|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Podobno nowym inwestorem ma być firma budowlana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
kto jest inwetorem jest najmniej ważne. Istotne jest to, że niemal rzutem na taśmę udało się wszystko zorganizować.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie zapominajmy, że w dalszym ciągu 8 mln. euro jest w łapkach marszałka Sowy, a nasza działka w Majchrowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Dobre info na początek weekendu i oby cały weekend poszedł w dobrym kierunku. Oby się udało ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a może to firma CP RE sp. z o.o ( cześć Can Pack)
http://www.cpre.pl/index_wa.php?action=inwestor No ciekawy jestem co to dzisiaj ogłoszą..... ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
domin, zgadzam się z Tobą, chodziło mi o to, że udało się znaleźć potencjalnego inwestora w wyznaczonym terminie.
Mam pytanie, do kogo należy działka na której będzie hala? Czy ewentualna budowa to będzie partnerstwo prywatno-publiczne czy właścicielem terenów jest Wisła i hala będzie Nasza, a nie miejska? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Działka była TS (nie wiem czy na własność czy w dzierżawne wieczystą). Skoro miasto miało budować hale na początku to teren ten musiałby zostać skomunalizowany. Miasto niby ogłosiło konkurs na projekt, kasę na jego wykonanie też chyba przeznaczyła, ale raczej skoro budowa z ich strony się nie rozpocznie, to chyba d o przejęcia terenów nie doszło.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tereny są nadal własnością TS-u.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Budowę gdańskiego stadionu rozpoczęto 15 grudnia 2008 roku i 30 dni zostało do końca. A my w tym czasie nie możemy skończyć 2 trybun - blisko połowe mniejszego stadionu......
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wiemy o tym wszyscy i nic na to nie poradzimy.Tu powinien w końcu coś zadziałać klub ,ale ani Basałaj ,ani jego poprzednik Wilczek nie kwapią się do tego.Co gorsza klub nie ingerował choć w najmniejszy sposób w tą całą budowę ,co robił choćby prezesunio z drugiej strony błoń przy okazji budowy ich stadionu.Tu winnym jest Wilczek ,który siedział cały czas cicho,co gorsza ten osobnik nadal pracuje w tym klubie ,co zakrawa na zwykłą kpinę ,dokąd ci dwaj dyletanci będą w zarządzie nie czeka Wisły nic dobrego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17789
Wisła nic nie może, jedyną jej kartą przetargową jest to że albo Wisła będzie użytkować stadion albo będzie stał pusty. Dlatego trzeba uzgodnić jak najmniejsze koszty utrzymania. W tej kwestii to miasto jest pod ścianą.. klub musi o tym pamiętać.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.04.2011 o godz. 19:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To dzisiaj pokazali co to jest profesjonalizm w organizacji meczu. Człowiek wchodzi na mecz z synem, siada na sektorze w pełnym słońcu, plaża maksymalna i myśli jak tu się schłodzić. Jak ? Odpowiedź prosta. Zimnym napojem kupionym w jednym z kilku okienek cateringowych. I jakie jest zdziwienie kiedy okazuje się że kilka minut przed końcem pierwszej połowy to można sobie kupić ale gorącą herbatę lub kawę. Podobno mają być później .... były przez 10 min w trakcie drugiej połowy.
I proszę niech nie wypowiadają się Ci którzy sobie siedzieli cały mecz w cieniu że zawracam głowę i czepiam się. I do czego też zmierzam. Taki akcjami to zarobią na pewno kokosy. Precle, kiełbaski itp . Tylko żaden nie potrafił sprawdzić jaka pogoda będzie na mecz. Ze nie będą schodzić ciepłe napoje a zimne w ilości 200 razy większej. To sobie jeden z drugim imbecylem strzelili samobuja. Teraz na każdy mecz będę kupował sobie 0,5 litrowe napoje a Wisła lub najemcy Wisły już na mnie nie zarobią w tym zakresie. I pewnie postąpi tak wiele osób. Marketingowo i wizerunkowo tragedia. Zastanawiam się czy ktoś pozwoli sobie na słowo przepraszam. Aha. Ja tam 2 godziny wytrzymam ale co mam powiedzieć 6 letniemu dziecku ? Kupić precla z solą ?
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 03.04.2011 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a wymyślileś jak to wniesiesz?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
0,5 l. ZAMKNIĘTĄ można. W połowie drugiej połowy ktoś z grupy 20 dzieciaków wpadł na pomysł żeby zadzwonić do kogoś dorosłego (możliwe że kierowcy) żeby im kupić coś do picia. I co ? Dostali 2 pełne siatki coca coli. Więc przekazywać i wnosić można.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie wiem może mi się wydawało ale widziałem jakieś krzesełka? na szczycie trybuny C koło kamery. Czyżby wymieniali to co zepsute?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To nie mozna juz wnosic 0,5l nawet po otwarciu przy ochronie (co juz swoja droga jest paranoja...)?
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kilka uwag po meczu, nie chodzi mi o narzekanie, tylko o dorzucenie swoich trzech groszy, które mogłyby polepszyć sytuację w przyszłości:
1. Wspomniane już picie 2. Zadymione toalety. Wszedłem po meczu do WC, było siwo od dymu. Nie palę, więc mi to przeszkadza. Rozumiem jednak tych, którzy palą i nie są w stanie wytrzymać dwóch godzin bez papierosa. Przestrzeni pod trybunami jest tak dużo, że można wydzielić jakiś kącik dla palących w osobnym pomieszczeniu. 3. Nie wiem, kto planuje kursy komunikacji miejskiej, ale chyba nie jest trudne do przewidzenia, że skoro Wisła gra mecz, to po meczu będzie większy ruch. A tu 139 w stronę Huty jedzie krótki autobus, 173 na Bieżanów - krótki. Tak trudno jest na 2 - 3 kursy w porze zakończenia meczu puścić przegubowce? To chyba tyle z mojej strony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ja musialem wyrzucic cala butelke dzis do kosza (niby ze nowe przepisy i nie wolno wniesc nawet nieotwartego wczesniej picia)
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brak picia uważam nie tyle za niedopatrzenie, co za kompletną głupotę i brak elementarnego profesjonalizmu. I co to za pomysł, żeby rozgrywać mecz w porze drugiego dania? Może zagrajmy następnym razem o 12? Albo 10? Co to za pomysł w ogóle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Godziny ustalane są pod Canal+.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobrze widziałeś bo dokładają jeszcze jeden rząd na trybunie północnej i tak samo w projekcie jest na południowej ale czy dołożą to sie zobaczy bo u nas nic nie wiadomo a jeszcze taka sama konstrukcja dodatkowego rzędu można zamontować na całej długości E - to tak na przyszłość w ramach powiększenia pojemności.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cyrki z cateringiem będą aż do chwili wykonania kiosków gastronomicznych.
Ta obecna prowizorka nie ma możliwości, aby jednocześnie zaopatrzyć tylu widzów w napoje, nie ma tez możliwości dłuższego magazynowania czegokolwiek. Jak czasem trafi się jakieś opóźnienie w dostawie, to jest kłopot, a sama ilość kiosków (8 okienek na całą trybunę?) to jest śmiech na sali przy 12tys widzów na wschodniej. Tylko za ten burdel to nie trzeba winić Wisły, a miłościwie panującemu Wam Majchrowskiemu, który wraz z ZIKITem uznali, że kioski to zbyt duży luksus). Przy wykonaniu wszystkich kiosków będzie możliwość przechowywania i zaopatrzenia ich w duże ilości napoi w dystrybutorach. Podobnie będzie z przygotowywaniem posiłków czy ciepłych napoi - po prostu będzie można to zrobić sprawnie przechowując duże ilości składników. Trzeba czekać na działania Wisły, ale to pewnie dopiero w lato. Teraz nie bardzo jest możliwość wykonania ich, ze względu na konieczność prowadzenia prac budowlanych w hallach dla kibiców. Możliwość zrobienia kiosków będzie na trybunie północnej, gdzie instalacje są już docelowo rozbudowane, a prace prowadzić można za roletą przeciwpożarową. Tylko raczej wątpię, że Wisła będzie wykonywać kioski sama, w przypadku współpracy z zewnętrznym partnerem bardziej prawdopodobna jest opcja wykonania ich po otwarciu wszystkich 4 trybun. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zakaz wnoszenia plastikowych butelek i efekty np na E21 są takie że klatki schodowe na dole zapchane wszelakiej maści napojami zostawionymi na "po meczu". Specjalnie przeszedłem się po meczu i wszystkie klatki schodowe na tej trybunie pozastawiane były butelkami. Bezsensowny przepis totalnie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy to info było ... Pewnie tak. Daję jednak - niezależnie od tego co do tej pory powiedziałem i myślę o jego pracach - z czystej przyzwoitości i gwoli historii Stadionu Wisły:
W nocy z 12 na 13 lutego 2011 r. zmarł w wieku 77 lat Wojciech Obtułowicz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To sie czlowieku obudziles po śnie zimowym.
Ja mam za to inne pytanie. Kiedy przerabiali miejsce na kamere na trybunie północnej? Nikt nigdzie o tym nie pisał, zdjec z tego nie było, a dzisiaj na meczu zauwazylem, ze to miejsce jest teraz równo za schodami, a kiedys wygladało tak: http://www.stadionwisly.info/galeria_zdjec/7/trybuna_D |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Coś ostatnio. Przeniesienie platformy kamery i montaż dodatkowego rzędu siedzeń są w zakresie budowy zaplecza trybuny północnej, za realizację tego odpowiada Mostostal Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A Ja mam takie pytanie, czy wogole istnieja jakiekolwiek szanse na podniesienie dachu trybun poludniowej i polnocnej? Pytam bo jak sie siedzi na rogu (przy samej gorze) to dach calkowicie zaslania przyszle telebimy i w przyszlosci wedlug mnie jak juz telebimy beda swiecic to troche dziwnie bedzie nie widziec co sie na nich wyswietla. Ale moze sie czepiam...
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|