|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może troszkę więcej kultury? Napisałeś na forum publicznym, więc miałem się tego odnieść - szczególnie że nie odpisałeś na moje wcześniejsze pytania. Jeżeli chciałeś sobie popisać tylko z JohnyTS to jest tu taka fajna opcja wiadomości prywatnej, dzięki czemu nie będziesz zaśmiecał forum....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jezeli chodzi o Blasika uwazam po prostu ze dowodca Sil Powietrznych powinna zostac osoba najbardziej doswiadczona, znajaca sie na lotnictwie. Jak ktos, kto ma pod soba cale lotnictwo wojskowe moze miec mniejszy nalot nic kapitan. Nie wytlumaczysz mi tego bo to jest niewytlumaczalne. Dam Ci przyklad, ja zeby zostac Certified Public Accountnat musialbym (po zdaniu wszytkich egzaminow i ukonczeniu studiow) pracowac 2 lata (4000 godzin) bezposrednio pod innym C.P.A. Ale nawet majac ta licencje nie otrzymam kierowniczego stanowiska poniewaz mam za malo doswiadczenia. Stanowiska powinny pojsc "pod reke" z doswiadczeniem. I dowodca lotnictwa powinien zostac wg. mnie najbardziej doswiadczony lotnik. Twoje zapytanie odnosnie j. rosyjskiego. Nie ma znaczenie czy Protasiuk znal rosyjski czy nie, bo on nie powinien prowadzic rozmow z wieza. Od tego jest nawigator. A nasz nawigator nie znal rosyjskiego, mial 50 godzin przelatanych jako nawigator a dwa miesiace wczesniej latal jako .... drugi pilot. Pytasz czemu sie go przyczepilem? A kto uzywal radiowysokosciomierza zamiast wysokosciomierza barometrycznego jak nie nawigator. Widzisz, gdyby byl bardziej doswiadczony to moze zorientowalby sie ze tak nie wolno robic. Ale nie mogl to zwyczajnie zabraklo mu doswiadczenia i wiedzy. Zauwaz dalej, gdyby Blasik byl bardziej doswiadczony to bedac w kabinie pilotw zorientowalby sie ze zaloga uzywa zlych przyrzadow. Pytasz kiedy lamali przepisy bezpieczenstwa? Czy zejscie ponizej 100 metrow jak sie nie widzi ziemi nie jest lamaniem przepisow bezpieczenstwa? A tam wyraznie slychac jak licza: 100, 90,80. A dowodca stoi obok, patrzy i milczeniem daje zgode na lamanie przepisow. Byc moze wyrazilem sie nie dokladnie w pytaniu jakim Ci zadalem o zamach. Jezeli organizujesz zamach na samolot ktory jest pilorowany przez polskich pilotow, to jaki masz wplyw na to czy zamach sie uda czy nie? Przeciez Ci piloci mogli (znajac pogode przed opuszczeniem Warszawy) nie wyleciec, poleciec od razu na zapasowe lotnisko. Dalej, mogli poleciec na zapasowe lotnisko po otrzymaniu pogody nad Bialorusia i wreszcie mogli poleciec na zapasowe lotnisko po konsultacji z dowodca Jaka 40. Dalej, mogli uzywac wysokosciomierza barometrzycznego i byc na naprawde 100 metrach, nie zobaczyc ziemi i odleciec. To mialem na mysli. Sluzba specjalna nie miala kontroli nad tym czy ten zamach sie uda czy nie bo wszystko zalezalo od POLSKICH PILOTOW. Ja rozniez (biorac pod uwage wszystkie okolicznosci) nie zamknalbym lotniska ani nie zabronil ladowac. Wiecej napisze pozniej, teraz jestem w pracy hehe
Ostatnio edytowane przez RAF : 09.04.2011 o godz. 22:22.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed chwila uslyszalem jak powiedzial polski plk. ze zaloga nie zastosowala sie rozniez do istrukcji pilotazu Tu-154M. Chcieli odejsc w automacie (poprzez wcisnienie przycisku) na drugi krag a instrukcja mowi wyraznie ze odejsc na drugi krag mozna tylko "recznie". Autopilot musi byc wylaczony na wysokosci decyzji.
Zeby bylo jasne. Ja nie oskrazam zalogi, bo ktos ich tam wsadzil, uczynil dowodca, drugim pilotem czy nawigatorem zanim zostali dobrze przeszkoleni. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak jak już wcześniej wspominałem wybrałem się dziś na projekcję dokumentu "Mgła" z udziałem Sasina i Lichockiej. Oczywiście było tam towarzystwo wzajemnej adoracji, czyli głównie z nurtu Gazety Polskiej, bądź narybek z dawnego LPR o jasno określonych poglądach. Mimo wszystko dosyć tendencyjna debata miała trochę ciekawych smaczków.
Zacznę od teorii spiskowych. Pytanie: Czemu na pokładzie samolotu nie było żadnego przedstawiciela religii żydowskiej? Sasin: Dobre pytanie, ale odpowiedź rozwieje wątpliwości. W styczniu poszło zaproszenie do Michaela Schudricha, ale od razu odmówił ze względu na to, że na to, że uroczystość przypadała w szabat. Pytanie: Jak to możliwe, że Bogdan Klich - agent o prawdziwym nazwisku Jeznach zawiaduje polską armią. Odpowiedź: Dowody? Pytanie: Dokończenie poprzedniego, że Edmund Klich jest jeszcze lepszym gagatkiem. Sasin: Brak odpowiedzi. Poruszył tu jednak sprawę telefonu Morozowa (zastępcy Anodiny), który zadzwonił do niego kilka godziń po katastrofie i powiedział, żeby leciał jak najszybciej do Moskwy bo zostanie akredytowanym przy MAK. Pytanie: Czy gdyby żył Kaczyński to odsłonięta zostałaby tablica upamiętniająca bolszewików w Ossowie? Lichocka: Nie. Pytanie: Sztuczna mgła. Sasin: Długa wypowiedź na ten temat. Skojarzył dopiero teraz kilka faktów po przeczytaniu kilku książek na ten temat. Wg. niego ta cała układanka mogła wyglądać tak (Oczywiście tylko domysły, a nie żadna teoria spiskowa). 1. Nigdy w życiu nie widział takiej mgły. Dojechał na miejsce katastrofy 9:30-9:45 i nigdy wcześniej nie spotkał się z tak gęstą mgłą, która po kilku godzinach całkowicie zniknęła. 2. W stenogramach jest (nie sprawdzałem, a tylko powtarzam), że na kilka minut przez katastrofa złapano w radio informację przekazywaną przez samolot rosyjski, że: ZRZUT DOKONANO 3. Prawdopodobnie zrzucono na ziemię suchy lód, który spowodował to, że w ciągu kilku minut pojawiła się bardzo gęsta mgła, która doprowadziła do katastrofy, a później ten sam suchy lód doprowadził do tego, że paliwo lotnicze się praktycznie nie zapaliło, a płonęły jedynie kępy trawy i niektóre części samolotu. Wg. niego to niemożliwe, że nie było ogromnego pożaru w wypadku samolotu mającego takie ogromne ilości paliwa. Zrzucony na ziemię suchy lód ma tłumaczyć wsio. Pytanie: Zdjęcie samolotu, który był tylko lekko uszkodzony (oderwane skrzydła), ale wylądował cały i zdrowy w Smoleńsku. Lichocka: To jest z jakiejś książki pt. Zamach (czy jakoś tak). Nie ma zaufania do autora tej książki, bo nawet w jej środowisku nie ma on dobrej opinii. Raczej ściema, albo photoshop. Pytanie: To na pewno Amerykanie maczali przy tym zamachu palce. Odpowiedź: Brak. LICHOCKA Zaskoczyła mnie o dziwo pozytywnie Lichocka, bowiem mówiła całkiem rozsądnie jak na nią i była obiektywna. Nawet broniła rządu w sprawie Komisji Millera. Bo choć uważa, że jest on sędzią we własnej sprawie (nadzór nad BOR etc.) to ludzie pracujący w tej komisji chcą naprawdę wyjaśnienia tej sprawy. Ciekawostka: Twierdzi, że przedłużająca się praca komisji nie wynika z tego, że muszą jeszcze zrobić oblot Tutki, czy zdobyć oryginały dowodów, a wyłącznie z tego powodu, ze komisja nie godzi się na przedstawienie w raporcie mainstreamowego punktu widzenia o winie pilotów, Błasika i Kaczyńskiego. Docenia działania komisji i z tego co wie z przecieków, których jest ponoć mało, bo komisja pracuje naprawdę szczelnie to raport może być naprawdę wiarygodny i pisany wbrew interesowi Tuska. Lichockiej marzy się aby w Polsce były kilkumilionowe demonstracje jak we Włoszech, czy Francji. Dziwi się, że nikt nie protestował ostro jak wyrzucano świetnych dziennikarzy Gargas, Wildsteina, czy Pospieszalskiego z telewizji - Dla mnie cała trója jest mniej świetna. SASIN 1. Tusk nie chce wraku, ani skrzynek, bo te dowody mogą być dla niego zgubne. Pomysł z użyciem elementów samolotu do pomników to wybieg. 2. Przed wizyta w Smoleńsku wiedział, że toczy się gra w trójkącie Tusk-Putin-Kaczyński, że Ci dwaj pierwsi wyrolowali w pewnym sensie Kaczyńskiego, a nawet włączył się w to ambasador Rosji, który leciał sobie w jajo. Na spotkaniu w Kancelarii Prezydenta mówił co innego, a mediom co innego. Przypominało to sytuację z wpływaniem Rosji na XVIII wieczną Polskę. 3. Winni tej tragedii prędzej czy później zostaną osądzeni. 4. Na pytania ludzi co mogą robić dla wyjaśnienia katastrofy odpowiadał, że ludzie powinni rozmawiać między sobą i spotykać się. Pytał się ile osób będzie jutro i mało osób podniosło ręce. 5. Rosjanie sfałszowali stenogramy i to jest fakt. Chodzi o debeściaków i "się wkurzy". Będzie to przypominał za każdym razem w telewizji. 6. Hypki i cała reszta ekspertów nie jest godna zaufania. Cały czas powtarzają tą samą tezę o winie pilotów 7. MSZ wiedział od wielu miesięcy, że lotnisko Smoleńsk jest zamknięte, a mimo wszystko odbyły się dwie wizyty 7 i 10 kwietnia. Kancelaria Prezydenta została poinformowana o tym, że lotnisko jest zamknięte dopiero 12 kwietnia. Mnie szczególnie interesowała sprawa jak była ustalana lista pasażerów. Sasin przedstawił taką kolejność. a) wstępny termin wizyty był ustalony w styczniu i wtedy zaczęto robić wstępne listy b) Prezydent mówił kto mu będzie potrzebny w czasie wyjazdu ze swojej kancelarii c) Komorowski przesyła zapytanie o liczbę miejsc dla parlamentarzystów d) Sasin & s-ka wysyła Komorowskiemu odpowiedź, że 12 miejsc e) Zapytania o miejsca od prezesa NBP, prezesa IPN i kilku innych f) Miejsca dla duchownych, zaproszenia dla wszystkich wyznań g) Inne ważne osoby tj. Walentynowicz, czy Kaczorowski h) Inne osoby odpowiedzialne za protokół dyplomatyczny, czy organizację imprezy i) Rodziny katyńskie Jeśli dobrze zrozumiałem wszystko to tak naprawdę od samego początku do samego końca sprawa listy była w gestii Kancelarii Prezydenta, czyli wpływ innych organów na ustalenie listy był żaden. Poza tym lista pasażerów była "płynna" i do samego końca się zmieniała. PS. Jak coś mi się przypomni to dopiszę. PS. 2 Brakowało mi Drozda do tego całego doborowego towarzystwa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Załoga Tu-154 przed wylotem z Warszawy dostała pełną dostępną w Polsce informację o pogodzie na trasie przelotu, lotniskach zapasowych i błędnie przypisane do lotniska Smoleńsk Północny dane o warunkach atmosferycznych z lotniska Smoleńsk Połudnowy. Wynikało to z istniejących bardzo dużych braków w wymianie międzynarodowej informacji meteorologicznych z Rosji. (...) Jednocześnie istniejący na lotnisku Smoleńsk Pólnocny system (...) bez zapisu tych danych w postaci depesz METAR lub SYNOP, uniemożliwia ich międzynarodową wymianę. Dodatkowo dla tego lotniska nie są wykonywane prognozy pogody w postaci depesz TAF co również czyni bezprzedmiotowym zarzut nieposiadania tych danych przez załogę przed startem z Warszawy". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
BBudowniczy,
Odpowiedz mi na pytanie: Czy uwazasz ze olbrzymie doswiadczenie (27,000 godzin) pomoglo osobie ktora Boeingiem 767 usiadla na Hudson River i uratowala 200 istnien ludzkich? Samolot nie mial 2 silnikow ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie sobie dzień wstrzymania, a od 11 znowu fight.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Dzięki za odpowiedź i po kolei
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ros...ra_141988.html "Zgodnie z Kodeksem Powietrznym Rosji na pokładzie obcego samolotu lądującego na lotnisku wojskowym powinien być rosyjski nawigator. Ten specjalista nazywany liderem pomaga załodze podczas lądowania i prowadzi rozmowy z wieżą lotniska. Niestety, na pokładzie TU-154 nie było nawigatora." "Według Radia Tok FM, 31 marca władze 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego, wysłali do Moskwy pismo, w którym... wycofują prośbę o przydzielenie rosyjskich nawigatorów, choć wcześniej prosili Rosjan o takich specjalistów. Powód? – Zmienili zdanie, bo zbliżał się termin wylotu do Smoleńska, a odpowiedzi nie było – informuje Tok FM. Podjęto też wtedy decyzję, że do Smoleńska poleci załoga, która dobrze zna język rosyjski. W piśmie wysłanym do Moskwy była też prośba o najnowsze dane na temat lotniska w Smoleńsku. Tych do tej pory polskie wojsko nie otrzymało" Czy to że rozmowy prowadził znający rosyjski Protasiuk jest złamaniem procedur? Masz jakąś wiedzę na ten temat? Jeżeli chodzi o wysokościomierz barometryczny, to skąd wiesz że z niego nie korzystali? Czy naprawdę wierzysz że nawigator o 1000 godzinnym oblocie nie umie korzystać z właściwego wysokościomierza? I jeżeli załoga nie korzystała z wysokościomierza barometrycznego, dlaczego o godzinie 8:27 dowódca wydał komendę przestawiamy (wysokościomierz barometryczny) na 745? Dla hecy? Żródło - strona 142 polskich uwag do raportu MAK.
Nasi piloci mieli prognozy dotyczącej pogody w Smoleńsku, jednak nie wynikało z niej że warunki będą aż takie fatalne że nie będzie się dało lądować. Więc czemu mieli nie lecieć? Podobnie z tą dalszą prognozą i rozmową z dowódcą Jaka o lądowaniu : "powiem szczerze że możecie spróbować jak najbardziej". Uważasz że to jest odradzanie? Z wysokościomierzem masz powyżej. O tym że na 100 m chcieli odlecieć również. Z tym że wszystko zależało od Polskich pilotów jest nieprawdą, bo nie mieli ani wpływu na pogodę ani na nieprzygotowanie lotniska do lądowania, oszukiwanie przez kontrolerów lotu, ani też nadal nie wiemy czemu po komendzie odchodzimy przy 100 m samolot dalej opadał..... W tym wypadku myślę że pomogło. Nie wiemy też, czy gdyby Protasiuk nie miał 27 000 godzin przelatanych też nie uratowałby przynajmniej części pasażerów. Ale inną kwestią jest znaczenie doświadczenia pilota przy wyprowadzaniu samolotu z sytuacji podbramkowej wynikającej np z awarii samolotu, a czym innym jest wmawianie że mniejsze doświadczenie było przyczyną katastrofy.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 10.04.2011 o godz. 00:13.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=VnevYeKnmeE
pozwolę sobie wrzucić przytaczany przeze mnie program. Zobaczcie na rozmiar katastrofy. Jak ją badano, kiedy wydano raport. I porównajcie sobie do procedur przy katastrofie TU154M. Zobaczcie jak ładnie odrzucano po kolei potencjalne przyczyny katastrofy. Wszystko było udokumentowane faktami że nie było wątpliwości, a u nas? Już mija rok a dalej można każdą przyczynę brać pod uwagę. I to mnie boli najbardziej, że zabrano się za to od dupy strony i po macoszemu.. Dzięki temu prawdy się raczej nie dowiemy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Gdzie w stenogramie lotu z 10.04 jest konkretny nakaz podejscia do ladowania z kierunku wschodniego E-W,259,a nie zachodniego W-E,79?.Na jakiej pdst.twierdzisz tez,ze gen.Blasik byl w kokpicie w czasie,gdy samolot byl na wys.decyzyjnej 100 m.? Za takie pomowienie,cytuje:stoi obok,milczeniem daje zgode na lamanie przepisow-koniec cytatu...to rodzina generala moglaby cie podac do sadu za potwarz,nedzny obsrywaczu,gdybys nie byl malym,smiesznym lemingiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/640189_List...roconych-.html
Powiem Wam, że wolę żyć w kraju rządzonym prze PIS niż w kraju bez godności. A tak czuję się jak rządzi PO. I nie będę tego argumentował. Wystarczy troszkę poczytać i zobaczyć też jak inne kraje nas oceniają po tek katastrofie. Brak Lecha i bardzo ważnych osób po prawej stronie będzie się na długo odbijać. Cóż żałuję że doceniłem wiele osób dopiero jak ich zabrakło. szkoda.. [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Za PIS moze nie bylo ziemi obiecanej ale czlowiek nie czul tego co dzis-czyli w kraju gdzie rządzacy robia pod siebie ,ukladziki to podstawa a media bezczelnie zaklamują rzeczywistosc. O podatku vat,cenach benzyny ,zywnosci,upadku hut stoczni ,czy sluzby zdrowia nie wspomne. Ale co tam Donek zawsze jest usmiechniety. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wywiad z gen. Petelickim, jednym z twórców raportu opublikowanego we wczorajszej Rzepie.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|||||
Na pokładzie TU-154 M - miał się również znajdować niejaki Jarosław Kaczyński. W przypadku uśmiercenia obu bliźniaków sytuacja w Polsce wygląda mniej więcej tak: PiS ulega rozpadowi na jego gruzach powstają różnego rodzaju ugrupowania (PJN, Ziobrzyści, Zakon PC, Rydzyki), które w wyborach nie osiągają wyniku PiS (circa 30 %) tylko po góra 7-8 %. Głównym macherem na scenie politycznej zostają PO i SLD - jako jedyne ugrupowania które są w stanie zrobić "dwucyfrówkę" w wyborach. Dla Putina możliwość wyboru między PO i SLD to wręcz sytuacja idealna, każda z nich pcha się wręcz w łapy Putina..... Nie jestem specjalnym zwolennikiem teorii zamachu - ale biorąc pod uwagę, że przy całej katastrofie mamy do czynienia z mataczeniem i oszustwami zarówno Swoietów jak i rządu polskiego, biorąc pod uwagę sposób przejmowania władzy przez marszałka Komorowskiego - na podstawie czerwonego paska w TVP Info, biorąc pod uwagę lansowanie nieprawdziwych tez dotyczących przyczyn katastrofy, no i jeszcze biorąc pod uwagę cieakwy raport ZEN pod przywództwem gen. Petelickiego, który wzywa do rozliczenia szefa MON i BOR - a Ci są umiejętnie krycie przez Tuska, ba wręcz są nagradzani, to zaczynam się zastanawiać - co takiego wiedzą o całej sprawie Klich i Janicki, że włos im z głowy nie spada, chociaż w oczywisty sposób powinien. Jeżeli nikogo nie oświeca sposób działania rządu Tuska i łyka regularne kłamstwa ferowane przez TVN, WybGazetę, Politykę czy inne mainstreamowe media, to widać, że sprawa go nie interesuje i nie powinien się w niej wypowiadac, albo nie potrafi przeciwstawiać sobie faktów i "faktów medialnych", wyciągnąć wniosków z kłamstw, albo nie potrafi odszukać faktów rzeczywistych, opierając sie na faktach medialnych. W takim przypadku mamy do czynienia z osobnikiem "inteligentnym inaczej" - jak było widać chociażby w dyskusji pomiędzy RAF i picasso bodajże, przy czym temu drugiemu łatki PiSowskiej przylepić nie można....
Widzisz - muszę więc Ciebie rozczarować - w wojsku czy policji takie zasady nie obowiązują - dowódca nie zostaje ten, kto więcej latał, celniej trafiał do tarczy, więcej złapał bandytów. Czasy kiedy w bitwie dowódca leciał na czele swojego oddziału krzycząc "hurra" dosyć dawno. Gwoli ścisłości Jagiełło dowodził bitwą pod Grunwaldem z pagórka, a nie będąc w wirze walki.....
Natomiast polityczne wykorzystanie tej katastrofy miało miejsce ze strony PO - słynna wypowiedź Palikota o krwi na rękach Lecha Kaczyńskiego. Do tego dodam wrzutki "naszej telewizji" (za Wajdą) w stylu: "Zabije mnie jak nie wyląduje", "Patrzcie jak lądują debeściaki", "nekrofile", etc. Widać wyraźnie komu było potrzebne wykorzystanie katastrofy w wyborach.... O wizycie Komorwskiego na grobie Blidy - ofiary IV RP nie wspomnę - bo przecież tutaj było tylko współczucie - a nie polityczna i chamska zagrywka Bronia.
Ja też jestem w pracy- ja pracuję u siebie - a Ty
Konflikt- chociaż również dykusja czy róznica poglądów - polega na tym że są 2 strony. Cieszę się, że to dostrzegasz. Przedstawianie stron konfliktu, ich racji i argumentów powinno cechować rzetelne dziennikarstwo. Popatrz zatem co o Kaczyńskim Lechu pisali dziennikarze - mainstreamu - za jego życia. NIgdy nie opisywali jego zamierzeń, celów, argumtentów etc. Weźmy przykład Gruzji - wówczas nawet Michnik napisał pozytywnie o działaniach Prezydenta w Tblisi, ale wyskoczył Broni ze swoim żenującym tekstem, i tym własnie tekstem zainteresowała sie TVN - opluwając i zapluwając się smiechem z Kaczyńskiego. Tak właśnie wyglądał przemysł pogardy wobec Prezydenta Kaczynskiego. Łapiesz
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 12.04.2011 o godz. 09:39.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
funkykoval masz racje z przedstawianiem prezydenta za jego życia. Nikt teraz nie potrafi powiedzieć co on zdziałał, albo jakie miał zamiary bo ciągle były wytykane mu błędy..
Paradoksalnie wybór na prezydenta Komorowskiego nic nie zmienił jeśli chodzi o błędy ale jak cicho teraz o nich jest, albo jak ładnie je tłumaczą.. To jest przykre bo pokazuje jak manipulować media potrafią. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co najważniejsze jego wpadki nie są w taki sposob nagłaśniane.
Brak reakcji Komorowskiego w sprawie tablicy w Katyniu dyskredytuje go. nie potrafi wymienić ani raz imienia i nazwiska swojego poprzednika. a akcja z tablicą jest takim pstryczkiem że nie mogę ochłonąć. polecam kązdemu aby trochę poczytał różnych opinii z rożnych stron...bo tusk vision network i gw nie gwarantuję bycia obiektywnym.(bez napinki) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak to nikt nie potrafi powiedzieć co zdziałał? To ze POmatołki nie potrafią to nie znaczy że nikt.
Główne zasługi Prezydenta Kaczyńskiego to przywrócenie godności i okazanie należnej wdzięczności Tym którzy poświęcili swoje życie dla dobra Polski. Poczynając od ostatnich żyjących uczestników walki o Polskę w 39' przez późniejszych zesłańców, żołnierzy AK torturowanych i zabijanych po wojnie przez ruskich pachołków,aż do członków Solidarności którzy nie sprzedali ideału za dopuszczenie do podziału łupów. Lech Kaczyński o takich ludziach przypominał, odznaczał ich, dziękował i obiecywał że ich trud i poświęcenie nie zostaną zmarnowane. Muzeum Powstania Warszawskiego powstało tylko dzięki niemu. Poprzedni rządzący w stolicy nie wybudowali go przez kilkanaście lat, jemu udało się w rok. Jakiej sprawy by nie dotknąć wszystko zmierzało ku poprawie. Jeżeli dodać do tego że Prezydent był bezustannie ośmieszany upokarzany i wyszydzany przez praktycznie wszystkie media było w tym człowieku coś z męczennika, męczennika za Polskość, patriotyzm, pamięć o przodkach, którym zawdzięczamy własne państwo, z własnym językiem i tradycjami. To właśnie ta postawa wierna tradycji i polskiej i chrześcijańskiej była solą w oku wszelkiej maści "postępowych europejczyków" którzy najchętniej Polska flagę unurzali by w psich odchodach, a patriotyczną postawę wyśmiali jako zaściankową. To im przyjemność sprawiało wyszukiwanie bzdurnych przejęzyczeń i przedstawianie ich jako dowód słabości Lecha Kaczyńskiego, mało tego wiele z zarzutów było zwykłą manipulacją, jak choćby odwrócony do góry nogami szalik z napisem Polska. Koalicja PO SLD PSL pierwszy raz od 92' roku zwarła szeregi i opluwała Prezydenta na wyścigi. Jego obraz jako człowieka przedstawiany w mediach zawalił sie po katastrofie. Nie wypadało przecież powiedzieć "ufff nareszcie" choć wielu POpleczników rudego miało taką ochotę. Gównażeria ze zdjeciem Jaruzelskiego pod oknem papieskim i wynurzenia ałtoryteta są tego najlepszym dowodem. Jednak setki tysięcy ludzi którzy stali po kilkanaście godzin w kolejce żeby móc ukłonić się Lechowi Kaczyńskiemu zamknęły usta propagandzistom. Dopiero nowy namiestnik pierszą swoją decyzją na nowo rozpoczął wojnę Polaków patriotów z bezideowymi awatarami które są jak bolszewicka tłuszcza. Antypolska, antykatolicka, bezrefleksyjna i otumaniona. Miejmy nadzieję ze ta banda się zwyczajnie otrząśnie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypomniało mi się jeszcze z rozmowy z Sasinem, że to szef BOR jest odpowiedzialny w całości za brak nawigatora w czasie lotu. To jego pisma przesądziły o tym, że zrezygnowano z jego usług.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.04.2011 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak to nie jest prawdą? Czego dotyczył pierwszy telefon? Czyż Komorowski nie miał zamiaru przejąc władzy zaraz po pierwszym telefonie? Miał, tylko Duda sie postawił i dlatego czekali do popołudnia.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedstawiłem tylko to co powiedział Sasin mniej lub bardziej dokładnie. Nie mam w tej materii wiedzy tajemnej, sprawą interesują się pobieżnie, a jedynie z ciekawości wybrałem się na spotkanie z Sasinem i zdałem z niego relację jeśli kogoś to zainteresowało. Nie mnie oceniać czy było tak czy inaczej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
godz. 12:45 - oświadczenie marsz. Komorowskiego o przejęciu obowiązków Prezydenta godz. 16:10 - informacja RIA Novosti - znaleziono ciało Prezydenta Kaczyńskiego. Telefony dzwoniły z biuyra Marszałka Sejmu już od 11 - tej kiedy były jeszcze informacje na TVP Info o 3 osobach w szpitalu..... Co nie znaczy, że Sasin kłamie - nota od ruskich bła - na zasadzie "wsie pagibli" - więc Prezydent również. Moim skromnym zdaniem - cała procedura przejmowania urzędu była powiedzmy na - granicy prawa - bo oczywiste wydaje się, że informacja o katastrofie z zaznaczeniem, że wszyscy zginęli, nie jest żadnym dokumentem, dającym podstawę prawną do podjęcia procedury. O moralnym , etycznym kontekście - nie ma co mówić - poniżej jakiejkowiek normy. Poza tym działania Komorowskiego już po przejęciu obowiązków i jego autokreacja prezydencka budzą we mnie nic innego jak wymiotnośc ogólną - przynajmniej u mnie. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sory, ale nie mogę. Mówienie o zamachu jest jakims totalnym idiotyzmem.
Samolot spadł bo pilot wykazał sie niekompetencją. Nie wnikam czy były naciski czy ich nie bylo, nie ma to żadnego znaczenia. Samolot w takich warunkach nawet nie powinien podchodzić do lądowania, co więcej nawet nie powinien wystartować jeżeli nie były znane warunki pogodowe na docelowym lotnisku. Stało się inaczej więc wina leży po stronie pilota(ów). I tyle w tym temacie ![]()
cyrus
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tyle w temacie pasterzu....... ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Chcesz mi powiedzieć, że piloci nie ponoszą żadnej winy w tym co się stało? ![]()
cyrus
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozumiem, że byłeś w kabinie i wiesz co się działo.
Ewentualnie rozumiem, że znane Ci są odczyty czarnych skrzynek - zwłaszcza tych dotyczących parametrów lotu. Ewentualnie - brałeś udział w szkoleniach pilotów Protasiuka i Grzywny - i wiedziałeś, że nie potrafią posługiwać się przyrządami do pomiaru wysokości, tudzież nie znają zasad włączania przycisku z napisem >>UCHOD<< NIczego takiego nie twierdzę - to Ty twierdzisz za przekazem dnia z 10.04.2010r., że winni są piloci..... a może coś się zepsuło w samolocie i zamiast uchodzenia było przyziemienie Polecam pasterzu przeczytanie wywiadu z Gen. Petelickim z dnia 09.04.2011r. - wprost już zdjął, ale nawet tutaj powyżej ten wywiad znajdziesz. Tam jest również platformiany przekaz dnia z 10.04.2010r. pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
8:30:01,4 – nawigator – ILS niestety nie mamy. Kurs lądowania 2-5-9 ustawiony. ARK mamy przygotowane, 310/640, nastrojone. Piątka, szóstka, automat ciągu. 8:32:55,8 – dowódca statku powietrznego – Podchodzimy do lądowania. W przypadku nieudanego podejścia, odchodzimy w automacie. 8:35:11,3 – stewardessa – Dowódco, pokład gotowy do lądowania. 8:39:22 - nawigator – Podwozie. 8:39:22,4 - inżynier pokładowy - „Wypuszczone”. To jak kolego funkykoval, ladowali czy nie? I zauwaz jeszcze ze oni nie otrzymali zgody na ladowanie o czym wspomina sam Protasiuk. Otrzymali zgode na zejscie do 100 metrow. Jakby zobaczyli ziemie otrzymaliby zgode, jezeli nie mieli odejsc na drugi krag. Zauwaz dalej, ze dowodca Jaka 40 wyladowal rowniez bez otrzymania tej zgody. Obecnie toczy sie sledztwo w tej sprawie a pasazerowie tego samolotu maja status pokrzywdzonych.
Ostatnio edytowane przez RAF : 12.04.2011 o godz. 16:18.
![]()
|
|
|