|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki | |||
| Zwycięstwo Polonii Bytom |
|
11 | 5,67% |
| Remis |
|
5 | 2,58% |
| Zwycięstwo Wisły Kraków |
|
178 | 91,75% |
| Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Zabraklo zaangazowania i charakteru!! Pikey ma racje nie ma tez instyntku zabojcy. jak przeciwnik jest na kolanach to trzeba dobic, strzelajac trzecia bramke!!! Takich drwali jak Podbeskidzie czy Polonia Bytom to trzeba szybko i skutecznie wypuktowac przy maxymalnym zaangazowaniu a nie bawic sie w caritas i rozdawac awans na prawo i lewo. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ludzie bez przesady, wygraliśmy 7 meczy z rzędu, a po przegranej w pucharze będziemy się bać Polonii Bytom? Wam naprawdę niewiele trzeba do zmiany opinii o 180 stopni. Przed Podbeskidziem większość krzyczała że pojedziemy z nimi gładko 3:0 bo gramy coraz lepiej, wszystko wygrywamy, po meczu większość boi się o mecz z będącą w kryzysie Polonią... a jak wygramy to pewnie o pucharze wszyscy zapomną i będą krzyczeć że idziemy na mistrza, oczywiście do pierwszej wpadki...
I jeszcze jedno, krzyczycie że naszym brakuje zaangażowania, charakteru, instynktu zabójcy. Owszem, może i tak było w meczach z Podbeskidziem, ale czy to samo możecie powiedzieć o meczach ligowych z Ruchem, Arką czy Widzewem? Nie oceniajcie drużyny tylko i wyłącznie przez pryzmat meczy pucharowych. Ta drużyna walczy i gra z zaangażowaniem większym niż choćby w zeszłym sezonie i nie zmieni tego jeden czy dwa mecze w których było inaczej.
Ostatnio edytowane przez martonas : 18.03.2011 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bytom obejrzy sobie gre Podbeskidzia,presing ,zageszczenie srodka ,potem dzida do przodu i co
Musimy zaczac poruszac sie na boisku szybciej i grac z pierwszej pilki w takch wypadkach. Dobra zmiane dał Łobo i niewiem czy nie powienie zagrac zamiast Kirma.Ja do jego gry zreszta nie moge sie caly czas przekonac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W tym meczu trzeba trzymać piłkę jak najdalej od naszej bramki, bo inaczej Borski będzie gwizdał kolejne wolne, po których jak zawsze będzie groźnie. I cały czas punktować Polonię, bez nonszalancji i minimalizmu, atakując pressingiem, biegając, przykładając się do podań i rozegrania. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Vallarenga, Levadia,Karabach, Podbeskidzie, tuzy to czy wyrobnicy? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jaki popłoch. I te teksty, że skoro przegraliśmy z Podbeskidziem to lepiej nie grać w pucharach bo będzie kompromitacja
Fakt jest taki, że w krajowym pucharze, niemalże w każdym kraju w Europie zdarzają się niespodzianki jak te w meczu Wisła v Podbeskidzie. Taka prawda. Wiadomo, że drużyna z niższej ligi gra w takim meczu tak, że potem przez następne dwa ligowe mecze słaniają się na nogach. Drużyna z wyższej ligi jako zdecydowany faworyt często jest zbyt pewna siebie (niekoniecznie leniwa - to jest mylenie pojęć), wpuszcza rezerwowych, którzy są tymi rezerwowymi nie bez przyczyny. Gra się często zwyczajnie nie klei. I już pominę fakt, że prowadziliśmy z PBB 2:0 i oni z niczego (bo tak zwykle nazywał bramki po stałych fragmentach) wpakowali nam dwie bramki. Wiadomo, można płakać, rozdzierać szaty, panikować, ale po co? Nasi mają cenną nauczkę, że nie ma co stosować taktyki stojanowa (i uwierzcie mi wcale nie jesteśmy pod tymi względem ewenementem na skalę Europejską - w każdym kraju, a szczególnie w meczach o Puchar tak bywa), tylko trzeba grać do końca. Genkov się przełamał, może wreszcie poczuje się lepiej i zacznie strzelać gola za golem? A tu widzę tylko płacz i szczekanie zębów w zasadzie na wszystko. Fakty są takie, że niektórym się w dupach poprzewracało od sukcesów w ostatnich latach. My wygrywamy 7 meczów z rzędu i jeszcze na każdym kroku krytyka o to, tamto, sramto, zamiast się cieszyć z dobrej serii. Każdy kibic w Polsce chciałby, żeby to jego klub wygrywał w ten sposób mecz za meczem i nam zazdrości, ale nie - nadal jest problem. Tak jak to mówi każdy stranieri, który przyjedzie do Polski - fajny kraik, tylko wszyscy narzekają. Niezależnie od tego czy napierdziela deszczem, czy świeci słońce. Tak z zasady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Na Twoje pocieszenie powiem ci, że trener twierdzi że z tym składem szanse na awans do LM są mało realne. Zresztą niech oni zapier w każdym meczu a nie myślą o LM bo przy mniejszej motywacji pokazali że mogą przegrać z każdym gdyż mierne umiejscowisci technicznie nie pozwalają im zdominować przeciwnika. Na dzień dzisiejszy ten kto wie jakimi personaliami dysponują drużny typu Kopenhaga, Basael, wiedzą, że ten awans delikatnie mówiąc jest mało prawdopodobny. Powinniśmy docenić te 7 zwycięstw z rzędu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.03.2011 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Teraz jest nowa drużyna, nowy trener, trzeba im dać szansę. A nie pisać, że odpadnięcie z krajowego pucharu ma jakiś związek z eliminacjami Ligi Mistrzów. Bo nie ma. Jeszcze parę miesięcy temu większość forumowiczów skreślało tą drużynę i pisało o środku tabeli albo wręcz o walce o utrzymanie. A teraz jesteśmy zdecydowanym faworytem do mistrzostwa. Maskaant poskładał zespół, który był w totalnym proszku i nawet jeśli w tym sezonie mimo wszystko zakończymy ligę na 2 czy 3 miejscu, po takich zmianach, nikt logicznie myślący nie powinien się pluć. Wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale trzeba się pohamować. Mamy zaczątki drużyny, która może w pewnym momencie ostro zamieszać w pucharach, jeśli będzie konsekwentnie wzmacniana. A puchar kraju, na co on nam? Wiadomo, że to jest jakieś trofeum, ale czy potrafisz wymienić z pamięci 3 ostatnich zwycięzców krajowego pucharu? Ja nie. Wiadomo, że jesteśmy Wisłą i chcemy w kraju wygrywać wszystko co się da, ale taka jest piłka nożna, że czasem PBB wygra z Wisłą, a czasem Wisła zremisuje z Barceloną. I piszę to już abstrahując od tego, czy nasi piłkarze zaprezentowali się dobrze w meczu z PBB, bo każdy widzi, że niestety nie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.03.2011 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Polonia Bytom - Wisła Kraków: krakowianie znów chcą odskoczyć w tabeli [TYPUJ WYNIK]
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...czyc,id,t.html Spory wątek w tekście dotyczy sędziego Marcina Borskiego z Warszawy. Maaskant dziwi się, że ten sam sędzia prowadzi kolejny mecz z rzędu Wisły. I ja też się dziwię. Co Borski wyrabiał w Bielsku wszyscy widzieli. To może wróżyć kłopoty. |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Popieram w całości s1mone i dodam, że widze własnie dobry prognostyk przed kolejna runda a zwlaszcza pucharami. A jak Ty tego nie widzisz to nie znasz sie po prostu na piłce. Jeżeli nie zauważasz roznicy pomiedzy druzynami Wisły z ostatnich lat a tą obecnie, prowadzoną w końcu profesjonalnie to nic tylko okulary polecic jakies dobre Na tym kończe bo nie widze sensu dyskusji. A to, ze trzeba wymienic w lecie jeszce kilku zawodników i zrobic min. 3 transfery takiej jakości jak teraz na pozycjach bocznyc hobroncow i napastnika to dziecko wie. A kazdy kibic wie, ze teraz nie bylo to mozliwe ze wzgledu zbyt szerokiej kadry, a i naraz 8 czy 10 mogloby spowodowac na starcie gorsze wyniki. Wg mnie wszytsko robione jest własnie z głowa na karku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maaskant przed meczem z Polonią:
http://kiks.tv/2011/03/maaskant-nie-...tra-motywacji/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Po co wogole wracacie do tematu pp. Temat w tym sezone juz wg. mnie zostal zamkniety i nie ma co gdybac ani rozpaczac. Krytyka krytką, sam bylem w środe nieźle wkur.... ale dajmy temu spokuj.
Co do meczu z Polonia spodziewam sie slabego meczu, standardowo Polonia skupi sie na obronie, no ale zobaczymy, oby 3 punkty zdobyć. A to tak na zajawke http://www.youtube.com/watch?v=7Jgkm2pdWgY
Ostatnio edytowane przez TtomekS : 19.03.2011 o godz. 00:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jestem ciekaw w jakim stanie będzie boisko Polonii jutro. Patrzę na pogodę od 4 dni i cały czas pada w Bytomiu. Mam nadzieję, że nie będzie naszym piłkarzom przeszkadzać grząska murawa
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Takie bramki raczej drwale nie strzelają. Ja bym bytomian nie lekceważył, nie dziwię się jak z nimi zremisujemy, ale mam nadzieje, że jednak komplet zgarniemy.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...icz__2_3_.html http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__0_2_.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jeżeli zlekceważą rywala to w Bytomiu będzie remis, zaletą porażki w PP jest to że nasi chłopcy dostali kubeł zimnej wody na łeb że jednak nie są tacy doskonali i drużynie jeszcze dużo brakuje, podoba mi się że Masskant tonuje optymizm (to chyba pierwszy trener który przyznał że ma za słabą drużynę na LM)
W Bytomiu max koncentracja + nie odpuszczanie do końca i będzie ok. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I znowu Borski arbitrem - PZPN robi sobie z nas normalne jaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Właśnie sobie obejrzałem skróty z wiosennych meczów Polonii
Tam w obronie na stoperze gra Telichowski Reszta defensywy to też nieźli komedianci, Kiełpin w bramce szczególnie Jak nasi wyjda na wkur... za puchar, a licze że wyjdą, to będzie dobrze. A nawet bardzo dobrze ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ktorzy nasi zawodnicy w przypadku obejrzenia zoltej kartki w tym meczu nie zagraja z Jaga ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Trzeba ten mecz wygrać!! Możemy odskoczyc minimalnie na 5 punktów maksymalnie na 7. To było by już coś.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obyśmy tylko nie musieli zatęsknić za Bunozą. Zapewne Polonia będzie wrzucac dużo wysokich piłek z pominięciem drugiej lini. I akurat kasowanie takich wysokich piłek było lepszą stroną Bunozy. No bo nasi inni stoperzy to raczej nieloty są...
Tak czy siak wygrać trzeba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Sobol za Bunozę do obrony, a za Sobola Wilk do środka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Trzeba liczyć na doświadczenie Jaliensa, niech spłaca swój wysoki kontrakt. Tylko, żeby nie okazało się że Jaliens to nasz drugi Jop (czytaj: największa tragedia), bo Puchar Polski to w dużej mierze on zawalił, a w lidze też super nie grał .
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|