The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2011, 12:45
Jak dla mnie fikcja najwyżej ich troche postraszą tym Krakowem i tyle.

A co z bazą treningową? Czy nie ma przepisów ze do któregoś tam roku ma być baza zeby grać w Ekstraklasie?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.03.2011, 12:50
Dostałem informację, że zostały podjęte kroki, aby poprawić stan murawy przed trybuną południową. Cóż, trzeba czekać na ich efekt.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2011, 12:51
andrzej napisał(a):Wyświetl post
Świetna widoczność na telebimy
Z tym sektorem bylo to do przewidzienia, ale najgorsze jest ze nie widac telebimu ze srodka głownej trybuny z najwyzszych rzędów (tyl telebimu zasłania drugi naprzeciwko), zamontowanie telebimów na naroznikach byłoby dosc kłopotliwe (poza miejscem na dachu pawilonu medialnego), najlepszym pomyslem byloby zamonowanie je na głownych trybunach ale bardziej z boku, a nie na środku
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2011, 12:53
Hehe, znow robienie nadziei z Krakowa? Jak dla mnie to czysta plotka, nie wierze w nią. Zresztą UEFA ma wymienić murawę tuz przed mistrzostawmi europy tam w Poznaniu
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.03.2011, 13:49
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Hehe, znow robienie nadziei z Krakowa? Jak dla mnie to czysta plotka, nie wierze w nią. Zresztą UEFA ma wymienić murawę tuz przed mistrzostawmi europy tam w Poznaniu
Ale no nie chodzi o murawe - bo to jest czysta fomalnosc, bo to jest akurat przepis, ze niezaleznie od stanu murawy, ma ona zostac wymieniona 2 czy 3 miesiace przed turniejem, chyba tez w tym przypadku zalezy jak dlugo liga trwa jak sa przerwy zeby sie dobrze ukorzenila.

Problem ze stadionem w Poznaniu do drogi dojscia, wszystkie za waskie, jak i glowny problem - drogi ewakuacyjne - za malo miejsca jest pod trybunami, dlatego ze wzgledow bezpieczenstwa uefa ograniczyla liczbe widzow do polowy, i poprstu tam sporo wewnetrznych scian musza przebudowac zeby zwiekszych przepustowosc
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.03.2011, 14:29
Nie chce mi się w to wierzyć, ale mimo wszystko gdyby się udało byłoby super. UEFA dorzuciła by coś do stadionu i np. nie było by asfaltu przed trybunami a sztuczna trawa, może by zdjęli pleksie i troche podreperowali elewację.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 22.03.2011, 14:38
Na oficjalnej stronie jest kolejna galeria z budowy i jak widać prace nadal trwają coś mi się wydaje że miasto nas znowu okłamało , tam nawet jeszcze nie ma wszystkich barierek na trybunach zamontowanych a mury i elewacja to jest wstyd zacieki żółtobrązowe plamy nie da się na to patrzeć
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.03.2011, 15:00
Clanowy napisał(a):Wyświetl post

PS: Kolega obiecał, że jak skończą swoje roboty (mówił coś o wrześniu(sic!)) to rzuci lepsze światło na to, jak ta budowa przebiegała.
Cytat za Główną: Kończą się prace, które zostały zlecone firmie Polimex-Mostostal przy budowie trybuny zachodniej stadionu przy Reymonta 22. Wykonano już zakres robót we wnętrzach, a ostatnie prace trwają na parkingu podziemnym i przy zjazdach do niego.
A teraz ja: biedny ten Twój kolega, koledzy z pracy to chyba go za karę do września zostawią na budowie. Tylko co on będzie we wrześniu robił?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 22.03.2011, 15:06
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się w to wierzyć, ale mimo wszystko gdyby się udało byłoby super. UEFA dorzuciła by coś do stadionu i np. nie było by asfaltu przed trybunami a sztuczna trawa, może by zdjęli pleksie i troche podreperowali elewację.
super informacja? Ja mam nadzieje że to plota, co nam z tego TERAZ? Poznan by tylko lepiej na tym wyszedł, im nabudowali infrastruktury, dróg przygotowali wszystko pod euro kaska z rządu popłyneła a na koniec przenoszą wszystko do nas i co nam z tego? W rok nie zbudują nam nic! No chyba że jestes właścicielem pubu to na pewno wzrosną Ci obroty ze sprzedaży piwa. Ale miasto jako MIASTO i przeciętny mieszkaniec nic na tym nie zyska tylko paraliż miasta na ten czas.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
reaf85
Member

Od: 12.2007

Stary 22.03.2011, 15:52
Wszystko fajnie, ale jak wyobrażacie sobie zmianę miasta jak od 1 marca trwają już zapisy na bilety?
Właściwie rozpoczęła się sprzedaż biletów na konkretne mecze, do konkretnego miasta...

Poza tym w grupie C grano by w Gdańsku i Krakowie ciekawa logistycznie kombinacja...

Rozumiem, że idea artykułu jest taka, że UEFA od dawna chciała Kraków tylko z uwagi na to, że UEFA ma podpisane umowy z 4 miastami, to do ich zerwania potrzebne byłyby konkretne zarzuty...
I teraz się niby takie zarzuty pojawiły...

Tylko czemu wcześniej nie miałyby się pojawić jako uwagi do projektu budowlanego i wykonawczego?
No bo przecież w Poznaniu nie wybudowano czegoś o czym UEFA nie wiedziała...
Myślę, że jakby na prawdę UEFA była zdeterminowane do grania w Krakowie to już dawno by znaleźli sposób żeby mistrzostwa tu przeprowadzić...
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2011, 18:04
Tak czy siak, NIE dla Euro w Krakowie... Powód ? medyk trafił w sedno...
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 22.03.2011, 18:11
Doszły mnie słuchy że na mecz z Jagiellonią będzie otwarta dodatkowa część stadionu! Ktoś coś o tym słyszał lub coś o tym wie? proszę o info!
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.03.2011, 18:14
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Problem ze stadionem w Poznaniu do drogi dojscia, wszystkie za waskie.
A czy u nas jest lepiej? Bo ulicy Reymana szeroką to bym nie nazwał... Zresztą przypuszczam, że gdyby UEFA przyjrzała się dokładniej naszemu stadionowi, to znaleźliby niewiele mniej błędów niż w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.03.2011, 18:28
Medyk, wydaje mi się, że piszesz coś, nie orientując się jak jest w rzeczywistości.

medyk napisał(a):Wyświetl post
super informacja? Ja mam nadzieje że to plota, co nam z tego TERAZ? Poznan by tylko lepiej na tym wyszedł, im nabudowali infrastruktury, dróg przygotowali wszystko pod euro kaska z rządu popłyneła a na koniec przenoszą wszystko do nas i co nam z tego? W rok nie zbudują nam nic! No chyba że jestes właścicielem pubu to na pewno wzrosną Ci obroty ze sprzedaży piwa. Ale miasto jako MIASTO i przeciętny mieszkaniec nic na tym nie zyska tylko paraliż miasta na ten czas.
Do Euro miały być gotowe w Poznaniu dwie wielkie inwestycje: przedłużenie trasy szybkiego tramwaju do dworca PKP oraz przebudowa Kaponiery tak, by stała się wielopoziomowym węzłem przesiadkowym.

Obie nie powstaną.

medyk napisał(a):Wyświetl post
A jeśli chodzi o dofinansowanie stadionów:

W projekcie wieloletniego programu pod nazwą "Przygotowanie i wykonanie przedsięwzięć EURO 2012" przygotowanego w Ministerstwie Sportu i Turystyki, założono finansowanie z budżetu państwa budowę Stadionu Narodowego w Warszawie oraz dofinansowanie inwestycji stadionowych w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie w:

- Warszawa – pełny koszt inwestycji 1220 mln zł;
- Gdansk – kwota dofinansowania 144 mln zł;
- Wrocław – kwota dofinansowania 110 mln zł;
- Poznań – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 21,5 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);
- Kraków – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 29,6 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);

wiec... jak najbardziej "TAK" dla Euro w Krakowie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 22.03.2011 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 22.03.2011, 18:29
ichigo napisał(a):Wyświetl post
A czy u nas jest lepiej? Bo ulicy Reymana szeroką to bym nie nazwał... Zresztą przypuszczam, że gdyby UEFA przyjrzała się dokładniej naszemu stadionowi, to znaleźliby niewiele mniej błędów niż w Poznaniu.
dokładnie, u nas blisko 1000 osób na jedną klatkę schodową i każdy wie jak wygląda wyjście po meczu

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2011, 18:51
ichigo napisał(a):Wyświetl post
Ulica Reymana jest wystarczająco szeroka. Nigdy nie odczuwam dyskomfortu w czasie wyjścia, nawet jak jest full.

Możesz wymienić jakieś błędy i zastrzeżenia UEFA, albo stwierdzone niezgodności co wymogów UEFA. Chodzi mi o konkrety, a nie o ogólną opinie. Tak pytam z ciekawości.

Co do błędów ogólnobudowlanych, to oczywiście nas stadion jak każdy obiekt nie jest nich pozbawiony, ale jakoś nie słyszałem o zalanych pomieszczniach, gnijącej na całym boisku trawie, fotelikach za słupami, trybunach na stelarzach, zaduchu na stadionie itd.

Cytat:
dokładnie, u nas blisko 1000 osób na jedną klatkę schodową i każdy wie jak wygląda wyjście po meczu
Dotyczy to wyjść z trybun za bramkami. Ale tam w razie zagrożenia można wyjść poprzez murawę i boczne luki pod trybunami. Być może w normalnym uzytkowaniu nie jest to komfortowe, ale nie ma zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi w stanie awaryjnym.
Wyjście z trybuny E i narożników jest komfortowe.

Trochę szacunku dla własnego stadionu, a przynajmniej obiektywnego spojrzenia.

A co do Euro to oczywiscie jakaś bzdura, chociaż świat nie takie rzeczy widział.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.03.2011, 19:10
Nie znam dokładnie wymagań UEFA więc ciężko mi się wypowiadać o konkretach. Być może aż tak karygodnych błędów jak w Poznaniu u nas nie ma, ale pewnie znalazło by się sporo drobniejszych niedoróbek, choćby widok z tych nieszczęsnych skyboxów.

A co do Reymana - moim zdaniem tuż po meczu jest tam naprawdę ciasno, a gdyby była konieczność ewakuacji, ludzie by się tam chyba zadeptali.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 22.03.2011, 19:28
A dodajac do tego co Elephant napisal - projekt byl konsultowany i z zewnetrzna holdenderska firma, jak i sama UEFA. Fakt Reymana jest troche ciasna, ale wystarczy zrobic jedna, malo kosztowna rzecz - dobudowac bramki wejscia i otworzyc Reymana na Park Jordana, co rowniez skrocilo by droge - wiele osob juz tutaj to sugerowalo.

Choc mamy kolejny rodzynek :

skoro jest tam z prawej juz ogrodzenie dobudowane to sciany... to oni maja tak zamiar to zostawic? to samo jest z drugiej strony... Wogole o ile jakos tam poki co nie ma kasy zeby zrobic elewacje na calym stadionie... to glownego wejscia nie zrobic? Przeciez tam to powinno byc wykonczone jeszcze lepiej niz caly stadion. I swoja droga po co oni robili probki farby na Polnocnej? Teraz w sumie tez spoko, ludzie sobie beda wchodzic na trybune, a tam na srodku kilka probek farby
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.03.2011, 19:40
Już mniejsza o elewacje na całym stadionie, której nie zrobią, poza tym jakoś ona jeszcze wygląda ale to powyższe to katastrofa i powinno być oczkiem w głowie dla każdego od miasta po klub. Bo jest to główne wejście przez które wchodzić będą ważne osobistości, główna wizytówka jeśli chodzi o wygląd zewnętrzy, a niestety prezentuje się to najgorzej z całego otoczenia stadionu - paradoks!. Niech nie robią cyrków że nie mają 10 czy 15 tyś na "oszlifowanie" tego. Wygląda to jakby ptaki obsrały całe to wejście.
Mam też nadzieje że klub wywarł presję na mieście i nie będzie ta wieśniacka tabliczka "Stadion miejski bla bla bla" wisieć nad "rzygaczem" (tak było na projektach)jak na pozostałych trybunach za bramkami (raz że na Cracovii nie ma żadnych dopisków "Miejski.." a dwa beznadziejnie te tablice wyglądają, tak na chama wciśnięte i jakieś widoczne 20cm gwoździe w rogach.
Tylko prosty napis "WISŁA KRAKÓW" i najlepiej do tego podświetlany herb Wisły położony na krawędzi "rzygacza" (tu w sumie robota dla klubu, żadne koszty).

Nawet nie róbcie jaj że te rurki na sznurówkach od obuwia tak zostaną, nie wspominając o tej widocznej cegle po prawej, które zresztą w takiej samej formie jest obok okrąglaka na "elewacji" tej samej trybuny. Wygląda to jakby ktoś zapomniał że tam nie miało być okna.

Te rurki na sznurówkach mnie rozjebały
Nie chce mi się wierzyć że to tak zostanie, stawiam na opcję że tymczasowo do odprowadzania wody czy ki .....
Chociaż znając ich fantazje..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.03.2011 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2011, 19:46
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45557/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45556/

z krzesla spadlem jak zobaczylem te zdjecia......

to sa jakies mega jaja!!!

i ten stadion jest do odbioru oddany w takim stanie
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 22.03.2011, 20:18
aNouc napisał(a):Wyświetl post

Nie chce mi się wierzyć że to tak zostanie, stawiam na opcję że tymczasowo do odprowadzania wody czy ki .....
nie no raczej tymczasow, mimo ich fantazji, bo o ile ich fantazja moglaby to zostawic na sznurkach... o tyle watpie ze ta rura ktora idzie pod daszkiem przez srodek tak zostanie, ale naprawde wokol tego wejscie jest jeszcze sporo do zrobienia..
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 22.03.2011, 20:25
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Medyk, wydaje mi się, że piszesz coś, nie orientując się jak jest w rzeczywistości.

Do Euro miały być gotowe w Poznaniu dwie wielkie inwestycje: przedłużenie trasy szybkiego tramwaju do dworca PKP oraz przebudowa Kaponiery tak, by stała się wielopoziomowym węzłem przesiadkowym.

Obie nie powstaną.

A jeśli chodzi o dofinansowanie stadionów:

W projekcie wieloletniego programu pod nazwą "Przygotowanie i wykonanie przedsięwzięć EURO 2012" przygotowanego w Ministerstwie Sportu i Turystyki, założono finansowanie z budżetu państwa budowę Stadionu Narodowego w Warszawie oraz dofinansowanie inwestycji stadionowych w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie w:

- Warszawa – pełny koszt inwestycji 1220 mln zł;
- Gdansk – kwota dofinansowania 144 mln zł;
- Wrocław – kwota dofinansowania 110 mln zł;
- Poznań – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 21,5 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);
- Kraków – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 29,6 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);

wiec... jak najbardziej "TAK" dla Euro w Krakowie
To powiedz mi co z tego bedziemy mieli jeśli teraz dostaniemy euro? (chociąz i tak nie dostaniemy) ale tak hipotetycznie ?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 22.03.2011, 20:44
co do przepustowości ul Reymana,to szału nie ma.poprawi się dopiero jak zniknie ogrodzenie placu budowy przed dawną "D" (nie wiem jaka jest nowa nazwa-nie nadążam za zmianami).natomiast -co pisze tu po raz kolejny szczytem debilizmu było umieszczenie latarni na środku Reymana.one powinny być w krawężniku od strony parku.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.03.2011, 21:31
Wtedy latarnie te nie oświetlały by traktu pieszego, tylko rowerowy ( bądź na odwrót, nie wiem jak to jest). Specjalnie są na środku, by równomiernie oświetlać całą tą ulicę.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 22.03.2011, 21:41
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Wtedy latarnie te nie oświetlały by traktu pieszego, tylko rowerowy ( bądź na odwrót, nie wiem jak to jest). Specjalnie są na środku, by równomiernie oświetlać całą tą ulicę.
przypuszczam,że dałoby się zastosować takie latarnie,że nie stanowiloby to wiekszego problemu,w końcu szerokość ulicy to raptem z 10 metrów.natomiast byłem świadkiem jak po meczu facet zaliczył taką latarnie tak mocno,ze aż sobie przysiadł.niższe osoby idą w tłumie i zajete rozmową maja duuuuże szanse by "zaliczać po kolei każdą z nich.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.03.2011, 21:50
Też nieraz widziałem, jak ktoś pisał SMS-a i zaliczył łup w słup.
Nie wiem jak można było wpaść na tak mądry pomysł, jak oświetlenie na środku pieszego traktu. Chyba, że oprócz brutalistycznego stadionu, jego okolice zaprojektowano awangardowo. A co, stać nas na to!
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2011, 22:03
aNouc napisał(a):Wyświetl post

"Rurki ma sznurówkach" to spusty rynnowe na prętach gwintowanych. Nota bene wykonane w strasznie partacki sposób. Obawiam się, że to tak zostanie (vide spusty rynnowe na pn i pd wchodzące pod dziwnymi kątami w asfalt). Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.03.2011, 22:29
Spusty rynnowe tak się wiesza - tzn tym systemem a nie tak bo tu ewidentnie jest to zjebane - nie spadnie ale dało się prosto. Coś takiego (system - dodatkowo jak kolega wyżej napisał spartaczony) można sobie zafundować pod jakąś estakadą na autostradzie a nie tutaj w eksponowanym miejscu. No ale cóż - logiczna konsekwencja całokształtu.
Co do samego systemu podwieszeń to jako, że jestem z tym związany zawodowo to mogę tylko nadmienić, że na zachodniej poszli w "cenę" i w odróżnieniu od wschodniej gdzie stosowano podwieszenia dobrego producenta tu już użyli w całym tego słowa znaczeniu taniego gówna. Tzn co ma wisieć pewnie nie spadnie ale w myśl tej zasady dacia Logan też jeździ. Nadmienię, że jest mi to z punktu zawodowego obojętne bo z producentem który dostarczył system również współpracujemy. Po prostu, gdybym miał coś brać do siebie do domu to akurat tego bym nie wziął.

Zresztą na wschodniej właściwie 2/3 materiałów zostało zamienione na tańsze zamienniki (w tym przypadku niestety tańsze ale i również często gorsze bo nie zawsze tak musi być).

Druga sprawa - gdzieś tam ktoś ironicznie podszedł do info o wrześniu. Mam z tą budową do czynienia i wcale nie zdziwię się jak zakończenie budowy w sensie rzeczywistym a nie formalnym odbędzie się jeszcze później. Nie twierdzę, że tak musi być ale wcale nie brzmi to jak dla mnie nierealnie. Z pewnymi rzeczami mogą się pierd.... jeszcze bardzo długo. Nie mylić z oddaniem wszystkich trybun dla kibiców. To wcale nie musi być powiązane ( i raczej nie będzie).

Zainteresowanym instalatorom mogę rozwinąć temat podwieszeń na privie bo nie wiem czy tu jest miejsce na wymienianie wszystkich szczegółów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 22.03.2011 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.03.2011, 22:52
Jakie jaja? Odpływy i te pustaki tak zostaną. Gdyby miało być inaczej, to już dawno by się za to wzięli.
Odpowiedz cytując
lopez80
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 22.03.2011, 23:15
nie no PiotrG,powiedz prosze ze tak nie bedzie,przeciez lepiej i staranniej to chyba za komuny budowali
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów