się dopiero zacząć po tej kolejce....
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 14.04.2011 o godz. 01:25.
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
co nie zmienia faktu iz uwazam ze Amica wygra to z palcem w dupie
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W Legii piłkarzy mają co najmniej niezłych, natomiast nie ma drużyny. Owszem, Skorża ma trochę pecha. Po pierwsze: rozpadł się blok obronny oparty na tercecie Mucha-Astiz-Choto. Ale miał całe okienko transferowe i letni okres przygotowawczy, by to nadrobić. Miał niespotykany komfort wśród drużyn walczących o MP. Legia nie grała w europejskich pucharach, mogła spokojnie szykować formę na ligę i zgrywać się w sparingach. I to sparingach z solidnymi drużynami. W dodatku Skorża ma w sztabie najlepszego w Polsce trenera bramkarzy, więc mógł liczyć na to że Muchę szybko zastąpi się Skabą, Machnowskim czy Antolovicem. Któryś z nich musiał wypalić. No i nie wypalili - po raz pierwszy Dowhań pomylił się w ocenie bramkarzy, gdzieś popełnił błąd. Do tej pory na Łazienkowskiej mieli raj: sprzedawali świetnego bramkarza i od razu mieli jeszcze lepszego w jego miejsce. Teraz tego zabrakło. Do tego Choto złapał kontuzję, Astiz obniżył loty i defensywa Legii przestała być monolitem. Ale wiele też winy ponosi Skorża. Ja wymienię przynajmniej kilka zaniedbań: 1. Przygotowanie fizyczne - Legia nie dominuje na boisku, szczególnie po 60 minucie gry 2. Taktyka - ok, jakoś wyglądają stałe fragmenty. Ale Skorża uparcie trzyma się gry jednym napastnikiem, mimo że duet Kucharczyk-Hubnik mógłby stać się postrachem całej ligi. 3. Atmosfera w zespole - Skorży zabrakło jaj. Najpierw odsunął Iwańskiego - i trzeba było pozostać konsekwentnym. Tymczasem Pączek wrócił - zawodnicy zobaczyli, że trener nie ma jasnych zasad i jest "miękki". W drużynie brakuje prawdziwych walczaków, liderów. Sam Vrdjolak to za mało. Jeśli chodzi o mecz w POZnaniu, obstawiam gładkie 3-0 dla Amiki. Po tym meczu Skorża wyleci. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A ja myślę, że bedzie 0:1 i wyleci Bakero
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Co biedaki z GóWno prawda poczna ze sobą
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Sandomierskiego chce Juve ponoć. Nie ma co, chłopak robi karierę:
http://www.eurofutbol.pl/news/248068...iku-Juventusu/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dokladnie, Sandomierski jest poprostu na szerokiej liscie Juventusu...na tej samej zasadzie znalazl sie tam swego czasu Szymkowiak czy Jelen, czyli np. 10 miejsce na danej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Sandomierskiego napiszę tak - gdyby te dziennikarskie barany umiały czytać, to by nie wypuszczały takich głupich plotek. Prawda, że działacze Juve poszukują następcy Buffona. Tyle, że zdolnego Pinsoglio z U-21 wypożyczyli do Viareggio, żeby się ogrywał (il Nazionale under 21 Pinsoglio è in prestito a Viareggio). Nie bardzo mi się chce wierzyć, żeby Włosi woleli postawić na "obcego" kosztem "swojego". Bardziej jestem skłonny przypuszczać, że jeśli za rok-półtora będą w potrzebie, to to prostu ściągną zawodnika z wypożyczenia, i kropka. A Sandomierski, dla Włochów niezbyt drogi, mógłby (ewentualnie) być rezerwowym (=podgrzewanie ławki).
Sorry że nie napiszę więcej i nie podam nawet linku, ale po tym co pisze GóWno, to nie dam ich pismakom okazji, żeby zarobić na wierszówkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ciekawe komu Manuel wsadzi? Ja stawiam na Hubnika.
![]() A na poważnie, to wcale nie będzie taki łatwy mecz dla Pyr. Tu nie chodzi nawet o Legię, a o same Pyry, Bakero to taka V kolumna, namiesza w składzie, to będzie zresztą ciekawe, spotkanie dwóch trenerskich kalek. ![]() Ja jestem ciekawy, jak tam mój Śląsk z Koroną zagra, mecz drużyn, które w ostatnich minutach uratowały remisy w ostatniej kolejce, będzie ciekawie. ![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ależ panowie,oczywiście że Juventus może chcieć Sandomierskiego.
Oczywiście że tak! Nie pamiętacie tego że AC Milan kupił Miśkiewicza? Więc skoro "TO" było możliwe to wszystko inne również. A to czy tam grałby w juniorach czy trampkarzach czy na trybunach to juz inna kwestia E: Albina Mikulskiego dzis dojechali. Pamiętam jak kilka lat temu został zatrudniony w Hucie tylko dzięki temu że wiedział komu posmarować
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.04.2011 o godz. 15:39.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kucharczyk wytłumaczył dlaczego zrobił nura w meczu z Zagłębiem: "padł z głodu"
![]()
Legionista
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Grając za 5 tys. miesięcznie jest to możliwe. Szczególnie w Warszawie, będąc zawodowym piłkarzem. Najwyraźniej musicie dać mu podwyżkę.
W sprawie Amiki - zapominacie że Rudnevs wraca a on się spina na topowe mecze. Dla Amiki to najważniejszy mecz w tej rundzie, oczywiście w lidze. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kuchenki traktuja mecz z Legią jako -tu moje ulubione okreslenie-"Derby Polski"
wiec napewno beda niesamowicie zmobilowani.Wszak pasjonujaca rywalizacja Amiki i Legii trwa 80 lat i ma przebogatą historie i tradycje ![]() Jak dla mnie to bedzie remis,typowe szachy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Maćka, jako człowiek jest bardzo sympatyczny, jako trener niestety mocno przereklamowany. Trenuje w ostatnich latach najsilniejsze polskie kluby i w każdym z czasem notuje regres. Jego transfery często są niewypałem, co mu też nie dodaje splendoru.
Zapewne jego porażka w Poznaniu będzie oznaczała pożegnanie z Lazienkowską, zwłaszcza że w "blokach startowych" czeka już Heniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Skoro Szczęsny może coś tam bronić w Arsenalu, to Sandomierski może być piłkarzem Juve, warunki fizyczne ma rewelacyjne, a przy tym jest dosyć zwinny, więc z takiego materiału można zrobić bramkarza naprawdę dobrej europejskiej klasy. Ale wiadomo, póki co to tylko plotka.
Pamiętajcie, że jeśli chodzi o bramkarzy to generalnie w większości krajów na świecie jest deficyt, stąd każdy potencjalny talent jest ściśle monitorowany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Akurat jezeli chodzi o polskiego bramkarza to takie informacjie nie powinny nikogo dziwic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
flamengista - co do obecności trenera Skorży we Wiśle i w Legii zgadzam się.
Co do Sandomierskiego, to oby nie poszedł do takiego klubu za szybko i potem się pałętał po C klasach włoskiej ligi. A co do 'Derbów Polski' to remis dla Nas najlepszy, choć patrząc na grę obojga jestem chyba przygotowany na wszystko ![]()
Ostatnio edytowane przez Kandzior : 14.04.2011 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|||
Obstawiam niestety ciężkie lanie, 3-0 gdzieś. Remis biorę w ciemno. Zresztą to teraz nie ma znaczenia, trza walnąć Lechię u siebie i Bydgoszcz zdobyć ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|