The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2011, 00:19
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
To podobno spotterka kibiców Polonii. Bała się o ich zachowanie i czytała co jakiś czas regulamin.

http://www.youtube.com/watch?v=F3qte...tailpage#t=50s
A kto tam nasze "Proszę Cię" odgapił?
A (L) od Widzewa zerżnęła "Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem", tak na chama? ;]
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.03.2011, 08:36
Legia aktualnie wygląda na najpoważniejszego konkurenta Wisły w wyścigu o Mistrzostwo.
Skorża dobrze poukładał zespół, a gracze tacy jak Radovic, Kiełbowicz, Rzeźniczak czy Kucharski osiągnęli przy nim absolutnie szczytową formę. Powtarza się histora z Wisły, gdzie dopiero przy Skorży zaczęli grać jak gwiazdy Brożkowie, Zieńczuk czy Małecki.
Dobrze, że przynajmniej im transfery letnie nie wyszły, a szkoda, że kupili Hubnika, bo widać, że gość robi różnicę.

A propos utrzymania Cracovii - Pasy mają 8 pkt straty do miejsca zapewniającego utrzymanie - to dokładnie tyle ile ma Lech straty do lidera. Nie rozumiem, dalczego o Lechu mówi się, że włączy się w walkę o Mistrzostwo, a Cracovię skazuje się na pożarcie. Imho mają podobne szanse, a ja jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Stary 07.03.2011, 09:06
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A propos utrzymania Cracovii - Pasy mają 8 pkt straty do miejsca zapewniającego utrzymanie - to dokładnie tyle ile ma Lech straty do lidera. Nie rozumiem, dalczego o Lechu mówi się, że włączy się w walkę o Mistrzostwo, a Cracovię skazuje się na pożarcie. Imho mają podobne szanse, a ja jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki
Jedno drugiemu nie rowne. Lech jest przeciesz lepsza druzyna i naturalnie, powinno im latwiej isc odrabianie straty.

To tak jak na rajdach, jeden kierowca jedzie samochodem z napedem na cztery kola, inny na dwa kola. Obydwoje maja na starcie podobne szanse na zwyciestwo, ale to ten z lepszym samochodem, ma lepsze szanse na osiagniecie tego wyniku. Moze troche z dupy porownanie, ale mniej wiecej tak to wyglada.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 07.03.2011, 09:35
northrop napisał(a):Wyświetl post
Jedno drugiemu nie rowne. Lech jest przeciesz lepsza druzyna i naturalnie, powinno im latwiej isc odrabianie straty.

To tak jak na rajdach, jeden kierowca jedzie samochodem z napedem na cztery kola, inny na dwa kola. Obydwoje maja na starcie podobne szanse na zwyciestwo, ale to ten z lepszym samochodem, ma lepsze szanse na osiagniecie tego wyniku. Moze troche z dupy porownanie, ale mniej wiecej tak to wyglada.
Nie, no oczywiście złe porównanie. Lech musi rywalizować z Wisłą, Legią i Jagą które będą większość wygrywać (cztery koła), a Cracovia z Arką czy Polonią Bytom - czyli z zespołami które będą większość przegrywać (dwa koła).
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.03.2011, 09:52
Oldpara, z jednej strony masz rację. Jednak weź pod uwagę, że Cracovia to póki co śmiga na monocyklu z gwoździem w bieżniku i urwanym amortyzatorem Z pewnością nie można ich jeszcze skreślać, niemniej sądzę, że mniejsza jest ich szansa na utrzymanie niż Lecha na tytuł. Zaznaczam przy tym, że moim zdaniem mistrzem będzie Wisła lub Legia.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.03.2011, 09:57
obecna sytuacja Pasów wygląda nieciekawie, wg mnie (nawiązując do Waszej motoryzacyjnej terminologi) do wyścigu startują na:
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.03.2011, 10:14
(...) jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki
Ja też, zdecydowanie. W następnej kolejce najlepszy byłby remis pomiędzy Amiką i Pasami, ale zwycięstwo pasów też nie byłoby złe. Po pierwsze nie sądzę, aby to zwycięstwo uratowało craxę, a z drugiej strony w obozie amikorza taki wynik doprowadziłby do drastycznego spadku morale. Czyli mówiąc krótko: dwie pieczenie na jednym ogniu.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.03.2011, 10:21
Wprawdzie dopiero druga kolejka rundy jesiennej (w dodatku niekompletna, bo mamy jeszcze zaległy mecz Jagiellonii ze Śląskiem jutro), ale zaczyna się w końcu krystalizować jakiś podział - grupa liderów (Wisła, Legia, Jagiellonia, mieszczące się w przedziale 33-31 punktów), potem 4 punkty dziury, peleton (Lechia, Korona, Górnik, GKS, Lech, mieszczące się w przedziale 27-25 punktów), potem 4 punkty dziury, grupa walcząca o utrzymanie (Widzew, Polonia W., Śląsk, Zagłębie, Polonia B., Ruch i Arka, mieszczące się w przedziale 21-17 putnktów) i na końcu outsider Cracovia z 10 punktami.

Wiadomo, że pewnie jeszcze nie raz zobaczymy przesunięcia między grupami, ale w końcu widać jakieś zalążki podziału ligi - co ma o tyle znaczenie, że za parę kolek (zakładając, że faworyci nie będą głupio gubić punktów, a na dole nie zacznie się kotłować) zaczną się pojawiać drużyny z zabezpieczonym ligowym bytem, a bez szans na puchary - a to jednak jakiś wpływ ma.
Legionista
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2011, 10:58
Potrafi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób można w kilka miesięcy nauczyć 24 latka dośrodkowywać
Bo to co wczoraj wyprawiał Rzeźniczak to nie ukrywam, wprawiało mnie w istne zdumienie
Chłopak już tyle lat gra w lidze, że sie jakiegoś dużego postępu po nim nie spodziewałem
a tu teraz wychodzi, że prawa obrona to bedzie najmocniej obsadzona pozycja defensywna z pola w kadrze
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.03.2011, 11:05
Przy Skorzy tak czesto jest. U Was tez przy tym trenerze ktos "eksplodowal", tutaj wypadlo na Rzezniczka. Nie widze w tym nic dziwnego.
Do kadry moze i sie nadaje na lawe, ale poczekac trzeba do konca sezonu. Piszczkowi w tej chwili moze czyscic buty.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 07.03.2011, 11:05
Cytat:
Potrafi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób można w kilka miesięcy nauczyć 24 latka dośrodkowywać
Tak samo, jak raczej przeciętnego pod kątem international level 23-latka nauczono skakać I na 10 lat mieliśmy bohatera narodowego
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2011, 11:10
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zostawał po zajęciach

Cytat:
To jak to jest z tym zostawaniem po treningu w Legii? Od ponad roku nie było przecież takiego przypadku. Z czego to wynika?
- Problemem jest brak boiska na Legii. Nie było jak zostać – wszyscy na zajęcia dojeżdżamy wspólnie autokarem i nim też razem wracamy. Po skończeniu treningu musieliśmy więc wracać do busa i jechaliśmy do klubu, nie było warunków na zostawanie po zajęciach. To się zmieni już niedługo, w marcu czy kwietniu zostanie oddana nowa płyta boczna przy Łazienkowskiej i wtedy wrócimy do starych zwyczajów – kto będzie miał potrzebę to zostanie i poćwiczy dłużej to, nad czym musi popracować. Tutaj na Cyprze szkoleniowiec daje nam możliwość potrenowania dłużej – choć kilka lub kilkanaście minut. Taki kwadrans dziennie nad danym elementem powtarzany codziennie daje naprawdę spory wymiar czasowy. To dla mnie np. pięćdziesiąt dośrodkowań dodatkowych dziennie, co w skali tygodnia da tych zagrań pięćset . A tu już całkiem pokaźna liczba.
No właśnie, dziś po zajęciach głównych widać cię było głównie w okolicach narożnika boiska. Czy dośrodkowania to główny element, jaki chcesz poprawić?
- (śmiech) Tak, wszyscy mówią o tych moich dośrodkowaniach, więc czas aby je poprawić. To kwestia pewnego wyuczenia, odpowiedniej ilości wykonanych powtórzeń. Jeśli będę coś robił dzień w dzień to nie ma siły, aby w końcu nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 07.03.2011, 11:21
Dwa najlepsze sezony Pawła Brożka też zaczęły się od układania stopy ze Skorżą. Chociaż to ryzykowna teoria, że Skorża może tak wpłynąć na zawodnika.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 07.03.2011, 12:37
Cytat który zapodał emj10 powyżej dobitnie pokazuje w jakiej dupie jesteśmy/byliśmy z bazą treningową.
Jeszcze parę lat temu wszystkie drużyny, łącznie z Legią, Wisłą i Lechem miały infrastrukturę na aktualnym poziomie Polonii Bytom. Teraz też jest nie jest różowo, ale przynajmniej stadiony i zaplecze zostało pobudowane, i nie są to blaszane baraki ale eleganckie kompleksy z restauracjami, salonami masażu niedaleko boiska - na takim obiekcie fajnie zostać godzinę dłużej i poćwiczyć np. wolne, czy dośrodkowania. Rzeczywiście jak drużyna jest dowożona gdzieś autokarem bo najbliższe zielone boisko terningowe jest 20 km do stadionu, to nie sprzyja to indywidualnym cyklom terningowym i szlifowaniu jakiść elementów.

A co do Skorży - nie wiadomo jak to się skończy, ale generalnie przebudowa Legii idzie raczej w dobrym kierunku. Nawet okienko transferowe pokazało, że sie chłopak w końcu na błędach uczy i podobno zablokował cały szrot jaki mu podsuwano, i zdecydował sie dopiero na Hubnika w ostatniej chwili. Z zaciągu letniego tylko Vrdoljak był sensowny, reszta mogłaby grać co najwyżej w GKS Bełchatów, czy innym Zagłębiu Lubin. Usunięto z drużyny tkankę rakową (Iwański, Giza, Szala, Mięciel) a z tych co zostali wyciśnięto absolutnego maksa (albo nawet nie wiem, czy nie wiecej - taki Rzeźniczak wygląda jak na jakichś prochach wspomagających )

Swoją drogą - jeszcze po 2-3 takich Hubników/Meliksonów/Rudnevsów w każdej ekipie i na prawdę możemy powiedzieć, że poziom drużyn czołówki rośnie, a nie obniża się.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.03.2011, 12:48
Zamnkęli im trybunę. Szczerze to rozumiem to. Co innego ich odpalanie, a co innego rzucanie.Widzew zrobił tydzień temu siarę całemu ruchowi kibicowskiemu w Poznaniu, a teraz Legia. I jak niby chcecie walczyć o race na stadionie jak pokazujecie co chcecie nimi robić?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.03.2011, 12:48
Cytat który zapodał emj10 powyżej dobitnie pokazuje w jakiej dupie jesteśmy/byliśmy z bazą treningową.
Jeszcze parę lat temu wszystkie drużyny, łącznie z Legią, Wisłą i Lechem miały infrastrukturę na aktualnym poziomie Polonii Bytom. Teraz też jest nie jest różowo, ale przynajmniej stadiony i zaplecze zostało pobudowane, i nie są to blaszane baraki ale eleganckie kompleksy z restauracjami, salonami masażu niedaleko boiska - na takim obiekcie fajnie zostać godzinę dłużej i poćwiczyć np. wolne, czy dośrodkowania. Rzeczywiście jak drużyna jest dowożona gdzieś autokarem bo najbliższe zielone boisko terningowe jest 20 km do stadionu, to nie sprzyja to indywidualnym cyklom terningowym i szlifowaniu jakiść elementów.
To prawda.
Inna sprawa, że taki Rzeźniczak ma chyba jakichś kumpli. Podjechać na jakieś boisko i powrzucać pół godzinki-godzinkę 2-3x w tygodniu. Wszak marzy mu się jakaś Francja/EN/ES i kaska 3x większa niż w Legii?
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 07.03.2011, 14:23
Jan Tomaszewski:
"Czy piłkarz Jagi niejaki Hermes, który grał w meczach z Lechią i Bełchatowem, to ten sam, którego PZPN zdyskwalifikował na rok za korupcję? Jeśli to on, to kiedy zmieniono przepis o tym, że od wyroku WD można się odwołać, ale dopóki procedura apelacyjna trwa, decyzja dyskwalifikacji obowiązuje, bowiem objęta jest klauzulą natychmiastowej wykonalności?"

pytanie do kogoś kto zna się na przepisach pzpn, czy to co napisał J.T. to prawda (bo jakoś nie jestem do tego przekonany)? Czy Hermes może grać czy nie, a jeśli nie to czy w związku z tym mecze w których wystąpił powinny być zamienione na walkowery dla Lechii i Bełchatowa?

link do artykułu, w którym poruszana jest też kwestia wypowiedzi piechniczka
http://www.polskatimes.pl/blogi/3770...czka,id,t.html
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.03.2011, 14:40
To jest naprawdę chichot losu, że Legia ma taki talent jak Wolski w ME (dziś popisał się hattrickiem), w podstawowym składzie głównie z konieczności gra Kucharczyk i w każdym meczu wyróżnia się nie tylko walecznością, a Skorża już daje do zrozumienia, że w ich miejsce chce szybko do składu wprowadzić niejakiego Ogbuke, etatowego rezerwowego średniaka ligi cypryjskiej, czy też wcześniej dołu tabeli ligi izraelskiej...

Nikt też (sztab szkoleniowy) nie kwestionuje pozycji niejakiego Manu w składzie, który również charakteryzuje się tym, że przez 95% sezonu charakteryzuje się "asysto-wstrętem", właściwie nie widziałem spotkania jeszcze Legii w tym sezonie, w którym ten piłkarz wypracowałby w ciągu jednego meczu dla kolegów dwie, trzy sytuacje bramkowe. Biega szybko, ale kompletnie nic (prócz wywalczonych autów i rzutów rożnych) z tego nie wynika.

Niech sobie tam robią co chcą, mi to lotto, ale patrząc na to w kontekście rozwoju POLSKIEJ piłki, nie dziwi to, że mamy zawodników takich, jakich mamy...skoro tylko szczęśliwcy dostają swoje szanse (...a potem wyjeżdżają za wiele setek tysięcy euro do lepszych lig). Ale też patrząc na to z innej strony to kto wie, czy Legia za cztery, pięć lat nie znajdzie się w innej rzeczywistości pod względem szkolenia młodzieży niż cała reszta klubów naszej Ekstraklasy. Pojawia się u nich naprawdę imponująca ilość młodych zawodników, którzy w wieku 17-21 lat już prezentują poziom co najmniej solidnych ligowców - Borysiuk, Kucharczyk, Rybus, Wolski i kilku innych.

To daje nadzieję, że mając 24-25 lat już będą naprawdę ogranymi zawodnikami naszej ligi i wyjadą w dobrym, wczesnym okresie swojej kariery na zachód, a nie jak niegdyś Żuraw, Franek, Szymek, czy Kosa, kiedy już było za późno na naukę gry w zachodnich ligach. A pożytek z nich będzie miała reprezentacja. I tak już Błaszczykowski, Piszczek czy Lewandowski mają czas, żeby tam okrzepnąć i mając te 25-26 lat zacząć grać na najwyższym poziomie.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 07.03.2011, 15:26
Trochę opieprzasz Skorżę za coś, czego jeszcze nie zrobił. Ja mam wręcz wrażenie, że Skorża daje sygnały, że chce dać Wolskiemu pograć więcej: wpuścił go w meczu z Ruchem, parę dni później ogonek w meczu z Dysco (niby nic, ale zawsze wejście na boisko). Trudno powiedzieć co Skorży w głowie siedzi, ale z jakiegoś powodu w dwóch kolejnych meczach ten dzieciak wszedł na chwilę na boisko. Być może szykuje mu taką rolę, jaką Lewandowski ma w Borusii - czyli jokera - ofensywnego środkowego pomocnika.

Co do Kucharczyka, też bym się za bardzo nie martwił. Ja podejrzewam, że nawet jeżeli Ogbuke miałby rozpanoszyć się po lewej (a jeżeli będzie ok, to czemu nie?), to Kucharz wyląduje za plecami Hubnika lub obok, czyli będzie grał kosztem Borysiuka / Cabrala jako podwieszony lub drugi napastnik (Skorża zapowiadał przejście na grę dwoma napastnikami w "bezpieczniejszych" meczach przynajmniej). Jakby Maciuś mądrze prowadził rotację w składzie, to i Borysiuk i Kucharczyk pograją, gdzieś tam zaplącze się Wolski...

Co do Manu - wszystkich on irytuje, ale gdzieś mi mignęły opinie innych poza Skorżą trenerów, że to jest trudny dla nich zawodnik, bo mimo swojej bajkowej nieskuteczności wymaga ciągłego trudnego pilnowania, bo urywa się jak marzenie i zawsze jest ryzyko, że niechcący dobrze poda lub coś strzeli.Poza tym sprawia się zaskakująco dobrze w grze defensywnej, zawsze sporo odbiorów zalicza, zawsze się wraca, raczej nie odpuszcza. Poza tym póki co dla niego wielkiej konkurencji nie ma poza Rado, który lepiej czuje się w środku... jeśli już to konkurencja mu przyjdzie w przyszłym sezonie jak z wypożyczenia wróci młody Kosecki.
Legionista
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.03.2011, 17:43
Cytat:
. Taki kwadrans dziennie nad danym elementem powtarzany codziennie daje naprawdę spory wymiar czasowy. To dla mnie np. pięćdziesiąt dośrodkowań dodatkowych dziennie, co w skali tygodnia da tych zagrań pięćset . A tu już całkiem pokaźna liczba.
Nie rozumiem już jak oni trenują, skoro przy siedmiu dniach tygodnia i 50 dośrodkowaniach dziennie wychodzi 500 dośrodkowań tygodniowo.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2011, 17:44
Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy mecz, bo będzie w nim sporo smaczków.
1. Ciekawe jak wygląda to klepisko w Białymstoku i czy da się na nim grać w piłkę.
2. W którą stronę powędruje Jagiellonia w tabeli, czy wróci na pozycję lidera, czy jednak zostanie tam gdzie jest.
3. Jak będzie wyglądała bez Grosickiego u siebie i czy Frankowski pokłócony z Probierzem wyjdzie w pierwszym składzie.
4. Jak zaprezentuje się Vuk Sotirovic, były gracz Śląska w Jagiellonii.

Wracając do tematu legijnej młodzieży to jednak nie można się zbytnio podpalać bo mamy przykład Borysiuka, który debiutował w wieku 16 lat w ekstraklasy, wchodził na ogony spotkań, ale szybko strzelił bramkę i jako bardzo młody gracz wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie. Podobna sytuacja była z dwa lata starszym Rybusem również z początku grającym ogony, ale po kilku świetnych meczach jako rezerwowy, paru bramkach w tym dwóch golach z Wisłą szybko stał się podstawowym lewym pomocnikiem.

Dlatego Wolski, który skończył dopiero 18 lat powinien być wprowadzany spokojnie do składu, najpierw grając ogony, czy połówki spotkań, a może się okazać że jeszcze przed końcem tej rundy trafi do pierwszej 11-stki. Jeszcze jakieś szanse na błyśnięcie wśród młodzieży mają Żyro, Efir i Lisowski, ale jednak Wolski na chwilę obecną ma lepsze notowania, jest w gazie i nie ma takiej konkurencji w składzie. Zmiennika Radovica jak się patrzy.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2011, 18:16
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem już jak oni trenują, skoro przy siedmiu dniach tygodnia i 50 dośrodkowaniach dziennie wychodzi 500 dośrodkowań tygodniowo.
Przykład ten pokazuje mentalność polskich kopaczy. Gościu w wieku 25 lat się zreflektował, że należy poćwiczyć wrzutki bo mu - delikatnie mówiąc - nie wychodzą A tłumaczenia, że nie ma gdzie nawet nie ma co komentować.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.03.2011, 18:38
Ribas napisał(a):Wyświetl post
Przykład ten pokazuje mentalność polskich kopaczy. Gościu w wieku 25 lat się zreflektował, że należy poćwiczyć wrzutki bo mu - delikatnie mówiąc - nie wychodzą A tłumaczenia, że nie ma gdzie nawet nie ma co komentować.
I urugwajskich Alvarez miał nie lepsze niż Rzeźniczak, zresztą kilkakrotnie porównywałem ich klasę sportową ze sobą, kiedy Alvarez grał w Wiśle (Chociaż wielu to drażniło - podobne balony sadzili). Teraz Rzeźniczak wygląda lepiej od Alvareza. No chyba że Alvarez poprawił się w tym elemencie również? (Co on teraz w ogóle robi?)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.03.2011, 18:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
4. Jak zaprezentuje się Vuk Sotirovic, były gracz Śląska w Jagiellonii.
Z tego co słyszałem to wydaje mi się że ma w umowie o wypożyczeniu zakaz gry ze Śląskiem.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.03.2011, 19:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I urugwajskich Alvarez miał nie lepsze niż Rzeźniczak, zresztą kilkakrotnie porównywałem ich klasę sportową ze sobą, kiedy Alvarez grał w Wiśle (Chociaż wielu to drażniło - podobne balony sadzili). Teraz Rzeźniczak wygląda lepiej od Alvareza. No chyba że Alvarez poprawił się w tym elemencie również? (Co on teraz w ogóle robi?)
Jest w Panserraikosie.

http://www.paepanserraikos.gr/index....id=1&Itemid=40
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Stary 08.03.2011, 01:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ja to rozumiem tak, ze po zajeciach sobie idzie dosrodkowac 50 razy dodatkowo, co razem (zajecia + nadgodziny) daje srednia 500.
Odpowiedz cytując
Mr. X
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.03.2011, 13:39
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Z tego co słyszałem to wydaje mi się że ma w umowie o wypożyczeniu zakaz gry ze Śląskiem.
Owszem, ma w kontrakcie taki zapis ale również w meczu z GKSem otrzymał 4. żółtą kartkę więc tak czy siak by nie zagrał.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.03.2011, 14:59
"Nikola Mijailović odchodzi z Korony Kielce - donosi oficjalny serwis klubowy. Serb rozwiązał swój kontrakt i wiosną będzie grał w rosyjskim Amkarze Perm."

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 08.03.2011, 15:00
joshi napisał(a):Wyświetl post
Jan Tomaszewski:
"Czy piłkarz Jagi niejaki Hermes, który grał w meczach z Lechią i Bełchatowem, to ten sam, którego PZPN zdyskwalifikował na rok za korupcję? Jeśli to on, to kiedy zmieniono przepis o tym, że od wyroku WD można się odwołać, ale dopóki procedura apelacyjna trwa, decyzja dyskwalifikacji obowiązuje, bowiem objęta jest klauzulą natychmiastowej wykonalności?"

pytanie do kogoś kto zna się na przepisach pzpn, czy to co napisał J.T. to prawda (bo jakoś nie jestem do tego przekonany)? Czy Hermes może grać czy nie, a jeśli nie to czy w związku z tym mecze w których wystąpił powinny być zamienione na walkowery dla Lechii i Bełchatowa?

link do artykułu, w którym poruszana jest też kwestia wypowiedzi piechniczka
http://www.polskatimes.pl/blogi/3770...czka,id,t.html
Mimo niekorzystnej decyzji organu futbolowej centrali rutynowany pomocnik pozostanie jagiellończykiem.

- Hermes może nadal grać u nas, bo decyzja nie ma rygoru natychmiastowej wykonalności - tłumaczy rzeczniczka Jagiellonii Agnieszka Syczewska. Poza tym możemy się odwołać od tego i zapewne to uczynimy - dodaje.

Jaga może w terminie 14 dni od daty doręczenia decyzji wydziału złożyć odwołanie do Związkowego Trybunału Piłkarskiego PZPN. Do momentu uprawomocnienia decyzji Hermes będzie nadal w kadrze żółto-czerwonych, która obecnie przebywa na obozie w Turcji.

W wypadku uprawomocnienia się decyzji o dyskwalifikacji umowa Jagi z Hermesem zostanie rozwiązana.

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...onia/798494445
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 08.03.2011, 16:37
dzięki, czyli wynika z tego, że ktoś mija się z prawdą.
JT - "decyzja dyskwalifikacji obowiązuje, bowiem objęta jest klauzulą natychmiastowej wykonalności"
rzeczniczka Jagielloni - "decyzja nie ma rygoru natychmiastowej wykonalności "

ciekawe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów