The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 15:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Chrapek 7 goli, Jeleń 6

Dlaczego o nich w składzie nikt sie nie upomina?

Gdzie mieli by grac : miejsce by se znalazło,Jelen spokojnie na boku moze pomykac a Chrapek nie wiem gdzie jest tam ustawiany
No i popatrz, nie wiesz gdzie się go ustawia, a się dopominasz. Zauważ też, że Rios ma jeszcze tylko 9 spotkać żeby się wykazać. A w odróżnieniu od Chrapka, Rios 7 bramek strzelił w 180 minut...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.04.2011, 15:03
Może faktycznie sztab zablokował częste występy Riosa w pierwszej drużynie by przez to zbijać cenę za ewentualny transfer i tym samym mieć szansę by ten zawodnik grał u nas w następnym sezonie?

Bo ja nie wiem jak sobie to wytłumaczyć, że trener woli stawiać na Loba
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 15:06
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
No i popatrz, nie wiesz gdzie się go ustawia, a się dopominasz. Zauważ też, że Rios ma jeszcze tylko 9 spotkać żeby się wykazać. A w odróżnieniu od Chrapka, Rios 7 bramek strzelił w 180 minut...
rozumiem,ze do tej pory Andy nie miał kiedy sie wykazać ?

I powiedz mi dokladnie na jakiej pozycji gra Andy w Młodej?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2011, 15:07
Tanzen właśnie sprawdzam sobie poprzednie sezony i nie ma tam Łobo w ME i jego bramek więc nie wiem kiedy on mógł mieć taką serię. Poza tym 2 mecze i 7 bramek robi wrażenie nie sądzisz? Nie wiem czy ktokolwiek w ME miał taki bilans.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 15:09
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Tanzen właśnie sprawdzam sobie poprzednie sezony i nie ma tam Łobo w ME i jego bramek więc nie wiem kiedy on mógł mieć taką serię. Poza tym 2 mecze i 7 bramek robi wrażenie nie sądzisz? Nie wiem czy ktokolwiek w ME miał taki bilans.
Dawid Jarka w Ekstraklasie miał taki.
Nie w ME, tylko Ekstraklasie.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.04.2011, 15:11
Znajac zycie i tak Rios szansy nie dostanie i Łobodzinski zostanie najgorszym zawodnikiem - na treningach to on sobie moze zachwycac ale mecz to nie to samo.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.04.2011 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.04.2011, 15:13
szportson racja ale nie miał tak jak Rios że gra 2 mecz w u nas i strzela bramki.. 2 mecze pod rząd jak gra.. tak nikt nie miał
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=7159&id_sezon=71 tutaj są bramki Jarki

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 15:19
no tak,ale w Ekstraklasie miał 9 bramek w 5 meczach z rzędu....: )

Kamil Biliński miał 21 zdobytych bramek a w Śląsku który nie miał ataku ciężko mu było ławki dotknąć.

Oczywiscie ja Riosowi zycze jak najwiecej bramek i w ogole ,ale bez podniety i tekstow : musi dostać szansę ,bo taką szansę juz dostawał!
Po za tym, Korona przedostatnia gra juniorami, nie przeceniajmy tez wartosc Młodej Ekstraklasy której 3 lata temu byliśmy Mistrzem, i ja się spytam : GDzie ci piłkarze teraz są? Gdzie...

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.04.2011, 15:38
Spoko ale patrząc na Riosa to można stwierdzić że następny mecz ME w Krk skończy z 5 bramkami na koncie
a z tymi szansami to śmiechu warte w poprzedniej rundzie owszem grał nieźle brakowało bramek jedynie. W tej grał ogony raz z Podbeskidziem gdzie wypadł mimo wszystko całkiem dobrze, ale oczywiście każdy go obwinia o to że "po co lobował "czemu nie podał" ale w ME pokazał że potrafi strzelać, podawać. Sam trener mówił w jednym z wywiadów że Rios jest specyficzny bo ciężko go ustawić, ale gra dobrze kombinacyjnie, a do LM czy eliminacji może się przydać.
Cóż widocznie coś jest na rzeczy z tym zbijaniem ceny za niego

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 15:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Spoko ale patrząc na Riosa to można stwierdzić że następny mecz ME w Krk skończy z 5 bramkami na koncie
a z tymi szansami to śmiechu warte w poprzedniej rundzie owszem grał nieźle brakowało bramek jedynie. W tej grał ogony raz z Podbeskidziem gdzie wypadł mimo wszystko całkiem dobrze, ale oczywiście każdy go obwinia o to że "po co lobował "czemu nie podał" ale w ME pokazał że potrafi strzelać, podawać. Sam trener mówił w jednym z wywiadów że Rios jest specyficzny bo ciężko go ustawić, ale gra dobrze kombinacyjnie, a do LM czy eliminacji może się przydać.
Cóż widocznie coś jest na rzeczy z tym zbijaniem ceny za niego
Kluvi,ale takie detale jak wlasnie ta podcinka z TSP decyduja o wielu sprawach.Gdyby strzelił to bysmy mieli PP i grali innym składem.
Jirsak jakos potrafił wykorzystać szansę od trenera tak samo jak Kirm w rundzie jesiennej.
Jakby Issa Ba zdobył bramkę z 3 metrów w derbach bylibyśmy MP a nie Lech,a Senegalczyk grałby dalej przy Reymonta.
Technicznie bardzo dobry był,rownie jak Rios,problemem była jego motoryka.
Po za tym ocenianie Riosa przez pryzmat meczu MESA to nie jest najlepsze okulary.

E : Kluvi -grał nieźle ,ale wg.Ciebie czy trenera ?
Skoro R.M. go nie wystawia to cos musi byc przyczyną np.w meczu z przeciwnikiem silowym,gdzie nie mozna grac kombinacyjnie Rios sie nie nadaje,a takich pojedynkow mamy najwiecej.Tak czy nie?
E2: Ja wiem co sadzi trener bo czytalem wywiady,takze rozumiem dlaczego Rios nie gra
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.04.2011 o godz. 16:15.

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.04.2011, 15:55
szportson w derbach to nie uznali prawidłowej bramki Głowackiego .. masz kolejne detale..

Napisałem Ci co sądzi o nim trener z resztą to był wywiad na weszło chyba więc sobie sam spr.

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.04.2011, 16:52
Rios pewnie zagra za Małego, a jak nie zacznie od 1 minuty to wejdzie w trakcie meczu.. Najwyzszy czas by strzelił bramkę albo chociaz zaasystował.

Motyw zbijania ceny ma sens pod warunkiem, ze piłkarz o tym wie...Zaden grajek z ambicjami nie bedzie akceptowal kolejnego sezonu na ławce, wiec pewnie facet w lecie spakuje torby i poszuka szczescia gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 17:01
Na pozycji Małego może zagrac też Jirsak, wtedy byłoby miejsce dla Riosa na środku. Ale to chyba jednak trochę za bardzo ofensywne ustawienie. Może środek Kirm - Wilk Siwakow Melikson - Jirsak?
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.04.2011, 17:38
Górnik - Lechia
Pauzują: -
Zagrożeni: Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik); Bąk, Deleu, Kozans, Wiśniewski (Lechia)

WISŁA - GKS
Pauzują: Małecki, Sobolewski (WISŁA);
Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm (WISŁA); Fonfara, Małkowski (GKS)

Bytom - Polonia
Pauzują: Hanek (Bytom); Smolarek, Tosik (Polonia)
Zagrożeni: Hricko, Jarecki (Bytom); Bruno, Brzyski, Gołębiewski, Rachwał (Polonia)

Lech - Legia
Pauzują: Kikut, Stilić (Lech);
Zagrożeni: Bosacki, Arboleda, Wilk (Lech); Astiz, Machnowskij, Jędrzejczyk, Rzeźniczak, Vrdoljak, Wawrzyniak (Legia)

Widzew - Ruch
Pauzują: Szymanek (Widzew);
Zagrożeni: Dudu, Panka, Ukah (Widzew); Bronowicki, Nykiel, Stawarczyk (Ruch)

Zagłębie - Jagiellonia
Pauzują: Rymaniak (Zagłębie); Norambuena (Jagiellonia)
Zagrożeni: Bartczak M., Costa, Wilczek (Zagłębie); Lato, Sandomierski (Jagiellonia)

Arka - Cracovia
Pauzują: -
Zagrożeni: Bednarek, Bozok, Burkhardt, Glavina, Witkowski, Zawistkowski (Arka); Radomski, Suart (Cracovia)

Śląsk - Korona
Pauzują: Vuković (Korona)
Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Socha, Sztylka (Śląsk); Jovanović, Korzym, Niedzielan, Sobolewski, Stano (korona)
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.04.2011, 17:42
orm napisał(a):Wyświetl post
Na pozycji Małego może zagrac też Jirsak, wtedy byłoby miejsce dla Riosa na środku. Ale to chyba jednak trochę za bardzo ofensywne ustawienie. Może środek Kirm - Wilk Siwakow Melikson - Jirsak?
I co, Jirsak na skrzydle?

Wiadomo, że Maaskant nie odejdzie od ustawienia 433. Środek stworzą najprawdopodobniej Jirsak, Wilk i Melikson, a w miejsce Małego wskoczy Rios / Łobodziński. Ewentualnie Melex pójdzie na skrzydło, a jego pozycję zajmie Sivakov, ale to mało prawdopodobne, bo na ławie z pomocników zostałby tylko Garguła.

Chyba, że nas zaskoczą i Rios zagra na środku - szczerze w to wątpie. Pierwszy wariant jest najbardziej prawdopodobny, miejmy nadzieję że z Riosem. Wtedy w ataku można by przechodzić w wasze ulubione 442, Andy z prawego skrzydła schodziłby na cofniętego napastnika razem z Genkowem, a na boku biegałby Melikson zostawiając w środku Jirsaka i Wilka.
Moim zdaniem to jedyne możliwe rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.04.2011, 17:53
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jeśli postawi na Łobodzińskiego to będzie to jego kolejny błąd.
Maaskant jest dobrym trenerem, nie mi to oceniać, ale dokonuje złych zmian i każdy to widzi.
Ale Robert mam nadzieję, wie co robi.
Bezapelacyjnie - Rios do pierwszego składu.
2 mecze Me - 7 bramek - to przecież widać, ze koleś jest w formie.
Błąd? Jasnowidz jesteś czy co? Z góry wiesz że błąd....

Czy to będzie błąd czy nie to stwierdzimy po meczu. Tym bardziej ze i tak nie wiemy teraz na kogo postawi Maaskant.

Burliga Lechowi w ME też 4 bramki strzelił i co? Tak ze spokojnie z tym błędem Maaskanta

BTW
Z Bełchatowem gramy mecz o życie, po stracie punktów w Kielcach musimy wygrać. Nieważne jak i ile ale musimy wygrać. Nawet po samobóju i siermiężnej grze 1-0
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.04.2011 o godz. 17:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.04.2011, 17:56
Zamiast Riosa to wsadzi tego drewniaka Łobodzińskiego. Mówie Wam...:/ Nie dał Riosowi szansy tak naprawdę a co gra Łobodziński to wszyscy wiemy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.04.2011, 18:06
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Rios pewnie zagra za Małego, a jak nie zacznie od 1 minuty to wejdzie w trakcie meczu..
Taa wejdzie w 90 minucie
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:12
Jeśli mieliśmy wątpliwości czy zagra Łobo czy Rios no to się wyjaśniło.

Wojciech Ł. oskarżony o kupienie meczu z Cracovią
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.04.2011, 19:17
Niby co się wyjaśniło. Wiadomo to nie od dziś że na Ł. ciążą zarzuty korupcyjne. Dopóki nie udowodnią mu winy mogą mu skoczyć.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:23
Cupiała nie znasz? Nie będzie czekał na wyrok sądu tylko wyda własny. Odsuną go od drużyny na pewno.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:29
Mogą w sumie odsunąć ale kontraktu bez wyroku nie rozwiążą. W sumie nie wiem, czy w kontraktach jest taka klauzula która pozwala go rozwiązać jeśli udowodni się zawodnikowi złamanie prawa

A jak było z tym naszym trenerem Nie pamiętam jak się nazywał. Na B coś. Odszedł sam, ale dopiero po wydaniu wyroku czy jak
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:40
Nie wiem czy od razu rozwiązanie kontraktu. Miałem na myśli odsunięcie od składu przynajmniej do czasu wyjaśnienia sprawy. Bo nawet jeśli go uniewinnią to i tak może być za duży niesmak dla Cupiała.

Co do rozwiązania kontraktu w wypadku złamania prawa to nie rozwiązaliśmy z Mijailoviciem kontraktu z tego powodu?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:48
Ja nie pamiętam co robiłem godzinę temu także w tak odległych czasowo sprawach nie pomogę.

W sumie racja. Bo wcześniej były chyba tylko zarzuty korupcyjne tak i prowadzenie śledztwa? A teraz oficjalnie przez prokuraturę postawiony wniosek oskarżenia? W sumie to zmienia postać rzeczy.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:59
No to dla przypomnienia na temat Nikoli Mijailovicia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Mijailovi%C4%87

Cytat:
27 kwietnia został skazany przez krakowski sąd rejonowy na rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata[40]. Sprawa sądowa dotyczyła zachowania z listopada 2005 roku, kiedy Mijailović szalał po Krakowie swoim terenowym volkswagenem, ignorując przepisy i próbujących zatrzymać go policjantów. Temperament Serba ostudziły dopiero strzały ostrzegawcze stróżów prawa. Do końca sezonu 2006/2007 Mijailović nie wystąpił już w żadnym meczu Białej Gwiazdy. Nowy dyrektor sportowy Wisły, Jacek Bednarz również nie widział żadnej przyszłości dla zawodnika w klubie. Pomimo tych słów dyrektora sportowego, Mijailović powiedział: "Wisłę mam w sercu. Chcę tu zostać". Odrzucił ofertę Dinama Bukareszt, nie zdecydował się też na grę na Cyprze, do czego namawiał go trener Dragomir Okuka. 23 lipca krakowski zespół rozwiązał z nim umowę.
Wracając do tematu, jest już skrót meczu ME. Ładnie Rios grał.
http://youtu.be/bV_J7S4wc9o
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 11.04.2011, 20:03
O brak Sobola się nie boje , mamy Czarka który zagra na podobnym a może nawet wyższym poziomie.Niestety nie wiem czy uda się zastąpić Małego. Może zagrać Rios, Łobo albo Garguła , z tym że Wojciech Ł. chyba sam się wyeliminował. Wszyscy domagają się Riosa i chyba na tą chwilę to będzie najlepsza decyzja , chłopak pokazuje że jest w formie więc może w końcu nadszedł jego czas
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 20:14
Dac zagrac Riosowi. Jak wykorzysta szanse to wpuszczac go czesciej (czyt. wpuszczac go nie na 2 min). Jezeli zagra piach, to zapomniec o nim na zawsze, skonczyc marudzenie na forum jaki to wielki talent sie marnuje.

Ł. pozegnac raz na zawsze, Gargułe tez
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.04.2011, 20:29
Dla Riosa może to być ostatnia szansa na pokazanie się z dobrej strony.Szczerze jednak wątpię w to że będzie w stanie zastąpić Małeckiego.Brak w tym meczu Sobola według mnie nie jest taki straszny bo jak uważacie z powodzeniem może go zastąpić Czarek.Jeśli chcemy zdobyć to mistrzostwo każdy inny wynik niż nasze zwycięstwo z Bełchatowem należy uznać za porażkę.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.04.2011, 20:36
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
O brak Sobola się nie boje , mamy Czarka który zagra na podobnym a może nawet wyższym poziomie.Niestety nie wiem czy uda się zastąpić Małego. Może zagrać Rios, Łobo albo Garguła , z tym że Wojciech Ł. chyba sam się wyeliminował. Wszyscy domagają się Riosa i chyba na tą chwilę to będzie najlepsza decyzja , chłopak pokazuje że jest w formie więc może w końcu nadszedł jego czas
Akurat Sobol w meczu z Koroną był najlepszym zawodnikiem Wisły, albo inaczej...najważniejszym. Oczywiście do czerwonej kartki, choć i tak moim zdaniem zachował się bardzo dobrze.

Mi się wydaje, że bardziej będzie brakować Sobola, niż Patryka.

Ale nie ważne, kto zagra. Trzeba ten mecz wygrać i koniec.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 11.04.2011, 20:43
Czarek musiał zastąpić Sobola w meczu ze śledziami i zrobił to IMHO b.dobrze. Aczkolwiek GKS to nie takie ogórki znów. Ale wierzę w Czarka. Myślę że się zepnie za tego swojaka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów