The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2011, 18:38
Nowa galeria z oficjalnej, widać że jeszcze trochę roboty zostało na północnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nocne_ostatki/

W pierwszej chwili pomyślałem że to Paweł Brożek
Ostatnio edytowane przez kornd : 19.03.2011 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.03.2011, 18:45
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że konsorcjum Putina w nazwie stadionu to żart.Mam też nadzieje że jeszcze pojawia się fotki z budowy - mimo że ponoć ta jest skończona , nie zdziwilbym się jakby stadion zamknęli dla zdjęć na czas "odbiorów":/ .
p.s.to może jeszcze Władymir Władymirowicz za Cupiała . Sa tacy co by się z tego pewnie cieszyli
Czemu?

Niemiecka firma też pewnie nie może być, za II Wojnę Światową.

Dają kasę, to niech sponsorują. W biznesie nie ma sentymentów.

Jak to nie jest tylko Comarch, to liczy się kto da więcej. Taki świat teraz. Niestety, albo stety.

edit: aNouc, jako, że za nazwę to pewnie Miastu Kraków.
Nie piszę tego jako kibic Wisły. Rozpatruję to czysto teoretycznie, bez wkładu emocjonalnego. Pewnie, że chciałbym aby to Wisła zarobiła, ale jest to mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez Proud : 19.03.2011 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.03.2011, 18:51
Ale komu dają kasę? Jeśli nic Wisła z tego ma nie mieć, a jedynie stracić choćby po zajebaniu kilku najlepszych lóż przez sponsora to nikogo nie powinno elektryzować to czy znajdą kogoś czy nie.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.03.2011, 21:23
jeśli jakis sponsor załapie sie i zaplaci kaske miastu/operatorowi, to pewnie będą mniejsze oplaty eksploatacyjne .
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.03.2011, 23:04
Kasa za nazwę pójdzie do miasta, nie do Wisły. Wisła z tego złamanego grosza nie będzie mieć, a jak zostanie operatorem, to mimo wszystko musi obiekt utrzymać samodzielnie.

Co do północnej - są rolety w kioskach, nie ma za to lad. No cóż, będzie prowizorka jak i na wschodniej, ale przynajmniej przed trybunę nie będzie trzeba wychodzić jak w wypadku południowej. Mam nadzieję, że po sezonie Wisła zrobi z tym cateringiem porządek.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2011, 00:46
Celem rozluźnienia i ogólnie żeby było weselej (zasłyszane od kolegi, pracującego dla jednej z firm instalacyjnych):

Rzecz dzieje się na parterze budowanej trybuny zachodniej. Prezes Basałaj wraz z rzecznikiem Ochalikiem przechadzają się po hallu wejściowym, kontemplując. Podchodzi do nich inżynier z Polimexu.

Inżynier: A co Panowie tu robią?
Prezes Basałaj: A tak sobie oglądamy.
Inżynier: Ale tu jest budowa a Panowie nie mają kasków, kamizelek, nie wspominając o obuwiu budowlanym. Proszę stąd wyjść!
Prezes Basałaj: Czy Pan wie dla kogo ten stadion budujecie?
Inżynier (błyskawicznie i celnie ripostując): Dla ZIKIT-u

I to jest puenta całego tego bałaganu. Wiśle wydaje się, że ma coś do gadania ale to miasto rozdaje karty w tej rozgrywce o stadion.

PS: Kolega obiecał, że jak skończą swoje roboty (mówił coś o wrześniu(sic!)) to rzuci lepsze światło na to, jak ta budowa przebiegała.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 20.03.2011, 01:23
Jezeli mowa o Gazpromie, to jednego czlowieka od Putina juz mamy w klubie - na bramce.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.03.2011, 03:03
Clanowy napisał(a):Wyświetl post
PS: Kolega obiecał, że jak skończą swoje roboty (mówił coś o wrześniu(sic!)) to rzuci lepsze światło na to, jak ta budowa przebiegała.
Pociągnij proszę swojego kolegę bardziej za język w temacie możliwych terminów zakończenia budowy i oddania stadionu. Osobiście mam juz dosyć ciągłych, bezczelnych kłamstw płynących z Urzędu Miasta. Myslę też, że Zarząd Klubu robi niestety dobrą minę do złej gry, bo sam nie wie wciąż na czym stoi.
Jeśli termin letni miałby być zagrożony, to szanse wywarcia jakielkolwiek presji na ZIKiT są teraz, a nie we wakacje.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.03.2011, 10:55
Proud napisał(a):Wyświetl post
Czemu?

Niemiecka firma też pewnie nie może być, za II Wojnę Światową.

Dają kasę, to niech sponsorują. W biznesie nie ma sentymentów.

Jak to nie jest tylko Comarch, to liczy się kto da więcej. Taki świat teraz. Niestety, albo stety.

edit: aNouc, jako, że za nazwę to pewnie Miastu Kraków.
Nie piszę tego jako kibic Wisły. Rozpatruję to czysto teoretycznie, bez wkładu emocjonalnego. Pewnie, że chciałbym aby to Wisła zarobiła, ale jest to mało prawdopodobne.
Doskonale sobie zdaję sprawę że honor w naszym kraju znika - a wcelu wytłumaczenia swojej chciwości mówi się że sentymentów nie ma. Lata mi to czy stadion będzie miał nazwę bo kasę za to łyknie jakże kto inny jak budowniczy tego molocha. Więc jeśli Wisła ma z tego nie mieć złamanego grosza to powinna protestować przeciw firmie związanej z człowiekiem który ośmiesza Polskę .Już wystarczy że klub ma opinie gwardyjskiego jeszcze brakuje tego żeby miał prorosyjskiego
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.03.2011, 15:07
A mi się wydaje, że jeśli przeciwko czemukolwiek jako kibice powinniśmy protestować, to przeciwko usunięciu w cień wielkiego patrona stadionu, o którego uznanie walczyli sami kibice, a nie przeciwko tej czy tamtej firmie.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.03.2011, 20:07
Dziś byłem na meczu Młodej Wisły, zrobiłem 3 zdjęcia trybun. Według mnie mamy na prawdę fajny stadion :]

Sory za jakość zdjęć, robiłem telefonem.

Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 21.03.2011, 21:05
Świetna widoczność na telebimy
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 21.03.2011, 21:08
andrzej napisał(a):Wyświetl post
Świetna widoczność na telebimy
biorąc pod uwagę kiedy wybudowano trybuny za bramkami nie ma co odstawiać szydery.
co mieli obniżyć żeby jeszcze bardzi zasłonić tym z E i nowego AB?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 21.03.2011, 21:24
Nie no oczywiście, że nie. Jednak widać jak to wszystko zostało wspaniale pomyślane. Ale ogólnie od wewnątrz mi się podoba. Potrzeba zeszczę troszkę kosmetyki. Zakrycie "czymś" betonowych fragmentów pomiędzy piętrami trybun. Likwidacja plex. Zeszlifowanie żółtej farby ze schodów na G (niby detal ale zawsze). Mnie rażą odległości trybun wzdłuż boiska. Wygląda to nie naturalnie ale z tym już się nic nie da zrobić. Jeśli chodzi o zewnątrz to elewacji i otoczenia wolę nie komentować.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2011, 21:28
andrzej napisał(a):Wyświetl post
Nie no oczywiście, że nie. Jednak widać jak to wszystko zostało wspaniale pomyślane. Ale ogólnie od wewnątrz mi się podoba. Potrzeba zeszczę troszkę kosmetyki. Zakrycie "czymś" betonowych fragmentów pomiędzy piętrami trybun. Likwidacja plex. Zeszlifowanie żółtej farby ze schodów na G (niby detal ale zawsze). Mnie rażą odległości trybun wzdłuż boiska. Wygląda to nie naturalnie ale z tym już się nic nie da zrobić. Jeśli chodzi o zewnątrz to elewacji i otoczenia wolę nie komentować.
to bylo pomyslane na 21,5 tyś z czterema równej wysokości trybunami.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.03.2011, 21:32
Najlepszym wyjściem byłoby chyba zamontowanie tych telebimów w narożnikach po przekątnej. Z bocznych trybun byłby dobry widok z każdego miejsca praktycznie i Ci którzy będą siedzieć na środku bocznych trybun też mogli by na nie spoglądać, a nie tak jak teraz. Poprawiła by się też ich widoczność na trybunach za bramkami. Ale teraz to po fakcie.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.03.2011, 21:37
spokojnie, z sektoru G, telebimów nie widzą tylko osoby w 3-4 najwyższych rzędach (chyba ze cos mi sie pomylilo, ale wydaje mi sie, że ostatnio byłem właśnie w 4 rzędzie od końca )
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 21.03.2011, 22:00
Robiąc te zdjęcia stałem na samej górze tam gdzie nie ma krzesełek.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2011, 22:10
Dobrze , że stadion przepuszcza naturalne światło na murawę, nie będzie przynajmniej jaj z murawą. Co do telebimów, to jak poprzednicy powiedzieli. To jest tylko efekt, że stadion nie był przewidziany na 33 tys osób , i czego efektem są takie mankamenty. Ale któż myślał o powiększaniu stadionu, gdy Wisła budując trybunę G była pionierem w Polsce.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.03.2011, 01:24
Swoją drogą mam nadzieję, że na wiosnę trawa poza liniami boiska zacznie zielenieć. Straszliwie jałowo to wygląda po zimie....
What's new?

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.03.2011, 05:09
Przed trybuną południową jest już niezłe kartoflisko.
Wygląda to już tragicznie, widać ograniczony dostęp światła daje o sobie znać. Potrzebne będą pewnie lampy, ciekawe czy zostaną podjęte kroki, aby tą murawę tam poprawić.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 22.03.2011, 05:45
PvD napisał(a):Wyświetl post
biorąc pod uwagę kiedy wybudowano trybuny za bramkami nie ma co odstawiać szydery.
co mieli obniżyć żeby jeszcze bardzi zasłonić tym z E i nowego AB?
A nie powinniśmy brać pod uwagę, kiedy budowane były te nowe? Pardon, kiedy SĄ budowane? Mówimy o człowieku, który miał na tyle wyobraźni, żeby wpaść na pokrycie całego stadionu monstrualną kratą bez większego sensu, a nie umiał znaleźć miejsca na telebimy?

picasso napisał(a):Wyświetl post
to bylo pomyslane na 21,5 tyś z czterema równej wysokości trybunami.
Ta trybuna była tak pomyślana. Czasu do myślenia co z tym zrobić żeby ludzie na całym stadionie mimo to widzieli telebimy było aż nadto.

Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym wyjściem byłoby chyba zamontowanie tych telebimów w narożnikach po przekątnej. Z bocznych trybun byłby dobry widok z każdego miejsca praktycznie i Ci którzy będą siedzieć na środku bocznych trybun też mogli by na nie spoglądać, a nie tak jak teraz. Poprawiła by się też ich widoczność na trybunach za bramkami. Ale teraz to po fakcie.
Widzisz Picasso, kolega nie miał z tym problemów i od razu wpadł na coś.
Oczywiście narożniki też są problematyczne, bo tam jest niższy dach trybun za bramkami, który widzom po przeciwnej stronie mógłby utrudniać w zależności od konfiguracji.

O ile jednak pamiętam, UEFA nie precyzuje, jak mają wyglądać telebimy i mogą mieć formę płaskich tablic, które pokazują wyniki i mieszczą się jednocześnie na tak "ciasnych" stadionach, jak nasz. Pewnie, wtedy słyszelibyśmy narzekania, że wiocha, bo powinny być wielkie tryskające kolorami płaskie telewizory. Ale wiele światowej klasy obiektów nie ma telebimów takich jak my (np. Old Trafford) i ja nie uważam, żeby to była wysoka cena za to, że wszyscy je widzą i nikomu nie zasłaniają one oglądu całego stadionu.

Dlaczego nie dało się zrobić ekranów między poziomami trybun? (jak np. w Eindhoven, Joburgu - oczywiście mniejszych)
Dlaczego nie było możliwości zlokalizowania ekranu powyżej dolnej krawędzi dachu? (czy na nim, u styku niższych i wyższych trybun)
Dlaczego telebimy są pod kątem prostym? Mniej by zasłaniały, gdyby były nachylone w stronę murawy. Symbolicznie, ale jednak.

I dla jasności - nie mówię, że jest tragicznie. Ale uważam, że mogło być lepiej.

buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą mam nadzieję, że na wiosnę trawa poza liniami boiska zacznie zielenieć. Straszliwie jałowo to wygląda po zimie....
Mam podobne obawy. Długo mnie w tym wątku nie było, więc jeśli była odpowiedź na to pytanie to przepraszam. Ale czy boczne pasy murawy mają taki sam drenaż (najpewniej tak), zraszanie i podgrzewanie (coś mi mówi, że nie) jak boisko? Bo że naświetlenie jest miejscami gorsze, to wiemy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2011, 07:58
Chyba niektórzy brnący dalej w temacie widoczności telebimów, chyba nie zauważyli tego wpisu:

sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Robiąc te zdjęcia stałem na samej górze tam gdzie nie ma krzesełek.
Szczegolnie trzeba zwrócić uwagę na słowo "stałem" to wyjaśnia dlaczego widać tylko skrawek dolny telebimów.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 22.03.2011, 09:14
Mishuh napisał(a):Wyświetl post
, Mówimy o człowieku, który miał na tyle wyobraźni, żeby wpaść na pokrycie całego stadionu monstrualną kratą bez większego sensu,
Ta "monstrualna" krata to jak na razie najlepszy element stadionu.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 22.03.2011, 11:15
Ela napisał(a):Wyświetl post
Ta "monstrualna" krata to jak na razie najlepszy element stadionu.
Elu, nie mówię o istniejącym zadaszeniu, tylko o tym surrealistycznym czymś, co miało być nad murawą według wizji z 2007
http://www.wislakrakow.com/www/pictu...ecien-2007.jpg
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.03.2011, 11:23
Tak naprawdę tego nigdy nie miało być. Miasto chciało żeby biuro Obtułowicza stworzyło projekt, szkic, wizualizacje - jakby wyglądał stadion z całkowitym zadaszeniem. Obtułowicz z tego co pamiętam nie był "za" takim rozwiązaniem i dorysował do projektu takie coś.
Wy myślicie, że coś takiego by powstało? Jaką to by miał spełniać funkcję niby?
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 22.03.2011, 11:45
Mishuh napisał(a):Wyświetl post
Elu, nie mówię o istniejącym zadaszeniu, tylko o tym surrealistycznym czymś, co miało być nad murawą według wizji z 2007
http://www.wislakrakow.com/www/pictu...ecien-2007.jpg
A to przepraszam, źle zrozumiałam.

Też nie mam pojęcia czemu miałaby służyć krata na powyższej wizualizacji.
Wyjaśnienie Zwittera bardzo sensowne, choć takie zainteresowanie miasta stadionem Wisły, że aż zamawiają wizualizację z całkowitym zadaszeniem, wydaje się być rodem z literatury science fiction
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 22.03.2011, 12:24
Dodam że z ostatniego rzędu trybuny G widać telebimy, myślałem że właśnie widoczność będzie mówiąc kolokwialnie do dupy, ale nie ma tragedii. Może górnego skrawka telebimu nie widać, ale to nie jest problem, przynajmniej nie dla mnie.

Natomiast wchodząc do trybuny G pierwszy raz od kiedy ona została postawiona, zauważam masakryczne różnice w wykończeniu tej trybuny, a np tej od strony parku Jordana. Totalnie dwa różne światy. Nie ma tego "luksusu" co na tej drugiej trybunie. Dlatego pewnie bilety są tańsze...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.03.2011, 12:25
http://pilkarskiekomentarze.com/?p=5305
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 22.03.2011, 12:42
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast wchodząc do trybuny G pierwszy raz od kiedy ona została postawiona, zauważam masakryczne różnice w wykończeniu tej trybuny, a np tej od strony parku Jordana. Totalnie dwa różne światy. Nie ma tego "luksusu" co na tej drugiej trybunie. Dlatego pewnie bilety są tańsze...
Bilety sa tansze bo to jest poprostu trybuna za bramka...

Odnosnie tego co wrzucil Donki, ja naprawde nie bylbym wcale taki negatywnie nastawiony do tego typu informacji - te kary UEFY na stadion w Poznaniu nie sa przypadkowe i tam ratuje ich tylko przebudowa pewnych miejsc...

Medyk: W ktoryms z wywiadow Basalaj mowil ze projekty itp maja byc do konca roku.

A buduje sie cos takiego kilka mscy. I tak to musi byc przed Euro skoro Stadion Wisly ma byc baza treningowa - nie wszystkie treningi beda na stadionie
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 22.03.2011 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów