|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, spokojnie
Jakakolwiek strata punktów ze strony Jagiellonii będzie bardzo korzystną dla nas sytuacją, a w dodatku powiększy się dorobek jednej z naszych braterskich drużyn. Nie jest powiedziane, że Lechia musi wygrać, choć wiadomo, że taki wynik byłby świetną wiadomością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeszcze jutro remis i wszelkie nasze piątkowe sny stają się faktem
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czasami mam wrażenie, że najgroźniejszym przeciwnikiem Wisły w tej lidze jest ona sama. No ludzie przecież to wygląda jak dobrowolna kapitulacja konkurentów do mistrzostwa Polski. Tylko białej flagi brakuje.
Jaga i Legia czyli jak (nie) walczyć o MP. Z drugiej stroni ci, którzy obawiali się o przygotowania Maaskanta chyba teraz widzą, że zrobił dobrą robotę. Przynajmniej nie dajemy dupy na początku rundy jak to miało miejsce za PMS Skorży. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Śląsk , Lechia , dzięki naszym braciom odskoczyliśmy Jadze na 4 pkt i Legi na 5 pkt.
Probierz po tym meczy w końcu zejdzie na ziemie ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lechia właśnie dopadła Legię i Jagiellonię i będzie walczyć o wice.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Koniec meczu, Lechio dziekujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co tu dużo mówić - świetne wyniki - brawo Śląsk i Lechia.
Jutro niech Parchate urwą punkty Amice i będę szczęśliwy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja .......e, co to się dzieje. Jestem w niesamowitej euforii, chociaż wiem że nasza gra nie była piękna, idę obejrzeć mecz na spokojnie i trochę ochłonąć
Brawo Śląsk i Lechia! Życzę pucharów! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.
Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości"
A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 12.03.2011 o godz. 21:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html wszystkie bramki. Bramka Małeckiego to coś pięknego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zwycięstwo Cracovii = zajebiście ? :/
Boicie się tej Amiki czy co. Przecież nie przegrywamy spotkań więc mogą sobie wygrywać i 10:0, a straty nie pomniejszą. I bez krakania, że możemy stracić taką przewagę do nich. Niby na jakiej podstawie, najgorzej gramy(graliśmy) zawsze na początku rundy wiosennej. Jak widać nie tym razem. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu nie wytrzymuje ciśnienia i nie potrafiła podołać presji.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy
A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dla mnie nie ma większego znaczenia kto jutro wygra Cracovia czy Amica Poznań. Jeśli ci pierwsi to nawet się ucieszę, bo 3 pkt w tą czy w tą stronę nie robią im prawie żadnej różnicy i tak są na dnie. A tak jak już tu na forum pisałem jesienią, że jak Lech skończy voyage europejskie, to będzie grał lepiej i nie będzie raczej tak często gubił punktów, jak miało to miejsce na jesieni i póki co wygrywają choć dopiero druga wiosenna kolejka więc wszystko się okaże.
No i jak tak się patrzy na wyniki Lechii to trudno się zgodzić z Naszym trenerem, że mistrzostwo to wyłączna sprawa tercetu Wisła - Jaga - Legia. Tym bardziej, że oni gubią punkty a Lechia już jest zaraz za Legią. Następna kolejka jest ciekawa, Jaga jedzie do Poznania, mecz zgodowy naszych Braci we Wrocku, a my musimy zgarnąć 3 pkt. w Bytomiu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tego dorzuciłbym jeszcze po dwie czerwone. Kończyli by mecz w 9 i jeszcze 4 zawodników miałaby żółtka .![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ten początek rundy sprowadził nas (Jagiellonię) na ziemię. Nie mamy zespołu na miarę mistrzostwa, bo nie można go zdobyć, jeżeli traci się 5 punktów w dwóch meczach z rzędu u siebie, tym bardziej że nie mamy atutów na wyjazdach. Gra Jagiellonii w ogóle nie przypomina gry z jesieni i brak Grosickiego nie ma tutaj większego znaczenia. Jedyna nadzieja w tym, że tak słabo nie można grać przez całą rundę, więc liczę na miejsce na pudle na koniec sezonu. Jeżeli Jagiellonia nie potrafi udźwignąć ciężaru walki o mistrzostwo, to liczę, że tytuł trafi do Krakowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Wydaje mi się, że Jaga po prostu zobaczyła, że nie jest łatwo być faworytem. Nie jest tak łatwo dołączyć do czołówki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
do Probierza to chyba wszyscy maja uraz, niech lepiej pilnuje swojego "pola" na meczach a nie panoszy sie do polowy boiska.
Mit probierza i jagi minal, tak jak pisalem wczescniej LECHIA GDAŃSK !! ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cała "magia" talentu Probierza prysła.Odszedł ten który sam wział piłke i zrobil akcje a ten ktory zawsze byl tam gdzie trzeba sie zaciał.I Probierz juz tak zajebisty nie jest.Cała taktyke szlag trafił .Jak widac innych wariantow ten trener nie ma.
Ja obstawialem ze Jagi nawet na pudle nie bedzie po tym sezonie.W sumie dosc szybko umocniaja mnie w tym przekonaniu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.03.2011 o godz. 22:56.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Szacunek dla Lechii i Śląska, robią dla nas doskonałą robotę. Jeżdżą po wiochach, tłuką się i odbierają punkty kluczowym rywalom. Teraz będzie nam lżej, dużej lżej,pamiętajmy dzięki komu. Tylko grać swoje golić frajerów i widzimy się na Rynku. Przypominam,że wielkim nietaktem byłoby wyrzucenie Skorży z stolca trenera Legii. Tak nie po europejsku, bym rzekł. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Mamy kupe szczescia w tym sezonie. Widocznie los nam oddaje to co zabral wstawiajac kwadrature Jopa na 16 jard.
Jest fajnie, bedzie pewnie jeszcze fajniej. Probierz - polecial z Widzewa bo druzyna nie notowala zadnego progresu. Pilkarze przy Probierzu sie nie ucza, nie robia postepow. Druzyna gra lepiej ze wzgledu na transfery dodane, badz gorzej gdy ogniwo,dwa wypada. To nie jest trener lepiacy z gowna bat, tylko trener dewizowy. Ma kase na pilkarzy = ma wyniki. Odwrotnosc Lenczyka, czy Smudy. Nie lubie Probierza bo to bufon i byl strasznym .....m jako pilkarz. Co do meczu bydla z zagrypionymi jutrzejszego popoludnia. Absolutne 3 pkt dla Poznaniakow. Nie ma takiej mozliwosci zeby pasiaste bydlo mialo cos ugrac, a jeszcze zeby Wislak tym niedojdom kibicowal. Niech nas Amika dochodzi nawet na 1 pkt, najwazniejsze to pasmo porazek i lzy kochankow cyrankiewicza. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jaki jest rekord zwycięstw z rzędu w Ekstraklasie?
Coś mi się kojarzy że 8 i że już raz za Skorży, chyba zaraz po Levadii wyrównaliśmy ten rekord. Ale nie jestem pewny. Więc jak ktoś wie to niech napisze ;] Teraz mamy już 7. z rzędu więc może jakiś rekordzik po drodze się trafi? ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Online |
|
|
Chyba więcej nawet, ale ja bym Bytomia nie lekceważył, co pewnie uczyniła Korona
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Swoją drogą oglądałem na OSI program Dzień z mistrzem. Bohaterem był właśnie Guardiola z Białegostoku. Mecz z Ruchem, druga połowa. Wchodzi Essomba , i tu perełeka,założenia taktyczne Probierza: Fight, fight, fight !!! ![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do Lechii to naprawdę mają mocny skład. Moim zdaniem na wszystkich pozycjach oprócz ataku lepiej wychodzą w porównaniu do Jagi. Brakuje im tylko trochę napastnika z prawdziwego zdarzenia. Oczekiwania od Buvala i Shasankova czy jakoś tak były duże jednak trochę zawiedli. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten Łotysz - Lukjanovs jednak z niego jest taki bardziej skrzydłowy.
Może udałoby się wam wyciągnąć Niedzielana z Korony Nwaogu z Floty lub Cieślińskiego z Podbeskidzia? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. Zakładasz że nie będą mieli ochoty odebrać punktów akurat nam |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zdaje się że jednak więcej. Sama Wisła miała (o ile się nie mylę) 10. Skorża wyrównał ten rezultat.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do rekordu jeszcze trochę brakuje. 10 spotkań pod rząd zdarzyło się trzykrotnie w sezonie 1998/99 (wrzesień - luty), 2007/08 (wrzesień - grudzień) a ten ostani, za Skorży, rozłożył się na dwa sezony, początek był w maju 2009 i seria trwała do września 2009.
|
|
|