The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2011, 21:27
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Swoje do powiedzenia mają nawet na Łazienkowskiej piłkarze z Dolcanu i nieważne, że w sparingu - sparing to też forma rywalizacji.
Jakby Ci to... W Pucharze Polski odpadliśmy z Podbeskidziem.

Co do Legii - napisałem na początku sezonu, że trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać Skorży decydować o transferach po tym, co zrobił w Wiśle. A już za złożenie duetu odpowiedzialnego za budowę nowego zespołu Jóźwiak-Maciuś to się należy Ig Nobel. I dano im działać przez dwa okienka! DWA!

Wiadomo, że Skorża jest średnim trenerem i żałosnym menedżerem. Żałowałem, że trafił do was, a nie do Amici, ale jak czas pokazał im nie trzeba było nawet sabotażu robić.

Do dziś się zastanawiam: skoro mieli kasę - dlaczego ON?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.04.2011, 21:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakby Ci to... W Pucharze Polski odpadliśmy z Podbeskidziem.

Co do Legii - napisałem na początku sezonu, że trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać Skorży decydować o transferach po tym, co zrobił w Wiśle. A już za złożenie duetu odpowiedzialnego za budowę nowego zespołu Jóźwiak-Maciuś to się należy Ig Nobel. I dano im działać przez dwa okienka! DWA!

Wiadomo, że Skorża jest średnim trenerem i żałosnym menedżerem. Żałowałem, że trafił do was, a nie do Amici, ale jak czas pokazał im nie trzeba było nawet sabotażu robić.

Podbeskidzie jest dużo lepszym zespołem, niż Dolcan Ząbki...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.04.2011, 21:55
Chciał mieć Wisłę w Warszawie, a Skorża kojarzył mu się z Krakowem? Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.

Maciuś nie ma jajec i mam nadzieję, że na drugi raz nie wezmą nam bezjajecznego trenera. Pisałem już kiedyś, że najlepiej jakby zrobili dla takiego test typu nocny melanż od Platyny przez Tomba Tomba kończąc na Sogo. Jeśli nowy trener wytrzyma to się nadaje.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.04.2011, 22:01
Titto napisał(a):Wyświetl post
A jak Wisła przegrywała sparing z jakimś amatorskim klubem (chyba z Niemiec?). To tylko sparing. Oczywiście nie będę rozgrzeszał piłkarzyków, bo niektórzy to już dawno powinni się wynosić z Legii.

Ale jak ja nie znoszę tego Skorży, to normalnie szok, tak mnie wqrwia jak żaden inny trener w ostatnim czasie w Legii. Jeśli ta nic nieznacząca porażka z Dolcanem ma przybliżyć chociaż trochę jego wywalenie, to ja się nie smucę.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.04.2011, 22:11
Panie Drogi, ja za takich to uważam w Wiśle 3 piłkarzy:
1.Małeckiego
2. Małeckiego
3. i Małeckiego

co do reszty to poki co tylko słyszeliśmy, że są dobrzy bo na razie tego specjalnie nie widać. Pokładam nadzieję w Meliksonie, może jeszcze w Wilku, Kirm niby reprezentant i uczestnik mundialu ale tego za bardzo po prostu po nim nie widać. Nie uwzględniam Sobolewskiego. Tto gracz na europejską miarę, owszem ale i 34 lata na karku.

Ja bym się nie podniecał tym, że wygrywamy polską ekstraklasę buraczaną, bo to tylko niepotrzebne nadzieje pozniej sie rodza w lecie i niepotrzebne nerwy i zal po odpadniecu.

I dyskutujmy nie o "wyjsciu z grupy LM" jak piszesz, tylko o wejsciu i to chociażby do LE.
No widzisz, wydaje mi się, że Jaliens (400 meczów w lidze holenderskiej), Pareiko (wiele meczów w lidze rosyjskiej, bardzo solidny u nas, podstawowy bramkarz swojej reprezentacji), Kirm (podstawowy piłkarz w repr. Słowenii), Genkov (mnóstwo bramek w Bułgarii) to są mimo wszystko piłkarze na eliminacje do pucharów. Jeśli uważasz, że miejsce w reprezentacji Estonii czy Słowenii nie robią na Tobie wrażenia, to chciałbym Ci przypomnieć, że w eliminacjach do LM będziemy grali właśnie m.in. z klubami z Słowenii, Czech, Bułgarii itp. Do tego dochodzi Melikson, którego po tych 7 (?) meczach, które u nas zagrał śmiało można uznać za naprawdę dobrego piłkarza. Sobola specjalnie nie wymieniłem, lata mimo wszystko robią swoje.

Ale trochę odchodzimy od tematu.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2011, 22:26
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A jak Wisła przegrywała sparing z jakimś amatorskim klubem (chyba z Niemiec?). To tylko sparing. Oczywiście nie będę rozgrzeszał piłkarzyków, bo niektórzy to już dawno powinni się wynosić z Legii.

Ale jak ja nie znoszę tego Skorży, to normalnie szok, tak mnie wqrwia jak żaden inny trener w ostatnim czasie w Legii. Jeśli ta nic nieznacząca porażka z Dolcanem ma przybliżyć chociaż trochę jego wywalenie, to ja się nie smucę.
No bo z Dolcanem graliście tylko sparing... Chociaż w lidze większość meczów w wykonaniu Legii tak właśnie wygląda (bez napinki)...

Nie doceniasz pracy złotoustego Macieja Ale swoją drogą i z całym szacunkiem do Was - wydaje mi się, że w sobotę czeka go mecz pożegnania...
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 13.04.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2011, 22:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Morale na wśród naszych balerinek bardzo wysokie.
No, Ty byś pewnie tryskał optymizmem, gdyby zaledwie kilka dni dzieliło Cię od bolesnego spotkania z karzącym palcem Arboledy...

Titto napisał(a):Wyświetl post
W skali pierwszoligowej może tak, ale i tu i tu grają leszcze. Taka Levadia to przy nich Real Madryt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.04.2011, 22:42
Chciał mieć Wisłę w Warszawie, a Skorża kojarzył mu się z Krakowem? Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.

Maciuś nie ma jajec i mam nadzieję, że na drugi raz nie wezmą nam bezjajecznego trenera. Pisałem już kiedyś, że najlepiej jakby zrobili dla takiego test typu nocny melanż od Platyny przez Tomba Tomba kończąc na Sogo. Jeśli nowy trener wytrzyma to się nadaje.
Skorża jak przyszedł do Wisły miał dosyć łatwo jak na trenera w ekstraklasie, bo:
- Boguski grał bardzo dobrze,
- obrona Wisły była solidna,
- Małecki już wtedy grał dobrze,
- Brożek strzelał brami jak z nut...
I tak można wymieniać.

Maciek Skorża może myślał, że jeśli we Wiśle mu się udało osiągnąć wyniki to w Legii też powinno, tym bardziej, że przeprowadzono obiecujące transfery przed sezonem, kibice wrócili na stadion itd.
Tym czasem Legia ma sezon jaki ma, a sam Maciej się pewnie zastanawia, czemu to nie wypaliło...
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 13.04.2011, 22:43
W skali pierwszoligowej może tak, ale i tu i tu grają leszcze. Taka Levadia to przy nich Real Madryt.
Widać nie tylko przy nich
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 14.04.2011, 01:22
Cytat:
No widzisz, wydaje mi się, że Jaliens (400 meczów w lidze holenderskiej), Pareiko (wiele meczów w lidze rosyjskiej, bardzo solidny u nas, podstawowy bramkarz swojej reprezentacji), Kirm (podstawowy piłkarz w repr. Słowenii), Genkov (mnóstwo bramek w Bułgarii) to są mimo wszystko piłkarze na eliminacje do pucharów. Jeśli uważasz, że miejsce w reprezentacji Estonii czy Słowenii nie robią na Tobie wrażenia, to chciałbym Ci przypomnieć, że w eliminacjach do LM będziemy grali właśnie m.in. z klubami z Słowenii, Czech, Bułgarii itp. Do tego dochodzi Melikson, którego po tych 7 (?) meczach, które u nas zagrał śmiało można uznać za naprawdę dobrego piłkarza. Sobola specjalnie nie wymieniłem, lata mimo wszystko robią swoje.
Tylko nie zaczynajcie znowu tworzyć mitu silnej Wisły w europejskich pucharach. To było raz, moze dwa razy w przeciagu wielu, wielu lat, a miewalismy znacznie mocniejsze ekipy na Reymonta.

I ja bym z tym oskarżaniem Skorży też nie przesadzał. Uważam go za dobrego trenera, bądx co badz zdobyl dla nas dwa mistrzostwa. Mysle, ze gdyby w Warszawie pracowal za niego jakis Bialas, czy Janas byliby tuz nad strefa spadkowa. Prawdziwa bieda na Łazienkowskiej może się dopiero zacząć po tej kolejce....
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 14.04.2011 o godz. 01:25.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.04.2011, 05:26
co nie zmienia faktu iz uwazam ze Amica wygra to z palcem w dupie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.04.2011, 07:53
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Skorża jak przyszedł do Wisły miał dosyć łatwo jak na trenera w ekstraklasie, bo:
- Boguski grał bardzo dobrze,
- obrona Wisły była solidna,
- Małecki już wtedy grał dobrze,
- Brożek strzelał brami jak z nut...
I tak można wymieniać.

Maciek Skorża może myślał, że jeśli we Wiśle mu się udało osiągnąć wyniki to w Legii też powinno, tym bardziej, że przeprowadzono obiecujące transfery przed sezonem, kibice wrócili na stadion itd.
Tym czasem Legia ma sezon jaki ma, a sam Maciej się pewnie zastanawia, czemu to nie wypaliło...
Mało tego: zapominasz, że wrócił Kosowski który ustawił szatnię i poprawił atmosferę, Zieńczuk miał sezon konia. No i pozyskano Niedzielana. Wtorek pograł u nas krótko - szybko złapał kontuzję - ale pomógł w psychicznym odblokowaniu Brożka.

W Legii piłkarzy mają co najmniej niezłych, natomiast nie ma drużyny. Owszem, Skorża ma trochę pecha. Po pierwsze: rozpadł się blok obronny oparty na tercecie Mucha-Astiz-Choto. Ale miał całe okienko transferowe i letni okres przygotowawczy, by to nadrobić. Miał niespotykany komfort wśród drużyn walczących o MP. Legia nie grała w europejskich pucharach, mogła spokojnie szykować formę na ligę i zgrywać się w sparingach. I to sparingach z solidnymi drużynami.

W dodatku Skorża ma w sztabie najlepszego w Polsce trenera bramkarzy, więc mógł liczyć na to że Muchę szybko zastąpi się Skabą, Machnowskim czy Antolovicem. Któryś z nich musiał wypalić.

No i nie wypalili - po raz pierwszy Dowhań pomylił się w ocenie bramkarzy, gdzieś popełnił błąd. Do tej pory na Łazienkowskiej mieli raj: sprzedawali świetnego bramkarza i od razu mieli jeszcze lepszego w jego miejsce. Teraz tego zabrakło. Do tego Choto złapał kontuzję, Astiz obniżył loty i defensywa Legii przestała być monolitem.

Ale wiele też winy ponosi Skorża. Ja wymienię przynajmniej kilka zaniedbań:
1. Przygotowanie fizyczne - Legia nie dominuje na boisku, szczególnie po 60 minucie gry
2. Taktyka - ok, jakoś wyglądają stałe fragmenty. Ale Skorża uparcie trzyma się gry jednym napastnikiem, mimo że duet Kucharczyk-Hubnik mógłby stać się postrachem całej ligi.
3. Atmosfera w zespole - Skorży zabrakło jaj. Najpierw odsunął Iwańskiego - i trzeba było pozostać konsekwentnym. Tymczasem Pączek wrócił - zawodnicy zobaczyli, że trener nie ma jasnych zasad i jest "miękki". W drużynie brakuje prawdziwych walczaków, liderów. Sam Vrdjolak to za mało.

Jeśli chodzi o mecz w POZnaniu, obstawiam gładkie 3-0 dla Amiki. Po tym meczu Skorża wyleci.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.04.2011, 08:45
A ja myślę, że bedzie 0:1 i wyleci Bakero
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.04.2011, 08:57
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Co biedaki z GóWno prawda poczna ze sobą Zamiast odpływu sponsorów jest ich napływ
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.04.2011, 11:39
Sandomierskiego chce Juve ponoć. Nie ma co, chłopak robi karierę:
http://www.eurofutbol.pl/news/248068...iku-Juventusu/
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 14.04.2011, 11:53
Sandomierskiego chce Juve ponoć. Nie ma co, chłopak robi karierę:
http://www.eurofutbol.pl/news/248068...iku-Juventusu/
Szymkowiaka też chcieli. Liverpool chciał Błaszczykowskiego.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.04.2011, 12:19
Dokladnie, Sandomierski jest poprostu na szerokiej liscie Juventusu...na tej samej zasadzie znalazl sie tam swego czasu Szymkowiak czy Jelen, czyli np. 10 miejsce na danej pozycji.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.04.2011, 13:27
http://kiks.tv/2011/04/22-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Stary 14.04.2011, 13:46. Aqq!
Co do Sandomierskiego napiszę tak - gdyby te dziennikarskie barany umiały czytać, to by nie wypuszczały takich głupich plotek. Prawda, że działacze Juve poszukują następcy Buffona. Tyle, że zdolnego Pinsoglio z U-21 wypożyczyli do Viareggio, żeby się ogrywał (il Nazionale under 21 Pinsoglio è in prestito a Viareggio). Nie bardzo mi się chce wierzyć, żeby Włosi woleli postawić na "obcego" kosztem "swojego". Bardziej jestem skłonny przypuszczać, że jeśli za rok-półtora będą w potrzebie, to to prostu ściągną zawodnika z wypożyczenia, i kropka. A Sandomierski, dla Włochów niezbyt drogi, mógłby (ewentualnie) być rezerwowym (=podgrzewanie ławki).

Sorry że nie napiszę więcej i nie podam nawet linku, ale po tym co pisze GóWno, to nie dam ich pismakom okazji, żeby zarobić na wierszówkę
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.04.2011, 15:27
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
co nie zmienia faktu iz uwazam ze Amica wygra to z palcem w dupie
Ciekawe komu Manuel wsadzi? Ja stawiam na Hubnika.
A na poważnie, to wcale nie będzie taki łatwy mecz dla Pyr. Tu nie chodzi nawet o Legię, a o same Pyry, Bakero to taka V kolumna, namiesza w składzie, to będzie zresztą ciekawe, spotkanie dwóch trenerskich kalek.
Ja jestem ciekawy, jak tam mój Śląsk z Koroną zagra, mecz drużyn, które w ostatnich minutach uratowały remisy w ostatniej kolejce, będzie ciekawie.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.04.2011, 15:35
Ależ panowie,oczywiście że Juventus może chcieć Sandomierskiego.
Oczywiście że tak!
Nie pamiętacie tego że AC Milan kupił Miśkiewicza?
Więc skoro "TO" było możliwe to wszystko inne również.
A to czy tam grałby w juniorach czy trampkarzach czy na trybunach to juz inna kwestia

E:
Albina Mikulskiego dzis dojechali. Pamiętam jak kilka lat temu został zatrudniony w Hucie tylko dzięki temu że wiedział komu posmarować
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.04.2011 o godz. 15:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.04.2011, 15:37
Kucharczyk wytłumaczył dlaczego zrobił nura w meczu z Zagłębiem: "padł z głodu"
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.04.2011, 16:21
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Kucharczyk wytłumaczył dlaczego zrobił nura w meczu z Zagłębiem: "padł z głodu"
Grając za 5 tys. miesięcznie jest to możliwe. Szczególnie w Warszawie, będąc zawodowym piłkarzem. Najwyraźniej musicie dać mu podwyżkę.

W sprawie Amiki - zapominacie że Rudnevs wraca a on się spina na topowe mecze. Dla Amiki to najważniejszy mecz w tej rundzie, oczywiście w lidze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.04.2011, 19:32
Kuchenki traktuja mecz z Legią jako -tu moje ulubione okreslenie-"Derby Polski" wiec napewno beda niesamowicie zmobilowani.Wszak pasjonujaca rywalizacja Amiki i Legii trwa 80 lat i ma przebogatą historie i tradycje

Jak dla mnie to bedzie remis,typowe szachy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.04.2011, 21:26
Jeśli chodzi o Maćka, jako człowiek jest bardzo sympatyczny, jako trener niestety mocno przereklamowany. Trenuje w ostatnich latach najsilniejsze polskie kluby i w każdym z czasem notuje regres. Jego transfery często są niewypałem, co mu też nie dodaje splendoru.

Zapewne jego porażka w Poznaniu będzie oznaczała pożegnanie z Lazienkowską, zwłaszcza że w "blokach startowych" czeka już Heniu.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.04.2011, 21:35
Skoro Szczęsny może coś tam bronić w Arsenalu, to Sandomierski może być piłkarzem Juve, warunki fizyczne ma rewelacyjne, a przy tym jest dosyć zwinny, więc z takiego materiału można zrobić bramkarza naprawdę dobrej europejskiej klasy. Ale wiadomo, póki co to tylko plotka.

Pamiętajcie, że jeśli chodzi o bramkarzy to generalnie w większości krajów na świecie jest deficyt, stąd każdy potencjalny talent jest ściśle monitorowany.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2011, 21:42
Akurat jezeli chodzi o polskiego bramkarza to takie informacjie nie powinny nikogo dziwic
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 14.04.2011, 21:48
flamengista - co do obecności trenera Skorży we Wiśle i w Legii zgadzam się.

Co do Sandomierskiego, to oby nie poszedł do takiego klubu za szybko i potem się pałętał po C klasach włoskiej ligi.

A co do 'Derbów Polski' to remis dla Nas najlepszy, choć patrząc na grę obojga jestem chyba przygotowany na wszystko
Ostatnio edytowane przez Kandzior : 14.04.2011 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2011, 22:24
TMysle, ze gdyby w Warszawie pracowal za niego jakis Bialas, czy Janas byliby tuz nad strefa spadkowa. Prawdziwa bieda na Łazienkowskiej może się dopiero zacząć po tej kolejce....
Myślę, że z Białasem byłoby jak mówisz, a z Janasem byłoby dużo lepiej.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale wiele też winy ponosi Skorża. Ja wymienię przynajmniej kilka zaniedbań:
1. Przygotowanie fizyczne - Legia nie dominuje na boisku, szczególnie po 60 minucie gry.
Przesada, problemy są gdzieś indziej (przede wszystkim mentalność, mobilizacja). Ile razy w tym sezonie Legia strzelała gole w końcówce? No, wlasnie.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Grając za 5 tys. miesięcznie jest to możliwe. Szczególnie w Warszawie, będąc zawodowym piłkarzem. Najwyraźniej musicie dać mu podwyżkę.
A mi się wydaje, że bierze 15 tysięcy plus bonusy (gole, wyjściówki etc).

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to bedzie remis,typowe szachy.
Obstawiam niestety ciężkie lanie, 3-0 gdzieś. Remis biorę w ciemno. Zresztą to teraz nie ma znaczenia, trza walnąć Lechię u siebie i Bydgoszcz zdobyć
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 15.04.2011, 01:10
Cytat:
Myślę, że z Białasem byłoby jak mówisz, a z Janasem byłoby dużo lepiej.
Co do Janasa - patrz na jego zasługi w Polonii Warszawa.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów