The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2011, 22:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk jakby trenował Śląska od początku sezonu to by dziś walczył o mistrza z Nami.

Keleman to chyba jeden z najlepszych bramkarzy w lidze jak nie najlepszy.Ogólnie Wrocławianie bardzo dobrze zorganizowani w defensywie.Dziwi mnie że do karnego nie podszedchodził Mila a tylko Kaz.
Wystarczy jutro ograc Widzew i odchodzimy grupie pościgowej
ad1 . Bez przesady , to tylko gdybanie . Poza tym większość przegranych za Tarasiewicza ( poza 5-2 z Widzewem ) było bardzo pechowych , więc juz wtedy Śląsk nie grał źle . Widocznie Śląskowi był potrzebny jakikolwiek bodziec , po 5 porażkach z rzędu .
To jeszcze nie jest drużyna na mistrza , ale na puchary jak najbardziej . Fajnie gdyby Lechia lub Śląsk mogły się pokazać w pucharach już w nowym sezonie , bo przynajmniej nie było by problemu zapełnienia nowych pięknych stadionów kibicami . Oczywiście marzeniem jest aby zagrała w nich również Wisła ( co raczej pewne ) i Jaga , gdzie mógłbym z czystym sumieniem kibicować tym 4 klubom .

ad3. Keleman rozegral świetny mecz, jednak z koronowaniem bym się wstrzymał . Wiele interwencj miał przypadkowych , a gracze Legi strzelali głównie na oślep .
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.03.2011, 22:42
No to się WKS rozkręcił, brawo Szczerze to nie spodziewałem się po Wrocławianach takich dobrych wyników. Jeszcze raz brawo i dziękujemy
Ale już bez przesady, że się mądrze Śląsk bronił. Typowa Częstochowa, z wybijaniem piłki z linii włącznie. Chyba ani jedna kontra Śląska w końcówce nie poszła.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
AmaDeo_Krk_
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 11.03.2011, 22:48
oby nasze chłopaki nie dały jutro d... a bedzie pieknie , 5 pkt
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 11.03.2011, 22:48
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ale po ten śmiech i zawiść?
Skąd wiesz jaką minę będzie miał Skorża a jaką Maskaant na koniec sezonu?
Ludzie, to różnica paru punktów. Jutro nie wygrywamy i znów się zrównujemy. Żeby Was ta pewność siebie nie zgubiła. Nie macie co robić tylko miny skrinować, może by tak ktoś wrzucił minę Maskaanta po meczu z Podbeskidziem?
A co może się mamy smucić z problemów Skorży w Warszawie. Już nie bądź taki święty i daj się pocieszyć innym, nawet w taki sposób. Nie wszyscy kochają Maćka tak jak Ty, że nie można sobie podnieść zadowolenia smutną miną trenera naszego( najprawdopodobniej) najgroźniejszego rywala w walce o mistrza .

Sam nie skacze z ogromnej radości po porażce Legii, ale przecież nie będę się z tego powodu smucił. I tak trzeba patrzeć na siebie i robić przewagę bo trudne mecze dopiero nas czekają.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 11.03.2011, 22:54
Ludzie, to różnica paru punktów. Jutro nie wygrywamy i znów się zrównujemy. Żeby Was ta pewność siebie nie zgubiła. Nie macie co robić tylko miny skrinować, może by tak ktoś wrzucił minę Maskaanta po meczu z Podbeskidziem?
Co do tego, że różnica jest niewielka i może się różnie skończyć, to całkowicie się z Tobą zgadzam. Musisz jednak pamiętać, że Maciejowi "Liga będzie ciekawsza" Skorży wielu nie może darować Levadii i porażki po 50 latach z Pasami. Ja się również do nich zaliczam.
rrr
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.03.2011, 23:08
Śląsk w tabeli wypracował nam dobrą okazję do zwiększenia dystansu. Naprawdę wielki szacunek za pomoc. Teraz najważniejsze aby wygrać z Widzewem i mamy bezcenne 5 punktów przewagi
Odpowiedz cytując
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 11.03.2011, 23:13
Wszystko układa się po naszej myśli........ oby nasi nie zawalili jutro i powinno być dobrze.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 11.03.2011, 23:13
Brawo Slask ! To jest zarowno bardzo dobry wynik dla Wisly jak i Lechii. Wisla powinna wygrac z Widzewem ale w tym sezonie nic nigdzie nie wiadomo. Mam nadzieje, ze Lechia wygra z bialorusia i przybliza sie do Legii i Jagielloni a wtedy Wisla bedzie miala ogromna szanse na oddalenie sie przynajmniej na kilka pkt. Ale i tak Mistrzem bedzie Lechia
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.03.2011, 23:15
Za taki styl,brak pomysłu na grę i żenująca transfery wyleciał od nas Skorża. Nie wiem, doprawdy nie wiem czym się kierowali goście z ITI podpisując Skorżę. Nie wiem. niemniej wielkim nietaktem byłby zwalnianie Skorży w obecnej sytuacji

Żeby jutro coś wpadło, na zero z tyłu i będzie dobrze. Zaraz się zlecą sępyale ze spokojem przypomnę,że mówiłem że trzy kolejki o odskoczymy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 11.03.2011, 23:17
Fajnie, że Śląsk pokazuje ładny i skuteczny futbol, bo widać że Polakami też da się grać dobrą piłkę i to nie tylko cudzoziemcy są zbawieniem dla naszej ligi. Nie to żebym faworyzował rodaków i był z tej gliny ulepiony co Piechniczki, Laty itd., ale przeginanie w drugą stronę równie mnie wkurza, ważne żeby znaleźć tutaj jakąś równowagę i nie popadać w jedną czy drugą skrajność. Polak czy cudzoziemiec, jak widać bez znaczenia, ważne żeby zebrać dobrych grajków, mieć dobrego trenera który potrafi ustawić zespół i tyle, cała filozofia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2011, 23:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za taki styl,brak pomysłu na grę i żenująca transfery wyleciał od nas Skorża. Nie wiem, doprawdy nie wiem czym się kierowali goście z ITI podpisując Skorżę. Nie wiem. niemniej wielkim nietaktem byłby zwalnianie Skorży w obecnej sytuacji
Ta "drużyna' spokojnie dobije do 10 przegranych ligowych w sezonie . Każdy trener po takim bilansie poleciałby na łeb , na szyję . W Legi zaś uparli się na Skorżę i niech tak dalej trzymają , liga będzie ciekawsza! (wiem że się powtarzam ale uwielbiam ten tekst )

Niby to nie moja sprawa , ale współczuję kibicom Legi takiego trenera , bo i u nas swego czasu w jednym sezonie zaliczył katastrofalne 5 porażek ( m.i. z Craxą i Legią ) oraz Levadie . Sznowałem go za 2 mistrzostwa dla Wisły , ale pod presją Skorża kompletnie sobie nie radzi . Nawet zapewniając mu idealne warunki dla zespołu zalicza taką kpinę .
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.03.2011, 23:25
Czyli nieprzypadkowo Jaga zremisowała ze Śląskiem, dobrze grają.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 11.03.2011, 23:28
No i jeszcze jedno. Poziom poziomem, jest jaki jest, ale nie mam nic przeciwko, żeby w dalszym ciągu co kolejkę ligową padało tyle zajebistych bramek. Tak naprawdę po tych początkowych kolejkach już można by było wybrać dziesiątkę takich, które zasługiwałyby na wyróżnienie w konkursie bramka sezonu.

Edit:

I trzecia myśl. Aż się prosi żeby spróbować Kaźmierczaka w kadrze, taki klon Kałużnego z czasów WC2002. Idealny zawodnik do stałych fragmentów gry wykonywanych przez Obraniaka lub Boenischa (szybkiego powrotu do zdrowia!), szczególnie jeśli obywatelstwo dostałby Perquis, to takie trio Perquis-Kaz-Głowacki byłoby groźne przy rzutach rożnych czy wolnych. Jest to piłkarz z potężnym pier******ciem z dystanasu, niezły technicznie (biorąc pod uwagę jego wzrost), przyzwoity w grze kombinacyjnej, ma dokładne przerzuty, do tego jest doświadczonym zawodnikiem, ograny w niezłych ligach i klubach. Od hasania w środku pola mamy Murawskiego, czy Bandrowskiego, a Matuszczyk nie zawsze mnie przekonuje, może to tylko moja opinia, ale przez zbyt dużą część spotkań w kadrze jest mało widoczny, a jednocześnie trudno go zakwalifikować do grona zawodników od czarnej roboty, do tego w lidze niemieckiej bywa, że nie do końca radzi sobie z presją.

Na pewno Adam miejsce w kadrze na E2012 (o ile uniknie kontuzji i spadku formy) powinien mieć, bo miewa przebłyski geniuszu, gdzie pokazuje swoje ogromne możliwości (vide asysty z WKS czy gol z Werderem w Bundeslidze) ale Kaz jest zawodnikiem zupełnie różnym od wymienionej dwójki, co miałoby niebagatelne znaczenie w kontekście ustalania taktyki pod konkretnego rywala. I tak gdybyśmy potrzebowali zestawienia pod grę na kontrę, to ofensywa mogłaby wyglądać tak:

Murawski, Matuszczyk - Peszko, Mierzejewski (Obraniak), Grosicki - Jeleń

...stricte defensywne zestawienie:

Murawski, Bandrowski, Kaźmierczak - Błaszczykowski, Mierzejewski - Lewandowski

...neutralne:

Murawski, Matuszczyk - Błaszczykowski, Mierzejewski (Peszko), Obraniak - Lewandowski

...tak że wbrew pozorom Smuda ma pole manewru i aż takiej biedy w tej kadrze nie ma, jak się to maluje. No ale to już trochę nie na temat.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.03.2011 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.03.2011, 23:44
Spokojnie, spokojnie.

Śląsk zagrał naprawdę dobry mecz, ale czy był lepszy- mam wątpliwości. Sporo szczęścia po stronie Wrocławian. Jednakże za zwycięstwo na takim terenie należy się Lenczykowi i piłkarzom duży szacunek i uznanie.

I sprawdziła się moja ocena po derbach Warszawy, gdzie po prostu grała drużyna słaba i bardzo słaba.Nie rozumiałem czym tak zachwycali się komentatorzy i dziennikarze po tym meczu- gra Legii była słabiutka.

No ale my nie oglądajmy się na innych- w tym roku mamy spore szanse na Mistrzostwo i warto się przyłożyć.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2011, 00:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ta "drużyna' spokojnie dobije do 10 przegranych ligowych w sezonie . Każdy trener po takim bilansie poleciałby na łeb , na szyję . W Legi zaś uparli się na Skorżę i niech tak dalej trzymają , liga będzie ciekawsza! (wiem że się powtarzam ale uwielbiam ten tekst )

Niby to nie moja sprawa , ale współczuję kibicom Legi takiego trenera , bo i u nas swego czasu w jednym sezonie zaliczył katastrofalne 5 porażek ( m.i. z Craxą i Legią ) oraz Levadie . Sznowałem go za 2 mistrzostwa dla Wisły , ale pod presją Skorża kompletnie sobie nie radzi . Nawet zapewniając mu idealne warunki dla zespołu zalicza taką kpinę .
Oj i bardzo dobrze że się uparli na Macieja niech go trzymają jak najdłużej !!!! .. Mam nadzieję że on i Dyzma Smuda nigdy do Wisły nie wrócą ... Bajki sprzedawali o miłości do klubu kibiców a po pół roku już Legie brali !!!! Nie wyobrażam sobie co by było gdyby Skorża był dalej trenerem tutaj i manager !!!! pościągał by takich gości jak do Legii to by za 5-7 lat nie udało się pozbyć .
Nie wiem czy będziemy na 100% mistrzem ale widzę że Maaskant i reszta robią swoje ....
budują dobrego ducha i mimo różnych narodowości jest atmosfera do pracy i wyników !!!! . Na dzień dzisiejszy patrząc na transfery Valcxa vs Wojciechowski vs Skorża wielki Plus dla naszego managera !!!!...
Jedyny błąd to sprzedaż Pawła Brożka ! szkoda szkoda bo Brożek przy takiej formie pomocników jaką mamy obecnie by postrzelał !!!! naprawdę spora strata
Borinho
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 12.03.2011, 00:24
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
I sprawdziła się moja ocena po derbach Warszawy, gdzie po prostu grała drużyna słaba i bardzo słaba.Nie rozumiałem czym tak zachwycali się komentatorzy i dziennikarze po tym meczu- gra Legii była słabiutka.
Póki mieli na to siły (czyli tak z 60 minut), to trzeba im przyznać, że w derbach grali bardzo dobrze pressingiem, siedli na Polonii i dzięki temu szybko organizowali się w ofensywie. No i zagrali z zębem, tego też odmówić im nie można. Ale prócz tych dwóch kwestii to to by było rzeczywiście na tyle.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2011, 00:27
rw88 ale przecież każdy o tym wie że fajnie by było mieć jak najwięcej db Polaków w klubie, nawet Maaskant o tym wspominał. Problem w tym że od małego takiemu utalentowanemu grajkowi mąci się kasą w głowie pojawiają się menedżerowie i zaczyna się windowanie cen. Ostatnio w jakimś artykule fajnie ktoś się wypowiedział że w naszej lidze brakuje współpracy między tymi najsilniejszymi klubami a słabszymi. Przecież można się dogadać na rozsądne odstępne czy ewentualne % od nast transferu, tylko cóż Polak pazerny to zdziera ile się da nie ważne od kogo.
Druga kwestia to własna hodowla piłkarzy ale tutaj trzeba postarać się wreszcie o jakąś porządna bazę treningową i odp kształtowanie piłkarzy. A z racji tego że trampkarze czy juniorzy grają ze śmiesznymi zespołami organizowałbym takim grupom raz w miesiącu mecz np z odpowiednikami z Bundesligi. I jak największy nacisk na taktykę i technikę a nie parcie na wynik na to mają czas tacy młodzi.

PS
sory za OT poniosło mnie.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 12.03.2011, 00:57
Gdyby Komorowski nie trafil w Kelemena z 5m to bylaby dupa a nie 3 pkt Slaska.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2011, 01:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Jop nie strzelił samobója Juszczykowi to byłaby dupa a nie 3:1 Lecha z ManCity. Gdyby babcia miała wąsy...

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
Kenet
Member

Od: 11.2005

Stary 12.03.2011, 02:14
Za przeproszeniem "huuj' co by było gdyby. Mamy realną szansę jutro na odskoczenie Legii na 5 pkt i trzeba ten krok zrobić. Ładny styl jest ważny, ale jutro przede wszystkim liczą się 3 pkt.

Druga sprawa to Cracovia-Lech, mam dylemat, bo niby Lech może nas gonić, ale jednak sporą ma stratę i mamy mecz z nimi u siebie. Więc oby parchy przegrały.
Pięknie byłoby świętować Mistrzostwo Polski patrząc zarazem jak starozakonni szykują się na walkę z Kluczborkiem, Radzionkowem, czy Polkowicami w 1 lidze, czego sobie i Wam życzę
...nadszedł czas rzucenia kagańców z pyska...
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2011, 02:50
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cie."Gdyby" Śląsk wykorzystał jedną z sytuacji z parchami, "gdyby" Mierzejewski strzelił do pustej bramki w derbach Warszawy...

Zawsze będzie jakieś "gdyby"...

Dobrze,że nie robili zdjęć Petrescu
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 12.03.2011 o godz. 03:01.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.03.2011, 04:11
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za taki styl,brak pomysłu na grę i żenująca transfery wyleciał od nas Skorża
Melikson, Pareiko, Sivakov, Jaliens, Genkov, Boukhari i Branco. Jakoś nie mam przekonania, że ich transfery są żenujące w porównaniu do naszych.
Hubnik, Vrdoljak, Manu, Kelhar, Gol, Cabral, Mezenga, Ogbuke, Knezević, Antolović. Kucharczyka w sumie też można zaliczyć jako odkrycie Skorży.

U nas Melikson wygląda świetnie. Pareiko gra bardzo dobrze i solidnie. Sivakov jak dotąd wygrywa rywalizację z Jirsakiem, ale powodów do zachwytów raczej nie dostarcza. Po Jaliensie chyba wszyscy oczekiwaliśmy znacznie więcej. Genkov gra, bo nikt inny nie nadaje się na wysuniętego napastnika. Gdyby musiał rywalizować z Brożkiem, z taką grą jak pokazywał dotąd, zaczynałby mecze na ławie i nie wstawał z niej przed 75tą minutą. Boukhari'ego trudno nazwać choćby jokerem. Na dzień dzisiejszy nic nie wskazuje, że w przekroju całego sezonu zrobi różnicę w więcej niż 5 meczach. Branco wcale nie powinno tu być.

Nie wiem jakiej skali trzeba użyć, by stwierdzić, że w transferach jest jakaś przytłaczająca przewaga na naszą korzyść. Nasze wydają mi się bardziej przemyślane, ale jakościowej przepaści, to ja tu nie widzę.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.03.2011, 08:54
gigant napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Lenczyk nie palnął parę słów za duzo by przypodobać się parchom, znów bym go polubił, a tak lubie Śląsk bez niego.
A co powiedział ?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.03.2011, 08:57
Ja myślę,, że do końca w walce o Mistrzostwo i tak zostanie tylko Wisła i Legia.

Wczorajszy mecz to raczej wypadek przy pracy, Śląsk zaparkował autobus w bramce i mu się udało parę razy skontrować. Pomimo to gratulacje i podziękowania za wynik bo jest znakomity dla Wisły .
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2011, 09:13
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze niedawno wiele osób podniecało się Legią, a szczególnie Hubnikiem, a dzisiaj już wszyscy jej współczują. Meczu nie oglądałem, widziałem tylko bramki. Druga ze spalonego. Mam nadzieję, że jutro wpadną 3 pkt. a Cracovia z Lechem zremisuje.

akurat Hubnik ciągle jest świetnym piłkarzem , a w 2 połowie przydarzyła mu się kontuzja więc musiał szybko zejść

Nie ulega wątpliwości że gdyby nie Hubnik , Legia na pewno nie ugrała by aż 4 punktów na wiosne. To wciąż przeciętny , niezgrany zespół , tylko najbardziej medialny w lidze . Do tego z trenerem który powinien wybrać inny zawód .

Co do tego Kaza w Kadrze to bym nie przesadzał , bo musi pokazywać coś więcej niż świetne bramki bo w kadrze o takie nie będzie już tak prosto , a i nie z tego powinno się rozliczać defensywnego pomocnika . Wilka uważam za lepszego piłkarza , chociaz nie dysponującego takim uderzeniem . Jest jednak mocniejszy psychicznie od Kazimierczaka , bo to głównie ten fant spalał go w wielu spotkaniach .
Jeśli doprowadzi w tym sezonie Śląsk do pucharów to myślę że więcej graczy Śląska powinno mieć szansę w kadrze .

Mila to teoretycznie spalony piłkarz , ale uważam że teraz gra nawet lepiej niż w czasach świetności w Groclinie , bardziej dojrzale .
Fojut prezentuje się coraz lepiej . Jako że w Polsce nie mamy środkowych obrońców warto mu kiedys dać szansę . Poza tym Socha na boku obrony naprawde fajnie się prezentował i nie wiem czy i nie Valckx nie powinnien się mu przyglądnąć jako zastępstwo za Cikosa .

Ogólnie to Śląsk ma naprawde ciekawą ekipę z Polakami w składzie . Jedyne czego nie ma ten zespoł to napastnika , bo nie jest nim ani Ćwielong , ani Szewczuk ani Gikiewicz .
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.03.2011, 09:34
Kenet napisał(a):Wyświetl post
Pięknie byłoby świętować Mistrzostwo Polski patrząc zarazem jak starozakonni szykują się na walkę z Kluczborkiem, Radzionkowem, czy Polkowicami w 1 lidze, czego sobie i Wam życzę
Oprócz Widzewa, mamy w następnych kolejkach kolejno: Bytom, Jage, Korone, Bełchatów, Śląsk, Górnik i Lechie. Trzeba nagromadzić w tych meczach jak najwięcej punktów, bo po nich 3 najważniejsze mecze rundy:

26 kolejka: Wisła-Lech => tym meczem pozbawiamy kuchenki nawet matematycznych szans na obronę tytułu
27 kolejka: Wisła-Cracovia => tym meczem zapewniamy craxie degradację
28 kolejka: Legia-Wisła => tu zapewniamy sobie tytuł Mistrza Polski 2011

I co najlepsze: wcale nie musimy zdobyć kompletu punktów w tych 3 w/w meczach, żeby spełniły się te następstwa jakie wypisałem
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.03.2011, 09:43
Edson napisał(a):Wyświetl post
Oprócz Widzewa, mamy w następnych kolejkach kolejno: Bytom, Jage, Korone, Bełchatów, Śląsk, Górnik i Lechie. Trzeba nagromadzić w tych meczach jak najwięcej punktów, bo po nich 3 najważniejsze mecze rundy:

26 kolejka: Wisła-Lech => tym meczem pozbawiamy kuchenki nawet matematycznych szans na obronę tytułu

I co najlepsze: wcale nie musimy zdobyć kompletu punktów w tych 3 w/w meczach, żeby spełniły się te następstwa jakie wypisałem
nie dziel skóry na żywym niedźwiedziu..mu też nie gramy jak Barca gdzie można byc pewnym kolejnych wygranych
najważniejszy jest wynik końcowy,, troszke emocji do końca też potrzeba..

co do samego meczu Śląska tez różnie mogło być,, można gdybać..
dwa razy z linii bramkowych wybijana piłka.. ala bardzo dobrze się skończyło, i gratuluje bratom z Wrocławia oby tak dalej.

.
http://narodowcy.net/gazeta-wyborcza...ow/2011/03/09/
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 12.03.2011 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2011, 09:46
Cytat:

Mi sie podoba ten scenariusz. Dokladam jeszcze cos od siebie. W tych meczach ktore mamy na poczatku wcale nie musimy za wszelka cene tylko wygrywac jesli dalej beda gubic punkty Jaga, Legia i mam nadzieje ze i Amica wreszcie zacznie je tracic.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.03.2011, 09:48
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę,, że do końca w walce o Mistrzostwo i tak zostanie tylko Wisła i Legia.

Wczorajszy mecz to raczej wypadek przy pracy, Śląsk zaparkował autobus w bramce i mu się udało parę razy skontrować. Pomimo to gratulacje i podziękowania za wynik bo jest znakomity dla Wisły .
Amika jedzie jutro na Kałużę. Jeśli wywalczy 3 punkty, będzie miała 3 straty do Legii i bezpośredni mecz na Bułgarskiej w zapasie.

To my z Jagą możemy odskoczyć, ale szczególnie w przypadku zawodników z Białegostoku nie jest to łatwe. Lechia to solidny zespół.

Moim zdaniem Maaskant niesłusznie skreślił Amikę. Oni są niestety jak najbardziej w grze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.03.2011, 09:50
Edson napisał(a):Wyświetl post

)
Nie popadajmy w tak skrajne nastroje.

Jaga, Belchatów czy Górnik na pewno nie padną na kolana na R22. Tak samo dziś Widzew. To będą bardzo ciężkie mecze.

Korona, Śląsk, Lechia - ciężko będzie wygrać każde z tych spotkań. 5-6 pkt będą bardzo dobrym wynikiem.

No, a potem te 3 trudne mecze, w którch wszystko się może zdarzyć.

Wydaje mi się że do samego końca będziemy walczyć o Mistrzostwo.
Zwłaszcza że nie gramy tak fantastycznie jak mogłoby się wydawać po 6 ostatnich kolejkach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów