The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 17:54
rafil napisał(a):Wyświetl post
Wyobraź sobie, że temperatura była niska. Byłem na młynie (jakby to miało jakieś znaczenie) i momentami było naprawdę zimno.

Ruch zajmuje 14 miejsce w tabeli, jest tuż nad strefą spadkową. Jeśli to jest atrakcyjny rywal, to jakim jest Legia?

Co do pory meczu to osobiście wolałbym, żeby był w niedzielę o 14 niż w piątek o 20.

A jeśli dla Ciebie frekwencja na poziomie 78% to mało, to brak mi słów.
Prawdziwa frekwencja wyniosła 42%. Przecież sam fakt otwarcia calego stadionu nie sprawi, że nagle będzie przychodzić po 26k ludzi, bo niby dlaczego.

Jeśli nie zdarzy sie cud (MP i zakwalifikowanie się do jakichkolwiek pucharów) to moim zdaniem nie ma szans, żeby całoroczna średnia frekwencja przekroczyła 20k w najbliższych latach.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 05.03.2011 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.03.2011, 17:56
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że wczorajsza frekwencja to porażka. Porażka przede wszystkim Basałaja i jego ekipy. Ale na to właśnie potrzebowali tą rundę. Wyciągną wnioski i miejmy nadzieje nie powielą tego błędu w przyszłym sezonie gdy do użytku będzie oddany już cały stadion...
Idźże, Idźże.

Co miał zarząd zrobić? Skutki działań marketingowców przyjdą dopiero po jakimś czasie (a w tym aspekcie bardzo dużo zmieniło się na dobre). Ceny są w porządku, a po otwarciu całości zapewne się jeszcze zmniejszą.

Kiedyś te 14 tysięcy naprawdę robiło wrażenie. A teraz? Mało, mało. Ludzie, wszystko przyjdzie z czasem. To jest kwestia budowania wizerunku, marketingu, atrakcyjności sportowej, sukcesów, otwarcia całego stadionu.

14 tys. to niezły wynik. Nie genialny, ale z pewnością nie jest tragiczny.

Abstrahuję oczywiście od tego, że ja zawsze podkreślałem, że te 33 tyś to dla nas za dużo.
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.03.2011, 18:06
Ceny odpowiednie były jesienią, gdzie stadion mimo, że też się nie wypełniał do ostatniego miejsca to zawsze było co najmniej te 17 tys.
Mówienie o tym, że jest zimno jest nie na miejscu. Gdy na meczu z Widzewem będzie podobna liczba to pewnie ci sami co dziś piszą o temperaturze wtedy będą pisać , że dwa mecze pod rząd u siebie i nie każdego stać. Do tego może znowu dojść temperatura i dwa argumenty jak znalazł. Latem będzie znowu, że ludzie wyjechali na wakacje, że studentów nie ma. W piątek za późno, w niedziele za wcześnie.
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.03.2011, 18:11
rafil napisał(a):Wyświetl post
Nie znasz mnie, więc nie pisz kretynizmów o mnie. Byłem na PP i też było zimno. Wczoraj było cieplej, ale też zimno.
Zimno to było w Gdyni, na PP i wczoraj była sauna
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 18:24
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwa frekwencja wyniosła 42%. Przecież sam fakt otwarcia calego stadionu nie sprawi, że nagle będzie przychodzić po 26k ludzi, bo niby dlaczego.

Jeśli nie zdarzy sie cud (MP i zakwalifikowanie się do jakichkolwiek pucharów) to moim zdaniem nie ma szans, żeby całoroczna średnia frekwencja przekroczyła 20k w najbliższych latach.
Z całym szacunkiem......na dzień dzisiejszy frekwencja jest na poziomie 78%, czyli 13 850 na 18.000 miejsc. Jak będzie dostępnych miejsc 33.000 wtedy będziesz mógłl takie bzdety pisać. A takie jęczenie na zapas, na człona Nam potrzebne. Ktoś tam bredził wczesniej o Amice. Na pucharach-"małyszowych" pikników z calej Polski może i bylo 35.000...ale....na lidze to..ok.16-18.000...więc po co ta napinka? O tym, że w WLKP jest tylko Amica nie wspomnę....
Jak dla mnie ilość kibiców na mocną 4 ( w skali 1-5)...Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.03.2011, 18:53
Co nas obchodzi frekwencja na Lechu, bo nie rozumiem ?
Ja nie chcę podobnie jak większość osób(z reszta nikt chyba tego nie chce) oglądać na meczu pustych krzesełek w liczbie ~15000
Żeby to osiągnąć zarząd musi obniżyć ceny biletów, co zwiększy frekwencję a przychód da podobny, może nawet większy.
Basałaj mówi, że zależy mu na zapełnieniu stadionu, ale coś się chyba nie zgadza, skoro na jesieni tylko na Legii był komplet, a mimo to ceny biletów poszły w górę oraz zlikwidowane darmowe wejściówki do lat 12. Można było zrobić 2 rodzaje biletów ulgowych, drugi dla dzieci 6-12 lat za połowę ceny normalnego biletu. Tak nakazuje logika. Niestety w kwestii marketingu cały czas leżymy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.03.2011, 18:54
Do tych co sobie tak o tej frekwencji piszą. Byłeś? Jak tak to chodź dalej i nie martw się o innych! Nie byles? To zacznij chodzic!
\Nie wiem czy średnia wieku tu spada czy te posty są coraz głupsze same od siebie. Najpierw lamenty przez 3 tygodnie o wysokie ceny( gówno prawda że tak powiem, bo 95% karnetów na G posżło).A teraz lamenty, że w zimny piątkowy wieczór, podczas pojedynku z 13 drużyną tabeli wpadło "zaledwie" 14 tysięcy kibiców(nota bene dobrze sie bawiących w tej "garstce"). Temat wg mnie albo do wyczyszczenia z durnych wypowiedzi albo nawet do zamkniecia. Bo chyba kazdy juz wie, ze bilety do nabycia w strefie kibica i cennik tez juz znany. To po co udostepniac kolejny temat trollom?
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.03.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2011, 18:57
Co do frekwencji i jej wysokości w odniesieniu do cen, pory meczu itd. to najlepszy obraz będzie w przyszłą kolejke gdzie gramy w idealnym terminie (sobota), od idealnej porze (18) po dobrym wyniku wczoraj, w miare atrakcynym i znanym rywalem (Widzew). Więc frekwencji spodziewam sie już na poziomie z jesieni czyli w okolicach 17 tysięcy.

Co do biletów ulgowych i sprawdzania legitymacji. Wczoraj czekałem na kumpla już za kołowrotkami na F (tam sa kołowrotki na zewnątrz jakby ktoś nie wiedział) i miałem okazje widzieć jak sprawdzali prawa do ulg, że tak powiem. Mianowicie jak kasuej sie bilet to świeci się zielona lampka ale dodatkowo jak jest to bilet ulgowy to od strony ochrony świeci się jeszcze druga zółta lampka i odrazu sprawdzają każdego kto ma bilet ulgowy. Bez wyjatków. tak prznajmniej było wczoraj na F. Tak więc o jakim wybiórczym sprawdzaniu nie ma mowy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.03.2011, 19:13
Sądzicie że gdyby bilety były tańsze o 10 zł to byłby pełen stadion?

Jak przychodzi mecz z Legią , Lechem czy Cracovią to się zabijają o bilety i nagle wszystko wiedzą, gdzie kupić, jak się dostać, czy można to i tamto.

A tak to "po ile bilety?". "a ile zostało?", "moge na czyiś karnet wejść?" "kupie bilet u konika za 100 zł?", udają durniów

Zawsze tak jest, oburzenie i 100 stron w temacie, a jak przyjdzie mecz z Cracovią to nikt nic nie potrzeba, żadnej rady, wszystko wiedzą i od razu kasa się znajduje, nawet 100 czy 200 zł.
Ceny mamy najtańsze z czołowej trójki (na Legii czy Lechu czasem jeden bilet kosztuje prawie tyle co u nas karnet na rundę)i na poziomie niektórych klubów 1 ligowych. Wystarczy za komentarz
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.03.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Siemens
Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2011, 23:46
a ja mam pytanie na zmianę tematu niż tutaj piszecie jak sądzicie mam zamiar przyjechać na mecz z Widzewem z dziewczyną i z wiadomych przyczyn będę szedł z nią gdzieś na prostą i czy po zakupie biletu na wybrany przeze mnie sektor(czyt. E) i wyrobieniu KK będę mógł jednocześnie kupić karnet na G ? czy może później być jakiś problem ze na KK będę mieć nabity karnet na G a zarazem kupie sobie oddzielnie bilet na E?

ps.Dla wyjaśnienia napiszę że do Krakowa mam spory kawałek więc najlepiej muszę to załatwić za jednym razem w dniu meczu.
Odpowiedz cytując
marooc
Member

Od: 06.2004

Stary 06.03.2011, 00:56
Mako napisał(a):Wyświetl post
Co do frekwencji i jej wysokości w odniesieniu do cen, pory meczu itd. to najlepszy obraz będzie w przyszłą kolejke gdzie gramy w idealnym terminie (sobota), od idealnej porze (18) po dobrym wyniku wczoraj, w miare atrakcynym i znanym rywalem (Widzew). Więc frekwencji spodziewam sie już na poziomie z jesieni czyli w okolicach 17 tysięcy.

Co do biletów ulgowych i sprawdzania legitymacji. Wczoraj czekałem na kumpla już za kołowrotkami na F (tam sa kołowrotki na zewnątrz jakby ktoś nie wiedział) i miałem okazje widzieć jak sprawdzali prawa do ulg, że tak powiem. Mianowicie jak kasuej sie bilet to świeci się zielona lampka ale dodatkowo jak jest to bilet ulgowy to od strony ochrony świeci się jeszcze druga zółta lampka i odrazu sprawdzają każdego kto ma bilet ulgowy. Bez wyjatków. tak prznajmniej było wczoraj na F. Tak więc o jakim wybiórczym sprawdzaniu nie ma mowy.
Dokładnie też tak mysle i nie wiem po co te analizy, na WIdzewie bedzie koło 16-17 tys.
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.03.2011, 08:57
Siemens napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie na zmianę tematu niż tutaj piszecie jak sądzicie mam zamiar przyjechać na mecz z Widzewem z dziewczyną i z wiadomych przyczyn będę szedł z nią gdzieś na prostą i czy po zakupie biletu na wybrany przeze mnie sektor(czyt. E) i wyrobieniu KK będę mógł jednocześnie kupić karnet na G ? czy może później być jakiś problem ze na KK będę mieć nabity karnet na G a zarazem kupie sobie oddzielnie bilet na E?

ps.Dla wyjaśnienia napiszę że do Krakowa mam spory kawałek więc najlepiej muszę to załatwić za jednym razem w dniu meczu.
Nie ma takiej możliwości nie możesz mieć karnetu i biletu na te same dane. Jedyne co możesz zrobić to karnet dla siebie na swoje dane a bilet na mecz (na E) kupić na dane jakiegoś kolegi czy ojca.

A co do frekwencji mieliśmy na razie najwyższą w tej kolejce, dzisiaj pewnie nasz Legia wyprzedzi. Widać że niska temperatura nie przyciąga na stadiony. Myślę że na meczu z Widzewem będzie o wiele lepiej.
Ostatnio edytowane przez <wislak88> : 06.03.2011 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
bylu
Senior Member

Stary 06.03.2011, 12:16
Zrobili zniżki na karnet. Nie chcę się tu zagłębiać w ceny tylko w mały szczegół. W lutym zniżka obowiązywała
Cytat:
Karnety ulgowe przysługują:

kobietom
dzieciom i młodzieży uczącej się do 18. roku życia
studentom do 26. roku życia
a teraz nie ma żadnej wzmianki do którego roku życia.

Mam 19 lat, uczę się, przedłużyłem karnet a musiałem zapłacić 190zł. ktoś tu wali w ch..a
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 12:39
bylu napisał(a):Wyświetl post
Zrobili zniżki na karnet. Nie chcę się tu zagłębiać w ceny tylko w mały szczegół. W lutym zniżka obowiązywała

a teraz nie ma żadnej wzmianki do którego roku życia.

Mam 19 lat, uczę się, przedłużyłem karnet a musiałem zapłacić 190zł. ktoś tu wali w ch..a
Wystarczyło pokazac legitymacje i kupił bys spokojnie karnet ulgowy.
Było wczesniej pisane, że jak masz 19 a sie uczysz, studiujesz to znizka Ci sie nalezy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.03.2011, 13:07
No dobra bo sie tak zastanawialem .
Teraz nie ma mnie caly tydzien i czy moze ktos z moja karta isc kupic mi bilet czy musze go kupowac osobiscie bo wracam dopiero w sobote...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.03.2011, 13:19
Moze isc tylko wlasnie musi miec Twoja KK- co bylo jzu pisane w tym temacie 100 razy, a przedewszystkim widnieje na stronie klubu w informacjach o biletach
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bylu
Senior Member

Stary 06.03.2011, 13:27
Donki napisał(a):Wyświetl post
Było wczesniej pisane
Ale gdzie było pisane? Na oficjalnej czy tutaj?
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.03.2011, 14:03
http://www.wisla.krakow.pl/pl/bilety/karnety/

Zniżki, zniżki, zniżki
Od rundy wiosennej 2011 Wisła Kraków wprowadza bogatą ofertę zniżek dla kibiców.

Karnety ulgowe przysługują:
  • kobietom
  • dzieciom i młodzieży uczącej się
  • studentom do 26. roku życia
Dzieci, młodzież ucząca się oraz studenci korzystający ze zniżki będą musieli okazać ważną legitymację zarówno przy zakupie karnetu, jak i przy wejściu na stadion. Zniżek nie można łączyć.

nie chciało cie sie poświęcić 3 minut na poczytanie to jestes 50zł w plecy - pretensje miej do siebie
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Stary 06.03.2011, 14:06
<wislak88> napisał(a):Wyświetl post
Nie ma takiej możliwości nie możesz mieć karnetu i biletu na te same dane. Jedyne co możesz zrobić to karnet dla siebie na swoje dane a bilet na mecz (na E) kupić na dane jakiegoś kolegi czy ojca.
oczywiście że może, trzeba tylko ruszyć głową i podejść do okienek w odpowiedniej kolejności
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2011, 14:17
Ponawiam pytanie
Jak kupowałem karnet to dziewczyna mi powiedziała że kwestia odstąpienia karnetu w przypadku gdy nie może sie pojśc np na mecz z Widzewm, nie została jeszcze uregulowana...
Czy coś wyjaśniło sie w tej kwestii ?
Odpowiedz cytując
bylu
Senior Member

Stary 06.03.2011, 14:23
Uwierz, że czytałem.
http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24595
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19441
artykuły z 9.02 sprawdź źródło tych informacji. Dopiero później zmienili to na młodzież uczącą się.
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Stary 06.03.2011, 15:01
dokładnie po 24h.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.03.2011, 15:23
Szofer napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam pytanie
Jak kupowałem karnet to dziewczyna mi powiedziała że kwestia odstąpienia karnetu w przypadku gdy nie może sie pojśc np na mecz z Widzewm, nie została jeszcze uregulowana...
Czy coś wyjaśniło sie w tej kwestii ?
Na ta chwile i w meczu z Podbeskidziem i w meczu z Ruchem legitymacje/dowody nie byly sprawdzane.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.03.2011, 15:43
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Na ta chwile i w meczu z Podbeskidziem i w meczu z Ruchem legitymacje/dowody nie byly sprawdzane.
Mi sprawdzono.
Odpowiedz cytując
upr
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 06.03.2011, 16:00
Na meczu z Ruchem sprawdzano moją KK, wszystko zależy od czynnika długości kolejki. Wszedłem do bramki, gdzie nie było nikogo, toteż Pani steward mnie poprosiła o kartę. Jakbym się ustawił do innej bramki gdzie była kolejka to pewnie by tego nie było, gdyż sprawdzanie danych strasznie wydłuża czas wejścia.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 16:02
mnie również poproszono o pokazanie legitymacji studenckiej
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.03.2011, 17:14
Jednych proszę o legitymację, innych nie... to zależy również od sektora bo np na D21 jeszcze nie spotkałem się z prośbą o dokument... Kupujesz bilet to Ty na niego wchodzisz i nie ma co kombinować
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.03.2011, 17:19
Łukasz1987 napisał(a):Wyświetl post
Kupujesz bilet to Ty na niego wchodzisz i nie ma co kombinować
Tylko że czasami są takie sytuacje że trzeba kombinować
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.03.2011, 17:22
didzej132 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że czasami są takie sytuacje że trzeba kombinować
No jasne Więc wtedy wystarczy obczaić w której kolejce sprawdzają itd, wejść chwilę przed meczem jak są kolejki i powinno być ok
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.03.2011, 18:26
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Idźże, Idźże.

Co miał zarząd zrobić? Skutki działań marketingowców przyjdą dopiero po jakimś czasie (a w tym aspekcie bardzo dużo zmieniło się na dobre). Ceny są w porządku, a po otwarciu całości zapewne się jeszcze zmniejszą.

Kiedyś te 14 tysięcy naprawdę robiło wrażenie. A teraz? Mało, mało. Ludzie, wszystko przyjdzie z czasem. To jest kwestia budowania wizerunku, marketingu, atrakcyjności sportowej, sukcesów, otwarcia całego stadionu.

14 tys. to niezły wynik. Nie genialny, ale z pewnością nie jest tragiczny.

Abstrahuję oczywiście od tego, że ja zawsze podkreślałem, że te 33 tyś to dla nas za dużo.

Dać tańsze bilety o połowę, jakby nie przyszedł komplet to znowu taniej o połowę aż do skutku.

Kiedy mają komplet to można ceny podnosić, to proste jak drut. Ludzie się przyzwyczajają, jak sie przyzwyczają to później na to przyzwyczajenie łatwiej im wydawać kasę. Nawet większą kasę.

33 000 to dużo na milionowe miasto? I jeden klub w promieniu 100 km? Gdyby stadion zawsze był pełny wystarczy ze któryś z naszych nie trafił by w piłkę, co drugi kibic zaklął by pod nosem i już robi się atmosfera za którą niektórzy prędzej zapłacą niż za oglądanie Polonii Bytom.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów