The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2011, 08:40
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
A Ja mam takie pytanie, czy wogole istnieja jakiekolwiek szanse na podniesienie dachu trybun poludniowej i polnocnej? Pytam bo jak sie siedzi na rogu (przy samej gorze) to dach calkowicie zaslania przyszle telebimy i w przyszlosci wedlug mnie jak juz telebimy beda swiecic to troche dziwnie bedzie nie widziec co sie na nich wyswietla. Ale moze sie czepiam...
Na wiekszosci stadionow na swecie sa miejsca z gorsza (ograniczona) widocznoscia - na pewnoe nie beda podnosic dachu dla garstki osob.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.04.2011, 09:39
Akurat co do widocznosci samego boiska z naroznikow to nie mam najmnniejszych zastrzezen bo uwazam ze jest ekstra, chodzi mi tylko o widocznosc telebimu. Chyba ze zostanie ta tablica z wynikami co jest obecnie na G to bedzie dla mnie ok.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.04.2011, 10:47
takie miejsca powinny być o te pare złotych tańsze
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.04.2011, 12:06
I pewnie po oddaniu całości będą tańsze. Nie ma co dramatyzować, tak jak pisał dynek.pl na większości stadionów są takie miejsca. Wczoraj pierwszy raz wybrałem się na F i było super
What's new?

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.04.2011, 15:27
Maverjuve napisał(a):Wyświetl post
To nie mozna juz wnosic 0,5l nawet po otwarciu przy ochronie (co juz swoja droga jest paranoja...)?
Klub musi na czym zarabiac, to takie trudne do zrozumienia. Wolisz dac zarobic obcemu w sklepie a nie Wisle(w przyszlosci jak skoncza z kioskami). A transferow to by sie chcialo.
,
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.04.2011, 15:33
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Klub musi na czym zarabiac, to takie trudne do zrozumienia. Wolisz dac zarobic obcemu w sklepie a nie Wisle(w przyszlosci jak skoncza z kioskami). A transferow to by sie chcialo.
Zgadzam sie ,że klub musi zarabiac. Ale czy klub nie potafi przewidzec, że sporo picia na poprzednich meczach nie ma po meczu bo sie skonczyło to na nastepnym bedzie podobnie i pasowało by aby picia było więcej
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 04.04.2011, 15:41
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
a ten obcy to też być może kibic Wisły który dzięki temu,ze zarobi kupi karnet....nie można tak do tego podchodzić.stanowisko klubu jest takie,że jak chcesz pić to kupujesz u nas.mają do tego prawo i tyle.nie dorabiajmy już żadnej ideologii.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 04.04.2011, 15:58
Mam informację. Budowa trybuny północnej została oficjalnie zakończona.
KOPER
Odpowiedz cytując
mati1413
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 04.04.2011, 16:05
kubamusial napisał(a):Wyświetl post
przecież już po 1 kwietnia
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.04.2011, 16:09
Wg przetargu mialo byc dokladnie 2 msc... w praktyce 5 msc bez 10 dni... I co, nie powinno byc za to kary? termin przekroczony o 250%?
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 04.04.2011, 16:44
co z tą halą
spotkanie miało się zakonczyć o 14 .
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.04.2011, 17:02
kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
co z tą halą
spotkanie miało się zakonczyć o 14 .
Wg niektórych źródeł (wiadomo jakich) inwestorem ma być AlpineBau.

Ale to tylko plotki.

Jak jest naprawdę, przekonamy się niebawem zapewne.
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Stary 04.04.2011, 17:05
Pewnie spotkanie się przedłużyło bo miało skonczyc sie o14 i gdyby tak sie skonczyło to skwk pewnie by wydała jakiś komunikat
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.04.2011, 17:23
Na ostatnich zdjęciach z oficjalnej było już widać, że to już ostatnie prace. Teraz tylko czekać jak wyleją asfalt i zainstalują kołowroty.
Czy ktoś w ogóle się orientuje jak przebiegają i czy w ogóle rozpoczęły się już oficjalnie jakiekolwiek odbiory wykończonych pomieszczeń? Chodzi mi zwłaszcza o trybunę Północną.
What's new?

Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Stary 04.04.2011, 17:26
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...acja,id,t.html

uuuuu..... :(
Coś kręca..
albo się inwestor w ostatniej chwili wycofał
Odpowiedz cytując
Piotreknb
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 04.04.2011, 21:40
Właściwie to przeczuwałem (gdy mówili że Wisła ma sponsora, ale ujawni go później), że to ściema. Może był jakiś sponsor, który się wycofał, ale bardziej jestem skłonny uwierzyć, że grali tylko na czas, bo te kilka tygodni co mieli dobiegało końca, a nikogo nie znaleźli. Myślę też, że w praktyce trudno będzie znaleźć jakiegoś sponsora, który wyłoży kasę. Wszyscy którzy są związani z Wisłą oraz większość dużych firm z Krakowa które mogłyby zainwestować już zapewne otrzymali takie propozycje i gdyby chcieli i uznali to za opłacalne to by to zrobili. Dlatego wątpliwe wydaje mi się, że znajdzie się ktoś kompletnie zewnętrzny kto uzna tą inwestycję dla siebie opłacalną. Ale mam nadzieję, że się mylę i jednak ktoś taki się pojawi.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 05.04.2011, 11:23
Czy ktoś wie ile ilu robotników pracuje albo pracowało na budowie stadionu Wisły ?

Poniżej info jak zap.... we Wrocławiu. Tyle że tam pieniądze i nawet płacą za wcześniejsze skończenia budowy.

Cytat:
Pieniądze z nadwyżki mają w najbliższym czasie trafić do Maxa Boegla, który już planuje wykorzystać je na wzmocnienie załogi pracującej na Pilczycach. Docelowo ma to być nawet 1500 osób ( w tej chwili ok. 1100). Dodatkowe ręce do pracy będą potrzebne między kwietniem a majem, kiedy prace, przede wszystkim wykończeniowe, będą szczególnie intensywne. Jeśli jednak Max Boegl nie zakończy prac budowlanych do końca czerwca 2011 roku, zgodnie z umową będzie zmuszony oddać, przyznane mu 3,75 proc. wartości kontraktu.
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.04.2011, 17:38
AMF napisał(a):Wyświetl post
sorki że się tak wpycham w dyskusję ale pamięta może ktoś jakie są wymiary poszczególnych rzędów na trybunach? chodzi mi o szerokość i wysokość. No i jeszcze jaki jest rozstaw krzesełek? Nie mam niestety dokumentacji. z góry dzięki
podbijam8910
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.04.2011, 19:24
Pierwszy poziom - szerokość 81cm, wysokość 30cm; drugi poziom szerokość 84cm, wysokość 51cm
To trybuna wschodnia i zachodnia, rzędy zwykłych kibiców. Na zachodniej sektor prasy z biurkami ma rzędy szerokości 126cm, wysokość 51cm.

Na północnej i południowej rzędy mają 90cm szerokości, rzędy 1-21 mają po 45,2cm wysokości, 21-32 mają po 52,5cm wysokości.
Odpowiedz cytując
Marians19
Banita

Od: 02.2011

Stary 05.04.2011, 19:36
kiedy bedzie gotowy cały stadion?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 05.04.2011, 19:47
Cytat:
Od strony murawy natomiast rozpoczęły się prace przy ławkach rezerwowych. Obecnie wylewane są schodki, którymi schodzić się będzie do obniżonego rzędu, w którym znajdować się będą siedzenia dla trenerów i piłkarzy rezerwowych.
Oficjalna strona

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...towany//46142/
Ostatnio edytowane przez medyk : 05.04.2011 o godz. 19:50.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.04.2011, 19:52
Marians19 napisał(a):Wyświetl post
kiedy bedzie gotowy cały stadion?
Tego najstarsi gorale nie wiedza
,
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.04.2011, 20:17
Poprawcie mnie jeśli się mylę.. Basałaj mówił, że chciałby aby obiekt przy Reymonta stał się atrakcją turystyczną Krakowa. Żeby na mecze przychodzili również turyści odwiedzający nasze miasto.

Jak do tego ma się fakt, że na nowiutkich sprzętach (m.in. bramki wejściowe), napisy są JEDYNIE w języku polskim? Moim zdaniem wszystko powinno być na stadionie dwujęzyczne. To niemal w ogóle nie podniosło by ceny, a na pewno trochę osób (prawdopodobnie z tendencją wzrostową) takich będzie.

Czy jest to kolejny przykład braku jakiegokolwiek pomyślunku ze strony inwestora czy to ja mam zbyt wygórowane wymagania?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0043614142.jpg
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.04.2011, 20:26
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Poprawcie mnie jeśli się mylę.. Basałaj mówił, że chciałby aby obiekt przy Reymonta stał się atrakcją turystyczną Krakowa. Żeby na mecze przychodzili również turyści odwiedzający nasze miasto.

Jak do tego ma się fakt, że na nowiutkich sprzętach (m.in. bramki wejściowe), napisy są JEDYNIE w języku polskim? Moim zdaniem wszystko powinno być na stadionie dwujęzyczne. To niemal w ogóle nie podniosło by ceny, a na pewno trochę osób (prawdopodobnie z tendencją wzrostową) takich będzie.

Czy jest to kolejny przykład braku jakiegokolwiek pomyślunku ze strony inwestora czy to ja mam zbyt wygórowane wymagania?

Nie wiem, ale przecież i tak nie wejdą bez karty kibica. Chyba.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.04.2011, 20:26
QBAS napisał(a):Wyświetl post

a na trybunach mamy napisy po polsku i angielsku żeby się nie wychylać ( narożnik, górne piętro)
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.04.2011, 20:37
Cytat:
Dokładnie. Nie dość, że zainstalowano jeden z najgorszych systemów kontroli dostępu (rzecz jasna najtańszy, a na początku ZIKIT twierdził, że nawet bez niego mogą się mecze odbywać), to raczej nikt nie pomyślał o obcokrajowcach. Chociaż jak ktoś był na stadionie to załapie jak się wchodzi, albo zaobserwuje jak wchodzą przed nim.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.04.2011, 20:43
Kolejny raz padnie to pytanie, ale może już ktoś zna odpowiedź. Czy telebimy zostaną w tym sezonie uruchomione? Czy może miasto uważa, że swoje już zrobiło. Telebimy przecież wiszą...
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2011, 20:57
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny raz padnie to pytanie, ale może już ktoś zna odpowiedź. Czy telebimy zostaną w tym sezonie uruchomione? Czy może miasto uważa, że swoje już zrobiło. Telebimy przecież wiszą...
Telebimy sa gotowe.........od jakiegoś czasu.....problem w tym, ze Polimex odbierając telebimy ...musiałby zaplacic fakturę......więc.....im wiecej przeciagnie tym poźniej zapłaci.......nasza polska rzeczywistość biznesowa.....
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 05.04.2011, 21:14
i to samo miasto, Polimex .... Im się nigdzie nie śpieszy skoro za stadion dopiero płacą (w części) z tego co pamiętam w 2012 r.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów