|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No i popatrz, nie wiesz gdzie się go ustawia, a się dopominasz. Zauważ też, że Rios ma jeszcze tylko 9 spotkać żeby się wykazać. A w odróżnieniu od Chrapka, Rios 7 bramek strzelił w 180 minut...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może faktycznie sztab zablokował częste występy Riosa w pierwszej drużynie by przez to zbijać cenę za ewentualny transfer i tym samym mieć szansę by ten zawodnik grał u nas w następnym sezonie?
Bo ja nie wiem jak sobie to wytłumaczyć, że trener woli stawiać na Loba ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I powiedz mi dokladnie na jakiej pozycji gra Andy w Młodej? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tanzen właśnie sprawdzam sobie poprzednie sezony i nie ma tam Łobo w ME i jego bramek więc nie wiem kiedy on mógł mieć taką serię. Poza tym 2 mecze i 7 bramek robi wrażenie nie sądzisz? Nie wiem czy ktokolwiek w ME miał taki bilans.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie w ME, tylko Ekstraklasie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Znajac zycie i tak Rios szansy nie dostanie i Łobodzinski zostanie najgorszym zawodnikiem - na treningach to on sobie moze zachwycac ale mecz to nie to samo.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.04.2011 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szportson racja ale nie miał tak jak Rios że gra 2 mecz w u nas i strzela bramki.. 2 mecze pod rząd jak gra.. tak nikt nie miał
![]() http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=7159&id_sezon=71 tutaj są bramki Jarki ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no tak,ale w Ekstraklasie miał 9 bramek w 5 meczach z rzędu....: )
Kamil Biliński miał 21 zdobytych bramek a w Śląsku który nie miał ataku ciężko mu było ławki dotknąć. Oczywiscie ja Riosowi zycze jak najwiecej bramek i w ogole ,ale bez podniety i tekstow : musi dostać szansę ,bo taką szansę juz dostawał! Po za tym, Korona przedostatnia gra juniorami, nie przeceniajmy tez wartosc Młodej Ekstraklasy której 3 lata temu byliśmy Mistrzem, i ja się spytam : GDzie ci piłkarze teraz są? Gdzie... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko
ale patrząc na Riosa to można stwierdzić że następny mecz ME w Krk skończy z 5 bramkami na koncie a z tymi szansami to śmiechu warte w poprzedniej rundzie owszem grał nieźle brakowało bramek jedynie. W tej grał ogony raz z Podbeskidziem gdzie wypadł mimo wszystko całkiem dobrze, ale oczywiście każdy go obwinia o to że "po co lobował "czemu nie podał" ale w ME pokazał że potrafi strzelać, podawać. Sam trener mówił w jednym z wywiadów że Rios jest specyficzny bo ciężko go ustawić, ale gra dobrze kombinacyjnie, a do LM czy eliminacji może się przydać. Cóż widocznie coś jest na rzeczy z tym zbijaniem ceny za niego ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jirsak jakos potrafił wykorzystać szansę od trenera tak samo jak Kirm w rundzie jesiennej. Jakby Issa Ba zdobył bramkę z 3 metrów w derbach bylibyśmy MP a nie Lech,a Senegalczyk grałby dalej przy Reymonta. Technicznie bardzo dobry był,rownie jak Rios,problemem była jego motoryka. Po za tym ocenianie Riosa przez pryzmat meczu MESA to nie jest najlepsze okulary. E : Kluvi -grał nieźle ,ale wg.Ciebie czy trenera ? Skoro R.M. go nie wystawia to cos musi byc przyczyną np.w meczu z przeciwnikiem silowym,gdzie nie mozna grac kombinacyjnie Rios sie nie nadaje,a takich pojedynkow mamy najwiecej.Tak czy nie? E2: Ja wiem co sadzi trener bo czytalem wywiady,takze rozumiem dlaczego Rios nie gra ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.04.2011 o godz. 16:15.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szportson w derbach to nie uznali prawidłowej bramki Głowackiego .. masz kolejne detale..
Napisałem Ci co sądzi o nim trener z resztą to był wywiad na weszło chyba więc sobie sam spr. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rios pewnie zagra za Małego, a jak nie zacznie od 1 minuty to wejdzie w trakcie meczu.. Najwyzszy czas by strzelił bramkę albo chociaz zaasystował.
Motyw zbijania ceny ma sens pod warunkiem, ze piłkarz o tym wie...Zaden grajek z ambicjami nie bedzie akceptowal kolejnego sezonu na ławce, wiec pewnie facet w lecie spakuje torby i poszuka szczescia gdzie indziej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na pozycji Małego może zagrac też Jirsak, wtedy byłoby miejsce dla Riosa na środku. Ale to chyba jednak trochę za bardzo ofensywne ustawienie. Może środek Kirm - Wilk Siwakow Melikson - Jirsak?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Górnik - Lechia
Pauzują: - Zagrożeni: Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik); Bąk, Deleu, Kozans, Wiśniewski (Lechia) WISŁA - GKS Pauzują: Małecki, Sobolewski (WISŁA); Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm (WISŁA); Fonfara, Małkowski (GKS) Bytom - Polonia Pauzują: Hanek (Bytom); Smolarek, Tosik (Polonia) Zagrożeni: Hricko, Jarecki (Bytom); Bruno, Brzyski, Gołębiewski, Rachwał (Polonia) Lech - Legia Pauzują: Kikut, Stilić (Lech); Zagrożeni: Bosacki, Arboleda, Wilk (Lech); Astiz, Machnowskij, Jędrzejczyk, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak (Legia) Widzew - Ruch Pauzują: Szymanek (Widzew); Zagrożeni: Dudu, Panka, Ukah (Widzew); Bronowicki, Nykiel, Stawarczyk (Ruch) Zagłębie - Jagiellonia Pauzują: Rymaniak (Zagłębie); Norambuena (Jagiellonia) Zagrożeni: Bartczak M., Costa, Wilczek (Zagłębie); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Arka - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Bednarek, Bozok, Burkhardt, Glavina, Witkowski, Zawistkowski (Arka); Radomski, Suart (Cracovia) Śląsk - Korona Pauzują: Vuković (Korona) Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Socha, Sztylka (Śląsk); Jovanović, Korzym, Niedzielan, Sobolewski, Stano (korona) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wiadomo, że Maaskant nie odejdzie od ustawienia 433. Środek stworzą najprawdopodobniej Jirsak, Wilk i Melikson, a w miejsce Małego wskoczy Rios / Łobodziński. Ewentualnie Melex pójdzie na skrzydło, a jego pozycję zajmie Sivakov, ale to mało prawdopodobne, bo na ławie z pomocników zostałby tylko Garguła. Chyba, że nas zaskoczą i Rios zagra na środku - szczerze w to wątpie. Pierwszy wariant jest najbardziej prawdopodobny, miejmy nadzieję że z Riosem. Wtedy w ataku można by przechodzić w wasze ulubione 442, Andy z prawego skrzydła schodziłby na cofniętego napastnika razem z Genkowem, a na boku biegałby Melikson zostawiając w środku Jirsaka i Wilka. Moim zdaniem to jedyne możliwe rozwiązanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Czy to będzie błąd czy nie to stwierdzimy po meczu. Tym bardziej ze i tak nie wiemy teraz na kogo postawi Maaskant. Burliga Lechowi w ME też 4 bramki strzelił i co? Tak ze spokojnie z tym błędem Maaskanta ![]() BTW Z Bełchatowem gramy mecz o życie, po stracie punktów w Kielcach musimy wygrać. Nieważne jak i ile ale musimy wygrać. Nawet po samobóju i siermiężnej grze 1-0 ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.04.2011 o godz. 17:59.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zamiast Riosa to wsadzi tego drewniaka Łobodzińskiego. Mówie Wam...:/ Nie dał Riosowi szansy tak naprawdę a co gra Łobodziński to wszyscy wiemy.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli mieliśmy wątpliwości czy zagra Łobo czy Rios no to się wyjaśniło.
Wojciech Ł. oskarżony o kupienie meczu z Cracovią |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Niby co się wyjaśniło. Wiadomo to nie od dziś że na Ł. ciążą zarzuty korupcyjne. Dopóki nie udowodnią mu winy mogą mu skoczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cupiała nie znasz? Nie będzie czekał na wyrok sądu tylko wyda własny. Odsuną go od drużyny na pewno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogą w sumie odsunąć ale kontraktu bez wyroku nie rozwiążą. W sumie nie wiem, czy w kontraktach jest taka klauzula która pozwala go rozwiązać jeśli udowodni się zawodnikowi złamanie prawa
A jak było z tym naszym trenerem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy od razu rozwiązanie kontraktu. Miałem na myśli odsunięcie od składu przynajmniej do czasu wyjaśnienia sprawy. Bo nawet jeśli go uniewinnią to i tak może być za duży niesmak dla Cupiała.
Co do rozwiązania kontraktu w wypadku złamania prawa to nie rozwiązaliśmy z Mijailoviciem kontraktu z tego powodu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie pamiętam co robiłem godzinę temu także w tak odległych czasowo sprawach nie pomogę.
W sumie racja. Bo wcześniej były chyba tylko zarzuty korupcyjne tak i prowadzenie śledztwa? A teraz oficjalnie przez prokuraturę postawiony wniosek oskarżenia? W sumie to zmienia postać rzeczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to dla przypomnienia na temat Nikoli Mijailovicia
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Mijailovi%C4%87 Cytat:
http://youtu.be/bV_J7S4wc9o |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
O brak Sobola się nie boje , mamy Czarka który zagra na podobnym a może nawet wyższym poziomie.Niestety nie wiem czy uda się zastąpić Małego. Może zagrać Rios, Łobo albo Garguła , z tym że Wojciech Ł. chyba sam się wyeliminował. Wszyscy domagają się Riosa i chyba na tą chwilę to będzie najlepsza decyzja , chłopak pokazuje że jest w formie więc może w końcu nadszedł jego czas
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dac zagrac Riosowi. Jak wykorzysta szanse to wpuszczac go czesciej (czyt. wpuszczac go nie na 2 min). Jezeli zagra piach, to zapomniec o nim na zawsze, skonczyc marudzenie na forum jaki to wielki talent sie marnuje.
Ł. pozegnac raz na zawsze, Gargułe tez |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dla Riosa może to być ostatnia szansa na pokazanie się z dobrej strony.Szczerze jednak wątpię w to że będzie w stanie zastąpić Małeckiego.Brak w tym meczu Sobola według mnie nie jest taki straszny bo jak uważacie z powodzeniem może go zastąpić Czarek.Jeśli chcemy zdobyć to mistrzostwo każdy inny wynik niż nasze zwycięstwo z Bełchatowem należy uznać za porażkę.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Mi się wydaje, że bardziej będzie brakować Sobola, niż Patryka. Ale nie ważne, kto zagra. Trzeba ten mecz wygrać i koniec. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czarek musiał zastąpić Sobola w meczu ze śledziami i zrobił to IMHO b.dobrze. Aczkolwiek GKS to nie takie ogórki znów. Ale wierzę w Czarka. Myślę że się zepnie za tego swojaka.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|