|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
To jeszcze nie jest drużyna na mistrza , ale na puchary jak najbardziej . Fajnie gdyby Lechia lub Śląsk mogły się pokazać w pucharach już w nowym sezonie , bo przynajmniej nie było by problemu zapełnienia nowych pięknych stadionów kibicami . Oczywiście marzeniem jest aby zagrała w nich również Wisła ( co raczej pewne ) i Jaga , gdzie mógłbym z czystym sumieniem kibicować tym 4 klubom . ad3. Keleman rozegral świetny mecz, jednak z koronowaniem bym się wstrzymał . Wiele interwencj miał przypadkowych , a gracze Legi strzelali głównie na oślep . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
No to się WKS rozkręcił, brawo
![]() Ale już bez przesady, że się mądrze Śląsk bronił. Typowa Częstochowa, z wybijaniem piłki z linii włącznie. Chyba ani jedna kontra Śląska w końcówce nie poszła. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
oby nasze chłopaki nie dały jutro d... a bedzie pieknie , 5 pkt
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Sam nie skacze z ogromnej radości po porażce Legii, ale przecież nie będę się z tego powodu smucił. I tak trzeba patrzeć na siebie i robić przewagę bo trudne mecze dopiero nas czekają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Śląsk w tabeli wypracował nam dobrą okazję do zwiększenia dystansu. Naprawdę wielki szacunek za pomoc. Teraz najważniejsze aby wygrać z Widzewem i mamy bezcenne 5 punktów przewagi
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wszystko układa się po naszej myśli........ oby nasi nie zawalili jutro i powinno być dobrze.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Brawo Slask ! To jest zarowno bardzo dobry wynik dla Wisly jak i Lechii. Wisla powinna wygrac z Widzewem ale w tym sezonie nic nigdzie nie wiadomo. Mam nadzieje, ze Lechia wygra z bialorusia i przybliza sie do Legii i Jagielloni a wtedy Wisla bedzie miala ogromna szanse na oddalenie sie przynajmniej na kilka pkt. Ale i tak Mistrzem bedzie Lechia
![]() ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Za taki styl,brak pomysłu na grę i żenująca transfery wyleciał od nas Skorża. Nie wiem, doprawdy nie wiem czym się kierowali goście z ITI podpisując Skorżę. Nie wiem. niemniej wielkim nietaktem byłby zwalnianie Skorży w obecnej sytuacji
![]() Żeby jutro coś wpadło, na zero z tyłu i będzie dobrze. Zaraz się zlecą sępy ale ze spokojem przypomnę,że mówiłem że trzy kolejki o odskoczymy.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie, że Śląsk pokazuje ładny i skuteczny futbol, bo widać że Polakami też da się grać dobrą piłkę i to nie tylko cudzoziemcy są zbawieniem dla naszej ligi. Nie to żebym faworyzował rodaków i był z tej gliny ulepiony co Piechniczki, Laty itd., ale przeginanie w drugą stronę równie mnie wkurza, ważne żeby znaleźć tutaj jakąś równowagę i nie popadać w jedną czy drugą skrajność. Polak czy cudzoziemiec, jak widać bez znaczenia, ważne żeby zebrać dobrych grajków, mieć dobrego trenera który potrafi ustawić zespół i tyle, cała filozofia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Niby to nie moja sprawa , ale współczuję kibicom Legi takiego trenera , bo i u nas swego czasu w jednym sezonie zaliczył katastrofalne 5 porażek ( m.i. z Craxą i Legią ) oraz Levadie . Sznowałem go za 2 mistrzostwa dla Wisły , ale pod presją Skorża kompletnie sobie nie radzi . Nawet zapewniając mu idealne warunki dla zespołu zalicza taką kpinę . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czyli nieprzypadkowo Jaga zremisowała ze Śląskiem, dobrze grają.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i jeszcze jedno. Poziom poziomem, jest jaki jest, ale nie mam nic przeciwko, żeby w dalszym ciągu co kolejkę ligową padało tyle zajebistych bramek. Tak naprawdę po tych początkowych kolejkach już można by było wybrać dziesiątkę takich, które zasługiwałyby na wyróżnienie w konkursie bramka sezonu.
Edit: I trzecia myśl. Aż się prosi żeby spróbować Kaźmierczaka w kadrze, taki klon Kałużnego z czasów WC2002. Idealny zawodnik do stałych fragmentów gry wykonywanych przez Obraniaka lub Boenischa (szybkiego powrotu do zdrowia!), szczególnie jeśli obywatelstwo dostałby Perquis, to takie trio Perquis-Kaz-Głowacki byłoby groźne przy rzutach rożnych czy wolnych. Jest to piłkarz z potężnym pier******ciem z dystanasu, niezły technicznie (biorąc pod uwagę jego wzrost), przyzwoity w grze kombinacyjnej, ma dokładne przerzuty, do tego jest doświadczonym zawodnikiem, ograny w niezłych ligach i klubach. Od hasania w środku pola mamy Murawskiego, czy Bandrowskiego, a Matuszczyk nie zawsze mnie przekonuje, może to tylko moja opinia, ale przez zbyt dużą część spotkań w kadrze jest mało widoczny, a jednocześnie trudno go zakwalifikować do grona zawodników od czarnej roboty, do tego w lidze niemieckiej bywa, że nie do końca radzi sobie z presją. Na pewno Adam miejsce w kadrze na E2012 (o ile uniknie kontuzji i spadku formy) powinien mieć, bo miewa przebłyski geniuszu, gdzie pokazuje swoje ogromne możliwości (vide asysty z WKS czy gol z Werderem w Bundeslidze) ale Kaz jest zawodnikiem zupełnie różnym od wymienionej dwójki, co miałoby niebagatelne znaczenie w kontekście ustalania taktyki pod konkretnego rywala. I tak gdybyśmy potrzebowali zestawienia pod grę na kontrę, to ofensywa mogłaby wyglądać tak: Murawski, Matuszczyk - Peszko, Mierzejewski (Obraniak), Grosicki - Jeleń ...stricte defensywne zestawienie: Murawski, Bandrowski, Kaźmierczak - Błaszczykowski, Mierzejewski - Lewandowski ...neutralne: Murawski, Matuszczyk - Błaszczykowski, Mierzejewski (Peszko), Obraniak - Lewandowski ...tak że wbrew pozorom Smuda ma pole manewru i aż takiej biedy w tej kadrze nie ma, jak się to maluje. No ale to już trochę nie na temat.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.03.2011 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Spokojnie, spokojnie.
Śląsk zagrał naprawdę dobry mecz, ale czy był lepszy- mam wątpliwości. Sporo szczęścia po stronie Wrocławian. Jednakże za zwycięstwo na takim terenie należy się Lenczykowi i piłkarzom duży szacunek i uznanie. I sprawdziła się moja ocena po derbach Warszawy, gdzie po prostu grała drużyna słaba i bardzo słaba.Nie rozumiałem czym tak zachwycali się komentatorzy i dziennikarze po tym meczu- gra Legii była słabiutka. No ale my nie oglądajmy się na innych- w tym roku mamy spore szanse na Mistrzostwo i warto się przyłożyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie wiem czy będziemy na 100% mistrzem ale widzę że Maaskant i reszta robią swoje .... budują dobrego ducha i mimo różnych narodowości jest atmosfera do pracy i wyników !!!! . Na dzień dzisiejszy patrząc na transfery Valcxa vs Wojciechowski vs Skorża wielki Plus dla naszego managera !!!!... Jedyny błąd to sprzedaż Pawła Brożka ! szkoda szkoda bo Brożek przy takiej formie pomocników jaką mamy obecnie by postrzelał !!!! naprawdę spora strata ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki mieli na to siły (czyli tak z 60 minut), to trzeba im przyznać, że w derbach grali bardzo dobrze pressingiem, siedli na Polonii i dzięki temu szybko organizowali się w ofensywie. No i zagrali z zębem, tego też odmówić im nie można. Ale prócz tych dwóch kwestii to to by było rzeczywiście na tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rw88 ale przecież każdy o tym wie że fajnie by było mieć jak najwięcej db Polaków w klubie, nawet Maaskant o tym wspominał. Problem w tym że od małego takiemu utalentowanemu grajkowi mąci się kasą w głowie pojawiają się menedżerowie i zaczyna się windowanie cen. Ostatnio w jakimś artykule fajnie ktoś się wypowiedział że w naszej lidze brakuje współpracy między tymi najsilniejszymi klubami a słabszymi. Przecież można się dogadać na rozsądne odstępne czy ewentualne % od nast transferu, tylko cóż Polak pazerny to zdziera ile się da nie ważne od kogo.
Druga kwestia to własna hodowla piłkarzy ale tutaj trzeba postarać się wreszcie o jakąś porządna bazę treningową i odp kształtowanie piłkarzy. A z racji tego że trampkarze czy juniorzy grają ze śmiesznymi zespołami organizowałbym takim grupom raz w miesiącu mecz np z odpowiednikami z Bundesligi. I jak największy nacisk na taktykę i technikę a nie parcie na wynik na to mają czas tacy młodzi. PS sory za OT poniosło mnie. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdyby Komorowski nie trafil w Kelemena z 5m to bylaby dupa a nie 3 pkt Slaska.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gdyby Jop nie strzelił samobója Juszczykowi to byłaby dupa a nie 3:1 Lecha z ManCity. Gdyby babcia miała wąsy...
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Za przeproszeniem "huuj' co by było gdyby. Mamy realną szansę jutro na odskoczenie Legii na 5 pkt i trzeba ten krok zrobić. Ładny styl jest ważny, ale jutro przede wszystkim liczą się 3 pkt.
Druga sprawa to Cracovia-Lech, mam dylemat, bo niby Lech może nas gonić, ale jednak sporą ma stratę i mamy mecz z nimi u siebie. Więc oby parchy przegrały. Pięknie byłoby świętować Mistrzostwo Polski patrząc zarazem jak starozakonni szykują się na walkę z Kluczborkiem, Radzionkowem, czy Polkowicami w 1 lidze, czego sobie i Wam życzę ![]() ![]()
...nadszedł czas rzucenia kagańców z pyska...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Proszę Cie."Gdyby" Śląsk wykorzystał jedną z sytuacji z parchami, "gdyby" Mierzejewski strzelił do pustej bramki w derbach Warszawy...
Zawsze będzie jakieś "gdyby"...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 12.03.2011 o godz. 03:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Melikson, Pareiko, Sivakov, Jaliens, Genkov, Boukhari i Branco. Jakoś nie mam przekonania, że ich transfery są żenujące w porównaniu do naszych.
Hubnik, Vrdoljak, Manu, Kelhar, Gol, Cabral, Mezenga, Ogbuke, Knezević, Antolović. Kucharczyka w sumie też można zaliczyć jako odkrycie Skorży. U nas Melikson wygląda świetnie. Pareiko gra bardzo dobrze i solidnie. Sivakov jak dotąd wygrywa rywalizację z Jirsakiem, ale powodów do zachwytów raczej nie dostarcza. Po Jaliensie chyba wszyscy oczekiwaliśmy znacznie więcej. Genkov gra, bo nikt inny nie nadaje się na wysuniętego napastnika. Gdyby musiał rywalizować z Brożkiem, z taką grą jak pokazywał dotąd, zaczynałby mecze na ławie i nie wstawał z niej przed 75tą minutą. Boukhari'ego trudno nazwać choćby jokerem. Na dzień dzisiejszy nic nie wskazuje, że w przekroju całego sezonu zrobi różnicę w więcej niż 5 meczach. Branco wcale nie powinno tu być. Nie wiem jakiej skali trzeba użyć, by stwierdzić, że w transferach jest jakaś przytłaczająca przewaga na naszą korzyść. Nasze wydają mi się bardziej przemyślane, ale jakościowej przepaści, to ja tu nie widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja myślę,, że do końca w walce o Mistrzostwo i tak zostanie tylko Wisła i Legia.
Wczorajszy mecz to raczej wypadek przy pracy, Śląsk zaparkował autobus w bramce i mu się udało parę razy skontrować. Pomimo to gratulacje i podziękowania za wynik bo jest znakomity dla Wisły .![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
akurat Hubnik ciągle jest świetnym piłkarzem , a w 2 połowie przydarzyła mu się kontuzja więc musiał szybko zejść Nie ulega wątpliwości że gdyby nie Hubnik , Legia na pewno nie ugrała by aż 4 punktów na wiosne. To wciąż przeciętny , niezgrany zespół , tylko najbardziej medialny w lidze . Do tego z trenerem który powinien wybrać inny zawód . Co do tego Kaza w Kadrze to bym nie przesadzał , bo musi pokazywać coś więcej niż świetne bramki bo w kadrze o takie nie będzie już tak prosto , a i nie z tego powinno się rozliczać defensywnego pomocnika . Wilka uważam za lepszego piłkarza , chociaz nie dysponującego takim uderzeniem . Jest jednak mocniejszy psychicznie od Kazimierczaka , bo to głównie ten fant spalał go w wielu spotkaniach . Jeśli doprowadzi w tym sezonie Śląsk do pucharów to myślę że więcej graczy Śląska powinno mieć szansę w kadrze . Mila to teoretycznie spalony piłkarz , ale uważam że teraz gra nawet lepiej niż w czasach świetności w Groclinie , bardziej dojrzale . Fojut prezentuje się coraz lepiej . Jako że w Polsce nie mamy środkowych obrońców warto mu kiedys dać szansę . Poza tym Socha na boku obrony naprawde fajnie się prezentował i nie wiem czy i nie Valckx nie powinnien się mu przyglądnąć jako zastępstwo za Cikosa . Ogólnie to Śląsk ma naprawde ciekawą ekipę z Polakami w składzie . Jedyne czego nie ma ten zespoł to napastnika , bo nie jest nim ani Ćwielong , ani Szewczuk ani Gikiewicz . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
26 kolejka: Wisła-Lech => tym meczem pozbawiamy kuchenki nawet matematycznych szans na obronę tytułu 27 kolejka: Wisła-Cracovia => tym meczem zapewniamy craxie degradację 28 kolejka: Legia-Wisła => tu zapewniamy sobie tytuł Mistrza Polski 2011 I co najlepsze: wcale nie musimy zdobyć kompletu punktów w tych 3 w/w meczach, żeby spełniły się te następstwa jakie wypisałem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
najważniejszy jest wynik końcowy,, troszke emocji do końca też potrzeba.. co do samego meczu Śląska tez różnie mogło być,, można gdybać.. dwa razy z linii bramkowych wybijana piłka.. ala bardzo dobrze się skończyło, i gratuluje bratom z Wrocławia oby tak dalej. . http://narodowcy.net/gazeta-wyborcza...ow/2011/03/09/
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 12.03.2011 o godz. 09:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
To my z Jagą możemy odskoczyć, ale szczególnie w przypadku zawodników z Białegostoku nie jest to łatwe. Lechia to solidny zespół. Moim zdaniem Maaskant niesłusznie skreślił Amikę. Oni są niestety jak najbardziej w grze. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jaga, Belchatów czy Górnik na pewno nie padną na kolana na R22. Tak samo dziś Widzew. To będą bardzo ciężkie mecze. Korona, Śląsk, Lechia - ciężko będzie wygrać każde z tych spotkań. 5-6 pkt będą bardzo dobrym wynikiem. No, a potem te 3 trudne mecze, w którch wszystko się może zdarzyć. Wydaje mi się że do samego końca będziemy walczyć o Mistrzostwo. Zwłaszcza że nie gramy tak fantastycznie jak mogłoby się wydawać po 6 ostatnich kolejkach. |
|
|