The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 09:47
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi co takiego Korzym powiedział do Meliksona? Już dawno nie widziałem takiego szału u Sobola!

Paljić: Przepraszam wszystkich kibiców

Dragan Paljić przeprasza wszystkich kibiców za swoje zachowanie, które miało miejsce tuż po stracie przez Białą Gwiazdę drugiego gola w meczu z Koroną. „Wynikało ono tylko z tego faktu, że jestem bardzo emocjonalnie reagującym zawodnikiem, a nie z tego, że obraziłem się na Wisłę lub coś w tym stylu” – powiedział obrońca Białej Gwiazdy.
Fot. Maks Michalczak

„Wiem, że to nie było poprawne zachowanie z mojej strony i chciałem za nie bardzo przeprosić kibiców Wisły. W tej sytuacji byłem niesamowicie zdenerwowany, zupełnie nie panowałem nad emocjami. Jestem bardzo emocjonalnie reagującym człowiekiem, myślę, że wiele osób zdążyło już to zauważyć. Zawsze robię wszystko, żeby wygrać mecz, całe serce angażuję w grę dla Wisły” – tłumaczył się Paljić.

„Jeśli kogoś uraziłem moim zachowaniem, a wiem, że tak na pewno jest, bo dla wielu kibiców Wisła to dużo więcej niż klub, chciałem za nie bardzo przeprosić. W tej sytuacji byłem w furii. Obiecuję, że takie zachowanie więcej się nie powtórzy. Postaram się wymyślić jakiś sposób, w który będę mógł wynagrodzić kibicom moje zachowanie” – powiedział zawodnik Wisły.

„Nie chciałem kopnąć koszulki Wisły, chciałem po prostu kopnąć z całej siły w ziemię. Problem w tym, że wcześniej w złości zdjąłem z siebie koszulkę i niestety kopnąłem także ją. Jeszcze raz bardzo przepraszam za moje zachowanie” – zaznaczył Dragan.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
I elegancko
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.04.2011, 09:49
No i tak jak pisałem, ludzie z Klubu czytają forum i zareagowali. Sprawa wydaje się być zamknięta. Niesmak pozostaje ale nie jest to casus zdrajcy Surmy.

Na przyszłość Dragan, chcesz coś pierd****ć to wal po reklamach .

Pozostaje pytanie, kto wymieniał koszulkę Wisły za oklaski od kieleckich piździarzy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 11.04.2011, 09:52
Greeg napisał(a):Wyświetl post
No i tak jak pisałem, ludzie z Klubu czytają forum i zareagowali. Sprawa wydaje się być zamknięta. Niesmak pozostaje ale nie jest to casus zdrajcy Surmy.
Sprawa jest dokładnie taka sama.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.04.2011, 09:54
Dragan Paljić przeprasza wszystkich kibiców za swoje zachowanie, które miało miejsce tuż po stracie przez Białą Gwiazdę drugiego gola w meczu z Koroną. „Wynikało ono tylko z tego faktu, że jestem bardzo emocjonalnie reagującym zawodnikiem, a nie z tego, że obraziłem się na Wisłę lub coś w tym stylu” – powiedział obrońca Białej Gwiazdy.
Fot. Maks Michalczak

„Wiem, że to nie było poprawne zachowanie z mojej strony i chciałem za nie bardzo przeprosić kibiców Wisły. W tej sytuacji byłem niesamowicie zdenerwowany, zupełnie nie panowałem nad emocjami. Jestem bardzo emocjonalnie reagującym człowiekiem, myślę, że wiele osób zdążyło już to zauważyć. Zawsze robię wszystko, żeby wygrać mecz, całe serce angażuję w grę dla Wisły” – tłumaczył się Paljić.

„Jeśli kogoś uraziłem moim zachowaniem, a wiem, że tak na pewno jest, bo dla wielu kibiców Wisła to dużo więcej niż klub, chciałem za nie bardzo przeprosić. W tej sytuacji byłem w furii. Obiecuję, że takie zachowanie więcej się nie powtórzy. Postaram się wymyślić jakiś sposób, w który będę mógł wynagrodzić kibicom moje zachowanie” – powiedział zawodnik Wisły.

„Nie chciałem kopnąć koszulki Wisły, chciałem po prostu kopnąć z całej siły w ziemię. Problem w tym, że wcześniej w złości zdjąłem z siebie koszulkę i niestety kopnąłem także ją. Jeszcze raz bardzo przepraszam za moje zachowanie” – zaznaczył Dragan.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 11.04.2011, 09:55
Godlewski: - I naprawdę nie żałuje pan przeprowadzki do coraz biedniejszej Legii?
Surma: - Przenosiny do Warszawy były najlepszym posunięciem, bo zawsze marzyłem o grze na Łazienkowskiej.
- Krakus chciał grać w Warszawie? To brzmi niezbyt przekonująco.
- A co - miałem śnić o Wiśle? Grałem w tym klubie zaledwie półtora roku. Nie miałem więc nawet czasu, żeby zapałać sentymentem do Białej Gwiazdy i zapuścić korzeni...

Dla mnie jednak pewne różnica jest widoczna , zresztą dywagacje przeniesione na priv.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.04.2011, 09:59
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest dokładnie taka sama.
Ale wy śmieszni jesteście. Szukajcie dalej dziury w całym.
Ostatnio edytowane przez cinekw : 07.06.2011 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 11.04.2011, 10:02
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Od Korzyma to na kilometr jedzie burakiem jak go widze. Wielki piłkarzyna a wygląda jak przepity lump.

A Ty dalej pieprz głupoty i uśmiechaj się głupio. Gdyby kibice przeszli nad tym do porządku dziennego to Klub ani słowem by się nie zająknął. A tak przynajmniej widać, że po części forumowe oburzenie po części (zapewne większej) rozmowy z osobami, które do barw przywiązują znaczenie podziałały i Klub pokazuje, że przynajmniej stara się szanować kibica.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 11.04.2011, 10:03
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...karzeni-o.html

Z ostatniej chwili.

Wśród oskarżonych jest:

Wojciech Ł. – wówczas gracz Zagłębia Lubin, obecnie występujący w Wiśle Kraków. W reprezentacji Polski ten piłkarz zagrał 23 mecze strzelając 2 bramki. W lidze w prawie 190 meczach strzelił prawie 20 goli. Zdobył dwa mistrzostwa Polski z Wisłą oraz mistrzostwo i Superpuchar z Zagłębiem.

To chyba jego koniec w Wisełce. Sam się zajebał.

Cytat:
Jedni z najbardziej znanych polskich piłkarzy oskarżeni o korupcję. Do sądu Rejonowego Wrocław - Śródmieście trafia dzisiaj akt oskarżenia dotyczący ustawienia meczu Cracovii z Zagłębiem Lubin, którego wynik dał dolnośląskiej drużynie awans do Pucharu UEFA i grę w prestiżowych rozgrywkach w sezonie 2006/2007. Oskarżonych zostało 6 byłych i obecnych reprezentantów Polski, dwóch kolejnych zostanie jeszcze oskarżonych.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.04.2011, 10:06
co do Dragana dajcie mu spokój -> przeprosił jest z bałkanów i mu zawsze zależy(pamietacie mecz z cracovia?)

co do łobo jest mierny i teraz to jeszcze no to chłopa już nie ma.

surma...nie miał..nie ma i nie będie miał co szukać w Krakowie
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 11.04.2011, 10:18
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Od Korzyma to na kilometr jedzie burakiem jak go widze. Wielki piłkarzyna a wygląda jak przepity lump.

W czym masz człowieku problem ? Obydwoje użyli koszulek do czego innego ? Tak. Więc o co się plujesz ?

Ciekawe czy klub skorzysta z szansy i pozbędzie się Łoba.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.04.2011, 10:19
Po przeprosinach Dragana dla mnie sprawa skończona
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.04.2011, 10:26
Dobrze, że klub tak szybko zareagował w sprawie Dragana. Cieszy to, że trzymają rękę na pulsie i nie pozwolili na eskalacje problemu.

Co do ujawnionej treści aktu oskarżenia warto zwrócić uwagę, że większość oskarżonych dobrowolnie przyznała się do winy.Świadczy to o tym, że prokuratura zebrała mocne dowody.

Jednym z nielicznych, którzy dalej utrzymują, że są czyści jest Wojtek w związku z czym przy ewentualnym wyroku dostanie on odpowiednio wyższy wyrok niż pozostali handlarze. Można powoli żegnać się z naszym ulubionym piłkarzem
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.04.2011, 10:26
Ja bardzo chętnie dam Draganowi wskazówkę co do rekompensaty. Jest taka akcja, że dzieciaki przychodzą na trybuny i dostają szaliki. Panie Draganie, kwota z trzema zerami byłaby zapewne bardzo mile widziana.

Dla Pana to nie tak wiele, dla dzieciaków niewyobrażalnie dużo.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2011, 10:29
W następnym meczu nie zagra Mały , dostał żółtą kartkę z Koroną nawet nie wiadomo za co , ach ten Piekarski .... .
Co do Łoba to rozwiązanie kontraktu ale dopiero po sezonie ponieważ teraz może się jeszcze przydać zwłaszcza ,że mamy tylko dwóch skrzydłowych Kirma i Małego .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 11.04.2011 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.04.2011, 10:31
fanfan napisał(a):Wyświetl post
W następnym meczu nie zagra Mały , dostał żółtą kartkę z Koroną nawet nie wiadomo za co , ach ten Piekarski .... .
lol?, w którym momencie dostał kartkę?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.04.2011, 10:32
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ez_maleckiego/

w ferworze korupcji chyba

Nie jest ciekawie. 2 największych walczaków out.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.04.2011, 10:37
Cała sytuacja z Paljiciem http://www.youtube.com/watch?v=hzRZ1...eature=related
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 10:41
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co do Łoba to rozwiązanie kontraktu ale dopiero po sezonie ponieważ teraz może się jeszcze przydać zwłaszcza ,że mamy tylko dwóch skrzydłowych Kirma i Małego .
Chyba raczysz żartować?! W przypadku gdy podana zostanie przez prokuraturę oficjalna informacja, że są zarzuty wobec Łobodzińskiego, kontrakt powinien zostać rozwiązany w trybie natychmiastowym, by nie zacytować tutaj klasyka i stwierdzić, że "Łobodzińskiego należy wypie*dolić dyscyplinarnie".
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2011, 10:41
To jak rozumiem w dniu dzisiejszym Łobo jest dyscyplinarnie wypier...
i dodatkowo pozew do sądu idzie o zwrot wydatków poniesionych przez klub
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2011, 10:54
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Żmijka była na murawie i robiła zdjęcia, stąd wie. To co ma ci jeszcze przedstawiać akredytacje na ten mecz, że faktycznie była?
Chyba jednak nie widziała zajścia.

Cytat:
A co tu mozna ROZUMIEĆ!? Powiedziałam od razu po meczu jak tylko o tym usłyszałam, że to powinien być ostatni jego mecz w naszych bawach na długo (jak nie na zawsze) a i jakby po łie dostał to bym go nie żałowała :| ŻENADA!

Na razie znamy tylko relację samego Paljica. Ciekaw jestem jakieś wiarygodnej relacji osoby, która to widziała.

Dragana ceniłem i cenię nadal za zaangażowanie w grę dla Wisly, znacznie bardziej niż np. jego poprzednika na tej pozycji. Pamiętam mecze, w których zagrał słabo, ale nie pamiętam takich, które by odpuścił. W naszych barwach biegali piłkarze, niektórzy nawet uwielbiani przez kibiców, którzy tak naprawdę mieli i kibiców i Wisłe w głębokim poważaniu pozorując grę w kilku meczach pod rząd.

Oczywiście, jego zachowanie jest karygodne. Ale nie sądzę, na podstawie poprzednich jego zachowań, żeby było celowe. Emocje, złość i nerwy to zły doradca. Zrozumie to tylko ten, kto robił coś na maksa. Kiedyś, gdy coś mi nie wyszło uderzyłem pięścią w mur tak silnie, że złamałem kości palców i rozbiłem dość drogi zegarek.
Rozróżniajmy zachowania celowe od zachowań w żłości. Wszyscy usprawiedliwiają Radka za trzymanie za gardło Vuko. Obaj działali w ramach tych samych uczuć.

Skoro jednak przeprosił, a nie wyjdą inne aspekty tej sprawy uważam, że dla dobra Wisły nie należy dalej tej sprawy rozgrzebywać. Myślę, że godziwa kwota na rzecz akcji wsparcia wejścia dzieci na stadion będzie jak najbardziej na miejscu.

Co do aktu oskarżenia wobec Wojciecha Ł. Jeżeli sprawa jest pewna nie wyobrażam sobie innego wyjścia niż natychmiastowe rozwiązanie kontraktu. Tak postąpiono wobec asystenta Skorży.

Edit. Jest filmik w sprawie Dragana. Jak dla mnie typowa zbrodnia w afekcie. Ale każdy może sobie wyrobić swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.04.2011, 10:55
hunter napisał(a):Wyświetl post
Chyba raczysz żartować?! W przypadku gdy podana zostanie przez prokuraturę oficjalna informacja, że są zarzuty wobec Łobodzińskiego, kontrakt powinien zostać rozwiązany w trybie natychmiastowym, by nie zacytować tutaj klasyka i stwierdzić, że "Łobodzińskiego należy wypie*dolić dyscyplinarnie".
Hunter... jak Cię lubię, to... czy Ty wiesz co w tym kraju znaczą zarzuty prokuratorskie? Co to jest domniemanie niewinności? Prokuratorzy rzucają oskrażeniami na lewo i prawo, a potem niech się sąd martwi, a Państwo wyplaca odszkodowania...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.04.2011, 11:00
Myślę, że powinniśmy zamknąć sprawę Dragana. Każdy z Nas chyba zrobił coś złego jak się wkurzył... później tego żałowaliśmy. Na filmiku widać jak było. Zrobił to od razu po straconej bramce więc nie myślał co robi. Jasne, że może przekazać kasę na dzieciaki ale nawet bez tego nie mam do niego o to pretensji bo przeprosił i wie że to było złe.

Co do Pana Ł.... Cupiał powinien od razu go wywalić. Nigdy nie tolerował w Naszym klubie żadnych ludzi związanych z korupcją więc trzeba jak najszybciej go wypier***** dyscyplinarnie.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 11.04.2011, 11:04
dj_ibutti w tej sytuacji jednak prokuratura wydaje się mieć, mocne dowody, zwłaszcza że większość z uczestników tamtego zajścia zgodziła się na zastosowanie instytucji Dobrowolnego poddania się odpowiedzialności karnej. Niestety wygląda na to, że sprawa jest raczej przesądzona.

Wojtek sam zresztą swoimi pokrętnymi tłumaczeniami przyczynił się już do tego, że można ferować wyrok. Potwierdził, że brał udział w składce, ale nie wiedział na jakie cele idą pieniądze. Podejrzewam, że warunkiem DPO dla zawodników jest wydanie wszystkich współwinnych. Skoro tak, obciążą zeznaniami i Wojtka.

Klub w trybie natychmiastowym powinien zawiesić go w prawach zawodnika i wstrzymać wypłacanie pensji. Jeśli jakimś cudem sprawa zakończyłaby się uniewinnieniem to można się zastanowić nad przywróceniem go do zespołu. I jest to najłagodniejsza forma represji jakiej bym oczekiwał w tym momencie od Klubu.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, że w naszych barwach gra zawodnik prawomocnie skazany za czyny korupcyjne. Inną sprawą jest to, że najprawdopodobniej zanim zakończy się proces Wojtkowi może skończyć się kontrakt. Tak czy inaczej trzymanie w klubie takiego zawodnika śmierdzi.

Ciekawe co zrobi Cupiał jak się o tym dowie.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.04.2011, 11:25
Niech Pajlic wybierze sobie jakiś dom dziecka i zakupi im komplet strojów piłkarskich dla całej drużyny, z 10 piłek i podaruje z 10 karnetów, to dla mnie bedzie ok i sprawę uznam za zamknietą
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.04.2011, 11:28
Czytając (ze zrozumieniem ) wiadomość z bloga rozumiem, że Łobo będzie miał postawiony więcej, niż jeden zarzut i być może ciąg przestępstw. Wtedy może być mu trudno wywinąć się z wyroku bezwzględnego...
Tak, czy owak Wisła powinna oficjalnie temat zbadać i zaproponować natychmiastowe rozwiązanie umowy za porozumieniem (dyscyplinarki w sensie kodeksu pracy nie można brać pod uwagę!).
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.04.2011, 11:33
aNouc napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ez_maleckiego/

w ferworze korupcji chyba

Nie jest ciekawie. 2 największych walczaków out.
Za co on dostał tę kartkę?
Odpowiedz cytując
Janek Skawina
Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2011, 11:43
W pt przy przedstawianiu składu, w jakim wystąpi Wisła na pewno nie wykrzyczę nazwiska Dragana! Poczekam w milczeniu, aż spiker przejdzie do następnego grajka. Fajnie by było gdyby cały młyn zamilczał przy jego nazwisku!
NIE DLA KOSMITÓW NA MŁYNIE!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2011, 11:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Hunter... jak Cię lubię, to... czy Ty wiesz co w tym kraju znaczą zarzuty prokuratorskie? Co to jest domniemanie niewinności? Prokuratorzy rzucają oskrażeniami na lewo i prawo, a potem niech się sąd martwi, a Państwo wyplaca odszkodowania...
Doskonale zdaję sobie sprawę czym jest instytucja domniemania niewinności. Problem polega jednak na tym co dobrze zauważył Greeg - większość z zawodników ubabranych w ten "interes" przyznała się do winy chcąc uniknąć surowszych sankcji. To że Łobodziński się nie przyznał do winy nic w tym momencie dla mnie nie znaczy, dlatego że jego nazwisko w grupie podejrzanych nie wzięło się z kosmosu. Chyba że nagle zaczniemy przyjmować założenie, że "Łobo" padł ofiarą spisku i jego nazwisko zostało wmanewrowane w całą aferę. Tyle że takie spojrzenie na sprawę jest po prostu mało wiarygodne.

Życzyłbym sobie, aby w Wiśle grali raczej zawodnicy co do których uczciwości w sferze korupcji nie ma żadnych wątpliwości. Nawet cień wątpliwości powinien od razu pociągać za sobą konkretne kroki (od zbadania sprawy, po wywalenie pracownika z klubu). W przypadku Łobodzińskiego to niestety nie jest cień podejrzeń, a dużo poważniejsza sprawa.

Póki co czekam na oficjalny komunikat prokuratury i podtrzymuje swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.04.2011, 11:49
Dobrze, że Mały dostał teraz kartke. Na pewno mecz z Bełchatowem nie bedzie tak cięzki jak ze Sląskiem, Legią, Amicą czy żydkami. A w tych meczach Mały bedzie bardzo potrzebny
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.04.2011, 11:57
No to Wojtka Ł. dzielą godziny od odejścia z klubu. Cupiał nie toleruje osób związanych w jaki kol wiek sposób z korupcją w swoim klubie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów