The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2011, 18:43. [22 kolejka] Wisła Kraków - GKS Bełchatów, 15 kwietnia, piątek, godz. 20:00
Z Koroną bardzo pechowo straciliśmy punkty. Teraz mamy mecz z Bełchatowem u siebie, który trzeba wygrać, bo zwycięstwem z Bełchatowem znacznie zbliżymy się do mistrzostwa, w tej samej kolejce nasz główny rywal - Legia Warszawa gra z Lechem Poznań a Jagiellonia gra z Zagłębiem Lubin ostatnio grającym bardzo dobrze. Mam jeszcze prośbę do kibiców także do tych na e: Wszyscy wstają i śpiewają!!!
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 10.04.2011, 18:49
Najważniejsze to zamknąć forum podczas meczu i WSZYSCY NA R22 wspierać Białą Gwiazdę!
Powód: O LE LE! O LA LA!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 10.04.2011 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.04.2011, 19:15
Napiszę to, co w temacie związanym z meczem w Kielcach - jeśli zagramy tak samo odważnie, konsekwentnie i wyeliminujemy błędy w obronie, to powinno być dobrze. Ta drużyna powoli przypomina zespół na miarę pucharów europejskich, dajmy im tylko trochę czasu. Już dziś było widoczne zgranie zespołu, a w piątek powinniśmy zgarnąć komplet punktów niosąc zawodników dopingiem na R22!
Odpowiedz cytując
Wislak2221
Member

Od: 04.2009

Stary 10.04.2011, 19:18
Najbardziej mnie boli to że 3 mecz z rzedu na wyjeździe 2:2 ;/ Podbeskidzie, Polonia B, Korona ;/ Genkov nam się rozkręca pareiko Klasa Światowa melikson wypracowal bramke! Jazda z Belchatowem
ŚLĄSK WISŁA LECHIA
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 10.04.2011, 19:40
Nasza obrona zdecydowanie lepiej spisuje się w meczach u siebie, niż w tych na wyjeździe. Z Bełchatowem po prostu trzeba wygrać! Gramy na własnym stadionie, przy 15 tyś. publiczności... Mam nadzieje, że wygramy to spotkanie i do tego dołożymy 7 punktów w meczach z Górnikiem, Lechią, Śląskiem wtedy praktycznie już po meczu z Lechem będziemy mogli świętować mistrzostwo... Obym się NIE MYLIŁ ;-)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.04.2011, 19:55
Po takim dramacie jak dzisiaj u siebie w twierdzy trzeba koniecznie zdobyc 3 punkty. Mysle, ze pilkarze wezma do siebie dzisiejsze spotkanie i z Bełchatowem nie spoczna na laurach zaraz po zdobyciu pierwszej bramki. Nie ma innej opcji jak wygrana.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.04.2011, 22:18
Cytat:
Najbardziej mnie boli to że 3 mecz z rzedu na wyjeździe 2:2
3 razy 2-2 na wyjeździe, teraz czas na trzecie 2-0 u siebie. Wobec straty punktów w Kielcach mecz bardzo ważny - w razie kolejnej (odpukać) straty punktów może zrobić się nerwowo, zwłaszcza, że potem czeka nas wyjazd do Wrocławia, gdzie będzie co najmniej tak trudno jak w Kielcach. Dlatego trzeba wygrać, jeden z dwójki Legia-Amica też straci punkty, a i Jagę czeka niełatwy wyjazd. Mam nadzieje, że przed ostatnimi 5 spotkaniami - czyli meczem z Amicą będziemy mieć koło 10 punktów przewagi nad drugim miejscem i wtedy raczej nikt nas nie zatrzyma. A żeby tak się stało trzeba koniecznie wygrać oba mecze u siebie i miejmy nadzieję, że uda się przywieźć też 3 punkty z Gdańska, lub Wrocławia.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.04.2011, 10:26
Z Bełchatowem bez Małego
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ez_maleckiego/
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.04.2011, 10:41
nie widzę innej opcji niż pewna wygrana... GKS jest słaby nie oszukujmy się... trzeba uważać na nowaka i żewłakowa bo zawsze mogą coś namieszać... w sumie dobrze że mały dostał kartkę bo już wyczyścił konto i mam nadzieję że do końca sezonu będzie mógł grać...a że nie zagra Sobol to niestety jest to dla Nas plus... to już nie jest ten Sobol a Czarek spokojnie sobie poradzi
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.04.2011, 10:48
Kto za Malego ? Lobo ?

Nie widze innej opcji niz 3 pkt z Belchatowem , Bedzie ciezko jak zawsze , po za tym nasi inaczej graja u siebie wiec musi byc dobrze.

WISLA !
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 10:59
ktokolwiek byle nie Łobo
wczoraj to nawet przez 2 sekundy sie przy pilce nie potrafil utrzymac
poza tym handlarza meczami w koszulce Wisły nie chce juz widzieć
Melikson na skrzydło a za niego Rios, Garguła albo Sivakov
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.04.2011, 11:16
Obowiązkowe 3 pkt w tym meczu!
Żaden z ławkowiczów nie ma niestety podobnych walorów do Małego...
Może Rios, może Żuraw na chwilę... tracimy nasz ważny atut, a nie mamy ich niestety zbyt wiele...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.04.2011, 12:02
Mimo, że w Kielcach wywieźliśmy tylko 1 punkt był to chyba najlepszy mecz Wisły w tej rundzie. Potrafili strzelić na 2:0 grając w 10, później była okazja, aby podwyższyć na 3:1. Cóż w meczu z Bełchatowem powinno być lepiej. Jeśli zagramy z podobnym zaangażowaniem 3 punkty powinny zostać w Krakowie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.04.2011, 13:09
W Kielcach zagraliśmy dobrze, ale tylko w ataku. Kilka ładnych kombinacji oraz bramka strzelona w osłabieniu mogły się podobać. Gorzej jednak z obroną, a już dramatycznie podczas bronienia przy stałych fragmentach gry. Maaskant musi zwrócić na to szczególną uwagę i poświęcić temu sporo czasu.

Bełchatów goszczony w Krakowie nie wydaje się być jakimś wymagającym rywalem, ale nie można go też zlekceważyć. Zwłaszcza, że wypadło nam dwóch podstawowych zawodników, którzy trzymają tę drużynę. Paradoksalnie jednak może się okazać, że brak Sobola wyjdzie nam na dobre. Wilk pokazał się z przyzwoitej strony rozpoczynając w pierwszej "11" mecz w Gdyni, a jeśli dodamy do tego zdarzenia z Kielc, to może on wyjść i zagrać na 200%. Bardziej obawiam się o zastępstwo dla Małeckiego. Naturalnym dla niego zmiennikiem jest Łobodziński, drugim zaś w kolejce do miejsca w składzie wydaje się być Żurawski, obaj niestety bezproduktywni. Maaskant nie zwykł kombinować ze składem, choć tak znaczące ubytki mogą skłonić go do zmian w ustawieniu oraz do zmian personalnych, na czym skorzysta - mam nadzieję - Rios lub Burliga.

Jeżeli nikt nie zachoruje lub nie nabawi się na treningu kontuzji, to moglibyśmy zagrać tak:

http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.04.2011, 13:16
Ja bym na początek meczu wpuścił walecznego Sivakova a Rios koło 60 na pomęczonego rywala. Reszta składu jak wyżej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 13:17
Łobo wejdzie w pierwszym. Biorac pod uwage ostatnie mecze i ostatnie zmiany, Łojtek wchodzi jako pierwszy z piłkarzy ofensywnych.
No chyba ze dziś Rios strzeli z 5 bramek.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.04.2011, 13:19
Łobo z innych względów nie powinien sie już w koszulce Wisły pokazywać...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 11.04.2011, 13:23
Dokładnie. Najlepszym rozwiązaniem będzie chyba gra z Riosem na prawym skrzydle a Melikson zostaje, w środku pomocy.
Wątpię, aby Robert zdecydował się na skorzystanie z Garguły lub wystawił Riosa na środek a Maora na prawą pomoc.

Niestety obawiam się, że Maaskant postawi na...Łobodzińskiego, którego w Wiśle już nie chcę widzieć. Po jego nie udanym dryblingu straciliśmy bramkę z Podbeskidziem na Reymonta i po jego niecelnym podaniu straciliśmy bramkę z Koroną...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 13:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Łobo wejdzie w pierwszym. Biorac pod uwage ostatnie mecze i ostatnie zmiany, Łojtek wchodzi jako pierwszy z piłkarzy ofensywnych.
Dużo mu nie zabrakło
Chyba naprawde czas zeby dostał dłuższa szanse w miejsce Małego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.04.2011, 13:58

Marne szanse Riosa, strzelił tylko 4
Andy pokazuje, że warto dac mu szansę, zobaczymy jak to Maaskant poukłada
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 14:01
Dawid Jarka tez kiedys strzelił 4 bramki, potem chcieli go do kadry a on sam wachał sie czy nie zagrac w reprezentacji Niemiec po tym,jak rzekomo mial zostać wytransferowany do Bundesligi.
teraz zmoimi kolegami kopie sie po czole w Radzionkowie.

Ufam pracy Maaskanta i ocenie przydatnosci piłkarzy. Naprawde chcialbym bardzo by Andy punktował ale gra w ME a Ekstraklasie to inna bajka.

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2011, 14:18
W tym meczu uwazam ze musi juz zagrac Rios, ale nie na skrzydle, kolejny mecz z w Mlodej jako srodkowy napastnik i 4 bramki i asysta! Wisla powinna zagrac 4-4-2, Wilk z Jirsakiem w sordku, Melikson z Kirmem na skrzydlach i Rios z Genkovem w ataku...w 2 meczach 7 goli i 2 asysty to nie byle co..
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:19
Zdaję sobie sprawę z tego, jaka przepaść dzieli ekstraklasę z ekstraklasą młodą. Mimo wszystko tymi czterema bramkami Rios głośno zapukał do pierwszego składu. Jest dobra okazja by dać mu szansę. Nie ma Małeckiego, a żaden jego zmiennik nie jest kimś, kto od Andresa jest wyraźnie lepszy. Wpuszczanie Riosa na niespełna 10 min. gdy drużyna "siedzi" nie jest żadną szansą, bo nie jest to typ zawodnika, który wróci się pod pole karne i przebiegnie z piłka pół boiska, natomiast na kombinacyjną grę, dobrą wrzutkę lub strzał, i owszem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2011, 14:23
Mały wypadł, a więc oczywiste jest, że Rios powinien otrzymać szansę + Czarek Wilk za Sobola.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 14:29
Chrapek 7 goli, Jeleń 6

Dlaczego o nich w składzie nikt sie nie upomina?

Gdzie mieli by grac : miejsce by se znalazło,Jelen spokojnie na boku moze pomykac a Chrapek nie wiem gdzie jest tam ustawiany
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.04.2011 o godz. 14:38.

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.04.2011, 14:30
No ciekawe czy w miejsce Małeckiego na ten mecz trener da szansę Riosowi czy Łobodzińskiemu. Ja postawiłbym na Riosa, ale wydaje mi się że trener raczej postawi na Łoba.

To 4-4-2 z Riosem i Genkovem też się wydaje ciekawe, ale nie zmieniałbym teraz taktyki. Może gdyby był jeszcze ten Puchar Ekstraklasy gdzie można byłoby przetestować najpierw nowe ustawienie.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:33
Chrapek 7 goli, Jeleń 6

Dlaczego o nich w składzie nikt sie nie upomina?
Ale za kogo mieliby grać?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 14:37
Cytat:
No ciekawe czy w miejsce Małeckiego na ten mecz trener da szansę Riosowi czy Łobodzińskiemu. Ja postawiłbym na Riosa, ale wydaje mi się że trener raczej postawi na Łoba.
Jeśli postawi na Łobodzińskiego to będzie to jego kolejny błąd.
Maaskant jest dobrym trenerem, nie mi to oceniać, ale dokonuje złych zmian i każdy to widzi.
Ale Robert mam nadzieję, wie co robi.
Bezapelacyjnie - Rios do pierwszego składu.
2 mecze Me - 7 bramek - to przecież widać, ze koleś jest w formie.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.04.2011, 14:50
@skeba - zgadzam się jak najbardziej.

Tylko trener mówił przed meczem z Koroną, że Łobo nie jest słaby i grałby gdyby nie to że Kirm i Małecki są w formie.

W każdym razie który z tej dwójki się nie do końca sprawdzi (Łobo, Rios) to drugi powinien szybko wejść w drugiej połowie, a nie na ostatnie 5min lub mniej.

Co do bramek w ME to Łobo jakoś rok temu też seryjnie strzelał tam gole i to piękne gole.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 14:55
Cytat:
Tylko trener mówił przed meczem z Koroną, że Łobo nie jest słaby i grałby gdyby nie to że Kirm i Małecki są w formie.
Łobo - wszedł, miał akcje, zeby podac prostopadle do napastnika, a ten wybil do przodu i mina, jakby to był błąd napastnika. Koleś jest tragedią i każdy to widzi, może Lobo jest mistrzem treningów i tam strzela, asystuje...
To tak jak Polscy skoczkowie, którzy są mistrzami kwalifikacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów