The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2011, 23:54
Podobno nowym inwestorem ma być firma budowlana.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.04.2011, 07:01
kto jest inwetorem jest najmniej ważne. Istotne jest to, że niemal rzutem na taśmę udało się wszystko zorganizować.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2011, 07:18
Nie zapominajmy, że w dalszym ciągu 8 mln. euro jest w łapkach marszałka Sowy, a nasza działka w Majchrowskiego.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.04.2011, 07:20
joshi napisał(a):Wyświetl post
kto jest inwetorem jest najmniej ważne. Istotne jest to, że niemal rzutem na taśmę udało się wszystko zorganizować.
do momentu, kiedy nie dojdzie do podpisania umowy, załatwienia wszystkich spraw budowlanych i administracyjnych, podpisania umowy kredytu na budowę i nie zostanie wbita pierwsza łopata to nie ma się czym jarać.

Jest cień nadziei (jeśli to prawda) i tyle... nic nie zostało załatwione/zorganizowane.

Nie ma co wierzyć w zapewnienie prezesa TSu, nie jest to autorytet w menadżerce dzisiejszych czasów.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.04.2011, 07:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominajmy, że w dalszym ciągu 8 mln. euro jest w łapkach marszałka Sowy, a nasza działka w Majchrowskiego.
Info było takie że tak nie jest.Działka jest TS, kasa jest u Sowy.

Dobre info na początek weekendu i oby cały weekend poszedł w dobrym kierunku. Oby się udało
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2011, 08:58
a może to firma CP RE sp. z o.o ( cześć Can Pack)

http://www.cpre.pl/index_wa.php?action=inwestor

No ciekawy jestem co to dzisiaj ogłoszą.....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.04.2011, 09:16
domin, zgadzam się z Tobą, chodziło mi o to, że udało się znaleźć potencjalnego inwestora w wyznaczonym terminie.
Mam pytanie, do kogo należy działka na której będzie hala? Czy ewentualna budowa to będzie partnerstwo prywatno-publiczne czy właścicielem terenów jest Wisła i hala będzie Nasza, a nie miejska?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 01.04.2011, 09:49
Działka była TS (nie wiem czy na własność czy w dzierżawne wieczystą). Skoro miasto miało budować hale na początku to teren ten musiałby zostać skomunalizowany. Miasto niby ogłosiło konkurs na projekt, kasę na jego wykonanie też chyba przeznaczyła, ale raczej skoro budowa z ich strony się nie rozpocznie, to chyba d o przejęcia terenów nie doszło.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2011, 09:54
Tereny są nadal własnością TS-u.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.04.2011, 19:02
Budowę gdańskiego stadionu rozpoczęto 15 grudnia 2008 roku i 30 dni zostało do końca. A my w tym czasie nie możemy skończyć 2 trybun - blisko połowe mniejszego stadionu......
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.04.2011, 19:19
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Budowę gdańskiego stadionu rozpoczęto 15 grudnia 2008 roku i 30 dni zostało do końca. A my w tym czasie nie możemy skończyć 2 trybun - blisko połowe mniejszego stadionu......
Wiemy o tym wszyscy i nic na to nie poradzimy.Tu powinien w końcu coś zadziałać klub ,ale ani Basałaj ,ani jego poprzednik Wilczek nie kwapią się do tego.Co gorsza klub nie ingerował choć w najmniejszy sposób w tą całą budowę ,co robił choćby prezesunio z drugiej strony błoń przy okazji budowy ich stadionu.Tu winnym jest Wilczek ,który siedział cały czas cicho,co gorsza ten osobnik nadal pracuje w tym klubie ,co zakrawa na zwykłą kpinę ,dokąd ci dwaj dyletanci będą w zarządzie nie czeka Wisły nic dobrego.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.04.2011, 19:28
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17789

Wisła nic nie może, jedyną jej kartą przetargową jest to że albo Wisła będzie użytkować stadion albo będzie stał pusty. Dlatego trzeba uzgodnić jak najmniejsze koszty utrzymania. W tej kwestii to miasto jest pod ścianą.. klub musi o tym pamiętać.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.04.2011 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.04.2011, 11:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
8 mln. euro jest w łapkach marszałka Sowy
Pytanie laika - te 8 mln euro siedzi teraz na jakimś koncie UE, czy na jakimś koncie marszałkowskim? Ciekawy jestem komu się procenty naliczają ot tak grubej kasy...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.04.2011, 17:43
To dzisiaj pokazali co to jest profesjonalizm w organizacji meczu. Człowiek wchodzi na mecz z synem, siada na sektorze w pełnym słońcu, plaża maksymalna i myśli jak tu się schłodzić. Jak ? Odpowiedź prosta. Zimnym napojem kupionym w jednym z kilku okienek cateringowych. I jakie jest zdziwienie kiedy okazuje się że kilka minut przed końcem pierwszej połowy to można sobie kupić ale gorącą herbatę lub kawę. Podobno mają być później .... były przez 10 min w trakcie drugiej połowy.

I proszę niech nie wypowiadają się Ci którzy sobie siedzieli cały mecz w cieniu że zawracam głowę i czepiam się.

I do czego też zmierzam. Taki akcjami to zarobią na pewno kokosy. Precle, kiełbaski itp . Tylko żaden nie potrafił sprawdzić jaka pogoda będzie na mecz. Ze nie będą schodzić ciepłe napoje a zimne w ilości 200 razy większej. To sobie jeden z drugim imbecylem strzelili samobuja. Teraz na każdy mecz będę kupował sobie 0,5 litrowe napoje a Wisła lub najemcy Wisły już na mnie nie zarobią w tym zakresie. I pewnie postąpi tak wiele osób.

Marketingowo i wizerunkowo tragedia. Zastanawiam się czy ktoś pozwoli sobie na słowo przepraszam.

Aha. Ja tam 2 godziny wytrzymam ale co mam powiedzieć 6 letniemu dziecku ? Kupić precla z solą ?
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 03.04.2011 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.04.2011, 18:02
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Teraz na każdy mecz będę kupował sobie 0,5 litrowe napoje a Wisła lub najemcy Wisły już na mnie nie zarobią w tym zakresie. I pewnie postąpi tak wiele osób.
a wymyślileś jak to wniesiesz?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.04.2011, 18:09
0,5 l. ZAMKNIĘTĄ można. W połowie drugiej połowy ktoś z grupy 20 dzieciaków wpadł na pomysł żeby zadzwonić do kogoś dorosłego (możliwe że kierowcy) żeby im kupić coś do picia. I co ? Dostali 2 pełne siatki coca coli. Więc przekazywać i wnosić można.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.04.2011, 18:35
Nie wiem może mi się wydawało ale widziałem jakieś krzesełka? na szczycie trybuny C koło kamery. Czyżby wymieniali to co zepsute?
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.04.2011, 19:20
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Teraz na każdy mecz będę kupował sobie 0,5 litrowe napoje a Wisła lub najemcy Wisły już na mnie nie zarobią w tym zakresie. I pewnie postąpi tak wiele osób.

tylko od dziś nie wolno wnosić nawet półlitrowych napojów zatrzymano mi na wejście wodę niegazowaną
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.04.2011, 19:38
To nie mozna juz wnosic 0,5l nawet po otwarciu przy ochronie (co juz swoja droga jest paranoja...)?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 03.04.2011, 20:07
Kilka uwag po meczu, nie chodzi mi o narzekanie, tylko o dorzucenie swoich trzech groszy, które mogłyby polepszyć sytuację w przyszłości:
1. Wspomniane już picie
2. Zadymione toalety. Wszedłem po meczu do WC, było siwo od dymu. Nie palę, więc mi to przeszkadza. Rozumiem jednak tych, którzy palą i nie są w stanie wytrzymać dwóch godzin bez papierosa. Przestrzeni pod trybunami jest tak dużo, że można wydzielić jakiś kącik dla palących w osobnym pomieszczeniu.
3. Nie wiem, kto planuje kursy komunikacji miejskiej, ale chyba nie jest trudne do przewidzenia, że skoro Wisła gra mecz, to po meczu będzie większy ruch. A tu 139 w stronę Huty jedzie krótki autobus, 173 na Bieżanów - krótki. Tak trudno jest na 2 - 3 kursy w porze zakończenia meczu puścić przegubowce?

To chyba tyle z mojej strony
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.04.2011, 20:09
ja musialem wyrzucic cala butelke dzis do kosza (niby ze nowe przepisy i nie wolno wniesc nawet nieotwartego wczesniej picia)

Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 03.04.2011, 20:15
Brak picia uważam nie tyle za niedopatrzenie, co za kompletną głupotę i brak elementarnego profesjonalizmu. I co to za pomysł, żeby rozgrywać mecz w porze drugiego dania? Może zagrajmy następnym razem o 12? Albo 10? Co to za pomysł w ogóle?
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.04.2011, 20:20
Godziny ustalane są pod Canal+.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 03.04.2011, 21:54
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem może mi się wydawało ale widziałem jakieś krzesełka? na szczycie trybuny C koło kamery. Czyżby wymieniali to co zepsute?
Dobrze widziałeś bo dokładają jeszcze jeden rząd na trybunie północnej i tak samo w projekcie jest na południowej ale czy dołożą to sie zobaczy bo u nas nic nie wiadomo a jeszcze taka sama konstrukcja dodatkowego rzędu można zamontować na całej długości E - to tak na przyszłość w ramach powiększenia pojemności.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.04.2011, 22:48
Cyrki z cateringiem będą aż do chwili wykonania kiosków gastronomicznych.
Ta obecna prowizorka nie ma możliwości, aby jednocześnie zaopatrzyć tylu widzów w napoje, nie ma tez możliwości dłuższego magazynowania czegokolwiek. Jak czasem trafi się jakieś opóźnienie w dostawie, to jest kłopot, a sama ilość kiosków (8 okienek na całą trybunę?) to jest śmiech na sali przy 12tys widzów na wschodniej. Tylko za ten burdel to nie trzeba winić Wisły, a miłościwie panującemu Wam Majchrowskiemu, który wraz z ZIKITem uznali, że kioski to zbyt duży luksus).
Przy wykonaniu wszystkich kiosków będzie możliwość przechowywania i zaopatrzenia ich w duże ilości napoi w dystrybutorach. Podobnie będzie z przygotowywaniem posiłków czy ciepłych napoi - po prostu będzie można to zrobić sprawnie przechowując duże ilości składników.
Trzeba czekać na działania Wisły, ale to pewnie dopiero w lato. Teraz nie bardzo jest możliwość wykonania ich, ze względu na konieczność prowadzenia prac budowlanych w hallach dla kibiców. Możliwość zrobienia kiosków będzie na trybunie północnej, gdzie instalacje są już docelowo rozbudowane, a prace prowadzić można za roletą przeciwpożarową. Tylko raczej wątpię, że Wisła będzie wykonywać kioski sama, w przypadku współpracy z zewnętrznym partnerem bardziej prawdopodobna jest opcja wykonania ich po otwarciu wszystkich 4 trybun.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.04.2011, 22:51
Zakaz wnoszenia plastikowych butelek i efekty np na E21 są takie że klatki schodowe na dole zapchane wszelakiej maści napojami zostawionymi na "po meczu". Specjalnie przeszedłem się po meczu i wszystkie klatki schodowe na tej trybunie pozastawiane były butelkami. Bezsensowny przepis totalnie
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.04.2011, 23:48
Nie wiem czy to info było ... Pewnie tak. Daję jednak - niezależnie od tego co do tej pory powiedziałem i myślę o jego pracach - z czystej przyzwoitości i gwoli historii Stadionu Wisły:

W nocy z 12 na 13 lutego 2011 r. zmarł w wieku 77 lat Wojciech Obtułowicz.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.04.2011, 23:52
To sie czlowieku obudziles po śnie zimowym.

Ja mam za to inne pytanie. Kiedy przerabiali miejsce na kamere na trybunie północnej? Nikt nigdzie o tym nie pisał, zdjec z tego nie było, a dzisiaj na meczu zauwazylem, ze to miejsce jest teraz równo za schodami, a kiedys wygladało tak:

http://www.stadionwisly.info/galeria_zdjec/7/trybuna_D
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.04.2011, 23:59
Coś ostatnio. Przeniesienie platformy kamery i montaż dodatkowego rzędu siedzeń są w zakresie budowy zaplecza trybuny północnej, za realizację tego odpowiada Mostostal Warszawa.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.04.2011, 08:14
A Ja mam takie pytanie, czy wogole istnieja jakiekolwiek szanse na podniesienie dachu trybun poludniowej i polnocnej? Pytam bo jak sie siedzi na rogu (przy samej gorze) to dach calkowicie zaslania przyszle telebimy i w przyszlosci wedlug mnie jak juz telebimy beda swiecic to troche dziwnie bedzie nie widziec co sie na nich wyswietla. Ale moze sie czepiam...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów