The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki
Zwycięstwo Polonii Bytom 11 5,67%
Remis 5 2,58%
Zwycięstwo Wisły Kraków 178 91,75%
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2011, 19:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
wygramy 0:3

Legia , Jagiellonia i Lechia przegrywają ( lub tracą solidarnie punkty ) i pozamiatane
Po tym co pokazali wczoraj zadowoli mnie i 1 : 0. Obawiam się jednak, że tego meczu możemy nie wygrać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2011, 19:53
dałbym Łobo od początku szanse , był bardzo aktywny w Bielsku.Trzeba stawiac na zawodników co są w formie.

----------Genkov--------------
Kirm--------------------Małecki

Melikson---Sobolewski--Łobo

Palijc-Chavez-Bunoza-Czikos

----------Pereiko--------------
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.03.2011 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 17.03.2011, 20:00
Bunoza błagam tylko nie on! My to mamy jakiegoś pecha Pawełka nie ma to musiał się pojawić kolejny fanatyk zagrań "na podniesienie ciśnienia"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.03.2011, 20:06
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Po tym co pokazali wczoraj zadowoli mnie i 1 : 0. Obawiam się jednak, że tego meczu możemy nie wygrać.
Jęsli zagramy , pressinegiem , i z pierwszej piłki to ja się o wynik nie boję , gorzej będzie jeśli każdy będzie patrzył na kolega i co zrobi z piłką ;/ Albo jak nasza obrona....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.03.2011, 21:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dałbym Łobo od początku szanse , był bardzo aktywny w Bielsku.Trzeba stawiac na zawodników co są w formie.

----------Genkov--------------

Melikson---Sobolewski--Łobo

Palijc-Chavez-Bunoza-Czikos

----------Pereiko--------------
nie powiem z czym się na łby pozamieniałeś
BAN!!!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 17.03.2011, 21:13
od kiedy bilety na Jage?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 21:44
---------Genkov--------------

---Melikson-------Rios---------
------------Wilk-----------------

Palijc-Jaliens-Chavez-Cikos

----------Pareiko--------------

Nie wiem czy tak nie byłoby najlepiej w meczu z Polonią Bytom.
Co do tego co proponuje Ayala: nie dla Chaveza po lewej str. ŚO, nie dla Łobo gdziekolwiek, nie dla Bunozy, nie dla błędów w nazwiskach naszych piłkarzy, a tak to się zgadzam
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.03.2011, 21:46
Tak się zastanawiam odnośnie naszego ustawienia, być może można by spróbować przesunąć Radka do obrony, a za niego dać Wilka. Nasza obrona nie gra najlepiej, zwłaszcza środek, taki gracz jak Sobol myślę że dałby sobie radę na środku obrony, wydaje mi się, że to jest dla niego pozycja. Z kolei Wilk pokazał że bardzo dobrze spisuje się w roli defensywnego pomocnika ( nie wiem czy nawet nie lepiej niż Sobol). Co o tym myślicie?

---------Genkov-----------
Kirm----------------Małecki
----Melikson----Siwakow--
------------Wilk--------------
Palijc-Sobolewski-Chavez-Cikos
Ostatnio edytowane przez licoo : 17.03.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 21:49
licoo napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam odnośnie naszego ustawienia, być może można by spróbować przesunąć Radka do obrony, a za niego dać Wilka. Nasza obrona nie gra najlepiej, zwłaszcza środek, taki gracz jak Sobol myślę że dałby sobie radę na środku obrony, wydaje mi się, że to jest dla niego pozycja. Z kolei Wilk pokazał że bardzo dobrze spisuje się w roli defensywnego pomocnika ( nie wiem czy nawet nie lepiej niż Sobol). Co o tym myślicie?
Z jednej strony dobry pomysł, z drugiej strony jak sobie przypomne jak nie dogonił Grzyba w meczu z Ruchem..
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.03.2011, 21:54
---------Genkov--------------

---Melikson-------Jirsak---------
------------Sobol---------------

Palijc-Jaliens-Chavez-Cikos

Jestem niemal że pewny że Rios do konca sezonu nie powącha za długo murawy, chyba że bedzie plaga kontuzji. Nikt o zdrowych zmysłach nie da za niego 1,3 mln złotych a co dopiero euro.
To samo tyczy się Łukasza który już drugi raz zawiódł w PP.

Odwrotnie jest z Łobodzińskim, tylko i wyłącznie po nim było widać chęć gry, bardzo mnie zaskoczył.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2011, 10:58
Moim zdaniem Masskant ma nie duże pole manewru i skład będzie podobny jak w Meczu z Widzewem . Nie wiadomą jest tylko Jirsak czy Siwakow i na środku obrony Jaliens albo Bunoza . Na pozostałych pozycjach zostanie raczej jak było .
Zgadzam się przedmówcą że Rios już raczej nie pogra w Wiśle ... i proszę nie płaczcie juz po nim ....W 2 lidze argentyńskiej nie będzie gwiazdą ...
Borinho
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2011, 11:02
W Polonii na 99% zagra na bramce Juszczyk. Ciekawe jak mu mecz wyjdzie. W sumie to dawno nie bronił.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.03.2011, 11:16

---------Genkov-----------
Kirm----------------Małecki
----Melikson----Siwakow--
------------Wilk--------------
Palijc-Sobolewski-Chavez-Cikos
Dobry pomysł. To mogłoby wypalić. Już wcześniej myślałem o tym rozwiązaniu i aż dziwne że nikt na forum wcześniej o tym nie napisał.

P.S. zamiast Sivakova Jirsak
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.03.2011, 11:19
Podejrzewam,że będzie to najcięższy mecz jaki do tej pory nasi piłkarze rozegrają. Bytom pewnie przed degradacją się nie uratuje. W ten czy inny sposób zleci. Niemniej właśnie grając z nami kopacze z Bytomia będą chcieli zaprezentować się przyszłym pracodawcom,no bo kiedy jak nie teraz? Wisła, 7 zwycięstw z rzędu, lider. Z psychologicznego punktu widzenia ten mecz będzie dla zawodników Bytomia bardzo ważny,wszak grają o nowe umowy w nowych klubach. Grają nie w interesie klubu a swoim, i to ich będzie niesamowicie motywować. Dlatego uważam,że będzie bardzo ciężko. Widzicie co się dzieje gdy przeciwnik jest zdeterminowany,niesamowicie zaangażowany.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.03.2011 o godz. 12:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 18.03.2011, 11:59
według mnie drużyna będzie chciała zmazać plamę z pucharu i da z siebie wszystko!! wygramy i to wysoko. bramki strzelą Genkov, Mały i Kirm.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.03.2011, 12:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam,że będzie to najcięższy mecz jaki do tej pory nasi piłkarze rozegrają. Bytom pewnie przed degradacją się nie uratuje. W ten czy inny sposób zleci. Niemniej właśnie grając z nami kopacze z Bytomia będą chcieli zaprezentować się przyszłym pracodawcom,no bo kiedy jak nie teraz? Wisła, 7 zwycięstw z rzędu, lider. Z psychologicznego punktu widzenia ten mecz będzie dla zawodników Bytomia bardzo ważny,wszak grają o nowe umowy w nowych klubach. Grają nie w interesie klubu a swoim, i to ich będzie niesamowicie motywować. Dlatego uważam,że będzie bardzo ciężko. Widzicie co się dzieje gdy przeciwnik jest zdeterminowany,niesamowicie zaangażowany.
Jeśli mamy się bać wyrobników z Bytomia to nie ma sensu się pchać do pucharów.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.03.2011, 13:01
Jaki mamy rekord klubu w wygranych meczach pod rząd? Wydaje mi się że 8 wygranych pod rząd ( za Smudny i Skorży), jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2011, 13:02
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mamy się bać wyrobników z Bytomia to nie ma sensu się pchać do pucharów.
Przedsmak pucharów mieliśmy w meczach z Podbeskidziem. Znów niżej notowany rywal, lekceważenie, nieporadność i w efekcie kompromitacja. Nie zmieniło się nic. A z Bytomiem podejrzewam, że bez problemu Wisła wygra, może skromnie 1-0 ale wygra.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Probus
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.03.2011, 13:10
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
według mnie drużyna będzie chciała zmazać plamę z pucharu i da z siebie wszystko!! wygramy i to wysoko. bramki strzelą Genkov, Mały i Kirm.
Też tak myślę, ale wysoko nie wygramy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.03.2011, 13:14
Jaki mamy rekord klubu w wygranych meczach pod rząd? Wydaje mi się że 8 wygranych pod rząd ( za Smudny i Skorży), jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Lenczyk - 8
Smuda -10,8
Skorza -10
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.03.2011, 13:18
Bytom to ciężki teren i trudno tam będzie o zwycięstwo, ale jeśli chcemy mysleć o mistrzostwie, to takie mecze musimy wygrywać. Liczę, że nasi będą chcieli zmazać plamę z PP.
Mam nadzieję, że Genkov "pójdzie za ciosem" i przełamie się na dobre.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.03.2011, 13:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Nie ma co dramtyzowac. Powinnismy spokojnie pyknac Bytom. Oczywiscie jesli nasi pilkarze beda zmotywowaniu i zaangazowani w walke na boisku.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.03.2011, 13:25
wygrana w Bytomiu plus remis lub porażka Legii w Bełchatowie ( realna) pozwoliłaby uciec nam na 7-8 pkt.To byłaby już jakaś znacząca przewaga przed cieżkimi wyjazdami do Wrocławia i Gdańska.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2011 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Flow
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 18.03.2011, 14:17
Boukhari obok Meliksona i można jechać drwali.
''Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.03.2011, 14:24
Wygramy Wygramy Wygramy Polonie Bytom Pokonamy 2:0 dla Wisełki...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.03.2011, 14:31
No nie...Co mecz, z kim byśmy nie grali to zawsze jest przewidywanie że rywal będzie bardziej skoncentrowany bo walczy o...utrzymanie/pokazanie się z liderem/o awans/o prestiż. A my nie walczymy o nic? My walczymy o coś więcej bo o mistrzostwo!!Ja wiem, że w tej lidze każdy mecz jest cięzki i każdy trzeba wybiegac, bo różnice w poziomie nie sa aż tak znaczące, ale brzmi mi to zawsze jak usprawiedliwianie ewentualnej porażki...Mecz z Polonią Bytom, nic innego jak zwycięstwo. Ja chce zobaczyć że to my prowadzimy grę i koniec kropka.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.03.2011, 14:37
No niestety tak jest już od dłuższego czasu. W tabeli od Polonii dzieli nas przepaść, piłkarzy mamy o wiele lepszych, prawie wszyscy zdrowi, trener ma szerokie pole manewru, ale i tak zawsze trzeba brać pod uwagę 2 możliwości ( zwłaszcza po ostatnim meczu w PP):

1) naszym się będzie chciało grać i wygramy gładko
2) nie będzie się chciało grać-porażka/ remis

Nie wiem czy kiedyś z tego wyjdziemy, ten minimalizm jest irytujący, nie ma w drużynie tego instynktu, że jak rywal jest na kolanach to trzeba go posłać na deski, a nie podawać rękę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2011, 14:41
Ale bzdury, dawno nie widziałem tak walczącej Wisły jak w tym sezonie.Tylko czasami brakuje umiejetności i zgrania.
..
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.03.2011, 14:45
Po tym Podbeskidziu mam mieszane uczucia, ale musimy wygrać.

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.03.2011, 14:49
tofik nie zgodzę się- walka jest ale nie zawsze: dwa mecze w PP - jeden odpuszczony w Krakowie, drugi w Bielsku- B.- przy zaangażowaniu piłkarzy pytanie było tylko o rozmiary zwycięstwa, ale niestety po 2 bramce nasi zeszli do szatni i zrobił się remis.
Spotkanie z Widzewem - po strzelonych bramkach rozluźnienie na maksa, o co sam trener miał pretensje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów