The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2011, 20:55
Panowie, spokojnie Jakakolwiek strata punktów ze strony Jagiellonii będzie bardzo korzystną dla nas sytuacją, a w dodatku powiększy się dorobek jednej z naszych braterskich drużyn. Nie jest powiedziane, że Lechia musi wygrać, choć wiadomo, że taki wynik byłby świetną wiadomością.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2011, 21:01
Jeszcze jutro remis i wszelkie nasze piątkowe sny stają się faktem
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.03.2011, 21:07
Czasami mam wrażenie, że najgroźniejszym przeciwnikiem Wisły w tej lidze jest ona sama. No ludzie przecież to wygląda jak dobrowolna kapitulacja konkurentów do mistrzostwa Polski. Tylko białej flagi brakuje.
Jaga i Legia czyli jak (nie) walczyć o MP.

Z drugiej stroni ci, którzy obawiali się o przygotowania Maaskanta chyba teraz widzą, że zrobił dobrą robotę. Przynajmniej nie dajemy dupy na początku rundy jak to miało miejsce za PMS Skorży.
..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2011, 21:08
Śląsk , Lechia , dzięki naszym braciom odskoczyliśmy Jadze na 4 pkt i Legi na 5 pkt.

Probierz po tym meczy w końcu zejdzie na ziemie
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2011, 21:09
Lechia właśnie dopadła Legię i Jagiellonię i będzie walczyć o wice.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.03.2011, 21:09
Koniec meczu, Lechio dziekujemy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.03.2011, 21:10
Co tu dużo mówić - świetne wyniki - brawo Śląsk i Lechia.

Jutro niech Parchate urwą punkty Amice i będę szczęśliwy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.03.2011, 21:11
Ja .......e, co to się dzieje. Jestem w niesamowitej euforii, chociaż wiem że nasza gra nie była piękna, idę obejrzeć mecz na spokojnie i trochę ochłonąć Brawo Śląsk i Lechia! Życzę pucharów!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2011, 21:12
Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.

Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży
What's new?

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.03.2011, 21:13
Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości"

A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 12.03.2011 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.03.2011, 21:20
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html wszystkie bramki. Bramka Małeckiego to coś pięknego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.03.2011, 21:23
Zwycięstwo Cracovii = zajebiście ? :/
Boicie się tej Amiki czy co. Przecież nie przegrywamy spotkań więc mogą sobie wygrywać i 10:0, a straty nie pomniejszą. I bez krakania, że możemy stracić taką przewagę do nich.
Niby na jakiej podstawie, najgorzej gramy(graliśmy) zawsze na początku rundy wiosennej. Jak widać nie tym razem.
..
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:25
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.

Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży
Po prostu nie wytrzymuje ciśnienia i nie potrafiła podołać presji.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:32
Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk!
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.03.2011, 21:54
Dla mnie nie ma większego znaczenia kto jutro wygra Cracovia czy Amica Poznań. Jeśli ci pierwsi to nawet się ucieszę, bo 3 pkt w tą czy w tą stronę nie robią im prawie żadnej różnicy i tak są na dnie. A tak jak już tu na forum pisałem jesienią, że jak Lech skończy voyage europejskie, to będzie grał lepiej i nie będzie raczej tak często gubił punktów, jak miało to miejsce na jesieni i póki co wygrywają choć dopiero druga wiosenna kolejka więc wszystko się okaże.

No i jak tak się patrzy na wyniki Lechii to trudno się zgodzić z Naszym trenerem, że mistrzostwo to wyłączna sprawa tercetu Wisła - Jaga - Legia. Tym bardziej, że oni gubią punkty a Lechia już jest zaraz za Legią.
Następna kolejka jest ciekawa, Jaga jedzie do Poznania, mecz zgodowy naszych Braci we Wrocku, a my musimy zgarnąć 3 pkt. w Bytomiu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 12.03.2011, 21:59
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk!

Do tego dorzuciłbym jeszcze po dwie czerwone. Kończyli by mecz w 9 i jeszcze 4 zawodników miałaby żółtka .
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 12.03.2011, 22:01
Ten początek rundy sprowadził nas (Jagiellonię) na ziemię. Nie mamy zespołu na miarę mistrzostwa, bo nie można go zdobyć, jeżeli traci się 5 punktów w dwóch meczach z rzędu u siebie, tym bardziej że nie mamy atutów na wyjazdach. Gra Jagiellonii w ogóle nie przypomina gry z jesieni i brak Grosickiego nie ma tutaj większego znaczenia. Jedyna nadzieja w tym, że tak słabo nie można grać przez całą rundę, więc liczę na miejsce na pudle na koniec sezonu. Jeżeli Jagiellonia nie potrafi udźwignąć ciężaru walki o mistrzostwo, to liczę, że tytuł trafi do Krakowa.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.03.2011, 22:03
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości"

A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości.
Ja to do Probierza mam uraz za pewną "jaskółkę" nad Ryśkiem Czerwcem, przez co Czerwiec dostał czerwień. Stare dzieje. Stare urazy.

Wydaje mi się, że Jaga po prostu zobaczyła, że nie jest łatwo być faworytem. Nie jest tak łatwo dołączyć do czołówki.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.03.2011, 22:41
do Probierza to chyba wszyscy maja uraz, niech lepiej pilnuje swojego "pola" na meczach a nie panoszy sie do polowy boiska.

Mit probierza i jagi minal, tak jak pisalem wczescniej

LECHIA GDAŃSK !!
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2011, 22:49

Śląsk -legia 2-1
Wisła -widzew 2-0
jaga- Lechia 1-2
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2011, 22:54
Cała "magia" talentu Probierza prysła.Odszedł ten który sam wział piłke i zrobil akcje a ten ktory zawsze byl tam gdzie trzeba sie zaciał.I Probierz juz tak zajebisty nie jest.Cała taktyke szlag trafił .Jak widac innych wariantow ten trener nie ma.

Ja obstawialem ze Jagi nawet na pudle nie bedzie po tym sezonie.W sumie dosc szybko umocniaja mnie w tym przekonaniu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.03.2011 o godz. 22:56.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.03.2011, 23:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Cała "magia" talentu Probierza prysła.Odszedł ten który sam wział piłke i zrobil akcje a ten ktory zawsze byl tam gdzie trzeba sie zaciał.I Probierz juz tak zajebisty nie jest.Cała taktyke szlag trafił .Jak widac innych wariantow ten trener nie ma.

Ja obstawialem ze Jagi nawet na pudle nie bedzie po tym sezonie.W sumie dosc szybko umocniaja mnie w tym przekonaniu.
Oczywista oczywistość mr. Wojtas. Ile to jobów przyjąłem na klatę, głosząc słowa, które dziś wypowiadasz. Z tym,że ja to pisałem w zeszłej rundzie. Probierz nie doczeka do końca rundy na stolcu trenera zespołu z Białegostoku. Mierny gracz,mierny trener. Co poradzić,taki widać jego los.

Szacunek dla Lechii i Śląska, robią dla nas doskonałą robotę. Jeżdżą po wiochach, tłuką się i odbierają punkty kluczowym rywalom. Teraz będzie nam lżej, dużej lżej,pamiętajmy dzięki komu. Tylko grać swoje golić frajerów i widzimy się na Rynku.

Przypominam,że wielkim nietaktem byłoby wyrzucenie Skorży z stolca trenera Legii. Tak nie po europejsku, bym rzekł.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.03.2011, 23:20
Mamy kupe szczescia w tym sezonie. Widocznie los nam oddaje to co zabral wstawiajac kwadrature Jopa na 16 jard.
Jest fajnie, bedzie pewnie jeszcze fajniej.

Probierz - polecial z Widzewa bo druzyna nie notowala zadnego progresu. Pilkarze przy Probierzu sie nie ucza, nie robia postepow. Druzyna gra lepiej ze wzgledu na transfery dodane, badz gorzej gdy ogniwo,dwa wypada. To nie jest trener lepiacy z gowna bat, tylko trener dewizowy. Ma kase na pilkarzy = ma wyniki.
Odwrotnosc Lenczyka, czy Smudy.
Nie lubie Probierza bo to bufon i byl strasznym .....m jako pilkarz.

Co do meczu bydla z zagrypionymi jutrzejszego popoludnia. Absolutne 3 pkt dla Poznaniakow. Nie ma takiej mozliwosci zeby pasiaste bydlo mialo cos ugrac, a jeszcze zeby Wislak tym niedojdom kibicowal.
Niech nas Amika dochodzi nawet na 1 pkt, najwazniejsze to pasmo porazek i lzy kochankow cyrankiewicza.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2011, 23:25
Jaki jest rekord zwycięstw z rzędu w Ekstraklasie?
Coś mi się kojarzy że 8 i że już raz za Skorży, chyba zaraz po Levadii wyrównaliśmy ten rekord. Ale nie jestem pewny. Więc jak ktoś wie to niech napisze ;] Teraz mamy już 7. z rzędu więc może jakiś rekordzik po drodze się trafi?
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.03.2011, 23:39
Chyba więcej nawet, ale ja bym Bytomia nie lekceważył, co pewnie uczyniła Korona
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2011, 23:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Racja,racja.
Swoją drogą oglądałem na OSI program Dzień z mistrzem. Bohaterem był właśnie Guardiola z Białegostoku.
Mecz z Ruchem, druga połowa. Wchodzi Essomba , i tu perełeka,założenia taktyczne Probierza: Fight, fight, fight !!!
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2011, 23:55
Co do Lechii to naprawdę mają mocny skład. Moim zdaniem na wszystkich pozycjach oprócz ataku lepiej wychodzą w porównaniu do Jagi. Brakuje im tylko trochę napastnika z prawdziwego zdarzenia. Oczekiwania od Buvala i Shasankova czy jakoś tak były duże jednak trochę zawiedli. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten Łotysz - Lukjanovs jednak z niego jest taki bardziej skrzydłowy.

Może udałoby się wam wyciągnąć Niedzielana z Korony Nwaogu z Floty lub Cieślińskiego z Podbeskidzia?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2011, 00:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla Lechii i Śląska, robią dla nas doskonałą robotę. Jeżdżą po wiochach, tłuką się i odbierają punkty kluczowym rywalom. Teraz będzie nam lżej, dużej lżej,pamiętajmy dzięki komu. Tylko grać swoje golić frajerów i widzimy się na Rynku.
Tak się zastanawiam... Czy my przypadkiem nie mamy przed sobą meczów ze Śląskiem i Lechią . Zakładasz że nie będą mieli ochoty odebrać punktów akurat nam. Jestem strasznie ciekaw czy po meczach we Wrocławiu i Gdańsku powtórzysz to że jest nam teraz dużo lżej ...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.03.2011, 02:58
jcts napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się kojarzy że 8 i że już raz za Skorży, chyba zaraz po Levadii wyrównaliśmy ten rekord. Ale nie jestem pewny. Więc jak ktoś wie to niech napisze ;] Teraz mamy już 7. z rzędu więc może jakiś rekordzik po drodze się trafi?
Zdaje się że jednak więcej. Sama Wisła miała (o ile się nie mylę) 10. Skorża wyrównał ten rezultat.

Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Stary 13.03.2011, 06:07
jcts napisał(a):Wyświetl post
Do rekordu jeszcze trochę brakuje. 10 spotkań pod rząd zdarzyło się trzykrotnie w sezonie 1998/99 (wrzesień - luty), 2007/08 (wrzesień - grudzień) a ten ostani, za Skorży, rozłożył się na dwa sezony, początek był w maju 2009 i seria trwała do września 2009.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów