|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Lobodzinki ma juz pozamiatane.
Pewnie w najblizszym czasie nasz klub powie mu do widzenia. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Greeg napisał(a):
Ciekawe, ze z biegiem czasu wychodza kolejne afery Zaglebia, a do winy dobrowolnie przyznaja sie kolejni pilkarze, tylko Wojciech jako jedyny przez te wszystkie lata kupczenia nie mial pojecia o co chodzi ![]() Dla mnie sprawa jest prosta. W przypadku pojawienia sie aktu oskarzenia, klub powinien zrobic wszystko co w jego mocy, by doprowadzic do natychmiastowego zerwania kontraktu, tak jak to w tego typu przypadkach mialo miejsce w innych szanujacych sie klubach, ze wymienie tu chocby naszego zgodowicza z Wroclawia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ale nigdzie nie napisano, by Łobo nie przyznał się do winy. W sprawie Zagłębia i poszczególnych zawodników Łobodziński był przesłuchiwany jako świadek - i oczywiście sam na tacy swojej głowy prokuratorowi nie podarował. Nie wiemy jak zeznawał w swojej własnej sprawie już jako podejrzany. Jeśli miał rozsądnego adwokata, to pewnie mu poradził daleko idącą współpracę (w świetle dowodów, które wypłynęły przy wcześniejszych sprawach).
Osobną kwestią jest czas i sposób rozwiązania z nim umowy - na dziś tylko porozumienie, albo trzeba czekać na dyskwalifikację z PZPNu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
. Rozwiązanie nastąpi dopiero jak będzie jasność.![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No, sprawa z Wojtkiem jest śmierdząca. Do sprzedania meczu przyznała się większość grajków, wymieniany jest przez kolegów jako członek "grupy decyzyjnej" - co się trzyma kupy, bo w sezonie 2005/2006 był podstawowym zawodnikiem "Miedziowych" i na pewno wiedział co się w szatni dzieje.
Jasne, jest zasada domniemania winy. Ale klub powinien zażądać wyjaśnień od piłkarza. Jeśli się nie okażą one wystarczające - zawiesić w prawach zawodnika. Tu musi być zdecydowane działanie, w tym momencie szargane jest dobre imię naszego klubu. PS. Sprawa Pajlica moim zdaniem została rozwiązana - pozytywnie. Dobrze, że zawodnik i klub szybko zareagowali. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ewentualnie może wspomóc akcję "Kto kocha..." i zasponsorować dzieciakom wejściówki na mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Młoda Ekstraklasa do przerwy 5-0
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
i 3 bramki Riosa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ciekawe z Lobo moze los w koncu sie do Wisly usmiechnie i beda jakies podstawy aby z nim chocby polubownie rozwiazac kontrakt ].
p.s. Ja bym tego calego Pajica spalil na stosie, Zmijka gdzie ukladamy? ![]()
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 11.04.2011 o godz. 13:35.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Spalić może nie, ale w lecie - cytując klasyka - dyscyplinarnie wypier*olić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dragan przeprosił bo wie, że zrobił źle. Nie tłumaczy się jak ciota że widział ręcznik. Faktycznie jakieś "wsparcie" dla jakiegoś domu dziecka mile widziane ale jak dla mnie wyszedł z twarzą już teraz. Gość w każdym meczu gra na maksa i widać w nim może nie miłość do Wisły ( bo kochać to ją może będzie ewentualnie po paru latach) ale wielkie zaangażowanie i mobilizację. Sam w złości robiłem różne głupie rzeczy których się później wstydziłem. Pytanie ilu tutaj obecnych potrafi opanować nerwy w podobnych sytuacjach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tę sprawę z korupcją powinni jak najszybciej wykorzystać Valckx z Basałajem i rozwiązać kontrakt z Łobo. Wisła przecież mówiła, że nie ma nic wspólnego z korupcją i nie chce mieć, więc trzeba się pozbyć chłopa. Możemy tylko zyskać. (wolałabym już każdego chłopaka z MESY choćby i błędy popełniał, bo gorszy i tak żaden nie jest)
@szprotson- owszem, różne rzeczy można zrobić w przypływie emocji, wku***ienia, ale kopać koszulkę, barwy?! Sama trenowałam to tu to tam i wiem jak jest w sporcie (co prawda na niższym poziomie, ale złość, ambicja są zawsze takie same). Wyładować można się inaczej- w jego przypadku kopnąć w reklamy np. W dodatku nie wyobrażam sobie sytuacji, w której pracuję gdziekolwiek- dajmy na to w jakimś biurze i gdy mi coś nie wychodzi niszczę mienie firmy. Bo ta koszulka jest przede wszystkim Wisły!, a nie jakiegoś Palijcia. Niestety, ale jak dla mnie to on długo win nie odkupi, o ile w ogóle. Co do Riosa- fajnie, że sobie w MESie radzi, ale później jakoś w pierwszej drużynie nie idzie... Chcę w niego wierzyć, ale skoro Maskaant na niego nie stawia, to coś musi być. EDIT: @down, down- Ja piszę to co ja uważam w danej sprawie, moje przemyślenia. Jeśli wy twierdzicie inaczej- wasza sprawa. @Kluvi- tak wiem i mnie to wkurza, że mało szans tak naprawde Argentyńczyk dostaje. Nie wiem dlaczego nasz trener tak postępuje, ale to jednak on jest na każdym treningu. Mecz z P. B-B nie zadziałał jakoś specjalnie na jego korzyść. Mi się tam chłopak podobał na jesieni ... Powód: ed
Ostatnio edytowane przez masterlag : 11.04.2011 o godz. 14:20.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tępić takie zachowania !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Titto : 6-1 albo 7 jest ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rios ostatnimi występami w ME pokazuje, że jednak mu zależy i powinien koniecznie dostać okazje pokazania się w pierwszej drużynie. Nie można być na to głuchym, szczególnie w dobie problemów kadrowych.
Dlatego liczę, że to on zagra w piątek zamiast Małeckiego, a nie Łobo. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Młoda Ekstraklasa:
Wisła Kraków – Korona Kielce 7:1 (5:0) 1:0 Jeleń 5’ 2:0 Rios 17’ 3:0 Rios 23’ 4:0 Brud 25’ 5:0 Rios 30’ 5:1 Stróżak 47’ 6:1 Chrapek 57’ (k.) 7:1 Rios 85’ (k.) poczytajcie czasem inne strony a do co Riosa masterlag jak sobie ma radzić w pierwszym składzie jak ostatnio wszedł w meczu z Jagą na 4 czy 5 minut?![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widzę że doszliśmy do poziomu kiedy to bardziej cenimy przechodzących koło meczu, mających w dupie wynik Wisły. Niż tych których krew zalewa po debilnie straconych punktach,tych którzy tyrają cały mecz jak potrafią najlepiej. Postawa godna kibica. Pomylił się ukorzył ale zero zrozumienia. Przecież każdy powinien na spokojnie przyjąć wydymanie w 94 minucie. To tylko stracone dwa punkty...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Różnica jest taka że ci których wymieniłeś podchodzą do porażki "na chłodno", ot zdarzyło sie, trudno. Paljić podszedł emocjonalnie i tyle. Burza w szklance wody.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale tak naprawdę to się ma nijak z wiernością. Ludzie nie popadajcie w skrajność. Ja po przegranym meczu Wisły z PAO rozwaliłem szafkę na której stał TV, a byłem w domu dziadków. I co teraz idąc waszym tokiem wychodzi na to że ich nie szanuję bo zniszczyłem wiekowy mebel.. to są emocje i tak czasem bywa.. szkoda że nie widzicie że On zrozumiał że uraził was tym zachowaniem i przeprosił, ba chce to nawet wynagrodzić..
Ciekawe ilu z was tak naprawdę szanuje wszystko co ma z klubem związane, bo nie od dziś wiadomo że w dzisiejszych czasach większość jest mocna w internecie, ale w realnym świecie czasem więcej im brakuje niż ludziom przez nich krytykowanych. Pozdro i bez napinki ![]() a jeszcze jedno kiedyś na weszło był wywiad z Marcelo i tam było wspominane że w PSV to koszulek, spodenek mają ile chcą, a jak grał w Wiśle to wspominał że piłkarz miał każdego koloru jeden strój i ewentualne zniszczenie czy np danie kibicom koszulki wiązało się z kosztami kupna nowej z własnej kieszeni. Więc Dragan jeśli ją przez kopnięcie zniszczył to poczuje to na własnej kieszeni także. No i najważniejsze to był jego 1 raz!! a traktujecie go jakby zrobił to z 3 raz pod rząd...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 11.04.2011 o godz. 14:32.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ogladnalem sobie sytuacje z Draganem...napewno dzialal w emocjach i to sporych bo nikt na chlodno by czegos takiego nie zrobil zdajac sobie sprawe z reakcji kibicow...obserwujac jego reakcje podczas meczów trafia do mnie argumentacja jego temperamentu. Aby jednak napietnowac takie zachowanie i wykluczyc je na przyszlosc jakas kara powinna byc (napewno nie finansowa). Lubie tego pilkarza ale konsekwencja tego czynu jakas musi byc ze wzgledow nawet czysto profilaktycznych - pewnych rzeczy nie mozna robic a tu granice zostaly przekroczone...pomysl kupna koszulek dla jakiegos domu dziecka uwazam za trafiony czyli komplet 11 koszulek powiniene trafic we wlasciwe rece i tego oczekuje...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po co Rios ma wchodzić, no po co, jak mamy świetnego skrzydłowego Łobodzińskiego, pomyślcie trochę.
Łobo seryjnie strzela, świetnie drybluje - Rios może mu buty czyścić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
To jest tak żenujące,że aż żal komentować. Pokemoniada to potęgi n-tej. Najpierw ktoś pisze,że Wilk sprzedał/oddał/przekręcił mecz a teraz pokemony wyrzucają z klubu faceta za to ,że wpadł w furię. Kto myśli,że Dragan kopnął koszulkę , bo ma za nic nasz klub jest ograniczony i tyle w temacie. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Faktycznie, jest też dzisiaj pozytyw. Mecz w ME to oczywiście nic wielkiego, ale 4 bramki mają swoją wymowę.
Rios powinien dostać szansę w następnym meczu. Nie wiem, czy w pierwszym składzie ale 20-30 minut na pewno. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dobrze, że mu się chociaż chce. Taki Garguła grał od początku, a nic specjalnego nie pokazał...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|