The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
libero
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 12:03
Za gazetą Krakowską : Do Sądu we Wrocławiu trafił z miejscowej Prokuratury akt oskarżenia w sprawie korupcji w Zagłębiu Lubin i cracovii. Jednym z oskarżonych jest Wojciech Ł (Łobo), który jako jeden z nielicznych nie przyznał sie do winy i nie poddał się dobrowolnie karze. Nie sądzą jednak żeby to zakończyło jego karierę w Wiśle, puki nie będzie prawomocnego wyroku.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Janek Skawina napisał(a):Wyświetl post
W pt przy przedstawianiu składu, w jakim wystąpi Wisła na pewno nie wykrzyczę nazwiska Dragana! Poczekam w milczeniu, aż spiker przejdzie do następnego grajka. Fajnie by było gdyby cały młyn zamilczał przy jego nazwisku!
A Dragan sie obrazi (sic) przegramy przez niego mecz,potem mistrzostwo. I czy warto było nie wspierac piłkarza?

Chodzi o to że tego nie zrobił Kew Jaliens, czy Sziwakow tylko Paljic. Chłop od kiedy przyszedł do Wisły daje z siebie 100%, pomijajac ze gra na pozycji na ktorej nigdy wczesniej nie występował, do tego taki mecz !!! Grasz w 10 wygrywasz 0-2 potem wslizgi,akcje strata bramki i na koniec samobój w ostatniej akcji meczu. Równie dobrze mogł jak ktoś wczesniej sugorwał rozdupcyc reklamy,nawet kamere C+ za 100.000 czy coś.Człowiek w nerwach ogromnych robi rozne rzeczy,jesli mowicie ze "NIE" to niech kazdy sie zastanowi czy w przypływie mega negatywnych emocji nie zdarzało mu sie powiedziec czegoś (pokazac fucka) (badz ostatnio Rzeźniczak) lub zrobic czego bedzie załowac.Ja piłkarza nie rozgrzeszam,staram sie wytlumaczyc inne powody,ktos kto uprawiał sport w ktorym moglo dojsc do podobnej sytuacji zrozumie.
żeby jednak za miło nie było, na nastepnym treningu etc "pouczyłbym" Dragana co do nastepnej takiej akcji.

Na koniec inna sytuacja. Punktem odniesienia jest Patryk Małecki, dlatego ze oddaje klubowi najwięcej.
W meczu sparingowym za Heńka ,jak odmówił wejśćia, dla mnie to byla taka sama obelga jak Dragan. Ten kopnał barwy,a Mały nie chciał REPREZENTOWAC klubu. Skonczylo sie jak sie skonczyło,bo to Patryk a nie Jacek czy Mateusz.

Kiedys takie przyslowie śmigało :"Szanuj piłkarz swego bo bedziesz miał gorszego". A po za tym, ci ktorzy przy zlych wynikach krzyczą "Wisła to MY a nie WY" to w ogole nie powinni do tej sparwy przywiązywać wagi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Lobodzinki ma juz pozamiatane.

Pewnie w najblizszym czasie nasz klub powie mu do widzenia.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.04.2011, 12:10
Greeg napisał(a):
Wojtek sam zresztą swoimi pokrętnymi tłumaczeniami przyczynił się już do tego, że można ferować wyrok. Potwierdził, że brał udział w składce, ale nie wiedział na jakie cele idą pieniądze. Podejrzewam, że warunkiem DPO dla zawodników jest wydanie wszystkich współwinnych. Skoro tak, obciążą zeznaniami i Wojtka.
No wlasnie. Przeciez Lobodzinski sam przyznal sie do czynnego udzialu w procederze korupcyjnym, tlumaczac sie nieswiadomoscia. Czytajac jednak blog "pilkarska mafia" mozna bylo sie natknac na relacje z przesluchania kilku starszych pilkarzy Zaglebia (m.in. bodaj Nicinskiego), ktorzy dobrowolnie przyznali sie do winy i pozniej zeznajac pod przysiega wyjawili, ze WSZYSCY uczestnicy zrzutek mieli pelna swiadomosc na co ida pieniadze i ze NIKT nie zostal przymuszony do brania w nich udzialu (to akurat Lobodzinski potwierdzil na przesluchaniu).

Ciekawe, ze z biegiem czasu wychodza kolejne afery Zaglebia, a do winy dobrowolnie przyznaja sie kolejni pilkarze, tylko Wojciech jako jedyny przez te wszystkie lata kupczenia nie mial pojecia o co chodzi

Dla mnie sprawa jest prosta. W przypadku pojawienia sie aktu oskarzenia, klub powinien zrobic wszystko co w jego mocy, by doprowadzic do natychmiastowego zerwania kontraktu, tak jak to w tego typu przypadkach mialo miejsce w innych szanujacych sie klubach, ze wymienie tu chocby naszego zgodowicza z Wroclawia.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.04.2011, 12:15
Ale nigdzie nie napisano, by Łobo nie przyznał się do winy. W sprawie Zagłębia i poszczególnych zawodników Łobodziński był przesłuchiwany jako świadek - i oczywiście sam na tacy swojej głowy prokuratorowi nie podarował. Nie wiemy jak zeznawał w swojej własnej sprawie już jako podejrzany. Jeśli miał rozsądnego adwokata, to pewnie mu poradził daleko idącą współpracę (w świetle dowodów, które wypłynęły przy wcześniejszych sprawach).
Osobną kwestią jest czas i sposób rozwiązania z nim umowy - na dziś tylko porozumienie, albo trzeba czekać na dyskwalifikację z PZPNu.
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 11.04.2011, 12:25
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Ale nigdzie nie napisano, by Łobo nie przyznał się do winy. W sprawie Zagłębia i poszczególnych zawodników Łobodziński był przesłuchiwany jako świadek - i oczywiście sam na tacy swojej głowy prokuratorowi nie podarował. Nie wiemy jak zeznawał w swojej własnej sprawie już jako podejrzany. Jeśli miał rozsądnego adwokata, to pewnie mu poradził daleko idącą współpracę (w świetle dowodów, które wypłynęły przy wcześniejszych sprawach).
Osobną kwestią jest czas i sposób rozwiązania z nim umowy - na dziś tylko porozumienie, albo trzeba czekać na dyskwalifikację z PZPNu.
im dłużej nie będzie się przyznawać do winy tym dłużej będzie miał kasę z kontraktu u nas, a nie są to drobne . Rozwiązanie nastąpi dopiero jak będzie jasność.
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.04.2011, 12:43
No, sprawa z Wojtkiem jest śmierdząca. Do sprzedania meczu przyznała się większość grajków, wymieniany jest przez kolegów jako członek "grupy decyzyjnej" - co się trzyma kupy, bo w sezonie 2005/2006 był podstawowym zawodnikiem "Miedziowych" i na pewno wiedział co się w szatni dzieje.

Jasne, jest zasada domniemania winy. Ale klub powinien zażądać wyjaśnień od piłkarza. Jeśli się nie okażą one wystarczające - zawiesić w prawach zawodnika.

Tu musi być zdecydowane działanie, w tym momencie szargane jest dobre imię naszego klubu.

PS. Sprawa Pajlica moim zdaniem została rozwiązana - pozytywnie. Dobrze, że zawodnik i klub szybko zareagowali.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.04.2011, 13:10
gigant napisał(a):Wyświetl post
Niech Pajlic wybierze sobie jakiś dom dziecka i zakupi im komplet strojów piłkarskich dla całej drużyny, z 10 piłek i podaruje z 10 karnetów, to dla mnie bedzie ok i sprawę uznam za zamknietą
Zgadzam się. Tylko tak ma szansę wyjść z twarzą z tego zdarzenia.

Ewentualnie może wspomóc akcję "Kto kocha..." i zasponsorować dzieciakom wejściówki na mecz.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.04.2011, 13:11
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
. Postaram się wymyślić jakiś sposób, w który będę mógł wynagrodzić kibicom moje zachowanie” – powiedział zawodnik Wisły.
Może niech nam wynagrodzi to bramką na wagę mistrzostwa. ;D
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 13:14
Młoda Ekstraklasa do przerwy 5-0

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.04.2011, 13:18
i 3 bramki Riosa.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.04.2011, 13:33
Ciekawe z Lobo moze los w koncu sie do Wisly usmiechnie i beda jakies podstawy aby z nim chocby polubownie rozwiazac kontrakt ].

p.s. Ja bym tego calego Pajica spalil na stosie, Zmijka gdzie ukladamy?
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 11.04.2011 o godz. 13:35.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.04.2011, 13:42
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe z Lobo moze los w koncu sie do Wisly usmiechnie i beda jakies podstawy aby z nim chocby polubownie rozwiazac kontrakt ].

p.s. Ja bym tego calego Pajica spalil na stosie, Zmijka gdzie ukladamy?
Spalić może nie, ale w lecie - cytując klasyka - dyscyplinarnie wypier*olić.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.04.2011, 13:44
Dragan przeprosił bo wie, że zrobił źle. Nie tłumaczy się jak ciota że widział ręcznik. Faktycznie jakieś "wsparcie" dla jakiegoś domu dziecka mile widziane ale jak dla mnie wyszedł z twarzą już teraz. Gość w każdym meczu gra na maksa i widać w nim może nie miłość do Wisły ( bo kochać to ją może będzie ewentualnie po paru latach) ale wielkie zaangażowanie i mobilizację. Sam w złości robiłem różne głupie rzeczy których się później wstydziłem. Pytanie ilu tutaj obecnych potrafi opanować nerwy w podobnych sytuacjach?
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2011, 13:50
Tę sprawę z korupcją powinni jak najszybciej wykorzystać Valckx z Basałajem i rozwiązać kontrakt z Łobo. Wisła przecież mówiła, że nie ma nic wspólnego z korupcją i nie chce mieć, więc trzeba się pozbyć chłopa. Możemy tylko zyskać. (wolałabym już każdego chłopaka z MESY choćby i błędy popełniał, bo gorszy i tak żaden nie jest)

@szprotson- owszem, różne rzeczy można zrobić w przypływie emocji, wku***ienia, ale kopać koszulkę, barwy?!
Sama trenowałam to tu to tam i wiem jak jest w sporcie (co prawda na niższym poziomie, ale złość, ambicja są zawsze takie same). Wyładować można się inaczej- w jego przypadku kopnąć w reklamy np.
W dodatku nie wyobrażam sobie sytuacji, w której pracuję gdziekolwiek- dajmy na to w jakimś biurze i gdy mi coś nie wychodzi niszczę mienie firmy. Bo ta koszulka jest przede wszystkim Wisły!, a nie jakiegoś Palijcia.
Niestety, ale jak dla mnie to on długo win nie odkupi, o ile w ogóle.

Co do Riosa- fajnie, że sobie w MESie radzi, ale później jakoś w pierwszej drużynie nie idzie... Chcę w niego wierzyć, ale skoro Maskaant na niego nie stawia, to coś musi być.

EDIT:
@down, down- Ja piszę to co ja uważam w danej sprawie, moje przemyślenia. Jeśli wy twierdzicie inaczej- wasza sprawa.
@Kluvi- tak wiem i mnie to wkurza, że mało szans tak naprawde Argentyńczyk dostaje. Nie wiem dlaczego nasz trener tak postępuje, ale to jednak on jest na każdym treningu. Mecz z P. B-B nie zadziałał jakoś specjalnie na jego korzyść. Mi się tam chłopak podobał na jesieni ...
Powód: ed
Ostatnio edytowane przez masterlag : 11.04.2011 o godz. 14:20.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
bart1906
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 13:50
Tępić takie zachowania !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.04.2011, 13:52
Donki napisał(a):Wyświetl post
i 3 bramki Riosa.
Seryjnie?
A pozostałe dwie kto strzelił?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2011, 13:56
masterlag napisał(a):Wyświetl post

@szprotson- owszem, różne rzeczy można zrobić w przypływie emocji, wku***ienia, ale kopać koszulkę, barwy?!
Sama trenowałam to tu to tam i wiem jak jest w sporcie (co prawda na niższym poziomie, ale złość, ambicja są zawsze takie same). Wyładować można się inaczej- w jego przypadku kopnąć w reklamy np.
W dodatku nie wyobrażam sobie sytuacji, w której pracuję gdziekolwiek- dajmy na to w jakimś biurze i gdy mi coś nie wychodzi niszczę mienie firmy. Bo ta koszulka jest przede wszystkim Wisły!, a nie jakiegoś Palijcia.
N.
Ok.W takim razie jak ustosunkowała byś się do sytuacji z Małym, w którym ODMÓWIŁ wejścia na boisko czyli reprezentowania barw? TO nie jest obelga? Mnie to zabolało.

Titto : 6-1 albo 7 jest

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.04.2011, 13:58
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Tę sprawę z korupcją powinni jak najszybciej wykorzystać Valckx z Basałajem i rozwiązać kontrakt z Łobo. Wisła przecież mówiła, że nie ma nic wspólnego z korupcją i nie chce mieć, więc trzeba się pozbyć chłopa. Możemy tylko zyskać. (wolałabym już każdego chłopaka z MESY choćby i błędy popełniał, bo gorszy i tak żaden nie jest)
Byłaś na jakimś meczu MESY, czy tak tylko piszesz, bo to taki modny slogan ostatnio?

Titto napisał(a):Wyświetl post
Seryjnie?
A pozostałe dwie kto strzelił?
Cytat:
Młoda Wisła prowadzi z Koroną 6:1! Trwa druga połowa. Bramki dla naszej drużyny zdobywali Brud, Jeleń, Chrapek i trzy razy Rios
za facebook.com
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 14:13
Rios ostatnimi występami w ME pokazuje, że jednak mu zależy i powinien koniecznie dostać okazje pokazania się w pierwszej drużynie. Nie można być na to głuchym, szczególnie w dobie problemów kadrowych.

Dlatego liczę, że to on zagra w piątek zamiast Małeckiego, a nie Łobo.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:15
Młoda Ekstraklasa:
Wisła Kraków – Korona Kielce 7:1 (5:0)

1:0 Jeleń 5’
2:0 Rios 17’
3:0 Rios 23’
4:0 Brud 25’
5:0 Rios 30’
5:1 Stróżak 47’
6:1 Chrapek 57’ (k.)
7:1 Rios 85’ (k.)

poczytajcie czasem inne strony a do co Riosa masterlag jak sobie ma radzić w pierwszym składzie jak ostatnio wszedł w meczu z Jagą na 4 czy 5 minut?

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.04.2011, 14:15
Widzę że doszliśmy do poziomu kiedy to bardziej cenimy przechodzących koło meczu, mających w dupie wynik Wisły. Niż tych których krew zalewa po debilnie straconych punktach,tych którzy tyrają cały mecz jak potrafią najlepiej. Postawa godna kibica. Pomylił się ukorzył ale zero zrozumienia. Przecież każdy powinien na spokojnie przyjąć wydymanie w 94 minucie. To tylko stracone dwa punkty...
Odpowiedz cytując
batman forever
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2011, 14:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O TAK!!

Wyobraźmy sobie taką sytuację: po meczu w....iony Rooney rzuca koszulką i depcze ją. Albo: niech to będzie CR. Albo Messi. Ktokolwiek.
Wyobrażacie sobie? Nie. A przecież to wszystko najemnicy, najlepsi z możliwych, absolutny top...
Różnica jest taka że ci których wymieniłeś podchodzą do porażki "na chłodno", ot zdarzyło sie, trudno. Paljić podszedł emocjonalnie i tyle. Burza w szklance wody.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.04.2011, 14:17
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Widzę że doszliśmy do poziomu kiedy to bardziej cenimy przechodzących koło meczu, mających w dupie wynik Wisły. Niż tych których krew zalewa po debilnie straconych punktach,tych którzy tyrają cały mecz jak potrafią najlepiej. Postawa godna kibica. Pomylił się ukorzył ale zero zrozumienia. Przecież każdy powinien na spokojnie przyjąć wydymanie w 94 minucie. To tylko stracone dwa punkty...
Samo sedno - taka trochę modyfikacja "mierny ale wierny" dla niektórych jest idealna.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.04.2011, 14:25
ale tak naprawdę to się ma nijak z wiernością. Ludzie nie popadajcie w skrajność. Ja po przegranym meczu Wisły z PAO rozwaliłem szafkę na której stał TV, a byłem w domu dziadków. I co teraz idąc waszym tokiem wychodzi na to że ich nie szanuję bo zniszczyłem wiekowy mebel.. to są emocje i tak czasem bywa.. szkoda że nie widzicie że On zrozumiał że uraził was tym zachowaniem i przeprosił, ba chce to nawet wynagrodzić..
Ciekawe ilu z was tak naprawdę szanuje wszystko co ma z klubem związane, bo nie od dziś wiadomo że w dzisiejszych czasach większość jest mocna w internecie, ale w realnym świecie czasem więcej im brakuje niż ludziom przez nich krytykowanych.
Pozdro i bez napinki

a jeszcze jedno kiedyś na weszło był wywiad z Marcelo i tam było wspominane że w PSV to koszulek, spodenek mają ile chcą, a jak grał w Wiśle to wspominał że piłkarz miał każdego koloru jeden strój i ewentualne zniszczenie czy np danie kibicom koszulki wiązało się z kosztami kupna nowej z własnej kieszeni. Więc Dragan jeśli ją przez kopnięcie zniszczył to poczuje to na własnej kieszeni także. No i najważniejsze to był jego 1 raz!! a traktujecie go jakby zrobił to z 3 raz pod rząd...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 11.04.2011 o godz. 14:32.

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 14:27
ogladnalem sobie sytuacje z Draganem...napewno dzialal w emocjach i to sporych bo nikt na chlodno by czegos takiego nie zrobil zdajac sobie sprawe z reakcji kibicow...obserwujac jego reakcje podczas meczów trafia do mnie argumentacja jego temperamentu. Aby jednak napietnowac takie zachowanie i wykluczyc je na przyszlosc jakas kara powinna byc (napewno nie finansowa). Lubie tego pilkarza ale konsekwencja tego czynu jakas musi byc ze wzgledow nawet czysto profilaktycznych - pewnych rzeczy nie mozna robic a tu granice zostaly przekroczone...pomysl kupna koszulek dla jakiegos domu dziecka uwazam za trafiony czyli komplet 11 koszulek powiniene trafic we wlasciwe rece i tego oczekuje...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2011, 14:28
Po co Rios ma wchodzić, no po co, jak mamy świetnego skrzydłowego Łobodzińskiego, pomyślcie trochę.
Łobo seryjnie strzela, świetnie drybluje - Rios może mu buty czyścić...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 14:45
Janek Skawina napisał(a):Wyświetl post
W pt przy przedstawianiu składu, w jakim wystąpi Wisła na pewno nie wykrzyczę nazwiska Dragana! Poczekam w milczeniu, aż spiker przejdzie do następnego grajka. Fajnie by było gdyby cały młyn zamilczał przy jego nazwisku!
Brawo ....a geniuszu , byłoby bardzo fajnie .
To jest tak żenujące,że aż żal komentować. Pokemoniada to potęgi n-tej. Najpierw ktoś pisze,że Wilk sprzedał/oddał/przekręcił mecz a teraz pokemony wyrzucają z klubu faceta za to ,że wpadł w furię.
Kto myśli,że Dragan kopnął koszulkę , bo ma za nic nasz klub jest ograniczony i tyle w temacie.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.04.2011, 15:10
Faktycznie, jest też dzisiaj pozytyw. Mecz w ME to oczywiście nic wielkiego, ale 4 bramki mają swoją wymowę.

Rios powinien dostać szansę w następnym meczu. Nie wiem, czy w pierwszym składzie ale 20-30 minut na pewno.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 11.04.2011, 15:16
Dobrze, że mu się chociaż chce. Taki Garguła grał od początku, a nic specjalnego nie pokazał...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów