The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2011, 11:38
RAF napisał(a):Wyświetl post
To ja pisalem ze nie moge sluchac Blasikowej. A nie moge sluchac dlatego ze nie podwazalny jest fakt ze jej maz byl w kokpicie i czytal karte podejscia. Co robil w kokpicie? Czy Ty tez uwazasz ze go tam nie bylo i to wszystko wymysly. Jak kobieta moze twierdzic ze wszystko w wojsku bylo cacy skoro jej maz z nalotem mniejszym od kapitana zostaje generalem - dowodca Sil Powietrznych? Skandalem jest to ze czlowiek z nalotem 37 !! godzin na TU-154 jest czescia zalogi wiozacej prezydenta RP. To sa te standardy ktore wprowadzil jej maz? Te lepsze, NATOwskie? Nie mow ze nasi znali rosyjski bo w stopniu dobrym znal go tylko Protasiuk, wg standardow rozmowe z wieza prowadzi nawigator (por. Zietek nie znal rosyjskiego). Jak to mozliwe ze maz Blasikowej byl w kokpicie i patrzyl jak jego podwladny lamie wszystkie mozliwe reguly bezpieczenstwa korzystajac do tego ze zlych przyrzadow.
Po pierwsze - nie 37 godzin, a 59 godzin na tutce (żeby być precyzyjnym)
Po drugie - nalot ogólny ponad 1000 godzin (o czym już nie wspominasz), co oznacza że nawigator miał wystarczające doświadczenie by być członkiem części załogi wiożącej prezydenta RP.
Po trzecie - czy są jakieś poszlaki że jakieś błędne działania nawigatora wynikające z jego "niedoświadczenia" miały jakikolwiek wpływ na katastrofę?
Po czwarte - nic nie wspominasz o pozostałym doświadczeniu załogi - Protasiuk miał prawie 3 000 godzin nalotu na Tu-154, więc czemu uczepiłeś się nawigatora?
Po piąte - dlaczego uważasz, że to że generał miał mniejszy nalot od kapitana samolotu jest skandalem? Może generał po prostu nie ma czasu na latanie, bo zajmuje się swoimi obowiązkami tj dowodzeniem? To jakaś wierutna bzdura. Przykład z budowy - kierownik budowy w życiu może nie wymurować ani jednej ściany, co nie znaczy że to skandal, bo on jest od tego żeby panem Jasiem murarzem dyrygować, a nie łapać się za kielnie.
I po szóste "Dowódca samolotu Tu-154M komunikował się właściwie i zrozumiale bez żadnych niedomówień. Jego znajomość j. rosyjskiego można ocenić jako dobrą. Brak jest podstaw do wyciągania wniosków co do znajomości j. rosyjskiego przez pozostałych członków załogi" (polskie uwagi do raportu MAK)

I jeszcze jedno - co powiesz np na doświadzenie KSL i jego wpływu na wypadek:

str 31 polskich uwag do rap. MAK dotyczy KSL : "powyższe wskazuje, że wykonywał pracę na tym stanowisku bardzo rzadko"
str 104 : "KSL błędnie informował załogę o jej położeniu w stosunku do DS26 jak również pozycji samolotu na ścieżce schodzenia i kursie"

WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Hmm, ja w tej katastrofie zbytniej winy Rosjan nie widzę.

Dla mnie najbardziej prawdopodobną wersją było wku*wienie się ś.p. Lecha Kaczyńskiego dlaczego tak długo są w powietrzu. Nie wierzę, by Jaro i Prezydent rozmawiali wtedy o zdrowiu mamy.

To nawet wynika ze stenogramu, że zacytuję:

Zapewne chodziło o "wkurzy się jeśli jeszcze będziemy w powietrzu."

Pomyślcie- kampania prezydencka za pasem, niepojawienie się na takiej uroczystości (zwłaszcza takiej rangi) to (mówiąc sarkastycznie) gwóźdź do trumny politycznej śp.Prezydenta RP.
.
Strona 63 z Polskich uwag do raportu MAK :

"W zapisie pokładowego rejestratora głosów w kabinie samolotu TU154 nie można znaleźć żadnego fragmentu, który potwierdzałby próbę wywierania wplywu na działania załogi przez osoby postronne, w tym Głównego Pasażera".

Rozumiem że podważasz ustalenia polskich ekspertów i masz jakieś informacje, o których nie wiedzą?

Dodatkowo jeżeli chodzi o presję : str 79 Polskich uwag do raportu MAK :

"Powszechnie wiadomo, że piloci w żadnej mierze nie powinni się obawiać kar ze strony wyższych przełożonych w przypadku nie wylądowania na lotnisku nakazanym. Przywołany przypadek z Tbilisi z 2008 roku był bardzo nagłośniony medialnie, nie wywołał naomiast żadnych konsekwencji służbowych (np. ówczesny dowódca statku powietrznego został wyróżniony Srebrnym Medalem za Zasługi dla Obronności Kraju przez Ministra Obrony Narodowej włąsnie za podjęcie decyzji o nie wykonaniu lotu do Tbilisi)"

I jeszcze raz zadam pytanie - jakie masz przesłanki żeby podważać ustalenia polskich ekspertów? Czy to nie zalatuje teoriami spiskowymi?

Nie mysle zeby raport jakiekolwiek komisji zagranicznej byl lepszy niz MAK-u. Dlaczego? Jesli Rosjanie maja cos na sumieniu to zapewne wykorzystaliby wszystkie mozliwe kanaly dyplomatyczne aby to nie wyszlo na jaw. I moze nasze prawnuki przy okazji kolejnego Wikileaks poznalyby prawde. A jezeli Rosjanie nic nie maja na sumieniu to prawdy nie wymysli sie. Naprawde uwazacie ze kontrolerzy lotu powinni zabronic ladowania a lotnisko powinno byc zamkiete? Przeciez z tego bylaby polityczna afera i skandal.
A czy czasem właśnie nie wykorzystują tych wszelkich możliwości? Czy to jak prowadzone jest śledztwo + wrzutki dezinformujące dla takich jak Ty (w stylu: naciski prezydenta, tajna instrukcja) nie sa przynajmniej podejrzane?
Kontrolerzy zgodnie z wszelkimi zasadami powinni byli zabronić lądowania, a lotnisko powinno być zamknięte. Nie zabronili podchodzenia do lądowania ze względu na naciski Krasnokutskiego - strona 109 uwag polskich ekspertów do raportu MAK:

"Zgodnie z zapisem nagrań brał on (Krasnokutski) czynny udział w prowadzeniu korespondencji radiowej, jak również pomimo kilkakrotnych sugestii Kontrolera Lotu o przerwaniu podejścia samolotu Tu-154M jednoznacznym rozkazem "Doprowadzamy do 100 metrów, 100 metrów i koniec rozmowy" urywa jakiekolwiek dalsze próby KL odesłania samolotu na lotnisko zapasowe""

I jeszcze jedno pytanie do wszystkich którzy już wiedzą kto spowodował katastrofę (Lech podpuszczony przez Jarka) - czy wogóle znaleźliście choć chwilę czasu by zapoznać się z raportem MAK oraz polskimi uwagami do niego? A jeżeli nie - czemu piszecie takie bzdury nie próbując nawet zapoznać się z faktami i ustaleniami polskich ekspertów
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 09.04.2011 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.04.2011, 11:43
Kto normalny podmienia tablice pamiątkowe po nocach?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.04.2011, 12:49
Mam takie pytanie: Czy kiedykolwiek GAZETA Polska poprała SLD i czy skrytykowała PiS.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.04.2011, 12:52
ponury napisał(a):Wyświetl post
Kto normalny podmienia tablice pamiątkowe po nocach?
''przyjeciele rosjanie''
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.04.2011, 13:17
Wszystkim ktorzy chca zobaczyc jak dziala medialna propaganda i papka na ludzi polecam wpisy Wislaka z Myslenic. Mistrz
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 13:20
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
znów cały weekend będą .......ić o tym Smoleńsku . Rzygać się tym chce .
Jak rzygać Ci się chce, to czemu wchodzisz na temat poświęcony Smoleńskowi? Jeżeli jesteś takim ignorantem że nie interesuje Cię obchodzenie 1 rocznicy największej katastrofy w Polsce po II wojnie światowej, to włącz sobie jakiś film, posłuchaj muzyki, przejdź się na spacer. Nikt Cię nie zmusza do słuchania p....ia o Smoleńsku.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 13:27
a jak normalni ludzie giną to nic nie mówią .
pewny jesteś? Jak zawaliła się hala w Katowicach i zginęło 65 osób, przez wiele tygodni media mówiły tylko o tym. W tym roku miałeś obchody 5 lat od tragedii :

http://insilesia.pl/aktualnosci/arty...lenia_hali_MTK

Pierwsza rocznica :

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Też uważasz że mówienie i obchodzenie tego to było zwykłe p......e Czy byłeś konsekwentny i też chciało Ci się rzygać?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 13:31
A tutaj o lisiej wolności słowa :

http://www.rp.pl/artykul/640364_Wywi...wal-rzad-.html

"W sobotę we wczesnych godzinach porannych na portalu Wprost 24.pl opublikowano wywiad z generałem Sławomirem Petelickim, twórcą GROM i członkiem Zespołu Ekspertów Niezależnych. Petelicki mówił w nim m.in o zaniechaniach rządu, które doprowadziły do katastrofy smoleńskiej. Po kilku godzinach wywiad z nim został jednak usunięty ze stron Wprost24.pl"

"- Podejrzewam, że właśnie wypowiedź o emesach powstałych w trójkącie Donald Tusk - Tomasz Arabski - Paweł Graś kogoś bardzo zabolała. Do tego stopnia, że zadecydowano o usunięciu wywiadu - mówi "Rz" gen. Petelicki. I dodaje, że według jego wiedzy na skasowanie ze stron internetowych Wprost 24.pl rozmowy z Petelickim miał naciskać, choć formalnie nie kieruje portalem, naczelny tygodnika "Wprost" Tomasz Lis.- To jest właśnie "lisia wolność słowa"- komentuje gen. Sławomir Petelicki"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.04.2011, 14:16
Wymieniono tablicę w Smoleńsku. Kolejny, wielki skandal, sprezentowany przez rosyjskie służby. Masakra. Jak można, w dniu tak ważnej dla rodzin ofiar wizyty, zrobić taką siarę. Wstyd po prostu. I smutek zarazem.

Ale zaraz pewnie znowu jakiś pajac wyskoczy, że mu się rzygać chce smoleńskim tematem, albo że ruskie tego nie podmieniły, tylko nasi.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.04.2011, 14:54
no to teraz mozna chyba z czystym sumieniem sprzedac "braciom" Lotos
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2011, 15:24
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie: Czy kiedykolwiek GAZETA Polska poprała SLD i czy skrytykowała PiS.
Co do krytyki PiSu - tak, wiele razy, głównie za zbyt małą radykalność. Co do SLD - a dlaczego miałaby popierać opcję, która jest dokładnie na drugim biegunie, jeśli chodzi o przekonania? Bądźmy poważni...

W ogóle - skąd to pytanie?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.04.2011, 17:36
Sowieci dalej kpią sobie z Polski i jej historii ale piesek Donald zapewne nawet ogonkiem nie kiwnie bo bedzie mial pełne porty ze strachu przed wujkiem Putinem.

Zdrajcy Polski ,Tuski,Komorowskie,Bolki i inne fałszywe twory mam nadzieje ze historia najpierw was osądzi a potem wymarze z pamięci wasze żałosne osoby.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JohnyTS
Member

Od: 09.2009

Stary 09.04.2011, 20:00
Dla mnie to co mówią wszystkie rodziny ofiar z Panem Jarosławem na czele jest jedną wielką kpiną. Rozumiem że w katastrofie zginęli ich bliscy, rozumiem że to jest smutek i żal, ale jak można po roku czasu od katastrofy twierdzić że to był zamach, że to wina Tuska... ?! Dzisiaj wchodzę wieczorem na portal interia.pl a tam zdjęcia z demonstracji pod konsulem Rosyjskim i gość z transparentem "Mord Smoleński 2010". Albo ludzie mówiący że ruscy zrobili sztuczną mgłe.
Nie wiem czy ci ludzie są nienormalni czy naprawde nie mają za grosz rozumu... Dla mnie osobiście ciągłe gadanie bez sensu o katastrofie zrobiło się nie smaczne !

Bez Napinki !
Ostatnio edytowane przez JohnyTS : 09.04.2011 o godz. 20:03.
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 20:27
JohnyTS napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to co mówią.wszystkie rodziny ofiar z Panem Jarosławem na czele jest jedną wielką kpiną. Rozumiem że w katastrofie zginęli ich bliscy, rozumiem że to jest smutek i żal, ale jak można po roku czasu od katastrofy twierdzić że to był zamach, że to wina Tuska... ?! Dzisiaj wchodzę wieczorem na portal interia.pl a tam zdjęcia z demonstracji pod konsulem Rosyjskim i gość.z transparentem "Mord Smoleński 2010". Albo ludzie mówiący że ruscy zrobili sztuczną mgłe.
Nie wiem czy ci ludzie są.nienormalni czy naprawde nie mają za grosz rozumu...

Bez Napinki !
A jakie masz dowody że to nie był zamach? Ja daję może kilka % szans na zamach, ale nie można go po roku nadal wykluczyć - takiej jakości mamy sledztwo że nadal nic nie wiadomo, a główne dowody w sprawie (chociażby wrak samolotu czy czarne skrzynki) nadal nie są przez naszych śledczych przebadane.
Jaki procent ludzi mówi że ruscy zrobili sztuczną mgłę? Ja osobiście nie znam żadnej takiej osoby. To absolutny margines. Natomiast jakieś kilkadziesiąt procent ludzi (często pokrywają się z elektoratem Donalda Tuska) nadal są przekonani że to presja oszalałego Kaczora doprowadziła do katastrofy albo wierzą w teorie Palikota o pijanym Kaczyńskim, albo podskakują z radości słysząc o rzekomej tajnej instrukcji. Czy nie uważasz że Ci ludzie to dopiero są nienormalni lub nie mają za grosz rozumu?
Tak nawiasem mówiąc zaobserwowałem ciekawą tendencję na tym forum - zazwyczaj gdy pojawiają się jakieś kolejne wrzutki dla idiotów (w stylu tajnych instrukcji) lub pojawia się rocznica katastrofy, na forum niczym meteoryty wpadają osobnicy rodzaju JohnyTS czy też pawkas1992, wypluwają swoje teorie o nienawistnym Kaczorze , a potem znikają jak kamfora nie mając nic merytorycznego do zakomunikowania.
Odpowiedz cytując
JohnyTS
Member

Stary 09.04.2011, 20:47
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
A jakie masz dowody że to nie był zamach? Ja daję może kilka % szans na zamach, ale nie można go po roku nadal wykluczyć - takiej jakości mamy sledztwo że nadal nic nie wiadomo, a główne dowody w sprawie (chociażby wrak samolotu czy czarne skrzynki) nadal nie są przez naszych śledczych przebadane.
Jaki procent ludzi mówi że ruscy zrobili sztuczną mgłę? Ja osobiście nie znam żadnej takiej osoby. To absolutny margines. Natomiast jakieś kilkadziesiąt procent ludzi (często pokrywają się z elektoratem Donalda Tuska) nadal są przekonani że to presja oszalałego Kaczora doprowadziła do katastrofy albo wierzą w teorie Palikota o pijanym Kaczyńskim, albo podskakują z radości słysząc o rzekomej tajnej instrukcji. Czy nie uważasz że Ci ludzie to dopiero są nienormalni lub nie mają za grosz rozumu?
Tak nawiasem mówiąc zaobserwowałem ciekawą tendencję na tym forum - zazwyczaj gdy pojawiają się jakieś kolejne wrzutki dla idiotów (w stylu tajnych instrukcji) lub pojawia się rocznica katastrofy, na forum niczym meteoryty wpadają osobnicy rodzaju JohnyTS czy też pawkas1992, wypluwają swoje teorie o nienawistnym Kaczorze , a potem znikają jak kamfora nie mając nic merytorycznego do zakomunikowania.

Bo nie mam zamiaru pisać swoich chorych przemyśleń i prowadzić internetowych śledztw tak jak większość w tym temacie. A Ja z tego co widze to temat ożywia się wtedy jak Pan Jarosław powie jakieś ''mądre słowa'' albo tak jak teraz, od tygodnia piszę się bo bo zbliża się rocznica...
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.04.2011, 20:50
Dla mnie to co mówią.wszystkie rodziny ofiar z Panem Jarosławem na czele jest jedną wielką kpiną. Rozumiem że w katastrofie zginęli ich bliscy, rozumiem że to jest smutek i żal, ale jak można po roku czasu od katastrofy twierdzić że to był zamach, że to wina Tuska... ?! Dzisiaj wchodzę wieczorem na portal interia.pl a tam zdjęcia z demonstracji pod konsulem Rosyjskim i gość.z transparentem "Mord Smoleński 2010". Albo ludzie mówiący że ruscy zrobili sztuczną mgłe.
Nie wiem czy ci ludzie są.nienormalni czy naprawde nie mają za grosz rozumu... Dla mnie osobiście ciągłe gadanie bez sensu o katastrofie zrobiło się nie smaczne !

Bez Napinki !
Bo ta katasrofa sluzy Kaczynskiemu do uprawiania polityki . On juz obwinil za katastrofe , Tuska do spolki z Ruskimi ,tak wiec czekanie na jakis wrak Tupolewa czy czarne skrzynki nie ma sensu ."Ciemny lud" kupuje jego bajki i na tym bedzie jechal do wyborów
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 09.04.2011, 20:50
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi prosze, jakie sluzby specjalne przeprowadzaja zamach w ktorym osoba na ktora ten zamach jest przeprowadzony caly czas ma sytuacje pod kontrola?

Przeciez wystarczylo zeby polscy piloci stosowali sie do regul bezpieczenstwa, zeby uzywali dobrego wysokosciomierza a ani mgla, ani kontrolerzy, ani brzoza nie moglyby nic zdzialac.

Zauwaz ze polscy eksperci nie odczytali z czarnych skrzynek niczego co poddawalo by w watpliwosc ze maszyna byla niesprawna.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2011, 20:53
JohnyTS tylko ta demonstracja była efektem chamskiego zagrania ze strony Rosji, czyli zamiany tablic... tak się nie robi w cywilizowanym świecie..

RAF nie masz racji bo ostatnio Polska komisja podała że zamach odpada a jakaś usterka maszyny robi się coraz bardziej prawdopodobna. Piszę to bo akurat oglądałem to wystąpienie.

Poza tym dużo wyjaśniło by odbudowa wraku i dokładne zbadanie go, ale jak wiemy Rosjanie tak się z nim obchodzili że na to nie ma szans więc praktycznie każda teoria znajdzie tutaj swoich zwolenników. Swoją droga to ewenement na skalę światową by badać katastrofę i podać werdykt bez odbudowy i analizy wraku.
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 09.04.2011 o godz. 20:58.

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:00
ktory samolot byl 7 kwietnia w Smolensku? 101 czy 102?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.04.2011, 21:00
Mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi prosze, jakie sluzby specjalne przeprowadzaja zamach w ktorym osoba na ktora ten zamach jest przeprowadzony caly czas ma sytuacje pod kontrola?

Przeciez wystarczylo zeby polscy piloci stosowali sie do regul bezpieczenstwa, zeby uzywali dobrego wysokosciomierza a ani mgla, ani kontrolerzy, ani brzoza nie moglyby nic zdzialac.

Zauwaz ze polscy eksperci nie odczytali z czarnych skrzynek niczego co poddawalo by w watpliwosc ze maszyna byla niesprawna.
Przepraszam jeśli pierdo*** coś niedokładnego, ale czy aby po komendzie "odchodzimy" nie nastała cisza do czasu kontaktu z ziemią?

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bo ta katasrofa sluzy Kaczynskiemu do uprawiania polityki . On juz obwinil za katastrofe , Tuska do spolki z Ruskimi ,tak wiec czekanie na jakis wrak Tupolewa czy czarne skrzynki nie ma sensu ."Ciemny lud" kupuje jego bajki i na tym bedzie jechal do wyborów
Super, że nie służy drugiej stronie. Ani to, ani Blida.
A wiesz dlaczego obwiniają Tuska, czy tak słyszałeś bez wdawania się w szczegóły, bo jak niektórym "rzygać Ci się chce"?
Ostatnio edytowane przez ponury : 09.04.2011 o godz. 21:03.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:03
Bo nie mam zamiaru pisać swoich chorych przemyśleń i prowadzić internetowych śledztw tak jak większość w tym temacie. A Ja z tego co widze to temat ożywia się wtedy jak Pan Jarosław powie jakieś ''mądre słowa'' albo tak jak teraz, od tygodnia piszę się bo bo zbliża się rocznica...
Temat cały czas sobie funkcjonuje, choć faktycznie się ożywia gdy z okazji wrzutek i rocznic wpadają tu rozemocjonowane lemingi. Jeżeli uważasz że Twoje przemyślenia są chore, to faktycznie nie musisz tutaj pisać. Spora część ludzi tutaj jednak opiera się w tych dysputach na faktach i ustaleniach (chociażby polskich sledczych), więc może albo się przyłącz albo jak Cię to nie interesuje popisz w tematach na których masz większą wiedzę? Bez napinki - pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:08
Wogole wmawianie przez Kaczynskiego i PiS opinii publicznej ze istnial "przemysl pogardy" wobec sp. Lecha Kaczynskiego to kpina. Kaczynski byl strona w konflikcie, w dodatku aktywna strona, byl prezydentem partyjnym. Jezeli istanialo cos takiego jak wojna polsko - polska, to wymagana jest obecnosc 2 stron, rywali i przeciwnikow.
Odpowiedz cytując
JohnyTS
Member

Stary 09.04.2011, 21:10
Podejrzewam że nie tylko na Katastrofie jechał do tych wyborów
Ostatnio edytowane przez JohnyTS : 09.04.2011 o godz. 21:12.
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2011, 21:17
Czy milosnikow wersji MAK-u nie zastanawia brak w kopii rozmów w kokpicie,a wiec dzwiekowej i pisemnej transkrypcji okreslenia przez wieze,kierunku podejscia do ladowania na lotnisku? Takie cos, to podstawa konwersacji kontrolerow z zaloga.Nie ma nawet sladu po takiej rozmowie,ze zaloga dostaje nakaz podejscia do ladowania od strony wschodniej,a wiec od strony jaru.Caly fragment musial zostac wyciety.Dlaczego?Jest to jeden z dowodow na manipulacje.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:20
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Czy milosnikow wersji MAK-u nie zastanawia brak w kopii rozmów w kokpicie,a wiec dzwiekowej i pisemnej transkrypcji okreslenia przez wieze,kierunku podejscia do ladowania na lotnisku? Takie cos, to podstawa konwersacji kontrolerow z zaloga.Nie ma nawet sladu po takiej rozmowie,ze zaloga dostaje nakaz podejscia do ladowania od strony wschodniej,a wiec od strony jaru.Caly fragment musial zostac wyciety.Dlaczego?Jest to jeden z dowodow na manipulacje.
O ile sie nie myle to 7 kwietnia kpt. Protasiuk (bedacy wtedy 2-gim pilotem) takze podchodzil i ladowal na lotnisku "Smolensk - Polnocny" od strony wschodniej.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.04.2011, 21:25
Ludzie, nie bójcie się tego słowa- TO BYŁ ZAMACH i koniec dyskusji.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:35

A w którym momencie osoba na którą był przeprowadzany zamach (rozumiem że chodzi Ci o kogoś z pasażerów) miał cały czas sytuację pod kontrolą? Zupełnie nie rozumiem Twojego pytania.W ten sposób można uzasadnić że nic nie jest zamachem, nawet w przypadku WTC ludzie wg twojej logiki mieli sytuację pod kontrolą - w końcu kto im kazał wchodzić do tego budynku? Kto kazał Kaczyńskiemu lecieć? Faktycznie, niezbity dowód na brak zamachu.
Co powiesz na wcześniejsze moje cytaty związane z Krasnokutskim: "Zgodnie z zapisem nagrań brał on (Krasnokutski) czynny udział w prowadzeniu korespondencji radiowej, jak również pomimo kilkakrotnych sugestii Kontrolera Lotu o przerwaniu podejścia samolotu Tu-154M jednoznacznym rozkazem "Doprowadzamy do 100 metrów, 100 metrów i koniec rozmowy" urywa jakiekolwiek dalsze próby KL odesłania samolotu na lotnisko zapasowe".
Z powyższego wynika, że Rosjanie wbrew wszelkiemu zdrowemu rozsądkowi nadal kontynuowali naprowadzanie samolotu, mimo że warunki atmosferyczne były absolutnie niedopuszczalne do przyjmowania samolotów.
Dlaczego Rosjanie przez cały czas podawali załodze samolotu nieprawidziwe informacje na temat wysokości i pozycji samolotu( "jesteście na kusie i na ścieżce") ?
Dlaczego mimo że pilot przy 100 m wypowiedział komendę "odchodzimy", a drugi potwierdził - samolot nie odszedł? Myślisz że piloci byli samobójcami? W którym miejscu nasi piloci złamali reguły bezpieczeństwa? Co z tym wysokościomierzem ? A jeżeli chodzi o czarne skrzynki - to od kiedy polscy eksperci mają do nich dostęp?
I z chęcią poczytam co odpowiesz na moje wcześniejsze pytania - juz nagle nic nie piszesz o Błasikowej, nawigatorze oraz Błasiku który śmiał zostać dowódcą sił powietrznych ...

PS. Poczytaj sobie o katastrofie w Lockerby. Tam 11 000 policjantów i żołnierzy przeszukiwało teren szukając szczątków samolotu, znaleziono ponad 10 000 kawałków, każdy został zabezpieczony , a następnie poddany prześwietleniu promieniami rentgenowskimi i chromatografii gazowej. Dzięki temu udało się odnaleźć 1 (słownie: jeden) nadpalony skrawek materiału, który umozliwił skierowanie śledztwa na badanie zamachu, a następnie znalezienie zamachowców. I zagadka dla Ciebie: ilu ludzi zbierało szczątki samolotu pod Smoleńskiem, oraz czy wszystkie zostały przebadane? I skąd ta Twoja pewność, że absolutnie trzeba odrzucić hipotezę zamachu?
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 09.04.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.04.2011, 21:36
znów cały weekend będą .......ić o tym Smoleńsku . Rzygać się tym chce .
Tutaj osoba podobnie myśląca:

http://wyborcza.pl/1,75968,9395042,D...ej_flagi_.html

Artykuł informujący o powodach niewywieszenia przez publicystę biało czerwonej flagi odbieram w przestrzeni intencjonalności dokładnie tak samo [w przestrzeni etycznej odbieram taki artykuł inaczej - o tym napisałem dalej] jak informację o tym, że ktoś taką flagę zamierza wywiesić.

Nie da się jednakże równoważnie potraktować prywatnego [choć publicznie] wywnętrzenia się Pani Wielowieyskiej o tym czego nie będzie robiła do podjęcia decyzji o wywieszeniu flagi lub tylko apelów do takich zachowań, a ogłoszonych przez organa władzy wybieralne przez społeczeństwo. Nie uważam, że opinia jednej osoby nie ma znaczenia. Ma olbrzymie znaczenie. Dla mnie prywatne odczucia Pani Dominiki Wielowieyskiej nabrałyby bardzo dużego znaczenia gdyby nie zostały uzewnętrznione w największym dzienniku Europy Środkowo Wschodniej ale wyartykułowane poprzez puste, nieoflagowane okno domu, w którym ta osoba mieszka.

Porównując rzekome podnoszenie rocznicy smoleńskiej do "rangi święta narodowego" publicystka "Wyborczej" pisząc o fladze biało czerwonej zapomniała dodać jedno słowo. Słowo "kir". Wywieszane będą jeśli ktoś zechce wywiesić flagi z kirem a jeśli ktoś wywiesi tylko flagę to kir tam będzie. Nawet jeśli niewidoczny "szkiełkiem i okiem". Tak przyozdobione flagi, w naszym kręgu cywilizacyjnym oznaczają żałobę oraz pamięć o zmarłych a nie święto.

Każdy człowiek ma własne uczucia i odczucia i decyzja należy do niego.
W dniu tej potwornej dla Polski tragedii nikt Polakom nie nakazywał ani nie zakazywał gromadzenia się, wywieszania flag z kirem, palenia zniczy. Apel o podobne zachowanie zrozumiem i wydaje mi się on czymś co najmniej stosownym i przyzwoitym w rocznicę tego co się dokonało.

Osobiście, z niesmakiem a w niektórych sytuacjach z odruchem moim wymiotnym odbiorę wszelkie przejawy zarówno nakazów [jeśli takie są, ale nie słyszałem] i zakamuflowanych nawoływań do wykazania postawy przeciwstawnej.

Czy ktoś był tak bezczelny aby organizować marsze i akcje na Facebook'u przeciw uczczeniu rocznicy Katastrofy w Katowicach [hala wystawiennicza] i nawoływał do niemówienia o tej tragedii?
Nie był a o tragedii mówiono na pewno cały rok. Rok żałoby. Nie był, bo wtedy zacietrzewienie osobisto polityczne nie wchodziło w grę. Oto jacy jesteśmy.

Edit:

... a jaka była poprzednia podobna akcja 'Wybiórczej"?
Oczywiście "Nie płakałem po Papieżu".
Ach ten rozpoznawalny i wysublimowany styl ...

DZIĘKUJEMY! http://dziekujemy.pl/
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2011 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:38
Bo ta katastrofa służy Tuskowi do uprawiania polityki. On już obwinił za katastrofę pilotów do spółki z Kaczyńskim, tak więc czekanie na jakiś wrak Tupolew czy czarne skrzynki nie ma sensu. "Ciemny lud" kupuje jego bajki i na tym będzie jechał do wyborów.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2011, 21:42
widze JohnyTS że wszyscy są przeciwko nam
Ty to traktujesz jako pojedynek? Ile masz lat? 12? Interesuje Cię prawda czy też tylko tak sobie tu wpadłeś dla hecy? I jak tam z odpowiedzią na moje pytanie, bo się nie doczekałem....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów