|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nowa galeria z oficjalnej, widać że jeszcze trochę roboty zostało na północnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nocne_ostatki/ W pierwszej chwili pomyślałem że to Paweł Brożek ![]()
Ostatnio edytowane przez kornd : 19.03.2011 o godz. 18:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale komu dają kasę? Jeśli nic Wisła z tego ma nie mieć, a jedynie stracić choćby po zajebaniu kilku najlepszych lóż przez sponsora to nikogo nie powinno elektryzować to czy znajdą kogoś czy nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
jeśli jakis sponsor załapie sie i zaplaci kaske miastu/operatorowi, to pewnie będą mniejsze oplaty eksploatacyjne .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Kasa za nazwę pójdzie do miasta, nie do Wisły. Wisła z tego złamanego grosza nie będzie mieć, a jak zostanie operatorem, to mimo wszystko musi obiekt utrzymać samodzielnie.
Co do północnej - są rolety w kioskach, nie ma za to lad. No cóż, będzie prowizorka jak i na wschodniej, ale przynajmniej przed trybunę nie będzie trzeba wychodzić jak w wypadku południowej. Mam nadzieję, że po sezonie Wisła zrobi z tym cateringiem porządek. |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Celem rozluźnienia i ogólnie żeby było weselej (zasłyszane od kolegi, pracującego dla jednej z firm instalacyjnych):
Rzecz dzieje się na parterze budowanej trybuny zachodniej. Prezes Basałaj wraz z rzecznikiem Ochalikiem przechadzają się po hallu wejściowym, kontemplując. Podchodzi do nich inżynier z Polimexu. Inżynier: A co Panowie tu robią? Prezes Basałaj: A tak sobie oglądamy. Inżynier: Ale tu jest budowa a Panowie nie mają kasków, kamizelek, nie wspominając o obuwiu budowlanym. Proszę stąd wyjść! Prezes Basałaj: Czy Pan wie dla kogo ten stadion budujecie? Inżynier (błyskawicznie i celnie ripostując): Dla ZIKIT-u I to jest puenta całego tego bałaganu. Wiśle wydaje się, że ma coś do gadania ale to miasto rozdaje karty w tej rozgrywce o stadion. PS: Kolega obiecał, że jak skończą swoje roboty (mówił coś o wrześniu(sic!)) to rzuci lepsze światło na to, jak ta budowa przebiegała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jezeli mowa o Gazpromie, to jednego czlowieka od Putina juz mamy w klubie - na bramce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Jeśli termin letni miałby być zagrożony, to szanse wywarcia jakielkolwiek presji na ZIKiT są teraz, a nie we wakacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A mi się wydaje, że jeśli przeciwko czemukolwiek jako kibice powinniśmy protestować, to przeciwko usunięciu w cień wielkiego patrona stadionu, o którego uznanie walczyli sami kibice, a nie przeciwko tej czy tamtej firmie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dziś byłem na meczu Młodej Wisły, zrobiłem 3 zdjęcia trybun. Według mnie mamy na prawdę fajny stadion :]
Sory za jakość zdjęć, robiłem telefonem. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Świetna widoczność na telebimy
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
biorąc pod uwagę kiedy wybudowano trybuny za bramkami nie ma co odstawiać szydery.
co mieli obniżyć żeby jeszcze bardzi zasłonić tym z E i nowego AB? ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie no oczywiście, że nie. Jednak widać jak to wszystko zostało wspaniale pomyślane. Ale ogólnie od wewnątrz mi się podoba. Potrzeba zeszczę troszkę kosmetyki. Zakrycie "czymś" betonowych fragmentów pomiędzy piętrami trybun. Likwidacja plex. Zeszlifowanie żółtej farby ze schodów na G (niby detal ale zawsze). Mnie rażą odległości trybun wzdłuż boiska. Wygląda to nie naturalnie ale z tym już się nic nie da zrobić. Jeśli chodzi o zewnątrz to elewacji i otoczenia wolę nie komentować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Najlepszym wyjściem byłoby chyba zamontowanie tych telebimów w narożnikach po przekątnej. Z bocznych trybun byłby dobry widok z każdego miejsca praktycznie i Ci którzy będą siedzieć na środku bocznych trybun też mogli by na nie spoglądać, a nie tak jak teraz. Poprawiła by się też ich widoczność na trybunach za bramkami. Ale teraz to po fakcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
spokojnie, z sektoru G, telebimów nie widzą tylko osoby w 3-4 najwyższych rzędach (chyba ze cos mi sie pomylilo, ale wydaje mi sie, że ostatnio byłem właśnie w 4 rzędzie od końca
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robiąc te zdjęcia stałem na samej górze tam gdzie nie ma krzesełek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobrze , że stadion przepuszcza naturalne światło na murawę, nie będzie przynajmniej jaj z murawą. Co do telebimów, to jak poprzednicy powiedzieli. To jest tylko efekt, że stadion nie był przewidziany na 33 tys osób , i czego efektem są takie mankamenty. Ale któż myślał o powiększaniu stadionu, gdy Wisła budując trybunę G była pionierem w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Swoją drogą mam nadzieję, że na wiosnę trawa poza liniami boiska zacznie zielenieć. Straszliwie jałowo to wygląda po zimie....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Przed trybuną południową jest już niezłe kartoflisko.
Wygląda to już tragicznie, widać ograniczony dostęp światła daje o sobie znać. Potrzebne będą pewnie lampy, ciekawe czy zostaną podjęte kroki, aby tą murawę tam poprawić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ta trybuna była tak pomyślana. Czasu do myślenia co z tym zrobić żeby ludzie na całym stadionie mimo to widzieli telebimy było aż nadto.
Oczywiście narożniki też są problematyczne, bo tam jest niższy dach trybun za bramkami, który widzom po przeciwnej stronie mógłby utrudniać w zależności od konfiguracji. O ile jednak pamiętam, UEFA nie precyzuje, jak mają wyglądać telebimy i mogą mieć formę płaskich tablic, które pokazują wyniki i mieszczą się jednocześnie na tak "ciasnych" stadionach, jak nasz. Pewnie, wtedy słyszelibyśmy narzekania, że wiocha, bo powinny być wielkie tryskające kolorami płaskie telewizory. Ale wiele światowej klasy obiektów nie ma telebimów takich jak my (np. Old Trafford) i ja nie uważam, żeby to była wysoka cena za to, że wszyscy je widzą i nikomu nie zasłaniają one oglądu całego stadionu. Dlaczego nie dało się zrobić ekranów między poziomami trybun? (jak np. w Eindhoven, Joburgu - oczywiście mniejszych) Dlaczego nie było możliwości zlokalizowania ekranu powyżej dolnej krawędzi dachu? (czy na nim, u styku niższych i wyższych trybun) Dlaczego telebimy są pod kątem prostym? Mniej by zasłaniały, gdyby były nachylone w stronę murawy. Symbolicznie, ale jednak. I dla jasności - nie mówię, że jest tragicznie. Ale uważam, że mogło być lepiej. Mam podobne obawy. Długo mnie w tym wątku nie było, więc jeśli była odpowiedź na to pytanie to przepraszam. Ale czy boczne pasy murawy mają taki sam drenaż (najpewniej tak), zraszanie i podgrzewanie (coś mi mówi, że nie) jak boisko? Bo że naświetlenie jest miejscami gorsze, to wiemy. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ta "monstrualna" krata to jak na razie najlepszy element stadionu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Elu, nie mówię o istniejącym zadaszeniu, tylko o tym surrealistycznym czymś, co miało być nad murawą według wizji z 2007
![]() http://www.wislakrakow.com/www/pictu...ecien-2007.jpg ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tak naprawdę tego nigdy nie miało być. Miasto chciało żeby biuro Obtułowicza stworzyło projekt, szkic, wizualizacje - jakby wyglądał stadion z całkowitym zadaszeniem. Obtułowicz z tego co pamiętam nie był "za" takim rozwiązaniem i dorysował do projektu takie coś.
Wy myślicie, że coś takiego by powstało? Jaką to by miał spełniać funkcję niby? |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Też nie mam pojęcia czemu miałaby służyć krata na powyższej wizualizacji. Wyjaśnienie Zwittera bardzo sensowne, choć takie zainteresowanie miasta stadionem Wisły, że aż zamawiają wizualizację z całkowitym zadaszeniem, wydaje się być rodem z literatury science fiction ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodam że z ostatniego rzędu trybuny G widać telebimy, myślałem że właśnie widoczność będzie mówiąc kolokwialnie do dupy, ale nie ma tragedii. Może górnego skrawka telebimu nie widać, ale to nie jest problem, przynajmniej nie dla mnie.
Natomiast wchodząc do trybuny G pierwszy raz od kiedy ona została postawiona, zauważam masakryczne różnice w wykończeniu tej trybuny, a np tej od strony parku Jordana. Totalnie dwa różne światy. Nie ma tego "luksusu" co na tej drugiej trybunie. Dlatego pewnie bilety są tańsze... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odnosnie tego co wrzucil Donki, ja naprawde nie bylbym wcale taki negatywnie nastawiony do tego typu informacji - te kary UEFY na stadion w Poznaniu nie sa przypadkowe i tam ratuje ich tylko przebudowa pewnych miejsc... Medyk: W ktoryms z wywiadow Basalaj mowil ze projekty itp maja byc do konca roku. A buduje sie cos takiego kilka mscy. I tak to musi byc przed Euro skoro Stadion Wisly ma byc baza treningowa - nie wszystkie treningi beda na stadionie
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 22.03.2011 o godz. 12:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|