|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Dostałem informację, że zostały podjęte kroki, aby poprawić stan murawy przed trybuną południową. Cóż, trzeba czekać na ich efekt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie chce mi się w to wierzyć, ale mimo wszystko gdyby się udało byłoby super. UEFA dorzuciła by coś do stadionu i np. nie było by asfaltu przed trybunami a sztuczna trawa, może by zdjęli pleksie i troche podreperowali elewację.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Na oficjalnej stronie jest kolejna galeria z budowy i jak widać prace nadal trwają coś mi się wydaje że miasto nas znowu okłamało , tam nawet jeszcze nie ma wszystkich barierek na trybunach zamontowanych a mury i elewacja to jest wstyd zacieki żółtobrązowe plamy nie da się na to patrzeć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
A teraz ja: biedny ten Twój kolega, koledzy z pracy to chyba go za karę do września zostawią na budowie. Tylko co on będzie we wrześniu robił? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
super informacja? Ja mam nadzieje że to plota, co nam z tego TERAZ? Poznan by tylko lepiej na tym wyszedł, im nabudowali infrastruktury, dróg przygotowali wszystko pod euro kaska z rządu popłyneła a na koniec przenoszą wszystko do nas i co nam z tego? W rok nie zbudują nam nic! No chyba że jestes właścicielem pubu to na pewno wzrosną Ci obroty ze sprzedaży piwa. Ale miasto jako MIASTO i przeciętny mieszkaniec nic na tym nie zyska tylko paraliż miasta na ten czas.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, ale jak wyobrażacie sobie zmianę miasta jak od 1 marca trwają już zapisy na bilety?
Właściwie rozpoczęła się sprzedaż biletów na konkretne mecze, do konkretnego miasta... Poza tym w grupie C grano by w Gdańsku i Krakowie ciekawa logistycznie kombinacja...Rozumiem, że idea artykułu jest taka, że UEFA od dawna chciała Kraków tylko z uwagi na to, że UEFA ma podpisane umowy z 4 miastami, to do ich zerwania potrzebne byłyby konkretne zarzuty... I teraz się niby takie zarzuty pojawiły... Tylko czemu wcześniej nie miałyby się pojawić jako uwagi do projektu budowlanego i wykonawczego? No bo przecież w Poznaniu nie wybudowano czegoś o czym UEFA nie wiedziała... Myślę, że jakby na prawdę UEFA była zdeterminowane do grania w Krakowie to już dawno by znaleźli sposób żeby mistrzostwa tu przeprowadzić... |
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak czy siak, NIE dla Euro w Krakowie... Powód ? medyk trafił w sedno...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Doszły mnie słuchy że na mecz z Jagiellonią będzie otwarta dodatkowa część stadionu! Ktoś coś o tym słyszał lub coś o tym wie? proszę o info!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
||
|
Medyk, wydaje mi się, że piszesz coś, nie orientując się jak jest w rzeczywistości.
Obie nie powstaną.
W projekcie wieloletniego programu pod nazwą "Przygotowanie i wykonanie przedsięwzięć EURO 2012" przygotowanego w Ministerstwie Sportu i Turystyki, założono finansowanie z budżetu państwa budowę Stadionu Narodowego w Warszawie oraz dofinansowanie inwestycji stadionowych w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie w: - Warszawa – pełny koszt inwestycji 1220 mln zł; - Gdansk – kwota dofinansowania 144 mln zł; - Wrocław – kwota dofinansowania 110 mln zł; - Poznań – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 21,5 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej); - Kraków – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 29,6 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej); wiec... jak najbardziej "TAK" dla Euro w Krakowie ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 22.03.2011 o godz. 18:44.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie, u nas blisko 1000 osób na jedną klatkę schodową i każdy wie jak wygląda wyjście po meczu
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Możesz wymienić jakieś błędy i zastrzeżenia UEFA, albo stwierdzone niezgodności co wymogów UEFA. Chodzi mi o konkrety, a nie o ogólną opinie. Tak pytam z ciekawości. Co do błędów ogólnobudowlanych, to oczywiście nas stadion jak każdy obiekt nie jest nich pozbawiony, ale jakoś nie słyszałem o zalanych pomieszczniach, gnijącej na całym boisku trawie, fotelikach za słupami, trybunach na stelarzach, zaduchu na stadionie itd. Cytat:
Wyjście z trybuny E i narożników jest komfortowe. Trochę szacunku dla własnego stadionu, a przynajmniej obiektywnego spojrzenia. A co do Euro to oczywiscie jakaś bzdura, chociaż świat nie takie rzeczy widział. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie znam dokładnie wymagań UEFA więc ciężko mi się wypowiadać o konkretach. Być może aż tak karygodnych błędów jak w Poznaniu u nas nie ma, ale pewnie znalazło by się sporo drobniejszych niedoróbek, choćby widok z tych nieszczęsnych skyboxów.
A co do Reymana - moim zdaniem tuż po meczu jest tam naprawdę ciasno, a gdyby była konieczność ewakuacji, ludzie by się tam chyba zadeptali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A dodajac do tego co Elephant napisal - projekt byl konsultowany i z zewnetrzna holdenderska firma, jak i sama UEFA. Fakt Reymana jest troche ciasna, ale wystarczy zrobic jedna, malo kosztowna rzecz - dobudowac bramki wejscia i otworzyc Reymana na Park Jordana, co rowniez skrocilo by droge - wiele osob juz tutaj to sugerowalo.
Choc mamy kolejny rodzynek : ![]() skoro jest tam z prawej juz ogrodzenie dobudowane to sciany... to oni maja tak zamiar to zostawic? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Już mniejsza o elewacje na całym stadionie, której nie zrobią, poza tym jakoś ona jeszcze wygląda ale to powyższe to katastrofa i powinno być oczkiem w głowie dla każdego od miasta po klub. Bo jest to główne wejście przez które wchodzić będą ważne osobistości, główna wizytówka jeśli chodzi o wygląd zewnętrzy, a niestety prezentuje się to najgorzej z całego otoczenia stadionu - paradoks!. Niech nie robią cyrków że nie mają 10 czy 15 tyś na "oszlifowanie" tego. Wygląda to jakby ptaki obsrały całe to wejście.
Mam też nadzieje że klub wywarł presję na mieście i nie będzie ta wieśniacka tabliczka "Stadion miejski bla bla bla" wisieć nad "rzygaczem" (tak było na projektach)jak na pozostałych trybunach za bramkami (raz że na Cracovii nie ma żadnych dopisków "Miejski.." a dwa beznadziejnie te tablice wyglądają, tak na chama wciśnięte i jakieś widoczne 20cm gwoździe w rogach. Tylko prosty napis "WISŁA KRAKÓW" i najlepiej do tego podświetlany herb Wisły położony na krawędzi "rzygacza" (tu w sumie robota dla klubu, żadne koszty). Nawet nie róbcie jaj że te rurki na sznurówkach od obuwia tak zostaną, nie wspominając o tej widocznej cegle po prawej, które zresztą w takiej samej formie jest obok okrąglaka na "elewacji" tej samej trybuny. Wygląda to jakby ktoś zapomniał że tam nie miało być okna. ![]() Te rurki na sznurówkach mnie rozjebały Nie chce mi się wierzyć że to tak zostanie, stawiam na opcję że tymczasowo do odprowadzania wody czy ki ..... Chociaż znając ich fantazje..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.03.2011 o godz. 19:51.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45557/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45556/ z krzesla spadlem jak zobaczylem te zdjecia...... to sa jakies mega jaja!!! i ten stadion jest do odbioru oddany |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
nie no raczej tymczasow, mimo ich fantazji, bo o ile ich fantazja moglaby to zostawic na sznurkach... o tyle watpie ze ta rura ktora idzie pod daszkiem przez srodek tak zostanie, ale naprawde wokol tego wejscie jest jeszcze sporo do zrobienia..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do przepustowości ul Reymana,to szału nie ma.poprawi się dopiero jak zniknie ogrodzenie placu budowy przed dawną "D" (nie wiem jaka jest nowa nazwa-nie nadążam za zmianami).natomiast -co pisze tu po raz kolejny szczytem debilizmu było umieszczenie latarni na środku Reymana.one powinny być w krawężniku od strony parku.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wtedy latarnie te nie oświetlały by traktu pieszego, tylko rowerowy ( bądź na odwrót, nie wiem jak to jest). Specjalnie są na środku, by równomiernie oświetlać całą tą ulicę.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przypuszczam,że dałoby się zastosować takie latarnie,że nie stanowiloby to wiekszego problemu,w końcu szerokość ulicy to raptem z 10 metrów.natomiast byłem świadkiem jak po meczu facet zaliczył taką latarnie tak mocno,ze aż sobie przysiadł.niższe osoby idą w tłumie i zajete rozmową maja duuuuże szanse by "zaliczać po kolei każdą z nich.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Też nieraz widziałem, jak ktoś pisał SMS-a i zaliczył łup w słup.
Nie wiem jak można było wpaść na tak mądry pomysł, jak oświetlenie na środku pieszego traktu. Chyba, że oprócz brutalistycznego stadionu, jego okolice zaprojektowano awangardowo. A co, stać nas na to! |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"Rurki ma sznurówkach" to spusty rynnowe na prętach gwintowanych. Nota bene wykonane w strasznie partacki sposób. Obawiam się, że to tak zostanie (vide spusty rynnowe na pn i pd wchodzące pod dziwnymi kątami w asfalt). Obym się mylił.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Spusty rynnowe tak się wiesza - tzn tym systemem a nie tak bo tu ewidentnie jest to zjebane - nie spadnie ale dało się prosto. Coś takiego (system - dodatkowo jak kolega wyżej napisał spartaczony) można sobie zafundować pod jakąś estakadą na autostradzie a nie tutaj w eksponowanym miejscu. No ale cóż - logiczna konsekwencja całokształtu.
Co do samego systemu podwieszeń to jako, że jestem z tym związany zawodowo to mogę tylko nadmienić, że na zachodniej poszli w "cenę" i w odróżnieniu od wschodniej gdzie stosowano podwieszenia dobrego producenta tu już użyli w całym tego słowa znaczeniu taniego gówna. Tzn co ma wisieć pewnie nie spadnie ale w myśl tej zasady dacia Logan też jeździ. Nadmienię, że jest mi to z punktu zawodowego obojętne bo z producentem który dostarczył system również współpracujemy. Po prostu, gdybym miał coś brać do siebie do domu to akurat tego bym nie wziął. Zresztą na wschodniej właściwie 2/3 materiałów zostało zamienione na tańsze zamienniki (w tym przypadku niestety tańsze ale i również często gorsze bo nie zawsze tak musi być). Druga sprawa - gdzieś tam ktoś ironicznie podszedł do info o wrześniu. Mam z tą budową do czynienia i wcale nie zdziwię się jak zakończenie budowy w sensie rzeczywistym a nie formalnym odbędzie się jeszcze później. Nie twierdzę, że tak musi być ale wcale nie brzmi to jak dla mnie nierealnie. Z pewnymi rzeczami mogą się pierd.... jeszcze bardzo długo. Nie mylić z oddaniem wszystkich trybun dla kibiców. To wcale nie musi być powiązane ( i raczej nie będzie). Zainteresowanym instalatorom mogę rozwinąć temat podwieszeń na privie bo nie wiem czy tu jest miejsce na wymienianie wszystkich szczegółów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 22.03.2011 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jakie jaja? Odpływy i te pustaki tak zostaną. Gdyby miało być inaczej, to już dawno by się za to wzięli.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
nie no PiotrG,powiedz prosze ze tak nie bedzie,przeciez lepiej i staranniej to chyba za komuny budowali
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|